Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Στην Ιαπωνία σκέφτονται να βάλουν τουαλέτα και πόσιμο νερό στα ασανσέρ
O πρόσφατος ισχυρότατος σεισμός των 7,8 Ρίχτερ, μπορεί να μην προκάλεσε καταστροφές στο Τόκιο, ωστόσο, ανέδειξε ένα σοβαρότατο και αρκετά προφανές πρόβλημα: σταμάτησαν την ώρα της δόνησης περίπου 20.000 ανελκυστήρες. Αρκετοί έμειναν κλεισμένοι στον θάλαμο για πάνω από μία ώρα έως ότου έρθει η βοήθεια.

Και πώς θα τα βγάλει πέρα ο παγιδευμένος κόσμος; Οι Ιάπωνες σκέφτονται τη λύση: αξιωματούχοι του υπουργείου Υποδομών συναντήθηκαν με εκπροσώπους των εταιρειών κατασκευής ανελκυστήρων προκειμένου να εξετάσουν το εξής σχέδιο: την τοποθέτηση φορητών τουαλετών, όπως και πόσιμου νερού στους θαλάμους.


in.gr
Ως μοντέρ στη διάσημη σειρά Game of Thrones είχε εργαστεί η 29χρονη Katherine Chappell που βρήκε φρικτό θάνατο από λιοντάρι στη Νότια Αφρική.

Στη δημοσιότητα δόθηκε το όνομα της τουρίστριας που έχασε τη ζωή της, όταν ένα λιοντάρι της επιτέθηκε από το ανοιχτό παράθυρο του οχήματος που οδηγούσε.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης η κοπέλα εργαζόταν ως μοντέρ και μάλιστα είχε δουλέψει και για την πολύ επιτυχημένη σειρά «Game of Thrones».

Στο ενεργητικό της συμπεριλαμβανόταν ακόμη και η εργασία της ως μοντέρ στο Captain America και σε άλλες επιτυχημένες παραγωγές του Χόλιγουντ.

Η άτυχη κοπέλα πέθανε την ώρα που νοσοκόμοι της παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.

Μια γνωστή μυθιστορηματική ηρωίδα καταστρέφεται από τις επιθυμίες της, η Φύση δείχνει την αμείλικτη δύναμή της, μία ανθρωπολόγος μπαίνει στον κόσμο της μουσικής, ένας μουσικόφιλος προσπαθεί μάταια να ακούσει τον αγαπημένο του δίσκο, κάποια παράξενα πλάσματα διεκδικούν το ίδιο μαγικό φίλτρο, ένας κατηγορούμενος παλεύει να αποδείξει την αθωότητά του και δύο κληρονόμοι αποκτούν ένα παλιό σινεμά, στα κινηματογραφικά πλάνα αυτής της εβδομάδας.


«Μαντάμ Μποβαρί»

Το μοιραίο πάθος μιας αγαπημένης λογοτεχνικής ηρωίδας ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη από τη Σόφι Μπαρτ, η οποία μεταφέρει το πασίγνωστο μυθιστόρημα του Γκυστάβ Φλωμπέρ σε αυτήν τη δραματική ταινία. Η Μία Βασικόφσκα, πλαισιωμένη από τον - υποψήφιο για Όσκαρ - Πολ Τζιαμάτι και τους Έζρα Μίλερ, Ρις Ίφανς, Χένρι Λόιντ Χιουζ και Λόγκαν Μάρσαλ - Γκριν, ενσαρκώνει την Έμμα Μποβαρί, μια μορφωμένη και καλοαναθρεμμένη κοπέλα, που ασφυκτιά στη φάρμα του πατέρα της και παντρεύεται τον γιατρό της περιοχής, πιστεύοντας πως θα αποκτήσει ενδιαφέρον η ζωή της. Αλλά η πραγματικότητα τη διαψεύδει και την ωθεί να αναζητήσει όσα ονειρεύεται σε άλλες αγκαλιές, με τραγικά αποτελέσματα.

«Στόχος της ταινίας είναι να εμπλέξει το κοινό σε ένα ηθικό δίλημμα» εξηγεί η σκηνοθέτις. «Μπορεί να κατηγορούμε την Έμμα για τα λάθη της, τα καπρίτσια της και τις καταστρεπτικές της επιθυμίες, αλλά πρέπει να νιώσουμε συμπόνια για αυτήν. Οι αντιθέσεις της την κάνουν πολύπλοκη και ευάλωτη, και πρέπει όλοι μας να δούμε τον εαυτό μας σε αυτήν, όπως ο Φλωμπέρ έκανε με τη διάσημη φράση του: “Η Μαντάμ Μποβαρί είμαι εγώ”. Εγώ θα πρόσθετα: η Μαντάμ Μποβαρί είμαστε εμείς!».


«San Andreas: Επικίνδυνο ρήγμα»


Η μανία της Φύσης ξεσπά αμείλικτα μέσα από εντυπωσιακά εφέ, στην ταινία δράσης του Μπραντ Πέιτον, με τους Ντουάιτ Τζόνσον, Αλεξάντρα Νταντάριο, Κάρλα Κουτζίνο, Κόλτον Χέινς, τον - υποψήφιο για Όσκαρ - Πολ Τζιαμάτι και τους Κάιλι Μινόγκ, Μόργκαν Γκρίφιν, Άρτσι Παντζαμπί και Γουίλ Γιουν Λι. Μετά την ενεργοποίηση του θανάσιμου ρήγματος του Αγίου Ανδρέα και τον σεισμό των 9 ρίχτερ που προκάλεσε στην Καλιφόρνια, ένας διασώστης πιλότος ελικοπτέρου και η εν διαστάσει σύζυγός του αποφασίζουν να συνταξιδέψουν, για να σώσουν τη μοναχοκόρη τους. Όμως, όχι μόνο δεν έχουν περάσει τα δύσκολα, αλλά ο εφιάλτης τώρα αρχίζει.

«Ένα φιλί για το τέλος»


Στο μουσικό δράμα της Κέιτ Μπάρκερ Φρόιλαντ, με τις - βραβευμένες με Όσκαρ - Αν Χάθαγουεϊ και Μέρι Στίνμπεργκεν και τους Τζόνι Φλιν και Μπεν Ρόζενφελντ, μία ανθρωπολόγος, που εργάζεται στο Μαρόκο, επιστρέφει στη Νέα Υόρκη, όταν ένα ατύχημα αφήνει τον νεαρό αδερφό της σε κωματώδη κατάσταση. Στην προσπάθειά της να κατανοήσει τη δέσμευση του μικρού με τη μουσική, κάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα γνωριμία.

«Η ταινία διηγείται μια ιστορία για το πώς η μουσική συνδέει και αλλάζει τους ανθρώπους» τονίζει η σκηνοθέτις. «Είναι, επίσης, μια ταινία για τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζει ένας καλλιτέχνης. Ο τρόπος που έγινε αυτή η ταινία, είναι μία ακόμη δήλωση για τη δύναμη της μουσικής. Αντίθετα με τις υπόλοιπες ταινίες, ο ήχος προηγείτο της εικόνας».

«Μην ενοχλείτε, παρακαλώ!»


Βασισμένη στο θεατρικό έργο του βραβευμένου Γάλλου συγγραφέα Φλοριάν Ζελέρ, η κωμωδία του Πατρίς Λεκόντ - με τους Κριστιάν Κλαβιέρ, Καρόλ Μπουκέ, Βαλερί Μπονετόν, Ρόσι Ντε Πάλμα, Στεφάν Ντε Γκρουντ και Σεμπαστιάν Καστρό - αφηγείται τη διασκεδαστική ιστορία ενός φανατικού θαυμαστή της τζαζ, ο οποίος βρίσκει ένα σπάνιο άλμπουμ σε μια υπαίθρια αγορά. Το μόνο που ονειρεύεται είναι να πάει σπίτι του αμέσως, για να το απολαύσει. Δυστυχώς, όμως, ολόκληρος ο κόσμος συνωμοτεί εναντίον του, για να μη βρει ούτε μία στιγμή ησυχίας.

«Αυτός ο τύπος αντικατοπτρίζει όλες μας τις ατέλειες. Μπορούμε να τον χλευάσουμε, αλλά και θα γελάσουμε με τα προβλήματά του, καθώς δεν είναι ένας “καλός άνθρωπος”. Δεν θα ήταν αστείο, αν αυτός ήταν ένας ευχάριστος άνθρωπος. H ταινία πηγαίνει πολύ γρήγορα. Οι χαρακτήρες γίνονται μαριονέτες, που αντιδρούν στο τράβηγμα των χορδών τους. Αυτό που μου αρέσει, είναι να συνεχίσω να κινηματογραφώ φανταστικούς χαρακτήρες, στους οποίους, όμως, μπορείτε να αναγνωρίσετε τον εαυτό σας. Αν συμβαίνει όλη αυτή η φασαρία μπροστά σου, χωρίς το κοινό να είναι σε θέση να ταυτιστεί με αυτή, έχω αποτύχει» αναφέρει χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης.

LUCASFILM
«Παράξενη μαγεία»


Εμπνευσμένη από το «Όνειρο θερινής νυκτός» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, η οικογενειακή ταινία κινουμένων σχεδίων του Γκάρι Ράιντστρομ είναι γεμάτη από τραγούδια των τελευταίων έξι δεκαετιών, από τον Έλβις Πρίσλεϊ, μέχρι τη Μπιγιονσέ και τη Λέιντι Γκάγκα. Μία πριγκίπισσα που έχει απαρνηθεί την αγάπη, ένας ευαίσθητος κακός, μία τρελούτσικη νεράιδα, ένα πεισματάρικο ξωτικό, ένα πονηρό ιμπ και ένας ιππότης διεκδικούν το ίδιο μαγικό φίλτρο και μπλέκουν σε διασκεδαστικές παρεξηγήσεις και περιπέτειες.

«Νέα και αθώα»


Με οδηγό το μυθιστόρημα της Τζοζεφίν Τέυ, «Ένα σελίνι για κεριά», ο Άλφρεντ Χίτσκοκ δημιούργησε, το 1937, το ασπρόμαυρο αυτό θρίλερ, με τους Νόβα Πίλμπι, Ντέρικ Ντε Μάρνεϊ, Τζον Λόνγκντεν και Πέρσι Μάρμοντ. Η ταινία ξετυλίγει την ιστορία ενός νεαρού, που συλλαμβάνεται για τον φόνο μιας διάσημης γυναίκας, η οποία στραγγαλίστηκε με τη ζώνη του αδιάβροχού του. Ισχυριζόμενος ότι είναι αθώος, δραπετεύει με τη βοήθεια της κόρης του διευθυντή της αστυνομίας, προκειμένου να βρει τον πραγματικό ένοχο.

«Ραντεβού στο σινεμά»


Ο - υποψήφιος για Όσκαρ - Πίτερ Σέλερς, με τους Βιρτζίνια Μακένα, Μπιλ Τράβερς, Μάργκαρετ Ράδερφορντ και Μπέρναρντ Μάιλς στο πλάι του, πρωταγωνιστεί στην ασπρόμαυρη κωμωδία του 1957, σε σκηνοθεσία του Μπάζιλ Ντίρντεν, στην οποία ένα νεαρό ζευγάρι κληρονομεί έναν ετοιμόρροπο κινηματογράφο με τρεις ηλικιωμένους υπαλλήλους. naftemporiki.gr
Ήταν μία οικογένεια Λαρισαίων, η μαμά, ο μπαμπάς και τα δύο παιδιά και πήγαν διακοπές στην Μύκονο.
Και λέει η μαμά στα παιδιά:
– Λοιπόν παιδιά, επειδή εδώ που ήρθαμε είναι ένα πολυσύχναστο νησί και για να μην καταλάβουν ότι είμαστε από χωριό, εμένα θα με λέτε mummy και τον μπαμπά σας daddy. Εντάξει;
– Εντάξει! λένε τα παιδιά.
Την επόμενη μέρα πάνε για μπάνιο και έτσι όπως κάναν μπάνιο τα παιδιά φωνάζουν στους γονείς τους:
– Mummy, Daddy, τηράτι πως πλατσανάμε …!!!


Οι ταχύτητες που θα παρέχουν ως το 2019 τα δίκτυα σταθερής ευρυζωνικής πρόσβασης στο Ίντερνετ ως το 2019 θα είναι οι διπλάσιες των σημερινών, σύμφωνα με την ετήσια πρόβλεψη Cisco Virtual Networking Index για το διάστημα 2014-2019.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΕ, σε παγκόσμιο επίπεδο, η μέση σταθερή ευρυζωνική ταχύτητα θα αυξηθεί στο διπλάσιο, από τα 20,3Mbps το 2014 στα 42,5Mbps το 2019. Μάλιστα, μέχρι το 2019, το 33% όλων των παγκόσμιων σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων θα είναι γρηγορότερες από 25Mbps, αυξημένο σε σχέση με το σημερινό 29%.
Σε γεωγραφικό επίπεδο, «πρωταθλητισμό» σε θέματα ταχύτητας των σταθερών ευρυζωνικών δικτύων κάνει η Δυτική Ευρώπη και η περιοχή Ασίας - Ειρηνικού, που συνεχίζουν να ηγούνται παγκοσμίως στις σταθερές ευρυζωνικές ταχύτητες δικτύου. Παράλληλα, η βόρεια Αμερική και άλλες περιοχές αναβαθμίζουν, επίσης, τους δικτυακούς τους πόρους.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η πρόβλεψη πέραν από τις ταχύτητες, συνεχίζει να αυξάνεται η διακίνηση δεδομένων μέσω IP. Συγκεκριμένα, η ετήσια διακίνηση δεδομένων IP θα τριπλασιαστεί μεταξύ 2014 και 2019 φθάνοντας το ρεκόρ των δύο zettabytes, λόγω της αυξημένης πρόσβασης από κινητά τηλέφωνα και της ζήτησης για υπηρεσίες βίντεο. Συνολικά, αυτές οι μεταβλητές αναμένεται να δημιουργήσουν ένα συνολικό ετήσιο ποσοστό αύξησης παγκόσμιας διακίνησης δεδομένων μέσω IP της τάξης του 23%. Σημειώνεται πως η Cisco προβλέπει ότι το 2019 η διακίνηση δεδομένων μέσω δικτύων IP παγκοσμίως θα είναι όση όλα τα προηγούμενα «χρόνια Internet» μαζί (από το 1984 μέχρι το τέλος του 2013).
Οι χώρες με την υψηλότερη διακίνηση δεδομένων, μέχρι το 2019, θα είναι οι ΗΠΑ (45,7 exabytes/μήνα) και η Κίνα (21,9 exabytes/μήνα). Επίσης, πάνω από τα δύο τρίτα της παγκόσμιας διακίνησης δεδομένων μέσω IP θα προέρχεται από κινητές συνδέσεις συμπεριλαμβανομένου του Wi-Fi μέχρι το 2019.
Επίσης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Cisco, ενώ το 2014 υπήρχαν 2,8 δισεκατομμύρια χρήστες του Ίντερνετ ή το 39% του παγκόσμιου πληθυσμού των 7,2 δισεκατομμυρίων, μέχρι το 2019 θα υπάρχουν περίπου 3,9 δισεκατομμύρια χρήστες ή το 51% του προβλεπόμενου πληθυσμού των 7,6 δισεκατομμυρίων.
Επιπλέον, έως το 2019 αναμένεται να υπάρχουν 24 δισεκατομμύρια δικτυωμένες συσκευές/συνδέσεις, σε σύγκριση με τα 14 δισεκατομμύρια το 2014. 
Το καλοκαίρι, η ενυδάτωση είναι ιδιαιτέρως σημαντική, ιδιαιτέρως επειδή οι ώρες της ηλιοθεραπείας και της έκθεσης στις ηλιακές ακτίνες αυξάνονται κατά πολύ. Υπάρχουν κάποιοι εύκολοι τρόποι για να παραμείνετε ενυδατωμένες-οι

Κατά βάση η κατανάλωση νερού, αρκεί για να μας κρατήσει ενυδατωμένους, αλλά πόσοι δεν το βρίσκετε δύσκολο ή ίσως και βαρετό να πιείτε την απαραίτητη ποσότητα;

1. Σχεδιασμός
Ο καλύτερος τρόπος για να είστε σίγουροι πως έχετε αρκετό νερό μαζί σας, είναι πάντα να έχετε μαζί σας.

2. Ποικιλία 
Τα smoothies είναι επίσης ενυδατικά, αν θεωρείτε πως το νερό είναι βαρετό. Υπάρχουν πολλοί φυσικοί χυμοί για να έχετε ποικιλία. Απλά φροντίστε να αποφεύγετε καφείνη, αλκοόλ και ζάχαρη.

3. Μην πίνετε μόνο νερό, βάλτε το και στο φαγητό σας
Ένα πολύ συνηθισμένο παράδειγμα είναι το καρπούζι, το οποίο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, αλλά και σε απαραίτητους ηλεκτρολύτες.

4. Να θυμάστε πάντα τους ηλεκτρολύτες
Διάφορα αθλητικά ποτά παρέχουν μια εύκολη λύση σε αυτό το πρόβλημα. Όταν το κορμί ιδρώνει, δεν χάνει μόνο υγρά αλλά και ηλεκτρολύτες.

5. Ποιος δεν λατρεύει τις γρανίτες;
Όλοι λατρεύουν τις γρανίτες και έχουν λόγο! Είναι δροσιστικές, γλυκές και περιορίζουν τη δίψα! Παιδιά και ενήλικες μπορούν να επωφεληθούν.

6. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας να πίνετε νερό
Βάλτε υπενθυμίσεις στο κινητό ή το ημερολόγιο σας αν είστε στο γραφείο κι όχι σε κάποια παραλία για να θυμάστε να πίνετε νερό!

http://blog.nowdoctor.gr 
Σφάλμα στο SKYPE μπλοκάρει αυτόματα την υπηρεσία
Αναστάτωση στους χρήστες του Skype έχει προκαλέσει ένα glitch (σφάλμα), το οποίο μόλις ενεργοποιηθεί κλείνει αυτόματα την δημοφιλή υπηρεσία διαδικτυακής επικοινωνίας μη επιτρέποντας τη χρήση της στα περισσότερα συστήματα υπολογιστών.
Πληθώρα χρηστών που χρησιμοποιούν συστήματα με λειτουργικό Windows, iOS ή Android ανέφεραν ότι έλαβαν ένα μήνυμα από άγνωστο αποστολέα το οποίο περιείχε 8 συγκεκριμένους χαρακτήρες, «http://:» (χωρίς τα αποσιωπητικά), περίπου την αρχή δηλαδή ενός URL. Το μήνυμα αυτό προκαλεί τη διακοπή της λειτουργίας της εφαρμογής του Skype. Όταν προσπάθησαν να ανοίξουν και πάλι την εφαρμογή δεν τα κατάφεραν, αφού το glitch «κλείδωνε» το λογαριασμό τους.
Το πρόβλημα ανέφεραν χρήστες στα φόρουμ υποστήριξης της κοινότητας του Skype. Σύμφωνα με την εταιρεία VentureBeat, η διαγραφή του ιστορικού των γραπτών συνομιλιών από το Skype ήταν ένας αναποτελεσματικός τρόπος διόρθωσης του σφάλματος, καθώς η υπηρεσία κατεβάζει αυτόματα το ιστορικό μετά την επανεκκίνηση του προγράμματος, προκαλώντας και πάλι τη διακοπή της λειτουργίας.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το αμερικανικό περιοδικό τεχνολογίας PC World, η «εταιρεία είναι ενήμερη σχετικά με το πρόβλημα και εργάζεται για την επίλυση του προβλήματος», δήλωσε μέσω email εκπρόσωπος του Skype. Πέραν αυτής της ανακοίνωσης, η εταιρεία δεν έχει δώσει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με κάποιο πιθανό χρονοδιάγραμμα κατά το οποίο θα γίνει διαθέσιμο το διορθωτικό.
Σύμφωνα με το περιοδικό, η μόνη λύση, αν και προσωρινή, είναι οι χρήστες να κάνουν υποβάθμιση της εφαρμογής και να εγκαταστήσουν στα συστήματά τους την έκδοση 6 του Skype.
news.gr
Προβλήματα στο Skype έχει προκαλέσει ένα glitch (σφάλμα), το οποίο μόλις ενεργοποιηθεί κλείνει αυτόματα την δημοφιλή υπηρεσία διαδικτυακής επικοινωνίας μη...
επιτρέποντας τη χρήση της στα περισσότερα συστήματα υπολογιστών.

Πληθώρα χρηστών που χρησιμοποιούν συστήματα με λειτουργικό Windows, iOS ή Android ανέφεραν ότι έλαβαν ένα μήνυμα από άγνωστο αποστολέα το οποίο περιείχε 8 συγκεκριμένους χαρακτήρες, «http://:» (χωρίς τα αποσιωπητικά), περίπου την αρχή δηλαδή ενός URL. Το μήνυμα αυτό προκαλεί τη διακοπή της λειτουργίας της εφαρμογής του Skype. Όταν προσπάθησαν να ανοίξουν και πάλι την εφαρμογή δεν τα κατάφεραν, αφού το glitch «κλείδωνε» το λογαριασμό τους.

Το πρόβλημα ανέφεραν χρήστες στα φόρουμ υποστήριξης της κοινότητας του Skype. Σύμφωνα με την εταιρεία VentureBeat, η διαγραφή του ιστορικού των γραπτών συνομιλιών από το Skype ήταν ένας αναποτελεσματικός τρόπος διόρθωσης του σφάλματος, καθώς η υπηρεσία κατεβάζει αυτόματα το ιστορικό μετά την επανεκκίνηση του προγράμματος, προκαλώντας και πάλι τη διακοπή της λειτουργίας.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το αμερικανικό περιοδικό τεχνολογίας PC World, η «εταιρεία είναι ενήμερη σχετικά με το πρόβλημα και εργάζεται για την επίλυση του προβλήματος», δήλωσε μέσω email εκπρόσωπος του Skype. Πέραν αυτής της ανακοίνωσης, η εταιρεία δεν έχει δώσει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με κάποιο πιθανό χρονοδιάγραμμα κατά το οποίο θα γίνει διαθέσιμο το διορθωτικό.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η μόνη λύση, αν και προσωρινή, είναι οι χρήστες να κάνουν υποβάθμιση της εφαρμογής και να εγκαταστήσουν στα συστήματά τους την έκδοση 6 του Skype.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 

Συνηθίζουμε να ξεκινάμε τη μέρα μας με μια κούπα καφέ και αναζητούμε το απολαυστικό ρόφημα τις στιγμές της ημέρας που νιώθουμε πεσμένοι.
Ποιες είναι όμως οι ώρες της ημέρας που ο καφές έχει την πιο ισχυρή τονωτική επίδραση;
Φαίνεται πως το πρωί είναι η χειρότερη ώρα να πιούμε καφέ, καθώς τα επίπεδα μιας ορμόνης που ονομάζεται κορτιζόλη είναι αυξημένα στον οργανισμό μας όταν ξυπνάμε.
Η κατανάλωση καφέ το πρωί δεν συνιστάται για δύο λόγους. Από την μία, η καφεΐνη διαταράσσει τη φυσιολογική διαδικασία παραγωγής της κορτιζόλης, ορμόνη που μας κρατά σε εγρήγορση, αφού απελευθερώνεται όταν αντιμετωπίζουμε στρες και όταν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μας είναι χαμηλά. Έτσι, ο οργανισμός καταλήγει να παράγει λιγότερη κορτιζόλη και εξαρτάται από την καφεΐνη για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Από την άλλη, ο πρωινός καφές μειώνει την ευαισθησία του οργανισμού στην καφεΐνη κι έτσι σταδιακά χρειαζόμαστε όλο και μεγαλύτερη ποσότητα καφέ για να πετύχουμε την ίδια επίδραση.
Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2009, τα επίπεδα της κορτιζόλης δεν είναι αυξημένα μόνο το πρωί. Έτσι, οι καλύτερες ώρες για να πιείτε καφέ και γενικότερα να καταναλώσετε ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη είναι μεταξύ 10 το πρωί και 12 το μεσημέρι και μεταξύ 2 το μεσημέρι και 5 το απόγευμα.
Τα διαζύγια θέλει να μειώσει το κράτος του Ιράν και για αυτό βρήκε το απόλυτο εργαλείο για να ελέγχει τους πολίτες του.

Μέσω μιας πλατφόρμας, λοιπόν, οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν αιτήσεις για να βρουν το ταίρι της. Το νέο site ονομάζεται hamsan.tebyan.net και οποίο διαχειρίζεται ο Ισλαμικός Οργανισμός Ανάπτυξης.

Προς το παρόν, η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη μόνο στα αραβικά και αφορά την Τεχεράνη, ωστόσο αναμένεται να εξαπλωθεί και σε άλλες ιρανικές πόλεις. Η διαφορά με τις υπόλοιπες online dating ιστοσελίδες είναι πως οι χρήστες δεν μπορούν να δουν την φωτογραφίες και το προφίλ των υπολοίπων. Το ταίριασμα αναλαμβάνει ομάδα υπαλλήλων και αναλόγως τα χαρακτηριστικά (ύψος, βάρος, ηλικία) κάνουν τη σύνδεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ενέργεια αυτή έγινε μετά από τις ανησυχίες της κυβέρνησης σχετικά με την αύξηση των διαζυγίων, η οποία άγγιξε το 22%. Στόχος είναι να καταπολεμηθεί το πρόβλημα και το κράτος να είναι υπεύθυνο για περίπου 100.000 γάμους ετησίως.

http://www.thestival.gr

Το Συμβούλιο του Λονδίνου αποφάσισε να υποβάλλει πρόστιμο σε όλους τους άστεγους που θα συλλαμβάνονται να κοιμούνται κοντά στα τουριστικά αξιοθέατα του Λονδίνου.
Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αυτός είναι ένας τρόπος να διατηρηθούν τα αξιοθέατα του της βρετανικής πρωτεύουσας καθαρά, προκειμένου να υποδεχθούν τους τουρίστες από κάθε γωνιά του κόσμου.
Σύμφωνα με την απόφαση του συμβουλίου, είναι ανεπίτρεπτο να κοιμάται κάποιος στον δρόμο και ιδιαίτερα σε τουριστικές τοποθεσίες, έτσι θα υποβάλλονται πρόστιμα που θα ξεκινούν από τις 100 λίρες και θα φτάνουν τις 1.000. Και κάπου εδώ γεννάται το ερώτημα πως θα μπορούν οι άστεγοι να πληρώνουν τα τσουχτερά πρόστιμα, καθώς το συμβούλιο φαίνεται πως δεν σκέφτηκε το προφανές, ότι αν είχαν χρήματα δεν θα χρειαζόταν να κοιμούνται στο δρόμο.
Την απόφαση καταδίκασαν όλα τα φιλανθρωπικά σωματεία και τα ιδρύματα για τη βοήθεια των αστέγων, που απιστούν να αντιμετωπίζονται και αυτοί σαν άνθρωποι και όχι σαν αρρώστια, που κάποιοι θέλουν να κρύψουν από το Λονδίνο.
Τα σωματεία κάνουν εκκλήσεις για αποτελεσματικότερες λύσεις όπως η δημιουργία περισσοτέρων χώρων υποδοχής και ζητούν από τη κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το υπαρκτό πρόβλημα και όχι να το κρύψει “κάτω από το χαλί”.
Παράλληλα, αναφέρουν “Οι άστεγοι είναι μια πολύ ευάλωτη ομάδα ανθρώπων που συχνά δεν ξέρουν που να στραφούν για βοήθεια, δεν μπορούμε να τους γυρίσουμε την πλάτη”.
Ο Damon Baehrel έχει αυτό που οι περισσότεροι σεφ στον κόσμο θα ζήλευαν - ένα εστιατόριο με...
λίστα αναμονής πέντε ετών. Το εστιατόριο φέρει δικαίως το όνομα του ιδιοκτήτη, καθώς ο ίδιος είναι και ο σεφ, ο σερβιτόρος, ο καλλιεργητής, ο τυροκόμος και ο ζωοτρόφος. Τα πάντα δηλαδή στο εστιατόριο του προέρχονται από το κτήμα του που αγγίζει τα 12 στρέμματα.

Παλαιότερα ήταν γνωστό ως «Basement Bistro», καθώς ήταν ένα υπόγειο μαγαζί με μόλις 12 τραπέζια. Κάθε βράδυ μαγειρεύει και σερβίρει γεύματα για 15-18 άτομα. Παρ' όλο που ο Baehrel δεν έχει κάποια επαγγελματική κατάρτιση στο χώρο της εστίασης, πολλοί του αποδίδουν το μάστερ της γαστρονομίας, λόγω των εμπνευσμένων γεύσεων που δεν υπάρχουν πουθενά.

Ένα από τα πιάτα με την υπογραφή του, από τα πολλά που ξετρελαίνουν τον ουρανίσκο, είναι το «σουμάκ» που έχει την υφή θρυμματισμένου πάγου. Πρόκειται για μια δροσιστική λιχουδιά με νωπά σταφύλια.

Όσο περίεργο και αν ακούγεται το φαγητό, οι πελάτες δεν φαίνεται να αποθαρρύνονται, αφού για ένα γεύμα 255 δολαρίων (χωρίς το κρασί και το φιλοδώρημα) οι θαμώνες σχηματίζουν ουρά. Πολλοί ταξιδεύουν τρεις ώρες από το Μανχάταν, για να φάνε στο περιβόητο εστιατόριο.

Το εστιατόριο έχουν επισκεφτεί πολλοί διάσημοι από 48 διαφορετικές χώρες, από τον Jerry Seinfeld μέχρι τον Ομπάμα.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 

Τον απόλυτο έλεγχο και στους γάμους των πολιτών προσπαθεί να πάρει το κράτος του Ιράν με βασικό στόχο να μειωθούν τα διαζύγια στη χώρα. Για τον λόγο αυτό δημιούργησε μια νέα πλατφόρμα, υπό την κρατική φροντίδα, μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν αιτήσεις για να βρουν το ταίρι της. Το νέο site ονομάζεται hamsan.tebyan.net και οποίο διαχειρίζεται ο Ισλαμικός Οργανισμός Ανάπτυξης. Προς το παρόν, η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη μόνο στα αραβικά και αφορά την Τεχεράνη, ωστόσο αναμένεται να εξαπλωθεί και σε άλλες ιρανικές πόλεις.
Μια φορά κολυμπούσαν σε μια πισίνα δύο άντρες και σε μια στιγμή βλέπουν μια πανέμορφη κοπέλα και λέει ο ένας:
– Πω πω μια γκόμενα!
– Ναι, λέει ο άλλος πρέπει να είναι Γερμανίδα.
– Όχι ρε τι λες Ελληνίδα είναι.
– Τι λες ρε έχει τέτοιες κοπέλες η Ελλάδα;
Εκεί που μάλωναν βλέπουν τη γκόμενα να μπαίνει στην πισίνα και να λέει:
– Χανς, χανς.
– Βλέπεις ρε Γερμανίδα είναι λέει ο άλλος.
– Έχεις δίκιο τελικά.
Και μετά από λίγο πριν τελειώσουν την κουβέντα ακούνε:
.
.
– Χάνς Μήτσο μ`, Χάνς το νιρό είνι ζιστό....

Εκτός από την πληθώρα νέων χαρακτηριστικών και λειτουργιών που θα φέρει το Windows 10, η αναβάθμιση θα φέρει ταυτόχρονα και το τέλος ορισμένων λειτουργιών των προηγούμενων εκδόσεων και καλό θα είναι να έχετε μια ιδέα για το τι να περιμένετε. Η παρακάτω λίστα έρχεται επίσημα από τη Microsoft:

Κατάργηση του Windows Media Center

Κατάργηση του DVD playback. Για να παρακολουθήσετε DVD θα πρέπει να εγκαταστήσετε ξεχωριστά κάποιο λογισμικό (π.χ. VLC Media Player, BS Player).

Κατάργηση των desktop gadgets της έκδοσης Windows 7

Οι χρήστες του Windows 10 Home θα λαμβάνουν αυτόματα τα updates του λειτουργικού συστήματος, αλλά οι χρήστες Windows 10 Pro και Windows 10 Enterprise θα έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τη λήψη των updates.

Τα προεγκατεστημένα παιχνίδια Solitaire, Minesweeper και Hearts της έκδοσης Windows 7 θα αντικατασταθούν από τα Microsoft Solitaire Collection και Microsoft Minesweeper.

Απαιτείται εγκατάσταση νέου driver από τον τομέα Windows Update για τη χρήση USB floppy drive.

Αν έχετε εγκατεστημένο το Windows Live Essentials στον υπολογιστή σας, η εφαρμογή OneDrive θα αφαιρεθεί και θα αντικατασταθεί από την inbox έκδοση της υπηρεσίας OneDrive.

Υπενθυμίζουμε ότι το Windows 10 κυκλοφορεί στις 29 Ιουλίου.

Πηγή: techgear.gr

Το "παρών" στα βραβεία μόδας CFDA Awards έδωσε η Κιμ Καρντάσιαν συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Κάνι Γουέστ.
Μάλιστα, αυτή θα ήταν η πρώτη επίσημη εμφάνισή της μετά την ανακοίνωση της δεύτερης εγκυμοσύνης της.

Για το κοσμικό γεγονός επέλεξε μία διάφανη δημουργία Proenza Schouer, με φτερά στους ώμους.

Ωστόσο, όπως γνωστοποίησε η ίδια μέσω μίας φωτογραφίας στον λογαριασμό της στο instagram, κάποια στιγμή στη διάρκεια του δείπνου τα φτερά άρπαξαν φωτιά από ένα κερί.

Μόλις είδε τη σκηνή ο Φάρελ Ουίλιαμς, που καθόταν κοντά της, έπεσε πάνω της κι έσβησε τη φωτιά με αποτέλεσμα να αποσοβήσει τα χειρότερα.

Η reality star δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον καλλιτέχνη και τη σύζυγό του που τη βοήθησαν στη δύσκολη αυτή στιγμή.



ΦΩΤΟ cover: splash/www.iml.gr

Ένα απρόοπτο συνέβη σήμερα κατά τη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για το μνημόνιο, καθώς ένας από τους μάρτυρες είχε ένα… ατύχημα. Όλα ξεκίνησαν όταν ο καθηγητής κ.Γιώργος Κασιμάτης ενώ …μιλούσε, ξαφνικά τοποθέτησε το χέρι του μπροστά στο στόμα, δυσκολευόμενος να αρθρώσει καλα καλά τον λόγο του! Τι συνέβη; Ξεκόλλησε η τεχνητή  οδοντοστοιχία του! Ο καθηγητής, πάντως, παρά την άτυχη στιγμή, δεν σταμάτησε καθόλου την ομιλία του, αντιθέτως είπε μεταξύ άλλων ότι, η παράταση και η συμφωνία της 25ης Φεβρουαρίου θα έπρεπε να περάσει από τη Βουλή, τονίζοντας ότι τα μνημόνια και οι ορίζοντες περικοπές παραβιάζουν το ελληνικό Σύνταγμα. Αυτό είναι που λέμε τους… έτριξε τα δόντια (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Πηγή: Star.gr
kasimatis

 

Ένα οικογενειακό μπάρμπεκιου στην Ιντιάνα των ΗΠΑ είχε βίαιη κατάληξη, όταν μια γυναίκα δέχθηκε άγρια επίθεση με ένα πιρούνι για το τελευταίο... παϊδάκι!

Η Sabrina A. Davis είχε πάει σε σπίτι οικογενειακών φίλων στην Ιντιάνα.

Ένα παιδί της οικογένειας διαμαρτυρήθηκε στη μητέρα του, ότι η καλεσμένη είχε φάει το τελευταίο παϊδάκι και ότι έτρωγε γενικά όλο το φαγητό που υπήρχε στο τραπέζι.

Η συζήτηση κατέληξε σε καυγά με τη μητέρα του αγοριού και οικοδεσπότρια να κάνει παρατήρηση στη Davis, η οποία άρπαξε ένα πιρούνι και της το κάρφωσε στο μάτι!

Η Davis συνελήφθη από τις αρχές, αναφέρει η NY Daily News.

http://www.ksipnistere.com 
Ο Κλιντ Ιστγουντ σκηνοθετεί την ηρωική προσθαλάσσωση Airbus στον ποταμό Χάντσον
Στη μεγάλη οθόνη θα μεταφερθεί από τον Κλιντ Ίστγουντ η ζωή του Τσέσλι «Σάλι» Σάλενμπεργκερ, του πιλότου που έγινε ήρωας για τους Αμερικανούς όταν κατάφερε να προσθαλασσώσει στον ποταμό Χάντσον της Νέας Υόρκης ένα αεροσκάφος τύπου Airbus, σώζοντας τις ζωές των 154 επιβαινόντων.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εταιρεία κινηματογραφικής παραγωγής Warner Bros. Pictures, τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν αργότερα μέσα στο 2015. Ο τίτλος της ταινίας δεν έχει αποφασιστεί, αλλά θα βασίζεται στο βιβλίο «Ύψιστο Καθήκον: Η Αναζήτησή μου Αυτού που Πραγματικά Μετράει» του Σάλενμπεργκερ και του Τζέφρι Ζάσλοου.

Ο Σάλενμπεργκερ, ο οποίος πλέον είναι συνταξιούχος, πραγματοποίησε αναγκαστική προσθαλάσσωση στον ποταμό Χάντσον στις 15 Ιανουαρίου του 2009.

Το ατύχημα συνέβη λίγα λεπτά μετά την απογείωση του αεροσκάφους της US Αirways από το αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια, όταν και οι δύο κινητήρες «χτυπήθηκαν« από σμήνος πουλιών.

Η Warner Bros. ανακοίνωσε ότι η ταινία «θα πηγαίνει πέρα από το σχεδόν αδύνατο και πολυσυζητημένο επίτευγμα της ασφαλούς προσθαλάσσωσης ενός τζάμπο, η οποία καταγράφηκε σε βίντεο και προβλήθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά στο παρασκήνιο, όπου εξελισσόταν ένα δράμα, το οποίο θα μπορούσε να του έχει στοιχίσει την καριέρα του».

Ο ίδιος ο πιλότος δήλωσε «πολύ χαρούμενος που η ιστορία του βρίσκεται στα χέρια του χαρισματικού κινηματογραφιστή Κλιντ Ίστγουντ και των βετεράνων παραγωγών Έιλιν Στιούαρτ και Φρανκ Μάρσαλ».

«Η ταινία δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο σπίτι από την Warner Bros. Pictures. Αυτή είναι πραγματικά μία dream team» είπε.


tanea.gr
Με... τοξο πλήγωσε τον Δικέφαλο ο Ατρόμητος
Κι όμως υπάρχουν χειρότερα για τον φετινό ΠΑΟΚ! Ο Ατρόμητος του έκανε άλλο ένα χουνέρι (μετά το 4-0 στην κανονική διάρκεια), νικώντας με 1-0 στην Τούμπα στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής των play off της Super League, ρίχνοντας τον στην τελευταία θέση της σχετικής βαθμολογίας.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε στο 45’ ο Τάσος Καραμάνος, ο οποίος πανηγύρισε με τον τρόπο του Στέφανου-Κλάους Αθανασιάδη, «βγάζοντας»… βέλη. Αυτό προκάλεσε εκνευρισμό στους γηπεδούχους και κυρίως στον Έλληνα φορ, που αντέδρασε και δημιουργήθηκε σύρραξη.

Η βαθμολογία (5 αγώνες)

1. Παναθηναϊκός 15 (9-0)
2. Αστέρας Τρίπολης 7 (1-4)
3. Ατρόμητος 5 (2-3)
4. ΠΑΟΚ 4 (1-5)
Το ματς

Ο Γιώργος Γεωργιάδης φαίνεται πως είχε πολύ στο μυαλό του ένα γρήγορο γκολ, ώστε να φύγει η πίεση από τους παίκτες του, η οποία κυριαρχεί τον τελευταίο καιρό. Για αυτόν τον λόγο έριξε από την αρχή στη «μάχη» τον Παπαδόπουλο και τον «λαβωμένο» Αθανασιάδη, που είχαν κοντά τους τον επίσης προερχόμενο από τραυματισμό Μακ. Ο Ατρόμητος προσέγγισε το παιχνίδι, όπως λίγο-πολύ αναμενόταν. Προσπάθησε να κλείσε τους χώρους στον αντίπαλο, ώστε να τον δυσκολέψει στην κυκλοφορία της μπάλας, ενώ ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις.

Αυτό σε γενικές γραμμές δούλεψε καλά στο πρώτο μέρος για τους φιλοξενούμενους, με τον ΠΑΟΚ να παίζει καλά και να πιέζει στα μέσα του ημιχρόνου. Από εκεί και πέρα (μέχρι την ανάπαυλα) οι Περιστεριώτες έλεγξαν την κατάσταση, απειλώντας όταν έβρισκε την ευκαιρία. Λίγο έλειψε να χαλάσουν τα πλάνα του στο 44’ όταν ο Βίτορ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά δεν έκανε δυνατή κεφαλιά και στην επόμενη φάση ο Ατρόμητος χτύπησε με τον Καραμάνο να σημειώνει ένα πανέμορφο τέρμα.

Στο β’ μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος, έχοντας δύο πολύ καλές φάσεις στο δίλεπτο 49’, 50’. Σταδιακά οι «μπλε» έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους, οδηγώντας τον ΠΑΟΚ στο να αναπτυχθεί ανορθόδοξα, κάνοντας πολλά γεμίσματα από τα μέσα του β’ ημιχρόνου, ενώ μέσα σε όλα ήρθαν και δύο αναγκαστικές. Του Μακ στο 53’ (μπήκε στη θέση του ο Πόζογλου) και του Ρατς στο 68’ (στη θέση του ο Ρικάρντο Κόστα). Σε αρκετές περιπτώσεις έβγαζαν νευρικότητα, βιασύνη και… απελπισία οι παίκτες του ΠΑΟΚ.

Στο 75’ ο Νίκος Νιόπλιας έκλεισε τους χώρους, βγάζοντας εκτός του σκόρερ, Τάσο Καραμάνο, βάζοντας στη θέση του τον Αγκουαζί, γεμίζοντας με αυτόν τον τρόπο το κέντρο και έμοιαζε ότι κλειδώνει με αυτόν τον τρόπο το τρίποντο. Το έργο τους έγινε ακόμα πιο εύκολο, καθώς από το 79’ και μετά αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες οι γηπεδούχοι, αφού αποχώρησε αναγκαστικά και ο Κωνσταντινίδης, ενώ είχε κλείσει τις αλλαγές του ο Γεωργιάδης.
Πηγή: sport-fm.gr

Τη διαδικασία επανασύστασης κλάδων και επαναφοράς προσωπικού που τέθηκε σε διαθεσιμότητα περιγράφει εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατ’ εφαρμογή των άρθρων 17 και 18 του ν. 4325/2015 «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις».
Σύμφωνα με την εγκύκλιο:
Επαναφορά προσωπικού (άρθρο 17): Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 17 του ως άνω νόμου, η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής και δεν μετατάσσονται με βάση οριστικούς πίνακες διάθεσης παρατείνεται μέχρι την ανάληψη υπηρεσίας στο φορέα που μετατάσσονται/μεταφέρονται.
Σημειώνεται ότι οι πίνακες των αποτελεσμάτων των Ανακοινώσεων του τέως Υπουργού  Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έχουν αναρτηθεί εκ νέου στο διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr), ούτως ώστε να είναι δυνατή η ενημέρωση ενδιαφερόμενων και υπηρεσιών . Σημειώνεται ότι το ΑΣΕΠ δεν πρόκειται να προβεί σε περαιτέρω επεξεργασία τους.
Ειδικά το προσωπικό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του οποίου οι ειδικότητες καταργήθηκαν με το άρθρο 82 του ν. 4172/2013 και εξαιρέθηκε από τη διαθεσιμότητα βάσει των διατάξεων του ν. 4172/2013 και του ν. 4250/2014 μπορεί να επανέλθει στις θέσεις που κατείχε.  Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στην περίπτωση του προσωπικού των ίδιων κλάδων που είχε τοποθετηθεί σε άλλες θέσεις με οριστικούς πίνακες. Αυτό γίνεται εφόσον οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι είχαν υποβάλει τις απαραίτητες αιτήσεις εμπρόθεσμα, όπως προβλέπεται και στη με αρ. ΔΙΔΑΔ/Φ.42 Α/οικ. 1410/13-5-2015 ανωτέρω εγκύκλιο της Υπηρεσίας μας.
-Υπάλληλοι για τους οποίους έχουν εκδοθεί οριστικοί πίνακες διάθεσης: Μετατάσσονται/μεταφέρονται υποχρεωτικά στις θέσεις των πινάκων αυτών (με την επιφύλαξη του άρθρου 19 και των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Η μετάταξη/μεταφορά θα πραγματοποιηθεί με απόφαση που θα εκδώσει ο φορέας υποδοχής και θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Στην περίπτωση που υφίσταται κενή θέση, η μετάταξη/μεταφορά διενεργείται υποχρεωτικά σε αυτήν, άλλως σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση.
-Υπάλληλοι που περιλαμβάνονται σε προσωρινούς/τελικούς πίνακες διάθεσης:  Εφόσον έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα αίτηση σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ως άνω αναφερόμενη εγκύκλιο της Υπηρεσίας μας, μετατάσσονται/μεταφέρονται με απόφαση που θα εκδώσει ο φορέας υποδοχής και θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η μεταφορά/μετάταξη θα γίνει στην κατηγορία, τον κλάδο και την ειδικότητα που προβλέπεται στους πίνακες αυτούς. Στην περίπτωση που υφίσταται κενή θέση, η μετάταξη/μεταφορά διενεργείται υποχρεωτικά σε αυτήν, άλλως σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση.
-Υπάλληλοι που ενώ περιλαμβάνονται σε προσωρινούς/τελικούς πίνακες διάθεσης επιθυμούν την επαναφορά στην Υπηρεσία τους:  Επανέρχονται με πράξη επαναφοράς στο Υπουργείο που υπάγονταν οργανικά σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις και τίθενται στη διάθεση του οικείου Υπουργού.
-Όσοι δεν περιλαμβάνονται σε προσωρινούς, τελικούς ή οριστικούς πίνακες καθώς και όσοι  δεν υπέβαλαν αίτηση για μετάταξη/μεταφορά στις Ανακοινώσεις του τέως Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αλλά εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής (άρθρο 14) του ν.4325/2015: Επανέρχονται με πράξη επαναφοράς σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις στο Υπουργείο που υπάγονταν οργανικά ή σε εποπτευόμενους φορείς και τίθενται στη διάθεση του οικείου Υπουργού με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα. Όσοι από τους υπαλλήλους αυτούς υπηρετούσαν σε κλάδους που έχουν συνολικά καταργηθεί και δεν προβλέπεται η επανασύστασή τους σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 18 του ν.4325/2015, επανέρχονται σε κενές ή συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις ίδιας εκπαιδευτικής κατηγορίας υφιστάμενων κλάδων/ειδικοτήτων  συναφών με τον κλάδο/ειδικότητα που ανήκαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα, εφόσον κατέχουν τα  απαιτούμενα τυπικά προσόντα.
Όλοι οι υπάλληλοι με τη μετάταξη/μεταφορά τους ή την επαναφορά τους στη θέση που κατείχαν επανέρχονται στον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα, δεδομένου ότι σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 99 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν.3528/2007) «Ο χρόνος της διαθεσιμότητας δεν υπολογίζεται για βαθμολογική εξέλιξη». Όμως, στην περίπτωση που βάσει προσωρινής διαταγής ή απόφασης ασφαλιστικών μέτρων ή δικαστικής απόφασης οι υπάλληλοι παρείχαν ή παρέχουν υπηρεσίες, το διάστημα αυτό αναγνωρίζεται βαθμολογικά και μισθολογικά. Το ίδιο ισχύει και για  όσους παρείχαν ή παρέχουν τις υπηρεσίες τους κατόπιν προσωρινής τοποθέτησης.
Επανασύσταση καταργηθέντων κλάδων και ειδικοτήτων και κατάταξη προσωπικού (άρθρο 18)
Η επανασύσταση των καταργηθέντων κλάδων και ειδικοτήτων θα γίνει με την Διαπιστωτική Πράξη του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργού με βάση το υπόδειγμα του παραρτήματος (ΙΙ) της υπ’ αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.42 Α/οικ. 1410/13-5-2015 εγκυκλίου (π.χ. η αριθμ. 82092/Ε2/22-11-2015 -ΦΕΚ 945Β’/26-5-2015- Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την οποία επανασυστήνονται οι καταργηθέντες κλάδοι και ειδικότητες και οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης).
Η επαναφορά των υπαλλήλων που έχουν υποβάλει σχετική αίτηση θα γίνει με Διαπιστωτική Πράξη του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργού με βάση το υπόδειγμα του παραρτήματος (Ι) της υπ’ αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.42 Α/οικ. 1410/13-5-2015 εγκυκλίου της Υπηρεσίας μας.
Όπως προβλέπεται στο άρθρο 18 παρ. 2 του ν. 4325/2015, αναφορικά με τους υπαλλήλους ειδικότητας σχολικών φυλάκων οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί σε θέσεις κλάδου ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού των νοσοκομείων, οι θέσεις τους μετατρέπονται αυτοδικαίως σε προσωποπαγείς θέσεις κλάδου ΔΕ της ίδιας ειδικότητας στις οποίες κατατάσσονται οι ανωτέρω υπάλληλοι. Η μετατροπή των θέσεων και η κατάταξη των υπαλλήλων γίνεται  με  διαπιστωτική πράξη του Υπουργού Υγείας, η οποία ανατρέχει στην ημερομηνία δημοσίευσης του ν. 4325/2015, ήτοι 11.5.2015. Σημειώνεται ότι η μετατροπή αφορά μόνο την εκπαιδευτική βαθμίδα και όχι την ειδικότητα στην οποία υπηρετούν.  Σε περίπτωση που δεν υφίσταται στον Οργανισμό της υπηρεσίας  η εν λόγω ειδικότητα εκπαιδευτικής βαθμίδας ΔΕ συστήνεται με πράξη του αρμόδιου Υπουργού πριν τη δημοσίευση της Διαπιστωτικής Πράξης μετατροπής των θέσεων.
Τέλος, ειδικότερα όσον αφορά τοποθετήσεις υπαλλήλων σε ΚΕΠ της χώρας βάσει προσωρινών/τελικών πινάκων των Ανακοινώσεων του τέως Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, παρακαλούνται οι οικείοι Δήμοι να προχωρήσουν στην έκδοση πράξεων μετάταξης/μεταφοράς των υπαλλήλων, εφόσον έχουν υποβληθεί σχετικές αιτήσεις σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 17 του ν.4325/2015.
Βήματα που ακολουθούν οι Υπηρεσίες για την ολοκλήρωση των διαδικασιών μετάταξης/ μεταφοράς προσωπικού  βάσει του ν.4325/2015
Δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι πράξεις επανασύστασης των καταργηθέντων κλάδων και ειδικοτήτων και του συνόλου των οργανικών θέσεων που έχουν καταργηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4172/2013, όπου απαιτείται.
Ελέγχεται η ορθότητα των αιτήσεων από τις υπηρεσίες υποδοχής με βάση τους οριστικούς, και προσωρινούς/τελικούς πίνακες διάθεσης των Ανακοινώσεων του τέως Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, οι οποίοι έχουν αναρτηθεί εκ νέου στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr).
Οι Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού των υπηρεσιών υποδοχής προβαίνουν στην κατάρτιση των ΥΑ μετάταξης/μεταφοράς και επαναφοράς των υπαλλήλων, οι οποίες μετά την υπογραφή τους από τον αρμόδιο Υπουργό δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Ειδικά για την περίπτωση των Σχολικών Φυλάκων που απασχολούνται ως ΥΕ δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η πράξη μετατροπής των θέσεών τους και η κατάταξή τους σε προσωποπαγείς θέσεις κλάδου ΔΕ της ίδιας ειδικότητας. Όπου απαιτείται η σύσταση του κλάδου ΔΕ της ίδιας ειδικότητας, η πράξη σύστασης του κλάδου προηγείται της δημοσίευσης της Διαπιστωτικής Πράξης μετατροπής των θέσεων.
Μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι αρμόδιες Διευθύνσεις Διοικητικού/ Προσωπικού προβαίνουν στη βαθμολογική κατάταξη των υπαλλήλων.
Σχετικά με το πεδίο εφαρμογής (Διευκρίνιση για τις διατάξεις του άρθρου 14)
Τονίζεται ότι όσοι υπάλληλοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα με τις διατάξεις της υποπ.Ζ.4. της παρ.Ζ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 και είτε μεταφέρθηκαν σε άλλη Υπηρεσία είτε δεν ανέλαβαν υπηρεσία ή παραιτήθηκαν μετά την ανάληψη αυτής δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του νόμου.
Τα οριζόμενα στην  παρούσα εγκύκλιο αφορούν  τα άρθρα 17 και 18 του ν.4325/2015 . Για το άρθρο 19, καθώς και για την επαναφορά των σχολικών φυλάκων, αρμόδια για περαιτέρω διευκρινίσεις είναι η Διεύθυνση Προσωπικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Σταδίου 27).
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
Τα βασικά αίτια της τριχόπτωσης είναι η κληρονομικότητα και η έλλειψη συγκεκριμένων θρεπτικών  συστατικών απαραίτητων για τον οργανισμό.

Σημαντικό ρόλο στην απώλεια τριχών, παίζουν και οι κακές συνήθειες που αν τις αποβάλλετε μπορείτε να προστατέψετε τα μαλλιά σας.

Λούσιμο με ζεστό νερό
Το ζεστό νερό προκαλεί αφυδάτωση στις τρίχες και τις κάνει πιο εύθραυστες. Επίσης αφαιρεί τα φυσικά έλαια που υπάρχουν στο τριχωτό της κεφαλής. Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό για να λουστείτε και φροντίστε το τελευταίο ξέβγαλμα να γίνεται με κρύο νερό για να μην ταλαιπωρούνται τα μαλλιά σας.

Δυνατό βούρτσισμα
Τα μαλλιά είναι πιο επιρρεπή στη θραύση όταν είναι υγρά. Δένοντάς τα σφιχτά και χτενίζοντάς τα όταν είναι βρεγμένα, αποδυναμώνεται η ρίζα και προκαλείται τριχόπτωση. Το επίμονο και συχνό βούρτσισμα σκληραίνει την υφή και προκαλεί σπάσιμο της τρίχας.

Προϊόντα styling
Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε πιστολάκι υποβάλλεται τα μαλλιά σας σε ταλαιπωρία. Η καλύτερη λύση για την προστασία των μαλλιών είναι να στεγνώνουν φυσικά. Ωστόσο, εάν η χρήση των εργαλείων styling είναι αναγκαία, συνιστώνται πιο χαμηλές θερμοκρασίες. Επίσης τα τζελ, η λακ και άλλα προϊόντα κάνουν τα μαλλιά σκληρά και κολλώδη.

Μην παραλείπετε γεύματα
Τα μαλλιά χρειάζονται τη σωστή ποσότητα πρωτεϊνών, για να είναι υγιή. Ψάρια, φακές, φασόλια, αυγά, φρούτα κ.ά. θα πρέπει να αποτελούν μέρος της καθημερινής διατροφής για να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης της τριχόπτωσης.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!