Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Προφανώς έχετε αναρωτηθεί πολλές φορές με τους φίλους και τις φίλες σας ποια είναι η ιδανική διαφορά για ένα ζευγάρι και φυσικά οι απόψεις ποικίλουν
Μια τελευταία προσέγγιση στο θέμα αυτό κάνει η έρευνα που δημοσιεύει η Daily Mail και διενήργησε ο ιστότοπος «confused.com» σε δείγμα 2 χιλιάδων ατόμων, σύμφωνα με την οποία η ιδανική ηλικιακή διαφορά για να μακροημερεύσει ένα ζευγάρι είναι 4 χρόνια και 4 μήνες.
Οι  ερωτηθέντες δήλωσαν ξεκάθαρα πως για την τέλεια σχέση, το ζευγάρι θα πρέπει να έχει διαφορά ηλικίας και μάλιστα ο άνδρας θα πρέπει να είναι μεγαλύτερος από την γυναίκα σχεδόν κατά τεσσεράμισι χρόνια  με το  1% των γυναικών να δηλώνει δηλώνει πως η τέλεια σχέση γι΄ αυτές είναι να έχουν δεσμό με έναν μικρότερο άντρα.
Μάλιστα, μία στις τρεις γυναίκες υποστηρίζουν ότι δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να βγουν ραντεβού μ” έναν άντρα κατά επτά χρόνια μικρότερο τους.
To 40% θεωρεί ότι ο άντρας θα πρέπει να είναι μεγαλύτερος από την γυναίκα τρία με τέσσερα χρόνια ενώ το 30% πιστεύει πως η διαφορά μεταξύ τους θα πρέπει να είναι πέντε με έξι χρόνια. Το 14% όταν βλέπει μία γυναίκα με μεγαλύτερο άντρα θεωρεί ότι είναι μαζί του για τα…. λεφτά.
aftodioikisi.gr
Με έναν πολύ παράξενο τρόπο κήδεψαν οι δικοί της άνθρωποι την Τζωρτζίνα Σερβόνι Λιόρε στο Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο.
Η γυναίκα, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών την περασμένη Κυριακή, είχε προλάβει να εκφράσει στην οικογένειά της τον τρόπο που θέλει να κηδευτεί.
Καθισμένη σε μια κουνιστή πολυθρόνα και φορώντας το νυφικό της, από τον δεύτερο γάμο που έκανε πριν από 32 χρόνια.
Και η επιθυμία της έγινε πραγματικότητα…






http://www.4news.gr
Με μία πρώτη ματιά στο «Πριγκιπάτο του Sealand»  νομίζει κανείς  ότι πρόκειται για μια εξέδρα άντλησης πετρελαίου. Πάνω στα 492 τετραγωνικά του ζουν 22 άνθρωποι. Εκείνοι μιλούν για ένα ανεξάρτητο κράτος, που δεν το αναγνωρίζει καμία χώρα του κόσμου όμως, σύμφωνα με την Daily Mail.
Δύο τσιμεντένια οικήματα που ενώνονται με μια σιδερένια πλατφόρμα αποτελούν το Φρούριο στις ακτές του Σάφολκ, που βρίσκεται εκεί από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι κάτοικοι του το ονομάζουν «Πριγκιπάτο του Sealand».
Το «Πριγκιπάτο» απέχει μόλις έξι μίλια από τις ακτές του Σάφολκ, αλλά και από το Φέλιξστόου, βρίσκεται σε διεθνή ύδατα και οι κάτοικοι του φροντίζουν να αποδεικνύουν με πολλούς τρόπους ότι είναι ένα… Πριγκιπάτο, όπως το ονόμασε πρώτος ο Πρίγκιπας Μιχαήλ (1963). Στηρίζουν την ανεξαρτησία του έχοντας το δικό τους νόμισμα, τα δικά τους γραμματόσημα, παράγοντας πόσιμο νερό, διαθέτοντας ποδοσφαιρική ομάδα –τους Sealand All Stars- και πουλώντας αναμνηστικά στους τουρίστες που το επισκέπτονται. Παρά το γεγονός ότι πιάνουν ψάρια και αστακούς δε διαθέτουν αυτονομία στο θέμα του φαγητού, καθώς όλα τα υπόλοιπα αναγκάζονται να τα εισάγουν, κυρίως από τη Βρετανία.
Η ιστορία του «Πριγκιπάτου του Sealand»
Η ιστορία του είναι εξίσου σπουδαία με τους κατοίκους του. Το Φρούριο εγκαταλείφθηκε το 1950 (χρησιμοποιούταν ως οχυρό στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο). Μετά από 16 χρόνια όμως ο 46χρονος Ρόι Μπέιτς, ένας ραδιοπειρατής ήθελε να βρει μια νέα… βάση και να μην υπόκειται στους βρετανικούς νόμους. Έτσι, πήρε τη σύζυγο του, Τζόαν και τα παιδιά του, Πενέλοπε και Μάικλ και εγκαταστάθηκαν στο Φρούριο.
Ο Ρόι αυτοονομάστηκε Πρίγκιπας, η Τζόαν Πριγκίπισσα και άρχισαν οι «μάχες» με την βρετανική κυβέρνηση, τις οποίες τελικά κέρδισε καταφέρνοντας να παραμείνει στην εξέδρα και να την… αποκτήσει. Τον Οκτώβριο του 2012 απεβίωσε και το στέμμα του Sealand πέρασε στον γιο του.
Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:


WWII era2 Κι όμως!! Αυτό που βλέπετε είναι ένα ανεξάρτητο κράτος 492 τετραγωνικών με δικό του νόμισμα!
Στο νόμισμα που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι του, το δολάριο του Sealand, απεικονίζεται η Πριγκίπισσα Τζόαν.
WWII era3 Κι όμως!! Αυτό που βλέπετε είναι ένα ανεξάρτητο κράτος 492 τετραγωνικών με δικό του νόμισμα! WWII era4 Κι όμως!! Αυτό που βλέπετε είναι ένα ανεξάρτητο κράτος 492 τετραγωνικών με δικό του νόμισμα!
Οι αυτοαποκαλούμενοι Πρίγκιπας και Πριγκίπισσα του Sealand, Ρόι Μπέιτς και η σύζυγος του Τζόαν, λίγο πριν το θάνατο του πρώτου (αριστερά) και όταν πρωτοέφτασαν στο Φρούριο.
WWII era5 Κι όμως!! Αυτό που βλέπετε είναι ένα ανεξάρτητο κράτος 492 τετραγωνικών με δικό του νόμισμα!

WWII era6 Κι όμως!! Αυτό που βλέπετε είναι ένα ανεξάρτητο κράτος 492 τετραγωνικών με δικό του νόμισμα!

WWII era7 Κι όμως!! Αυτό που βλέπετε είναι ένα ανεξάρτητο κράτος 492 τετραγωνικών με δικό του νόμισμα!

WWII era8 Κι όμως!! Αυτό που βλέπετε είναι ένα ανεξάρτητο κράτος 492 τετραγωνικών με δικό του νόμισμα!

WWII era9 Κι όμως!! Αυτό που βλέπετε είναι ένα ανεξάρτητο κράτος 492 τετραγωνικών με δικό του νόμισμα!

WWII era10 Κι όμως!! Αυτό που βλέπετε είναι ένα ανεξάρτητο κράτος 492 τετραγωνικών με δικό του νόμισμα!
aftodioikisi.gr
Ολλανδοί επιστήμονες κατάφεραν να πραγματοποιήσουν ακριβή τηλεμεταφορά κβαντικών πληροφοριών σε απόσταση τριών μέτρων.
Πρόκειται για ένα επίτευγμα που όμως… απέχει ακόμη πολύ από τη διάσημη φράση «Διακτίνισέ με, Σκότι!» στο Σταρ Τρεκ όπου οι άνθρωποι τηλεμεταφέρονταν στο Διάστημα αλλά αποτελεί ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.
Αρκετοί επιστήμονες θεωρούν πλέον ότι κάποτε θα καταστεί εφικτή
η τηλεμεταφορά ολόκληρων ανθρώπων από το ένα μέρος στο άλλο. Προς το παρόν πάντως -και για αρκετό ακόμη καιρό- θα πρέπει να αρκεστούμε στην τηλεμεταφορά κβαντικών πληροφοριών.
Ασφαλή δεδομένα
Η εξέλιξη της συγκεκριμένης έρευνας θα συμβάλει στη δημιουργία του «κβαντικού διαδικτύου», που θα διασυνδέει αστραπιαία εξίσου γρήγορους κβαντικούς υπολογιστές. Ακόμη πιο άμεσα, προτού υλοποιηθεί το κβαντικό διαδίκτυο, η τηλεμεταφορά κβαντικών δεδομένων θα καταστήσει πιο ασφαλής από τους «ωτακουστές» τις σημερινές επικοινωνίες, καθώς η μετάδοση κβαντικών δεδομένων θεωρείται 100% ασφαλής (θεωρητικά τουλάχιστον).
Την έρευνα πραγματοποίησαν ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ρόναλντ Χάνσον του Ινστιτούτου Νανοεπιστήμης του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας Delft στην Ολλανδία. Κατάφεραν να τηλεμεταφέρουν (και μάλιστα με αξιοπιστία 100%) πληροφορίες, κωδικοποιημένες σε υποατομικά σωματίδια, ανάμεσα σε δύο σημεία που απέχουν τρία μέτρα. Η τηλεμεταφορά βασίζεται στο μυστηριώδες φαινόμενο της κβαντικής «εμπλοκής» ή κβαντικού «εναγκαλισμού», κατά την οποία η κατάσταση ενός σωματιδίου επηρεάζει αυτόματα την κατάσταση ενός άλλου μακρινού σωματιδίου (κάτι που καθόλου δεν άρεσε στον Αϊνστάιν, επειδή δεν μπορούσε να το εξηγήσει).
Στο πείραμα χρησιμοποιήθηκαν «εναγκαλισμένα» ηλεκτρόνια παγιδευμένα μέσα σε κρύσταλλο διαμαντιού σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Οι ερευνητές πέτυχαν την τηλεμεταφορά τεσσάρων διαφορετικών καταστάσεων των υποατομικών σωματιδίων, που η κάθε μία αντιστοιχούσε σε μια μονάδα κβαντικής πληροφορίας (qubit) – κατ” αντιστοιχία των συμβατικών δυαδικών μονάδων ψηφιακής πληροφορίας (bit). Ένας βασικός στόχος των επιστημόνων είναι να δημιουργήσουν έναν ισχυρό κβαντικό υπολογιστή, που θα μπορεί να δουλεύει με έναν μεγάλο αριθμό «εναγκαλισμένων» κβαντικών μονάδων πληροφοριών (qubits), κάτι που όμως ακόμη δεν έχει καταστεί εφικτό. Το επίτευγμα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Science».
Κάποτε και ο άνθρωπος
Ο Χάνσον υποστηρίζει ότι οι νόμοι της Φυσικής δεν απαγορεύουν την τηλεμεταφορά μεγάλων αντικειμένων, άρα και ανθρώπων. Όπως ανέφερε, κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον δεν αποκλείεται οι άνθρωποι να διακτινίζονται ακόμη και στο διάστημα.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η τηλεμεταφορά αφορά κατά βάση την κατάσταση ενός σωματιδίου. «Εφόσον πιστεύει κανείς ότι δεν είμαστε παρά μια συλλογή ατόμων συνενωμένων με ένα συγκεκριμένο τρόπο, θεωρητικά φαίνεται δυνατό να τηλεμεταφέρουμε τους εαυτούς μας από το ένα μέρος στο άλλο. Πρακτικά, κάτι τέτοιο θα είναι πολύ απίθανο, αλλά το να πούμε ότι ποτέ δεν θα γίνει, αυτό θα ήταν επικίνδυνο. Δεν θα το απέκλεια, επειδή κανείς θεμελιώδης φυσικός νόμος δεν το εμποδίζει. Αν όμως συμβεί ποτέ, θα είναι στο μακρινό μέλλον», δήλωσε ο Χάνσον.
Η ερευνητική ομάδα σχεδιάζει μια πολύ πιο φιλόδοξη τηλεμεταφορά σε απόσταση 1.300 μέτρων στο χώρο του πανεπιστημίου. Η προσπάθεια αυτή θα γίνει τον προσεχή Ιούλιο. Συνολικά σε όλο τον κόσμο, πέντε έως έξι επιστημονικές ομάδες ανταγωνίζονται για το ποιά θα πετύχει πρώτη την κβαντική τηλεμεταφορά σε μεγάλες αποστάσεις, ίσως και με ταχύτητα μεγαλύτερη και από του φωτός.

http://peiraxtiri.gr
Ένας πολιτικός του κυβερνώντος κόμματος της Ινδίας χαρακτήρισε τον βιασμό ένα κοινωνικό έγκλημα, πρόσθεσε ωστόσο ότι «μερικές φορές είναι σωστός, μερικές φορές είναι λάθος».
Συγκεκριμένα, ένας τοπικός βουλευτής του κόμματος Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP) του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι δήλωσε σήμερα ότι μπορεί να θεωρηθεί ότι διαπράχθηκε το έγκλημα του βιασμού μόνο αν αυτό καταγγελθεί στην αστυνομία.
«Είναι ένα κοινωνικό έγκλημα που εξαρτάται από τους άνδρες και τις γυναίκες. Μερικές φορές είναι σωστό, μερικές φορές είναι λάθος», δήλωσε ο Μπαμπουλάλ Γκάουρ υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για τον νόμο και την τάξη στο κρατίδιο Μάντια Πραντές το οποίο κυβερνά το BJP. «Μέχρι να υπάρξει καταγγελία, τίποτα δεν μπορεί να γίνει», δήλωσε ο Γκάουρ στους δημοσιογράφους.
Εξάλλου ο Γκάουρ εξέφρασε την υποστήριξή του στον Μουλάγιαμ Σινγκ Γιάνταβ, επικεφαλής του τοπικού κόμματος Σαματζουάντι που κυβερνά το κρατίδιο Ουτάρ Πραντές. Οι πολιτικοί ηγέτες του κρατιδίου αυτού, όπου δύο εξαδέλφες 12 και 14 ετών βιάστηκαν και απαγχονίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, έχουν δεχθεί επικρίσεις επειδή δεν μετέβησαν στην περιοχή του συμβάντος και κατηγόρησαν τα μέσα ενημέρωσης ότι υπερπροβάλλουν το περιστατικό.
Στη διάρκεια των πρόσφατων εκλογών ο Μουλάγιαμ επέκρινε τις πρόσφατες νομικές μεταρρυθμίσεις βάσει των οποίων προβλέπεται να επιβάλλεται η ποινή του θανάτου σε όσους κρίνονται ένοχοι για ομαδικό βιασμό, λέγοντας: «Τα αγόρια κάνουν λάθη, θα απαγχονιστούν για έναν βιασμό;».
Το BJP απέρριψε τα σχόλια του Γκάουρ επισημαίνοντας ότι αποτελούν προσωπική του άποψη και όχι αυτή του κόμματος.
Πάντως ο Μόντι, ο οποίος κατήγαγε μια ιστορική νίκη την προηγούμενη εβδομάδα στις βουλευτικές εκλογές, έχει μέχρι στιγμής παραμείνει σιωπηλός όσον αφορά τη διπλή δολοφονία και τον βιασμό των κοριτσιών στο χωριό Κάτρα Σαχαντατγκάντζ.
Ο πατέρας και ο θείος ενός εκ των θυμάτων δήλωσαν ότι προσπάθησαν να καταγγείλουν το έγκλημα στην τοπική αστυνομία, αλλά οι αστυνομικοί τους έδιωξαν. Για το έγκλημα έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής τρεις άνδρες, ενώ δυο αστυνομικοί κρατούνται καθώς φέρονται να προσπάθησαν να το συγκαλύψουν.
Αν και στην Ινδία καταγγέλλεται κατά μέσο όρο ένας βιασμός κάθε 21 λεπτά, οι παραλείψεις της αστυνομίας έχουν ως αποτέλεσμα πολλά τέτοια εγκλήματα να μην καταγγέλλονται ή να μην ερευνούνται σωστά, όπως επισημαίνουν οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Τις τελευταίες ημέρες έχουν έρθει στη δημοσιότητα αρκετές περιπτώσεις σεξουαλικών εγκλημάτων. Μια γυναίκα στο Ουτάρ Πραντές υπέστη ομαδικό βιασμό, ενώ στη συνέχεια οι δράστες την ανάγκασαν να πιει οξύ και την στραγγάλισαν. Μια ακόμη γυναίκα πυροβολήθηκε στο κεφάλι εξ επαφής στη βορειοανατολική Ινδία όταν προσπάθησε να αντισταθεί στους άνδρες που της είχαν επιτεθεί, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν έχει δηλώσει «ιδιαίτερα συγκλονισμένος» από τον βιασμό και τον φόνο των δύο κοριτσιών.
«Λέμε “όχι” στην καταστροφική και απορριπτική άποψη ότι “Τα αγόρια θα είναι αγόρια”», υπογράμμισε ο Μπαν σε μια ανακοίνωσή του αυτή την εβδομάδα σε μια σαφή αναφορά στη γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Μουλάγιαμ Σινγκ Γιάνταβ.
Πηγή: news247.gr 
Ο Παπαγάλος και ο Εσταυρωμένος

Ένας κύριος είχε στο σπίτι του έναν παπαγάλο. Μια μέρα παρήγγειλε πετρέλαιο για την πολυκατοικία. Του έτυχε όμως μια επείγουσα δουλειά και είπε στον παπαγάλο όταν χτυπήσουν το κουδούνι από την ΒP να τους ανοίξει και να τους πει να βάλουν 1 τόνο πετρέλαιο.
Πράγματι σε λίγο χτυπά το κουδούνι, ανοίγει ο παπαγάλος και λέει από το θυροτηλέφωνο στον υπάλληλο της ΒΡ: "10 τόνους πετρέλαιο, 10 τόνους πετρέλαιο".
Όταν γύρισε ο κύριος μόνο που δεν έπαθε εγκεφαλικό βλέποντας το πετρέλαιο να έχει πλημμυρίσει την είσοδο της πολυκατοικίας, το κλιμακοστάσιο, το λεβητοστάσιο και να τρέχει στο δρόμο.
Βουτάει από το λαιμό το παπαγάλο και τον ρωτά έξαλλος: "Πόσο πετρέλαιο τους είπες;"
"Παράγγειλα λίγο περισσότερο για να έχουμε, αφεντικό!", απαντά ο παπαγάλος.
Τον αρπάζει αυτός και για να μην τον πνίξει του ανοίγει τα φτερά και τον καρφώνει στον τοίχο.
"Εκεί θα μείνεις", του λέει, "Ακου 10 τόνους πετρέλαιο! 10 ώρες θα μείνεις κρεμασμένος μέχρι να καταλάβεις τι έκανες".
Ο παπαγάλος που από το φόβο του καθόταν κρεμασμένος χωρίς να μιλάει για ώρες, κάποια στιγμή κοιτάζει στον απέναντι τοίχο που ήταν κρεμασμένος ένας μεγάλος Σταυρός με τον Εσταυρωμένο και του λέει:
"Φαντάσου πόσους τόνους πετρέλαιο είχες παραγγείλει εσύ για να σ έχει τόσα χρόνια κρεμασμένο τ αφεντικό!".

http://www.anekdota.gr

Μια από τις πλέον εντυπωσιακές πισίνες που υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο χτίζεται στην Τήνο. Συγκεκριμένα, σε μια πλαγιά του νησιού, χτίζεται ένα σπίτι που ενσωματώνεται πλήρως στο τοπίο και εντυπωσιάζει τόσο με την αρχιτεκτονική του ιδίου αλλά και της πισίνας που βρίσκεται στην οροφή του και αποτελεί το φυσικό του καμουφλάζ.
Σύμφωνα με τα σχέδια. η πισίνα που θα βρίσκεται στην άκρη του βράχου και θα εκτείνεται και πέρα από αυτόν, δεν θα έχει σκελετό και θα δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι είναι φυσική συνέχεια της θάλασσας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μόνο πράγμα που θα διακρίνεται αν δει κανείς το σημείο από ψηλά θα είναι η πισίνα. Το νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αντανακλά το περιβάλλον και κατά τη διάρκεια της νύχτας τον έναστρο νυχτερινό ουρανό.
Η βίλα Mirage είναι έργο του αρχιτεκτονικού γραφείου Kois Associates Architects και θα έχει μια επιφάνεια 198 τετραγωνικών μέτρων που θα προσφέρει πανοραμική θέα στο χερσαίο και θαλάσσιο τοπίο .






aftodioikisi.gr
Αστρονόμοι στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν για πρώτη φορά ένα νέου τύπου πολύ βαρύ εξωπλανήτη, που ονόμασαν μέγα-Γη...

Πρόκειται για έναν βραχώδη κόσμο, εκτός του ηλιακού μας συστήματος, σε απόσταση 560 ετών φωτός, ο οποίος ζυγίζει 17 φορές περισσότερο από τη Γη και έχει διάμετρο 2,3 φορές μεγαλύτερη.

Οι ερευνητές του Κέντρου Αστροφυσικής Χάρβαρντ-Σμιθσόνιαν, με επικεφαλής τον Ξαβιέ Ντιμίσκ, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση σε συνέντευξη Τύπου στην Αμερικανική Αστρονομική Εταιρεία, δήλωσαν ότι ο εξωπλανήτης είναι ο Κέπλερ-10c, ο οποίος κάθε 45 μέρες (το έτος του) διαγράφει μια πλήρη τροχιά γύρω από το άστρο του, που μοιάζει με τον Ήλιο μας και βρίσκεται στον αστερισμό του Δράκοντα.

http://peiraxtiri.gr
Δεν είναι λίγες οι στιγμές που έχουμε πάρει μια απόφαση ή έχουμε αποφύγει μια κατάσταση βασιζόμενοι στο ένστικτό μας. Είναι η ικανότητα που έχει ο καθένας με διαφορετικό τρόπο, να αποκτά την άμεση αίσθηση και τη γρήγορη γνώση να προχωρήσει ή όχι σε μία πράξη.
Στο παρελθόν το ένστικτο είχε αναφερθεί σε μύθους και παλιά μυθιστορήματα, σαν τη μυστηριώδη εσωτερική δύναμη και το ειδικό χάρισμα ανθρώπων που διέθεταν ιδιαίτερες ικανότητες.
Ερευνητές από το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ζυρίχης, έχουν αποδείξει ότι το περίεργο αίσθημα που έχουμε στο στομάχι, είναι το ένστικτο που μας προειδοποιεί για τις απειλές που πρόκειται να συμβούν.
Θεωρητικά ο εγκέφαλος θα έπρεπε να μας αφυπνίσει για τον κίνδυνο, με τους επιστήμονες να υποστηρίζουν ότι όταν αγνοούμε την ενόχληση που νιώθουμε, γινόμαστε επιρρεπείς και λιγότερο επιφυλακτικοί στις ενδεχόμενες απειλές.
Σε μια σειρά από πειράματα, διαπίστωσαν ότι η έμφυτη αντίδραση στο φόβο επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τα σήματα που στέλνονται από το στομάχι στον εγκέφαλο και πώς η διακοπή τους μπορεί να μας οδηγήσει σε συνεχόμενα λάθη.
Με τη «σοφία του σώματος» πολλά ερεθίσματα που διεγείρουν τις αισθήσεις μας, παρακάμπτουν το μέρος του εγκέφαλου που δημιουργεί τη συνειδητή σκέψη με αποτέλεσμα να αντιλαμβανόμαστε πολλαπλές πληροφορίες που βρίσκουν τη θέση τους μέσα μας.
Πιθανό να μη γνωρίζουμε και εμείς οι ίδιοι πόσα πολλά ξέρουμε, ώσπου μια μέρα από κάποια αφορμή, εμφανιστεί αυτή η γνώση και μας χρησιμεύσει ρυθμίζοντας τη συμπεριφορά μας.
Το ένστικτο δεν είναι μια μεταφυσική ιδιότητα, αλλά μια πραγματική ικανότητα που σε μικρό χρόνο αξιοποιεί στοιχεία και μας βοηθάει να έχουμε μια γενική αντίληψη από την πραγματικότητα που μας περιβάλλει.
Σε μια εποχή που δεχόμαστε πλήθος από ερεθίσματα χωρίς να έχουμε το χρόνο να τα επεξεργαστούμε αναλυτικά, το ένστικτο θα εκτιμήσει τις πληροφορίες με βάση τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας. Συγχρόνως θα αποτελεί το «συναγερμό»  που θα μας προστατεύσει από αρνητικές καταστάσεις και ας είμαστε καχύποπτοι σε κάτι που φαίνεται να έρχεται από μέσα μας χωρίς να γνωρίζουμε την ύπαρξη του.
echoes.gr
Μια 35χρονη γυναίκα συνελήφθη στη Φινλανδία, μετά την ανακάλυψη από την αστυνομία των σορών πέντε βρεφών σε υπόγεια αποθήκη σε πολυκατοικία.

Η αστυνομία της πόλης Όουλου ανακοίνωσε ότι βρήκε τα πτώματα των νεκρών βρεφών- τα οποία έμοιαζαν να είναι σχεδόν πλήρως ανεπτυγμένα έμβρυα- μέσα σε σακούλες σε υπόγεια αποθήκη του κτηρίου, όταν ειδοποιήθηκε από τους διαχειριστές της πολυκατοικίας.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών παρουσιάστηκε μία γυναίκα, η οποία ισχυρίστηκε ότι είχε τοποθετήσει τις σακούλες στην αποθήκη και ότι είχε γεννήσει τα μωρά στο σπίτι πριν από πέντε έως και 10 χρόνια.

Η αστυνομία δεν αποκάλυψε την ταυτότητα της γυναίκας, ενώ άγνωστα παραμένουν τα κίνητρά της.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Μεγάλη είναι η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα που απευθύνουν οι διοργανωτές της συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στην πλατεία Αριστοτέλους.
Τα είδη που θα συγκεντρωθούν προορίζονται για τους πλημμυροπαθείς στη Σερβία, την Κροατία και τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη. Στη διοργάνωση της συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας συμμετέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η πρωτοβουλία ανήκει στον ΣΚΑΪ και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», σε συνεργασία με την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, των πρεσβειών της Σερβίας και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και το Ράδιο Θεσσαλονίκη. Η συγκέντρωση ειδών θα διαρκέσει μέχρι τις 2 το μεσημέρι, στην Πλατεία Αριστοτέλους (κάτω από την οδό Μητροπόλεως).
Η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης θα συνεχιστεί στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού στην παραλιακή λεωφόρο μέχρι τις 11 Ιουνίου.
Τα είδη που θα ζητούνται είναι: κλινοσκεπάσματα, ράντζα, τρόφιμα μακράς διαρκείας και παιδικές τροφές, παιδικές πάνες και είδη ατομικής υγιεινής, φακούς, μπαταρίες και γαλότσες.
Η ανθρωπιστική βοήθεια θα μεταφερθεί στις γειτονικές χώρες από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και θα διανεμηθεί από τον Ερυθρό Σταυρό, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής.
thestival.gr
Στην έσχατη και πιο επίπονη μορφή διαμαρτυρίας προχώρησε δημοτικός αστυνομικός από τη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε απεργία πείνας από την Παρασκευή, 6 Ιουνίου, μπροστά από το δημαρχείο καθώς βρίσκεται μπροστά στον εφιάλτη της απόλυσης.
Πρόκειται για τον Γιάννη Βαγδάτη, για τον οποίο η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) εργαζομένων δήμου Θεσσαλονίκης, δηλώνει τη συμπαράστασή της και με ανακοίνωση καλεί όλους τους εργαζόμενους να σταθούν στο πλευρό του.
Αναλυτικότερα, ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΑΣ:
«Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία εργαζομένων δ. Θεσ/νίκης δηλώνει τη συμπαράστασή της στον συνάδελφο δημοτικό αστυνόμο Γιάννη Βαγδάτη που ξεκίνησε απεργία πείνας στις 6/6/2014 μπροστά στο δημαρχείο. Ο συνάδελφος Γιάννης απολύεται, θύμα- όπως και χιλιάδες εργαζόμενοι στους δήμους και το δημόσιο (σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνόμοι, καθηγητές, καθαρίστριες κ.α.)- της σκληρής αντεργατικής πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ και των δημάρχων που την εφαρμόζουν.
 Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους του δ. Θεσ/νίκης και όλης της πόλης να δείξουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους.  Καλύτερη συμπαράσταση θα είναι η συμμετοχή στον αγώνα για
επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων. Η συμμετοχή στον αγώνα ενάντια στη λεγόμενη «αξιολόγηση» που θα οδηγήσει σε νέες απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις για να θησαυρίζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες σε βάρος του λαού».
aftodioikisi.gr
Για άλλη μια φορά η φύση αποδεικνύει ότι είναι ο καλύτερος καλλιτέχνης!
Μόλις 2,5 μίλια από την ακτή του Maui στη Hawaii βρίσκεται ο κρατήρας Molokini, ένας μερικώς βυθισμένος ηφαιστειακός κρατήρας σε σχήμα μισοφέγγαρου. Το μέρος του κρατήρα που προεξέχει σχηματίζει ένα «νησάκι» που δημιουργήθηκε από μια συνεχόμενη ηφαιστειακή δραστηριότητα 200.000 και πλέον χρόνων.
Βέβαια υπάρχει και ο θρύλος των ντόπιων που λέει πως κάποτε το Molokini ήταν μία πανέμορφη γυναίκα. Η γυναίκα αυτή όπως επίσης και η Pele, η θεά της πυρκαγιάς, ήταν ερωτευμένες με τον ίδιο άντρα. Η ζηλιάρα Pele για να απαλλαγεί από την αντίζηλό της, την μεταμόρφωσε σε πέτρα και την έριξε στη θάλασσα….
Λόγω του μοναδικού του σχήματος, το Molokini παρέχει ένα φυσικό φράγμα κατά των κυμάτων και των θαλάσσιων ρευμάτων, με αποτέλεσμα τα νερά εκεί να θεωρούνται ιδιαίτερα ασφαλή και κατάλληλα για τους αρχάριους λάτρεις της κατάδυσης. Επιπλέον, είναι και ένα ασφαλές καταφύγιο για όλα τα είδη θαλάσσιας ζωής και προσελκύει ψάρια που αναζητούν προστασία από τη βαθιά θάλασσα.
Στο βυθό του κρατήρα-νησιού μπορεί να συναντήσει κανείς εκατοντάδες είδη ψαριών αλλά και κοραλλιών, μερικά από τα οποία δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο. Εξαιτίας της σχεδόν τέλειας ορατότητας που υπάρχει κάτω από το νερό, το Molokini αποτελεί δημοφιλές προορισμό για scuba diving και κολύμβηση με αναπνευστήρα. Θεωρείται ως ένα από τα 10 καλύτερα σημεία κατάδυσης σε ολόκληρο τον κόσμο!
Τα νερά του νησιού έχουν χαρακτηριστεί ως «προστατευμένη θαλάσσια περιοχή», ενώ απαγορεύονται αυστηρά οι επισκέπτες στο έδαφός του. Αυτό είναι ένα απαραίτητο μέτρο των αρχών για την προστασία των άγριων πτηνών, ο πληθυσμός των οποίων μειώθηκε σημαντικά τα προηγούμενα χρόνια εξαιτίας της λαθροθηρίας. Μοναδικοί επισκέπτες στο έδαφος του Molokini είναι ορισμένοι ορνιθολόγοι, βοτανολόγοι και φυσικά κάποιοι φωτογράφοι.

echoes.gr
Η χρήση του smartphone, του τάμπλετ ή του κομπιούτερ το βράδυ μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους, αποκαλύπτει μια νέα μελέτη.
Η αιτία είναι το μπλε φως που εκπέμπουν οι οθόνες τους: όπως έδειξε η μελέτη, η έκθεση σε αυτό το φως τη νύχτα αυξάνει τα επίπεδα της πείνας για αρκετές ώρες, ακόμα κι αν κάποιος έχει φάει πριν εκτεθεί σε αυτό!
Στην πραγματικότητα, η έκθεση στο μπλε φως ανοίγει την όρεξη μόλις 15 λεπτά έπειτα από την έναρξή της, ενώ η πείνα επιμένει επί τουλάχιστον δύο ώρες.
Την όλη μελέτη πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Northwestern του Σικάγου, οι οποίοι επιστράτευσαν 10 υγιείς εθελοντές για να διερευνήσουν τις επιδράσεις του φωτισμού στο αίσθημα της πείνας και τον μεταβολισμό της γλυκόζης.
Όλοι οι εθελοντές είχαν φυσιολογικές συνήθειες διατροφής και ύπνου, ενώ πριν αρχίσει η έκθεσή τους στο φως κατανάλωσαν το ίδιο, πλούσιο σε υδατάνθρακες γεύμα.
Οι υδατάνθρακες (λ.χ. ψωμί, δημητριακά, μακαρόνια, ρύζι) επελέγησαν επειδή αυτοί είναι που αυξάνουν τα επίπεδα γλυκόζης (είναι η επιστημονική ονομασία για το «ζάχαρο») στο αίμα.
Οι δέκα εθελοντές συμμετείχαν στη μελέτη επί τέσσερις ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων οι ερευνητές τους εξέθεταν σε ημίφως τις 16 ώρες που ήταν ξύπνιοι και σε ελάχιστο φως όταν κοιμόντουσαν.
Εξαίρεση σε αυτό αποτέλεσε η τρίτη ημέρα, καθώς 10,5 ώρες έπειτα από την πρωινή έγερση (δηλαδή γύρω στις 5-6 το απόγευμα) οι ερευνητές άρχισαν να τους εκθέτουν σε δυνατό, μπλε φως, το οποίο έσβησαν έπειτα από 3 ώρες.
Κάθε μέρα, εξάλλου, οι εθελοντές συμπλήρωναν ειδικά ερωτηματολόγια στα οποία ανέφεραν πόσο πεινούσαν, ενώ υποβάλλονταν σε τακτά χρονικά διαστήματα σε εξετάσεις καταγραφής του μεταβολισμού της γλυκόζης.
Όπως γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Sleep», με αυτό τον τρόπο ανακάλυψαν ότι τα επίπεδα της πείνας των εθελοντών και ο μεταβολισμός της γλυκόζης αυξήθηκαν κατακόρυφαέπειτα από την έκθεση στο μπλε φως.
Προγενέστερες μελέτες έχουν συσχετίσει την νυχτερινμή έκθεση στον μπλε φωτισμό από τις οθόνες των ηλεκτρονικών συσκευών, με καταστολή της ανάγκης για ύπνο και έτσι με αύξηση του κινδύνου εμφάνισης αϋπνίας.
«Η μελέτη μας έδειξε ότι μία και μόνο έκθεση διαρκείας 3 ωρών σε μπλε φωτισμό στη διάρκεια του απογεύματος και νωρίς το βράδυ μπορεί να επηρεάσει έντονα την πείνα και τον μεταβολισμό της γλυκόζης», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια Άιβι Τσαν, μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Κέντρο Ύπνου & Κιρκάδιας Βιολογίας του Northwestern.
«Τα ευρήματα αυτά είναι σημαντικά, διότι υποδηλώνουν πως η διαχείριση του περιβάλλοντος φωτισμού μπορεί να αντιπροσωπεύει ένα νέο τρόπο επηρεασμού της πρόσληψης τροφής και του μεταβολισμού».

http://www.thestival.gr
Υπάρχει ένας μύθος που λέει πως η ετεροθαλής αδελφή του βασιλιά Αρθούρου Fata Morgana, κατοικούσε σε κρυστάλλινα παλάτια στο βυθό της θάλασσας και ήταν «ειδική» στην δημιουργία οπτικών ψευδαισθήσεων.
Διέθετε μαγικές δυνάμεις και εμφάνιζε ψεύτικες εικόνες κάστρων πάνω από τις ακτές παρασύροντας τους ναυτικούς σε ναυάγια. Ενδεχομένως για τον λόγο αυτό, τα περίεργα φαινόμενα αντικατοπτρισμού που συμβαίνουν και στις μέρες μας, έχουν το όνομά της.
Κρυστάλλινα κάστρα ανάμεσα σε βουνά μέσα στο δάσος, εμφανίζονται πάνω από τα στενά της Μεσσήνης στη Νότια Ιταλία. Οι τυχεροί μάρτυρες με την βοήθεια του ανέμου μπορούν να βλέπουν εικόνες να ταλαντεύονται μαγικά ανάμεσα στον ουρανό και τη θάλασσα.
Εντυπωσιακός και πολύ αληθοφανής αντικατοπτρισμός συνέβη στις 16 Ιουνίου του 2011 και άφησε άφωνους τους κατοίκους της πόλης Huangshan στην Ανατολική Κίνα.
Ουρανοξύστες ολόκληρης πόλης και βουνά που χάνονται στον ορίζοντα μέσα σε ομίχλη εμφανίστηκαν πάνω από τον ποταμό Xin’an, προκαλώντας αμηχανία με πολλούς να κάνουν σκέψεις ότι πρόκειται για μια πύλη που οδηγεί σε ένα άγνωστο πολιτισμό.
Οι επιστήμονες ερμήνευσαν ότι πρόκειται για οφθαλμαπάτη που προκαλείται όταν η υγρασία του αέρα είναι θερμότερη από αυτή της επιφάνειας του νερού, με την αιωρούμενη πόλη να εξακολουθεί μέχρι σήμερα να παραμένει άγνωστη.
Παρόμοιο φαινόμενο συνέβη τον Ιούνιο του 1801 στο Yughal στην Ιρλανδία, όταν από το πουθενά εμφανίστηκε μία πολιτεία με τα μέγαρα της να χάνονται μέσα σε δάσος, ενώ το 1796 στην ίδια περιοχή έμεινε στον αέρα μία άλλη πόλη που κρυβόταν πίσω από μεγάλα τείχη και κάστρα.
Σε πολλές περιοχές της Σουηδίας, άνθρωποι αντίκρισαν έκπληκτοι μαγικές εικόνες, όπως τα δύο ιπτάμενα δασώδη νησιά με μία τεράστια κατασκευή στο Oxelosund το1885 και την εμφάνιση μίας λίμνης δίπλα σε μια μεγάλη πόλη να ίπταται πάνω από το Lindbergh τον Οκτώβριο του 1884.
Στην Ελλάδα το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί στον βόρειο Ευβοϊκό κόλπο, ενώ ορισμένοι κατατάσσουν στην ίδια κατηγορία και τους φημισμένους «Δροσουλίτες» που κάνουν την εμφάνισή τους στο Φραγκοκάστελο της Κρήτης.
Η Fata Morgana ανήκει στα Μετεωρολογικά φαινόμενα και υπάγεται στους ανώτερους αντικατοπτρισμούς (superior mirage). Υπάρχουν και οι κατώτεροι αντικατοπτρισμοί (inferior mirage) που είναι πιο συνηθισμένοι και τους «συναντά» κανείς στην άσφαλτο τους καλοκαιρινούς μήνες όπου το οδόστρωμα είναι πολύ ζεστό. Όλοι έχουμε δει «υγρό» το οδόστρωμα μερικά μέτρα μπροστά μας χωρίς όμως αυτό να ισχύει.
echoes.gr
Ούτε μια, ούτε δυο, ούτε καν 10...
Ένας Ινδός απατεώνας κατάφερε να πείσει 60 γυναίκες να τον παντρευτούν και μετά τους έκλεψε χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα, αναφέρει η Huffington Post.

O 30χρονος Mohammad Sizam συνελήφθη στο Bihar της Ινδίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τον απατεώνα όταν ένα 14χρονο κορίτσι, και αυτό θύμα του, εξαφανίστηκε από το χωριό της.

Ο 30χρονος, που παρίστανε τον ελεγκτή εισιτηρίων συνελήφθη και αμέσως πολλές γυναίκες άρχισαν να τηλεφωνούν στις αρχές αναφέροντας ότι τον είχαν παντρευτεί, και τους είχε αποσπάσει χρήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα!

Συνολικά 15 από τις 62 γυναίκες που έχουν πέσει θύματά του κατέθεσαν στις αρχές, αναφέρει η Huffington Post.

Αστυνομικός του τμήματος ανακοίνωσε ότι πολλές μάλιστα έχουν φέρει στον κόσμο και παιδιά του, ενώ ο ίδιος τα τελευταία 10 χρόνια άλλαζε συνεχώς το όνομά του.

Η τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρά φαίνεται να βελτιώνει την σεξουαλική ζωή των ζευγαριών, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Συγκεκριμένα ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι έχουν τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα κάνουν σεξ διπλάσιες φορές από εκείνους που δεν έχουν.
Πρόκειται για τα ευρήματα έρευνας που έγινε από την βρετανική ιστοσελίδα vouchercodespro.co.uk σε δείγμα 2.431 ατόμων που κατά δήλωσή τους βρίσκονται σε ερωτική σχέση.
Αρχικά όλοι οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν στο εάν "είχαν τηλεόραση στο υπνοδωμάτιό τους;", όπου το 74% των εθελοντών απάντησαν "ναι" .Όταν όλα τα αποτελέσματα συγκεντρώθηκαν , φάνηκε ότι εκείνοι που είχαν τηλεόραση στο υπνοδωμάτιό τους είχαν σεξουαλική επαφή , κατά μέσο όρο , δύο φορές την εβδομάδα , ενώ εκείνα τα ζευγάρια που δεν είχαν τηλεόραση στο υπνοδωμάτιό τους έκαναν σεξ , κατά μέσο όρο , μία φορά την εβδομάδα . Όλοι οι συμμετέχοντες που δήλωσαν ότι είχαν τηλεόραση στο υπνοδωμάτιό τους ερωτήθηκαν αν πιστεύουν ότι η παρουσία της τηλεόρασης τους οδήγησε σε μια πιο συχνή σεξουαλική ζωή , από τους οποίους το 67% απάντησε θετικά.
Επίσης από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι το 47% των ζευγαριών αφήνει την τηλεόραση ανοιχτή κατά την διάρκεια των σεξουαλικών τους συνευρέσεων. Μάλιστα το 37% των συμμετεχόντων ζευγαριών απάντησε ότι η τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα βελτιώνει την σεξουαλική τους ζωή, επειδή τους δίνει την ευκαιρία να παρακολουθούν μαζί ερωτικές ταινίες που τους ανεβάζουν την σεξουαλική διάθεση και επιθυμία. Επίσης ένα 14% απάντησε ότι το να παρακολουθούν μαζί τηλεόραση γενικά "τους φέρνει πιο κοντά". Οι μισοί από αυτούς που δεν είχαν τηλεόραση στο υπνοδωμάτιό τους ( 48%) δήλωσαν ότι θα ήθελαν να έχουν, αλλά ο/η σύντροφός τους δεν ήθελε.
news.gr
Μέχρι τώρα όταν γινόταν φραγή στο κινητό σου λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών, οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας σε χρέωναν κανονικά με το μηνιαίο πάγιο. Δηλαδή, και πλήρωνες, και δεν μπορούσες να χρησιμοποιήσεις το τηλέφωνο επειδή ήσουν "οφειλέτης"

Πλέον, oπως ανακοίνωσε, η Wind  από 2 Ιουλίου 2014 στις περιπτώσεις όπου κάποια σύνδεση συμβολαίου Κινητής, Σταθερής, Internet, βρίσκεται σε προσωρινή διακοπή λόγω ανεξόφλητων τιμολογίων και εφόσον η διάρκεια της διακοπής καλύπτει ολόκληρη την περίοδο τιμολόγησης, δεν θα πραγματοποιείται χρέωση μηνιαίων παγίων του οικονομικού προγράμματος της σύνδεσης, όταν σε αυτό περιλαμβάνονται προπληρωμένες υπηρεσίες (όπως π.χ. χρόνος ομιλίας, SMS, Data) τις οποίες ο συνδρομητής δεν μπόρεσε να κάνει χρήση λόγω της προσωρινής φραγής της γραμμής του.
Κατά την παραπάνω περίοδο, ο συνδρομητής θα επιβαρύνεται με το «τέλος διατήρησης σύνδεσης», ως ελάχιστο αντίτιμο για την διατήρηση της σύνδεσής του στο δίκτυο, το οποίο περιλαμβάνει τα τέλη χρήσης, τα τέλη δικτύου, τα τέλη αδειών κ.α. Το ύψος του «τέλους διατήρησης σύνδεσης» καθορίζεται από το οικονομικό πρόγραμμα Κινητής, Σταθερής, Internet στο οποίο βρίσκεται η σύνδεση και σύμφωνα με τους εκάστοτε δημοσιευμένους τιμοκαταλόγους οικονομικών προγραμμάτων.

http://www.fpress.gr
Όταν είμαστε αγχωμένοι βρίσκουμε παρηγοριά στο φαγητό και ιδιαίτερα στα γλυκά, δείχνει μία νέα επιστημονική έρευνα.
Οι ορμόνες που ενεργοποιούνται όταν ένα άτομο αισθάνεται άγχος ή ανησυχία εντοπίστηκαν στα κύτταρα που προσδιορίζουν την γεύση όπως το γλυκό, το αλμυρό και το πικρό. Το εύρημα αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί πολλοί άνθρωποι κάνουν επιδρομή στο ψυγείο , όταν βρεθούν υπό πίεση .
"Η γλυκιά γεύση επηρεάζεται ιδιαίτερα από το στρες. Τα αποτελέσματά μας δείχνουν τον μοριακό μηχανισμό που εξηγεί γιατί μερικοί άνθρωποι τρώνε περισσότερα ζαχαρούχα τρόφιμα , όταν βιώνουν έντονο στρες", ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης Δρ Ρόκγουελ Πάρκερ, του Κέντρου Monell Chemical Senses στις ΗΠΑ.
Οι γλυκοκορτικοειδείς ορμόνες δρουν απευθείας στους γευστικούς υποδοχείς των κυττάρων όταν ένα άτομο αγχώνεται , επηρεάζοντας τον τρόπο που αντιδρούν στα σάκχαρα και σε άλλα τρόφιμα. Τα γλυκοκορτικοειδή επηρεάζουν το σώμα ενεργοποιώντας τους εξειδικευμένους υποδοχείς γεύσεις στο εσωτερικό των κυττάρων. Γνωρίζοντας ότι το άγχος μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στο μεταβολισμό , πειράματα σε ποντίκια έδειξαν αυξημένες συγκεντρώσεις των υποδοχέων αυτό κατά 77% σε ποντίκια που είχαν άγχος σε σχέση με αυτά που ήταν πιο χαλαρά.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, αν και το άγχος είναι γνωστό ότι επηρεάζει την πρόσληψη των αλμυρών τροφών, οι υποδοχείς ορμονών δεν βρέθηκαν στα κύτταρα που είναι υπεύθυνα για τον εντοπισμό της αλμυρής ή της ξινής γεύσης. Οι ερευνητές λένε ότι οι συνέπειες των ευρημάτων τους εκτείνονται πέρα από το σύστημα γεύση στο στόμα, επειδή οι υποδοχείς γεύσης βρίσκονται σε όλο το σώμα .
news.gr
Είναι ένα φρούτο με γλυκιά γεύση και υπέροχο άρωμα που ανήκει στην ίδια οικογένεια με τα ροδάκινα και τα κορόμηλα.

Τρώγεται φρέσκο, απευθείας από το δέντρο, σε μαρμελάδα ή σε χυμό, ενώ χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική αλλά και τη μαγειρική.
Συνήθως όμως καταναλώνεται αποξηραμένο και πολλοί εσφαλμένα το αποφεύγουν επειδή θεωρούν ότι περιέχει πολλή ζάχαρη.
Ο λόγος για το ταπεινό δαμάσκηνο!
Μελέτη που παρουσιάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κογκρέσο Παχυσαρκίας έδειξε ότι λίγα δαμάσκηνα καθημερινά κρατούν μακριά τις λιγούρες κι έτσι συμβάλλουν σταδιακά στην απώλεια των περιττών κιλών.
Οι συμμετέχοντες που επέλεξαν το αποξηραμένο δαμάσκηνο ως σνακ κατάφεραν να χάσουν βάρος, παρ' ότι αρκετοί διατροφολόγοι συνιστούν να μην καταναλώνουμε συχνά τα αποξηραμένα φρούτα λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε ζάχαρη.
Αν θέλετε να το δοκιμάσετε, ξεκινήστε με μικρές ποσότητες, καθώς το φρούτο έχει αρκετά κακή φήμη λόγω των «στομαχικών διαταραχών» που προκαλεί.
Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ που πραγματοποίησαν τη σχετική μελέτη παρακολούθησαν την πορεία 100 υπέρβαρων ανδρών και γυναικών, οι οποίοι έπρεπε να ακολουθήσουν ένα συγκεκριμένο διατροφικό πλάνο.
Στους μισούς από τους συμμετέχοντες ζητήθηκε επίσης να καταναλώνουν αποξηραμένα δαμάσκηνα σε καθημερινή βάση – 170 γραμμάρια για τους άνδρες και 140 γραμμάρια για τις γυναίκες.
Και οι δύο ομάδες κατάφεραν να χάσουν περίπου 2 κιλά και 2,5 εκατοστά από την περίμετρο της μέσης σε περίοδο τριών μηνών. Ωστόσο, η ομάδα του δαμάσκηνου φάνηκε να χάνει τα κιλά με ταχύτερο ρυθμό προς το τέλος της τρίμηνης μελέτης.
Παράλληλα, οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν το αποξηραμένο δαμάσκηνο δήλωσαν πως ένιωθαν λιγότερη πείνα, κατά πάσα πιθανότητα λόγω της ποσότητας φυτικών ινών που περιέχει το φρούτο.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!