Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020


Η αμερικανική Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ανέπτυξε μια επιστημονική μέθοδο για να μπορεί να μας πάρει ο ύπνος είτε πρωί είτε βράδυ, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, μέσα σε μόλις δύο λεπτά
Σε περιόδους στρατιωτικής άσκησης, ο ύπνος είναι πραγματικά μια πολυτέλεια, καθώς οι στρατιώτες μπορούν να κοιμούνται μόνο για λίγες ώρες, άρα δεν υπάρχει τίποτα πιο βασανιστικό από το να προσπαθούν να κοιμηθούν έστω και για λίγο αλλά να μην μπορούν λόγω αϋπνίας.
Αν και νοιώθουν εξαντλημένοι, τους ενοχλούν οι θόρυβοι γύρω τους, σκέφτονται τα γεγονότα της ημέρας ή αγχώνονται ότι σε 2-3 ώρες θα πρέπει να ξυπνήσουν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κοιμηθούν.
Αυτό ισχύει και για τους υπόλοιπους: αν δεν κοιμηθούμε σωστά θα πάρουμε λάθος αποφάσεις, θα απογοητεύσουμε ανθρώπους, δεν θα είμαστε αξιόπιστοι. Κάτι τέτοιο συνέβη και κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με τους πιλότους των μαχητικών αεροσκαφών. Λόγω αϋπνίας έκαναν τραγικά λάθη, έριχναν πυρά σε συμμάχους ή σκοτώνονταν οι ίδιοι.
Ευτυχώς, η αμερικανική Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ανέπτυξε μια επιστημονική μέθοδο για να μπορεί να μας πάρει ο ύπνος είτε πρωί είτε βράδυ, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, μέσα σε μόλις δύο λεπτά.
Μετά από 6 εβδομάδες πρακτικής, το 96% των πιλότων έπεφταν για ύπνο μέσα σε μόλις 120» ή και λιγότερο, ακόμα κι αν είχαν πιει καφέ ή ακόμα και με τον ήχο των πολυβόλων στα αυτιά τους.
Η μέθοδος συμπεριλαμβάνει τα εξής βήματα:
προσαρμοστείτε στον χώρο που έχετε διαθέσιμο. Ας είναι άβολος όπως πχ ένα κάθισμα σε αεροπλάνο. Αρκεί να μπορείτε να απλώσετε τα πόδια σας. Οι πιλότοι μάθαιναν να κοιμούνται σε μια καρέκλα. Γι’ αυτό και στη συνέχεια οι αεροπορικές έφτιαξαν την business class.
Σκεφτείτε ότι το πρόσωπό σας είναι το επίκεντρο των συναισθημάτων σας. Κλείστε τα μάτια σας και αναπνεύστε αργά και βαθιά. Στη συνέχεια χαλαρώστε και τους 43 μυς του προσώπου σας. Εκπνέετε όσο νοιώθετε να χαλαρώνουν τα μάγουλα, το στόμα, η γλώσσα και το σαγόνι σας.
Χαλαρώστε εντελώς τους 6 μύες που βρίσκονται στα βλέφαρά σας – σαν να ήσαστε νεκροί.
Οταν το πρόσωπο χαλαρώνει δίνεται το σήμα στο υπόλοιπο σώμα ότι πρέπει να ηρεμήσει.
Αφήστε τους ώμους σας να πέσουν. Χαλαρώστε το πίσω μέρος του λαιμού και αναπνεύστε βαθιά. Μετά εκπνεύστε αργά, βγάζοντας όλη την ένταση. Σειρά έχουν τα μπράτσα σας. Ξεκινήστε με το χέρι που γράφετε. Σφίξτε αρχικά το μπράτσο και μετά αφήστε το να χαλαρώσει. Μετά τον βραχίονα και στο τέλος την παλάμη και τα δάχτυλα.
Συνεχίστε με την άλλη πλευρά.
Επόμενο βήμα τα πόδια. Δώστε πρώτα εντολή στον δεξιό μηρό σας να βυθιστεί, όπως ένα νεκρό βάρος. Στη συνέχεια, κάντε το ίδιο στους μυς της δεξιάς γάμπας σας. Στη συνέχεια, κάντε το ίδιο για τον αστράγαλο και το κάτω μέρος του ποδιού σας. Νιώστε τους μύες να ατονούν, σαν να βυθίζεται το πόδι σας στο έδαφος. Συνεχίστε και με την αριστερή πλευρά.
Καθαρίστε το μυαλό σας από κάθε σκέψη. Μην σκέφτεστε τίποτα, όπως τι πήγε στραβά στη μέρα σας ή σε πόση ώρα πρέπει να ξυπνήσετε.
Κρατήστε το μυαλό σας σε ακινησία, διατηρώντας στο μυαλό σας μια στατική εικόνα. Φανταστείτε για παράδειγμα ότι είστε ξαπλωμένος σε έναν απαλό καναπέ σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Σκεφτείτε αυτή την εικόνα για 10»
Αν δεν δουλέψει, πείτε «μη σκέφτεσαι» ξανά και ξανά για τουλάχιστον 10»
Οταν θα έχετε χαλαρώσει σωματικά και το μυαλό σας είναι άδειο για τουλάχιστον 10» τότε θα μπορέσει να σας πάρει ο ύπνος.

Η θρυλική ηθοποιός Ολίβια ντε Χάβιλαντ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 104 ετών. Όπως έγινε γνωστό, η Βρετανίδα πέθανε χθες, Σάββατο 25 Ιουλίου, στο σπίτι της στη Γαλλία από φυσικά αίτια.
Η Ντε Χάβιλαντ ήταν δύο φορές βραβευμένη με Οσκαρ, ενώ συμμετείχε σε θρυλικές ταινίες, με κορυφαία όλων φυσικά το ρομαντικό δράμα «Οσα παίρνει ο άνεμος» όπου υποδυοταν την ξαδέρφη Μέλανι. Παράλληλα, η μόνιμη διαμάχη της με την αδελφή της, Τζόαν Φοντέιν, ήταν πάντοτε ένα θέμα που απασχολούσε το Χόλιγουντ και είχε λάβει μυθιστορηματικές διαστάσεις.
Η Ολίβια Ντε Χάβιλαντ γεννήθηκε την 1η Ιουλίου του 1916 στο Τόκιο και είχε γίνει Αμερικανίδα υπήκοος από το 1941. Η Ντε Χάβιλαντ έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της ως Μέλανι στην ταινία «Όσα παίρνει ο άνεμος», καθώς και για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις ταινίες «Κάπτεν Μπλαντ» του 1935, «Ρομπέν των δασών» του 1938 και «Ο λάκκος με τα φίδια» του 1947. Η αντιπαλότητα με την αδελφή της, την ηθοποιό Τζόαν Φοντέιν, αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στο χώρο του Χόλιγουντ για χρόνια. Η Ντε Χάβιλαντ ήταν βραβευμένη με δύο Όσκαρ ερμηνείας για τις ταινίες «Δώσ’ μου πίσω το παιδί μου» το 1946 και «Η κληρονόμος» του 1949.
Στα 18 της η Ντε Χάβιλαντ, ακόμη φοιτήτρια στη δραματική σχολή, επιλέχθηκε να ερμηνεύσει τον ρόλο της Έρμια στο «Όνειρο θερινής νυκτός» του Σαίξπηρ που ανέβαινε εκείνη την περίοδο σε ένα θέατρο της Καλιφόρνια. Την ίδια χρονιά η εταιρεία παραγωγής WarnerBros. χρηματοδότησε τη μεταφορά του θεατρικού στη μεγάλη οθόνη και η Ντε Χάβιλαντ βρέθηκε να ερμηνεύει ξανά τον ρόλο της Έρμια, αυτή τη φορά στη μεγάλη οθόνη. Ακολούθησε το συμβόλαιο με τη WarnerBros. και μια σειρά ταινιών στις οποίες υποδύονταν το έτερον ήμισυ του Έρολ Φλιν. Η αναγνώριση για τη Ντε Χάβιλαντ ήρθε όμως μετά τη συμμετοχή της στην επική ταινία του Βίκτορ Φλέμινγκ «Όσα παίρνει ο άνεμος» το 1939, ταινία για την οποία προτάθηκε για όσκαρ Β’ γυναικείου ρόλου, το οποίο έχασε από τη συμπρωταγωνίστριά της Χάτι ΜακΝτάνιελ.

Tρεις καθηγητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον έχουν γίνει εκατομμυριούχοι μετά από μια σημαντική ανακάλυψη που αφορά την θεραπεία των ασθενών με κορωνοϊό.
Μόλις τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής των φαρμάκων που δημιούργησαν δόθηκαν στην δημοσιότητα το πρωί της 21ης Ιουλίου, οι μετοχές τους αυξήθηκαν κατά 540%, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του βρετανικού Guardian.
Σύμφωνα με την δοκιμή, το 79% των ασθενών που έλαβαν το φάρμακο είναι λιγότερο πιθανό να αρρωστήσουν βαριά.
Πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες, οι καθηγητές Ράτκο Τζουκάνοβιτς, Στέφεν Χόλγκεϊτ και Ντόνα Ντέιβις ανακάλυψαν ότι τα άτομα με άσθμα και χρόνια πνευμονική νόσο είχαν έλλειψη μιας πρωτεΐνης που ονομάζεται ιντερφερόνη βήτα και η οποία βοηθά στην καταπολέμηση του κοινού κρυολογήματος.
Έτσι, εργάστηκαν με την σκέψη πως η άμυνα των ασθενών κατά της ιογενούς λοίμωξης θα μπορούσε να θωρακιστεί εάν αντικαθιστούνταν η πρωτεΐνη που έλειπε.
Οι ακαδημαϊκοί δημιούργησαν την εταιρεία Synairgen, για να μετατρέψουν τις ανακαλύψεις τους σε θεραπείες. Το 2004 επένδυσαν στο χρηματιστήριο, ωστόσο οι μετοχές τους κατέρρευσαν μετά από μια συμφωνία με την AstraZeneca για την θεραπεία ιογενών λοιμώξεων που αφορούν το άσθμα.
Ωστόσο, όταν η ανάγκη για πιθανή θεραπευτική αγωγή που αφορά δυσκολίες στην αναπνοή απέκτησε μεγάλη ζήτηση κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, ξαφνικά η ανακάλυψη των καθηγητών θεωρήθηκε ελπιδοφόρα.
Ο Ρίτσαρντ Μάρσντεν, διευθύνων σύμβουλος της Synairgen, δήλωσε ότι η εταιρεία συμμετείχε σε μεγάλο βαθμό σε μια δοκιμή που χρησιμοποιεί το φάρμακο της ιντερφερόνης βήτα για να βοηθήσει άτομα με χρόνια βρογχίτιδα ή εμφύσημα.
«Ωστόσο, όταν ο κορονοϊός έκανε την εμφάνισή του τον Ιανουάριο, συνειδητοποιήσαμε ότι ίσως πρέπει να εστιάσουμε στην άμυνα απέναντι στον ιό αυτό», είπε χαρακτηριστικά.
«Έτσι, ξεκινήσαμε να εργαζόμαστε πάνω σε μια κλινική δοκιμή τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Η προσπάθεια πραγματοποιήθηκε όταν άρχισαν να γεμίζουν τα νοσοκομεία», εξήγησε.
Τα αποτελέσματα της αρχικής δοκιμής, που ανακοινώθηκαν αυτήν την εβδομάδα, έδειξαν ότι οι ασθενείς που νοσηλεύονταν με κορωνοϊό και έλαβαν μια ειδική σύνθεση του φαρμάκου ιντερφερόνης βήτα, που ονομάζεται SNG001, ήταν δύο έως τρεις φορές πιο πιθανό να ανακάμψουν από αυτούς που λάμβαναν άλλο φάρμακο, ενώ η ουσία έφτασε απευθείας στους αεραγωγούς τους μέσω ενός νεφελοποιητή.
Η μελέτη για την οποία επιστρατεύθηκαν 101 άτομα έδειξε ότι η πιθανότητα οι ασθενείς να αναπτύξουν μια σοβαρή εκδοχή της νόσου κινήθηκε πτωτικά κατά 79% και η δύσπνοια που εμφάνιζαν μειώθηκε επίσης σημαντικά.
Η Synairgen, η οποία εξακολουθεί να εδρεύει στο γενικό νοσοκομείο του Σαουθάμπτον, παρουσιάζει τώρα τα ευρήματά της σε ιατρικές ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο προκειμένου να ζητήσει έγκριση για το επόμενο στάδιο που είναι η διάθεση της θεραπείας στην αγορά.
πηγή: huffingtonpost.gr/

Άγνωστοι πυροβόλησαν τα ξημερώματα τον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια και τον τραυμάτισαν σοβαρά.
Κατά τις πρώτες πληροφορίες από πηγές προσκείμενες στην αστυνομία, ο δημοσιογράφος την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του, λίγο μετά τις 03:00, δέχθηκε μία σφαίρα στον λαιμό και άλλη μία στα πλευρά, ενώ άλλες βολίδες έχουν καρφωθεί στο αυτοκίνητό του. Οι δύο δράστες,που φορούσαν κουκούλες, διέφυγαν αφού τον πυροβόλησαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που έσωσε τον δημοσιογράφο είναι το γεγονός ότι το όπλο του δράστη μπλόκαρε πριν αδειάσει και τις υπόλοιπες σφαίρες πάνω του. Ο Στ. Χίος διακομίστηκε αρχικά στο Σισμανόγλειο και κατόπιν στο ΚΑΤ, όπου νοσηλεύεται. Η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται "ελεγχόμενη".
Πηγή: news247.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!