Τρίτη 7 Ιουλίου 2015


Στην μακρινή Νέα Ζηλανδία ψηφίστηκε νομοσχέδιο που θέτει όρια στις αναρτήσεις στο Διαδίκτυο -η διάκριση ξεκινά από εκείνα που μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνα για την πρόκληση «συναισθηματικής διαταραχής» και φτάνει έως αυτά που υποκινούν σε αυτοκτονία (και στην φυλακή για τρία χρόνια).

Το Κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας υπερψήφισε νομοσχέδιο για το επονομαζόμενο cyber-bullying. Στο νομοσχέδιο αναγνωρίζεται ως έγκλημα η δημοσίευση επιβλαβών αναρτήσεων ή/και φωτογραφιών online.

Με 116 ψήφους υπέρ και μόλις 5 κατά, η Νέα Ζηλανδία ψήφισε ότι οι ψηφιακές επικοινωνίες θα εξετάζονται ως προς τις συνέπειές τους: προκάλεσαν σοβαρή συναισθηματική διαταραχή, ήταν ρατσιστικές, σεξιστικές ή προωθούν την θρησκευτική μισαλλοδοξία, προσβάλλουν ανθρώπους με αναπηρία, εκείνους με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό ή μήπως ακόμα, οδήγησαν σε αυτοκτονία;

H πρόταση προβλέπει την σύσταση μιας υπηρεσίας για την υποδοχή καταγγελιών που αφορούν τις ψηφιακές επικοινωνίες. Η υπηρεσία θα ερευνά κάθε υπόθεση, θα αναλάβει την διαμεσολάβηση και θα επιχειρεί να πείσει τα μέρη να αλλάξουν στάση -κύριο μέλημά του θα είναι η μόρφωση. Οι ποινές ξεκινούν από την φυλάκιση 6 μηνών ή πρόστιμο 5.000 δολαρίων σε ιδιώτη ή 20.000 σε επιχειρηματική οντότητα.

Ενδιαφέρον έχει πως αντιμετωπίζει το θέμα της ευθύνης του δικτυακού τόπου όπου διεξήχθη η επίμαχη επικοινωνία. Η εγγεκριμένη πρόταση προβλέπει ότι εντός 48 ωρών από την ώρα που θα λάβει σχετική ειδοποίηση ο δικτυακός τόπος, θα πρέπει να την προωθήσει στον συντάκτη του αμφιλεγόμενου σχολίου, ζητώντας την συναίνεσή του για την αφαίρεση. Εάν την λάβει, πρέπει να προχωρήσει στην διαγραφή. Εάν όχι, τότε το σχόλιο πρέπει να παραμείνει δημοσιευμένο.

Πηγή: in.gr
Κανελόνια με κιμά και μαγιονέζα
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά
Για 4-6 άτομα
120 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
120 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι και πιπέρι
20 κανελόνια βρασμένα για 2 λεπτά
150 φρυγανιά τριμμένη
60 ml μαγιονέζα
6 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας εμπορίου
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένα νερό βράζουμε τα κανελόνια για 2-3 λεπτά ίσα – ίσα να είναι λίγο μαλακά αλλά όχι και τελείως σκληρά.
Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στην κατσαρόλα που βράσαμε τα κανελόνια, την καθαρίζουμε και ρίχνουμε λίγο λάδι για να τσιγαρίσουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το μπέικον και αλατοπιπερώνετε. Κατόπιν όταν πάρουν ελαφρύ χρώμα τα κρεμμύδια, ρίχνετε τον κιμά και ανακατεύετε μέχρι να πάρει καφετί χρώμα ο κιμάς μας.
Έπειτα ρίχνουμε τα σοταρισμένα υλικά μας σε ένα μπολάκι μαζί με την μαγιονέζα, την παρμεζάνα και την φρυγανιά.
Τα ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε προσεκτικά τα κανελόνια με ένα κορνέ. Ραντίζουμε το πάτο του πυρέξ με 3 κουταλιές σούπας σάλτσα ντομάτας.
Τοποθετούμε τα κανελόνια μέσα στο πυρέξ και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr


Τα γιγαντιαία, ανθρωποειδή (και μη) ρομπότ ασκούσαν παραδοσιακά μία ιδιαίτερη γοητεία σε παιδιά, αλλά και μεγάλους: Όλοι έχουν κατά καιρούς έρθει σε «επαφή» με κινούμενα σχέδια, ταινίες, κόμικ ή παιχνίδια με θέμα γιγαντιαία ρομπότ πολεμιστές- η βασική έμπνευση των οποίων προέρχεται από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, όπου τα αποκαλούμενα «mecha» είναι πραγματικά τμήμα της εκεί κουλτούρας.
Η εικόνα των μεγάλων πολεμικών ρομπότ πιο πρόσφατα εμφανίστηκε στο κινηματογραφικό Pacific Rim του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο- ωστόσο, κάποιοι ελπίζουν να φέρουν κάτι τέτοιο κοντά στην πραγματικότητα, αν μη τι άλλο σε επίπεδο επίδειξης- «πρωταθλήματος» πάντως, και όχι επιβίωσης της ανθρωπότητας απέναντι σε τερατώδεις εξωγήινους εχθρούς όπως στο Pacific Rim.
Ειδικότερα, η αμερικανική MegaBots Inc, που ειδικεύεται στον χώρο των μεγάλων ρομπότ, προκάλεσαν την ιαπωνικά Suidobashi Heavy Industry σε...μονομαχία μέσω βίντεο στο YouTube.
«Έχετε ένα τεράστιο ρομπότ, έχουμε ένα τεράστιο ρομπότ. Ξέρετε τι πρέπει να γίνει» λέει ένα εκ των στελεχών της εταιρείας στο βίντεο, φορώντας την αστερόεσσα.
Ο Κογκόρο Κουράτα, ιδρυτής της Suidobashi, δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει την πρόκληση αναπάντηση: Με δικό του βίντεο, ενδεδυμένος την ιαπωνική σημεία, αποδέχεται την πρόκληση και τονίζει ότι δεν είναι δυνατόν να κερδίσει τη μάχη άλλη χώρα από την Ιαπωνία, καθώς τα γιγαντιαία ρομπότ είναι «ιαπωνική κουλτούρα».
Η MegaBots επιδιώκει τη δημιουργία ενός «αθλήματος του μέλλοντος», με μάχες μεταξύ γιγαντιαίων ρομπότ και πρόσφατα αποκάλυψε το Μark II, με ύψος πέντε μέτρα και σειρά «οπλικών συστημάτων» (προφανώς όχι θανατηφόρων- στην ουσία πρόκειται για όπλα paintball).
Σημειώνεται ότι ο Κουράτα, με το 4 τόννων ρομπότ του, προτιμά την αναμέτρηση να γίνει «σώμα με σώμα» αντί με όπλα. «Ελάτε τώρα, ας το κάνουμε πιο cool. Απλά το να φτιάχνετε κάτι τεράστιο και να το φορτώνετε με όπλα, είναι...πολύ αμερικάνικο».
naftemporiki.gr


Περίπου 3.500 Βρετανοί και Βρετανίδες συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στο λιμάνι του Λίβερπουλ και, με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό, επιχείρησαν να καταρρίψουν το ρεκόρ Γκίνες για… τη μεγαλύτερη πασαρέλα.
Την τεράστια επίδειξη μόδας άνοιξαν 130 κορίτσια που αγόρια που ασχολούνται επαγγελματικά με τον χώρο, καθώς και τραγουδίστριες ανάμεσα στις οποίες η Ροσέλ Χιούμς, για να ακολουθήσουν ακόμη 3.400 άτομα, μερικά από τα οποία φορούσαν πρωτότυπες στολές.
Στην πασαρέλα συμμετείχαν και διάσημα ονόματα από τον χώρο βρετανικού μόντελινγκ, με το Λίβερπουλ τελικά να κερδίζει μία θέση στα βιβλία των ρεκόρ Γκίνες, αφήνοντας πίσω του την Πόλη του Μεξικού, όπου είχε πραγματοποιηθεί πασαρέλα με τη συμμετοχή 3.000 ατόμων.

Η γιορτή για την πόλη του Λίβερπουλ ολοκληρώθηκε με χορό, τραγούδι και πυροτεχνήματα, τα οποία φώτισαν τον ουρανό την ώρα που αναχωρούσε από το λιμάνι το υπερωκεάνιο Queen Mary 2.

Τα αυξημένα επίπεδα ορισμένων ορμονών μπορεί να κάνουν ριψοκίνδυνους τους χρηματιστές και να προκαλούν αστάθεια στις οικονομικές αγορές, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Η όλη έρευνα πραγματοποιήθηκε σε ομάδα εθελοντών, οι οποίοι έπαιζαν ένα παιχνίδι χρηματιστηρίου, με τους ερευνητές να μετρούν τα επίπεδα των ορμονών στο αίμα τους.

Τα επίπεδα της κορτιζόλης είθισται να αυξάνονται όταν νιώθουμε ψυχολογικό ή σωματικό στρες, για να προετοιμαστεί ο οργανισμός να αντιδράσει καλύτερα σε αυτό που αντιλαμβάνεται ως (αληθινή ή φανταστική) απειλή.

Η αυξημένη τεστοστερόνη, εξάλλου, κάνει τους άντρες να νιώθουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και πιο επιτυχημένοι όταν βρίσκονται σε συνθήκες ανταγωνισμού.

Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι οι άντρες χρηματιστές βγάζουν πολύ περισσότερα χρήματα τις μέρες που τα πρωινά επίπεδα της τεστοστερόνης τους είναι πάνω από τον μέσο όρο.

Στο πλαίσιο της νέας μελέτης, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Scientific Reports» την οποία εκδίδει ο όμιλος της επιστημονικής επιθεώρησης «Nature», οι ερευνητές πραγματοποίησαν δύο πειράματα.

Στο πρώτο, μέτρησαν τα επίπεδα των δύο ορμονών σε 142 άνδρες και γυναίκες που έπαιζαν το χρηματιστηριακό παιχνίδι σε ομάδες των 10 ατόμων.

Οι άνδρες που είχαν υψηλά επίπεδα κορτιζόλης ήταν πιθανότερο να ρισκάρουν, με συνέπεια να παρατηρείται αστάθεια στις τιμές των «μετοχών».

Αντιθέτως, τα επίπεδα της κορτιζόλης δεν φάνηκε να επηρεάζουν τον τρόπο που έπαιζαν οι γυναίκες, γεγονός που επιβεβαιώνει τη γνώση ότι «άντρες και γυναίκες αντιδρούν διαφορετικά στο στρες».

Δεύτερο πείραμα

Στο δεύτερο πείραμα, οι ερευνητές χορήγησαν σε 75 νεαρούς άντρες μία από τις δύο ορμόνες πριν αρχίσουν να παίζουν, ώστε να δουν τι θα συνέβαινε με την αύξηση των επιπέδων τους στο αίμα τους.

Σε μεταγενέστερη φάση, εξάλλου, τους χορήγησαν και μία ανενεργό ουσία (εικονικό φάρμακο), για να δουν πως θα αντιδρούσαν με τα επίπεδα των ορμονών που φυσιολογικά υπήρχαν στον οργανισμό τους.

Έτσι διαπίστωσαν ότι τα αυξημένα επίπεδα των ορμονών τους έκαναν πιο ριψοκίνδυνους, με την κορτιζόλη να επηρεάζει απ’ ευθείας τις επιλογές τους στις επενδύσεις και την τεστοστερόνη να τους κάνει να νιώθουν πιο αισιόδοξοι για τις διακυμάνσεις στις τιμές των μετοχών.

«Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι οι αλλαγές τόσο στην κορτιζόλη, όσο και στην τεστοστερόνη, μπορεί να παίζουν αποσταθεροποιητικό ρόλο στις οικονομικές αγορές, μέσω της αύξησης των ριψοκίνδυνων συμπεριφορών», σημειώνουν οι ερευνητές στο άρθρο τους.

Πηγή: tanea.gr
Γερμανία: Έκρυβε στο υπόγειο τεθωρακισμένο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου
Τεθωρακισμένο όχημα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου έκρυβε στο υπόγειο του σπιτιού του ένας 78χρονος γερμανός συνταξιούχος.

Το τεθωρακισμένο απομακρύνθηκε από το σπίτι του 78χρονου στην πόλη Χέικεντορφ, μαζί με άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό που είχε στην κατοχή του, όπως μία τορπίλη και ένα αντιαεροπορικό πυροβόλο.

Η κατάσχεση όλων αυτών αποδείχτηκε ότι δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Χρειάστηκε ένα άλλο σύγχρονο τεθωρακισμένο για να μεταφέρει αυτό του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ 20 στρατιώτες δούλευαν ασταμάτητα επί εννέα ώρες.

Κάτοικοι της περιοχής βρέθηκαν στο σημείο και φωτογράφισαν την σουρεαλιστική εικόνα.

Οι εισαγγελείς στην κοντινή πόλη του Κιέλου ερευνούν κατά πόσον η στρατιωτική συλλογή του 78χρονου ήταν νόμιμη.

Ο δικηγόρος του 78χρονου ισχυρίζεται ότι τα όπλα δεν λειτουργούν πλέον και ως εκ τούτου ο πελάτης του δεν διέπραξε κάτι παράνομο.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η ύπαρξη του τεθωρακισμένου δεν ήταν μυστικό στην περιοχή. Πολλά γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι κάτοικοι είχαν δει τον 78χρονο να οδηγεί το τανκ πριν από περίπου 30 χρόνια.
in.gr
Εκδίδουν δικό τους νόμισμα οι οπαδοί του Ηρακλή! (ΦΩΤΟ-VIDEO)
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αυτόνομης Θύρας 10:

Τη Κυριακή ο ελληνικός λαός σε συντριπτική πλειοψηφία είπε ένα τεράστιο ΟΧΙ!!! Ένα τεράστιο όχι στο φόβο!!! Όπως αναφέραμε και στην ανακοίνωση που βγάλαμε πριν το δημοψήφισμα, δεν ξέρουμε που θα οδηγήσει αυτή η επιλογή. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση αυτό που είχε και θα έχει ανάγκη ο λαός είναι η αλληλεγγύη μεταξύ μας! Η αλληλεγγύη πρέπει να γίνει στ' αλήθεια το όπλο μας και αυτό το όπλο να το κρατήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι.

Εδώ και καιρό προσπαθούμε να βρούμε τρόπους ώστε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον στα βασικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί από εμάς. Μετά από πολλές ιδέες και συζητήσεις και έχοντας σαν παράδειγμα το λαό της Αργεντινής και τους τρόπους με τους οποίους αντιμετώπισε τα δικά του προβλήματα το 2001, πήραμε την απόφαση να εκδώσουμε το δικό μας νόμισμα ακολουθώντας τις αρχές της ανταλλακτικής οικονομίας!

Σαν Αυτόνομη Θύρα 10 αποχωρούμε από την ευρωζώνη και το ευρώ γιατί μας κουράσατε και μας πεινάσατε!!!

Εκδίδουμε δικό μας νόμισμα, το "ΗΡΑ"!!!

Το "ΗΡΑ" θα κυκλοφορήσει σε χαρτονομίσματα του ενός, των πέντε, των δέκα και των είκοσι "ΗΡΑ" και θα έχει τη παρακάτω μορφή!




Η λειτουργία του δικού μας νομίσματος είναι απλή και δίκαιη. Δεν υπάρχουν δανειστές, eurogroupκαι ΔΝΤ. Κάθε ένας έρχεται στο σύνδεσμο φέρνοντας οποιοδήποτε προϊόν του περισσεύει ή οποιαδήποτε υπηρεσία μπορεί και θέλει να προσφέρει. Αμέσως παίρνει το αντίτιμο του προϊόντος ή της υπηρεσίας από το σύνδεσμο σε "ΗΡΑ". Αυτομάτως έχει αγοραστική δύναμη ίση με αυτά που προσέφερε. Τα "ΗΡΑ" που εξασφάλισε μπορεί να τα ξοδέψει αγοράζοντας προϊόντα ή υπηρεσίες που έχουν προσφέρει άλλοι τα οποία κοστολογεί ο σύνδεσμος.

Από την Τετάρτη 8/7 ξεκινάμε δοκιμαστικά να δεχόμαστε προϊόντα στα γραφεία του συνδέσμου μας στην Αριστοτέλους. Την επόμενη Δευτέρα 13/7 από τις 21:00 μέχρι τις 23:00 θα συγκεντρώσουμε όλα τα προϊόντα και θα μπορεί να ανταλλάξει τα "ΗΡΑ" που θα έχει στη κατοχή του με οτιδήποτε χρειάζεται. Θα κυκλοφορήσουμε αναλυτικό οδηγό λειτουργίας του "ΗΡΑ" στην πρώτη προπόνηση της ομάδας στις 15/7.

Παρακάτω παρουσιάζουμε ένα βίντεο από ένα ντοκιμαντέρ του "Εξάντα" για το τι συνέβη στην Αργεντινή με το συγκεκριμένο εγχείρημα και πώς λειτούργησε.



Ελπίζουμε να ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμα μας και κάποια στιγμή να φτάσουμε το επίπεδο στο οποίο έφτασε ο λαός της αργεντινής.

ΥΓ1: Οι Βρετανοί στη λίρα έχουν τη βασίλισσα τους, εμείς επειδή ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές μας, δεν σταματάμε να γελάμε στα μούτρα της ιστορίας, επιλέξαμε τη δικια μας "βασίλισσα" να κοσμεί το νόμισμα μας, την θρυλική Χάιδω!!!

ΥΓ2: Μέχρι να μπει η νέα μας οικονομία σε μια σειρά δεν θα δεχόμαστε τρόφιμα τα οποία δεν είναι μακράς διαρκείας ή χρειάζονται ψυγείο.

Το Hyundai i10 ανεβαίνει γρήγορα την κλίμακα της επιτυχίας και αναδεικνύεται μια ολοκληρωμένη επιλογή για το αυτοκίνητο πόλης.

Στην προθήκη με τα βραβεία του προστέθηκε η πρόσφατη διάκριση «Καλύτερο Αυτοκίνητο Πόλης» (Best City Car) που απέσπασε για δεύτερη συνεχή χρονιά στον θεσμό Car of the Year 2015 του βρετανικού περιοδικού αυτοκινήτου What Car?.

Οπως ανακοινώθηκε, οι βασικοί τομείς που εκτιμήθηκαν είναι: Το κόστος λειτουργίας, το κλειδί στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης. Η ευελιξία, απαραίτητο στοιχείο των σύγχρονων μοντέλων. Η αντοχή, ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας.

Ανετο και πρακτικό, με τετρακύλινδρο 1.2 οικονομικό κινητήρα βενζίνης, το i10 είναι φτιαγμένο για διαδρομές μέσα στην πόλη, επίσης είναι ευέλικτο στην οδήγηση και παρκάρει εύκολα.

Η καμπίνα διαθέτει φινέτσα, με υλικά καλής ποιότητας και εκλεπτυσμένα φινιρίσματα, είναι εύκολα προσβάσιμη μπροστά και πίσω, με χώρο για τέσσερις ενήλικες.

Πρόσθετα στοιχεία του κορεατικού αυτοκίνητου που ενισχύουν τη θέση του στην αγορά: Ασφάλεια 5 αστέρων (EURO NCAP), 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων, 5 χρόνια δωρεάν τεχνικούς ελέγχους και 5 χρόνια οδική βοήθεια, αλλά και πλούσιο εξοπλισμό σε ανταγωνιστικές τιμές. Από 9.290 ευρώ.
real.gr
Δέκα σπουδαία μνημεία που χάθηκαν για πάντα
Πολεμικές συγκρούσεις, κατασκευαστικές εταιρείες, ανθρώπινα λάθη είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια μερικών από τα σπουδαιότερα μνημεία της παγκόσμιας ιστορίας. Με τον λέοντα της Παλμύρας να είναι ο τελευταίος σε μία σειρά σπουδαίων αντικειμένων που καταστράφηκαν, ρίχνουμε μια ματιά σε οκτώ μνημεία που χάθηκαν για πάντα...

Το Τέμενος της Σαμάρα στο Ιράκ. Το τέμενος χτίστηκε τον 9ο αιώνα μ.Χ. στον ποταμό Τίγρη βόρεια της Βαγδάτης. Είναι διάσημο για τον περίφημο μιναρέ ύψους 52 μέτρων. Η τοποθεσία βομβαρδίστηκε το 2005 σε επίθεση ανταρτών, με αποτέλεσμα να καταστραφεί η κορυφή του μιναρέ και κάποιοι από τους τοίχους.

Οι Βούδες του Μπαμιγιάν στο Αφγανιστάν. Η κληρονομιά του βουδισμού στη χώρα περιλάμβανε τους ύψους δεκάδων μέτρων Βούδες. Ο ένας είχε ύψος 53 μέτρα και ο άλλος 35. Είχαν επιβιώσει για 1.500 χρόνια, αλλά οι Ταλιμπάν τους κατέστρεψαν με δυναμίτη το 2001.

Η παλιά πόλη της Σαναά στην Υεμένη. Η Σαναά έχει δεχθεί πλήγματα τόσο από βομβιστές καμικάζι του Ισλαμικού Κράτους, όσο και από τους βομβαρδισμούς της συμμαχίας της οποίας ηγείται η Σαουδική Αραβία. Το αποτέλεσμα είναι ότι η παλιά πόλη της Σαναά -Παγκόσμιο Μνημείο Κληρονομιάς από το 1986- έχει υποστεί ζημιές, καθώς και ο αρχαιολογικός χώρος της προ-ισλαμικής πόλης Μπαράκις.

Πυραμίδα των Μάγια στο Μπελίζ. Κατασκευαστική εταιρεία κατέστρεψε μία από τις μεγαλύτερες πυραμίδες των Μάγια στο κρατίδιο Μπελίζ το 2013. Η πυραμίδα ήταν ηλικίας 2.300 ετών.

Προϊστορικά σιλό
στη Μάλτα. Περίπου 32 προϊστορικά σιλό στο Μποργκ ιν-Νταντούρ στη Μάλτα καταστράφηκαν το 1920 για να φτιαχτεί δρόμος, ενώ άλλα 41 σιλό καταστράφηκαν στη διάρκεια εργασιών για τη διαπλάτυνση του δρόμου.

Οι νερόμυλοι της Συρίας. Οι νερόμυλοι Νοριάς της Χαμά στη Συρία με τους εντυπωσιακούς τροχούς 20 μέτρων θεωρείται ότι κατασκευάστηκαν τον 5ο αιώνα μ.Χ. Χρησιμοποιούνταν για την συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων νερού σε υδραγωγεία. Μαχητές τους έκαψαν το 2014.

Νιμρούντ, Ιράκ. Η ασσυριακή πόλη στην Νινευή στο Ιράκ με τους εκατοντάδες θησαυρούς λεηλατήθηκε μετά το 2003, ενώ οι τζιχαντιστές την ισοπέδωσαν. Οι σοκαριστικές εικόνες από την καταστροφή της έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Κυρήνη, Λιβύη. Η Κυρήνη, η οποία ιδρύθηκε ως αποικία των κατοίκων της Θήρας, ιδρύθηκε το 630 π.Χ. Τα ερείπιά της είναι από τα πιο καλοδιατηρημένα στον κόσμο, αλλά μετά την επανάσταση στη Λιβύη ο αρχαιολογικός χώρος έχει καταστραφεί με μπουλντόζες από εταιρείες ακινήτων που εκμεταλλεύτηκαν το χάος. Ανάμεσα στα μνημεία που καταστράφηκαν και η νεκρόπολη της Κυρήνης.

in.gr
Μπογδάνος: Kάφροι κυκλοφόρησαν πως έχω πει ότι αν βγει το ΟΧΙ παραιτούμαι
Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα της Κυριακής, ενώ τελείωνε τη συνέντευξη με τον Δημήτρη Λιγνάδη, δήλωσε την παραίτησή του στον Γιάννη Αλαφούζο και την επιστροφή του στην ορεινή Νάξο, αν δεν πάνε όλα όπως τα φαντάζεται σχετικά με το δημοψήφισμα.
Μετά τα αποτελέσματα της Κυριακής, τα social media γέμισαν από μηνύματα ...αγωνίας του κόσμου για το αν η "απειλή" γίνει πραγματικότητα.
Ο δημοσιογράφος απαντά μέσα από τον λογαριασμό του στο facebook:
"Με θάρρος και στην ήττα. Δεν είναι η πρώτη φορά, άλλωστε, που αυτός ο λαός πανηγυρίζει την επερχόμενη καταστροφή του. Και τον βασιλιά εξάλλως τον υποδέχτηκαν τον Νοέμβριο του 1920.
Σε ό,τι με αφορά προσωπικά, δε, οι γνωστοί κάφροι κυκλοφόρησαν πως έχω πει ότι αν βγει το ΟΧΙ παραιτούμαι. Η δήλωση έχει ως εξής: "Αν βγει ΟΧΙ και οι τράπεζες ανοίξουν κανονικά, χωρίς δραχμή και χωρίς περιορισμούς, υποβάλλω την παραίτησή μου στον Γιάννη Αλαφούζο." Η κα Βαλαβάνη μόλις μίλησε για δέσμευση των μετρητών και στις θυρίδες. Αυτό νομικά δεν γίνεται, αλλά εδώ είμαστε και θα δούμε. Βέβαια, τα τσουτσέκια αυτό δεν θα το παίξουν. Οπότε Please share.
Είναι λυπηρό, αλλά η Ελλάδα που έχασε δεν έχει οικονομικά, ούτε κομματικά συνεκτικά χαρακτηριστικά. Έχασε μια αντίληψη, δυτικών τρόπων και ευρωπαϊκής ηθικής. Και φταίνε τα λαμόγια που επιτρέπαμε τόσσα χρόνια να μας εκπροσωπούν."
news.gr
Κόπα Αμέρικα: Ο Μέσι αρνήθηκε το βραβείο του MVP
Ο Λιονέλ Μέσι αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο του κορυφαίου παίκτη (MVP) στο Κόπα Αμέρικα. Οπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα Minutouno, ο Αργεντινός σούπερ σταρ, απογοητευμένος από την απώλεια του τροπαίου στον τελικό με τη Χιλή, είχε ανέβει στο βάθρο προκειμένου να παραλάβει το ασημένιο μετάλιο, δεν δέχθηκε όμως το βραβείο του κορυφαίου της διοργάνωσης.

Οι διοργανωτές, που δεν περίμεναν τέτοια αντίδραση, απορρίπτοντας την ιδέα να το δώσουν σε άλλο παίκτη, αποφάσισαν να μην το δώσουν σε κανένα. Να σημειωθεί ότι ο Λιονέλ Μέσι μαζί με δύο ακόμα Αργεντινούς, είχαν συμπεριληθεί στην κορυφαία ενδεκάδα της διοργάνωσης που κατέληξε στην αγκαλιά της διοργανώτριας Χιλής.

Ο Αργεντινός μαζί με την οικογένειά του, ξεκίνησε τις διακοπές του στο Ροσάριο, πόλη όπου γεννήθηκε. Στην συνέχεια θα ταξιδέψει στην Ευρώπη, για να περάσει μία νέα περίοδο ξεκούρασης, πριν ενσωματωθεί με την Μπαρτσελόνα για την προετοιμασία. Ο Λιονέλ Μέσι θα συναντηθεί ξανά με τους συμπαίκτες του στην Αργεντινή τον Σεπτέμβρη, για δύο φιλικά που έχουν προγραμματιστεί στις ΗΠΑ.
tanea.gr

Βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο 5 με 6 και πρόσκαιρα την ημέρα τοπικά 7 μποφόρ. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι 5 με 6 και πρόσκαιρα την ημέρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη νοτιά Κρήτη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα την ημέρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!