Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ένας 47χρονος άνδρας στην Καμπότζη προσπάθησε να κάνει σεξ με πτώμα και όχι μόνο δεν τα κατάφερε αλλά συνελήφθη κιόλας καθώς… αποκοιμήθηκε πάνω στο φέρετρο!

Η απίστευτη ιστορία έχει θύτη τον Chin Chean, που προσπάθηε να έρθει σε ερωτική επαφή με πτώμα 17χρονης κοπέλας, λίγες μόνο ώρες μετά την κηδεία της, στην περιοχή Prey Poun. Αυτός, έσκαψε μέχρι το φέρετρο. Ωστόσο αυτό ήταν πολύ στενό και δεν κατάφερε να κάνει κάτι.

Σαν να μην του έφτανε αυτό, το πόδι του σφήνωσε στον τάφο και δεν μπορούσε να απομακρυνθεί από το σημείο. Την επόμενη μέρα, αφού τον είχε πάρει ο ύπνος, κάτοικοι της περιοχής τον εντόπισαν και ανέφεραν το περιστατικό στην αστυνομία. Ο Chin Chean δεν είναι άγνωστος στις αρχές της περιοχής καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που έχει προκαλέσει με τη συμπεριφορά του.

http://www.4news.gr 
Δείτε βήμα βήμα τη διαδικασία παραγωγής ενός εκ των πιο απαραίτητων προϊόντων της καθημερινότητας μας.












http://peiraxtiri.gr 
Η κρεμαστή Γέφυρα Golden Gate του Σαν Φρανσίσκο υπήρξε ορόσημο για το 2013 καθώς 46 άνθρωποι επέλεξαν να τερματίσουν τη ζωή τους πέφτοντας από εκεί, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση μη κυβερνητικής οργάνωσης.
Η οργάνωση Bridge Rail Foundation, η οποία καταγράφει τις αυτοκτονίες από την μήκους 1.280 μέτρων γέφυρα, ανακοίνωσε ότι ο μεγάλος αριθμός τους υπογραμμίζει ότι είναι αναγκαίο να τοποθετηθεί ένα δίχτυ ασφαλείας ώστε να είναι δυσκολότερη η πτώση για τους επίδοξους αυτόχειρες.
«Ξέρω ότι δεν θα τοποθετηθεί σύντομα κι αυτό είναι το πιο απογοητευτικό απ΄όλη την κατάσταση. Δεν θέλουμε να δούμε άλλους 17χρονους ή 86χρονους να ρίχνονται στο κενό, είναι κρίμα», σχολίασε η Ντέινα Γουίτμερ, μέλος του ΔΣ της οργάνωσης.
Η Γέφυρα τέθηκε επισήμως σε λειτουργία το 1937. Εκτείνεται στο άνοιγμα του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο στον Ειρηνικό Ωκεανό και έχει χαρακτηριστεί ένα από τα σύγχρονα θαύματα του κόσμου από την Αμερικανική Εταιρεία Πολιτικών Μηχανικών.
Το οδόστρωμά της απέχει 67 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας κι αυτό την καθιστά μία από τις συχνότερες επιλογές στον κόσμο για τους επίδοξους αυτόχειρες. Είναι επίσης από τα σημεία εκείνα απ΄όπου η πτώση είναι σχεδόν βέβαια μοιραία.
Η εκπρόσωπος του Αυτοκινητοδρόμου της Γέφυρας Γκόλντεν Γκέιτ και των Μεταφορών της Περιφέρειας, η Μέρι Κάρι, επιβεβαίωσε ότι 46 άνθρωποι αυτοκτόνησαν από τη γέφυρα τον περασμένο χρόνο-ο μεγαλύτερος ετήσιος απολογισμός από τουλάχιστον το 2000 όταν ξεκίνησε η καταγραφή τους.
Η Κάρι είπε ότι η αστυνομία και πολίτες επενέβησαν για να αποτρέψουν άλλους 118 ανθρώπους από την αυτοκτονία μέσα στο 2013.
Η Γουίτμερ δήλωσε ότι ο περυσινός απολογισμός των αυτοκτονιών-από 33 που ήταν το 2012-ήταν «ο υψηλότερος που μπορούμε να επιβεβαιώσουμε» από το 1937 που κατασκευάστηκε η γέφυρα και πρόσθεσε ότι το προηγούμενο ετήσιο ρεκόρ ήταν 40 ή 41.
Μία στατιστική που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα San Francisco Chronicle αναφέρει ότι το 1977 καταγράφηκαν 40 αυτοκτονίες από τη συγκεκριμένη γέφυρα.
Οι αρχές έχουν εκπονήσει σχέδιο για την τοποθέτηση ενός διχτυού ασφαλείας κάτω από τη γέφυρα για να πέφτουν εκεί όσοι πηδούν στο κενό αλλά ακόμη βρίσκονται σε αναζήτηση των περίπου 66 εκατομμυρίων δολαρίων που απαιτούνται για την κατασκευή του. Το 2011, μία εταιρεία έλαβε πέντε εκατομμύρια δολάρια για να σχεδιάσει το δίχτυ, είπε η Κάρι.
Για την ώρα, οι αρχές εργάζονται προς την κατεύθυνση της αποτροπής των αυτοκτονιών με περιπόλους αστυνομικών με ποδήλατα.
Πάντως, οι αρχές δεν μπορούν να εξηγήσουν τον υψηλό αριθμό των αυτοκτονιών τον περασμένο χρόνο.
Μάλιστα και ο 20χρονος γιος της Γουίτμερ εικάζεται ότι αυτοκτόνησε πέφτοντας από τη γέφυρα το 2007. Ηταν επί μέρες αγνοούμενος και το αυτοκίνητό του βρέθηκε εκεί κοντά, εξηγεί η ίδια.
Όπως λέει η Γουίτμερ, το δίχτυ ασφαλείας θα αποτρέψει μελλοντικούς θανάτους σώζοντας άτομα που πολλές φορές οδηγούνται από στιγμιαία παρόρμηση στη συγκεκριμένη απόφαση.

http://www.thestival.gr
Η πρώτη περίπτωση αλλαγής φύλου στην ελληνική αστυνομία βρήκε απροετοίμαστη την ηγεσία της, τα στελέχη της οποίας αρχικά σοκαρίστηκαν και έπειτα εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους, όταν πληροφορήθηκαν την περίπτωση της Νικολέτας που έγινε Νίκος, από ανώτατους αξιωματικούς που ζητούσαν οδηγίες για το τι έπρεπε να πράξουν.

Την αναστάτωση αυτή δεν συμμερίζεται ο εγχειρισμένος αστυνομικός, ο οποίος δήλωσε σε συναδέλφους του: «Είμαι περήφανος για την επιλογή μου, η οποία ήταν απολύτως συνειδητή. Από κει και πέρα θέλω να συνεχίσω να είμαι μέλος της Αστυνομίας, με αξιοπρέπεια και συνέπεια».

Οι άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά του και γνώριζαν την κατάσταση δεν ένιωσαν καμία έκπληξη: «Η σωματοδομή και το παρουσιαστικό της ήταν αρκετά ανδροπρεπή και η ίδια ασφυκτιούσε στο γυναικείο σώμα της. Αν δεν προχωρούσε στη σοβαρή αυτή επιλογή, μπορεί αν είχε επιπτώσεις στην ψυχική της ισορροπία», ανέφερε συνάδελφός της στο Έθνος.

Όσο για την αποδοτικότητα του, οι συνάδελφοί του είναι κατηγορηματικοί: «Τον τελευταίο καιρό έμπαινε στις βάρδιες σαν Νίκος και δεν υπήρχε καμία διαφορά στην απόδοση που είχε. Μας έχει πει ότι είναι περήφανος για την επιλογή του, η οποία ελήφθη ύστερα από πολλή σκέψη. Επίσης, αυτό στο οποίο επιμένει είναι η επιθυμία του να παραμείνει μέλος του Σώματος της ΕΛ.ΑΣ. Έχει στη διάθεσή του πραγματογνωμοσύνες ιδιωτών ψυχιάτρων, που συνηγορού υπέρ της ψυχικής του ισορροποίας και βεβαιώνουν ότι μπορεί να φέρει όπλο».

Εταιρεία που ασχολείται με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ανακάλυψε κλεμμένα στοιχεία από 360 εκατομμύρια λογαριασμούς, οι οποίοι είναι διαθέσιμοι προς πώληση στις μαύρες αγορές, παρόλο που δεν είναι σίγουρο από πού προέρχονται ή που μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Η ανακάλυψη αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει μεγάλο κίνδυνο τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τις επιχειρήσεις, εξαιτίας της πιθανότητας τα ονόματα χρηστών και οι κωδικοί πρόσβασης να ανοίξουν τις πόρτες σε online τραπεζικούς λογαριασμού, εταιρικά δίκτυα, αρχεία υγείας και σχεδόν κάθε είδος ηλεκτρονικού συστήματος.

Ο Άλεξ Χόλντεν, ο επικεφαλής αξιωματικός ασφαλείας δεδομένων της εταιρείας Hold Security LLC, δήλωσε πως πιστεύει ότι τα στοιχεία εκλάπησαν σε ξεχωριστές επιθέσεις και ότι οι εταιρείες που έχουν δεχτεί κυβερνο-επίθεση μπορεί να μη γνωρίζουν ότι έχουν πέσει θύματα.

«Έχουμε προσωπικό που δουλεύει ανελλιπώς προσπαθώντας να αναγνωρίσει τις ταυτότητες των θυμάτων», είπε. Ο Χόλντεν δήλωσε ότι δεν έχει δώσει στις αρχές ή σε άλλες εταιρείες διαδικτυακής ασφαλείας πληροφορίες σχετικά με τις επιθέσεις, ωστόσο σκοπεύει να ενημερώσει τις επιχειρήσεις που έχουν πέσει θύματα, εφόσον το προσωπικό του καταφέρει να ταυτοποιήσει τα στοιχεία.

http://www.4news.gr 
Ένας κλέφτης επιχείρησε να ληστέψει το αυτοκίνητο του Dean Patton όταν ξαφνικά άνοιξε το πορτ-μπαγκάζ και αντίκρυσε μέσα ένα.. μουμιοποιημένο πτώμα!

Ο Patton, που εργάζεται σε μουσείο, είχε μέσα στο αυτοκίνητο διάφορα σπάνια αντικείμενα μεγάλης αξίας.

Ανάμεσά τους και ένα αντίγραφο μουμιοποιημένου πτώματος, άνδρα της Εποχής του Σιδήρου.

Όπως αναφέρει η Mirror ο κ. Patton είχε τα αντικείμενα στο αυτοκίνητό του όταν ο επίδοξος κλέφτης επιχείρησε να το διαρρήξει στο Λίβερπουλ, της Βρετανίας.

Ωστόσο όταν αντίκρυσε το... πτώμα, μην καταλαβαίνοντας τι ακριβώς είναι, ο κακοποιός το έβαλε στα πόδια τρομοκρατημένος, αφήνοντας πίσω του τα πολύτιμα λάφυρα.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Έπειτα από δυόμισι χρόνια προσπάθειας, ο 17χρονος μαθητής Νικόλας Κατέρης κατάφερε να πετύχει τον... στόχο του: Έγινε δεκτός -και μάλιστα κατάφερε να εισαχθεί πρώτος- στο Τμήμα Μηχανικών του Trinity College του Πανεπιστημίου Cambridge!
"Θα προτιμούσα η κατάσταση να είναι τέτοια ώστε να μείνω στην Ελλάδα, αλλά η τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει υποβαθμιστεί πολύ και δεν είναι σε θέση να υποστηρίξει μαθητές που θέλουν να ασχοληθούν με την επιστήμη τους και να πάνε ψηλά" δήλωσε ο ίδιος στην "Καθημερινή".
Όπως αναφέρεται, ο μαθητής είχε αποφασίσει από τα τέλη της Γ΄ Γυμνασίου το αντικείμενο των σπουδών του, αλλά και το ότι επιθυμεί να σπουδάσει στο εξωτερικό, καθώς στην Ελλάδα ενώ το επίπεδο των σπουδών είναι υψηλό, το σύστημα έχει πολλά προβλήματα.
Ολοκλήρωσε φέτος με ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία τις εξετάσεις που του ζήτησε το βρετανικό πανεπιστήμιο (A Levels) σε Φυσική, Μαθηματικά και Προηγμένα Μαθηματικά και εξηγεί ότι πέτυχε τον στόχο του χωρίς να στερηθεί πολλά πράγματα.
"Ο προσωπικός χρόνος ποτέ δεν είναι αρκετός, αλλά τα περισσότερα πράγματα που ήθελα να κάνω, πέραν των ακαδημαϊκών μου υποχρεώσεων, δεν τα στερήθηκα" αναφέρει, προσθέτοντας ότι οι περισσότερες από 1.000 ασκήσεις μαθηματικών που έλυσε τα τελευταία δύο χρόνια ήταν και αυτή μια διαδικασία που τον γέμιζε πολύ και έτσι δεν αισθάνθηκε πιεσμένος.
"Η τεράστια επιτυχία του Νικόλα δεν είναι αποτέλεσμα μόνο των καλών του επιδόσεων στα μαθήματα, αλλά και της απόδοσής του στη συνέντευξη που πραγματοποίησε με εκπροσώπους του πανεπιστημίου, όπου αξιολογήθηκε συνολικά και η προσωπικότητά του" αναφέρει στην "Κ" ο λυκειάρχης της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Αγωγής, Ν. Κόκκινος, στο οποίο φοιτά ο Νικόλας.
Η διευθύντρια της Ερασμείου Κατερίνα Βόσου, από την πλευρά της, έκανε λόγο για ένα παιδί που "σε κάθε βήμα της μαθητικής του διαδρομής διακρίθηκε για το ήθος, τη συνέπεια και την επιμέλειά του".
Τί όμως σκέφτεται για το μέλλον ο Νικόλας;
"Σκέφτομαι να μείνω στο εξωτερικό, ειδικά εάν η κατάσταση στην Ελλάδα δεν βελτιωθεί, γιατί δεν θα έχω τη δυνατότητα επαγγελματικής αποκατάστασης" εξηγεί.

http://www.thestival.gr
Στην Ελλάδα, σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν υπάρχουν επιδημιολογικές μελέτες αντιπροσωπευτικές του πληθυσμού, που να δίνουν έγκυρα στοιχεία για την κατάσταση της υγείας των πολιτών.
Τούτο το κενό φιλοδοξεί να καλύψει η Εθνική Μελέτη Νοσηρότητας και Παραγόντων Κινδύνου (ΕΜΕΝΟ), συμβάλλοντας έτσι στον σχεδιασμό μιας εθνικής στρατηγικής για την Υγεία.
Η ΕΜΕΝΟ ξεκινάει στις 15 Μαρτίου και θα διεξαχθεί «πόρτα-πόρτα». Οργανώνεται από την Ιατρική Σχολή Αθηνών σε συνεργασία με όλες τις ιατρικές σχολές της Ελλάδας και το Πάντειο Πανεπιστήμιο και θα εστιάσει κυρίως σε αναπνευστικά και καρδιαγγειακά νοσήματα.
Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί η Hprolipsis, η πρώτη Εθνική Επιδημιολογική Μελέτη των λοιμωδών νοσημάτων ηπατίτιδας Β (HBV), ηπατίτιδας C (HCV) και της HIV λοίμωξης (ο ιός που προκαλεί το AIDS). Στη δεύτερη μελέτη θα συμμετάσχουν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις «Γιατροί του Κόσμου» και «PRAKSIS».
Η Γιώτα Τουλούμη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Βιοστατιστικής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, παρουσίασε τα βασικά σημεία των δυο μελετών, που θα διεξαχθούν σε τυχαίο δείγμα 6.000 ατόμων άνω των 18 ετών. «Το πιο σημαντικό είναι οι άνθρωποι να ανοίξουν τις πόρτες και να μας εμπιστευτούν. Οι πληροφορίες, όπως και τα αποτελέσματα, προστατεύονται από το ιατρικό απόρρητο και είναι αυστηρά προσωπικά» επισήμανε η κ. Τουλούμη. Η διαδικασία, εξήγησε, ακολουθεί τρία απλά βήματα: συνέντευξη και απάντηση ερωτηματολογίου, καταγραφή σωματομετρικών παραμέτρων, αιμοληψία και εξέταση δειγμάτων αίματος.
Τα άτομα που θα συμμετάσχουν, θα έχουν μόνο οφέλη, είπε και διευκρίνισε: Θα κάνουν έναν πλήρη και ασφαλή έλεγχο της ατομικής τους υγείας, χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με γιατρούς και να διατυπώσουν τις απορίες τους, ενώ θα λάβουν σημαντικές πληροφορίες και εξατομικευμένες συμβουλές. Τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων θα σταλούν ταχυδρομικά και σε περίπτωση που οι εξετάσεις χρήζουν περαιτέρω εξήγησης, θα έχουν τη δυνατότητα ατομικής συμβουλευτικής και παραπομπής σε εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας εντελώς δωρεάν.
Στόχος της ΕΜΕΝΟ είναι η χαρτογράφηση της υγείας του πληθυσμού στην Ελλάδα, η εκτίμηση των παραγόντων κινδύνου, τα μέτρα πρόληψης, αλλά και η καταγραφή των φραγμών πρόσβασης στο σύστημα υγείας, των κοινωνικο-οικονομικών παραγόντων που επηρεάζουν την Υγεία, καθώς και τις επιπτώσεις τις οικονομικής κρίσης σε αυτή. Επίσης, θα επιχειρήσει να διερευνήσει τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης και τις επιπτώσεις από την έκθεση σε αυτήν, στην υγεία των πολιτών.
Όσον αφορά την έρευνα Hprolipsis, ανέφερε η κ. Τουλούμη, το κύριο πρόβλημα με τις λοιμώξεις HBV, HCV και HIV είναι ότι παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς συμπτώματα, με αποτέλεσμα μεγάλο ποσοστό να αγνοεί πως έχει τη λοίμωξη. Στην Ελλάδα, οι ασθενείς με χρόνια ηπατίτιδα Β υπολογίζονται σε περίπου 300.000, με χρόνια ηπατίτιδα C σε 200.000, ενώ τα τελευταία χρόνια καταγράφεται σταδιακή αύξηση των περιστατικών με λοίμωξη HIV.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου στην Ευρώπη (42% στους άνδρες, 52% στις γυναίκες), ενώ η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και το βρογχικό άσθμα περιλαμβάνονται στα σημαντικότερα αίτια νοσηρότητας και θνησιμότητας, παγκοσμίως.
Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) σας συμβουλεύει να μην πετάτε το χαρταετό σας κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια καθώς υπάρχει
σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας για εσάς και διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή.
Αν ο χαρταετός σας μπλεχτεί στα καλώδια, τότε για την ασφάλειά σας:
1. μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα
2. μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε ικριώματα ή στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια
Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια:
ειδοποιείστε τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ ή
επικοινωνήστε με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής
Για την ταχεία αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα των χαρταετών, ο ΔΕΔΔΗΕ θα έχει αυξημένα συνεργεία σε όλες τις Υπηρεσίες του ανά τη χώρα.
Ο 40χρονος Andrew Young είχε πέσει νεκρός από μπουνιά τον περασμένο Νοέμβριο σε δρόμο της Αγγλίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Andrew τότε είχε σταματήσει τον ποδηλάτη που θα δείτε στο βίντεο για να του κάνει παρατήρηση που οδηγούσε το ποδήλατο του στο πεζοδρόμιο, σύμφωνα με τις μαρτυρίες.

Ωστόσο, όταν ο ίδιος άρχισε να ζητά εξηγήσεις από τον ιδιοκτήτη του ποδηλάτου λέγοντάς του πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που έκανε, ακολούθησε μια μικρή λογομαχία μεταξύ τους που κράτησε μερικά λεπτά και όταν έληξε ένας φίλος του ποδηλάτη πλησίασε τον Αndrew και τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο.

Έτσι, ο 40χρονος έπεσε στην άκρη του δρόμου όπου και τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο, ενώ οι δύο εμπλεκόμενοι στο περιστατικό απομακρύνθηκαν χωρίς να του δώσουν καμία σημασία.

Λίγες ώρες μετά, ο Αndrew o οποίος έπασχε από Σύνδρομο Άσπεργκερ, εξέπνευσε στο νοσοκομείο από σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ ο Lewis Gill ο οποίος είναι και ο δράστης καταδικάστηκε με μόλις 4μιση χρόνια, κάτι το οποίο εξόργισε την οικογένεια του θύματος.

Από την άλλη, ο δικηγόρος του δήλωσε στο δικαστήριο πως ο θύτης υπερασπίστηκε τον φίλο του από την ρατσιστική επίθεση του Andrew.

Τέλος, σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα το υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος που κατέγραψαν όλο το περιστατικό τον περασμένο Νοέμβριο.


http://www.alexiptoto.com
Στα τέλη Ιανουαρίου του 2014, η Kaspersky Lab είχε καταγράψει περίπου 200.000 μοναδικά δείγματα mobile malware, 34% περισσότερα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2013, οπότε και είχαν εντοπιστεί πάνω από 148.000 δείγματα.
Οι απατεώνες συνεχίζουν να εστιάζουν την προσοχή τους στις φορητές συσκευές Android. Ενδεικτικά, η έρευνα της εταιρείας αποκάλυψε ότι οι κακόβουλες εφαρμογές Android έφτασαν τον αριθμό – ορόσημο των 10 εκατομμυρίων, τον Ιανουάριο.
Στις 30 Ιανουαρίου 2014, 1.103.104 εφαρμογές ήταν διαθέσιμες στο επίσημο κατάστημα Google Play [1] . Τα ανεπίσημα, εναλλακτικά καταστήματα διαθέτουν πολλές περισσότερες.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα κακόβουλα προγράμματα στοχεύουν στην απόσπαση οικονομικών πληροφοριών από τους χρήστες. Για παράδειγμα, αυτό συνέβη με τη mobile έκδοση του Trojan Carberp, το οποίο προέρχεται από τη Ρωσία.
Το λογισμικό αυτό κλέβει τα στοιχεία του χρήστη, καθώς αυτά μεταφέρονται στον server κάποιας τράπεζας. Σύμφωνα με τους ειδικούς της Kaspersky Lab, οι περισσότερες κακόβουλες εφαρμογές Android αναπτύσσονται σήμερα στη Ρωσία.
Για να αποφευχθεί η «μόλυνση» από το κακόβουλο λογισμικό, οι ειδικοί συμβουλεύουν τους χρήστες:
Να μην ενεργοποιούν τη λειτουργία “developer mode” στη συσκευή
Να μην ενεργοποιούν την επιλογή «Εγκατάσταση εφαρμογών από πηγές τρίτων»
Να εγκαθιστούν εφαρμογές μόνο από επίσημα κανάλια
Κατά την εγκατάσταση νέων εφαρμογών, να διαβάζουν προσεκτικά τι δικαιώματα πρόσβασης ζητούν οι εφαρμογές
Να χρησιμοποιούν λογισμικό ασφάλειας

http://peiraxtiri.gr
Όταν κοιτάζουμε την οθόνη του υπολογιστή για ατελείωτες ώρες μέσα στην ημέρα, τα μάτια ξηραίνονται και ερεθίζονται. Πολλές φορές η όραση θολώνει και έχουμε πονοκέφαλο από το έντονο φως.
Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως ο υπολογιστής πράγματι κάνει κακό στα μάτια, όμως υπάρχουν τρόπου να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο.
Μελέτες δείχνουν ότι το 50-90% των ανθρώπων που χρησιμοποιούν υπολογιστή στη δουλειά τους αντιμετωπίζουν συμπτώματα στα μάτια.
Οι οφθαλμίατροι τονίζουν ότι τα προβλήματα εμφανίζονται όταν κοιτάζουμε την οθόνη για ώρες χωρίς να κάνουμε διαλείμματα. Το πρόβλημα είναι τόσο κοινό που έχει και ιατρική ονομασία: πρόκειται για το Σύνδρομο Όρασης Υπολογιστή (CVS).
Ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας περίπου 18 φορές το λεπτό ώστε το μάτι να ανανεωθεί με φυσικό τρόπο. Ο ρυθμός αυτός μειώνεται σημαντικά όταν βρισκόμαστε μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, με αποτέλεσμα τα μάτια να καίνε, να ξηραίνονται, να κοκκινίζουν και να ερεθίζονται. Το πρόβλημα εντείνεται όταν η οθόνη βρίσκεται πολύ κοντά στα μάτια, κάτι που συμβαίνει συχνά με τις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς τα μάτια κουράζονται περισσότερο να εστιάσουν στα γράμματα.
Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να αντιμετωπίσουμε τους παράγοντες που προκαλούν τα προβλήματα στα μάτια. Οι ειδικοί προτείνουν σαν πρώτο βήμα να τοποθετούμε την οθόνη λίγο χαμηλότερα. Η κορυφή της οθόνης πρέπει να βρίσκεται στην ίδια ευθεία με τα μάτια, όπως είναι η φυσιολογική οπτική γωνία όταν διαβάζουμε ένα βιβλίο ή μια εφημερίδα.
Επίσης, δεν πρέπει η οθόνη να αντανακλά το φως ή τα αντικείμενα που βρίσκονται από πίσω μας. Ακόμη, πρέπει να κάνουμε συχνά διαλείμματα, καθώς τα μάτια μας δεν είναι συνηθισμένα σε τέτοιου είδους κούραση.
Κάνοντας αυτές τις μικρές αλλαγές, μπορούμε να περιορίσουμε σημαντικά τις βλάβες στα μάτια και να βελτιώσουμε γενικότερα την υγεία μας.

http://www.koutipandoras.gr 
O Φώτης, ένας 35άρης εργένης που μένει μόνος του σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, λίγες μέρες μετά τη γιορτή του δέχεται ένα μεγάλο κουτί ως δώρο από έναν άγνωστο αποστολέα.Το ανοίγει και βλέπει ότι μέσα στο κουτί ήταν ένας παπαγάλος.
«Ωραία», σκέφτεται, «ένα πανέμορφο πουλί για συντροφιά είναι ό,τι πρέπει».
-Μιλάς καθόλου; ρωτάει χαμογελαστός τον παπαγάλο.
-Τι λε ρε καραγκιόζη; -του λέει ο παπαγάλος- εγώ αν μιλάω ή εσύ ρε μπούφο που δεν μπορείς να ολοκληρώσεις ένα νόημα, ρε βλήμα, ρε έτσι, ρε αλλιώς… κ.λπ. ένα υβρεολόγιο απίστευτο, σα ναύτης στο λιμάνι.
Ο Φώτης τα έχασε.
-Σε παρακαλώ, λέει στον παπαγάλο, σταμάτα μας ακούει η γειτονιά.
-Σε πειράζει η γειτονιά, ρε κακομοίρη -φωνάζει ο παπαγάλος- και δεν σε πειράζει που δεν μπορείς να ξεκολλήσεις από τον καναπέ, παράσιτο, καμένε, ρε έτσι, ρε αλλιώς και πάλι ένα ακατάσχετο υβρεολόγιο με όλο και μεγαλύτερη ένταση φωνής.
Ο Φώτης δεν ήξερε τι να κάνει.
Προσπαθούσε να σταματήσει τον παπαγάλο αλλά εκείνος τον έβριζε φωνάζοντας όλο και περισσότερο.
Στην απόγνωσή του ανοίγει το πορτάκι και σπρώχνει τον παπαγάλο στην κατάψυξη του ψυγείου.
Ο παπαγάλος και μέσα από την κατάψυξη συνέχιζε να βρίζει.
Ξαφνικά μετά από 3 λεπτά ο παπαγάλος σταμάτησε και απλώθηκε σιωπή.
Ο Φώτης ανακουφίστηκε στην αρχή αλλά αμέσως σκέφτηκε:
«Ρε συ το σκότωσα το πουλί. Εντάξει βρίζει αλλά όχι και να το σκοτώσω. Μπορώ να το επιστρέψω».
Άνοιξε αμέσως την κατάψυξη. Ο παπαγάλος βγήκε με σοβαρό ύφος και ψιλοτρέμοντας είπε:
«Λυπάμαι για την επιθετική συμπεριφορά μου και ζητώ συγγνώμη γι’ αυτή. Ομολογώ ότι παρεκτράπηκα και δηλώνω ότι θα κάνω προσπάθεια να διορθωθώ στο μέλλον».
Ο Φώτης έμεινε άναυδος για μια στιγμή.
Πριν προλάβει να ρωτήσει τι συνέβη ο παπαγάλος ρώτησε:
«Μπορώ να μάθω τι σου είχε κάνει το κοτόπουλο;»

http://www.alexiptoto.com 
Έχει λίγο μεγαλύτερη έκταση από τις Η.Π.Α και περιβάλλεται από την Ευρώπη, την Ασία, την Αμερική και τη Γροιλανδία. Το βαθύτερό του σημείο απέχει 4.665 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας και βρίσκεται στην περιοχή του Βόρειου πόλου...

Ο Αρκτικός Ωκεανός, γνωστός, κυρίως παλαιότερα και ως Βόρειος Παγωμένος Ωκεανός, είναι ο μικρότερος και ο πιο ρηχός από τους πέντε ωκεανούς της γης!

Το μεγαλύτερο μέρος του καλύπτεται με πάγο τους περισσότερους μήνες του χρόνου, ενώ η μέση θερμοκρασία του σπάνια ξεπερνά τους 0 βαθμούς. Οι σήραγγες εντός του θαλάσσιου πάγου φιλοξενούν φύκια, σκώληκες και άλλους οργανισμούς που βοηθούν στη διατήρηση της ζωής κάτω από τους πάγους.

Με το λιώσιμο των πάγων δημιουργούνται λίμνες στις κορυφές των παγόβουνων , οι οποίες με τη σειρά τους εξελίσσονται σε βιολογικές κοινότητες.

Όταν λιώνουν οι πάγοι, οργανισμοί και θρεπτικά συστατικά απελευθερώνονται στο νερό, κάτι που προκαλεί την ανάπτυξη άλγης κάτω από τον πάγο. Τα φύκια που δημιουργούνται, αποτελούν τροφή για το πλαγκτόν, το οποίο με τη σειρά του είναι τροφή για τα ψάρια, τα καλαμάρια και τις φάλαινες, ενώ μερικά από τα μεγαλύτερα πλάσματα αποτελούν τροφή για τις πολικές αρκούδες που ζουν εκεί.

Και όπως σε κάθε βιολογική αλυσίδα,  έτσι κι εδώ, όταν πλάσματα κάτω από την επιφάνεια του πάγου, πεθάνουν, βυθίζονται στον ωκεανό  και παρέχουν τροφή σε σφουγγάρια, θαλάσσιες ανεμώνες και άλλα οικόσιτα πλάσματα, τα οποία όταν μεγαλώσουν, γίνονται τροφή για  ψάρια και φάλαινες.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Μόλις τον περασμένο μήνα επιστήμονες από το Μεξικό εξέφραζαν την ανησυχία ότι το αξολότλ, ένα μεγάλο αμφίβιο σαν σαλαμάνδρα, γνωστό και ως «υδάτινο τέρας» ή «ψάρι με πόδια», αφανίστηκε από το μοναδικό γνωστό βιότοπό του, ένα σύστημα λιμνών στην Πόλη του Μεξικού. Οι φόβοι τους δεν άργησαν να διαψευστούν, καθώς στη δεύτερη προσπάθειά της η ομάδα εντόπισε δύο αξολότλ, τα οποία ωστόσο δεν αιχμαλώτισε.

Καταμέτρηση που είχε γίνει το 1998, έδειξε ότι σε κάθε τετραγωνικό χιλιόμετρο ζουν κατά μέσο όρο 6.000 αξολότλ. Δέκα χρόνια αργότερα, ο πληθυσμός συρρικνώθηκε σε μόλις 100 αμφίβια ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο πυροδοτώντας φόβους για άμεσο κίνδυνο αφανισμού. Παρότι ορισμένα αξολότλ φιλοξενούνται σε ενυδρεία και ερευνητικά εργαστήρια, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές, μεταξύ άλλων λόγω του κινδύνου ενδογαμίας.

Η πρώτη αποστολή των ερευνητών από το Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού να εντοπίσουν το ζώο με σκάφη, στη λίμνη Ξοτσιμίλκο, διήρκεσε τέσσερις μήνες και απέβη άκαρπη. Παρά τους εύλογους φόβους τους, οι επιστήμονες είχαν τότε πει ότι είναι πολύ νωρίς το είδος να κηρυχθεί εξαφανισμένο και προανήγγειλαν δεύτερη αποστολή.

Μέσα στις πρώτες δύο εβδομάδες της νέας αποστολής, ο Τόβαρ Γκάρσα και οι συνάδελφοί του εντόπισαν δύο αξολότλ. «Δεν καταφέραμε να τα αιχμαλωτίσουμε, γιατί η συμπεριφορά του αξολότλ καθιστά πολύ δύσκολο κάτι τέτοιο», δήλωσε. «Είδαμε όμως δύο και αυτό είναι σημαντικό γιατί μας λέει ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα.»

Το αξολότλ θυμίζει σαλαμάνδρα με τριχωτά εξωτερικά βράγχια, κοντή ουρά και μικροσκοπικά πόδια, τα οποία χρησιμοποιεί για να κινείται στον πυθμένα ή να κολυμπάει στα θολά, σκοτεινά νερά των λιμνών της Πόλης του Μεξικού, σε αναζήτηση υδρόβιων εντόμων, μικρών ψαριών και οστρακόδερμων. Όπως όλα δείχνουν, ωστόσο, βρίσκεται στο χείλος του αφανισμού λόγω της ρύπανσης και του ανταγωνισμού με μεγάλα ψάρια.

http://www.thestival.gr 
Σε 1.200 ανέρχονται οι «ανοικτές» θέσεις εργασίας που προσφέρονται αυτή την εβδομάδα σε δήμους, περιφέρειες και στο Δημόσιο. Δείτε αναλυτικά την κατανομή των θέσεων:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
  • Πρόσληψη 3 ατόμων στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων
O αντιπεριφερειάρχης Χανίων ανακοινώνει την πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, συνολικά τριών  ατόµων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της ∆ιεύθυνσης Αγροτικής Οικονοµίας & Κτηνιατρικής, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, για το τµήµα Κτηνιατρικής – και  συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
ΠΕ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ 1
ΤΕΙ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 1
ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ 1
Οι ενδιαφερόµενοι καλούνται να συµπληρώσουν την αίτηση µε κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε µε άλλο εξουσιοδοτηµένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρηµένη από δηµόσια αρχή, είτε ταχυδροµικά µε συστηµένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας µας στην ακόλουθη διεύθυνση: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Πλατεία Ελευθερίας 01, Τ.Κ.73134, Χανιά, απευθύνοντάς την στην ∆ιεύθυνση ∆ιοικητικού-Οικονοµικού, Τµήµα Προσωπικού & Μισθοδοσίας, υπόψιν κας  ∆ιγαλάκη Καλλιόπης ή κας Πετράκη Φιλιώς (τηλ. επικοινωνίας: 2821-3-40186, 2821-3-40283) από 20.02.2014 έως 4.03.2014.
  • Πρόσληψη 8 ατόμων στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας
O αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας ανακοινώνει την πρόσληψη προσωπικού, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου δίµηνης διάρκειας, συνολικά οκτώ ατόµων για την κάλυψη κατεπειγουσών εκτάκτων και εποχικών αναγκών
της Περιφερειακής Ενότητας και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
ΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ (Επόπτες) 2
∆Ε ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ 2
ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ 4
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στη ∆/νση ∆ιοικητικού Οικονοµικού της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας (Φίλωνος 35-39 Λιβαδειά) 3ος όροφος, κατά τις εργάσιµες ηµέρες  και ώρες από 24/2/2014 έως και 28/2/2014.
ΔΗΜΟΙ
  • Πρόσληψη 8 ατόμων στο Δήμο Ιλίου
Ο ∆ήμος Ιλίου ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά οκτώ  ατόμων για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού»/ ΕΣΠΑ 2007–2013
«Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του Δήμου Ιλίου, που εδρεύει στην Αθήνα, στο Ίλιον Αττικής και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
ΤΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΙΑΣ 3
∆Ε ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΚΟΜΩΝ – ΠΑΙ∆ΟΚΟΜΩΝ 2
ΥΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ 3
Οι ενδιαφερόµενοι καλούνται να συµπληρώσουν την αίτηση µε κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε µε άλλο εξουσιοδοτηµένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρηµένη από δηµόσια αρχή, είτε ταχυδροµικά µε συστηµένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας µας στην ακόλουθη διεύθυνση: ∆ήµος Ιλίου, Κάλχου 48-50, Τ.Κ. 13122, Ίλιον, απευθύνοντάς την στο Τµήµα Προσωπικού και ∆ιαχείρισης Ανθρώπινου ∆υναµικού υπόψιν κας Κρητικού Ακίνδυνης (τηλ. επικοινωνίας: 213 2030198 και 21320190) από 22.02.2014 έως 4.03.2014.
  • Πρόσληψη 60 ατόμων στο Δήμο Χαλκιδέων
Ο Δήμος Χαλκιδέων ανακοινώνει την πρόσληψη εξήντα (60) εργατών γενικά, με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου δίμηνης (2) διάρκειας, για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών του Δήμου.
ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ 60
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν μέχρι και 05.03.2014 τις αιτήσεις τους στο Δημοτικό Κατάστημα Ληλαντίων & Μεγασθένους, στο Γραφείο Υπηρεσιακών Μεταβολών στο 2ο όροφο, υπεύθυνη υπάλληλος Παυλάκη Σοφία ΔΕ1/ΣΤ΄ (τηλ. 2221
3 55126) συνοδευόμενες από: 1.Φωτοτυπία ταυτότητας, 2.Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και 3.Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986, (έντυπα αιτήσεων καθώς και υπεύθυνες δηλώσεις διατίθενται στο Γραφείο Υπηρεσιακών Μεταβολών).
  • Πρόσληψη 4 ατόμων στο ∆ήµο Νάουσας
Ο δήµαρχος Νάουσας ανακοινώνει ότι θα προβεί στην πρόσληψη προσωπικού µε σύµβαση εργασίας Ιδιωτικού ∆ικαίου ορισµένου χρόνου, για χρονικό διάστηµα έως τέσσερις µήνες, για τις ανάγκες : α) της αρδευτικής περιόδου στην Τ.Κ. Ροδοχωρίου από 1/6/2014 έως 30/9/2014, β) της αρδευτικής περιόδου στην Τ.Κ. Μαρίνας έως από 15/5/2014 έως 15/9/2014 .
ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ 4
Για την πρόσληψη των υδρονοµέων άρδευσης απαιτούνται τα εξής : Α) να είναι έλληνες πολίτες Β) να έχουν ηλικία από 23 έως 60 ετών Γ) να είναι κάτοχοι απολυτηρίου υποχρεωτικής εκπαίδευσης
Οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στο Γραφείο Προσωπικού ∆ήµου Νάουσας από 24/2/2014 έως και 28/2/2014.
Για περισσότερες πληροφορίες στο Γραφείο Προσωπικού ∆ήµου Η.Π. Νάουσας, τηλ. 2332350335.
  • Σύναψη 1 σύµβασης µίσθωσης έργου στο ∆ήµο ∆ράµας
Ο ∆ήµος ∆ράµας ανακοινώνει την σύναψη σύµβασης µίσθωσης έργου µε συνολικά ένα  άτοµο για την κάλυψη αναγκών του ∆ήµου ∆ράµας, που εδρεύει στη ∆ράµα, µε αντικείµενο την εκτέλεση του έργου: «Υλοποίηση Προγράμματος ΤΟΠΣΑ»,
συνολικής διάρκειας έως δώδεκα (12) µήνες. Στο πλαίσιο του έργου αυτού θα απασχοληθεί ανά ειδικότητα ο εξής αριθμός ατόμων:
ΠΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ 1
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΜΕ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Δήμος Δράμας, Βερμίου 2 και 1ηςΙουλίου, Τ.Κ.66100, απευθύνοντας την στην Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών, Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, υπόψη κας Φαίδρας Οικονόμου (τηλ. επικοινωνίας : 2521350694) από 20/02/2014 µέχρι 28/02/2014.
  • Σύναψη 1 σύµβασης µίσθωσης έργου στο ∆ήµο ∆ράµας
Ο ∆ήµος ∆ράµας ανακοινώνει την σύναψη σύµβασης µίσθωσης έργου µε συνολικά ένα άτοµο για την κάλυψη αναγκών του ∆ήµου ∆ράµας, που εδρεύει στη ∆ράµα, µε αντικείµενο την εκτέλεση του έργου: «Παροχή συµβουλών και εφαρµογή µέτρων προστασίας της υγείας των εργαζοµένων του ∆ήµου ∆ράµας», συνολικής διάρκειας έως δώδεκα µήνες. Στο πλαίσιο του έργου αυτού θα
απασχοληθεί ανά ειδικότητα ο εξής αριθμός ατόμων:
ΠΕ ΙΑΤΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΜΕ.1 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Δήμος Δράμας, Βερμίου 2 και 1ηςΙουλίου, Τ.Κ.66100, απευθύνοντας την στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, υπόψη κας Φαίδρας Οικονόμου (τηλ. επικοινωνίας : 2521350694) από 20/02/2014 µέχρι 28/02/2014.
  • Πρόσληψη 1 ατόμου στο Δήμο Ορχομενού
Ο δήμαρχος Ορχομενού ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενός ατόμου για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου Ορχομενού, που εδρεύει στον Ορχομενό και συγκεκριμένα με την εξής ειδικότητα:
ΔΕ Χειριστής μηχανήματος έργου 1
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ, 28 ης Οκτωβρίου 50, Τ.Κ.32300 ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ, υπόψιν κας Φορτάτου Κρυσταλλίας (τηλ. επικοινωνίας: 2261351106) από 19.02.2014 έως 28.02.2014.
  • Πρόσληψη 20 ατόμων στο Δήμο Αγίου Νικολάου Κρήτης
Ο Δήμος Αγίου Νικολάου ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά είκοσι ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Αγίου Νικολάου (Δ.Α.Ε.Α.Ν.), που εδρεύει στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου Κρήτης:
17 ΔΕ Υπαλλήλων παραλίας
3 ΥΕ Καθαριστών
  • Πρόσληψη 50 ατόμων στο Δήμο Κέρκυρας
Ο δήμαρχος Κέρκυρας ανακοινώνει την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού και συγκεκριμένα πενήντα εργατών καθαριότητας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας έως δύο (02) μηνών για την αντιμετώπιση των πρόσκαιρων αναγκών της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Κέρκυρας.
Καλούνται, όσους επιθυμούν, να υποβάλουν την αίτησή τους εντός επτά (07) ημερών από την επόμενη της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας ανακοίνωσης δηλ. από 26.02.2014 έως 4.03.2014 με τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
1. Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας, 2. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 ότι δεν έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού Κώδικα, (έντυπα αιτήσεων καθώς και υπεύθυνες δηλώσεις διατίθενται
στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού).
  • Πρόσληψη 8 ατόμων στο Δήμο Ιωαννιτών
Ο Δήμος Ιωαννιτών ύστερα από την υπ’ αριθ. 39/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και την αριθ. 4818/1191/30-1-2014 εγκριτική της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, ανακοινώνει ότι θα προσλάβει προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού οκτώ (8) ατόμων, προς κάλυψη των αναγκών των
υπηρεσιών του για τις εξής κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητες:
ΔΕ Χειριστών μηχανημάτων έργου 2
ΤΕ εργατών καθαριότητας (αποκομιδής απορριμμάτων) 6
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στα γραφεία του Δήμου  Ιωαννιτών στο Σμήμα Διοικητικής Μέριμνας της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών (Δ/νση: Καπλάνη 7 2ος
όροφος, τηλ: 2651361346) έως την 28/2/2014.
  • Πρόσληψη 20 ατόμων στο Δήμο Μεσσήνης
Ο δήμαρχος Μεσσήνης ανακοινώνει ότι θα προσλάβει εργατικό προσωπικό για απασχόληση μέχρι και πέντε (5) ημερομίσθια κατ’ άτομο το μήνα Μάρτιο του έτους 2014, συνολικού αριθμού είκοσι (20) ατόμων, προκειμένου να καλύψει ανάγκες των
υπηρεσιών του για τις εξής, κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητες:
ΥΕ Εργάτες Γενικών Καθηκόντων 20
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν σχετική αίτηση, η οποία χορηγείται από το Δήμο και να την υποβάλουν, στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού & Μισθοδοσίας. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά από 24-02-2014 έως και 28-02-2014 στο Γραφείο Προσωπικού του δήμου.
  • Πρόσληψη 29 ατόμων στο Δήμο Ζωγράφου
Ο Δήμος Ζωγράφου ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά είκοσι εννέα (29) ατόμων για την υλοποίηση της πράξης «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ 2013-2014» του επιχειρησιακού προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» του Δήμου Ζωγράφου, που εδρεύει στο Ζωγράφου και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
ΤΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ 8
ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ 8
ΔΕ ΜΑΓΕΙΡΩΝ 4
ΥΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ 9
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, Γ. ΖΩΓΡΑΦΟΥ 7 Τ.Κ 15772 απευθύνοντάς την στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού υπόψη κας. Λεκαράκου ή κας Αγγελοπούλου (τηλ. επικοινωνίας: 210 7490119, 210 7490171) από 22-02-2014 έως και 4-03-2014.
  • Πρόσληψη 24 ατόμων στο Δήμο Ιεράπετρας
Ο Δήμος Ιεράπετρας ανακοινώνει ότι ύστερα από την αριθμ. 21/30-01-2014 απόφαση του Δ.Σ., όπως ελέγχθηκε η νομιμότητά της με τη αριθμ.1892/13-02-2014 όμοια απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, πρόκειται να προσλάβει στη Δημοτική Ενότητα Ιεράπετρας είκοσι τέσσερις υδρονομείς διάρκειας απασχόλησης οχτώ μηνών για την αρδευτική περίοδο από 01/05/2014 έως 31/12/2014 και στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού (7) επτά υδρονομείς διάρκειας απασχόλησης εννιά  μηνών για την αρδευτική περίοδο από 01/04/2014 έως 31/12/2014.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν στο Δήμο σχετική αίτηση με τα προβλεπόμενα από το άρθρο 6 του από 28-3/15-4-57 Β.Δ. σχετικά δικαιολογητικά  μέσα σε προθεσμία επτά ημερών από την τοιχοκόλληση της παρούσης συγκεκριμένα από 25/02/2014 έως και 03/03/2014.
  • Σύναψη 3 συμβάσεων μίσθωσης έργου στο Δήμο Θεσσαλονίκης
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση μίσθωσης έργου, 3 ΠΕ Παιδιάτρων για την υλοποίηση του προγράμματος-έργου της ιατρικής παρακολούθησης και φροντίδας των παιδιών προσχολικής ηλικίας που φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΜΕ.3 και να την υποβάλουν είτε αυτοπροσώπως, είτε ταχυδρομικά με  συστημένη επιστολή στα γραφεία της υπηρεσίας μας, από 24-2-2014 μέχρι και 28-
2-2014, στην ακόλουθη διεύθυνση: Βασ. Γεωργίου Α’ 1, Τ.Κ. 54640, Θεσσαλονίκη, Δ/νση Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων, Τμήμα Μητρώων και Διαδικασιών Προσωπικού, υπόψη κας Μπούρα Αρτεμησίας.
  • Σύναψη 1 σύμβασης μίσθωσης έργου στο Δήμο Θεσσαλονίκης
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση μίσθωσης έργου, 1 ΠΕ Συγκοινωνιολόγου για την εκτέλεση του έργου: «Ανάγκη μελετών και εφαρμογών και σύναψη συμφωνιών για τη συνέργεια διαφόρων μεταφορικών συστημάτων στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος RAIL4SEE: Οι πόλεις της Νοτιοανατολικής Ευρώπης ως σιδηροδρομικοί κόμβοι».
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό εντυπο ασεπ ΣΜΕ.3 και να την υποβάλουν είτε αυτοπροσώπως, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στα γραφεία της υπηρεσίας μας, από 24-2-2014 μέχρι και 28-2-2014, στην ακόλουθη διεύθυνση: Βασ. Γεωργίου Α’ 1, Τ.Κ. 54640, Θεσσαλονίκη, Δ/νση Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων, Τμήμα Μητρώων και Διαδικασιών Προσωπικού, υπόψη κας Μπούρα Αρτεμησίας.
  • Πρόσληψη 20 ατόμων στο Δήμο Καλαμπάκας
Ο ∆ήµος Καλαµπάκας Ν. Τρικάλων ανακοινώνει ότι θα προσλάβει προσωπικό µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου προς κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών του και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
Εργάτες Γενικών Καθηκόντων ΥΕ 11
Χειριστές εκχιονιστικών ∆Ε 2
Χειριστές Γκρέιντερ ∆Ε 1
Χειριστές Εκσκαφών Φορτωτών ∆Ε 2
Οδηγοί ∆Ε (χωρίς κάρτα ψηφ. Ταχογράφου) 2
Οδηγοί ∆Ε (µε κάρτα ψηφ. Ταχογράφου) 1
Ηλεκτρολόγοι ∆Ε 1
Οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο ∆ήµο Καλαµπάκας (∆/νση: Ευθ. Βλαχάβα 1, τηλ: 2432350252) και ειδικότερα στην υπηρεσία Πρωτοκόλλου κατά τις εργάσιµες ηµέρες και ώρες και µέσα σε προθεσµία πέντε  ηµερών από την εποµένη της ανάρτησής της στο χώρο ανακοινώσεων του ∆ήµου, δηλ. από 22-02-2014 έως και 26-02-2014.
  • Πρόσληψη 6 ατόμων στο Δημοτικό Νομικό Πρόσωπο Δήμου Ρήγα Φεραίου
Το Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Δημοτικό Νομικό Πρόσωπο Δήμου Ρήγα Φεραίου», ανακοινώνει ότι θα προσλάβει εκπαιδευτικό προσωπικό με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού 6 (έξι) ατόμων, για την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων (ΚΔΑΠ), ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
ΠΕ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ (ΔΑΣΚΑΛΟΣ) 1
ΠΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 1
ΠΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ 1
ΠΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 1
ΠΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ 1
ΠΕ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ 1
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση από 21/2/2014 έως 4/3/2014 στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Πεζόδρομος Ρήγα Φεραίου 66, Ισόγειο Δημαρχείου Βελεστίνου, Αρμόδιος υπάλληλος Κωνσταντίνος Αθ.
Γιάτσιος, τηλ. 24253-50213.
  • Πρόσληψη 2 ατόμων στον Οργανισµό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης ∆ήµου Χαλκηδόνος
Το Ν.Π.∆.∆. «Οργανισµός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης ∆ήµουΧαλκηδόνος» ανακοινώνει την πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίουορισµένου χρόνου, συνολικά δύο (2) ατόµων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικώναναγκών του Ν.Π.∆.∆. «Οργανισµός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης ∆ήµουΧαλκηδόνος» που εδρεύει στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα με την εξής ειδικότητα:
ΥΕ Βοηθών Μαγείρων 2
Οι ενδιαφερόµενοι καλούνται να συµπληρώσουν την αίτηση µε κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε µε άλλο εξουσιοδοτηµένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρηµένη από δηµόσια αρχή, είτε ταχυδροµικά µε συστηµένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας µας στην ακόλουθη διεύθυνση: ∆ηµοκρατίας25 Τ.Κ. 57011 (∆ηµοτικό Κατάστηµα), Γέφυρα Θεσσαλονίκης, από 24.02.2014 έως 4.03.2014.
  • Πρόσληψη 9 ατόμων στο Ν.Π.∆.∆. για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό ∆ήμου Λοκρών 
Το Ν.Π.∆.∆. µε την επωνυµία «Ν.Π.∆.∆. για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό ∆ήμου Λοκρών» στη Φθιώτιδα ανακοινώνει την πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου και ωροµίσθιας αποζηµίωσης, συνολικά εννέα (9) ατόµων
για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράµµατος «Εναρµόνιση Οικογενειακής και Επαγγελµατικής Ζωής» του Ν.Π.∆.∆. Λοκρών, που εδρεύει στην Αταλάντη και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
ΠΕ ΠΑΙ∆ΑΓΩΓΟΣ (∆ΑΣΚΑΛΟΣ) 2
ΠΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Η/Υ 1
ΠΕ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΤΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ 1
ΠΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 1
ΠΕ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (ΑΓΓΛΙΚΩΝ) 1
ΠΕ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ 1
ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΤΗΣ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΧΟΡΟΥ ∆Ε 1
ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΤΗΣ ΠΑΡΑ∆ΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ∆Ε 1
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν από 22-2-2014 έως και 04-03-2014 στο Γραφείο του ΝΠΔΔ ΛΟΚΡΩΝ, Αρμόδιος υπάλληλος Β. Λιάρτης) αίτηση (η οποία θα χορηγείται στους ενδιαφερόμενους από το Νομικό Πρόσωπο) με τα επικυρωμένα δικαιολογητικά που αναγράφοντα στη σχετική ανακοίνωση.
  • Πρόσληψη 7 ατόμων στο Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη
Το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά επτά (7) ατόμων, για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη που εδρεύει στη Δημ. Ενότητα Αγ. Ι. Ρέντη Μπαλτατζή 32, και συγκεκριμένα των
εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
ΔΕ ΜΑΓΕΙΡΩΝ 1
ΥΕ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ 6
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ 32 -ΑΓ.Ι. ΡΕΝΤΗ -ΤΚ 18233, απευθύνοντάς την στο Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ- ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ Τμήμα Διοικητικό υπόψιν κας Γεωργά ή κας Μιχαλοπούλου (τηλ. επικοινωνίας: 2104817094,
2104826474, 2104823436, 2104826680 εσωτ.3) από 24.02.2014 έως 4.03.2014.
  • Πρόσληψη 2 ατόμων στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του ∆ήµου ∆ιδυµοτείχου
Το Ν.Π.Δ.Δ. «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του ∆ήµου ∆ιδυµοτείχου» ανακοινώνει την πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, δύο (2) ατόµων για την υλοποίηση ευρωπαϊκού προγράµµατος για την Πράξη «Κέντρα στήριξης ΡΟΜΑ και ευπαθών οµάδων», του Ν.Π.∆.∆. µε την επωνυµία «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ∆ΗΜΟΥ ∆Ι∆ΥΜΟΤΕΙΧΟΥ», που εδρεύει στο ∆ιδυµότειχο και συγκεκριμένα των εξής, ανά
ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ 1
ΤΕ ∆ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ 1
Οι ενδιαφερόµενοι καλούνται να συµπληρώσουν την αίτηση µε κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε µε άλλο εξουσιοδοτηµένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρηµένη από δηµόσια αρχή, είτε ταχυδροµικά µε συστηµένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας µας στην ακόλουθη διεύθυνση: ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ∆ΗΜΟΥ ∆Ι∆ΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, 25ης Μαΐου και Κριεζή, Τ.Κ. 68300 ∆ιδυµότειχο, απευθύνοντάς την υπόψιν κας Μπουτζίκα Ανθούλας (τηλ. επικοινωνίας: 2553024555) από 21.02.2014 έως 4.03.2014.
  • Πρόσληψη 1 ατόμου στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του ∆ήµου ∆ιδυµοτείχου
Το Ν.Π.Δ.Δ. «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του ∆ήµου ∆ιδυµοτείχου» ανακοινώνει την πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, ενός (1) παιδαγωγού για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράµµατος «Κέντρα Στήριξης Ροµά και Ευπαθών οµάδων» του ΝΠ∆∆ «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης ∆ήµου ∆ιδυµοτείχου με την εξής ειδικότητα:
ΠΕ ∆ΑΣΚΑΛΟΣ 1
Οι ενδιαφερόµενοι καλούνται να συµπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε µε άλλο εξουσιοδοτηµένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρηµένη από δηµόσια αρχή, είτε
ταχυδροµικά µε συστηµένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας µας στην ακόλουθη διεύθυνση: 25ης Μαΐου και Κριεζή Τ.Κ.68300 ∆ιδυµότειχο απευθύνοντάς την στο ΝΠ∆∆ «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης ∆ήµου
∆ιδυµοτείχου» υπόψιν κ. Μπουτζίκα Ανθούλας (τηλ. επικοινωνίας: 2553024555) από 21.02.2014 έως 4.03.2014.
  • Σύναψη 2 συμβάσεων μίσθωσης έργου στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήµου Διδυµοτείχου
Το Ν.Π.Δ.Δ. «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του ∆ήµου ∆ιδυµοτείχου» ανακοινώνει τη σύναψη σύµβασης µίσθωσης έργου µε συνολικά δύο άτοµα για την κάλυψη αναγκών του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του ∆ήµου ∆ιδυµοτείχου εδρεύει στο ∆ιδυµότειχο 25ης Μαΐου και Κριεζή µε αντικείµενο την εκτέλεση του έργου: «Κέντρα Στήριξης Ροµά και ευπαθών οµάδων» συνολικής διάρκειας έως ένα έτος. Στο πλαίσιο του έργου αυτού θα απασχοληθεί ανά ειδικότητα ο εξής αριθμός ατόμων:
Ιατρός ΠΕ 1
∆ιαµεσολαβητής ΠΕ, ελλείψει αυτού ΤΕ, ελλείψει αυτού ∆Ε, ελλείψει αυτού
ΥΕ 1
Οι ενδιαφερόµενοι καλούνται να συµπληρώσουν την αίτηση µε κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΜΕ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε µε άλλο εξουσιοδοτηµένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρηµένη από δηµόσια αρχή, είτε ταχυδροµικά µε συστηµένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας µας στην ακόλουθη διεύθυνση: 25ης Μαΐου και Κριεζή, απευθύνοντάς την στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγύης του
∆ήµου ∆ιδυµοτείχου υπόψιν κ. Ανθούλας Μπουτζίκα (τηλ. επικοινωνίας: 2553024555) από 21.02.2014 έως 4.03.2014.
  • Πρόσληψη 1 ατόμου στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης (ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε.) ανακοινώνει ότι θα προσλάβει προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού ενός (1) ατόμου – εκπαιδευτικού προσωπικού, για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», στο «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ Ξυλοκάστρου)» με την εξής ειδικότητα:
ΠΕ Ειδικός Δημιουργικής Απασχόλησης 1
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στα γραφεία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης (ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε.) στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου (Δ/νση: Λ. Φραντζή 2, Τ.Κ. 20400 – Ξυλόκαστρο, τηλ: 27433-60228)
και αρμόδιοι για την παραλαβή είναι οι υπάλληλοι κ. Δεκούσης Γεώργιος ή κ. Μανδελιάς Παναγιώτης κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 20.02.2014 έως 1.03.2014.
  • Σύναψη 3 συµβάσεων µίσθωσης έργου στην Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης – Συκεών

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης – Συκεών ανακοινώνει τη σύναψη σύµβασης µίσθωσης έργου µε συνολικά τρία (3) άτοµα για την κάλυψη αναγκών της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Νεάπολης – Συκεών, που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, µε αντικείµενο την εκτέλεση του έργου: «Εναρµόνιση Οικογενειακής και Επαγγελµατικής Ζωής» συνολικής διάρκειας έως δώδεκα (12) µήνες. Στο πλαίσιο του έργου αυτού θα απασχοληθεί ανά ειδικότητα ο εξής αριθμός ατόμων:
ΠΕ Παιδίατρος 1
ΠΕ Γενικός Ιατρός 1
ΠΕ Ιατρός Ορθοπεδικός 1
Οι ενδιαφερόµενοι καλούνται να συµπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλουν µε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, είτε αυτοπροσώπως, είτε µε άλλο εξουσιοδοτηµένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους
θεωρηµένη από δηµόσια αρχή. Η προθεσµία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα ηµέρες (υπολογιζόµενες ηµερολογιακά) και αρχίζει από την επόµενη ηµέρα της τελευταίας δηµοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφηµερίδες ή της ανάρτησής της στο κατάστηµα της υπηρεσίας µας και στο χώρο ανακοινώσεων του δηµοτικού καταστήµατος, δηλ. από 19.02.2014 έως 28.02.2014.
  • Σύναψη 5 συμβάσεων μίσθωσης έργου στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Καρδίτσας
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καρδίτσας – ΔΗ.Κ.Ε.Κ ανακοινώνει τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου με συνολικά πέντε (5) άτομα για την κάλυψη αναγκών της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καρδίτσας που εδρεύει στην Καρδίτσα με αντικείμενο την εκτέλεση του έργου: «Κέντρου Στήριξης Ρομά και ευπαθών ομάδων». Στο πλαίσιο του έργου αυτού θα απασχοληθεί ανά ειδικότητα ο εξής αριθμός ατόμων:
ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ 1
ΠΕ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 1
ΠΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ1
ΠΕ ΙΑΤΡΟΣ 1
ΔΕ/ΥΕ διαμεσολαβητής (προερχόμενος από τον τοπικό πληθυσμό της ομάδας στόχου Οικισμοί Αθιγγάνων του Δήμου Καρδίτσας) 1
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΜΕ.1 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καρδίτσας, Ηρώων Πολυτεχνείου 22, Τ.Κ. 431 00 Καρδίτσα, (τηλ. Επικοινωνίας : 2441042429, 27824) από 20.02.2014 έως 28.02.2014.
  • Πρόσληψη 1 ατόμου στην Κοινωφελή Επιχείρηση ∆ήμου Αρχανών- Αστερουσίων
Η Κοινωφελής Επιχείρηση ∆ήμου Αρχανών-Αστερουσίων (Κ.Ε.∆.Α.Α.) ανακοινώνει την πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, ενός (1) ατόµου για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράµµατος για την Πράξη «Ενέργειες στήριξης ηλικιωµένων και λοιπών ατόµων που χρήζουν βοήθειας για την ενίσχυση της απασχολησιµότητας των εµµέσως ωφελούµενων ατόµων» για τη ∆ΟΜΗ Κ.Η.Φ.Η., της Κοινωφελούς Επιχείρησης ∆ήµου Αρχανών -Αστερουσίων (Κ.Ε.∆.Α.Α.) που εδρεύει στις Αρχάνες στο ∆ήµο Αρχανών –Αστερουσίων με την εξής ειδικότητα:
∆Ε Κοινωνικός Φροντιστής 1
Οι ενδιαφερόµενοι καλούνται να συµπληρώσουν την αίτηση µε κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε µε άλλο εξουσιοδοτηµένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρηµένη από δηµόσια αρχή, είτε ταχυδροµικά µε συστηµένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας µας στην ακόλουθη διεύθυνση: Κοινωφελής Επιχείρηση ∆ήµου Αρχανών-Αστερουσίων, Αρχάνες Ηρακλείου Κρήτης, Τ.Κ. 70100,
απευθύνοντάς την στη ∆ιοικητική υπηρεσία της Κοινωφελούς Επιχείρησης υπόψιν κας Σηµαιάκη Μαρίας (τηλ. επικοινωνίας: 2813404026) από 21.02.2014 έως 28.02.2014.
  • Πρόσληψη 20 ατόμων στη Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Αγίου Νικολάου
Η Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Αγίου Νικολάου (Δ.Α.Ε.Α.Ν.) ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά είκοσι (20) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Αγίου Νικολάου (Δ.Α.Ε.Α.Ν.), που εδρεύει στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου Κρήτης και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
ΔΕ Υπαλλήλων παραλίας 17
ΥΕ Καθαριστές 3
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Αγίου Νικολάου, Τ.Κ. 72100, Άγιος Νικόλαος, απευθύνοντάς την στο Τμήμα Προσωπικού, υπόψιν κας Αλετρά Μαρίας (τηλ. επικοινωνίας: 28410- 82384) από 22.02.2014 έως 4.03.2014.
  • Πρόσληψη 22 ατόµων στην Κοινωφελή Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Πρόνοιας, Υγείας και Αστικής Συγκοινωνίας Δήμου Κω
Η Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Πρόνοιας, Υγείας και Αστικής Συγκοινωνίας Δήμου Κω ανακοινώνει την πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, συνολικά είκοσι δύο (22) ατόµων για
την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Πρόνοιας, Υγείας και Αστικής Συγκοινωνίας, που εδρεύει στην Κω και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
∆Ε Οδηγός Λεωφορείου 7
∆Ε Οδηγός µίνι τρένου (πόλη της Κω) 3
∆Ε Οδηγός µίνι τρένου (Κέφαλος) 1
∆Ε Εκδότες εισιτηρίων 6
∆Ε Ελεγκτής 1
∆Ε Υπάλληλοι γραφείου κινήσεως – σταθµάρχες 3
∆Ε Υπεύθυνος προµηθειών 1
Οι ενδιαφερόµενοι καλούνται να συµπληρώσουν την αίτηση µε κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε µε άλλο εξουσιοδοτηµένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρηµένη από δηµόσια αρχή, είτε ταχυδροµικά µε συστηµένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας µας στην ακόλουθη διεύθυνση: Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Πρόνοιας, Υγείας και Αστικής Συγκοινωνίας ∆ήµου Κω, Βασιλέως Γεωργίου 1, Κως ∆ωδεκανήσου, Τ.Κ. 85300, υπόψιν κας Μουσελίµη Βασιλικής (τηλ. επικοινωνίας: 2242026276) από 24.02.2014 έως 4.03.2014.
  • Σύναψη 3 συμβάσεων μίσθωσης έργου στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Κασσάνδρας
Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κασσάνδρας ανακοινώνει τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου με συνολικά τρία (3) άτομα για την κάλυψη αναγκών της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κασσάνδρας που εδρεύει στην Καλλιθέα, με αντικείμενο την εκτέλεση του έργου: «Παρακολούθηση των παιδιών των Παιδικών Σταθμών Πευκοχωρίου, Νέας Σκιώνης, Καλάνδρας, Αφύτου και Νέας Φώκαιας» συνολικής διάρκειας έως δέκα (10) μηνών. Στο πλαίσιο του έργου αυτού θα απασχοληθεί ανά ειδικότητα ο εξής αριθμός ατόμων:
ΠΕ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ 3
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΜΕ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Μεγάλου Αλεξάνδρου & Κασσάνδρου 2, Τ.Κ:63077 Καλλιθέα Χαλκιδικής, απευθύνοντας την στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κασσάνδρας υπόψιν κ. Τουπλικιώτη Ιφιγένεια (τηλ. επικοινωνίας: 23740-23997) από 21.02.2014 έως 4.03.2014.
  • Πρόσληψη 6 ατόμων στο Φο.Δ.Σ.Α. Βόρειας Πεδιάδας Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α
Ο Φο.Δ.Σ.Α. Βόρειας Πεδιάδας Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (8 μήνες), έξι (6) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Φο.Δ.Σ.Α. ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΕΔΙΑΔΑΣ Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, που εδρεύει στο Λιμένα Χερσονήσου, Ελευθερίας 50, Τ.Κ. 70014, εντός Δημοτικού Καταστήματος της Δημοτικής Ενότητας Χερσονήσου, και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
Χειριστές μηχανημάτων ΔΕ 1
Διοικητικός ΔΕ 1
Εργάτες ΥΕ 4
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Φο.Δ.Σ.Α. ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΕΔΙΑΔΑΣ Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α., Ελευθερίας 50, Τ.Κ. 70014, Λιμ. Χερσονήσου Κρήτης, υπόψιν κας Κατσούλη Μαρίας (τηλ. επικοινωνίας: 2897021921) από 21.02.2014 έως 4.03.2014.
ΔΗΜΟΣΙΟ
  • 82 θέσεις εργασίας στο αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου Κρήτης
Το αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά ογδόντα δύο ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, που εδρεύει στο Ηράκλειο:
70 ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων
6 ΔΕ Νυκτοφυλάκων
6 ΥΕ Καθαριστών/στριών
  •  15 θέσεις εργασίας στην 21η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Κέρκυρας
Η 21η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δεκαπέντε ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της 21ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, που εδρεύει στην Κέρκυρα:
8 ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων
4 ΔΕ Νυχτοφυλάκων
3 ΥΕ Καθαριστών/στριών
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό έντυπο αςεπ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας, Κέρκυρα Τ.Κ. 49100, απευθύνοντάς την στην 21η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, υπόψη κ. Σωτηρίου Γεώργιου (τηλ. επικοινωνίας: 2661048120, 2661048310).
  • 136 θέσεις εργασίας στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εκατόν τριάντα έξι ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που εδρεύει στο Δήμο Αθηναίων και συγκεκριμένα του εξής, ανά ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων:
120 ΔΕ Ημερησίων Φυλάκων
10 ΔΕ Νυχτοφυλάκων
6 ΥΕ Καθαριστών/ Καθαριστριών
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στην ακόλουθη διεύθυνση: Τοσίτσα 1, Τ.Κ. 10682 – ΑΘΗΝΑ, απευθύνοντάς την στο Εθνικό Αρχαιολογλογικό Μουσείο υπόψιν κας Νίκής Χριστοδουλίδου (τηλ. επικοινωνίας: 213- 2144890).
  • Πρόσληψη 15 ατόμων στην 21η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων
Η 21η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δεκαπέντε (15) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της 21ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, που εδρεύει στην Κέρκυρα και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων 8
ΔΕ Νυχτοφυλάκων 4
ΥΕ Καθαριστών/στριών 3
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως στη γραμματεία της Υπηρεσίας μας από τις 9:00 π.μ έως 1:00 μ.μ, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας, Κέρκυρα Τ.Κ. 49100, απευθύνοντάς την στην 21η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, υπόψη κ. Σωτηρίου Γεώργιου (τηλ. Επικοινωνίας: 2661048120, 2661048310) από 25.02.2014 έως 6.03.2014.
  • Πρόσληψη 6 ατόμων στην 25η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων
Η 25η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (7 μήνες), συνολικά έξι (6) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της 25ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, που εδρεύει στην Αρχαία Κόρινθο και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων 4
ΥΕ Καθαριστών/στριών 2
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: 25η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Αρχαία Κόρινθος, Τ.Κ. 20007, Ν. Κορινθίας, απευθύνοντάς την στη Γραμματεία της Εφορείας υπόψη κας Μαριάννας Ιατράκη (τηλ. επικοινωνίας: 2741031443) από 26.02.2014 έως 7.03.2014.
  • Πρόσληψη 17 ατόμων στην 5η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων
Η 5η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, συνολικά δεκαεπτά (17) ατόµων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της 5ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (Αρχαιολογικός Χώρος Μυστρά), που εδρεύει στη Σπάρτη και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
∆Ε Ηµερήσιων Φυλάκων 15
ΥΕ Καθαριστών/στριών 2
Οι ενδιαφερόµενοι καλούνται να συµπληρώσουν την αίτηση µε κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε µε άλλο εξουσιοδοτηµένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρηµένη από δηµόσια αρχή, είτε ταχυδροµικά µε συστηµένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας µας στην ακόλουθη διεύθυνση: 5η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Σπάρτης, Αγησιλάου 59, Τ.Κ. 23100, Σπάρτη Νοµού Λακωνίας, υπόψη κ. Ανδρέα ∆ρίκου ή κ. Νικολάου Παπαστρατάκου (τηλ. επικοινωνίας: 27310 81128, 27310 25363) από 19.02.2014 έως 28.02.2014.
  • Πρόσληψη 44 ατόμων στην 4η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων
Η 4η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά σαράντα τεσσάρων (44) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της 4ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, που εδρεύει στη Ρόδο του Νομού Δωδεκανήσου και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
ΔΕ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ 30
ΔΕ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ 8
ΔΕ ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΩΝ 3
ΥΕ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ/ΣΤΡΙΩΝ 2
ΥΕ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ/ΣΤΡΙΩΝ 1
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό έντυπο ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους
θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: 4η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, οδός Ιπποτών – Μεσαιωνική Πόλη, Τ.Κ. 851 00 ΡΟΔΟΣ, υπόψη κας Μ.
Μανέττα (τηλ. επικοινωνίας: 22413 65247, 22413 65200) από 24.02.2014 έως 5.03.2014.
  • Πρόσληψη 6 ατόμων στην Β΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων
Η Β΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά έξι (6) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Β΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, που εδρεύει στην Αθήνα, και συγκεκριμένα των εξής ειδικότητα :
ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων 6
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την
υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Β΄ ΕΠΚΑ, Λεωφ. Συγγρού 98-100, Τ.Κ. 11741, Αθήνα, απευθύνοντάς την υπόψη κ. Γεώργιου
Αρμακόλλα ή κας Κυριακής Τσοπέη (τηλ. επικοινωνίας: 210 3240563, εσωτ. 110, 109) από 25.02.2014 έως και 6.03.2014
  • Πρόσληψη 200 ατόμων στην ΚΘ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων
Η ΚΘ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων ανακοινώνει την πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, συνολικά διακοσίων (200) ατόµων για την διενέργεια της σωστικής ανασκαφικής έρευνας στη ζώνη Γ του οικισµού Ανάργυροι XIIIα στο Ορυχείο Πεδίου Αµυνταίου για τις ανάγκες της ΚΘ΄Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, που εδρεύει στην Φλώρινα και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
ΥΕ Εργατών/τριών 200
Οι ενδιαφερόµενοι καλούνται να συµπληρώσουν την αίτηση µε κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε µε άλλο εξουσιοδοτηµένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρηµένη από δηµόσια αρχή, είτε ταχυδροµικά µε συστηµένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας µας στην ακόλουθη διεύθυνση: ΚΘ΄ ΕΠΚΑ, Σιδηροδροµικού Σταθµού 8, Τ.Κ. 53100 -Φλώρινα, απευθύνοντάς την στη Γραµµατεία, υπόψη κας ∆αµούση Αικατερίνης (τηλ. επικοινωνίας: 23850 28206) από 24.02.2014 έως 5.03.2014.
  • Πρόσληψη 12 ατόμων στην ΙΖ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων
Η ΙΖ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων ανακοινώνει την πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, συνολικά δώδεκα (12) ατόµων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της ΙΖ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (Βασιλικοί Τάφοι Βεργίνας), που εδρεύει στην Έδεσσα και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
∆Ε Ηµερήσιων Φυλάκων 7
∆Ε Νυκτοφυλάκων 3
ΥΕ Καθαριστών/στριών 2
Οι ενδιαφερόµενοι καλούνται να συµπληρώσουν την αίτηση µε κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε µε άλλο εξουσιοδοτηµένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρηµένη από δηµόσια αρχή, είτε ταχυδροµικά µε συστηµένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας µας στην ακόλουθη διεύθυνση: Αριστοτέλους 16, Τ.Κ. 58200, Έδεσσα, απευθύνοντάς την στη ΙΖ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, υπόψη κας Χρύσας Μπόγια (τηλ. επικοινωνίας: 2381024356) από 20.02.2014 έως 4.03.2014.
  • Πρόσληψη 222 ατόμων στην Α΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων
Η Α΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά διακοσίων είκοσι δύο (222) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών, προκειμένου να λειτουργήσουν οι Αρχαιολογικοί χώροι και τα Μουσεία της Α΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, που εδρεύει στο Δήμο Αθηναίων και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
ΔΕ ΗΜΕΡΗΣΙΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ 180
ΔΕ ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΕΣ 22
ΥΕ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΕΣ 20
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Μακρυγιάννη 2- 4, Τ.Κ. 11742 – ΑΘΗΝΑ, απευθύνοντάς την στην Α΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων υπόψιν κ. Γ. Μπάκο και κ. Γ. Σεπετή (τηλ. επικοινωνίας: 210 – 9225114) από 21.02.2014 έως 4.03.2014.
  • Πρόσληψη 20 ατόμων στη ΛΖ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κορίνθου
Η ΛΖ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κορίνθου ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά είκοσι (20) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της ΛΖ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κορίνθου του ΥΠ.ΠΟ.Α., που εδρεύει στην Αρχαία Κόρινθο (7 μήνες) και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
ΔΕ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ 17
ΥΕ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ/ΣΤΡΙΩΝ 3
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: ΛΖ΄ ΕΠΚΑ, Αρχαία Κόρινθος, Τ.Κ. 20007- ΚΟΡΙΝΘΟΣ (τηλ. επικοινωνίας: 27410-32650 και
27410-32630) από 22.02.2014 έως 4.03.2014.
  • Πρόσληψη 40 ατόμων στο Μουσείο Ακρόπολης
Το Μουσείο Ακρόπολης ανακοινώνει την πρόσληψη συνολικά σαράντα (40) ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και για χρονικό διάστημα οκτώ (8) μηνών, για την κάλυψη εποχικών και παροδικών αναγκών του Μουσείου Ακρόπολης που εδρεύει στη Αθήνα, και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
ΔΕ Προσωπικό Ασφάλειας 40
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Τ.Κ. 117 42- Αθήνα, υπόψιν κας Άννας Δρέσιου (τηλ. επικοινωνίας: 210-9000900, εσωτ. 419) από 24.02.2014 έως 4.03.2014.
  • Πρόσληψη 35 ατόμων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης ανακοινώνει την πρόσληψη, προσωπικού µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, συνολικού αριθµού τριάντα πέντε (35) ατόµων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
ΔΕ ΗΜΕΡΗΣΙΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ 22
∆Ε ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΕΣ 4
ΥΕ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΕΣ 3
∆Ε ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ (ΟΙΚΟ∆ΟΜΟΙ) 4
∆Ε ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ 1
ΤΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ 1
Οι ενδιαφερόµενοι καλούνται να συµπληρώσουν την αίτηση µε κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ. 3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε µε άλλο εξουσιοδοτηµένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρηµένη από δηµόσια αρχή, είτε ταχυδροµικά µε συστηµένη επιστολή, στα γραφεία της Υπηρεσίας µας στην ακόλουθη διεύθυνση: Μ. Ανδρόνικου 6, Τ.Κ. 546 21 Θεσσαλονίκη, απευθύνοντάς την στο Τµήµα ∆ιοίκησης και Οικονοµικής Υποστήριξης του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης υπόψη Γραµµατείας (τηλ. επικοινωνίας: 2310 – 830538 / εσωτ.: 211 ή 115) από 24.02.2014
έως 5.03.2014.
  • Πρόσληψη 37 ατόμων στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριάντα επτά (37) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού και του Λευκού Πύργου, που εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη (7 μήνες) και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
ΔΕ ΗΜΕΡΗΣΙΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ 30
ΔΕ ΝΥΚΤΟΦΥΛΑΚΑΣ 1
ΥΕ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΕΣ 6
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Λεωφόρος Στρατού 2 ΤΚ 54013 Θεσσαλονίκη, απευθύνοντάς την στο Μουσείο Βυζαντινού
Πολιτισμού υπόψιν κ. Λαμπριανού Μαρίας (τηλ. επικοινωνίας: 2313 306400) από
21/02/2014 έως 4/03/2014.
aftodioikisi.gr
Στις 28 Φεβρουαρίου 1953 οι Άγγλοι επιστήμονες Φράνσις Κρικ και Τζέιμς Γουάτσον αποκαλύπτουν τη δομή του DNA. Για την ανακάλυψή τους αυτή, που χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη του 20ου αιώνα, τιμήθηκαν με το βραβείο Νόμπελ το 1962.

202 π.Χ. - Ο Λίου Μπανγκ στέφεται αυτοκράτορας της Κίνας με το όνομα Κουατσού, ξεκινώντας τη Δυναστεία των Χαν που κυριάρχησε για τέσσερις αιώνες στην Κίνα.

870 - Λήγει η Δ' Σύνοδος Κωνσταντινουπόλεως.

1692 - Ξεκινά το κυνήγι μαγισσών του Σάλεμ των ΗΠΑ.

1700 - Στη Σουηδία, την 28η Φεβρουαρίου ακολουθεί η 1η Μαρτίου, δημιουργώντας έτσι το σουηδικό ημερολόγιο.

1784 - Ο Τζον Γουέσλεϊ ιδρύει την Εκκλησία των Μεθοδιστών.

1826 - Οι Τουρκοαιγύπτιοι κυριεύουν τα νησάκια Ντολμά και Πόρο στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου και διακόπτουν κάθε επικοινωνία της πόλης με τον έξω κόσμο.

1849 - Αρχίζουν συστηματικά τα δρομολόγια ατμόπλοιων από τη δυτική στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ. Το Καλιφόρνια, που μεταφέρει χρυσοθήρες είναι το πρώτο πλοίο που φτάνει στο Σαν Φρανσίσκο από τη Νέα Υόρκη, μετά από ταξίδι 4 μηνών και 21 ημερών.

1854 - Δημιουργείται το ρεπουμπλικανικό κόμμα των ΗΠΑ, μετά από συμμαχία επιμέρους σχηματισμών.

1854 - Ο Φραντς Λιστ διευθύνει στη Βαϊμάρη την πρώτη ερμηνεία του συμφωνικού του ποιήματος "Τα Πρελούδια" (Les Preludes).

1861 - Το Κολοράντο γίνεται επικράτεια των ΗΠΑ.

1883 - Ανοίγει το πρώτο θέατρο βαριετέ στη Βοστώνη των ΗΠΑ.

1900 - Ιδρύεται στη Βρετανία το Εργατικό Κόμμα, με τον Τζέημς Ράμσεϊ Μακντόναλντ στη θέση του πρώτου γραμματέα.

1902 - Στο Κολοράντο των ΗΠΑ, 1.000 μεταλλωρύχοι καταπλακώνονται από χιονοστιβάδα.

1909 - Ο Θεόδωρος Ρούσβελτ είναι ο πρώτος Πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέπτεται την αυστριακή πρεσβεία για να συζητήσει την κρίση στα Βαλκάνια.

1910 - Η Ρωσίδα χορεύτρια Άννα Πάβλοβα εμφανίζεται στη Μετροπόλιταν Όπερα, στη Νέα Υόρκη.

1913 - Ο ελληνικός στρατός κυριεύει την Πρεμετή, ενώ οι Τούρκοι εγκαταλείπουν το Δελβινάκι.

1914 - Ανακηρύσσεται η αυτονομία της Βορείου Ηπείρου και σχηματίζεται προσωρινή κυβέρνηση στο Αργυρόκαστρο, υπό του Γεώργιου Χριστάκη-Ζωγράφου.

1916 - Η αμερικανική Γερουσία επικυρώνει τη συμφωνία με την Αϊτή, βάσει της οποίας γίνεται αμερικανικό προτεκτοράτο.

1921 - Ρωσία και Αφγανιστάν υπογράφουν συνθήκη φιλίας, που παρέχει πολιτική και οικονομική βοήθεια στους κατοίκους του Αφγανιστάν.

1922 - Η Βρετανία ανακηρύσσει την Αίγυπτο κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος.

1933 - Ο Χίτλερ εκμεταλλευόμενος τον εμπρησμό του Ράιχσταγκ της προηγουμένης πείθει τον πρόεδρο Πάουλ φον Χίντενμπουργκ και προσυπογράφει διάταγμα "περί προστασίας του λαού και του κράτους", αναστέλλοντας κάθε συνταγματική προστασία των πολιτικών, ατομικών και περιουσιακών δικαιωμάτων των πολιτών, εγκαθιδρύοντας δικτατορία. Δυο από τους πιο σπουδαίους εκπροσώπους της γερμανικής διανόησης, ο ποιητής Μπέρτολτ Μπρεχτ και ο συγγραφέας Χάινριχ Μαν, αντιδρώντας στα μέτρα αυτά εγκαταλείπουν τη χώρα ο πρώτος και την Πρωσική Ακαδημία των Τεχνών ο δεύτερος.

1935 - Η ΔΟΕ αναγνωρίζει την ανεξαρτησία της FIBB (μετέπειτα FIBA) στο Grant Hotel στο Όσλο.

1935 - Ο δρ. Γουάλας Κράδερς εφευρίσκει το νάιλον.

1940 - Γίνονται τα εγκαίνια δύο σταθμών ασυρμάτου με το εξωτερικό, στο Χαρβάτι και στη Λούτσα.

1940 - Διεξάγεται ο πρώτος αγώνας κολεγιακού μπάσκετ μεταξύ των πανεπιστημίων του Pittsburgh και Fordham (50-37) στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης, ο οποίος μεταδίδεται από την τηλεόραση.

1940 - Η ταινία Όσα Παίρνει ο Άνεμος σαρώνει τα Όσκαρ.

1941 - Ο διάδοχος Παύλος και η συνοδεία του φτάνουν στα Γιάννενα, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο μέτωπο.

1943 - Δίνεται η πρώτη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο θέατρο "Ολύμπια" υπό τη διεύθυνση του Μανώλη Καλομοίρη.

1944 - Η πιλότος Χάνα Ράιτς προτείνει στον Αδόλφο Χίτλερ τη δημιουργία σώματος αντίστοιχου των καμικάζι.

1948 - Ο Μπαντ Γκάρτιζερ σημειώνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 50μ. μετ' εμποδίων, με χρόνο 6' 8.

1948 - Τα τελευταία βρετανικά στρατεύματα εγκαταλείπουν την Ινδία, που έχει πλέον αποκτήσει την ανεξαρτησία της.

1949 - Ανακαλύπτεται η κρύπτη και το τυπογραφείο, στο οποίο τυπώνεται η αντιστασιακή εφημερίδα Μωριάς.

1950 - Η γαλλική Εθνοσυνέλευση επιβάλλει περιορισμούς στις εισαγωγές της Κόκα κόλα.

1953 - Η Ελλάδα, η Γιουγκοσλαβία και η Τουρκία υπογράφουν αμυντική συμφωνία πενταετούς διάρκειας.

1953 - Οι Άγγλοι επιστήμονες Φράνσις Κρικ και Τζέιμς Γουάτσον αποκαλύπτουν τη δομή του DNA. Για την ανακάλυψή τους αυτή, που χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη του 20ου αιώνα, τιμήθηκαν με το βραβείο Νόμπελ το 1962.

1955 - Ισραηλινές δυνάμεις επιτίθενται σε αιγυπτιακές στρατιωτικές βάσεις στη Γάζα, σκοτώνοντας 36 στρατιώτες και έξι πολίτες. Οι Αιγύπτιοι διαμαρτύρονται έντονα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

1959 - Η ελληνική Βουλή με ψήφους 170 έναντι 117, απορρίπτει την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που υπέγραψε τις συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου για το Κυπριακό, δηλώνοντας ότι, πρόκειται «για τας ευτυχεστέρας ημέρας της ζωής μου». Οι βουλευτές της ΕΡΕ χειροκροτούν, ενώ ο Σοφοκλής Βενιζέλος αποχωρεί κραυγάζοντας: «Ζήτω η Ένωσις».

1960 - Ολοκληρώνονται οι 8οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Squaw Valley της Καλιφόρνια, οι οποίοι ξεκίνησαν στις 18 Φεβρουαρίου. Συμμετείχαν 531 αθλητές και 146 αθλήτριες από 30 χώρες. Τα αγωνίσματα του πατινάζ διεξάγονται για πρώτη φορά σε τεχνητό πάγο.

1961 - Ο Τομ Μπόγια κερδίζει τις εκλογές στην Κένυα.

1963 - Στη Γαλλία, 9 άτομα συλλαμβάνονται με την κατηγορία της συνωμοσίας, που είχε ως στόχο τη δολοφονία του Προέδρου Σαρλ ντε Γκολ.

1971 - Στο Λιχτενστάιν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοψηφίσματος, οι άντρες εκλέκτορες αρνούνται το δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.

1974 - Οι ΗΠΑ και η Αίγυπτος αποκαθιστούν τις διπλωματικές τους σχέσεις, μετά από επτά χρόνια.

1975 - 42 άτομα σκοτώνονται στο χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα της Βρετανίας, όταν εκτροχιάστηκε τρένο στο μετρό του Λονδίνου.

1977 - «Συλλαμβάνεται» η πρώτη φάλαινα - δολοφόνος.

1981 - Η Κίνα ανακοινώνει νέο σχέδιο λιτότητας, καθώς και την ενθάρρυνση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

1982 - Το μουσείο Ζαν - Πολ Γκετί γίνεται το πλουσιότερο μουσείο του κόσμου, όταν δέχεται ως κληροδότημα το μυθικό ποσό του 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από την διαθήκη του βαθύπλουτου Ζ.Π Γκετί.

1983 - Προβάλλεται το τελευταίο επεισόδιο της σειράς M*A*S*H, με τη θεαματικότητα να φτάνει το 77%.

1984 - Το άλμπουμ "Thriller" του Μάικλ Τζάκσον, κερδίζει 8 βραβεία Γκράμι.

1987 - Ο ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ δηλώνει έτοιμος να υπογράψει συνθήκη με τις ΗΠΑ για τη μείωση των πυρηνικών όπλων.

1991 - Η αλβανική Κυβέρνηση ψηφίζει νόμο, σύμφωνα με τον οποίο οι κάτοικοι έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν ιδιόκτητο αυτοκίνητο.

1991 - Πραγματοποιείται το πρώτο παιχνίδι μπάσκετ κεκλεισμένων των θυρών στο Αλεξάνδρειο μεταξύ του Άρη και της Λεβερκούζεν (133 - 117) για το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης. Ο Άρης τιμωρείται διότι στον αγώνα της 14/2 εναντίον της Μπαρτσελόνα, και ενώ έχανε, έσβησαν τα φώτα και δημιουργήθηκαν επεισόδια.

1991 - Τερματίζεται ο Πόλεμος του Κόλπου, καθώς Ιρακινοί στρατιώτες και Σύμμαχοι διατάσσονται να σταματήσουν τις επιθέσεις.

1992 - Ξεκινάει μεγάλη έκθεση στο Εθνικό Διαστημικό Μουσείο της Ουάσιγκτον προς τιμήν του τηλεοπτικού σήριαλ Star Trek.

1992 - Ξεκινάει το Final Four του βόλεϊ στο ΣΕΦ. Πρωταθλήτρια η Μεσσαντζέρο, 2ος ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π., 3η η ΤΣΣΚΑ και 4η η ομάδα των Καννών.

1992 - Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εγκρίνει την αποστολή ειρηνευτικής δύναμης στην Καμπότζη.

1993 - Πράκτορες του FBI κάνουν επιδρομή στην φάρμα των Δαυϊδιανών στο Γουέκο του Τέξας, με τραγικό απολογισμό τέσσερις νεκρούς πράκτορες και έξι μέλη της θρησκευτικής σέκτας, με αρχηγό τον Ντέιβιντ Κορές. Ο εγκλεισμός των οπαδών της θρησκευτικής αίρεσης στο κτήριο, που διήρκεσε 51 μέρες, τελείωσε δραματικά με το θάνατο περίπου 80 μελών.

1993 - Στη Ρωσία, δέκα άτομα σκοτώνονται από έκρηξη βόμβας σε τρένο από το Αζερμπαϊτζάν, ενώ βρισκόταν στην περιοχή της Τσετσενίας.

1994 - Πραγματοποιείται η πρώτη στρατιωτική επιχείρηση του ΝΑΤΟ, 45 χρόνια μετά την ίδρυσή του, όταν αμερικανικά καταδιωκτικά καταρρίπτουν τέσσερα σερβικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου Γκάλεμπ, που παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Βοσνίας.

1994 - Συρία, Ιορδανία και Λίβανος αποχωρούν από τις ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ισραήλ, λόγω της σφαγής των Παλαιστινίων στη Χεβρώνα.

1995 - Στη Βοσνία, άγριες μάχες ξεσπούν στον θύλακο του Μπίχατς, καθώς οι αυτονομιστές Μουσουλμάνοι εξαπολύουν επιθέσεις πεζικού και πυροβολικού εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων.

1995 - Στη Σομαλία, αποβιβάζονται Ιταλοί και Αμερικανοί πεζοναύτες στο πλαίσιο της επιχείρησης του ΟΗΕ, για την υποστήριξη της αποχώρησης των κυανοκράνων από τη χώρα.

1996 - Οι πρωθυπουργοί της Βρετανίας και της Ιρλανδίας, Μέιτζορ και Μπρούτον, αποφασίζουν την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το πολιτικό μέλλον της Βόρειας Ιρλανδίας.

1997 - Στο Ιράν, 1.000 νεκροί, 2.000 τραυματίες και 40 κατεστραμμένα χωριά είναι ο τραγικός απολογισμός του σεισμού των 5,5 Ρίχτερ, που πλήττει την περιοχή Αρντεμπίλ.

1998 - Η σερβική αστυνομία αρχίζει εκκαθαριστικές επιχειρήσεις «τρομοκρατικών οργανώσεων» στο Κόσοβο.

1999 - Η ελληνική ομάδα του ανσάμπλ κερδίζει το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της στο διεθνές τουρνουά της Μαδέρα. Κερδίζει ακόμα 2 χρυσά στα τελικά (στα 2 στεφάνια & 3 κορδέλες και στις κορίνες). Την ομάδα αποτελούν οι: Ειρήνη Αϊνδηλή, Εύα Χριστοδούλου, Χαρά Καρυάμη, Άννα Πολλάτου, Μαρία Γεωργάτου και Κλεονίκη Γεωργακοπούλου.

2001 - Σεισμός 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλονίζει τις βόρειες ΗΠΑ.

http://www.enikos.gr 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!