Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016


Οι άνθρωποι που διάγουν καθιστική ζωή στη μέση ηλικία και δεν ασκούνται, έχουν αυξημένη πιθανότητα να διαθέτουν μικρότερο εγκέφαλο έπειτα από 20 χρόνια, στην τρίτη ηλικία, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη συσχετίζει την κακή σωματική «φόρμα» ενός μεσήλικα με τον μειωμένο όγκο του εγκεφάλου του ως ηλικιωμένου, άρα με την πρόωρη εγκεφαλική-νοητική γήρανσή του.

Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Neurology" της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, μελέτησαν στοιχεία για 1.583 ανθρώπους με μέση ηλικία 40 ετών, που δεν είχαν άνοια ή καρδιοπάθεια, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι συμμετέχοντες έκαναν τεστ κόπωσης και αντοχής σε «διάδρομο», καθώς και έλεγχο του εγκεφάλου τους με την μέθοδο της μαγνητικής νευροαπεικόνισης. Όσο χειρότερη ήταν η επίδοση των ατόμων στο «διάδρομο», τόσο μικρότερος ήταν ο όγκος του εγκεφάλου τους μετά από δύο δεκαετίες.

Οι άνθρωποι που ανέβαζαν πιο γρήγορα καρδιακούς παλμούς και αρτηριακή πίεση κατά την άσκηση, ήταν πιθανότερο να έχουν μικρότερο εγκέφαλο ως ηλικιωμένοι. Όσοι δεν ασκούνται σωματικά στη μέση ηλικία, είναι αυτοί που συνήθως εμφανίζουν γρήγορη υπέρταση και ταχυπαλμία, ακόμη και με σχετικά ήπια άσκηση.

Η Σπαρτάνο επεσήμανε πάντως πως η μελέτη διαπίστωσε μεν μια σαφή συσχέτιση ανάμεσα στη «φόρμα» κάποιου ως μεσήλικα και στο μέγεθος του εγκεφάλου του μετά από χρόνια, χωρίς όμως να αποδεικνύει πως υπάρχει σχέση αιτίου-αιτιατού ανάμεσά τους.
real.gr
Νέος συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές Αρχές μετά τη σύλληψη αρχικά δύο Βρετανών υπηκόων ιρακινής καταγωγής και στη συνέχεια ενός ακόμα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με μεγάλη ποσότητα όπλων και χιλιάδες σφαίρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ της Αλεξανδρούπολης άνδρες του λιμενικού πραγματοποίησαν έρευνα σε ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο μετά από αρκετές μέρες παρακολούθησης και εντόπισαν μέσα σε αυτό τρία περίστροφα Magnum 357 και τουλάχιστον άλλα 15 περίστροφα των 22 χιλιοστών.

Επίσης οι σφαίρες που έχουν βρεθεί εκτιμάται πως ξεπερνούν τις 20.000. Μετά τη σύλληψη των δύο πρώτων ανδρών, ηλικίας 28 και 22 ετών, εντοπίστηκε και τρίτο άτομο επίσης ιρακινής καταγωγής, αλλά Βρετανός υπήκοος, στο τελωνείο των Κήπων, ο οποίος μέσα στο αυτοκίνητο με το οποίο επιχειρούσε να περάσει στην Τουρκία, είχε 200.000 φυσίγγια, δεκάδες όπλα και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό.

Οι τρεις συλληφθέντες, που είχαν τα όπλα και τις σφαίρες, κρυμμένα σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες, παραδέχθηκαν ότι αποτελούν ομάδα και κατέθεσαν στους αστυνομικούς ότι δεν ανήκουν στις τάξεις τους ISIS αλλά σε εκείνες τις αντάρτικες ομάδες που μάχονται εναντίον του και εξήγησαν μάλιστα ότι είναι για εκείνους απολύτως φυσιλογικό να κάνουν κάτι τέτοιο προκειμένου να βοηθήσουν τους ομοεθνείς τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρείς συλληφθέντες δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις ελληνικές ή άλλες ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας.

http://www.4news.gr

Περήφανους όλους τους ΠΑΟΚτσήδες έκαναν οι παίκτριες του Χάντμπολ του Δικεφάλου που σήκωσαν το Κύπελλο Ελλάδος νικώντας σε έναν τελικό θρίλερ την Νέα Ιωνία με 32-31. Έδωσαν όλη την ψυχή τους τα ασπρόμαυρα κορίτσια με mvp την Ελένη Μούρνου.

Οι γυναίκες του ΠΑΟΚ έγραψαν ιστορία, λοιπόν, στο Κλειστό της Μίκρας, κατακτώντας το δεύτερο Κύπελλο Ελλάδας στο γυναικείο χάντμπολ της ιστορίας τους, στον τελικό του μεγάλο final four που πραγματοποιήθηκε στο «Σπίτι του Χάντμπολ».

«Καυτή» ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι περίπου 1.000 φίλοι του Δικεφάλου που βρέθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στη Μίκρα, με τις παίκτριες της Γρηγορίας Γκόλια να αφιερώνουν τη νίκη στον κόσμο και να χαίρονται με την ... ψυχή τους την κατάκτηση του δευτέρου τροπαίου στην ιστορία του ΠΑΟΚ.

Ο τελικός ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αφού οι «ασπρόμαυρες», με σημείο αναφοράς του παιχνιδιού τους την αρχηγό, Μυρτώ Νούλα, επέβαλλαν τα δικό τους ρυθμό και προηγήθηκαν με 4-1 στα πρώτα πέντε λεπτά. Παρ΄όλα αυτά, οι φιλοξενούμενες αντέδρασαν, χάρη και στις δύο δίλεπτες αποβολές που χρεώθηκε ο ΠΑΟΚ, ισοφάρισαν στο 14′ και στο επόμενο λεπτό πέρασαν μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά, 7-8.

Ο Δικέφαλος έδειχνε να έχει χάσει το καθαρό μυαλό και τον έλεγχο του αγώνα, με αποτέλεσμα, η Νέα Ιωνία να αποκτήσει προβάδισμα δύο τερμάτων, 10-12 στο 21′. Κάπου εκεί ανέλαβε δράση η Τσαουσίδου, η οποία με τρία προσωπικά τέρματα έκανε το 13-12, πέντε λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ μπροστά, 16-13.

Με το «καλημέρα» του δευτέρου μέρους, οι παίκτριες της Γρηγορίας Γκόλια ανέβασαν την διαφορά στο 18-13, όμως και πάλι η Νέα Ιωνία βρήκε τον τρόπο να μειώσει την έκταση της διαφοράς στα ένα μόλις τέρμα στο 43′, 21-20, πέντε λεπτά αργότερα ισοφάρισε σε 23-23. Μάλιστα, εννιά λεπτά πριν το τέλος, οι φιλοξενούμενες πέρασαν μπροστά, 26-27 στο 21′.

Η απίστευτη σήμερα Μούρνου επτά λεπτά πριν το τέλος του τελικού έβαλε τον ΠΑΟΚ μπροστά με 29-28, ενώ στο 56′ η Μάστακα έκανε το 32-50 βάζοντας «φωτιά» στο Κλειστό της Μίκρας. Η Τσακάρου αστόχησε σε πέναλτι τρία λεπτά πριν το τέλος και κάπου εκεί κρίθηκε ο τελικός, με τον Δικέφαλο πολύ μεγάλο θριαμβευτή με 32-31.

http://www.thestival.gr


Η CNIL λέει ότι το Facebook δεν συμβαδίζει με τον ευρωπαϊκό νόμο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και έδωσε στο Facebook τρεις μήνες διορία να κάνει τις απαιτούμενες αλλαγές και να συμμορφωθεί.

Αν το Facebook συμμορφωθεί θα αποφύγει τις κυρώσεις.

Όταν ένας χρήστης του Facebook μπαίνει σε μία δημόσια σελίδα του μέσου δεν ενημερώνεται για τη χρήση cookies, τα οποία στέλνουν πληροφορίες στο Facebook όταν ο χρήστης επισκέπτεται κάποια σελίδα που περιλαμβάνει ένα Facebook plugin.

Εξάλλου, οι σεξουαλικές, θρησκευτικές και πολιτικές πεποιθήσεις των χρηστών δεν γίνεται σαφές πώς χρησιμοποιούνται από το Facebook.

H ελλιπής πληροφόρηση προς τους χρήστες ισχύει και στην περίπτωση των cookies για διαφημίσεις, λέει η CNIL.

Αν θέλει να συνεχίσει τη λειτουργία του στην Ευρώπη το Facebook, όπου έχει 300.000.000 χρήστες, θα πρέπει να συμμορφωθεί.

Πηγή: e-pcmag.gr

Έως τώρα η Microsoft δεν δημοσίευε λεπτομέρειες για το τι αλλαγές γίνονται με τα updates στα Windows 10. Αυτό γινόταν για λόγους τακτικής.

Αυτό δυσκόλευε πολύ όσους ήθελαν να επιδιορθώσουν κάτι στον υπολογιστή τους, είτε τεχνικούς είτε προχωρημένους χρήστες, καθώς δεν υπήρχε γνώση για το τι έκανε κάθε update.

H Microsoft αποφάσισε να το αλλάξει αυτό και λανσάρισε τη σελίδα Windows 10 Update History.

Στη σελίδα Windows 10 Update History φαίνονται οι αλλαγές στο λειτουργικό σύστημα των Windows 10, με επεξηγηματικά links και λεπτομέρειες. Η σελίδα αυτή θα ανανεώνεται σε τακτά διαστήματα, λέει η Microsoft.

Χρήσιμο είναι για τον χρήστη να γνωρίζει ποια άτυπη version των Windows 10 χρησιμοποιεί, αυτή του Ιουλίου ή του Νοεμβρίου, καθώς τα updates είναι διαφορετικά.

Θυμίζουμε ότι η Microsoft θέλει πολύ να κάνετε την αναβάθμιση στα Windows 10.

Πηγή: e-pcmag.gr
Europond: Η Ελληνική συμμετοχή στη Eurovision 2016
Tο συγκρότημα που επέλεξε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής, για να μας εκπροσωπήσει στην Eurovision ονομάζεται Europond.
Σύμφωνα με το newsit.gr και τον δημοσιογράφο Γρηγόρη Μελά, το συγκρότημα έχει ήδη γράψει το τραγούδι με έντονα τα στοιχεία της ποντιακής μουσικής που «παντρεύεται» με το χιπ χοπ και οι στίχοι του είναι στα ποντιακά, ενώ στη σκηνή για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας θα ανέβουν πέντε άτομα.
Οι πληροφορίες επίσης αναφέρουν πως υπάρχει ενδεχόμενο το συγκρότημα να αλλάξει όνομα πριν την συμμετοχή του στο διαγωνισμό, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα αλλάξει και η σύσταση των μελών του.
Να θυμίσουμε ότι, o 61ος μουσικός ευρωπαϊκός διαγωνισμός και θα διεξαχθεί στη Σουηδία, 10,12 και 14 Μαΐου.



Πριν από λίγες μέρες ένα ρομποτικό σύστημα κατάφερε να λύσει τον κύβο του ρούμπικ σε 1.2 δευτερόλεπτα σπάζοντας όλα τα προηγούμενα σχετικά ρεκόρ.

Ενα αντίστοιχο ρομποτικό σύστημα που κατασκεύασε ο γερμανός μηχανικός Αλμπερτ Μπιρ κατάφερε να λύσει τον κύβο του ρούμπικ σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο και πιο συγκεκριμένα σε 0.887 δευτ. και φυσικά είναι ο κάτοχος του νέου ρεκόρ Γκίνες.

Το ρομπότ ονομάζεται Sub1 και η επίδοση του καταγράφηκε σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Πηγή: tovima.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!