Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

 

Αποβολή για μαθητές που θα βήχουν επίτηδες μπροστά σε άλλους ισχύει στη Βρετανία τη νέα σχολική χρονιά 2020 – 2021.

Ειδικότερα, τα σχολεία στη Βρετανία ανοίγουν ξανά την Τρίτη (01.09.2020) με αυστηρούς κανόνες υγιεινής για τους μαθητές. Προβλέπονται ποινές όπως η αποβολή μαθητή που θα βήξει επίτηδες μπροστά σε άλλους. Σημειώνεται ότι κάθε σχολείο ακολουθεί τη δική του τακτική.

Οι κανονισμοί που τα σχολεία της χώρας επιβάλλουν είναι σημαντικά αυστηρότεροι από εκείνους με τους οποίους τελείωσε η προηγούμενη σχολική χρονιά το καλοκαίρι, με ποινές ακόμη και για τα παιδιά που… αστειεύονται για τον κορονοϊό.

Στο πλαίσιο της διατήρησης των αποστάσεων, πολλοί γονείς ενημερώθηκαν από τα σχολεία ότι απαγορεύεται να βήξει ή να φταρνιστεί κάποιο παιδί για αστείο μπροστά σε άλλο, με τις αρχές να απειλούν όσους το κάνουν ότι θα τους στείλουν απ’ ευθείας στο σπίτι τους, καθώς θεωρείται επικίνδυνο να τίθενται σε τιμωρία σε άλλη αίθουσα.

Κάθε τάξη σε πολλά σχολεία θα έχει συγκεκριμένο χώρο στις τουαλέτες, και όποιο παιδί πάει σε τουαλέτα άλλης τάξης θα υφίσταται κυρώσεις.

Σε πολλές περιπτώσεις τα σχολεία επιβάλλουν να μη βγαίνουν καθόλου τα παιδιά από την αίθουσά τους, ακόμη και να τρώνε το γεύμα τους πάνω στο θρανίο τους.

Η Ακαδημία «Byron» στο Άκτον του δυτικού Λονδίνου, έχει υιοθετήσει νέα πολιτική συμπεριφοράς των μαθητών: «Ορισμένες συμπεριφορές (π.χ. βήχας σκόπιμα προς το πρόσωπο άλλου ατόμου) που θα χαρακτηρίζονταν προηγουμένως «απλά αντικοινωνικές», τώρα θα θεωρούνται εξαιρετικά σοβαρές». Ένας μαθητής που σκοπίμως αγνοεί ή αρνείται να ακολουθήσει τις οδηγίες σχετικά με τους κανόνες υγιεινής και την απόσταση που πρέπει να τηρεί μεταξύ των συμμαθητών του, θα μετακινηθεί σε άλλη τάξη και εάν οι εκπαιδευτικοί καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι θέτει άλλους σε κίνδυνο, τότε οι γονείς να περιμένουν ότι το παιδί τους μπορεί να αποκλειστεί από τα μαθήματα!

Το «John Flamsteed Community School» στο Ντέρμπι έχει την δική του πολιτική: «Οι μαθητές θα έχουν συγκεκριμένες τουαλέτες, τις οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια του διαλείμματος και αυτό πρέπει να τηρηθεί αυστηρά. Αν ένας μαθητής αποφασίσει να μην σεβαστεί τους κανόνες, αυτό θα αντιμετωπίζεται ως πολύ σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα».

πηγή: Daily Mail

 

Η τουρκική λίρα κυμάνθηκε σήμερα κοντά στο ιστορικό χαμηλό ρεκόρ της καθώς τα δεδομένα έδειξαν πως η τουρκική οικονομία συρρικνώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των δέκα και περισσότερων τελευταίων ετών λόγω της πανδημίας της Covid-19.

Η λίρα σημείωσε πτώση 0,2%, στις 7,3511 έναντι του δολαρίου, και ανταλλάσσεται λίγο πάνω από το ιστορικό χαμηλό των 7,4161, καθώς το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν μειώθηκε 9,9% το δεύτερο τρίμηνο, παρόλο που τα πήγε καλύτερα από την πρόβλεψη των οικονομολόγων, που έκαναν λόγο για μείωση κατά 11,8%.

Το τουρκικό νόμισμα έχει χάσει περίπου 19% έναντι του δολαρίου φέτος, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις της κεντρικής τράπεζας και αναλυτές λένε πως η μείωση της ισοτιμίας του θα ήταν χειρότερη, αν μέτρα που ελήφθησαν από την αμερικανική κεντρική τράπεζα δεν είχαν ασκήσει πίεση στο δολάριο.

 

Πρωταθλητής στο βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου φαίνεται ότι είναι ο αστυνομικό που ακινητοποίησε και συνέλαβε τον Χάρι Μαγκουάιρ στη Μύκονο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews, ο αστυνομικός έχει καταγωγή από το Αγρίνιο και είναι αποσπασμένος στη Μύκονο.

Εκτός από τη στολή του αστυνομικού, στον ελεύθερο του χρόνο φοράει και τη λευκή στολή των πολεμικών τεχνών που ονομάζεται “τζι”, ενώ έχει κορυφαίες διακρίσεις.

Έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Ελλάδας, λαμβάνει μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πολεμικών τεχνών των αστυνομικών, ενώ προπονεί και παιδιά που θέλουν να μάθουν τα μυστικά του Ζίου Ζίτσου.

“Θεωρώ πως μου ταιριάζει περισσότερο. Δεν έχει χτυπήματα, περιλαμβάνει τεχνική με μάχη εδάφους, με λαβές και τεχνικές υποταγής που είναι χρήσιμες και βοηθούν στην καθημερινότητα”, είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξη του.

Που να φανταζόταν ότι κάποια στιγμή θα χρησιμοποιούσε τις γνώσεις του για να ακινητοποιήσει τον αρχηγό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Χάρι Μαγκουάιρ.

πηγή φωτο: Realnews

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!