Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Μία ώρα πίσω πρέπει να ρυθμιστούν τα ρολόγια απο την Κυριακή 31 Οκτωβρίου στις 04.00 τα ξημερώματα, λόγω της αλλαγής από τη θερινή στη χειμερινή ώρα. Έτσι, στις 04.00 οι δείκτες θα πρέπει να δείξουν 03.00. Σημειώνεται η απόφαση για το θέμα της αλλαγής έχει παγώσει, χωρίς να υπάρχει κάποια εξέλιξη. Σημειώνεται πως το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε για τον τερματισμό της πρακτικής της προσαρμογής των ρολογιών κατά μία ώρα την άνοιξη και το φθινόπωρο εντός του 2021. Η απόφαση της ΕΕ Η απόφαση προέβλεπε ότι η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021 για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα. Πρόκειται για ψήφο που θα αποτελούσε τη βάση συνομιλιών με τις χώρες της ΕΕ για να παρθούν οι τελικές αποφάσεις, με τη συζήτηση για το θέμα να έχει παγώσει καθώς σύμφωνα με το Bloomberg η πανδημία του κορονοϊού ανέβαλε τις όποιες αποφάσεις. Σύμφωνα δε με την ιρλανδική Journal, ο λόγος που η απόφαση έχει παγώσει είναι το γεγονός ότι υπάρχουν διαφωνίες ανάμεσα στα κράτη μέλη για το ποια ώρα θα διατηρήσουν, τη θερινή ή τη χειμερινή. Το πράσινο φως ουσιαστικά έχει δοθεί οριστικά από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ωστόσο μένει να ξεκαθαρίσει πότε θα παρθεί και η τελική απόφαση.

 

Όπως αναφέρει το enimerosi24, η διοίκηση χρεώνει στον γνωστό δημοσιογράφο παραπτώματα εξόχως σημαντικά για πράγματα που ειπώθηκαν στην εκπομπή του τόσο από τον ίδιο όσο και από ακροατές υπό την ανοχή του.

«Αρχικά λοιπόν ο Γιώργος Γεωργίου είχε καταφερθεί κατά του Ολυμπιακού και της διοίκησης της Πειραϊκής ΠΑΕ με χαρακτηρισμούς και επίθετα ακόμη και κατά του προέδρου της Βαγγέλη Μαρινάκη. Στη συνέχεια είχε μιλήσει με απαξιωτικούς και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς για τους ξένους παίκτες του Άρη, με αποτέλεσμα η ομάδα να διαμαρτυρηθεί έντονα εκδίδοντας σχετική ανακοίνωση… Ενώ τις ημέρες που έχει καταγγελθεί ο γνωστός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Σεμέδο, ο δημοσιογράφος άφησε στον αέρα της εκπομπής του ακροατή να μεταδίδει ανέκδοτα για βιασμούς!»

Το ίδιο ρεπορτάζ σημειώνει ότι είχαν γίνει οι απαραίτητες συστάσεις στον Γεωργίου, μέχρι που συνέβη ένα εσωτερικό περιστατικό που έγραψε τους τίτλους τέλους της σχέσης των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με το enimerosi24, λοιπόν, ο Γεωργίου λέγεται ότι εξύβρισε τη γραμματέα του σταθμού κατηγορώντας την για ανύπαρκτα ζητήματα, με αποτέλεσμα να ξεχειλίσει το ποτήρι και η διεύθυνση να βάλει οριστικό τέλος στη συνεργασία τους.

 Πότε αλλάζει η ώρα - Τι ισχύει τελικά για φέτος

Μία ώρα πίσω πρέπει να ρυθμιστούν τα ρολόγια απο την Κυριακή 31  Οκτωβρίου στις 04.00 τα ξημερώματα, λόγω της αλλαγής από τη θερινή στη χειμερινή ώρα. Έτσι, στις 04.00 οι δείκτες θα πρέπει να δείξουν 03.00.

Σημειώνεται η απόφαση για το θέμα της αλλαγής έχει παγώσει, χωρίς να υπάρχει κάποια εξέλιξη. Σημειώνεται πως το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε για τον τερματισμό της πρακτικής της προσαρμογής των ρολογιών κατά μία ώρα την άνοιξη και το φθινόπωρο εντός του 2021.

Η απόφαση της ΕΕ

Η απόφαση προέβλεπε ότι η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021 για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα.

Πρόκειται για ψήφο που θα αποτελούσε τη βάση συνομιλιών με τις χώρες της ΕΕ για να παρθούν οι τελικές αποφάσεις, με τη συζήτηση για το θέμα να έχει παγώσει καθώς σύμφωνα με το Bloomberg η πανδημία του κορονοϊού ανέβαλε τις όποιες αποφάσεις.

Σύμφωνα δε με την ιρλανδική Journal, ο λόγος που η απόφαση έχει παγώσει είναι το γεγονός ότι υπάρχουν διαφωνίες ανάμεσα στα κράτη μέλη για το ποια ώρα θα διατηρήσουν, τη θερινή ή τη χειμερινή.

Το πράσινο φως ουσιαστικά έχει δοθεί οριστικά από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ωστόσο μένει να ξεκαθαρίσει πότε θα παρθεί και η τελική απόφαση.

 

Η Ρωσία ανακοίνωσε την Τρίτη 973 θανάτους λόγω επιπλοκών του κορωνοϊού, τον μεγαλύτερο ημερήσιο απολογισμό από την έναρξη της πανδημίας, με την κυβέρνηση να εκφράζει ανησυχία για τον ρυθμό και την ένταση των νέων μολύνσεων.

«Το βασικό χαρακτηριστικό του τωρινού κύματος είναι μια γρήγορη αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων, καθώς και ο μεγάλος αριθμός των ασθενών των οποίων η μόλυνση δείχνει γρήγορη εξέλιξη σε δύο ή τρεις ημέρες και χρειάζονται ανάνηψη», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο.

Η Άννα Πόποβα, επικεφαλής του ρωσικού φορέα για την υγεία των καταναλωτών, δήλωσε ότι οι περιοχές της χώρας εντείνουν τις προσπάθειες να ενισχυθεί η χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους.

Στην περιοχή της Μόσχας, οι αρχές έδωσαν εντολή να είναι εμβολιασμένο τουλάχιστον το 80% των εργαζομένων σε εμπορικά κέντρα, κέντρα αισθητικής, γυμναστήρια και άλλους δημόσιους χώρους.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!