Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

galaxy note 7 stylus
Σύμφωνα με την έρευνα της ανεξάρτητης Instrumental, οι εκρήξεις στο Samsung Galaxy Note 7 οφείλονται σε κατασκευαστικά λάθη. 
Η εταιρεία Instrumental έκανε τη δική της έρευνα, ανεξάρτητα από την επίσημη διερεύνηση των αιτιών για τις φωτιές των Samsung Galaxy Note 7 από την ίδια την κορεάτικη εταιρεία, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα το πόρισμά της. Στην έρευνα της Instrumental εντοπίστηκε ότι η μπαταρία του Samsung Galaxy Note 7 ήταν πολύ πιεσμένη στο χώρο της, με αποτέλεσμα στην παραμικρή αλλαγή μεγέθους να έρχονται σε επαφή υλικά που δεν πρέπει να αγγίζουν το ένα το άλλο, με αποτέλεσμα να προκαλείται ανάφλεξη.
Οι μπαταρίες των smartphones έχουν την τάση να μεγαλώνουν λίγο σε μέγεθος κατά την παρατεταμένη χρήση τους, για αυτό και είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρχει ένα μικρό κενό γύρω από την θέση στην οποία τοποθετούνται στο εσωτερικό ενός smartphone. Συνήθως, το κενό αυτό θα πρέπει να αντιστοιχεί στο 10% του πάχους τους, κάτι που στο Samsung Galaxy Note 7 μεταφράζεται σε 0,5 χιλιοστά. Δυστυχώς, η Samsung δεν είχε αφήσει καθόλου κενό γύρω από την μπαταρία, με αποτέλεσμα να προκαλείται η ανάφλεξή της.
Η προσπάθεια να χωρέσει μία μπαταρία χωρητικότητας 3500 mAh σε ένα τόσο λεπτό πλαίσιο έχει και τις συνέπειές της, στοιχείο που δεν έλαβε σωστά υπόψη της η Samsung στην περίπτωση του Galaxy Note 7. Τα συμπεράσματα της ανεξάρτητης έρευνας για το Samsung Galaxy Note 7 δείχνουν ότι η εταιρεία έκανε ένα αρκετά σημαντικό κατασκευαστικό λάθος που μπορεί να αποβεί επικίνδυνο. Μένει να δούμε το πόρισμα και της επίσημης έρευνας της Samsung.
pestaola.gr
Audi Q2: Το δώρο του ‘Αι ΒασίληΤώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, ας ρίξουμε μια ματιά στη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια, για τον Άι Βασίλη. Όπως αναφέρεται στη Βικιπαίδεια, ο Άι Βασίλης αποτελεί σήμερα μία διεθνή λαογραφική μορφή, η οποία διανέμει δώρα σε παιδιά και ενηλίκους ανεξαιρέτως.

Μια μάλλον παρανοημένη εκδοχή υποστηρίζει ότι τα δώρα του Άι Βασίλη, τα δικαιούνται μόνο όσοι υπήρξαν «καλοί» κατά τη διάρκεια του χρόνου. Είναι κυρίαρχο πρόσωπο του εορτασμού της Πρωτοχρονιάς και των Χριστουγέννων. Η γνωστή παρουσία του με κόκκινη στολή, λευκή γενειάδα, τα γυαλιά του, πάντα χαμογελαστός με το σάκο με τα δώρα, πάνω σε έλκηθρο που το σέρνουν ζωηρά ελάφια ή τάρανδοι αποτελεί σήμερα σε παγκόσμια κλίμακα τον πλέον αγαπημένο ήρωα των παιδιών τις ημέρες των εορτών, ακόμη και σε χώρες μη χριστιανικές.

Είναι ακριβώς ο ίδιος ο «Σάντα Κλάους» (Άγιος Νικόλαος) των Άγγλων, ο «Περ Νοέλ» των Γάλλων, ο «Σίντερ-Κλάας» των Ολλανδών, ο «Βάιναχτσμαν» των Γερμανών, ο «Λαμ-Κουνγκ-Κουνγκ» (= «ο Καλός γερο-πατέρας») των Κινέζων, ο «Χοτέισο» των Ιαπώνων και «Babbo Natale» των Ιταλών.

Στη πραγματικότητα όμως αυτές τις ημέρες οι περισσότεροι οδηγοί θα ήθελαν να κάνουν στο εαυτό τους ένα δώρο. Η Audi, προτείνει το πιο μικρό SUV της γκάμας της, το Q2. Ένα αυτοκίνητο που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις και εμπλουτίζει την γκάμα των οχημάτων ελεύθερου χρόνου.

Το γερμανικό SUV, ξεχειλίζει από εξελιγμένη τεχνολογία. Επίσης,  μας δείχνει τη σχεδιαστική γλώσσα του μέλλοντος για την Audi. Η ολοκαίνουργια σχεδιαστική μελέτη σε συνδυασμό με το πολυγωνικό σχήμα, τις προηγμένες τεχνολογίες και τις πολλαπλές δυνατότητες εξατομίκευσης, αποτελούν μερικά μόλις από τα ισχυρά πλεονεκτήματα του νέου Q2.

Έχει κομψή σχεδίαση σε 12 ιδιαίτερα χρώματα, με ανατρεπτικό design και νέας σχεδίασης εμπρός προστατευτική μάσκα σε οκταγωνικό σχήμα.

Η γραμμή οροφής κουπέ σχεδίασης, συνδυάζεται με την κολόνα C Διαθέσιμη σε 4 διαφορετικές αποχρώσεις, καθώς και  στο χρώμα του αμαξώματος. Τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED.

Ανάλογα με την έκδοση και το επίπεδο εξοπλισμού υπάρχουν σημαντικές και πλήρως εξατομικευμένες διαφοροποιήσεις προσφέροντας το στυλ και την άποψη που επιζητά κάθε οδηγός, όπως:

Διακοσμητικές λωρίδες εσωτερικού στο ταμπλό που προσφέρονται σε 6 διαφορετικές αποχρώσεις και σε 4 διαφορετικά ανάγλυφα.

Μοναδικά πακέτα φωτισμού δημιουργούν ένα μοναδικό lounge περιβάλλον.

Το Ambient lighting package (πακέτο ατμοσφαιρικού φωτισμού) περιλαμβάνει Ambient spot στις εμπρός θύρες, χρωματιστές διακοσμητικές λωρίδες φωτισμού στο ταμπλό και στο χώρο γονάτων, 10 διαφορετικά χρώματα με επιλογή μέσω του MMI κ.α.

Το νέο Audi Q2 είναι ένα τεχνολογικό διαμάντι συγκεντρώνοντας μερικές από τις κορυφαίες τεχνολογίες της μαρκας αποτελώντας έτσι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα επίδειξης δύναμης του «Vorsprung durch Technik” καθώς διαθέτει:

Ψηφιακό πίνακα οργάνων (Virtual Cockpit - οθόνη LCD 12,3’’) με γραφικά υψηλής ανάλυσης.

Head-up display με αναλυτικές πληροφορίες και ενδείξεις στο ύψος του βλέμματος του οδηγού για ασφαλέστερη οδήγηση.

Audi smartphone interface με σύνδεση Apple & Android smartphones (μέσω USB) και απεικόνιση του περιεχομένου της οθόνης MMI. MMI navigation plus με οθόνη 8,3 ιντσών, online ενημέρωση χαρτών (LTE) σε πραγματικό χρόνο και χειριστήριο αφής MMI touch.
Μήπως είσαι demisexual;Ζούμε σε μια εποχή που (αργά, αλλά σταθερά) αρχίζουμε και αποδεχόμαστε ότι τα πράγματα απέχουν πάρα πολύ από τις αντιλήψεις που είχαμε μέχρι και λίγα χρόνια πριν. Φωτεινό παράδειγμα αυτού; Η αναγνώριση ότι, ναι, το φάσμα της σεξουαλικότητας δεν έχει μονάχα τρία στάδια, έτερο-, ομο- και αμφι-. Υπάρχουν άτομα που είναι ασέξουαλ. Υπάρχουν άτομα που βιώνουν σεξουαλική έλξη χωρίς να είναι ικανά να βιώσουν οτιδήποτε ρομαντικό.

Και κάπου εκεί υπάρχει και μια ακόμα κατηγορία, παρεξηγημένη όσο λίγες· οι demisexuals.

Έχουμε ξαναμιλήσει για το demisexuality εδώ, αλλά μπορούμε να επαναλάβουμε τον ορισμό, με πολύ απλά λόγια: Ως demisexual προσδιορίζεται το άτομο που δεν μπορεί να βιώσει σεξουαλική έλξη, εκτός κι αν έχει πρώτα σχηματίσει ισχυρό συναισθηματικό δεσμό με κάποιον άλλο.

Φυσικά, αυτός ο ορισμός μπορεί να έχει πολλές και διαφορετικές προεκτάσεις, αναλόγως του πώς ακριβώς τον βιώνει το κάθε άτομο. Και, μέσα στην κουλτούρα του Tinder, είναι κάπως δύσκολο για ένα demisexual άτομο να μπορέσει να κάνει μια σχέση. Ακόμα χειρότερα, καθώς το demisexuality ανήκει μεν στην σφαίρα του asexuality, αλλά ταυτόχρονα όχι και τόσο, υπάρχουν πολλά άτομα που μπορεί να είναι ακόμα μπερδεμένα.

Ποια είναι λοιπόν τα πιο συχνά σημάδια που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις αν είσαι demisexual;

Οι περισσότερές σου σχέσεις ξεκίνησαν ως φιλίες
Προτού νιώσεις ότι μπορείς να σχηματίσεις ρομαντικά αισθήματα (και, κυρίως, σεξουαλικά) για ένα άλλο άτομο, πρέπει να νιώσεις ότι μπορείς να το εμπιστευτείς, ότι είσαι ασφαλής μαζί του. Η έλξη σου δεν έχει να κάνει μονάχα με την εξωτερική εμφάνιση, αλλά με ολόκληρη την προσωπικότητα του άλλου ατόμου.

Τα πρώτα ραντεβού είναι (ακόμα μεγαλύτερη) κόλαση
Οι περισσότεροι άνθρωποι μισούν τα πρώτα ραντεβού, για πολλούς λόγους—είτε επειδή περίμεναν να κάνουν σεξ και δεν έκαναν, είτε επειδή όλοι φοβούνται την δέσμευση (όπως τους αρέσει να γκρινιάζουν). Για εσένα, τα πρώτα ραντεβού είναι μια διαφορετική κόλαση: Όλοι περιμένουν να έχεις πάρει μια απόφαση με το που πείτε καληνύχτα. Και κάπως έτσι, τα πράγματα γίνονται περίεργα και αρχίζεις να ψάχνεις για σημάδια από το σύμπαν. Δεν θα τα βρεις· απλά χρειάζεσαι (πολύ) περισσότερο χρόνο.

Έχεις νιώσει σεξουαλική έλξη για αγνώστους—μα όχι για πολύ
Όταν είπαμε ότι οι demisexuals είναι παρεξηγημένοι, το εννοούσαμε. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα asexuality.org, η σεξουαλική έλξη υπάρχει σε δύο στάδια. Το πρώτο, που έχει να κάνει με την εξωτερική εμφάνιση, και το δεύτερο, που έχει να κάνει με την προσωπικότητα. Οι demisexuals λειτουργούν κυρίως βάσει του δεύτερου, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν στιγμές που θα νιώσουν σεξουαλική έλξη για κάποιον εντελώς σέξι άγνωστο.

Δεν είναι απλό “τσίμπημα”
Δεν συμβαίνει συχνά να νιώσεις έλξη για έναν άλλο άνθρωπο, άρα όταν συμβαίνει, τα πράγματα είναι σοβαρά. Οι περισσότεροι φίλοι σου μπορεί να το βιώνουν αυτό πολύ συχνότερα, και με τον καιρό να μπορούν να μην χάνουν τη γη κάτω απ’ τα πόδια τους. Εσύ, όμως, είσαι η εξαίρεση. Ίσως επειδή τα δικά σου “τσιμπήματα” βασίζονται πάνω σε πολύ πιο αληθινά αισθήματα.

Ώρες-ώρες νιώθεις πολύ μπερδεμένος στις φιλίες σου
Οι περισσότερες φορές που ένιωσες έλξη για κάποιο άτομο ήταν ξαφνικές συνειδητοποιήσεις ότι το άτομο αυτό είναι στην παρέα σου. Και, όπως αναφέραμε παραπάνω, αυτές οι συνειδητοποιήσεις σε ταρακουνάνε. Σίγουρα έχουν υπάρξει στιγμές στις φιλίες σου που τα πράγματα άρχισαν να γίνονται αμήχανα.

Σε έχουν αποκαλέσει συχνά σεμνότυφο
Ή επιλεκτικό. Ή ψυχρό. Και όλα αυτά σου φαίνονται προσβλητικά. Και είναι, επειδή δεν περιγράφουν αυτό που είσαι. Είσαι demisexual, νιώθεις αυτά που νιώθεις, και εκφράζεσαι με τον τρόπο που θέλεις να εκφράζεσαι.

Εάν πιστεύατε ότι με το να σβήνετε απλώς το ιστορικό των αναζητήσεών σας στο Google είστε ήσυχοι, τότε καλύτερα να το ξανασκεφτείτε. Επειδή, ναι, υπάρχει τρόπος να μάθει κάποιος όλα αυτά τα οποία έχετε αναζητήσει και δει στον υπολογιστή σας.
Η Google αποθηκεύει όλες τις αναζητήσεις σας, ακόμη και εκείνη που κάνατε πρώτη. Δεν μας πιστεύετε; Πατήστε απλώς σε αυτό το link: history.google.com/history .
Υπάρχει ιστορικό ακόμη και για τις φωτογραφίες που έχετε αναζητήσει.
Δείτε τα όλα! Κάθε ντροπιαστική αναζήτηση που έχετε κάνει στη ζωή σας, κάθε τι που κοιτάξετε εν ώρα εργασίας, ενώ δεν θα έπρεπε... Είναι όλα εκεί.
Ίσως να μην σας ακούγεται ανησυχητικό εάν σκέφτεστε τον υπολογιστή που έχετε σπίτι σας, αλλά τι συμβαίνει με εκείνον που χρησιμοποιείτε στη δουλειά σας ή σε κάποιον άλλο δημόσιο χώρο. Τώρα σαν να σας βλέπουμε να αγχώνεστε!
Μπορείτε ευτυχώς να δώσετε σε αυτή την τρέλα. Δείτε στα αριστερά σας και πατήστε το «Activity Controls» και στη συνέχεια πατήστε την επιλογή «Web & App Activity» έτσι ώστε να μην είναι «τσεκαρισμένη».
Αυτό ήταν!
Οι ηθοποιοί που δεν έβγαλαν τα λεφτά τους το 2016
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά,  ο Τζόνι Ντεπ αναδείχτηκε από το Forbes ο πιο υπερτιμημένος ηθοποιός του Χόλυγουντ, αυτός δηλαδή που παίρνει περισσότερα από ότι φέρνει στα ταμεία των εταιρειών παραγωγής .
Η πρωτιά του ανήκει καθώς η ταινία «Η Αλίκη μέσα από τον καθρέφτη» αποδείχθηκε μία ακόμη εισπρακτική αποτυχία, ενώ είχε μεγάλο προϋπολογισμό: ο Ντεπ απέφερε μόλις 2,8 δολάρια για κάθε 1 δολάριο αμοιβής του.
Την δεκάδα της λίστας συμπληρώνουν:
2. Γουίλ Σμιθ -5 δολάρια για κάθε 1 δολάριο

3. Τσάνινγκ Τέιτουμ -6 δολάρια για κάθε 1 δολάριο

4. Γουίλ Φέρελ -6,5 δολάρια για κάθε 1 δολάριο

5. Τζορτζ Κλούνεϊ -6,7 δολάρια για κάθε 1 δολάριο

6. Ανταμ Σάντλερ -7,6 δολάρια για κάθε 1 δολάριο

7. Μαρκ Γουόλμπεργκ -9,2 δολάρια για κάθε 1 δολάριο

8. Λεονάρντο ντι Κάπριο -9,9 δολάρια για κάθε 1 δολάριο

9. Τζούλια Ρόμπερτς -10,8 δολάρια για κάθε 1 δολάριο

10. Μπράντλεϊ Κούπερ -12,1 δολάρια για κάθε 1 δολάριο (δηλαδή αυτός τα "έβγαλε" τα λεφτά του, περισσότερο από τους υπόλοιπους)
news.gr
1
Χριστούγεννα!
Παιχνίδια για όλες τις ηλικίες, σκανδαλιάρικα ξωτικά, παγοδρόμια, χριστουγεννιάτικα εργαστήρια, παιδικές παραστάσεις, διαδραστικά σπιτάκια, λαχταριστές εορταστικές λιχουδιές, λαμπερή διακόσμηση, εκρηκτική χριστουγεννιάτικη διάθεση!
1
O Αστερόκοσμος ανοίγει τις πύλες του στις 10 Δεκεμβρίου και μέχρι καί τις 8 Ιανουαρίου υποδέχεται μικρούς και μεγάλους, προσφέροντας παιχνίδι, χαρά και διασκέδαση.
Ο Αστερόκοσμος, αυτά τα Χριστούγεννα, αναπτύσσεται σε δυο περίπτερα (14 και 15), αλλά και στον υπαίθριο χώρο του εκθεσιακού κέντρου και θα είναι ανοιχτός καθημερινά, από τις 12 τομεσημέρι έως και τις 10 το βράδυ.
Μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ και να διαβάσετε το πλήρες πρόγραμμα για όλες τις δράσεις!

Η σταδιακή επιβράδυνση της περιστροφής της Γης, έχει ως αποτέλεσμα να μεγαλώνει λίγο η ημέρα κάθε αιώνα που περνάει, σύμφωνα με αστρονόμους που συνέκριναν πληροφορίες σχεδόν 3.000 ετών.
Συγκεκριμένα, το 24ωρο μεγαλώνει κατά δύο χιλιοστά του δευτερολέπτου ανά 100 χρόνια. Όσοι θα ήθελαν μία επιπλέον ώρα την ημέρα ωστόσο, πρέπει να προετοιμαστούν για μια τεράστια αναμονή. Αν συνεχίσουν οι ίδιοι ρυθμοί, το 25ωρο θα γίνει πραγματικότητα σε περίπου δύο εκατομμύρια αιώνες.
Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Durham και το «Nautical Almanac Office» της Βρετανίας, συγκέντρωσαν ιστορικές περιγραφές για εκλείψεις και άλλα ουράνια γεγονότα από το 720πΧ έως το 2015. Τα πιο παλιά στοιχεία ήταν από πήλινες πινακίδες των Βαβυλώνιων γραμμένες σε σφηνοειδή γραφή, ενώ άλλες πληροφορίες συγκεντρώθηκαν από αρχαία ελληνικά κείμενα, όπως η Αλμαγέστη του Πτολεμαίου, κείμενα από την Κίνα και τη μεσαιωνική Ευρώπη. Προκειμένου να διαπιστώσουν πώς άλλαξε η περιστροφή της Γης κατά την περίοδο των 2.735 ετών, οι ερευνητές συνέκριναν τα ιστορικά αρχεία μέσω ενός υπολογιστικού μοντέλου, το οποίο υπολόγισε πού και πότε θα έβλεπαν οι άνθρωποι γεγονότα, όπως είναι οι εκλείψεις, αν η περιστροφή της Γης είχε παραμείνει σταθερή. «Αν και οι παρατηρήσεις είναι χοντροκομμένες, μπορούμε να δούμε μια σταθερή αναντιστοιχία μεταξύ των υπολογισμών, και πού και πότε είδαν στην πραγματικότητα οι άνθρωποι τις εκλείψεις», δήλωσε η Leslie Morrison, μία αστρονόμος στην ομάδα των ερευνητών. «Αυτό σημαίνει πως η Γη είναι ασταθής ως προς την κατάσταση περιστροφής της».
Οι αστρονόμοι γνωρίζουν εδώ και καιρό ότι η περιστροφή της Γης επιβραδύνεται. Η κύρια αιτία αφορά τις παλιρροιακές δυνάμεις που προκαλούνται από τη βαρύτητα του φεγγαριού. Καθώς η περιστροφή της Γης επιβραδύνεται, η τροχιά του φεγγαριού αυξάνεται κατά περίπου τέσσερα εκατοστά τον χρόνο.
Ωστόσο, οι αστρονόμοι διαπίστωσαν ότι η περιστροφή της Γης θα είχε επιβραδυνθεί ακόμη περισσότερο, αν δεν υπήρχε μία ακυρωτική διαδικασία. Από το τέλος της πιο πρόσφατης εποχής των παγετώνων, μάζες γης που κάποτε ήταν θαμμένες κάτω από πλάκες από παγωμένο νερό έχουν βγει στην επιφάνεια και γύρισαν πίσω στη θέση τους. Η μετατόπιση είχε ως αποτέλεσμα η Γη να είναι λιγότερο πεπλατυσμένη -ή συμπιεσμένη- στον άξονά της. Έτσι, η Γη περιστρέφεται πιο γρήγορα, όταν οι πόλοι της είναι λιγότερο συμπιεσμένοι.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν στη μελέτη τους ότι οι αλλαγές στα επίπεδα της θάλασσα και οι ηλεκτρομαγνητικές δυνάμεις μεταξύ του πυρήνα της Γης και του βραχώδη μανδύα είχε επίσης επιπτώσεις στην περιστροφή της Γης.
Πηγή: Guardian
Δώρο Χριστουγέννων: Δείτε εδώ πόσα χρήματα θα πάρετεΜέσα στις επόμενες ημέρες με τελική ημερομηνία της 21 Δεκεμβρίου θα πρέπει να καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους (πλην Δημοσίου).
Σύμφωνα με τον νόμο το δώρο Χριστουγέννων πρέπει να καταβληθεί μέχρι την 21η Δεκεμβρίου κάθε έτους, υπόκειται σε εισφορές υπέρ ΙΚΑ, Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών.
Ο εργοδότης μπορεί να καταβάλλει το δώρο και νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία. Τα δώρα εορτών σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.
Πόσα είναι τα χρήματα που δικαιούται κάθε εργαζόμενος; Η απάντηση ΕΔΩ 
newsit.gr

Γενική πανελλαδική απεργία πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου με τους περισσότερους κλάδους του Δημόσιου, τους ΟΤΑ και του ευρύτερου Δημόσιου τομέα να απεργούν. Τόσο η ΓΣΕΕ όσο και η ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία, ενώ Ομοσπονδίες, Σωματεία και Συνδικάτα, δηλώνουν την πρόθεση τους να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Με ανακοίνωσεις τους, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για την συγκέντρωση που θα πραγμτοποιηθεί στο Πεδίον του Άρεως στις 11.00 και καλούν τους εργαζομένους να εναντιωθούν στις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας, φτώχειας και εξαθλίωσης και τη διαρκή υποβάθμιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων του.
Η 24ώρη απεργία των εργαζομένων αναμένεται να παραλύσει τη χώρα. Δείτε:
Στάσεις εργασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς -Πώς θα κινηθούν
Απεργία σε Δημόσιο και δήμους
Παραλύει σημερα ο δημόσιος τομέας μετά την απόφαση της ΑΔΕΔΥ να προκηρύξει 24ωρη απεργία. Στην απεργία συμμετέχει και οι ΠΟΕ – ΟΤΑ καλώντας τους εργαζομένους των δήμων να συμμετέχουν μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Ειδικότερα:
Με προβλήματα και η λειτουργία των νοσοκομείων
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχει προγραμματίσει πανελλαδική απεργία για σήμερα Πέμπη 8 Δεκεμβρίου, ενάντια στις απολύσεις των επικουρικών γιατρών, αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων του κλάδου, καθώς και πανελλαδική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.
Συμμετοχή στην κινητοποίηση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στις 10:30 έξω από το υπουργείο Υγείας.
Απεργούν δάσκαλοι και καθηγητές
Στην απεργία συμμετέχουν επίσης και οι λειτουργοί μέσης εκπαίδευσης. Σε ανακοίνωση της, η ΟΛΜΕ σημειώνει απεργούμε και διεκδικούμε: Αύξηση των δαπανών για την παιδεία. Μονίμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Δημόσιο 12 χρονο υποχρεωτικό σχολείο για όλους τους μαθητές. Συλλογικές συμβάσεις. Ανατροπή των πολιτικών κυβέρνησης ΕΕ-ΔΝΤ.
Επίσης στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ.
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
Δεμένα θα είναι και σήμερα τα πλοία στα λιμάνια, μετά τη νέα 48ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Τρίτης μέχρι τις 6 το πρωί της Πέμπτης 8 Δεκέμβρη οπότε και ξεκινά η 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ, στην οποία συμμετέχουν και οι ναυτεργάτες.
Την απόφαση είχε λάβει από το μεσημέρι της Δευτέρας η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ κατά τη συνεδρίασή της.
Η απεργία των ναυτεργατών θα ολοκληρωθεί στις 6 το πρωί της Παρασκευής 9 Δεκέμβρη, όποτε και αναμένεται να πραγματοποιηθούν ξανά δρομολόγια.
Ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με ανακοίνωσή της ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για σήμερα Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο σε όλο δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Επίσης λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν και τα βραδινά δρομολόγια της Τετάρτης 7/12/2016 (με ώρα αναχώρησης τα μεσάνυχτα), ενώ κατά τη διάρκεια της απεργίας δεν θα εξασφαλίζεται η κυκλοφορία για τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ, στο τμήμα Δ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.
Σημειώνεται ότι, οι βραδινές αμαξοστοιχίες 600 και 601 από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, θα κυκλοφορήσουν μετά τη λήξη της απεργίας (Πέμπτη προς Παρασκευή).
aftodioikisi.gr
Christmas
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, το προτεινόμενο ωράριο για τη γιορτινή περίοδο, είναι:
Christmas
Κυριακή 11.12.2016 11.00 – 18.00
– Πέμπτη 15.12.2016 09.00 – 21.00
– Παρασκευή 16.12.2016 09.00 – 21.00
– Σάββατο 17.12.2016 09.00 – 18.00
– Κυριακή 18.12.2016 11.00 – 18.00
– Δευτέρα 19.12.2016 09.00 – 21.00
– Τρίτη 20.12.2016 09.00 – 21.00
– Τετάρτη 21.12.2016 09.00 – 21.00
– Πέμπτη 22.12.2016 09.00 – 21.00
– Παρασκευή 23.12.2016 09.00 – 21.00
Σάββατο 24.12.2016 09.00 – 18.00

– Κυριακή 25.12.2016 ΑΡΓΙΑ
– Δευτέρα 26.12.2016 ΑΡΓΙΑ
– Τρίτη 27.12.2016 09.00 – 21.00
– Τετάρτη 28.12.2016 09.00 – 21.00
– Πέμπτη 29.12.2016 09.00 – 21.00
– Παρασκευή 30.12.2016 09.00 – 21.00
– Σάββατο 31.12.2016 09.00 – 17.00
– Κυριακή 01.01.2017 ΑΡΓΙΑ
Τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017 προτείνεται, όπως παραδοσιακά γίνεται, τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά.
Champions League: Η Ντόρτμουντ
Tην πρωτιά στον όμιλό τους εξασφάλισαν Ντόρτμουντ και Γιουβέντους στα αποψινά παιχνίδια του Champions League, με τους Γερμανούς να αφήνουν στη δεύτερη θέση της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ στη φάση των 16 της διοργάνωσης προκρίθηκαν η Πόρτο, η Τότεναμ και η Σεβίλλη. Εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, που ηττήθηκε από τη Λέγκια Βαρσοβίας.
Στον 5ο Όμιλο, η Λεβερκούζεν επικράτησε της Μονακό με 3-0, σε ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού και οι δύο ομάδες είχαν ήδη προκριθεί στους 16 του Champions League (πρώτη η Μονακό, δεύτερη η Λεβερκούζεν), ενώ η Τότεναμ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας “γύρισε” γρήγορα το παιχνίδι και πήρε τελικά τη νίκη με 3-1, παίρνοντας την τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League.

Στον 6ο Όμιλο, η Ρεάλ Μαδρίτης αν και προηγήθηκε με 2-0 της Ντόρτμουντ στο Μπερναμπέου, με δύο γκολ του Μπενζεμά (28', 53'), οι Βεστφαλοί κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 2-2 με τον Ομπαμεγιάνγκ (61') και τον Ρόις (88'), κι έτσι κατάφεραν να διατηρήσουν την πρωτιά στον όμιλο, αφήνοντας τους Μαδριλένους στη δεύτερη θέση! Την τρίτη θέση και το “εισιτήριο” για τους 32 του Europa League πήρε η Λέγκια Βαρσοβίας, που επικράτησε με 1-0 της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και άφησε τους Πορτογάλους εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας.

Στον 7ο Όμιλο, η Πόρτο ήθελε μόνο νίκη κόντρα στην αδιάφορη (με εξασφαλισμένη την πρώτη θέση) Λέστερ για να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση, και “καθάρισε” το ματς ήδη από το πρώτο ημίχρονο (που έληξε 3-0), διασύροντας την πρωταθλήτρια Αγγλίας με το βαρύ 5-0. Έτσι, πήγε χαμένο το διπλό της Κοπεγχάγης στην έδρα της Κλαμπ Μπριζ (0-2), με τους Δανούς να... βολεύονται με την τρίτη θέση και το Europa League.

Στον 8ο Όμιλο, η Γιουβέντους δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην έδρα της, όμως τα κατάφερε, παίρνοντας τη νίκη με 2-0 (σκόρερ οι Ιγκουαΐν και Ρουγκάνι) και εξασφαλίζοντας την πρωτιά, ενώ στον “τελικό” της Λιόν η ομώνυμη ομάδα έμεινε στο 0-0 με τη Σεβίλλη, που προκρίθηκε ως δεύτερη, με τη γαλλική ομάδα να μένει στην τρίτη θέση.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της ημέρας:

5ος Όμιλος

Λεβερκούζεν – Μονακό 3-0
Τότεναμ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3-1

6ος Όμιλος

Ρεάλ Μαδρίτης – Ντόρτμουντ 2-2
Λέγκια Βαρσοβίας – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-0

7ος Όμιλος

Πόρτο – Λέστερ 5-0
Κλαμπ Μπριζ – Κοπεγχάγη 0-2

8ος Όμιλος

Γιουβέντους – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-0
Λιόν – Σεβίλλη 0-0

Οι ομάδες που προκρίνονται ως πρώτες από τους ομίλους τους στους 16 του Champions League είναι οι:

Άρσεναλ, Νάπολι, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μονακό, Ντόρτμουντ, Λέστερ, Γιουβέντους

Οι ομάδες που προκρίνονται ως δεύτερες από τους ομίλους τους στους 16 του Champions League είναι οι:

Παρί Σεν Ζερμέν, Μπενφίκα, Μάντσεστερ Σίτι, Μπάγερν Μονάχου, Λεβερκούζεν, Ρεάλ Μαδρίτης, Πόρτο, Σεβίλλη

Στο Europa League συνεχίζουν οι:

Λουντογκόρετς, Μπεσίκτας, Γκλάντμπαχ, Ροστόφ, Τότεναμ, Λέγκια Βαρσοβίας, Κοπεγχάγη, Λιόν
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!