Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

 Λάρι Κίνγκ: Πέθανε χτυπημένος από κορωνοϊό

Λάρι Κίνγκ: Πέθανε χτυπημένος από κορωνοϊό

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα  στο νοσοκομείο σε ηλικία 87 ετών, ο διάσημος Αμερικανός παρουσιαστής Λάρι Κινγκ πέθανε

Όπως είχε γίνει γνωστό πρόσφατα, ο εμβληματικός τηλεοπτικός οικοδεσπότης Λάρι Κινγκ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο στο Λος  Άντζελες αφού διαγνώσθηκε θετικός στην Covid-19.

«Ο Λάρι έχει πολεμήσει τόσα πολλά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια και αγωνίζεται και αυτό σκληρά. Είναι νικητής», είχε δηλώσει πηγή της οικογένειας Κινγκ σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RT, όπου ο 87χρονος Κινγκ φιλοξενεί τη δική του εκπομπή Politicking, είχε αναφέρει ότι η κατάσταση της υγείας του δεν είναι αρκετά σοβαρή ώστε να απαιτεί χρήση αναπνευστήρα.

Το 2017, ο θρυλικός τηλεοπτικός παρουσιαστής είχε ανακοινώσει ότι πάσχει από καρκίνο του πνεύμονα. Έχει αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα υγείας στο παρελθόν. Τον Απρίλιο του 2019 έκανε αγγειοπλαστική, ενώ το ίδιο έτος υπέστη εγκεφαλικό.

 Γιατί ο κρύος και ο ζεστός καφές έχουν διαφορετική γεύση

Όταν αφήνουμε ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ να κρυώσει, πιθανόν έχουμε παρατηρήσει ότι δεν έχει τόσο καλή γεύση όσο ο αγαπημένος -σε πολλούς από εμάς- κρύος καφές (cold brew).

Ούτε και ο ζεστός καφές που ρίχνουμε πάνω σε πάγο για να φτιάξουμε στα γρήγορα ένα υποκατάστατο του κρύου καφέ έχει τόσο καλή γεύση.

Ο ζεστός και κρύος καφές διαφέρουν σε θερμοκρασία και γεύση, ωστόσο οι ερευνητές αρχίζουν να ανακαλύπτουν ακόμη περισσότερες διαφορές.

Ο κρύος καφές είναι νέα τάση και δεν έχει μελετηθεί τόσο εκτεταμένα όσο ο ζεστός καφές, είπε η Νίνι Ράο, καθηγήτρια Χημείας στο Πανεπιστήμιο Τόμας Τζέφερσον στην Φιλαδέλφεια, η οποία μαζί με την συνάδερφό της Μέγκαν Φούλερ, άρχισαν να ερευνούν τον κρύο καφέ.

Οι δυο τους μελέτησαν με ποιόν τρόπο οι μέθοδοι παρασκευής και οι τρόποι με τους οποίους ψήνονται οι κόκκοι καφέ, επηρεάζουν την καφεΐνη, την οξύτητα και τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του αποτελέσματος.

Γιατί λοιπόν ο κρύος και ο ζεστός καφές έχουν διαφορετική γεύση;

Ο κρύος καφές είναι χημεία
«Η παρασκευή καφέ είναι μια πολύ περίπλοκη διαδικασία. Ο ίδιος ο καφές είναι ένα πολύ περίπλοκο ρόφημα», λέει η Ράο. «Όλοι οι παράγονες παρασκευής καφέ – η θερμοκρασία νερού, το μέγεθος του κόκκου, ο χρόνος παρασκευής και ο τύπος του φίλτρου, επηρεάζουν την γεύση του καφέ. Λίγη κατανόηση της χημείας μπορεί να βοηθήσει τους καταναλωτές να βελτιώσουν την γεύση του κρύου καφέ που φτιάχνουν στο σπίτι τους», λέει ο ερευνητής της Ενωσης Specialty Coffee, Πίτερ Τζουλιάνο.

Ο ζεστός καφές έχει υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών
Σύμφωνα με έρευνα του 2018 που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Scientific Reports, ο ζεστός καφές διατηρεί υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών από τον κρύο. Ο τύπος του ψημένου καφέ που επιλέγουμε, καθορίζει τα επίπεδα αντιοξειδωτικών. Η Ράο λέει ότι ο ζεστός και ο κρύος καφές είχαν παρόμοια αντιοξειδωτικά επίπεδα όταν ήταν ελαφρώς καβουρδισμένοι.

Η θερμοκρασία δημιουργεί πικρία και οξύτητα
Όταν το χλωρογενικό οξύ (CGA) στον άψητο καφέ θερμαίνεται κατά τη διαδικασία ψησίματος, τότε διασπάται σε κινικό και καφεϊκό οξύ, τα οποία έχουν ακόμα πιο έντονη, στυπτική γεύση. Και όσο περισσότερο παραμένει ο καφές στην θερμότητα, τόσο πιο έντονη είναι η γεύση καθώς αναπτύσσονται αυτά τα οξέα. Αυτό σημαίνει ότι ο ζεστός καφές τείνει να έχει περισσότερο πικρή και όξινη γεύση από τον κρύο, ακόμα κι αν παρασκευάζεται από κόκκους.

Τα επίπεδα του καφέ είναι περίπου τα ίδια
Και η μέτρια κατανάλωση καφέ μπορεί να βελτιώσει την ψυχική εγρήγορση, την μνήμη και την σωματική απόδοση, δηλώνουν οι ειδικοί. Η μεγάλη κατανάλωση καφέ μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο, αϋπνία, άγχος ή πεπτικά προβλήματα. Οι μέθοδοι παρασκευής ζεστού και κρύου καφέ δεν επηρεάζουν την ποσότητα καφεΐνης, πιο πολύ την επηρεάζει η ποσότητα νερού που βάζουμε. Το λιγότερο νερό, παράγει ένα φλιτζάνι με περισσότερο, πιο πυκνό καφέ.

Πώς η χημεία μπορεί να βοηθήσει να φτιάξουμε καλύτερο καφέ στο σπίτι
Η αναλογία νερού – καφέ επηρεάζει την ένταση του καφέ και εν τέλει την γεύση του. Για να βρούμε το δικό μας φλιτζάνι, θα πρέπει να πειραματιστούμε με διαφορετικές ποσότητες καφέ και νερού, όπως επίσης και διαφορετικές μεθόδους. Οι ειδικοί τονίζουν ότι το πρώτο και βασικό λάθος που κάνουμε όταν φτιάχνουμε καφέ στο σπίτι είναι η χρήση πολύ λίγου καφέ. Η Ράο προτείνει να χρησιμοποιήσουμε μια κλίμακα για την ζύγιση του καφέ, καταγράφοντας την αναλογία που προτιμούμε και την απαραίτητη χημεία στις μεθόδους παρασκευής του.

πηγή:Huffingtonpost.gr

 Κι όμως τα χρυσόψαρα φλερτάρουν

Εάν αφιερώσετε αρκετό χρόνο κοιτάζοντας το χρυσόψαρο στο ενυδρείο, θα αρχίσετε να καταλαβαίνετε πράγματα για τη συμπεριφορά τους – ιδίως για τον τρόπο που αντιδρούν στις κινήσεις των άλλων ψαριών στο νερό. Ακόμα και όταν ένα χρυσόψαρο δεν κοιτάζει ένα άλλο, φαίνεται ότι μπορεί να ανιχνεύσει την παρουσία του άλλου και να ακολουθήσει τη διαδρομή του.

Αυτό λοιπόν το πετυχαίνουν χάρη σε μια ειδική σειρά αισθητηρίων οργάνων κατά μήκος της πλευράς των χρυσόψαρων που είναι γνωστή ως πλευρική γραμμή. Μέσω των αισθητηρίων τα χρυσόψαρα ανιχνεύουν ρεύματα και κυματισμούς που τους προειδοποιούν για κινήσεις και δραστηριότητες που γίνονται σε κοντινή απόσταση. Στην πραγματικότητα, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι έτσι ακολουθούν το ένα το άλλο με μεγάλη ακρίβεια. Η πλευρική γραμμή είναι και ένα εργαλείο επικοινωνίας για τα ψάρια αλλά και ένα μέσο προστασίας τους από τους αντιπάλους, καθώς βοηθά στην ανίχνευση πιθανών εχθρών. Εάν το ρεύμα είναι αρκετά ισχυρό – προφανώς πολύ ισχυρό για να δημιουργηθεί από κάποιο άλλο χρυσόψαρο – τότε το χρυσόψαρο καταλαβαίνει ότι πρέπει να κολυμπήσει πολύ γρήγορα προς την αντίθετη κατεύθυνση για να αποφύγει κάποιο μεγαλύτερο ψάρι.

Είναι ενδιαφέρον ότι το χρυσόψαρο μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει τις πλευρικές τους γραμμές ως μέσο για να φλερτάρει με τα άλλα ψάρια. Τα χρυσόψαρα δημιουργούν παιχνιδιάρικους κυματισμούς στο νερό προσκαλώντας τα υπόλοιπα ψάρια του είδους για μια ξεχωριστή επικοινωνία!

πηγή:perierga.gr

 5 tips για να σταματήσεις να τσακώνεσαι με τον σύντροφό σου – Τα tricks που θα αλλάξουν τελείως τη σχέση σας

Ειδικά τώρα στην περίοδο της καραντίνας είναι πιθανό όλοι μας να νιώθουμε έναν έξτρα εκνευρισμό που μπορεί να τον εκπέμπουμε και στους συντρόφους μας. Ωστόσο αν νιώθεις πως ήρθε η ώρα να κάνεις ανακωχή με τον αγαπημένο σου και να βρεις άλλους τρόπους να εκτονώνεσαι συνέχισε να διαβάζεις αυτό το άρθρο.

#1. Δώσε προσοχή σε αυτά που σου λέει και μην μένεις μόνο σε αυτά που θέλεις να ακούσεις σε τελείως επιφανειακό επίπεδο. Δες τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις και με αυτή τη συνειδητοποίηση θα μπορέσεις να λύσεις πολλά προβλήματα στη σχέση σου.

#2. Μην του μεταφέρεις μηνύματα με ένταση στον τόνο της φωνής σου. Για την ακρίβεια κάνε ένα πείραμα. Πες του κάτι με έντονο ύφος και μετά από λίγες ημέρες δοκίμασε να τους πεις το ίδιο πράγμα με ηρεμία στη φωνή σου και με έναν πιο γλυκό τρόπο. Η αντίδρασή του και στις δύο περιπτώσεις θα σε καταπλήξει.

#3. Όποιο θέμα και αν υπάρχει ανάμεσά σας προσπάθησε πάντα να μπαίνεις στη θέση του και να σκέφτεσαι πώς θα αντιδρούσες σε μια αντίστοιχη περίπτωση.

#4. Ρώτησε τον αγαπημένο σου αν καταλαβαίνει αυτό που προσπαθείς να του μεταφέρεις και ζήτησέ του να σου πει τι ακριβώς έχει καταλάβει. Μερικές φορές νομίζουμε πως επικοινωνούμε σωστά ένα πρόβλημα αλλά στην πραγματικότητα δεν το κάνουμε με τον σωστό τρόπο

#5. Δοκίμασε διάφορους τρόπους για να επικοινωνήσεις το ίδιο πρόβλημα. Μπορεί ο σύντροφός σου να μην λειτουργεί καλά σε μια λεκτική επικοινωνία και να χρειάζεται έναν διαφορετικό χειρισμό για να συνειδητοποιήσει ποιο είναι το πρόβλημα.

πηγή:faysbook.gr

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!