Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Δείπνο κάτω από το νερό: To πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο στην Ευρώπη
Σχεδιασμένο από το στούντιο αρχιτεκτονικής "Snøhetta", αυτή η ανθεκτική κατασκευή είναι χωρισμένη στα δύο στη νοτιότερη ακτογραμμή της Νορβηγίας. Η μισή μέσα και η μισή έξω από το νερό!
Φτιαγμένο έτσι ώστε να μοιάζει με ένα βυθισμένο...κουτί , η πανοραμική αίθουσα με το τεράστιο παράθυρο στο εστιατόριο αυτό ονόματι UNDER βρίσκεται 15 πόδια κάτω από τη θάλασσα. Και για να αντέχει τις ταραχώδεις καιρικές συνθήκες και τις τρικυμίες σε περίπτωση κακού καιρού, οι αρχιτέκτονες δεν τσιγκουνεύτηκαν το σκυρόδεμα! Ένα πολύ ανθεκτικό, πολύ ξεχωριστό, πολύ... υποβρύχιο εστιατόριο σας περιμένει!
Το όνομά του έχει διπλό νόημα: Στα νορβηγικά, η λέξη "UNDER" σημαίνει "θαύμα" εξηγούν οι δημιουργοί του έργου. Και μάλλον... είναι!

 
Πως να ηρεμήσεις άμεσα, αν έχεις νεύρα!
Είναι η στιγμή που παγώνει ο χρόνος, και εσύ φαντασιώνεσαι να σκοτώνεις κόσμο. Να ξεσπάς με μανία σε αυτόν που σε έκανε να εκραγείς.
Επειδή όμως είμαστε κοινωνικά όντα, και δεν πρέπει να βγάζουμε προς τα έξω τον κακό μας εαυτό, δες μερικούς τρόπους για να αποφορτίζεσαι γρήγορα και αποτελεσματικά.
Βάλε τη μουσική που σου αρέσει.
Δυνατά ή χαμηλά, σε ένταση, εσύ θα βρεις ποιο έχει αποτέλεσμα πάνω σου. Το σημαντικό είναι να απομονώσεις, τους ήχους γύρω σου, και να ακούς μόνο το τραγούδι που επέλεξες.
Φέρε στο μυαλό σου αγαπημένα στιγμιότυπα από τη ζωή σου.
Θα είναι οι στιγμές με το σύντροφό σου, θα είναι αναμνήσεις με φίλους, με τη γιαγιά που σε έπαιρνε αγκαλιά, επέλεξε μία και ζήσε την από την αρχή. Αφιέρωσε της χρόνο, και θα δεις τη πίεσή σου να πέφτει.
Πιες τσάι ζεστό.
Τα θερμά ροφήματα, όχι βέβαια ο καφές, έχουν ευεργετικές ιδιότητες πάνω στο νευρικό σύστημα. Για γρηγορότερα αποτελέσματα ακούμπησε τα χέρια σου πάνω στη ζεστή κούπα.
Πιες πολύ νερό.
Όταν αισθανόμαστε πίεση από τα νεύρα, πρέπει να πηγαίνουμε τουαλέτα για ούρηση. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος, για να οδηγηθούμε στη τουαλέτα, είναι το νερό.
Κάνε μασάζ γύρω από τα αυτιά.
Όταν χάνουμε την ψυχραιμία μας, νιώθουμε υπερβολική πίεση γύρω από τα αυτιά. Κάντε κυκλικές κινήσεις γύρω από τα αυτιά για να αποσυμφορήσετε την περιοχή.
 
Όσα χρειάζεται να ξέρεις για τα καυσόξυλα
Με τη πτώση της θερμοκρασίας να έχει γίνει αισθητή στη χώρα μας, όλο και περισσότεροι Έλληνες ψάχνουν εναλλακτικές μορφές θέρμανσης, για να εξοικονομήσουν χρήματα.
Οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν υψηλές, ενώ και το φυσικό αέριο παρουσιάζει ανοδικές τάσεις. Το ξύλο σαν καύσιμη ύλη παρουσιάζει άνθιση τα τελευταία χρόνια, με τα τζάκια και τις ξυλόσομπες να έχουν ξαναμπεί στα ελληνικά νοικοκυριά.
Οι ειδικοί στα καυσόξυλα επισημαίνουν μερικά tips για να έχετε μεγαλύτερη απόδοση, υψηλότερες θερμοκρασίες και λιγότερες απώλειες.
Προσπαθήστε να αγοράσετε ξηρά ξύλα, χωρίς υγρασία. Συνήθως τα καυσόξυλα περέχουν 30 εώς 50% υγρασία, με απότελεσμα ένα 25% της ενέργειας πηγαίνει στην έξατμιση του νερού που περιέχεται στα ξύλα.
Προτιμήστε ξύλα που έχουν κοπεί τους καλοκαιρινούς μήνες και έχουν προλάβει να αποθηκευτούν σε αποθήκες αποξήρανσης.
Τα ξύλα πρέπει να αποθηκεύονται σκεπασμένα και καλυμμένα από τον αέρα και τη βροχή.
Ο χώρος αποθήκευσης τους καλό θα ήταν να βλέπει ήλιο.
Το δάπεδο και το δωμάτιο που φυλάσσονται θα πρέπει να μην έχει καθόλου υγρασία. Το ξύλο έχει τη τάση να απορροφά την υγρασία του χώρου με αποτέλεσμα να μειώνεται η απόδοσή του.
Τα ξύλα πρέπει πριν τη καύση τους να βρίσκονται κοντά στο αναμμένο τζάκι. Η προθέρμανση των καυσόξυλων μεγιστοποιεί την απόδοσή τους.

 
Κατερίνα Καινούριου: Στην αντεπίθεση περνά για την υπόθεση του κυκλώματος κοκαΐνης στο Κολωνάκι
Το νομικό της οπλοστάσιο επιστράτευσε η Κατερίνα Καινούργιου, αποστέλλοντας εξώδικο με αφορμή φωτογραφίες της σε ιστοσελίδα και εφημερίδα που τη συνδέουν με την υπόθεση της κοκαΐνης στο Κολωνάκι.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου της Αρχοντούλας Παπαναγιώτου, που εκπροσωπεί την παρουσιάστρια, η Κατερίνα Καινούργιου ζητά να μην γίνεται οποιαδήποτε χρήση φωτογραφίας της σε θέματα που αφορούν το κύκλωμα κοκαΐνης.
Η αφορμή ήταν δημοσίευμα στο οποίο υπάρχει φωτογραφία της ίδιας με τον πρώην σύντροφό της, Βασίλη Σταθοκωστόπουλο, τον οποίο επίσης εμπλέκουν δημοσιεύματα. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
«Η κα Καινούριου επιθυμεί με την παρούσα να ενημερώσει όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι έχει ήδη κινηθεί νομικά σε βάρος της ιστοσελίδας www.makeleio.gr, λόγω παράνομης χρήσης από την ως άνω ιστοσελίδα φωτογραφίας της μαζί με τον πρώην σύντροφό της σε δημοσίευμα με τίτλο "ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ στο κύκλωμα της ΚΟΚΑΣ. Συλλήψεις, ανακρίσεις και προφυλακίσεις. Η μισή κοσμική και πάμπλουτη Ελλάδα στα δίχτυα της Μαφίας των ναρκωτικών. Εμείς δεν βάζουμε την υπογραφή μας στη συνωμοσία της σιωπής και πράττουμε το δημοσιογραφικό μας καθήκον. ΟΛΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗ ΦΟΡΑ". Παράλληλα, επιφυλασσόμενη παντός δικαιώματός της αιτείται με την παρούσα να απόσχετε από οποιαδήποτε χρήση της φωτογραφίας της σε ανάλογα δημοσιεύματα αναφερόμενα στο λεγόμενο κύκλωμα ναρκωτικών του Κολωνακίου, καθώς, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η κα Καινούριου ουδεμία σχέση δεν έχει με τη συγκεκριμένη υπόθεση».
Στη αντεπίθεση πέρασε και ο επιχειρηματίας Βασίλης Σταθοκωστόπουλος, ο οποίος είδε επίσης το όνομά του να εμπλέκεται στο δημοσίευμα σχετικά με το κύκλωμα ναρκωτικών. Ο Β. Σταθοκωστόπουλος μέσω επιστολής της δικηγόρου του στα ΜΜΕ ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και ότι το όνομα που αναφέρθηκε σε δημοσίευμα είναι απλή συνωνυμία. Στην επιστολή του, που έστειλε στα μμε η πληρεξούσιος δικηγόρος του Ειρήνη Λιοφάγου, ο Βασίλης Σταθοκωστόπουλος επισημαίνει:
Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνω ότι με έκπληξη, μεγάλη αγανάκτηση και οργή αντίκρισα φωτογραφία μου στο σημερινό εξώφυλλο της εφημερίδας «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» με τίτλο «ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΗΣ ΚΟΚΑΣ» συνδέοντας αυθαίρετα και αβάσιμα το όνομα μου με την συγκεκριμένη εγκληματική πράξη, ενώ ουδεμία σχέση έχω με τέτοιες συνήθειες και δραστηριότητες. Επειδή το πρόσωπο που αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα έχει απλώς το ίδιο ονοματεπώνυμο με εμένα, ανήκει σε άλλη οικογένεια επομένως αυθαίρετα και εσφαλμένα έχει δημοσιεύσει φωτογραφία μου. Θα ήθελα δε να διευκρινιστεί ότι τόσο εγώ όσο και η οικογένεια μου δεν συνεργαζόμαστε επιχειρηματικά με τον κύριο Β. Σ. και το μόνο κοινό στοιχείο μας είναι η συνωνυμία. Ειδικότερα ουδεμία σχέση έχω τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου με τις επιχειρήσεις "LILI SHU", που εδρεύει στο Κολωνάκι και "HAMA" που εδρεύει στη Γλυφάδα, ούτε όμως και με οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση μετέχει ο κύριος Β. Σ.. Η εν λόγω δημοσίευση είναι καθ' όλα συκοφαντική για το πρόσωπο μου και την οικογένεια μου με επιβλαβείς προεκτάσεις για την επιχειρηματική μου φήμη καθότι θέλει να εμπλέκομαι σε κύκλωμα κοκαΐνης, γεγονός που είναι απολύτως ψευδές και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην επαγγελματική μου υπόσταση. Προκειμένου να αποτραπεί τυχόν αναπαραγωγή του εν λόγω δημοσιεύματος και της ψευδούς αναφοράς του στο πρόσωπο μου από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και μέσα κοινωνικής δικτύωσης σας παρακαλούμε πολύ όπως λάβετε σοβαρά υπ΄ όψιν την παρούσα και απέχετε από την αναδημοσίευση τέτοιων ψευδών ειδήσεων και συνδέσεων του ονόματος μου με την εγκληματική συμπεριφορά που αναφέρεται το εν λόγω δημοσίευμα, κατά του εκδότη του οποίου θα καταθέσουμε μηνύσεις και αγωγές.
 
Μια 23χρονη γράφει για το τι σημαίνει να υποφέρεις από άγχος
«Το άγχος σε ξυπνάει στις 3 τα χαράματα από έναν νεκρό ύπνο επειδή η καρδιά σου παλεύει. Το άγχος ξεσπάει σε ένα εξάνθημα χωρίς λόγο. Το άγχος δίνει έμφαση σε πράγματα που μπορεί να είναι ή να μην είναι πραγματικά. Το άγχος αμφισβητεί την πίστη σας. Το άγχος καλεί την αδελφή σας 3 ώρες πριν σηκωθεί για δουλειά, με την ελπίδα ότι θα απαντήσει έτσι ώστε να μπορέσετε να ξεπεράσετε την κρίση. Το άγχος είναι ένα ντους 2 π.μ.
Το άγχος είναι η διάθεσή σας να αλλάζει μέσα σε λίγα λεπτά. Το άγχος φωνάζει, φέρνει πραγματικά και οδυνηρά δάκρυα. Το άγχος είναι ναυτία. Το άγχος είναι ανησυχητικό. Το άγχος είναι σκοτεινό. Το άγχος είναι ο φόβος. Το άγχος είναι ανησυχία. Το άγχος αποβάλλεται σωματικά και συναισθηματικά. Το άγχος είναι ωμό. Το άγχος είναι πραγματικό. Το άγχος μεγαλώνει τη μικρότερη ενόχληση. Το άγχος είναι αναδρομικό. Το άγχος είναι "τι θα συμβεί αν". Το άγχος είναι πολλά "τι συμβαίνει" και "δεν ξέρω".
Πρόκειται για την ιστορία της 23χρονης makeup artist, Nichole Morefield, η οποία μίλησε ανοιχτά στο διαδίκτυο για το πώς είναι να πάσχει κάποιος από άγχος.
«Από τότε που με θυμάμαι, έχω πάντα άγχος. Για πολύ καιρό, ακόμη και τώρα, η δική μου οικογένεια δεν καταλάβαινε τι είναι λάθος. Μου είπαν ότι είναι όλα στο μυαλό μου και ότι πρέπει απλώς να κοιμηθώ περισσότερο», δήλωσε.

Αντιμέτωπος με έναν απολυμένο σχολικό φύλακα που επαναπροσλήφθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκε, όπως γραφει το thestival.gr, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ.Μητσοτάκης μετά την ομιλία του στο 7ο προσυνέδριο του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.
Ο απολυμένος σχολικός φύλακας πλησίασε τον πρόεδρο της Ν.Δ. και ζήτησε να του απευθύνει ένα ερώτημα. «Εσείς ο ίδιος προσωπικά με αποφάσεις σας, μας βγάλατε σε διαθεσιμότητα και ανεργία. Είμαι νεοδημοκράτης από το 1989, ποιος ο λόγος την επόμενη ημέρα να ψηφίσω τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ο ίδιος προσωπικά με έδιωξε και με έβγαλε σε ανεργία;».
«Το κεφάλαιο αυτό έκλεισε. Θα ψηφίσεις τη Νέα Δημοκρατία αν σε πείσανε όλα τα υπόλοιπα, αλλά το κεφάλαιο αυτό έκλεισε. Μην επανέλθουμε εκεί ήταν μια πολύ επώδυνη περίοδος για όλους μας, πρώτα για σας, αλλά και για μένα» του απάντησε ο κύριος Μητσοτάκης και η συζήτηση τελείωσε εκεί χωρίς παρατράγουδα.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!