Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

 

Δωρεά ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έκανε ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, στη μνήμη της γιαγιάς του που είχε γεννηθεί στην Οδησσό το 1915, και την οποία λάτρευε.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, η δωρεά του 47χρονου σταρ του Χόλιγουντ ανακοινώθηκε από το International Visegrad Fund, σύμφωνα με τα πολωνικά Μέσα ενημέρωσης. Η ομάδα Βίσεγκραντ, γνωστή και ως χώρες του Βίσεγκραντ, είναι μια συμμαχία η οποία απαρτίζεται από τέσσερα κράτη της Κεντρικής Ευρώπης, την Τσεχία, την Ουγγαρία, την Πολωνία και τη Σλοβακία. Και οι τέσσερις χώρες έχουν υποδεχθεί εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανούς που καταφεύγουν στα σύνορα για να σωθούν από τον πόλεμο.

Σύμφωνα με τον ιστότοπό του, το Διεθνές Ταμείο του Βίσεγκραντ εργάζεται για την προώθηση της περιφερειακής συνεργασίας στις τέσσερις χώρες καθώς και σε άλλες, «ιδιαίτερα στις περιοχές των Δυτικών Βαλκανίων και της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης». Ο ιστότοπος λέει ότι το ταμείο είχε ετήσιο προϋπολογισμό 8 εκατομμυρίων ευρώ, που του έδιναν οι τέσσερις κυβερνήσεις, που σημαίνει ότι η δωρεά του Ντι Κάπριο έχει ξεπεράσει ακόμη και αυτό το ποσό.

 Ουκρανία: Ο Πούτιν βομβαρδίζει το Κίεβο- «Θα είναι η πιο σκληρή ημέρα του πολέμου»

Ένα μήνυμα SMS έλαβαν στα κινητά τους οι πολίτες του Κιέβου, καθώς οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις περικυκλώνουν την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του OPEN, το μήνυμα που έλαβαν οι πολίτες στο Κίεβο, τους έδινε οδηγίες για απομάκρυνση από τα σπίτια τους και εκκένωση, με μια αποσκευή με λίγα ρούχα και τρόφιμα, ενώ έδινε οδηγίες και για τα παιδιά.

Πιο συγκεκριμένα, το SMS έγραφε μεταξύ άλλων: «Ετοιμάστε μία αποσκευή με ελάχιστα ρούχα και τρόφιμα. Να έχετε ταυτότητα ή διαβατήριο. Ετοιμάστε τα παιδιά σας έτσι ώστε το καθένα να έχει ένα χαρτί με όνομα, επίθετο και τηλεφωνικό αριθμό εκτάκτου ανάγκης. Να είστε προσεκτικοί και μην προσεγγίζετε πόρτες και παράθυρα. Αν ακούσετε κρότους να αναζητήσετε προστασία σε κάποιο καταφύγιο».

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!