Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016


Κίνητρο στους πελάτες του με έναν παράξενο τρόπο θέλησε να δώσει ένα γυμναστής στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.
Ο personal trainer Adonis Hill αποφάσισε να πάρει περισσότερα από 30 κιλά μέσα σε τρεις μήνες, για να δείξει στους πελάτες του ότι δεν είναι μόνοι, στην προσπάθεια που καταβάλλουν για να αδυνατίσουν.
Τρώγοντας όσο πιο ανθυγιεινά μπορούσε και σταματώντας τη γυμναστική για ένα χρονικό διάστημα, ο Χιλ επιχείρησε να κάνει μία επιστροφή στο παρελθόν, καθώς πριν από έξι χρόνια και ενώ υπέφερε από κατάθλιψη, ο ίδιος έγινε υπέρβαρος και κλείστηκε στον εαυτό του, μέχρι να βρει καταφύγιο στην άθληση.
Ο Χιλ είχε ξεκινήσει αρχικά να τρέχει και, κάνοντας παράλληλα βάρη, έχασε περίπου 45 κιλά σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, αποκτώντας ένα γυμνασμένο σώμα.
Αργότερα, αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη γυμναστική, δίνοντας τις συμβουλές του σε όσους επιθυμούσαν να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.
Μάλιστα, ο Χιλ συμμετείχε σε ένα τηλεοπτικό σόου μαζί με μία από τις πελάτισσες του, την Αλίσα Κέιν. Ακολουθώντας το πρόγραμμα γυμναστικής που κατάρτισε ο Χιλ, καθώς και τις συμβουλές διατροφολόγων, οι δυο τους έχασαν σταδιακά από 25 κιλά.
Έχοντας αποκτήσει δημοσιότητα, ο Χιλ επιχειρεί πλέον να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τα οφέλη του περπατήματος και της γυμναστικής γενικότερα, θέτοντας ως στόχο να μεταβεί από τη Νέα Υόρκη στην Καλιφόρνια με τα πόδια.
naftemporiki.gr
Tim Cook
Όπως όλα δείχνουν η Apple βιώνει, για πρώτη φορά στην ιστορία της, μείωση των πωλήσεων των συσκευών iPhone, αν και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Tim Cook θεωρεί ότι πρόκειται για μία αναμενόμενη εξέλιξη.
«Θεωρούμε ότι οι πωλήσεις iPhone θα μειωθούν κατά το α’ τρίμηνο του 2016» είχε αναφέρει ο Tim Cook τον Ιανουάριο κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Apple. «Δεν πιστεύουμε ότι η μείωση θα φτάσει σε δραματικά επίπεδα και δεν θα συνεχισθεί πέρα από το α’ τρίμηνο του έτους» είχε αναφέρει ο επικεφαλής της εταιρείας.
Ωστόσο, όπως αναφέρει η Wall Street Journal, οι αναλυτές προβλέπουν ότι τα έσοδα, για τη συγκεκριμένη περίοδο που λήγει στα τέλη Μαρτίου, θα είναι ακόμη πιο μειωμένα και υπολογίζονται στα 50 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων για 51,3 δισ. δολάρια. Αντίστοιχα πιο μειωμένες θα είναι και οι πωλήσεις συσκευών iPhone φθάνοντας στα 47,5 εκατομμύρια τεμάχια έναντι προηγούμενων προβλέψεων για πωλήσεις 49 εκατομμυρίων συσκευών.
Βέβαια δεν παραβλέπεται το γεγονός ότι μέσα στη χρονιά η Apple πρόκειται να λανσάρει την πλήρως ανανεωμένη της σειρά iPhone 7 (περίπου το φθινόπωρο) ενώ πολύ συντομότερα πρόκειται να λανσαριστεί και το iPhone SE, η 4ιντση συσκευή της εταιρείας. Αυτά τα στοιχεία είναι για αρκετούς αναλυτές αρκετά για να θεωρούν ότι η χρονιά μπορεί να ξεκίνησε σχετικά άσχημα αλλά θα κλείσει θετικά για την Apple.
Άλλωστε ο Tim Cook, ήδη από τον Ιανουάριο, είχε δηλώσει ότι το 60% των χρηστών iPhone δεν έχουν ακόμη αναβαθμιστεί στο iPhone 6 ή στο 6s, παραμένει δηλαδή μια μεγάλη δεξαμενή καταναλωτών που είναι δυνητικοί αγοραστές των μελλοντικών συσκευών της Apple. Μάλιστα λόγω ακριβώς αυτής της δεξαμενής καταναλωτών η Apple θα λανσάρει και το 4ιντσο iPhone σαν μία εναλλακτική στις παλαιότερες συσκευές iPhone 5s και 5.
pestaola.gr

Το 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (ΦΝΘ) ανοίγει τις πύλες του σήμερα -  και θα διαρκέσει  έως τις 20 Μαρτίου -, στις αίθουσες Ολύμπιον, Παύλος Ζάννας, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, Φρίντα Λιάππα και Τώνια Μαρκετάκη.

Μέσα από ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει ταινίες τεκμηρίωσης από όλο τον κόσμο, αφιερώματα καθώς και παράλληλες δράσεις, το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει το κοινό, γύρω από κρίσιμες θεματικές που απαιτούν την κριτική στάση και την ενεργή συμμετοχή του.
Ταινία έναρξης
Μια νεανική, κεφάτη ορχήστρα που χρησιμοποιεί μουσικά όργανα φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από σκουπίδια και γίνεται διάσημη σε όλο τον κόσμο, πρωταγωνιστεί στο ντοκιμαντέρ «Landfill Harmonic - A Symphony of the Human Spirit» των Μπραντ Όλγκουντ και Γκρέιχαμ Τάουνσλι, που ανοίγει την αυλαία του 18ου ΦΝΘ, σήμερα στο Ολύμπιον. Η «Recycled Orchestra», όπως ονομάζεται, έχει έδρα της την Κατέουρα, μια από τις πιο υποβαθμισμένες παραγκουπόλεις- σκουπιδότοπους της Παραγουάης, όπου οι άνθρωποι ζουν κυριολεκτικά μέσα σε μια απέραντη έκταση από σκουπίδια, από τα οποία επιβιώνουν ως ρακοσυλλέκτες.

«White Rage», του Άρτο Χαλόνεν.
Αποκαλυπτικό αφιέρωμα

Τα αφιερώματα του 18ου ΦΝΘ αναδεικνύουν σημαντικούς δημιουργούς που επαναπροσδιορίζουν με την τέχνη τους το είδος του ντοκιμαντέρ, καθώς και κρίσιμα θέματα που πρωταγωνιστούν στη σύγχρονη επικαιρότητα. Φέτος, το Φεστιβάλ εστιάζει στο προσφυγικό ζήτημα μέσα από το αποκαλυπτικό αφιέρωμα «Πρόσφυγες: Απόδραση προς την ελευθερία;», ενώ παράλληλα, τιμά δύο σκηνοθέτες που μέσα από την ανατρεπτική ματιά τους, «μεταμορφώνουν» τις εικόνες της πραγματικότητας: τον Δανό Γιον Μπανγκ Κάρλσεν και τον Ιρλανδό Μαρκ Κάζινς, οι οποίοι θα παραβρεθούν στη διοργάνωση για να παρουσιάσουν τις ταινίες τους και να συνομιλήσουν με τους θεατές. 73 ελληνικές ταινίες
Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στηρίζει ενεργά τα ελληνικά ντοκιμαντέρ, βοηθά τους Έλληνες ντοκιμαντερίστες να βρουν τον δικό τους τρόπο έκφρασης και ενισχύει με όποιο τρόπο μπορεί την παρουσία τους στη διεθνή αγορά. Κάθε χρόνο και πιο δυναμική, η ελληνική παραγωγή ντοκιμαντέρ πρωταγωνιστεί και φέτος στο 18ο ΦΝΘ, με 73 ελληνικές ταινίες, οι οποίες αποτυπώνουν με τόλμη μια πραγματικότητα που αναδιαμορφώνεται στη δίνη κοινωνικών ζυμώσεων. Τα ελληνικά ντοκιμαντέρ, κατατάσσονται στα τμήματα του Επίσημου Προγράμματος και στο Ελληνικό Πανόραμα.

«The Eye of Istanbul»,  των Μπινούρ Καραεβλί και Φατίχ Καϊμάκ.
Φως στη βάναυση καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Το τμήμα του ΦΝΘ με τίτλο «Ανθρώπινα Δικαιώματα», το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Διεθνή Αμνηστία, συστάθηκε με σκοπό να ρίξει φως στη βάναυση καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Διεθνής Αμνηστία θα απονείμει για δέκατη χρονιά ένα ειδικό βραβείο στην καλύτερη ταινία του τμήματος. Η φετινή επιτροπή αποτελείται από τους: Ειρήνη Τσολάκη (Αντιπρόεδρος - Ελληνικό Τμήμα Διεθνoύς Αμνηστίας), Δρ. Ευτυχία Βουτυρά (Κοινωνική Ανθρωπολόγος, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Μακεδονίας), Γιάννη Γκίρμπα (Δημοσιογράφος - μέλος ΔΣ  ΠΟΕΣΥ), Μαριάννα Λεονταρίδου (Κριτικός Κινηματογράφου, Μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας – Ομάδα Θεσσαλονίκης) και Ανδρέα Σιαδήμα (Σκηνοθέτης – Παραγωγός). Περιβάλλον

Αποκαλυπτικά ντοκιμαντέρ που αποτυπώνουν τις τραγικές επιπτώσεις της ανθρώπινης επέμβασης στο περιβάλλον και το αντίτιμο που «πληρώνει» η ανθρωπότητα, συγκλονίζουν και ευαισθητοποιούν τον θεατή επάνω σε ένα ζήτημα που επιτάσσει άμεση δράση και αφορά στην ίδια μας την επιβίωση. Στο πλαίσιο του τμήματος «Περιβάλλον», έχει καθιερωθεί ένα βραβείο, το οποίο απονέμει επιτροπή της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF Ελλάς στην καλύτερη ταινία της ενότητας. Φέτος, την επιτροπή WWF Ελλάς απαρτίζουν οι: Αμαλία Αλμπερίνι (Υπεύθυνη Επικοινωνίας Προγράμματος ΚΥΚΛΑΔΕΣ LIFΕ, WWF Ελλάς), Βίκυ Μπαρμπόκα (Υπεύθυνη Επικοινωνίας Προγράμματος «Καλύτερης Ζωής», WWF Ελλάς), Ιάσονας Κάντας (Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου WWF Ελλάς) και Αλέξανδρος Κανδαράκης (Υπεύθυνος Ψηφιακής Επικοινωνίας WWF Ελλάς).

«Racing Extinction», του Λούι Ψυχογιός.
Καταγραφή μνήμης Πρόκειται για μια επιλογή από τολμηρές, διαφορετικές κινηματογραφικές προσεγγίσεις στην πάντα ριψοκίνδυνη και απαιτητική διαδικασία που εμπεριέχει η δημιουργία του ιστορικού κινηματογραφικού ντοκουμέντου, προσφέροντας έτσι ένα πολύπλευρο πορτρέτο της Ιστορίας. Βασικό μέλημα των ταινιών της ενότητας είναι η διερεύνηση της προσωπικής και συλλογικής μνήμης και του ολοένα και πιο σημαντικού ρόλου της στην εξερεύνηση και κατανόηση του παρελθόντος, άρα και του παρόντος. Φέτος, για πρώτη φορά στο ΦΝΘ, ο Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων θα απονείμει το βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες», το οποίο έχει ήδη καθιερωθεί εδώ και δέκα χρόνια στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Την επιτροπή επιλογής του βραβείου απαρτίζουν οι: Άρης Φατούρος (Σύμβουλος Προγράμματος και Αναπληρωτής Συντονιστής), Πάνος Κουάνης (Σύμβουλος Οικονομίας & Νέων Τεχνολογιών-Προϊστάμενος Τομέα Προγράμματος & Διοικητικής Υποστήριξης) και Βασίλης Δούβλης (Σκηνοθέτης).
Ο βασικός κορμός του προγράμματος του Φεστιβάλ αποτελείται, επίσης, από τις ενότητες «Όψεις του κόσμου», «Μικρές Αφηγήσεις», «Πορτρέτα», «Μουσική» και «Τέχνες».

«Beyond the Lines»,  της Κόρτνεΐ Μαρς.
Masterclass Γιον Μπανγκ Κάρλσεν
Τρίτη 15 Μαρτίου, 11:00, αίθουσα Παύλος Ζάννας
Ο Γιον Μπανγκ Κάρλσεν, ένας από τους καινοτόμους σκηνοθέτες της Δανίας, είναι γνωστός για τα «σκηνοθετημένα ντοκιμαντέρ» του, στα οποία θολώνει τα όρια ανάμεσα στην τεκμηρίωση και τη μυθοπλασία. Στις ταινίες του σκιαγραφεί πορτρέτα ανθρώπων της διπλανής πόρτας ή του περιθωρίου. Ο Γιον Μπανγκ Κάρλσεν θα μιλήσει για την κινηματογραφική του μέθοδο, καθώς επίσης για τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει την πραγματικότητα στις ταινίες του.
Συζήτηση «Αποτυπώνοντας το προσφυγικό ζήτημα»
Τετάρτη 16 Μαρτίου, 11:00, αίθουσα Παύλος Ζάννας

Στο πλαίσιο του αφιερώματος «Πρόσφυγες: Απόδραση προς την ελευθερία;» του 18ου ΦΝΘ, θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση «Αποτυπώνοντας το προσφυγικό ζήτημα: Μέθοδοι, στόχοι, προκλήσεις, δεοντολογία». Η συζήτηση θα εστιάσει σε ποικίλα ερωτήματα που γεννιούνται σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους προσεγγίζουμε και νοηματοδοτούμε το πολυσύνθετο πολιτικό και ανθρωπιστικό προσφυγικό ζήτημα,  που βρίσκεται σε εξέλιξη και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες μεταβάσεις της σύγχρονης ιστορίας. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές είναι οι: Ανέστης Αζάς (Σκηνοθέτης Θεάτρου-Καλλιτεχνικός Διευθυντής Πειραματικής Σκηνής (-1) Εθνικού Θεάτρου), Γιώργος Μουτάφης (Φωτορεπόρτερ), Μάρθα Μπουζιούρη (Κοινωνική Ανθρωπολόγος-Σκηνοθέτιδα cross-media projects), Μαριάννα Οικονόμου (Σκηνοθέτιδα).
«Εικόνες του άλλου μας εαυτού»
Μια μοναδική κοινωνική καταγραφή για την Ελλάδα της κρίσης, μέσα από εικόνες του αστικού τοπίου της Αθήνας έτσι όπως τις ανακάλυψαν και τις αποτύπωσαν με το φωτογραφικό φακό τους οι διανομείς του περιοδικού δρόμου «σχεδία», αναδεικνύεται στην έκθεση «Εικόνες του άλλου μας εαυτού». Η έκθεση αποτελεί διοργάνωση του ΦΝΘ, του περιοδικού δρόμου «σχεδία», του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, όπου και θα φιλοξενηθεί από τις 12 έως τις 26 Μαρτίου.
Γιον Μπανγκ Κάρλσεν.
«Μίλτος Σκούρας. Black & White Stories» Η έκθεση «Μίλτος Σκούρας. Black & White Stories», η οποία περιλαμβάνει 44 ασπρόμαυρες ζωγραφικές συνθέσεις, θα παρουσιαστεί στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Μονή Λαζαριστών) και αποτελεί διοργάνωση του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, με την υποστήριξη του ΦΝΘ. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 19 Μαρτίου.
Βίντεο - εγκατάσταση «Occupy, Resist, Produce»
H τρικάναλη βιντεο-εγκατάσταση «Occupy, Resist, Produce» των Dario Azzelini και Oliver Ressler, μια διοργάνωση του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΦΝΘ,  θα παρουσιαστεί στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Β1, Λιμάνι) το διάστημα 12 – 26 Μαρτίου.
Αγορά

Η Αγορά Ντοκιμαντέρ / Doc Market του 18ου ΦΝΘ θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως 19 Μαρτίου, καθημερινά 10:00 - 20:00, στο ξενoδοχείο Electra Palace (αίθουσα Bυζάντιον). Φέτος, η Αγορά, συγκεντρώνει ρεκόρ συμμετοχών, καθώς σε αυτή λαμβάνουν μέρος πάνω από 490 ντοκιμαντέρ, ενώ οι επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου που θα την επισκεφτούν ξεπερνούν τους 60.

Το όραμα της BMW για τα επόμενα 100 χρόνια αντικατοπτρίζει το BMW Vision Next 100 – concept όχημα της εταιρείας που παρουσιάστηκε με αφορμή τα 100 χρόνια της. Όπως υποστηρίζει η αυτοκινητοβιομηχανία, πρόκειται για ένα σε πολύ μεγάλο βαθμό customised όχημα, προσαρμοσμένο στις μεταβαλλόμενες ανάγκες του οδηγού.
Βασικό χαρακτηριστικό του, που διαχειρίζεται την αλληλεπίδραση μεταξύ οδηγού και οχήματος, είναι το αποκαλούμενο «Alive Geometry», με δύο διαφορετικά modes λειτουργίας, το Boost και το Ease. Στο πρώτο, το όχημα επικεντρώνεται στον οδηγό, μεγιστοποιώντας την οδηγητική εμπειρία, υποδεικνύοντάς του χρήσιμα δεδομένα όπως την ιδανική λωρίδα για να κινηθεί, πού θα έπρεπε να στρίψει, την ταχύτητα κ.α. Το Ease στην ουσία μεταμορφώνει το εσωτερικό, χάριν αυτόνομης κίνησης: Το τιμόνι και το ταμπλό αποσύρονται, τα καθίσματα γυρνούν και γενικά δημιουργείται ένα σαλόνι στο εσωτερικό, με τον οδηγό και τον συνοδηγό να βλέπουν προς την κατεύθυνση των επιβατών.
REUTERS/MICHAEL DALDER
Το όχημα παρουσιάστηκε στο Centenary Event της εταιρείας στο Μόναχο στις 7 Μαρτίου. Την παρουσίαση ακολουθεί μία παγκόσμια τουρνέ με τίτλο «Iconic Impulses», με στάσεις στην Κίνα, τη Μ. Βρετανία και τις ΗΠΑ, η οποία θα λάβει τέλος στο Λος Άντζελες.
naftemporiki.gr

Βενετία
Ένα από τα πιο διάσημα –και πιο κομψά- καρναβάλια της Ιταλίας, αλλά και του κόσμου, είναι αυτό που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Βενετία. Τα όμορφα και εκλεπτυσμένα κοστούμια, οι μάσκες, τα πριβέ πάρτι, όλα σε μια πόλη που έχει ήδη το δικό της μοναδικό χαρακτήρα και ατμόσφαιρα, με τα κανάλια και την τραγουδιστή γλώσσα, σίγουρα κάνουν το Καρναβάλι της Βενετίας ένα μοναδικό event. Ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα είναι ο διαγωνισμός για την πιο όμορφη μάσκα (La maschera più bella) το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς, όπου κριτική… επιτροπή είναι μια διεθνής ομάδα σχεδιαστών μόδας. Αν βρεθείτε ποτέ εκεί, μη χάσετε το μεγάλο χορό των καρναβαλιστών, Gran Ballo delle Maschere, που πραγματοποιείται σε αυτά τα υπέροχα αρχοντικά της Βενετίας, με αξέχαστη θέα και ατμόσφαιρα παραμυθιού.

Τενερίφη Στην Τενερίφη, το μεγαλύτερο από τα Κανάρια Νησιά, οι ντόπιοι παίρνουν τη διασκέδαση του καρναβαλιού στα σοβαρά. Οι εκδηλώσεις κρατούν συνήθως για περισσότερο από 1 μήνα και στο πλαίσιο αυτών γίνεται παρουσίαση των υποψηφίων που θα στεφθούν «Βασίλισσα του Καρναβαλιού», όπως και η στέψη. Στο μεταξύ, πραγματοποιούνται παρελάσεις, χοροί, συναυλίες και πυροτεχνήματα, με πολύ κόσμο να ντύνεται με τρελές στολές και να διασκεδάζει. Κάθε χρόνο, περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι ταξιδεύουν στην Τενερίφη για να συμμετάσχουν κι αυτοί στο μεγάλο καρναβάλι, το οποίο τελειώνει φυσικά με ένα 24ωρο πάρτι, όπου στο τέλος βάζουν φωτιά σε μια τεράστια σαρδέλα, φτιαγμένη με την τεχνική του papier maché.

Ρίο ντε Τζανέιρο Η μητέρα όλων των καρναβαλιών του κόσμου, το Καρναβάλι του Ρίο είναι σίγουρα must προορισμός για όσους αγαπούν τα μασκαρέματα ή απλώς θέλουν να δουν τις βραζιλιάνες να χορεύουν! Το Ρίο μετατρέπεται σε πόλη… εξέγερσης της σάμπα, όπου τα χρώματα, η ζέστη, η πολλή σάρκα και η πολλή διασκέδαση παίρνουν τη σκυτάλη. Τις πιο πολύχρωμες και εντυπωσιακές στολές, όπως και τις καλύτερες χορευτικές κινήσεις μπορεί να δει κάποιος στη μαζική παρέλαση στο Sambodromo, όπου οι σχολές χορού σάμπα της πόλης διαγωνίζονται για να δείξουν τις ικανότητές τους, προσφέροντας ένα υπέροχο θέαμα, ειδικά στον ανδρικό πληθυσμό των τουριστών.

Τρινιντάντ και Τομπάγκο Μπάντες που παίζουν τα ντόπια steel-drums, εγχώρια μουσική soca και calypso, χορός limbo και πολύ ρούμι είναι τα απαραίτητα συστατικά ενός επιτυχημένου καρναβαλιού στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο της Καραϊβικής. Στην τροπική αυτή νησιωτική χώρα, ανοιχτά της Βενεζουέλας, η διασκέδαση και τα αποκαλυπτικά κοστούμια έχουν και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ μέρος της διασκέδασης είναι και οι αναμετρήσεις με ξύλα που γίνονται ανάμεσα στους συμμετέχοντες. Αν είστε επισκέπτες, καλύτερα να αφήσετε αυτό το κομμάτι στους ειδήμονες κι εσείς να το ρίξετε στο χορό και τα κοστούμια.

Binche, Βέλγιο Το Καρναβάλι της βέλγικης πόλης Binche έχει κάνει τους ανθρώπους της Unesco να μιλούν για μια «ανέγγιχτη κληρονομιά της ανθρωπότητας» κι εμείς δεν πρόκειται να διαφωνήσουμε. Κάθε χρόνο, ντόπιοι μασκαρεμένοι άντρες (γνωστοί και ως “Gilles”), ουσιαστικά γυρνούν στην πόλη δημιουργώντας χάος και κουνώντας ξύλα για να διώξουν τα κακά πνεύματα. Είναι ένα θέαμα που οι τουρίστες απολαμβάνουν, αν εξαιρέσουμε τα μήλα! Στους ντόπιους μασκαρεμένους αρέσει να πετούν μήλα στον κόσμο!

Νέα Ορλεάνη Κάθε χρόνο στη Νέα Ορλεάνη των Η.Π.Α., για 2 εβδομάδες, η πόλη της τζαζ φοράει χρώματα και βγαίνει στους δρόμους για να γιορτάσει τη Mardi Gras (κάτι σαν τη δική μας Τσικνοπέμπτη). Οι παρελάσεις στην πόλη των καρναβαλιστών είναι πολλές, η ουσία, όμως, όλων είναι ότι όλοι γλεντούν και είναι χαρούμενοι, με το ρούμι και το bourbon να ρέει άφθονο.

Cadiz, Ισπανία Κι αν τα προηγούμενα σας φάνηκαν παράξενα, σας περιμένει ακόμη το Cadiz Carnival της Ισπανίας. Οι ντόπιοι, γνωστοί για την εξυπνάδα και την αίσθηση του χιούμορ τους, δεν μασκαρεύονται απλά και τυχαία, αλλά φορούν ιδιαίτερα κοστούμια και τραγουδούν σατιρικά τραγούδια. Αν μιλάτε ισπανικά, μη χάσετε το διαγωνισμό στο Teatro Falla, αλλιώς βρείτε τους καρναβαλιστές στους δρόμους και θα δείτε ότι θα γελάσετε και μόνο παρακολουθώντας τους.
clickatlife.gr

Η Google διέθεσε το πρώτο preview της επόμενης έκδοσης του Android, με την ονομασία Android N.

H έκδοση για προεπισκόπιση, η οποία περιλαμβάνει ένα αναβαθμισμένο πακέτο ανάπτυξης του λογισμικού, είναι διαθέσιμη για το επίσημο Android Emulator και μπορεί να εγκατασταθεί στις συσκευές Google's Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player, Nexus 9 και Pixel C.

H Google διέθεσε τώρα την προεπισκόπιση του Android N, και όχι στο Google I/O το καλοκαίρι, για να πάρει περισσότερο feedback από τους developers.

Σε ό,τι αφορά το όνομα, πιθανό θεωρείται το Nutella, χωρίς να αποκλείεται το Nougat, αν στραβώσει η συμφωνία.

Λειτουργικά το Android N θα υποστηρίζει multitasking με side-by-side apps και split-screen mode. To Doze mode για την εξοικονόμηση ενέργειας θα ενεργοποιείται όταν απενεργοποιείται η οθόνη.

Πηγή: e-pcmag.gr

Η Google «ψηφιοποιεί» περισσότερες Ελληνικές τοποθεσίες για να βοηθήσει ταξιδιώτες που προγραμματίζουν τις επόμενες διακοπές τους, στηρίζοντας έτσι τον τουριστικό κλάδο στην Ελλάδα.
Με το Street View, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, “έχετε την ευκαιρία να πάτε στη Χαβάη υποβρυχίως, να επισκεφτείτε το Grand Canyon ή ακόμα να κάνετε πεζοπορία στο Macchu Picchu”, αναφέρει η Google.
Από σήμερα, όσοι σκέφτονται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να πάνε στο Street View από την επιφάνεια εργασίας τους ή να χρησιμοποιήσουν το Street View στο Google Maps app για Android ή iOS, για να έχουν μια προεπισκόπηση του αεροδρομίου της Αθήνας πριν φύγουν για ταξίδι. Το Street View δίνει στους ταξιδιώτες την ευκαιρία να δουν τους διαδρόμους, τα σημεία για check-in, τον χώρο παραλαβής αποσκευών, τους τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου και τα μαγαζιά, πολύ πριν την προσγείωση.
Ξεκινώντας από σήμερα, το Street View προσφέρει εμπειρία περιήγησης στα όμορφα νησιά της Κρήτης και της Σίφνου, ανακαλύπτοντας περισσότερα κρυφά μονοπάτια και μοναδικά σημεία αυτών των πανέμορφων θησαυρών της Μεσογείου. Χάρη στο Street View Trekker Loan Programme, δύο τοπικοί οργανισμοί – όπως ο Δήμος της Χερσονήσου και o Δήμος Σίφνου – είχαν την ευκαιρία να συλλέξουν μοναδικές εικόνες από τα νησιά: από λευκές παραλίες μέχρι λιμάνια και πεζοπορικές διαδρομές – για να βοηθήσουν τους ταξιδιώτες να επιλέξουν τι τους αρέσει παραπάνω καθώς σχεδιάζουν το επόμενο τους ταξίδι.

O web browser της νορβηγικής εταιρείας γίνεται ο πρώτος από τους δημοφιλείς browsers με λειτουργία ad-blocking.

O Opera υπόσχεται επίσης, ότι με το μπλοκάρισμα των διαφημίσεων θα μπορεί να φορτώνει τις διαφημίσεις ταχύτερα.

Βελτιωμένη αναμένεται να είναι και η ασφάλεια που θα πρόσφερε ο Opera web browser με το μπλοκάρισμα των διαφημίσεων, ενώ δεν χρειάζεται να κάνουμε λόγο για την ενόχληση που αποφεύγει ο χρήστης.

Φυσικά, το ad-blocking μειώνει τη δημοφιλία του Opera ανάμεσα στους διαφημιστές.

Η Opera λέει ότι ο browser της μπορεί να φορτώνει τις σελίδες έως και 90% ταχύτερα με το φιλτράρισμα των διαφημιστικών μπάνερ και των προωθητικών μηνυμάτων. Σε σχέση με τα ad-blocking plug-ins ο Opera μπορεί να φορτώνει τις σελίδες κατά 40% γρηγορότερα.

Το χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο επί του παρόντος στην έκδοση του Opera για προγραμματιστές και early adopters στα Windows, αλλά θα γίνει διαθέσιμο για όλες τις πλατφόρμες.

Πηγή: epcmag.gr

Με δυσμένεια υποδέχτηκε ο διεθνής τύπος την είδηση, όσον αφορά την πρόθεση του Πελέ να προχωρήσει σε δημοπρασία σπάνιων κειμηλίων της ποδοσφαιρικής του καριέρας σε Σάντος, New York Cosmos κι εθνική Βραζιλίας.

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν υποστηρίξει κατά το παρελθόν ότι ο «βασιλιάς» τρέφει μια ιδιαίτερη αδυναμία για τα χρήματα, με τον «θρυλικό» Βραζιλιάνο άσσο του παρελθόντος να αναμένεται να αποκομίσει στην προκειμένη περίπτωση, έσοδα ύψους 912.000 ευρώ, κατόπιν εκτίμησης ειδήμονα του πρακτορείου «Reuters»

Περισσότερα στο Pamesports.gr

Παρότι το ντοκιμαντέρ του Ασίφ Καπάντια για τη ζωή της Amy Winehouse έχει αποσπάσει αμέτρητα βραβεία, μαζί και ένα 'Οσκαρ στην 88η απονομή, ο πατέρας της τραγουδίστριας, η οποία, έφυγε από τη ζωή το 2011, σε ηλικία μόλις 27 χροιών, έπειτα από μακροχρόνια μάχη με τον εθισμό της στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του.

Σε μια σειρά από tweets ο Mits Winehouse ανέφερε ότι το «κακεντρεχές», όπως το χαρακτήρισε, ντοκιμαντέρ προβάλλει την κόρη του ως «Αρνητική εικόνα και παραπλανητικό πρότυπο. Δεν πρόκειται να αλλάξω γνώμη επειδή το φιλμ κέρδισε Όσκαρ, όσο υπερήφανος κι αν είμαι για την κόρη μου», έγραψε μεταξύ άλλων ο 64χρονος.

Πηγή: Hello
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!