Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

 

Είναι γεγονός πως το να φάμε ή να πιούμε λίγο πριν πέσουμε για ύπνο δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε στον οργανισμό μας… Εκτός από το ότι είναι η “καλύτερη” συνταγή για να πάρουμε βάρος, κάνει εξίσου κακό στην υγεία μας, καθώς μπορεί να βλάψει τον οισογάφο και το πεπτικό μας σύστημα, αλλά και στον ήρεμο και ξεκούραστο ύπνο.

Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, η οποία εμφανίζεται όταν τα πεπτικά υγρά ανεβαίνουν στο στήθος ή και στο λαιμ,ό προκαλεί μια αίσθηση καψίματος.

Αλλά υπάρχει και κάτι που ονομάζεται «σιωπηλή παλινδρόμηση,” η οποία είναι διαφορετική από την κοινή καούρα. Έχει τις ίδιες αιτίες, αλλά χωρίς τα συνήθη συμπτώματα. Αντί της δυσπεψίας, οι πάσχοντες έχουν πονόλαιμο, χρόνιο βήχα και δυσκολία στην κατάποση.

Τι δείχνουν οι έρευνες

Σύμφωνα με σχετικές ιατρικές έρευνες στη Νέα Υόρκη, ειδικοί υποστηρίζουν ότι, σχεδόν το 50% των Αμερικανών έχουν αθόρυβη παλινδρόμηση και δεν το γνωρίζουν!

Οι Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο μεγαλύτερος παράγοντας κινδύνου είναι, μακράν, ο χρόνος που οι άνθρωποι τρώνε το γεύμα τους, καθώς το σωστό είναι αυτό να καταναλώνεται τουλάχιστον 3 ώρες πριν πέσουμε στο κρεβάτι.

Αλλά ακόμα και αν καταφέρουμε να το κάνουμε αυτό, πρέπει να γνωρίζουμε ότι αργά τη νύχτα τα σνακ μπορούν να έχουν το ίδιο καταστροφικό αποτέλεσμα!

Τα 8 τρόφιμα

Ωστόσο, υπάρχουν 8 τροφές που είναι ακόμα χειρότερο να καταναλωθούν το βράδυ. Αν λοιπόν, τη νύχτα ανοίξετε το ψυγείο ή τα ντουλάπια της κουζίνας φροντίστε τουλάχιστον να μην αγγίξετε τα εξής:

Αλκοόλ: Χαλαρώνει τις “βαλβίδες” που συνδέουν το στομάχι με τον οισοφάγο. Όταν συμβαίνει αυτό, το σώμα σας δεν είναι σε θέση να κρατήσει τα τρόφιμα εκεί όπου πρέπει. Αν πιείτε αλκοόλ πριν τον ύπνο, είναι πιθανό να αισθανθείτε παλινδρόμηση.

Σόδα: Από τα πιο όξινα ροφήματα που μπορεί να καταναλώσει κάποιος. Στην πραγματικότητα, μάλλον η σόδα είναι ό,τι πιο όξινο και μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην γαστροοισοφαγική βαλβίδα. Επίσης, το ανθρακικό που περιέχει αυξάνει την πίεση στο στομάχι.

Τα λιπαρά τρόφιμα: Όπως τα burgers, τα παγωτά, τα μπισκότα, που επίσης χαλαρώνουν την γαστροισοφαγική βαλβίδα.

Σοκολάτα: Είναι πλούσια σε λίπος, επίσης περιέχει καφεΐνη και ένα λιγότερο γνωστό διεγερτικό που ονομάζεται θεοβρωμίνη, κατ’ ουσίαν, κάνει τριπλή ζημιά στον οργανισμό!

Τυρί: Έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος, αλλά τα σκληρά τυριά -όπως η παρμεζάνα- έχουν λιγότερο κίνδυνο να προκαλέσουν το φαινόμενο της παλινδρόμησης από τα μαλακότερα τυριά, όπως η φέτα και μοτσαρέλα.

Ξηροί καρποί: Το λίπος είναι λίπος, είτε πρόκειται για κορεσμένο ή ακόρεστο. Έτσι, παρά το γεγονός ότι οι ξηροί καρποί περιέχουν γενικά μια υγιή δόση ακόρεστων λιπαρών, θα πρέπει να αποφεύγονται πριν πέσουμε στο κρεβάτι. Κάσιους, καρύδια και φυστίκια είναι τα χειρότερα, ενώ τελευταία λίστα έρχονται τα αμύγδαλα.

Εσπεριδοειδή: Είναι επίσης πολύ όξινα. Ένα ποτήρι χυμός πορτοκάλι ή ένα πράσινο μήλο είναι οι χειρότερες επιλογές για το βράδυ, σε αντίθεση με τα κόκκινα μήλα, που μπορείτε να τα φάτε άφοβα.

Καφές: Όχι μόνο είναι εγγενώς όξινος, αλλά η καφεΐνη που περιέχει, δημιουργεί επιπλέον οξέα στο στομάχι. Εάν πρέπει να πιείτε, πιείτε ντεκαφεϊνέ που έχει γενικά χαμηλότερα επίπεδα οξέων από το κανονικό.

Αν λοιπόν νιώσετε μέσα στη νύχτα ότι πρέπει να φάτε κάτι, δοκιμάστε τρόφιμα που είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε οξύ, όπως οι μπανάνες, ένα μπολ με δημητριακά χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, γάλα χαμηλών λιπαρών ή χαμομήλι που είναι καταπραϋντικό και κάνει και καλό στο στομάχι.

Πηγή: healthstories.gr

 

Μεγάλο πλήγμα δέχονται οι εταιρείες επεξεργασίας, μετά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στο Βιετνάμ, τον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό καφέ στον κόσμο, τα οποία οδήγησαν σε νέα αύξηση των τιμών εξαιτίας των ανησυχιών για τις εξαγωγές.

Το Βιετνάμ είναι ο κύριος εξαγωγέας του καφέ robusta, του κόκκου που χρησιμοποιείται για στιγμιαίο καφέ, αλλά και για μερικά χαρμάνια εσπρέσο.

Η επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης και η έλλειψη εμβολίων οδήγησαν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να επιβάλει περιορισμούς ταξιδιών στις περιοχές παραγωγής.

Σύμφωνα με τους Financial Times το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης robusta έφτασε σε υψηλό 4ετίας στα 2.043 δολ. ανά τόνο. Ανάλογη είναι η πορεία για τον καφέ arabica o οποίος ανήλθε σε υψηλό 7ετίας, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών στη Βραζιλία.

Ορισμένες εταιρείες, όπως η Starbucks, έχουν μακροπρόθεσμα συμβόλαια αντιστάθμισης κινδύνου και δεν θα αισθάνονται πραγματικά τα αποτελέσματα του υψηλότερου κόστους στις παγκόσμιες αγορές εμπορευμάτων.

Ωστόσο, άλλες εταιρείες, όπως η JM Smucker, αύξησαν το κόστος λιανικής πώλησης, έτσι ώστε να ενισχύσουν τα περιθώρια κέρδους που συμπιέζονται από την αύξηση των τιμών του καφέ.

Αυξήσεις ανακοίνωσαν επίσης η γερμανική Tchibo και η ιαπωνική UCC Coffee.

Η JDE Peet’s και η Nestlé ανέφερεαν ότι διαπραγματευόταν με τους λιανοπωλητές για το κόστος.

 

Μυστική εισήγηση – σοκ για την έλευση έως και 2 εκατομμυρίων αφγανών προσφύγων προς τα ελληνικά σύνορα, δόθηκε πριν από λίγες ημέρες στα χέρια του Πρωθυπουργού.

 Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των «ΝΕΩΝ Σαββατοκύριακου», η εισήγηση υπηρεσιακών παραγόντων έφτασε στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη πριν από το ΚΥΣΕΑ που είχε συγκληθεί προ ολίγων εβδομάδων για να συζητηθεί μια νέα κρίση στο Μεταναστευτικό.

Στην εισήγηση αυτή, η οποία καταχωρήθηκε ως «top secret», γίνεται ανάλυση των δεδομένων που θα προκύψουν τις επόμενες εβδομάδες, και αφού οι Ταλιμπάν εγκατασταθούν για τα καλά στην εξουσία.

Οι προτάσεις και οι εκτιμήσεις για το προσφυγικό κύμα φτάνουν μέχρι το τέλος της χρονιάς και τα νούμερα προκάλεσαν σοκ στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Σύμφωνα με το καλό σενάριο, προς την Ελλάδα, με την ελπίδα να περάσουν στην Ευρώπη, θα φτάσουν περί το 1 εκατομμύριο πρόσφυγες οι οποίοι θα αναγκαστούν να φύγουν από το Αφγανιστάν μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν.

Πρόκειται κυρίως για οικογένειες αλλά και για Αφγανούς που είτε συνεργάστηκαν με το προηγούμενο καθεστώς είτε φοβούνται για την επόμενη ημέρα στη χώρα τους. Και ειδικά για τον εμφύλιο που κάποιοι εκτιμούν ότι βρίσκεται προ των πυλών με Ταλιμπάν και μαχητές του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους (ISIS-Κ) να ετοιμάζονται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Το κακό σενάριο, ωστόσο, διπλασιάζει τον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που θα κινηθούν από το Αφγανιστάν προς τα δυτικά.

Στην εισήγηση προς το Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο, γίνεται λόγος και για την εισχώρηση στα ελληνικά εδάφη, και κατ’ επέκταση και στην Ευρώπη, επικίνδυνων τζιχαντιστών. Εν δυνάμει τρομοκράτες δηλαδή που θα εκμεταλλευτούν το προσφυγικό ρεύμα και θα μπορέσουν να περάσουν τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Στις αποκλειστικές πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση των «ΝΕΩΝ», γίνεται λόγος επίσης για ένα ακόμη επικίνδυνο εδάφιο που περιέχει η εισήγηση.

Ο Πρωθυπουργός, οι αρμόδιοι υπουργοί και οι επικεφαλής του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, διάβασαν και την πρόβλεψη για «έκρηξη» του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού, προς τα τέλη της χρονιάς, δηλαδή γύρω στα Χριστούγεννα.

Εκείνη την περίοδο εκτιμούν οι αναλυτές των δεδομένων, θα υπάρξουν μεταναστευτικές ροές από τα χερσαία σύνορα, δηλαδή από τον Εβρο. Η περιοχή αναμένεται να δεχθεί ασφυκτικές πιέσεις, ανάλογες της προσφυγικής κρίσης του 2015.\

Τέλος, η κυβέρνηση έχει ενημερωθεί ότι την περίοδο από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο, όταν εκτιμάται να αυξηθούν οι μεταναστευτικές ροές, κανείς δεν θα απέκλειε ένα «θερμό» επεισόδιο με την Τουρκία στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Εβρου.

Αλλωστε, είναι νωπές ακόμη οι μνήμες από την κρίση της άνοιξης του 2020 όταν χιλιάδες μετανάστες, παρακινούμενοι από την Αγκυρα, θέλησαν να παραβιάσουν τα ελληνικά σύνορα και να εισέλθουν μαζικά στη χώρα.

Την ίδια στιγμή, και με φόντο την ιδιαίτερα ανησυχητική μυστική εισήγηση, στην κυβέρνηση παρακολουθούν με προσοχή τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στον Εβρο.

Συγκεκριμένα, έχουν γίνει προσπάθειες συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού μεταναστών στα σύνορα, με τη χρήση SMS ή με ψεύτικες ειδήσεις στο Facebook. Λογαριασμοί και άγνωστοι αριθμοί ειδοποιούν μετανάστες να σπεύσουν στην περιοχή γιατί ανοίγει τα σύνορα η Ελλάδα.

Το ίδιο σκηνικό φοβούνται ότι θα μπορούσε να συμβεί τους επόμενους μήνες σε περίπτωση ενός τεράστιου μεταναστευτικού ρεύματος, το οποίο θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί η Τουρκία για να πιέσει Ελλάδα και Ευρώπη.

Η διαφορά με τα γεγονότα του 2020 στις Καστανιές και τον «υβριδικό πόλεμο» που στήθηκε, είναι ότι τα σύνορα είναι πλέον πιο προστατευμένα. Τόσο με την ολοκλήρωση του φράκτη όσο και με αύξηση των συνοριοφυλάκων και χρήση ηλεκτρονικών συστημάτων ανίχνευσης, drones κ.λπ.

Από την κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, διαμηνύουν προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να φιλοξενήσει περισσότερους από 10.000 αφγανούς πρόσφυγες και μετανάστες.

Κυβερνητικές πηγές διαμηνύουν ότι δεν θα δεχθεί η Ελλάδα σε καμιά περίπτωση να δημιουργηθεί ένα σκηνικό ανάλογο με το 2020, ωστόσο, κανείς δεν θα απέκλειε ένταση στα χερσαία σύνορα της χώρας. Και τονίζουν ότι η διαφύλαξη των συνόρων είναι η πρώτη και βασική προτεραιότητα.

Καθόλου τυχαίες δεν είναι οι δηλώσεις που έκανε την περασμένη Πέμπτη ο Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια των εργασιών του 16ου Bled Strategic Forum με θέμα «Το μέλλον της Ευρώπης» στη Σλοβενία.

«Δεν θέλουμε μια επανάληψη των ανεξέλεγκτων μαζικών ροών που βιώσαμε το 2015» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Συμφωνούμε ότι θα πρέπει να προστατεύσουμε τα σύνορά μας και θα πρέπει να το κάνουμε με έναν τρόπο πειθαρχημένο που θα διέπεται από αρχές, με απόλυτο σεβασμό προς το διεθνές δίκαιο. Αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να αναγνωρίσουμε – ως Ευρώπη και ως ευρωπαϊκοί θεσμοί – ότι πρέπει να διδαχθούμε από τα λάθη μας. Θεωρώ πως αυτό που συνέβη το 2015 ήταν λάθος. Το αναγνωρίζουμε ανοιχτά.»

» Αντιμετωπίζουμε την αναγκαιότητα να στηρίξουμε τους πρόσφυγες, κοντά στην πηγή του προβλήματος, δηλαδή κοντά στο Αφγανιστάν. Και στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα στα δίκτυα λαθρομετανάστευσης και εκείνους που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο και την απόγνωση πως δεν μπορούν να επαναλάβουν αυτό που έκαναν συστηματικά τα τελευταία χρόνια» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

«Το στυλ μου είναι ότι δεν έχω στυλ» δήλωσε ο ηθοποιός και πρεσβευτής της εταιρείας De’Longhi σε συνέντευξή του στο περιοδικό Esquire. Και πάλι όμως, ο Μπραντ Πιτ γνωρίζει μερικά πράγματα σχετικά με το σχεδιασμό υψηλής ποιότητας και το πώς να ντυθεί κομψά – εξάλλου είναι ένας από τους πιο καλοντυμένους άνδρες του Χόλιγουντ.

«Μου αρέσει η μονοχρωμία. Μου αρέσει η απλότητα. Μου αρέσουν οι λεπτομέρειες στις ραφές, το πως το νιώθω επάνω μου» εξηγεί. «Αν μη τι άλλο, αυτά είναι τα μόνα που ψάχνω σε ένα ρούχο». Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, που βρίσκεται σε μια δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του Αντζελίνα Τζολί για την επιμέλεια των παιδιών τους, επενδύει σε πολυτελή υλικά και τονίζει ότι το στυλ του «κατευθύνεται από την άνεση».

«Μου αρέσει η αίσθηση μιας κάμερας Lecia ή ο τρόπος που νιώθω επάνω μου ένα ρολόι. Δεν θέλω να κάνει επίδειξη, αλλά αν πλησιάσετε, θα το παρατηρήσετε. Αυτές οι λεπτομέρειες είναι σημαντικές για μένα. Είναι τόσο εξαντλητικό να ακολουθείς τις τάσεις. Και περιφρονώ τις διαφημιστικές πινακίδες. Δε θέλω να είμαι σε μία διαφημιστική αφίσα». Πρόσθεσε: «Γερνάς, γίνεσαι πιο ιδιότροπος και η άνεση γίνεται πιο σημαντική. Νομίζω ότι είναι τόσο απλό».

Ο διάσημος ηθοποιός συνεργάστηκε με την De’Longhi, γνωστή εταιρεία για τις πολυτελείς μηχανές καφέ και εσπρεσιέρες, για την πρώτη διεθνή καμπάνια της εταιρείας «Perfetto». Στη νέα του διαφήμιση, οι θεατές ρίχνουν μια ματιά στην «καθημερινή ζωή» του Μπραντ Πιτ. Η ζωή αυτή περιλαμβάνει τον ηθοποιό που κάνει μία βόλτα με τη μηχανή του και αγοράζει κόκκους καφέ προτού επιστρέψει στο σπίτι του για να χαλαρώσει με ένα φλιτζάνι καπουτσίνο που παρασκευάζει στο σπίτι του.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!