Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Νομίζετε και εσείς ότι χτυπάει όλη την ώρα το κινητό σας;
Οι περισσότεροι σύγχρονοι άνθρωποι είναι εξαρτημένοι από το κινητό τους. Σε όλους μας έχει τύχει να νομίζουμε συνεχώς ότι χτυπάει το κινητό μας, αλλά κοιτάζοντάς το, να συνειδητοποιούμε ότι είναι απλά η ιδέα μας.
Το φαινόμενο ονομάζεται 'Phantom phone ringing/vibration syndrome' και είναι η εσφαλμένη πεποίθηση ότι χτύπησε ή δονήθηκε το κινητό μας, ενώ δεν μας έχει τηλεφωνήσει κανείς.
Τις περισσότερες φορές, μας συμβαίνει όταν κάνουμε μπάνιο, βλέπουμε τηλεόραση ή χρησιμοποιούμε κάποια άλλη συσκευή που κάνει θόρυβο. Αιτία είναι το γεγονός πως έχουμε γίνει τόσο ευαίσθητοι σε κάθε είδους ειδοποίηση, λόγω των δεκάδων καθημερινών κλήσεων και sms, των social media και των e-mail μας, που νομίζουμε ότι έχουμε κάποια σχετική ειδοποίηση, ακόμα και αν δεν έχουμε. Ίσως οι ψευδείς ειδοποιήσεις καμιά φορά παίζουν και το ρόλο του ευσεβούς πόθου.
Ο Robert Rosenberger, PhD του Georgia Institute of Technology, βέβαια υποστηρίζει πως το συγκεκριμένο σύνδρομο έχει να κάνει με τη φυσική τάση του ανθρώπου να αποκτά εμμονές με διάφορα πράγματα, όπως για παράδειγμα όταν περιμένουμε κάποιον στο σπίτι, βγαίνουμε κάθε τρεις και λίγο στο μπαλκόνι για να δούμε αν όντως έρχεται ή όταν περιμένουμε το τρένο που προσπαθούμε να ακούσουμε τον ήχο που κάνει όταν πλησιάζει.
Σε συνέντευξή του στο BBC, δήλωσε: ''Πρόσφατη έρευνα σε φοιτητές έδειξε πως το 90% από αυτούς είχε κάποια σχετική εμπειρία. Σε αυτό συμβάλει και το άγχος που μας έχουν φέρει όλες αυτές οι νέες τεχνολογίες και μας έχουν συνεχώς στην 'πρίζα''.
Το ότι είμαστε μονίμως στην πρίζα μεταφράζεται από πρόσφατη έρευνα της Nokia στο ότι ο μέσος άνθρωπος τσεκάρει το κινητό του μία φορά κάθε 6 1/2 λεπτά ή 150 φορές όσο είναι ξύπνιος.
be9a842a6441093738a0654828ff500c
Μυστηριώδες «θαλάσσιο τέρας» ξεβράστηκε σε νησί των Φιλιππίνων
Μια αναπάντεχη έκπληξη περίμενε τους λουόμενους σε παραλία του νησιού Λέιτε των Φιλιππίνων, όταν ένα μυστηριώδες πλάσμα ξεβράστηκε στις ακτές της πόλη Μάσιν.
Σύμφωνα με το γραφείο Αλιείας και Υδάτινων Πόρων των Φιλιππίνων, το μυστηριώδες πλάσμα είναι αδύνατο να ταυτοποιηθεί, καθώς βρίσκεται σε αποσύνθεση.
Ωστόσο, υπάρχει μία πιθανότητα το τεράστιο αυτό πλάσμα να είναι φάλαινα, όπως μεταδίδει η Daily Mail.
21617521-1462659517181146-7862125901735491679-n.jpg
Ο Nujnuj Capistrano, κάτοικος του νησιού, φωτογράφισε το μυστηριώδες πλάσμα όταν το εντόπισε. «Περνούσα από την παραλία και τράβηξα φωτογραφίες χωρίς να γνωρίζω λεπτομέρειες. Έμεινα έκπληκτος γιατί ήταν πολύ μεγάλο και ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα ένα τέτοιο πλάσμα».
21687884-1462659433847821-4354405362250425458-n.jpg
Οι Αρχές αποφάσισαν να το στείλουν πίσω στη θάλασσα, λέγοντας ότι δεν μπορεί να ταφεί λόγω του μεγάλου μεγέθους του, ενώ η μυρωδιά της αποσύνθεσης θα ήταν επιβλαβής για την υγεία κατοίκων και λουόμενων.
21685956-1462659243847840-9098671051667802508-n-1.jpg
Η ελληνική έμπνευση πίσω από τη μόδα «καφές στο χέρι» που ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη το '60!
Λέγεται "Anthora", είναι χαρακτηριστικά ελληνικό και είναι το πρώτο χάρτινο ποτήρι που έκανε τον καφέ «για έξω» μόδα στη Νέα Υόρκη, πολλές δεκαετίες πριν.
Το 1963 στη Νέα Υόρκη, ένας Τσεχο – Αμερικανός μετανάστης με το όνομα Leslie Buck εμπνέεται από τον αρχαιοελληνικό αμφορέα και σχεδιάζει ένα αντικείμενο που 44 χρόνια μετά οι New York Times θα συμπεριλάβουν στον κατάλογό τους με τα 50 πιο εμβληματικά αντικείμενα στη Νέα Υόρκη.
Το "Anthora", ήταν ένα χάρτινο κύπελλο χωρίς χερούλια μέσα στο οποίο τα καταστήματα θα μπορούσαν να σερβίρουν καφέ που ο πελάτης ήθελε να πάρει μαζί του.
Επάνω στο κύπελλο, ο Buck σχεδίασε έναν αμφορέα, έναν μαίανδρο που φιγούραρε στην περίμετρο, κάτω από το χείλος ενώ τα χρώματά του ήταν μια σαφής αναφορά στην ελληνική σημαία.
Τα περισσότερα καταστήματα όπου θα μπορούσε κάποιος στη Νέα Υόρκη των 60s να αγοράσει καφέ για το δρόμο, ήταν ελληνικής ιδιοκτησίας.
Το κύπελλο, όπως και το γραμμένο με αρχαιοελληνικούς χαρακτήρες μήνυμα επάνω του "We Are Happy To Serve You" ήταν ένα είδους μάρκετινγκ που λειτούργησε άψογα.

Από τότε οι Νεοϋορκέζοι βρήκαν μια νέα αγαπημένη συνήθεια, το περπάτημα με τον καφέ τους στο χέρι και τα ελληνικά εστιατόρια ήταν παντού στην πόλη για να τους τον σερβίρουν σε ένα χάρτινο ποτήρι που θύμιζε τη χώρα τους.
Έγινε σήμα κατατεθέν της πόλης. Μπήκε σε διαφημιστικά σποτ, σε τηλεοπτικές σειρές όπως το Law & Order και το NYPD Blue, ακόμα και σε κινηματογραφικές ταινίες όποτε έπρεπε να γίνει πιστή αντιγραφή της εικόνας της Νέας Υόρκης, όπως στο Men In Black και το Wolf of Wall Street. Οι πωλήσεις του άγγιξαν τα 500 εκατομμύρια το 1994, χρονιά με απίστευτα κέρδη για την κατασκευάστρια εταιρεία.

Από τα μέσα της δεκαετίας του 90 και μετά, η μετάβαση από τα "cult" diners στα καφέ σήμανε και την αρχή της πτώσης των πωλήσεων για το "Anthora". Σταθερά και καθόλου αργά, τα νούμερα έπεφταν με τον τζίρο να μειώνεται περισσότερο από 60% σε λιγότερο από μια δεκαετία, γεγονός που οδήγησε σχεδόν στην εξαφάνισή του από την αγορά μετά από την απόφαση της εταιρείας να σταματήσει τη μαζική παραγωγή.
Μπορεί πλέον να μην έβλεπες στους δρόμους τόσο κόσμο να περπατάει γρήγορα κρατώντας στο χέρι ένα γαλανόλευκο ποτήρι με καφέ, ο μαίανδρος με τον αμφορέα όμως έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή σουβενίρ στην κεραμική τους έκδοση από το MOMA αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες φθηνές απομιμήσεις που πούλαγαν στους τουρίστες διάφορα καταστήματα ώστε να έχουν κάτι που να θυμίζει την πόλη.
Ήταν κάτι περισσότερο από σίγουρο πως κάποια στιγμή οι δρόμοι της Νέας Υόρκης θα ξαναγέμιζαν με το αγαπημένο της ποτήρι. Λίγο πριν το 2015, ανακοινώθηκε πως η παραγωγή του "Anthora" θα ξεκινούσε και πάλι, 9 χρόνια μετά τη διακοπή της. Και αυτό μόνο χαρά γέμισε όχι τους νοσταλγούς μιας άλλης εποχής, αλλά όλους όσους αισθάνθηκαν πως με την εξαφάνισή του είχαν χάσει κάτι που ολοκλήρωνε μια καθημερινή τους συνήθεια.

Η απόλυτη κρουαζιέρα θα σας ταξιδέψει σε 32 χώρες σε τέσσερις μήνες!
Αγαπάτε τη ζωή εν πλω; Τότε αυτή η είδηση είναι για εσάς! Η «μητέρα» όλων των κρουαζιέρων μόλις αποκαλύφθηκε και το ρεκόρ της θα είναι σίγουρα δύσκολο να ξεπεραστεί.
Με όνομα World Cruise, η κρουαζιέρα της εταιρείας MSC Cruises υπόσχεται να σας ταξιδέψει σχεδόν παντού στον κόσμο.
Το πολυτελές και τεράστιο κρουαζιερόπλοιο αναμένεται να αναχωρήσει από τη Γένοβα της Ιταλίας στις 5 Ιανουαρίου του 2019 και θα περάσει από 49 προορισμούς που εκτείνονται σε 32 χώρες μέσα σε ένα διάστημα 119 ημερών -κοινώς 4 περίπου μηνών.
Το όνομα αυτού; MSC Magnifica που τυγχάνει να είναι και το πιο μεγάλο και σύγχρονο κρουαζιερόπλοιο. Το πλοίο περιλαμβάνει 11 μπαρ, 4 εστιατόρια, ένα καζίνο, μία ντισκοτέκ με πανοραμική θέα, ένα σαλόνι πούρου και ένα σινεμά!
Όσοι προνομιούχοι πληρώσουν το εισιτήριο των 17.000 δολαρίων, θα περάσουν από τη Μασσαλία, τη Βαρκελώνη, τη Μάλαγα, το St Maarten, τα Virgin Islands των ΗΠΑ, το Puerto Rico, την Aruba, το Los Angeles, το San Fransisco, την Honolulu, τα νησιά Bora Bora, το Auckland, τη Νέα Ζηλανδία, το Sydney και πολλά ακόμα απίστευτα μέρη.
Και ενώ δεν θα περάσετε πάνω από ένα μέσο 13 ωρών ανά λιμάνι, η τιμή περιλαμβάνει 15 εκδρομές με ιδιαίτερες δραστηριότητες, που θα αναβαθμίσουν την εμπειρία σας.
Οι κρατήσεις θέσεων ανοίγουν για το κοινό στις 14 Δεκεμβρίου 2017.

Δείτε πώς έχει διαμορφωθεί ο «χάρτης» των καλύτερων δεύτερων και ποιες ομάδες είναι υποψήφιες αντίπαλοι της Εθνική μας, εφόσον νικήσουμε το Γιβραλτάρ και προκριθούμε στα μπαράζ του Μουντιάλ.

Η κλήρωση για τα ζευγάρια θα διεξαχθεί στις 17 Οκτωβρίου.

Οι ισχυροί στα μπαράζ

Πορτογαλία ή Ελβετία
Ιταλία
Κροατία
Δανία

Μοναδική εκκρεμότητα το ποια ομάδα θα τερματίσει δεύτερη στον Β' όμιλο, κάτι που θα ξεκαθαρίσει από το Πορτογαλία-Ελβετία την Τρίτη το βράδυ. Με νίκη της ομάδας του Φερνάντο Σάντος, οι Ελβετοί θα είναι υποψήφιοι αντίπαλοι της Ελλάδας. Με Χ2, οι Ίβηρες θα είναι δεύτεροι και πιθανοί μας αντίπαλοι.

Οι ανίσχυροι στα μπαράζ

Σουηδία*
Βόρειος Ιρλανδία
Ιρλανδία
Ελλάδα

* Υπάρχει κι εδώ ένα ερωτηματικό από τον Α’ όμιλο, όπου αυτή τη στιγμή η Γαλλία (παίζει με Λευκορωσία στο Παρίσι) έχει 20 βαθμούς, η Σουηδία 19 και η Ολλανδία 16 (παίζουν μεταξύ τους οι δύο τελευταίες). Για να μην είναι η παρέα του Μπεργκ υποψήφια αντίπαλός μας, θα πρέπει να κάνει διπλό επί της Ολλανδίας και να μην κερδίσουν οι «τρικολόρ» ή οι «οράνιε» να επικρατήσουν της Σουηδίας με… τουλάχιστον 7-1 και πάνω. Αν ένα από αυτά τα –ακραία- σενάρια επιβεβαιωθούν, τότε πιθανοί αντίπαλοί μας θα είναι Γάλλοι ή Ολλανδοί, καθώς οι Δανοί θα πέσουν στους ανίσχυρους.

ΠΗΓΗ: filathlos.gr

Γαμπρός για τέταρτη φορά ντύθηκε ο Ντομινίκ Στρος Καν. To Σαββατοκύριακο ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με την Μυριάμ Λαουφίρ στο Μαρόκο όπου έχει επιλέξει να ζει τα τελευταία χρόνια.
Την είδηση του τέταρτου γάμου του άλλοτε ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ, επιβεβαίωσε άτομο από το περιβάλλον του στην εφημερίδα Le Parisien. «Ναι, παντρεύτηκε με την Μυριάμ, την σύντροφο του με την οποία επισημοποίησε την σχέση του το 2013, παντρεύτηκαν στο Μαρακές», δήλωσε.
Ο Στρος Καν που έχει αποσυρθεί από τον πολιτικό βίο εξαιτίας σεξουαλικών σκανδάλων στα οποία εμπλέχτηκε το όνομα του, την περασμένη Τρίτη προκάλεσε αίσθηση με ομιλία του στην οποία απέδωσε φόρο τιμής στην πρώην υπουργό Νικόλ Μπρικ, η οποία έφυγε ξαφνικά από τη ζωή. Στην τελετή παραβρέθηκε και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, στον οποίο ο Στρος-Καν φέρεται να είπε πως «η αριστερά με την δεξιά είναι απαραίτητες στην πολιτική ζωή του τόπου».
Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Ντομινίκ Στρος Καν με τον Εμανουέλ Μακρόν έχουν έρθει πολύ κοντά, καθώς μοιράζονται το ίδιο «κοινωνικό-φιλελεύθερο» πρόγραμμα. Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, ενδεχομένως να υπάρχει μεταξύ τους ενός είδους συνεργασία, καθώς πολλοί πρώην συνεργάτες του Στρος Καν, βρίσκονται σήμερα στο πλευρό του Εμανουέλ Μακρόν.
Συγκλίνουσες πηγές αναφέρουν ότι οι δυο πολιτικοί συναντήθηκαν επανειλημμένα αλλά με διακριτικό τρόπο, κατά την διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής εκστρατείας για την ανάδειξη νέου προέδρου. «Αν γράψετε ότι είδε τακτικά ο ένας τον άλλο, δεν θα πέσετε έξω», δήλωσε στενός συνεργάτης του Στρος-Καν, σε δημοσιογράφο.
της Μαρίας Δεναξά από press-gr.com

Σάλος έχει προκαλέσει στην Ιρλανδία η κλήρωση του Λόττο, η οποία είχε ως έπαθλο 4,5 εκατομμύρια και όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είχαν παίξει ευελπιστώντας να τις κερδίσουν. Ο πρώτος αριθμός ήταν το 1, όμως μόλις βγήκε ο δεύτερος τα social media πήραν φωτιά. Το γιατί μπορείτε να το διαπιστώσετε μόνοι σας, βλέποντας την φωτογραφία.
Ναι, είναι αυτό που βλέπετε… Το δεύτερο μπαλάκι είχε πάνω του δύο αριθμούς, το 38 και το 33. Κάτι που προκάλεσε την οργή των τηλεθεατών, οι οποίοι άρχισαν να κατηγορούν την υπεύθυνη εταιρία για στημένες κληρώσεις. Το θέμα μάλιστα πήρε τέτοιες διαστάσεις, που αναγκάστηκε να απαντήσει εκπρόσωπος της Irish National Lottery: «Προκλήθηκε από μία στιγμιαία αντανάκλαση του φωτός», είπε χαρακτηριστικά.
lotoo2
Αυτό το ποτό σας προκαλεί το χειρότερο hangover!
Αν σας αρέσει η τεκίλα, όλα καλά. Αν σας αρέσει πολύ η τεκίλα, τότε υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα. Όποιος δεν έχει μεθύσει με τεκίλα, δεν ξέρει τι θα πει το απόλυτο hangover! Βέβαια, σύμφωνα με τους ειδικούς δεν φταίει η τεκίλα για τον πονοκέφαλο αλλά ο τρόπος που την πίνετε. Δείτε γιατί!
Ο Luis Daniel Limón, γενικός διευθυντής του αποστακτήριου La Viñata Los Osuna, στο Mazatlán του México εξηγεί ότι μπορείτε να πιείτε πολύ τεκίλα και να μην έχετε hangover! Αρκεί να μην συμβαίνει ένα από τα παρακάτω:
1. Δεν πίνετε 100% αγάβη
Σύμφωνα με τον ίδιο, αν πίνετε τεκίλα που δεν είναι νοθευμένη και έχει 100% αγάβη, αποκλείεται να σας πειράξει. Μπορεί να μην έχει διαφορά το να πιείτε παγωμένη τεκίλα ή τεκίλα με πάγο αλλά το αν θα πιείτε αγνή ή νοθευμένη αγάβη έχει μεγάλη διαφορά.
Το λευκό (silver), το amber (reposado) και το σκούρο καφέ (Añejo) είναι τα χρώματα που πρέπει να διακρίνετε μέσα στο ποτό σου
Η αγάβη είναι ένα φυτό που δεν βρίσκεται εύκολα στην αγορά, λόγω υψηλής ζήτησης και γι΄αυτό είναι πολύ πιθανό να πιείτε νοθευμένη τεκίλα. Κατά καιρούς η αγάβη εξαντλείται από την αγορά, όπως το 2014.
2. Πίνετε πολύ γλυκό κοκτέιλ τεκίλας
Αν δεν είστε σίγουροι, ότι το μπαρ που βρίσκεστε σερβίρει τεκίλα υψηλής ποιότητας, αφήστε τα γλυκά κοκτέιλ στην άκρη και παρήγγειλτε κάτι άλλο. Όπως λέει ο Limon: «Δεν είναι η τεκίλα που δημιουργεί τα hangovers, είναι ο συνδυασμός που γίνεται στα πολύ γλυκά κοκτέιλ. Αντί αυτού, μπορείτε να παραγγείλετε μια μαργαρίτα με πάγο. Ο συνδυασμός λεμονιού και αλατιού εξισορροπεί τα αποτελέσματα του αλκοόλ
3. Δεν χρειάζεται να φάτε το σκουληκάκι!
Το σκουληκάκι που επιπλέει μέσα στο μπουκάλι της τεκίλας δεν είναι αποκλειστικά για διακόσμηση. Παραδοσιακά, στο Μεξικό, έτσι πίνουν την τεκίλα, με το σκουληκάκι μέσα στο ποτήρι. Βέβαια, δεν είναι υποχρεωτικό να το καταπιείτε. Όπως λέει ο Limon: «Δεν υπάρχει σωστό και λάθος στο να πιείτε την τεκίλα με το σκουληκάκι-είναι απλά δυο διαφορετικοί τρόποι να το κάνετε».
4. Η τεκίλα δεν πρέπει να πίνεται σε σφηνάκι
Όταν πίνουμε σφηνάκια, είναι σαν να θέλουμε να μεθύσουμε κόβοντας δρόμο. Αλλά αν πίνουμε την τεκίλα σε σφηνάκι, καταστρέφουμε όλη την γευστική εμπειρία. Όπως εξηγεί ο Limon: « Όταν πίνετε σφηνάκι τεκίλας η mezcal, χάνετε όλα τα χαρακτηριστικά και την ποιότητα που έχει το ποτό αυτό. Χάνετε την ευκαιρία για μια αληθινή αίσθηση του προϊόντος».
5. Δεν πίνουμε τεκίλα με άδειο στομάχι
Ο κανόνας για κάθε hangover είναι ο ίδιος. Ποτέ δεν πίνουμε με άδειο στομάχι. Ειδικά για την τεκίλα, ο ιδανικός συνδυασμός είναι τα πικάντικα φαγητά με πολλά μπαχαρικά, όπως ακριβώς είναι κι αυτά της κουζίνας του Μεξικού. Τα λιπαρά φαγητά καλύπτουν το στομάχι και έτσι το αλκοόλ δεν απορροφάται τόσο γρήγορα.
6. Η τεκίλα έχει οφέλη για την υγεία
Δεν είναι μόνο το μήλο που ένα την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα! Είναι και η τεκίλα, σύμφωνα με τις έρευνες. Ο αποσταγματοποιός εξηγεί: «Η τεκίλα αυξάνει τις αισθήσεις μας. Είναι αφροδισιακή. Και κάνει σπουδαία δουλειά στην επιτάχυνση του μεταβολισμού, βοηθώντας μας έτσι να κάψουμε πιο πολύ λίπος».
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!