Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

 

Το μέλλον του Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα δεν είναι ξεκαθαρισμένο, οπότε όλα τα σενάρια είναι ανοικτά, ιδιαίτερα, μάλιστα, μετά το διασυρμό που γνώρισαν οι Καταλανοί από την Μπάγερν στο Final-8 του Champions League.

Η βρετανική «Mirror», μάλιστα, υποστηρίζει με δημοσίευμά της, ότι σε περίπτωση που ο Αργεντινός αποφασίσει να φύγει από το «Καμπ Νόου», τότε το φαβορί για την απόκτησή του είναι η Μάντσεστερ Σίτι.

Οι εξελίξεις προβλέπονται ραγδαίες στο ποδοσφαιρικό τμήμα την εβδομάδα που έρχεται. Ήδη, ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιόζιπ Μαρλια Μπαρτομέου, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη γι΄ αύριο (17/08) Δευτέρα, στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να επικυρωθεί και η απομάκρυνση του Κίκε Σετιέν από τον πάγκο.

Το κλίμα είναι βαρύ, με αρκετούς παίκτες, ανάμεσά τους και πρωτοκλασάτα ονόματα, να βρίσκονται στη «μαύρη λίστα» της διοίκησης, ενώ επίκεινται αλλαγές και σε άλλους τομείς του συλλόγου.

Κανείς από το σύλλογο δεν θέλει καν να σκέφτεται το ενδεχόμενο αποχώρησης του Λιονέλ Μέσι από την ομάδα. Το συμβόλαιο του κορυφαίου παίκτη του κόσμου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2021, αλλά η κατάσταση δείχνει ιδιαίτερα ρευστή και δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα, ακόμη και το να φύγει!

Ιδιαίτερα, δε, σε περίπτωση που δεν βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά. Αν, λοιπόν, ο Μέσι αποφασίσει να αποχώρησει από τους «μπλαουγκράνα», τότε σύμφωνα με την «Mirror», το μεγάλο φαβορί για την απόκτησή του είναι η Μάντσεστερ Σίτι.

Με βάση το ρεπορτάζ της αγγλικής εφημερίδας, οι άνθρωποι της Σίτι θέλουν όσο τίποτ΄ άλλο να φέρουν τον Αργεντινό σούπερ σταρ στο «Ετιχαντ», ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τον Πεπ Γκουαρδιόλα, με απώτερο σκοπό την κατάκτηση του πολυπόθητου Champions League.

Το «κάζο», μάλιστα, στο Champions League από την Λιόν, αναγκάζει τους «πολίτες» να κινηθούν δυναμικά στη μεταγραφική περίοδο, με τον 32χρονο επιθετικό να είναι ο μεγάλος στόχος.

 

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε ότι πρέπει να κλείσουν άμεσα όλα τα κλαμπ της χώρας, για να περιοριστούν τα νέα κρούσματα κορονοϊού. Οι νέοι, από αύριο, δεν θα μπορούν να χορεύουν ούτε σε ανοικτούς, αλλά ούτε και σε κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των παραλιών και των ξενοδοχείων. Αιτία της απόφασης, η ελλιπής τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, ιδίως σε κλαμπ, και το γεγονός ότι πολλοί νέοι δεν φορούσαν μάσκες.

Οι επιχειρηματίες του τομέα καταγγέλλουν ότι το οικονομικό κόστος της απαγόρευσης λειτουργίας που αποφασίσθηκε σήμερα θα αγγίξει τα τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υποσχέθηκε ότι πρόκειται να εγκριθεί έκτακτη οικονομική στήριξη, καθώς η κύρια προτεραιότητα παραμένει να περιοριστούν οι εστίες μόλυνσης, ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία, στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η κυβέρνηση της Ρώμης, τέλος, αποφάσισε ότι όποιος βρίσκεται σε ανοικτούς χώρους με πολυκοσμία (όπως πλατείες, ιστορικά κέντρα των πόλεων ή και έξω από μπαρ και μαγαζιά), από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 6 το πρωί θα πρέπει υποχρεωτικά να φορά προστατευτική μάσκα.

 

Σε σημερινό της δημοσίευμα η Ρωσική ιστοσελίδα rua.gr υποστηρίζει πως στις 13 Αυγούστου, όταν η φρεγάτα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού «Λήμνος» μπήκε σε αντιπαράθεση με την τουρκική φρεγάτα Kemal Reis, ελληνικό υποβρύχιο κατέστρεψε τον εξοπλισμό Oruc Reis.

«Ενώ οι ελληνικές και οι τουρκικές φρεγάτες έκαναν ελιγμό γύρω από το Oruc Reis, το ελληνικό υποβρύχιο περνούσε κάτω από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis. Οι ακριβείς πληροφορίες για το περιστατικό δεν έχουν αναφερθεί, αλλά, προφανώς, τα ελληνικά υποβρύχια έκοψαν τα καλώδια και κατέστρεψαν τον εξοπλισμό», αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, μετά από αυτό, το Oruc Reis φέρεται να διέκοψε την έρευνα και επέστρεψε στο λιμάνι της Αττάλειας.

«Η Ελλάδα είχε προηγουμένως προειδοποιήσει την Τουρκία ότι θα παρέμβει σε τέτοιες εργασίες, υπαινιγμό για διακοπή καλωδίων ή ζημιά στον εξοπλισμό. Τώρα, προφανώς, έχει αρχίσει να κάνει πραγματικότητα τις απειλές της. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Παρασκευή ότι η Ελλάδα είχε επιτεθεί στο σεισμικό πλοίο της Oruc Reis και προειδοποίησε ότι αν το ξανακάνει στο μέλλον, η Τουρκία θα δώσει αντίποινα», καταλήγει το ρεπορτάζ.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!