Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015








Σε όποιο σημείο της χώρας κι αν βρισκόμαστε και παρά τη συννεφιά που συχνά-πυκνά σκεπάζει τον ουρανό, το δέρμα μας χρειάζεται έξτρα προστασία από τον ήλιο τώρα το καλοκαίρι. Ωστόσο πολλοί δεν ξέρουν ούτε τι είδους προστασία χρειάζονται ούτε πόση.
Ο Δημήτρης Ρηγόπουλος, καθηγητής Δερματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής στη Β’ Πανεπιστημιακή Δερματολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αττικόν, εξηγεί όσα πρέπει να ξέρουμε:
Ενα αντηλιακό με SPF 50 δεν διαφέρει και τόσο από ένα με SPF 30. Πολλοί νομίζουν πως όσο αυξάνεται ο Δείκτης Αντηλιακής Προστασίας (SPF) των αντηλιακών τόσο αυξάνεται η προστασία τους από την υπεριώδη ακτινοβολία (UV) του ηλίου, αλλά αυτό δεν ισχύει.

Η αλήθεια είναι ότι τα αντηλιακά με SPF 6 απορροφούν το 75% της UV και όσα έχουν SPF 15 το 93%, αλλά από αυτό το επίπεδο και πάνω οι διαφορές είναι μικρές. Ετσι, ένα αντηλιακό με SPF 30 απορροφά το 97% της UV και ένα αντηλιακό με SPF 50 το 98%, διαφορά που ουσιαστικά είναι σημαντική κυρίως για όσους έχουν ανοικτόχρωμο δέρμα.
Χρειαζόμαστε αντηλιακό στη σκιά και στη συννεφιά. Η υπεριώδης ακτινοβολία αντανακλάται από το νερό, την άμμο και τις λείες επιφάνειες, επομένως ακόμα και αν φοράτε καπέλο ή κάθεστε στη σκιά κινδυνεύετε να πάθετε ηλιακό έγκαυμα.

Επιπλέον, η υπεριώδης ακτινοβολία Α (UVA) διαπερνά σε μεγάλο βαθμό τα σύννεφα καθώς και τα τζάμια. Επομένως, το αντηλιακό είναι καθημερινά απαραίτητο.
Το κοκκίνισμα σημαίνει ηλιακό έγκαυμα. Η άποψη «δεν κάηκα, απλώς κοκκίνισα» είναι λανθασμένη και επικίνδυνη. Οταν η έκθεση στον ήλιο είναι παρατεταμένη, αρχίζουν να αναπτύσσονται βλάβες στο DNA των δερματικών κυττάρων και όταν εμφανιστεί το κοκκίνισμα σημαίνει πως έχουν γίνει βαθιές.

Μακροπρόθεσμα, αυτό σημαίνει κίνδυνος πρόωρης ρυτίδωσης και, φυσικά, δερματικού καρκίνου.
Τα αντηλιακά είναι ενυδατικά. Ενα αντηλιακό με SPF 30 είναι κατάλληλο για ενυδάτωση, αλλά δεν ισχύει το αντίστροφο. Οι ενυδατικές με SPF κάτω από 15 δεν είναι κατάλληλες ως αντηλιακά το καλοκαίρι, διότι δεν απορροφούν αρκετή UV.

Επίσης αν η υδατική σας έχει SPF 6 και βάλετε από πάνω μία βάση με SPF 10, αυτό δεν σημαίνει ότι έχετε προστατεύσει το πρόσωπό σας με SPF 16, διότι οι δείκτες προστασίας δεν δρουν αθροιστικά.
Χρειαζόμαστε άφθονο αντηλιακό. Ο μέσος άνθρωπος χρειάζεται δύο κουταλάκια του γλυκού αντηλιακό μόνο για να καλύψει τα χέρια, τον αυχένα και το πρόσωπό του, ενώ για να καλύψει όλο το σώμα χρειάζεται τουλάχιστον δύο κουταλιές της σούπας.

Η επάλειψη πρέπει να επαναλαμβάνετε κάθε δύο ώρες ή πιο συχνά, αν αλλάξει ρούχα, κολυμπήσει, ιδρώσει ή χρησιμοποιήσει πετσέτα για να στεγνωθεί. Ενα μπουκάλι αντηλιακό, επομένως, δεν αρκεί για όλο το καλοκαίρι.

Οταν βάζετε αντηλιακό μην ξεχνάτε τα αφτιά, τον αυχένα, τις κνήμες και τους άκρους πόδες (είναι συχνές θέσεις δερματικού καρκίνου, διότι ξεχνάμε να τα προστατεύσουμε).

Λίγος ήλιος είναι απαραίτητος.
Τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα πρέπει να καθόμαστε στον ήλιο για ένα δεκάλεπτο (χωρίς αντηλιακό, και όχι μεταξύ 11 το πρωί και 3 το μεσημέρι) ώστε να μπορέσει το δέρμα να δημιουργήσει τη βιταμίνη D που χρειάζεται ο οργανισμός μας.

Το αντηλιακό μπορεί να προκαλέσει σπυράκια.
Αυτό είναι αλήθεια, διότι για να μας προστατεύσει αποτελεσματικά από τον ήλιο πρέπει να απορροφηθεί από το δέρμα και έτσι μπορεί να αποφράξει τους πόρους. Αν έχετε αυτή τη ροπή, να προτιμάτε ελαφρά ή με βάση το αλκοόλ αντηλιακά τζελ ή λοσιόν, αντί για κρέμες.


tanea.gr

Ο πρώην σύζυγός της Sam Mendes και διάσημος σκηνοθέτης φυσικά, βρίσκεται ακριβώς στην ίδια θέση, που βρέθηκε εκείνη λίγα χρόνια πριν.

Ο Sam Mendes λοιπόν, όσο ήταν παντρεμένος με την Kate, ερωτεύτηκε την ηθοποιό Rebecca Hall με την οποία συνεργαζόταν εκείνη την εποχή. Η star, όπως ήταν φυσικό του «έδωσε τα παπούτσι» στο χέρι, με τον Sam να μένει τελικά με την 33χρονη πέτρα του σκανδάλου.

Ωστόσο, η αγαπημένη του ερωτεύτηκε τον συμπρωταγωνιστή της σε παράσταση του Broadway Morgan Spector, με τον οποίο έγινε και ζευγάρι με συνοπτικές διαδικασίες. Κι έτσι ο Sam Mendes έμεινε μόνος κι έρημος και η Kate πήρε με τον τρόπο της την εκδίκησή της.

ΠΗΓΗ: queen.gr
Και οι δυο ρυθμίσεις περιέχονται στην Εργαλειοθήκη του Ο.Ο.Σ.Α, για την οποία απαιτείται σαφές χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της...

Η προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας μεθαύριο, Τετάρτη 15 Ιουλίου, είναι η πρώτη «απάντηση» των φαρμακοποιών στα μέτρα που περιέχονται στην συμφωνία με τους θεσμούς και τα οποία όπως διατυπώνονται στο κείμενο αφορούν το καθεστώς ιδιοκτησίας των φαρμακείων και, σε επόμενη φάση, το άνοιγμα της πώλησης των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ). Την ίδια ημέρα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προγραμμάτισε και έκτακτη Γενική Συνέλευση, στη διάρκεια της οποίας θα προταθεί η δυναμική κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από τα 11.000 φαρμακεία της χώρας, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και απεργίας διαρκείας στον ζωτικό χώρο των φαρμακείων.

Παρότι ρυθμίσεις και αλλαγές σχετικές με τα φαρμακεία δεν περιλαμβάνονταν στην ελληνική πρόταση που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα στους ευρωπαίους, έχοντας δημιουργήσει ελπίδες στους φαρμακοποιούς για την προστασία του κλάδου τους, τελικά το κείμενο της διαπραγμάτευσης που υπογράφηκε το πρωί της Δευτέρας επιφύλασσε δύο αρνητικές εκπλήξεις για τον κλάδο.

Και οι δυο ρυθμίσεις περιέχονται στην Εργαλειοθήκη του Ο.Ο.Σ.Α, για την οποία απαιτείται σαφές χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της. Έτσι, μεταξύ άλλων ορίζεται ότι στα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν περιλαμβάνονται αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των Φαρμακείων, αλλά και σε δεύτερο χρόνο η πλήρης απελευθέρωση της αγοράς των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ).

Τα ΜΗΣΥΦΑ θεωρούνται casus belli για τους φαρμακοποιούς τα τελευταία πέντε χρόνια που τίθεται το ζήτημα της διάθεσης τους και από τα σούπερ μάρκετ. Πλέον, όμως, το μέχρι πρότινος καυτό αυτό ζήτημα για τον κλάδο γίνεται...ήσσονος σημασίας σε σχέση με τη λαίλαπα του ιδιοκτησιακού με την οποία έρχονται αντιμέτωποι. Παρότι δεν εξειδικεύεται περαιτέρω στο κείμενο της εργαλειοθήκης, οι φαρμακοποιοί εκτιμούν πως το φαρμακείο αποσυνδέεται με αυτόν τον τρόπο από τον φαρμακοποιό, καθώς θα μπορεί να ανοίγει φαρμακείο οποιαδήποτε και όχι μόνο ο κάτοχος πτυχίου φαρμακευτικής όπως ισχύει σήμερα.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Τελευταίο αντίο στον εμβληματικό ηθοποιό Ομάρ Σαρίφ
Το τελευταίο αντίο στον εμβληματικό ηθοποιό, Ομάρ Σαρίφ, ο οποίος πέθανε στα 83 του χρόνια από καρδιακή προσβολή, είπαν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοί του σε μια σεμνή τελετή του που έγινε στο Κάιρο.

Μεταξύ αυτών που αποχαιρέτησαν τον Σαρίφ, ήταν ο στενός τους φίλος, επίσης ηθοποιός, Χουσεΐν Φαχμί και ο πρώην υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Ζάχι Χαουάς.

Ο Φαχμί αποχαιρέτησε τον Ομάρ Σαρίφ ως «έναν άνθρωπο που αγαπούσε την Αίγυπτο και εκπροσώπησε την αιγυπτιακή τέχνη με τον καλύτερο τρόπο».

Ο Χαουάς, διακεκριμένος αρχαιολόγος είπε ότι «έχασε έναν στενό φίλο» και ο «κόσμος έχασε έναν μεγάλο ηθοποιό».

Ένας σπουδαίος ηθοποιός...

Ο Ομάρ Σαρίφ πρωταγωνίστησε σε κλασικές ταινίες του παγκόσμιου σινεμά όπως τα Δόκτωρ Ζιβάγκο και Λόρενς της Αραβίας.

Κέρδισε δύο Χρυσές Σφαίρες και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ για τον ρόλο του Σερίφ Αλί στην ταινία του Ντέιβιντ Λιν, Ο Λόρενς της Αραβίας (1962).

Ο Σαρίφ γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1932. Το πραγματικό όνομά του ήταν Μισέλ Ντεμίτρι Σαλούμπ και η οικογένειά του ιδιαίτερα ευκατάστατη -και με καταγωγή από τον Λίβανο. Σπούδασε μαθηματικά και φυσική σε κολέγιο του Καΐρου. Εργάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα στην επιχείρηση ξυλείας του πατέρα του, πριν ενδιαφερθεί για την υποκριτική.

Το 1953 έκανε το ντεμπούτο του στο σινεμά με το όνομα Ομάρ Ελ-Σαρίφ. Η δημοτικότητά του αυξήθηκε όταν παντρεύτηκε τη γνωστή αιγύπτια ηθοποιό Φατέν Χαμάμα. Μάλιστα, ασπάστηκε το Ισλάμ προκειμένου το ζευγάρι να παντρευτεί, καθώς μέχρι τότε ανήκε στους Μελχίτες χριστιανούς. Ο γάμος διήρκεσε μέχρι το 1974.

Το αγγλόφωνο ντεμπούτο του το έκανε στον Λόρενς της Αραβίας, στην εμβληματική σκηνή όπου ο ήρωάς του πλησιάζει τον Λόρενς της Αραβίας στην έρημο. Η σκηνή θεωρείται μία από τις πιο χαρακτηριστικές στην ιστορία του σινεμά, καθώς δείχνει τον Αλί να διασχίζει ιππεύοντας την έρημο.

Αναδείχθηκε σε σταρ πρώτου μεγέθους με την επόμενη ταινία του Λιν, τον Δόκτωρ Ζιβάγκο. Στη συνέχεια έπαιξε στο Funny Girl (1968) με την Μπάρμπρα Στρέιζαντ. Τότε ήταν που οι ταινίες του απαγορεύτηκαν στην Αίγυπτο, επειδή ο ηθοποιός φαίνεται να ερωτοτροπεί με μία εβραία ηθοποιό επί της οθόνης.

Θεωρήθηκε ένα είδος Ροδόλφο Βαλεντίνο για τη δεκαετία του 1960.

Ο ίδιος είχε παραδεχθεί ότι συχνά ερωτευόταν συμπρωταγωνίστριές του, όπως τις Ίνγκριντ Μπέργκμαν, Κατρίν Ντενέβ και Άβα Γκάρντερ.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1970 η καριέρα του άρχισε να σημειώνει πτώση. Ο ίδιος ο Σαρίφ είχε παραδεχθεί ότι θυσίασε την ποιότητα για το εύκολο χρήμα, αναφέρει το BBC. Γνωστός χαρτοπαίκτης, ο Σαρίφ αναγκάστηκε να παίξει συχνά τον ρόλο του ξένου τζέντλεμαν σε μέτριες ταινίες, προκειμένου να μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη του.

Ο Σαρίφ ταυτίστηκε με τον κοσμοπολιτισμό. Μιλούσε άπταιστα αγγλικά, αραβικά, ισπανικά, ελληνικά και γαλλικά.

Ο Ομάρ Σαρίφ έγινε γνωστός και για ένα ακόμα χαρακτηριστικό του: ήταν δεινός παίκτης του μπριτζ. Είχε, μάλιστα, θεωρηθεί ένας από τους καλύτερους παίκτες μπριτζ στον κόσμο.

Είχε, μάλιστα, χάσει σε μία βραδιά ρουλέτας σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ο ίδιος δήλωνε ότι δεν μετάνιωνε για τίποτα. «Δεν γνωρίζω τη σημασία της λέξης. Εάν χρειαζόταν να τα ξανακάνω όλα από την αρχή, θα τα έκανα με τον ίδιο τρόπο» έλεγε.

tanea.gr

Ο Γούντι Χάρελσον πρωταγωνιστεί στην επτάμισι λεπτά μικρού μήκους ταινία του Βίνσεντ Χέικοκ που συνοδεύει το νέο σινγκλ των U2 «Song for someone».

Ο 54χρονος Χάρελσον υποδύεται έναν κρατούμενο που αποφυλακίζεται ύστερα από πολλά χρόνια και συναντάει έξω από τη φυλακή την κόρη του (που είναι η πραγματική κόρη του Χάρελσον, Ζόι).

Τα λόγια είναι ελάχιστα, άλλωστε το βλέμμα του πρωταγωνιστή αφηγείται όλα όσα χρειάζεται να ξέρουμε. Συγκινητική ερμηνεία που σε μια μεγάλου μήκους ταινία θα έβρισκε θέση στις υποψηφιότητες των Οσκαρ.



Οσο για το τραγούδι των U2, τρίτο σινγκλ από το άλμπουμ «Songs of innocence», σίγουρα δεν είναι από τα καλύτερα των Ιρλανδών και έχει γραφεί με αφορμή μια εντελώς διαφορετική ιστορία: την προσπάθεια του 18χρονου Μπόνο να κατακτήσει ένα κορίτσι στο σχολείο του.

Το κορίτσι είναι η σημερινή σύζυγός του, Αλισον, και το «Song for someone» είναι αναπόσπαστο μέρος της περιοδείας «Innocence + Experience» που συνεχίζεται στις ΗΠΑ και θα περάσει στην Ευρώπη τον Σεπτέμβριο.

ΠΗΓΗ: tanea.gr
Γιατί τα γιγάντια πάντα είναι τόσο νωχελικά
Αναγκασμένα να μασουλάνε όλη μέρα φύλλα μπαμπού με ελάχιστα θρεπτικά συστατικά, τα γιγάντια πάντα αναγκάζονται να διάγουν λιτό βίο, χωρίς πολλές κινήσεις που σπαταλούν θερμίδες. Ακόμα κι έτσι, όμως, κανείς δεν περίμενε ότι έχουν φτάσει σε τέτοια επίπεδα εξοικονόμησης ενέργειας.

Μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Science αποκαλύπτει ότι οι φωτογενείς αρκούδες της Κίνας καταναλώνουν ημερησίως λιγότερη από τη μισή ποσότητα ενέργειας από ό,τι θα περίμενε κανείς για ένα θηλαστικό του ίδιου βάρους.

Τα οκτώ πάντα που εξετάστηκαν, με βάρος γύρω στα 100 κιλά, περνούσαν τον περισσότερο χρόνο τους ακίνητα, και κατανάλωναν κατά μέσο όρο μόλις 5,3 megajoules ενέργειας την ημέρα, η περίπου 1242 kilocalories (χιλιάδες θερμίδες).

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και ένα «δραστήριο» πάντα ξοδεύει λιγότερη ενέργεια από ότι ένας άνθρωπος ίσου βάρους που κάθεται εντελώς ακίνητος.

Το μόνο ζώο με μικρότερη ημερήσια δαπάνη ενέργειας ανά μονάδα βάρους είναι ο τριδάκτυλος βραδύποδας, διαβόητος για τις αργοκίνητες κινήσεις του. Και η ομοιότητα ανάμεσα στα δύο είδη δεν είναι τυχαία: τόσο οι βραδύποδες όσο και τα γιγάντια πάντα ακολουθούν αποκλειστικά χορτοφαγική δίαιτα, η οποία δίνει λιγοστές θερμίδες.

Το γιγάντιο πάντα (Ailuropoda melanoleuca) είναι το μόνο από τα επτά σύγχρονα είδη αρκούδας που δεν τρέφεται με κρέας. Παρόλα αυτά, διατηρεί το πεπτικό σύστημα των σαρκοφάγων προγόνων του, και δεν χωνεύει τις φυτικές τροφές πολύ αποτελεσματικά.

Το πάντα αναγκάζεται έτσι να καταναλώνει πολύ μεγάλες ποσότητες μπαμπού για να επιζήσει. Ακόμα κι έτσι, οι ενεργειακές δαπάνες του πρέπει να περιορίζονται στο ελάχιστο.

Ο περιορισμός κάθε μετακίνησης είναι ένας από τους τρεις τρόπους με τους οποίους οι αρκούδα περιορίζει τις ανάγκες της, διαπιστώνει η μελέτη. Ο δεύτερος είναι η συρρίκνωση των οργάνων που καταναλώνουν πολλή ενέργεια, όπως ο εγκέφαλος και το συκώτι, και ο τρίτος είναι η περιορισμένη παραγωγή ορμονών του θυρεοειδή, με αποτέλεσμα τη δραστική επιβράδυνση του βασικού μεταβολισμού.

Αυτό οφείλεται πιθανότατα σε μετάλλαξη του γονιδίου DUOX2 που εμπλέκεται στη σύνθεση των ορμονών του θυρεοειδή, λένε οι ερευνητές.

in.gr

Δεν είναι κρυφό το γεγονός πως οι πωλήσεις του iPod μειώνονται χρόνο με τον χρόνο. Πολλοί άνθρωποι που θεωρούσαν αυτή την συσκευή αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας τους τώρα είναι πλέον κάτοχοι iPhone ή iPads ή και των δύο.

Το παραπάνω δεν είναι τόσο τραγικό για την Apple. H ίδια η εταιρεία έχει αναφέρει πως δεν έχει πρόβλημα να κανιβαλίζει τα ίδια της τα προϊόντα για το καλό του συνόλου.

Η Apple όμως φέτος επαναφέρει και μάλιστα τονίζει όσο πιο δυνατά μπορεί τον όρο Μουσική και την αγάπη της για αυτή.

Έτσι λοιπόν και με αφορμή αυτό το γεγονός το iPod έχει ίσως ακόμη μια ευκαιρία να λάμψει για ακόμη μια φορά – ίσως και την τελευταία – στην αγορά.

Είναι καλό η Apple να επαναπροσδιορίσει την συσκευή ξεκινώντας από τα πολύ βασικά.

Οι φήμες θέλουν την εταιρεία να αναβαθμίζει φέτος την συσκευή αλλά εμείς περιμένουμε να δούμε κάτι περισσότερο και κάτι που θα μπορέσει να δώσει μια νέα πνοή στο iPod.

Ας δούμε μερικά σημεία που θα μπορούσαν να κάνουν την διαφορά.

Ένα νέο ξεκίνημα
Να αφαιρεθεί οτιδήποτε δεν έχει στόχο την μουσική. Έτσι λοιπόν το iPod Touch να σταματήσει να είναι το iPhone του φτωχού. Το iPod δεν θα πρέπει να τρέχει τις ίδιες εφαρμογές που κάποιος μπορεί να έχει στο iPhone και στο iPad του.

Θα πρέπει να έχει ένα συγκεκριμένο σκοπό και στόχο και να ξεχωρίζει και μάλιστα σημαντικά από τις άλλες δύο συσκευές.

Το iPod θα μπορούσε να επιτρέπει την λήψη μόνο εφαρμογών που έχει να κάνει με την μουσική και τίποτε άλλο.

Αυτή την στιγμή οι περισσότεροι αγοραστές σκέφτονται – “Γιατί να πληρώσω αυτά τα λεφτά για να πάρω ένα iPod όταν μπορώ να πάω σε ένα iPhone και να έχω την πλήρη εμπειρία που προσφέρει η Apple”.

H Apple λοιπόν θα πρέπει να αλλάξει αυτό και να εστιάσει το iPod στο κοινό που θέλει μια συσκευή με εστίαση στον ήχο και κατ επέκταση στην μουσική.

Μια νέα εμφάνιση

Θα μπορούσαμε να δούμε με βάση το παραπάνω γεγονός την ένωση του iPod Nano με το iPod Touch και έτσι να είχαμε μια νέα συσκευή.

Μιας και σκοπός της δεν θα ήταν να τρέχει iOS εφαρμογές αλλά αποκλειστικά εφαρμογές μουσική αυτό σημαίνει πως θα μπορούσε να έχει διαφορετικό σχήμα και διαστάσεις.

Ο κόσμος θα πρέπει να δει μια νέα συσκευή που θα ξεχωρίζει στην γραμμή συσκευών της Apple με την απλότητα και λειτουργικότητα της και που δεν θα μοιάζει και εμφανισιακά σε τίποτα με ένα iPhone.

Ένας νέος σχεδιασμός λοιπόν που θα έδινε περισσότερο χώρο για αναβαθμίσεις όπως στην ποιότητα του ήχου αλλά και των ακουστικών.

Μουσική Παντού
Η Apple πλέον έκανε την είσοδο της στην streaming μουσική και έτσι έχουμε το λανσάρισμα του Apple Music
.
Η εταιρεία θα μπορούσε να ακολουθήσει για το νέο iPod μια ανάλογη ιδέα προώθησης που κάνει η Amazon με το Kindle.

Η δημιουργία λοιπόν ειδικών πακέτων δεδομένων και ο συνδυασμός αγοράς της συσκευής και εγγραφής στην νέα μουσική υπηρεσία της Apple είναι υλικά που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει συνδυαστικά η Apple για ένα πολύ δυνατό marketing.

Τέλος μιας και η μουσική θα ήταν ο βασικός εκφραστής αυτής συσκευής σημαντική θα ήταν και μια αναβάθμιση στην ποιότητα ήχου που θα έχει.

Υπάρχουν φήμες εδώ και μήνες πως η Apple δουλεύει πάνω στην βελτίωση του ήχου με μια τεχνολογία που έχει πάρει το όνομα hi-res music. Το νέο iPod λοιπόν θα ήταν η ιδανική συσκευή έτσι ώστε να παρουσιάσει για πρώτη φορά αυτή την τεχνολογία στο κοινό.

Με την εξαγορά μάλιστα της Beats η Apple πλέον έχει πολλά στοιχεία που μπορεί να φέρει επιπλέον σε αυτή την συσκευή τόσο εσωτερικά για την ποιότητα των ηχείων όσο ακόμη και στα παρελκόμενα που θα μπορούσε να έχει το iPod Touch.

Αυτονομία
Με μια νέα εμφάνιση και με ένα πιο απλοποιημένο χαρακτήρα τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά η Apple θα μπορούσε να δημιουργήσει μια συσκευή που με μια πλήρη φόρτιση θα άντεχε 24 ώρες πλήρης λειτουργίας.

Κάτι τέτοιο από μόνο του θα έκανε μια τεράστια αίσθηση στην αγορά και θα μπορούσε να αποτελέσει ένα τεράστιο χαρακτηριστικό που θα έκανε την συσκευή να ξεχωρίσει ακόμη περισσότερο.

ΠΗΓΗ: appleworldhellas.com
"Πηγαίνει κάποιος για μια εξέταση ούρων.
- Ουρήστε στο δοχείο, του λέει ο γιατρός.
- Πότε να έρθω για τ' αποτελέσματα; ρωτά.
- Μισό λεπτό, λέει ο γιατρός.
Σηκώνει το δοχείο προς το φως και λέει:
- Ζάχαρο τόσο, ουρία τόσο, χοληστερίνη τόσο...
- Για στάσου, λέει ο ασθενής. Οι άλλοι χρησιμοποιούν μικροσκόπιο.
- Πήγαινέ τα δίπλα, κι αν δε στα 'πα σωστά σκίζω το δίπλωμά μου.
Πηγαίνει τα ούρα σε άλλο εργαστήριο και του δίνουν τις ίδιες απαντήσεις.
""Κάτσε να τον μπερδέψω"", σκέφτεται.
Ουρεί, ρίχνει μέσα και ούρα της γιαγιάς του και της εγκύου γυναίκας του.
- Θα το κάνω πιο δύσκολο. Θα βάλω λάδι από το μηχανάκι και θα τραβήξω και μια μ......
Πάει τα ""ούρα"" για εξέταση.
Σηκώνει ο γιατρός δοχείο προς το φως και λέει:
- Ζάχαρο τόσο, ουρία τόσο, χοληστερίνη τόσο... Η γιαγιά έχει διαβήτη, η γυναίκα σου είναι έγκυος. Ότι είσαι μ...... το 'ξερα! Από που χάνεις τα λάδια δεν ξέρω..."

Ο κορεσμός είναι μια λειτουργία που συνήθως παραμελείται σε προγράμματα μείωσης του σωματικού βάρους. Οι άνθρωποι γενικά τρώνε μέχρι να χορτάσουν. Η αλήθεια είναι ωστόσο, ότι μερικές τροφές είναι πιο χορταστικές από άλλες. Για παράδειγμα, οι τροφές που περιέχουν υδατάνθρακες πχ πατάτες.
Στον αντίποδα, οι λιπαρές τροφές μας παρακινούν να φάμε κι άλλο. Οι βραστές πατάτες σύμφωνα με έρευνα, πετυχαίνουν διπλάσια ποσοστά κορεσμού από τα τσιπς ενώ τα φρούτα χορταίνουν περισσότερο από τα μπισκότα και τις πάστες.
Παρακάτω, στον πίνακα, παρατίθενται τα αποτελέσματα μιας έρευνας, που «μέτρησε», τον δείκτη κορεσμού μερικών τροφών, χρησιμοποιώντας ως δείγμα μια ομάδα φοιτητών. Κάθε πρωί τους έδιναν 240 θερμίδες από μια συγκεκριμένη τροφή και στη συνέχεια για 2 ώρες μετρούσαν κάθε 15 λεπτά το αίσθημα της πείνας τους. ΟΙ φοιτητές μπορούσαν να πάνε στον μπουφέ και να φάνε όσο ήθελαν από όποια τροφή ήθελαν.
Ως 100 τέθηκε η τιμή κορεσμού που πετυχαίνει το άσπρο ψωμί. Οι ερευνητές μέτρησαν 29 διαφορετικές τροφές. Οι τροφές πάνω από το 100 είναι πιο χορταστικές από αυτές που «πιάνουν» δείκτη κάτω από 100.
ΔΕΙΚΤΗΣ ΚΟΡΕΣΜΟΥ
Κρουασάν………… 47Παγωτό……………………….. 96Φακές…………… 133
Κέικ ………………65Μούσλι ………………………100Τυρί ………………146
Ντόνατς………….. 68Κορν φέικς ……………………116Αυγά …………….150
Μπισκότα……… 120Πατάτες τηγανητές …………..116Φασόλια………… 168
Κράκερς………… 127Ζυμαρικά …………………….119Μοσχάρι …………176
Ποπ κορν……….. 154Ρύζι καστανό …………………132Ψάρι…………….. 225
Φιστίκια………….. 84Πατάτες βραστές …………….323Μπανάνες………. 118
Γιαούρτι………….. 88Ψωμί ολικής άλεσης …………157Σταφύλια………… 162
Παξιμαδάκια…….. 91Ζυμαρικά ολικής άλεσης……. 188Πορτοκάλια ……..202

  • Τη πρώτη θέση στη λίστα κατέχουν οι βραστές πατάτες. Είναι 7 φορές πιο χορταστικές από τα κρουασάν
  • Το μαύρο ψωμί είναι 50% πιο χορταστικό από το λευκό
  • Τα κέικ, τα ντόνατς και τα μπισκότα είναι από τα πιο χαμηλά στη λίστα
  • Το ψάρι είναι πάνω από το μοσχάρι και το κοτόπουλο
  • Τα πορτοκάλια και τα μήλα ξεπερνούν τις μπανάνες
  • Το ποπ κορν είναι 2 φορές πιο χορταστικό από τα φιστίκια
Ο κατάλογος αυτός αποδεικνύει, ότι οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος δε μας χορταίνουν. Ίσως γιατί ο οργανισμός αντιμετωπίζει το λίπος ως καύσιμη ύλη που πρέπει να αποθηκεύσει για περίπτωση ανάγκης ενώ του υδατάνθρακες του βλέπει ως υλικό αμέσου καύσεως και έτσι στέλνει γρήγορα στον εγκέφαλο το μήνυμα πως έχει ότι χρειάζεται
ΑΝ ένα άτομο που κάνει δίαιτα θέλει να μείνει πιστό στο διαιτολόγιο του, καλύτερα σε περίπτωση πείνας να φτιάξει ένα σάντουιτς με λαχανικά, ψάρι και μαύρο ψωμί ή μια μπριζόλα μοσχαρίσια και ένα μήλο. Τέτοιου είδους γεύματα κόβουν την πείνα για πολλές ώρες.
iator.gr
Τρεις Έλληνες προγραμματιστές, δημιούργησαν μια εφαρμογή που αποσκοπεί στο να μας βοηθήσει να αποφύγουμε την ταλαιπωρία μπροστά από τα ATMs.

H εφαρμογή δεν τα κάνει όλα μόνη της. Μας δίνει την «πρώτη ύλη» (διευθύνσεις για ATMs και οδηγίες για να φτάσουμε σε αυτά) και μας καλεί ως χρήστες να συνεργαστούμε. Βρήκατε ΑΤΜ χωρίς ουρά; Κάντε ένα κλικ και βοηθήστε και τον συμπολίτη σας.

Οι τρεις Έλληνες προγραμματιστές που ανέπτυξαν την εφαρμογή είναι ο Δημήτρης Χατζηελευθερίου, ο Χάρης Σπέντζας και ο Χρήστος Κρητικός.

Δημιούργησαν το «Βρες ΑΤΜ», μια εφαρμογή για Android συσκευές, που βρίσκει τα ATM που έχουν απόθεμα και μάλιστα 20εύρα ή 50ευρα. Η εφαρμογή λειτουργεί διαδραστικά, όσο περισσότεροι χρήστες την κατεβάσουν δίνουν πληροφορίες για τα συγκεκριμένα ATM τραπεζών που επισκέπτονται. Υπάρχει επιλογή δηλαδή να αφήσουν το δικό τους feedback ο καθένας με 2 κλικ!

Αν μπείτε σήμερα στο Google Aps για να κατεβάσετε την εφαρμογή, θα διαπιστώσετε ότι παρέχονται οι ακόλουθες υπηρεσίες:

1. Υπολογισμός και εμφάνιση μεγέθους ουράς
2. Ακριβέστερος υπολογισμός της τοποθεσίας όπου βρίσκονται τα ATM
3. Εμφάνιση απόστασης από κάθε ATM

Πώς λειτουργεί 
Μόλις εγκαταστήσετε την εφαρμογή (δεν υπάρχει για Iphone) θα βρείτε μπροστά σας μια λίστα με ATMs. Η ταξινόμηση γίνεται με βάση την απόσταση. Οι κοντονότερες είναι στο πάνω μέρος. Για κάθε ATM ο χρήστης ενημερώνεται για το αν υπάρχουν 50άρικα ή 20άρικα, για την απόσταση, αλλά και για το που βρίσκεται ακριβώς το ATM. Για τη διεύθυνση και την απόσταση, το πώς συγκεντρώνεται η πληροφορία είναι εύκολο να το καταλάβει κανείς. Το τηλέφωνο γνωρίζει τη θέση που βρίσκεστε και κάνει τους υπολογισμούς. Για το αν το ATM έχει ουρά, 20άρικα ή 50άρικα, η πληροφορία προέρχεται από εμάς τους ίδιους. Δηλαδή, θα μάθετε πόσοι έκαναν χρήση του κάθε ATM, και πότε (το να πήρε κάποιος 20άρικα πριν από 14 ώρες δεν έχει και μεγάλη αξία ως πληροφορία). Αν πάτε και εσείς στο ATM μπορείτε να γίνεται μέλος της παρέας. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι για το συγκεκριμένο ATM να απαντήσετε αν βρήκατε χρήματα (20άρικα, 50άρικα ή τίποτα) και αν έχει ουρά. Να λοιπόν που η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε και εσείς χρήση και φυσικά να είστε ειλικρινείς στις απαντήσεις που θα δώσετε.

Για το αν η εφαρμογή θα σας φανεί χρήσιμη ή όχι, ένας τρόπος υπάρχει να το μάθετε.... η δοκιμή!

http://www.fpress.gr 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το ”#This is a coup” έχει φτάσει τα 100.000.000 μηνύματα στο Twitter, μιας και χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου χρησιμοποιούν τις τελευταίες ώρες  το hashtag, που σημαίνει «Αυτό είναι Πραξικόπημα». Αξίζει να σημειωθεί πως με αυτόν τον τρόπο, οι πολίτες στηλιτεύουν τις απαιτήσεις της Γερμανίας κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, αναφέροντας ότι ουσιαστικά στοχεύει στην ανατροπή της ελληνικής κυβέρνησης.

Ολοκληρώθηκε γύρω στις 5 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) η τρίτη κατά σειρά τετραμερής Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ-Τουσκ, η οποία κράτησε σχεδόν τέσσερις ώρες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τα τέσσερα βέτο Τσίπρα έχουν γίνει βήματα προόδου σε πέντε βασικά θέματα μεταξύ των οποίων και η υπόθεση των επαναπροσλήψεων στο δημόσιο, ενώ παραμένουν ανοιχτά δύο. Μετά από αυτή τη σύγκλιση η Σύνοδος κορυφής ξεκίνησε και πάλι και σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μετάφερε ο εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα υπάρξει συμφωνία, με βάση συμβιβαστική πρόταση του Ντόναλντ Τουσκ που βρίσκεται στο τραπέζι,  στην οποία παραμένουν ανοιχτά τα θέματα της σχέσης με το ΔΝΤ μετά το 2016 οπότε λήγει το πρόγραμμά του και το δεύτερο το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα και με τις πληροφορίες του ΑΠΕ, σημεια σύγκλισης υπάρχουν στα εξής πέντε θεματα:
1) Θα αφαιρεθεί ο αριθμός των επαναπροσληφθέντων στο δημόσιο από το συνολικό αριθμό προσλήψεων έως το 2020 μετά από πιέσεις της Ολλανδικής πλευράς, ενώ φαίνεται ότι δεν υπάρχει ιδίατερο πρόβλημα με τα άλλα ψηφισθέντα νομοσχέδια που καταργούν μνημονιακούς νόμους, τα οποία αρχικά οι εταίροι ζητούσαν να αποσυρθούν
2) Το Grexit έχει πλέον βγει οριστικά εκτός συζήτησης στη Σύνοδο Κορυφής
3) Συζητείται η χορήγηση, σε πρώτη φάση, ενός βραχυπρόθεσμου δανείου το οποίο θα δοθεί στη χώρα μας τις επόμενες εβδομάδες και μέχρι την οριστικοποίηση του νέου προγράμματος, ώστε να αποπληρωθεί η δόση στο ΔΝΤ και την ΕΚΤ. Τα κονδύλια θα εξευρεθούν από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSM) στον οποίο παραμένουν ανενεργά 60 δις ευρώ, αλλά για να εκταμιευθούν χρήματα χρειάζεται έγκριση από τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ. Εκτός από αυτά τα χρήματα, υπό συζήτηση είναι και η επιστροφή στην Ελλάδα των κερδών που έχει αποκομίσει η ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα (SMPs), ενώ υπό συζήτηση είναι και το ενδεχόμενο να συνάψει η Ελλάδα βραχυπρόθεσμα διμερή δάνεια με χώρες-μέλη της ευρωζώνης.
4) Αν υπάρξει συμφωνία είναι πιθανό η ΕΚΤ να χορηγήσει άμεσα εκ νέου ρευστότητα από τον έκτακτο μηχανισμό, ELA, στις ελληνικές τράπεζες.
5) Θα υπάρξει αναδιατύπωση αναφορικά με την αναδιάρθρωση του χρέους.

Ανοιχτά παραμένουν:
1) Το ύψος των κονδυλίων που θα δώσει το ΔΝΤ το οποίο παραμένει στο πρόγραμμα παρά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε θέσει βέτο
2) Εκτός συζήτησης έχει βγει και η πρόταση Σόιμπλε για μεταφορά δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δις σε ταμείο υπό γερμανικό έλεγχο στο Λουξεμβούργο. Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει τη μεταφορά των διαθέσιμων προς ιδιωτικοποίηση περιουσιακών στοιχείων σε ταμείο που θα δημιουργήσει και θα ελέγχει η ίδια στο Λουξεμβούργο, αντίστοιχο του σημερινού ΤΑΙΠΕΔ. Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν ότι οι θεσμοί θεωρούν ότι ο εφικτός στόχος είναι 7  δις ευρώ το πολύ και όχι 50. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα από τα τέσσερα θέματα για τα οποία είχε θέσει βέτο ο Αλέξης Τσίπρας. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει συμφωνηθεί το πώς ακριβώς θα λειτουργεί το συγκεκριμένο ταμείο.
aftodioikisi.gr
Η πολύωρη παραμονή στον ήλιο και τη θάλασσα μπορεί να προκαλέσει δερματικό έγκαυμα.

Ως αποτέλεσμα, το δέρμα αρχίζει να ξεφλουδίζει στο σημείο που καήκατε και εκτός από την αντιαισθητική διχρωμία μπορεί να υπάρχει και πόνος.

Για να προφυλάξετε το δέρμα σας από το έγκαυμα, αλλά και τους πολύ σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η έκθεση στον ήλιο, πρέπει να τηρείτε τους κανόνες ηλιοπροστασίας. Ειδικά όταν κάνετε μπάνιο στη θάλασσα, φροντίστε να ανανεώνετε το αντηλιακό σας όσο συχνά χρειάζεται.

Πώς θα αντιμετωπίσετε όμως το δέρμα που ξεφλουδίζει όταν έχει προηγηθεί δερματικό έγκαυμα;

Δροσερό ντους
Το κρύο νερό βοηθά το δέρμα να δροσιστεί και επιβραδύνει το ξεφλούδισμα. Σκουπίστε το δέρμα ταμποναριστά με πετσέτα και μην το τρίβετε γιατί το ξεφλούδισμα θα επεκταθεί.

Ενυδάτωση
Μετά το μπάνιο χρησιμοποιείστε μία κρέμα ειδική για εγκαύματα ή για δέρμα που ξεφλουδίζει. Μία κρέμα με aloe vera είναι ιδανική, καθώς απαλύνει τον πόνο, μειώνει τη φλεγμονή και επιβραδύνει το ξεφλούδισμα.

Μην ενδίδετε ...στη φαγούρα
Μπορεί να θέλετε απελπισμένα να ξύσετε το δέρμα σας, είναι όμως κάτι που πρέπει πάση θυσία να αποφύγετε, γιατί μπορεί να προκαλέσετε μόνιμη ζημιά στο δέρμα σας δημιουργώντας ουλές. Προμηθευτείτε από το φαρμακείο μία κρέμα που εκτός από ενυδάτωση δρα και κατά της φαγούρας.

Μην τραβάτε τα πετσάκια
Το ξεφλουδισμένο δέρμα μπορεί να μολυνθεί αν το ξύσετε ή αν προσπαθήσετε να το ξεφλουδίσετε εσείς με το ζόρι. Αν υπάρχει κάποιο κομμάτι πέτσας του δέρματος που κρέμεται και θέλετε να το αφαιρέσετε, μην το τραβήξετε. Θα φύγει με το μπάνιο και τις ενυδατικές κρέμες.

Νερό
Μετά από ένα έγκαυμα, το νερό είναι πολύ σημαντικό. Πίνετε πολύ νερό για να δώσετε στο δέρμα σας ό,τι χρειάζεται για να μπορέσει να επουλωθεί και να γιατρευτεί. Προσπαθήστε να πίνετε 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!