Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Τη δουλειά της έχασε μια δασκάλα θρησκευτικού σχολείου στο Μόναχο, καθώς οι εξωσχολικές της… δραστηριότητες κρίθηκαν αυστηρώς… ακατάλληλες!

Και πώς όχι καθώς η Julia Pink (προφανώς το καλλιτεχνικό της όνομα) πρωταγωνιστούσε παράλληλα σε ταινίες με θέμα τη… σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Και μπορεί για 17 ολόκληρα χρόνια οι υπεύθυνοι του Diakonia Germany Evangelical Federal Association να μην είχαν… μυριστεί το «καυτό» μυστικό της δασκάλας με τα «χρυσά» μαλλιά, ωστόσο τελικά προδόθηκε από μία βράβευσή της (κέρδισε «shooting star» στο «Venus porn fair») για την ερμηνεία της μπροστά από τις κάμερες…

Τελικά η 38χρονη, η οποία παρέδιδε μαθήματα τόσο σε παιδιά, όσο και σε ενήλικες με μαθησιακές δυσκολίες απολύθηκε χωρίς προειδοποίηση, καθώς θρησκευτικοί ηγέτες της Γερμανίας αποφάσισαν πως το δεύτερο επάγγελμά της είναι πολύ… hardcore για τα πιστεύω τους.

«Παρά τη μακρόχρονη υπηρεσία της, πιστεύουμε ότι η δεύτερη δουλειά της δεν συνάδει με το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε», τόνισε εκπρόσωπος της εκκλησίας.

Παρόλα αυτά, τον περασμένο Οκτώβριο η Pink «πήγε» την Ένωση στα δικαστήρια όπου ο Renate Leier αποφάσισε πως μπορεί η χωρίς προειδοποίηση απόλυσή της «να ήταν «άδικη», αλλά «οι λόγοι για κάτι τέτοιο απολύτως νόμιμοι»…
Ο δικαστής απεφάνθη ότι: «η καταγγέλλουσα συμμετέχει με πορνογραφικές δραστηριότητες αντίθετες με τη σεξουαλική ηθική της Εκκλησίας και υπέπεσε έτσι σε παράβαση του καθήκοντος πίστης, η οποία δικαιολογεί την απόλυσή της».

«Παίζω σε ταινίες πορνό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να διδάξω και να προωθήσω τις χριστιανικές αξίες. Είμαι καθολική και πολύ πιστή, αλλά επισκέπτομαι και swingers club; Τι έγινε δηλαδή;», ανέφερε από την πλευρά της η Pink, η οποία αναμένεται να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Αξίζει πάντως τέλος να σημειωθεί ότι ο πατέρας δυο μαθητών της 38χρονης τάχθηκε στο πλευρό της, υποστηρίζοντας: «Εκατομμύρια άνθρωποι παρακολουθούν πορνό στη Γερμανία και σε όλο τον κόσμο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους σωστά. Μόνο και μόνο επειδή αυτή η γυναίκα είναι ηθοποιός πορνό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά της ως δασκάλα.Όλα αυτά τα χρόνια που δουλεύει κανείς δεν είχε το παραμικρό παράπονο»…
Η 29η Δεκεμβρίου, ημερομηνία διεξαγωγής της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι πολύ πιθανό να είναι και η τελευταία ημέρα που το Κοινοβούλιο θα λειτουργήσει με τη σύνθεση αυτή. Και αυτό διότι αν δεν βρεθούν οι 180 βουλευτές που θα ψηφίσουν υπέρ του Σταύρου Δήμα, η Βουλή διαλύεται και προκηρύσσονται εθνικές εκλογές.


Το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυσή της, που θα σημάνει παράλληλα και την προκήρυξη εθνικών εκλογών για την 25η Ιανουάριου, θα θυροκολληθεί στη Βουλή.


Αν και μετά το τέλος της ψηφοφορίας που έχει προγραμματιστεί για τις 12:00 το μεσημέρι, 180 βουλευτές δεν υπερψηφίσουν τον κ. Σταύρο Δήμα, τότε μέσα σε δέκα ημέρες θα πρέπει να διαλυθεί η Βουλή, ενώ μετά τη συμπλήρωση 21 ημερών οι πολίτες θα κληθούν στις κάλπες.

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο που θέλει αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή, την 30η Δεκεμβρίου θα θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυσή της και την 25η Ιανουαρίου θα διεξαχθούν οι πρόωρες εκλογές.

Αμέσως μάλιστα μετά τις εκλογές, η νέα Βουλή θα συγκροτηθεί σε Σώμα, με πρώτη του υποχρέωση την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Στην πρώτη ψηφοφορία που θα διεξαχθεί η εκλογή απαιτεί 180 ψήφους, ενώ εάν δεν συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός, τότε μετά από πέντε ημέρες η Ολομέλεια συνεδριάζει εκ νέου για νέα ψηφοφορία στην οποία ωστόσο απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου, δηλαδή 151 βουλευτές.
Εάν και σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρξει… νικητής τότε πραγματοποιείται ο τελικός των… τελικών με υποψηφίους τους δύο επικρατέστερους της προηγούμενης ψηφοφορίας. Όποιος από τους δύο λάβει τις περισσότερες θετικές ψήφους εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σε αυτό το σημείο πάντως αξίζει να σημειωθεί πως το Σύνταγμα δεν ορίζει τι γίνεται σε περίπτωση που δεν υπάρχουν δύο υποψήφιοι, ωστόσο πιθανότατα τότε προκρίνεται ο μοναδικός «εκλεκτός», ο οποίος και μπορεί να εκλεγεί με ελάχιστες ψήφους…

http://www.newsbomb.gr
Πώς θα σας φαινόταν αν επιστρέφατε στο σπίτι το μεσημέρι και αντικρίζατε στο τραπέζι ένα πιάτο γεμάτο αράχνες, που σας περιμένει να το δοκιμάσετε; Φρίκη, έτσι; Για φέρτε ξανά τώρα στο μυαλό σας την ίδια σκηνή, αλλά στη θέση
των αραχνών βάλτε μεταξοσκώληκες, μια χελώνα, ή ακόμη και έναν αρουραίο!

Μπορεί και μόνο που το σκέπτεστε να νιώθετε ήδη το στομάχι σας να ανακατεύεται από αηδία, ωστόσο όλα αυτά που αναφέραμε -και ένα σωρό άλλα ζώα- σε μερικές χώρες αποτελούν βασικά συστατικά για τα πιο λαχταριστά φαγητά! Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε παρακάτω μια απίστευτη λίστα με φαγώσιμα τέτοιους είδους και περιμένουμε τις εντυπώσεις σας...

10. Ελέφαντας
Ο ελέφαντας του δάσους δεν κυνηγιέται μόνο για το ελεφαντόδοντό του, αλλά και για το κρέας του. Είναι ζώο που μπορεί να προσφέρει πάνω από 1.000 κιλά κρέατος, κάτι που σημαίνει πως, δυστυχώς, ο εκάστοτε λαθροκυνηγός κάνει μια...




περιουσία όταν το σκοτώσει.


9. Γορίλας
Μπορεί οι γορίλες να απειλούνται με εξαφάνιση, ωστόσο διάφοροι πληθυσμοί των αφρικανικών εθνών δεν νοιάζονται. Η κατανάλωση των γοριλών (και χιμπατζήδων) είναι μια πολύ παλιά παράδοση στην Αφρική, που συνεχίζεται μέχρι και τις μέρες μας.


8. Μεταξοσκώληκες
Οι μεταξοσκώληκες αποτελούν το κύριο συστατικό σε ένα πολύ δημοφιλές πιάτο στην Κορέα, όπου πασπαλίζονται με φρυγανιά και τηγανίζονται σε λάδι, ενώ σε ορισμένες περιοχές γίνονται και... σουβλάκια


7. Μυρμήγκια
Σε ορισμένες χώρες τα μυρμήγκια αποτελούν δημοφιλή προσθήκη σε σοκολατάκι, ενώ σε άλλες (όπου τα μυρμήγκια είναι μεγάλα σε μέγεθος), καταναλώνονται τηγανητά ή ψητά. Αν επιθυμείτε να απολαύσετε μυρμήγκια στη Γαλλία, μπορείτε να τα βρείτε σε ράβδους σοκολάτας.


6. Puffer fish
Πρόκειται για ψάρι που στην Ασία -και ιδιαίτερα στην Κίνα- θεωρείται ως υψηλή σπεσιαλιτέ. Η ιδιαιτερότητα του; Είναι μολυσμένο, αφού διαθέτει ειδικούς αδένες που περιέχουν το δηλητήριο τετραδοτοξίνη, που παραλύει το αναπνευστικό σύστημα προκαλώντας επώδυνο θάνατο εντός 5 λεπτών! Κάθε χρόνο, χάνουν τη ζωή του από αυτό το φαγητό 100 άτομα, ωστόσο οι καλοφαγάδες δεν σταματούν να το βάζουν στο τραπέζι τους.


5. Αρουραίος
Ως γνωστόν, ο αρουραίος αποτελεί είδος διατροφής σε κάποιες χώρες και αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν ακούτε για πρώτη φορά. Οι αρχαίοι Ρωμαίοι συνήθιζαν να καταναλώνουν αυτό το τρωκτικό, ενώ σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθούν να το κάνουν και τώρα, θεωρώντας το ως απαράμιλλη λιχουδιά. Σε κάποια μέρη, πάντως, οι κάτοικοι αναγκάζονται να καταναλώσουν αρουραίο μόνο σε περίπτωση πείνας, όπως συμβαίνει π.χ. στη Βόρεια Κορέα.


4. Άλογο
Το κρέας αλόγου δεν είναι μόνο για τα σκυλιά, αλλά είναι πολύ δημοφιλές και σαν ανθρώπινο φαγώσιμο σε πολλές δυτικές χώρες. Στη Γαλλία, για παράδειγμα, έχουν συγκεκριμένα κρεοπωλεία, τα οποία δεν πωλούν τίποτα άλλο, παρά μόνο κρέας αλόγου. Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από 4 εκατομμύρια αλόγων τρώγονται κάθε χρόνο


3. Σκύλος
Στην Ελλάδα δεν θα μπορούσαμε καν να διανοηθούμε ότι θα φάμε... σκύλο, ωστόσο αυτό είναι κάτι πολύ συνηθισμένο στην Ασία και στο Νότιο Ειρηνικό. Για ορισμένους λαούς τα σκυλιά είναι μια πολύ καλή πηγή διατροφής, καθώς έχουν μεγαλύτερο μέγεθος από τους αρουραίους κι έτσι τροφοδοτούνται περισσότεροι άνθρωποι.


2. Χελώνα
Η χελώνα ήταν ένα δημοφιλές έδεσμα στην Βικτωριανή Εποχή, ωστόσο, λόγω διαμαρτυριών, πλέον προστατεύεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Μερικά είδη χελώνας γλυκού νερού βρίσκονται σε αφθονία στις ΗΠΑ και δεν προστατεύονται, οπότε επιτρέπεται η ελεύθερη κατανάλωσή τους, ενώ σε κάποιες περιοχές της Ασίας, η θαλάσσια χελώνα -που απειλείται με εξαφάνιση- αλιεύεται παράνομα και τρώγεται.


1. Αράχνη
Για τους περισσότερους, και μόνο η σκέψη ενός φαγητού που περιλαμβάνει αράχνες, προκαλεί αποστροφή. Παρ' όλα αυτά, σε διάφορα μέρη του κόσμου οι αράχνες αποτελούν λιχουδιά, όπως συμβαίνει π.χ. στην Καμπότζη, όπου πωλούνται και σε πάγκους στο δρόμο (όπως τα... κάστανα στην Ελλάδα, δηλαδή!).

http://ksipnistere.blogspot.gr 
Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε  στο έγκυρο ιατρικό περιοδικό The Lancet αποκαλύπτει τις δέκα χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας.

Το ινστιτούτο που μελετά τις παγκόσμιες επιβαρυντικές νόσους δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνας του σχετικά με την παχυσαρκία. Ο αριθμός των υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων έχει ανεβεί στα ύψη τα τελευταία τριάντα χρόνια,  περνώντας από 857 εκατομμύρια το 1980 σε περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια το 2013. Αριθμός που αποτελεί το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού. Μόνο το 2010, μεταξύ 3 και 4 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω επιπλοκών από την παχυσαρκία.

Η όλο και πιο καθιστική ζωή στο γραφείο αλλά και στις ελεύθερες ώρες  εργασίας στρέφει τον πληθυσμό της γης  σε τρόφιμα  υψηλής θερμιδικής αξίας και υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τρόφιμα. Αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα, η επιδημία της παχυσαρκίας θα πάρει διαστάσεις μιας τεράστιας κρίσης της δημόσιας υγείας στις επόμενες δεκαετίες.

Οι δέκα χώρες με τα πιο ανησυχητικά ποσοστά παχυσαρκίας είναι :
1. ΗΠΑ με 78 εκατομμύρια παχύσαρκους
2. Κίνα με 33 εκατομμύρια παχύσαρκους
3. Ινδία με 30 εκατομμύρια παχύσαρκους
4. Ρωσία με 28 εκατομμύρια παχύσαρκους
5. Βραζιλία με 22 εκατομμύρια παχύσαρκους
6. Μεξικό με 20 εκατομμύρια παχύσαρκους
7. Αίγυπτος με 18 εκατομμύρια παχύσαρκους
8. Γερμανία με 16 εκατομμύρια παχύσαρκους
9. Πακιστάν με 14 εκατομμύρια παχύσαρκους
10. Ινδονησία με 11 εκατομμύρια παχύσαρκους 
Παίκτης του Ατρομήτου είναι και με τη βούλα ο Κώστας Κατσουράνης. Ο 35χρονος μέσος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους Περιστεριώτες, μετά από το "ναυάγιο" των συζητήσεών του με την ΑΕΚ.

Ο Κατσουράνης είχε μείνει ελεύθερος από την Πούνε Σίτι της Ινδίας, μετά από μία εξαιρετική θητεία στο "νεοσύστατο" πρωτάθλημα της χώρας, που τον βρήκε μεταξύ των MVP και σκόρερ 4 γκολ.

Οι πρώτες συζητήσεις που είχε σχετικά με την επάνοδό του ήταν με την ΑΕΚ, ωστόσο αυτές δεν προχώρησαν, μετά και από τις αποδοκιμασίες που γνώρισε στο πρόσφατο παιχνίδι της Ένωσης με τον Ηρακλή Ψαχνών.

Οι Περιστεριώτες εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία, έχοντας υπόψιν τον παίκτη εδώ και μέρες, όπως είχε γράψει πρώτο το Contra.gr, και απευθύνθηκαν στον πρώην διεθνή άσο, ο οποίος βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ το πρωί της Παρασκευής και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον σύλλογο.

Ο Ατρόμητος είναι η 7η ομάδα στην επαγγελματική σταδιοδρομία του Κατσουράνη, που άρχισε το 1996 από την Παναχαϊκή.

Ακολούθησε η ΑΕΚ το 2002, η Μπενφίκα το 2006, ο Παναθηναϊκός το 2009, ο ΠΑΟΚ το 2012 και η Πούνε Σίτι της Ινδίας τους τελευταίους 3 μήνες, όπου σε 14 συμμετοχές σημείωσε 4 γκολ και αναδείχθηκε εκ των MVP του πρωταθλήματος με την 4η μεγαλύτερη προσέλευση παγκοσμίως.

"Προτεραιότητα ο Ατρόμητος"
 
 "Είναι χαρά και τιμή για εμένα που θα συνεχίσω την καριέρα μου στον Ατρόμητο. Είναι ένα οργανωμένο σωματείο και από την πρώτη στιγμή αποτελούσε την προτεραιότητα για εμένα και την οικογένειά μου", τόνισε στις πρώτες δηλώσεις του.

"Ο Ατρόμητος τα τελευταία χρόνια μας έχει συνηθίσει να είναι σε υψηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας κι εγώ θέλω από την πλευρά μου να τον βοηθήσω να πετύχει τους στόχους του. Θεωρώ ότι πρώτος μας στόχος είναι η είσοδός μας στα πλέι οφ γιατί αξίζει να βρεθεί εκεί και να κυνηγήσει έπειτα μέσα από αυτή τη διαδικασία ότι καλύτερο μπορεί. Παράλληλα μας ενδιαφέρει και η διάκριση στο κύπελλο".

"Ο Ατρόμητος είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για εμένα και μετά από την Ινδία ήξερα ότι αποτελούσε την καλύτερη επιλογή. Στη ζωή μου άλλωστε έχω μάθει να κάνω τις καλύτερες επιλογές.. Νιώθω έτοιμος και αυτό που μπορούν να περιμένουν οι φίλαθλοι του Ατρόμητου από εμένα ότι σε κάθε αγώνα και σε κάθε εκδήλωση θα δίνω και την ψυχή μου για την ομάδα".

Η ανακοίνωση
 
"Στη διάρκεια της μεγάλης ποδοσφαρικής του καριέρας σε Ελλάδα και Ευρώπη έμαθε να είναι νικητής, ηγέτης και ατρόμητος. Από σήμερα είναι και επίσημα Ατρόμητος!

Η ΠΑΕ Ατρόμητος βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του Κώστα Κατσουράνη!

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής βρέθηκε το πρωί στα γραφεία της ΠΑΕ και υπέγραψε συμβόλαιο 6 μηνών με οψιόν ανανέωσης για 1 χρόνο παρουσία του Τεχνικού Διευθυντή Γιάννη Αγγελόπουλου.

Ο Κώστας Κατσουράνης που θα κάνει την πρώτη προπόνηση την Κυριακή επέλεξε τη φανέλα με το νούμερο 2".

Ακολουθεί νέο "μπαμ"
 Η μεταγραφική ενίσχυση του συλλόγου δεν σταματάει εδώ. Ο σύλλογος αναμένεται να προχωρήσει εντός ημερών στην απόκτηση ενός σπουδαίου ονόματος για τη γραμμή κρούσης του Ρικάρντο Σα Πίντο.

http://www.contra.gr

Ο βασιλιάς της ποπ μουσικής σκηνής, που πέθανε σε ηλικία 50 ετών στις 25 Ιουνίου 2009, συνήθιζε να φορά στα παιδιά του... μάσκες!
Η 16χρονη κόρη του Paris λοιπόν, σε μια μοναδική συνέντευξη που έδωσε στην Oprah Winfrey αποκαλύπτει για ποιο λόγο το έκανε ο πατέρας της!

"Ήμουν πραγματικά πολύ μπερδεμένη. Προβληματισμένη για τον λόγο που το έκανε αυτό ο πατέρας μας... Δεν μπορούσα να καταλάβω τον λόγο που μας φορούσε μάσκες στις δημόσιες εξόδους μας. Αλλά σήμερα συνειδητοποίησα τον λόγο... Ήθελε να είναι καλυμμένα τα πρόσωπά μας, έτσι ώστε να μην μας αναγνωρίζουν όσοι μας έβλεπαν. Θα ζούσαμε έτσι μια... πιο φυσιολογική παιδική ηλικία..." δήλωσε μεταξύ άλλων η Paris.

Και συνέχισε λέγοντας: "Ο πατέρας μου, ήθελε να μας προστατέψει από το αδιάκριτο βλέμμα των παπαράτσι... Επειδή εκείνος δεν είχε ζήσει ανέμελα παιδικά χρόνια, δεν επιθυμούσε να περάσουμε κι εμείς το ίδιο".

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Αυτές τις ημέρες που ο φούρνος μικροκυμάτων αυτές τις ημέρες "παίρνει φωτιά" με τις προετοιμασίες, λερώνεται πολύ εύκολα.

Η λύση για το εύκολο καθάρισμά του, ωστόσο, βρίσκεται μέσα στο ψυγείο σας σύμφωνα με το mothersblog.gr.

Γεμίστε ένα μικρό μπολ με νερό και προσθέστε το χυμό ενός λεμονιού. Τοποθετήστε το μπολ στο εσωτερικό του φούρνο και βάλτε τον σε λειτουργία, σε δυνατή ένταση για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, βγάλτε το μπολ και σκουπίστε τα τοιχώματα του φούρνου με ένα καθαρό υγρό πανί.

http://www.thestival.gr 
Ενας υπολογιστής, μια συμβατική σύνδεση στο ίντερνετ, ένα εύκολο ψάξιμο στο διαδίκτυο και αίφνης ο κάθε ασφαλισμένος θα έχει στην οθόνη του το... ιστορικό των ενσήμων του!

Από τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου περισσότερα από πέντε εκατομμύρια ασφαλισμένοι θα μπορούν να δουν τα ένσημά τους, μέσω του πληροφοριακού συστήματος «Άτλας». Πρόκειται για τον ασφαλιστικός βίο κάθε Ελληνα, αρχικά για το διάστημα από το 1994 και μετά, θα είναι καταγεγραμμένος ηλεκτρονικά σε «ατομικούς ψηφιακούς λογαριασμούς».

Εως το τέλος του 2015, θα έχουν μπει στο σύστημα όλα τα ασφαλιστικά έτη του συνόλου των ασφαλισμένων, ώστε κάθε εργαζόμενος να έχει τη δυνατότητα από το σπίτι του και από τον προσωπικό του υπολογιστή να βλέπει με κάθε λεπτομέρεια το δικό του «ασφαλιστικό βιογραφικό».

Το ηλεκτρονικό αυτό σύστημα θα ενημερώνει τους ασφαλισμένους για το πότε θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, θα υπολογίζει τη σύνταξη του καθενός, ακόμη και στις πλέον σύνθετες περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης, με το πάτημα ενός πλήκτρου στον υπολογιστή, ώστε η έκδοση και η καταβολή της πρώτης σύνταξης να είναι τελικά ζήτημα λίγων ημερών. Στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 22,8 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης, από την 1η Ιανουαρίου 1994 μέχρι σήμερα.

Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.atlas.gov.gr, να επιλέξουν «Ασφαλιστικό Βιογραφικό» και να καταχωρίσουν τους κωδικούς τους στο Τaxis και τον ΑΜΚΑ τους. Μέσω του νέου συστήματος οι ασφαλισμένοι θα μπορούν επίσης να διαπιστώσουν έγκαιρα πιθανές ελλείψεις ή σημεία που χρήζουν διόρθωσης αλλά και να παρακολουθούν κάθε μήνα την ενημέρωση του λογαριασμού τους.

Κατά την παρουσίαση του έργου ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης έκανε λόγο για «ιστορική ημέρα για το ασφαλιστικό σύστημα» και τόνισε ότι το νέο σύστημα αποτελεί «ακόμη έναν άθλο του υπουργείου Εργασίας», αλλά και «ουσιαστικό άλμα για την ποιότητα της καθημερινότητας του πολίτη».

Στο πλαίσιο των διοικητικών ενοποιήσεων, εντός του 2015 αναμένεται να ολοκληρωθεί η δημιουργία του Ενιαίου Κέντρου Απονομής Συντάξεων, μέσω του οποίου θα εκδίδονται οι συντάξεις για όλα ανεξαιρέτως τα Ταμεία σε λίγες μόλις ημέρες. Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο κ. Βρούτσης, όλο αυτό το σύστημα δημιουργήθηκε με ίδιες δυνάμεις, με τα στελέχη των Ταμείων και της ΗΔΙΚΑ, χωρίς καμία απολύτως δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ Χρήστο Χάλαρη, ο ενιαίος ατομικός λογαριασμός ασφάλισης συγκεντρώνει σήμερα δεδομένα με ποσοστό αξιοπιστίας άνω του 95% από το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, τον ΟΓΑ, το ΕΤΑΑ και τους 2 μεγαλύτερους τομείς του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Σύντομα θα ενταχθούν και το ΝΑΤ, οι υπόλοιποι τομείς του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και τα επικουρικά ταμεία, ενώ σταδιακά τα δεδομένα όλων των φορέων θα εμπλουτίζονται και για το διάστημα προ του 1994. Για όσα δεδομένα διαπιστώθηκαν προβλήματα αξιοπιστίας, αυτά έχουν σημανθεί κατάλληλα και θα ακολουθήσει νέα επεξεργασία σε συνεργασία με τους αντίστοιχους φορείς εντός του Ιανουαρίου, χωρίς να υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους ασφαλισμένους.

http://www.seleo.gr
Η παράλυση Bell, η οποία ονομάζεται και πάρεση προσωπικού νεύρου, είναι μια παράλυση ή αδυναμία των μυών που εκδηλώνεται στην μία πλευρά του προσώπου.

Αυτή η βλάβη στο νεύρο που ελέγχει τους μυς στη μια πλευρά του προσώπου προκαλεί αυτή την πλευρά να γέρνει. Η νευρική βλάβη μπορεί επίσης να επηρεάσει την αίσθηση της γεύσης και να αυξήσει την παραγωγή δακρύων και σιέλου.

Πρόκειται για μία πάθηση που μπορεί να συμβεί ξαφνικά, συνήθως κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά με την κατάλληλη φροντίδα περνάει μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Η παράλυση Bell δεν είναι αποτέλεσμα εγκεφαλικού επεισοδίου ή παροδικού ισχαιμικού επεισοδίου. Ενώ αυτά τα δύο μπορεί επίσης να προκαλέσουν παράλυση του προσώπου, δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ της παράλυσης Bell και των δύο αυτών παθήσεων.

Αλλά η ξαφνική αδυναμία που εμφανίζεται στην μία πλευρά του προσώπου σας θα πρέπει να εξεταστεί από έναν γιατρό αμέσως, ώστε να αποκλειστεί οριστικά μία από αυτές τις πιο σοβαρές αιτίες.

Αίτια της παράλυσης Bell
Τα ακριβή αιτία της πάρεσης του προσωπικού νεύρου δεν είναι σαφή. Στις περισσότερες περιπτώσεις πιστεύεται ότι προκαλείται από τον κοινό ιό του έρπητα. Υπάρχει πιθανότητα το νεύρο που ελέγχει τους μυς στη μία πλευρά του προσώπου να έχει υποστεί βλάβη από φλεγμονή από τον έρπητα.

Συμπτώματα
Τα συμπτώματα της παράλυση Bell περιλαμβάνουν:

-Ξαφνική αδυναμία ή παράλυση στη μια πλευρά του προσώπου σας. Αυτό είναι το κύριο σύμπτωμα. Μπορεί επίσης ο ασθενής να είναι δύσκολο να κλείσει το μάτι σε αυτή την πλευρά του προσώπου.
-Αυξημένη παραγωγή σιέλου
-Υπερβολική δακρύρροια
-Ξηροφθαλμία
-Απώλεια της γεύσης
-Πόνος μέσα ή πίσω από το αυτί
-Μούδιασμα στην προσβεβλημένη πλευρά του προσώπου
-Αυξημένη ευαισθησία στον ήχο

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!