Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

 Πληκτρολόγιο: Είναι γνωστή εστία μικροβίων–Πώς το καθαρίζουμείναι γνωστό ότι το πληκτρολόγιο ενός υπολογιστή είναι από τις μεγαλύτερες εστίες μικροβίων από όλα τα αντικείμενα με τα οποία ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το ακουμπάμε συνέχεια με το πιο βρώμικο μέρος του σώματός μας... τα χέρια μας!

Ειδικά αν πρόκειται για κοινόχρηστο πληκτρολόγιο σε χώρο εργασίας, ο κίνδυνος μόλυνσης είναι ακόμα μεγαλύτερος.

Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να το καθαρίζετε τακτικά και αποτελεσματικά για να περιορίσετε στο ελάχιστο την πιθανότητα να κολλήσετε κάποιο βακτήριο.

Ανεξάρητα από το ποιο μέρος του υπολογιστή θέλετε να καθαρίσετε, το πρώτο βήμα είναι να κλείσετε τον υπολογιστή σας και να τον βγάλτε τον από την πρίζα. Βέβαια, στο πληκτρολόγιο ο κίνδυνος ζημιάς στον υπολογιστή είναι μικρός, ειδικά αν πρόκειται για ασύρματο πληκτρολόγιο.

Καθαρισμός του πληκτρολογίου:

Χρησιμοποιήστε συμπιεσμένο αέριο για να καθαρίσετε ανάμεσα στα πλήκτρα. Κρατήστε το δοχείο, ώστε να ψεκάζετε υπό γωνία. Αυτό θα απομακρύνει τη σκόνη και βρωμιά πιο αποτελεσματικά.

Γυρίστε το ανάποδα και ανακινήστε το ελαφρά για να πέσουν τυχόν ψίχουλα και άλλα υπολείμματα που έχουν μείνει ανάμεσα στα πλήκτρα. Επαναλάβετε τον ψεκασμό και την ήπια ανακίνηση έως ότου δεν πέφτουν πια σωματίδια.

Ψεκάστε μια μικρή ποσότητα καθαριστικού για όλες τις χρήσεις σε ένα μαλακό, καθαρό πανί και σκουπίστε το παντού.

πηγή:iatropedia.gr

 

Λεπτομέρειες για την νευρολογική διαταραχή εθελόντριας, που οδήγησε στην προσωρινή διακοπή της μελέτης με το εμβόλιο της εταιρείας AstraZeneca κατά του νέου κορωνοϊού δημοσίευσε ο διεθνής Τύπος.

Σε εσωτερικό έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή του CNN, στελέχη της εταιρείας περιγράφουν πως μία υγιής 37χρονη «παρουσίασε επιβεβαιωμένη εγκάρσια μυελίτιδα» δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση από το εμβόλιο.

Σύμφωνα με το CNN, η εθελόντρια έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου AZD1222 στις αρχές Ιουνίου, χωρίς να παρουσιάσει πρόβλημα. Η δεύτερη δόση έγινε μετά τα μέσα Αυγούστου. Δεκατέσσερις ημέρες αργότερα, στις 2 Σεπτεμβρίου, ενώ η 37χρονη έκανε τζόγκινγκ, «σκόνταψε (δεν έπεσε) και τραντάχτηκε». Οι γιατροί που την εξέτασαν δεν βρήκαν να έχει εμφανές τραύμα στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης (αυχένας).

Την επομένη ημέρα, η γυναίκα δυσκολευόταν να περπατήσει, πονούσε και είχε:

Αδυναμία στα χέρια

Πόνο και μειωμένη αίσθηση στον κορμό

Πονοκέφαλο

Μειωμένη ικανότητα να χρησιμοποιεί τα χέρια της

Στις 5 Σεπτεμβρίου η γυναίκα εισήχθη στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με «επιβεβαιωμένη» εγκάρσια μυελίτιδα. Η εγκάρσια μυελίτιδα είναι φλεγμονή στη σπονδυλική στήλη, η οποία μπορεί να προκληθεί από ιούς.

Ενημέρωσαν οι ίδιοι οι ερευνητές

Το έγγραφο, με ημερομηνία 10 Σεπτεμβρίου, είναι ουσιαστικά η «Κίτρινη Κάρτα» των κλινικών μελετών (SUSAR – Suspected or Unexpected Serious Adverse Reaction report).

Με τον όρο Κίτρινη Κάρτα περιγράφεται το έγγραφο που διαθέτουν οι επαγγελματίες Υγείας (γιατροί, φαρμακοποιοί κ.λπ.) για να αναφέρουν τις ανεπιθύμητες ενέργειες των εγκεκριμένων φαρμακευτικών προϊόντων. Για τις κλινικές μελέτες υπάρχει το έγγραφο SUSAR, σύμφωνα με το CNN.

Στην παρούσα περίπτωση, το SUSAR συμπλήρωσαν οι γιατροί που διεξάγουν τη μελέτη με το εμβόλιο, επειδή ανησύχησαν για τα συμπτώματα της γυναίκας. Το έγγραφο εστάλη στη συνέχεια στους γιατρούς που διεξάγουν τη μελέτη με το εμβόλιο, στα διάφορα ερευνητικά κέντρα. Ωστόσο δεν είχαν αναφερθεί άλλα ανάλογα περιστατικά.

Η διαδικασία αυτή είναι η συνήθης που ακολουθείται κατά τις κλινικές (σε ανθρώπους) μελέτες.

Μεμονωμένο περιστατικό

Το περιστατικό αυτό οδήγησε στην προσωρινή διακοπή των μελετών με το εμβόλιο. Έπειτα από απόφαση της αρμόδιας Αρχής στη Βρετανία (του MHRA), η μελέτη ξανάρχισε στη Βρετανία. Ακολούθησε ανάλογη απόφαση και στη Βραζιλία, ενώ είναι θέμα χρόνου να ξαναρχίσει και στις ΗΠΑ.

Όπως εξήγησε ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ Dr. Anthony Fauci, διευθυντής του αμερικανικού Εθνικού Ιδρύματος Αλλεργιών & Λοιμωδών Νόσων (NIAID), η νόσος της 37χρονης θεωρείται αυτή τη στιγμή «μεμονωμένο περιστατικό». Επιπλέον, «θα ήταν ασυνήθιστο να σταματήσει εντελώς μία μελέτη εξαιτίας ενός μεμονωμένου περιστατικού ανεπιθύμητης ενέργειας».

Ωστόσο, πρόσθεσε πως στους γιατρούς που πραγματοποιούν τη μελέτη στις ΗΠΑ θα συστηθεί να έχουν το νου τους για ανάλογα συμπτώματα. «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να δούμε αν θα ξανασυμβεί. Αν υπάρξει και άλλο περιστατικό, τότε τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά», είπε στο CNN.

Η 37χρονη παρουσίαζε ήδη στις 10 Σεπτεμβρίου σημαντική βελτίωση, την οποία οι θεράποντες ιατροί της χαρακτήριζαν «ταχεία».

 

Προκαταρκτική εξέταση για τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη διέταξε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών. Η ενέργεια της εισαγγελίας γίνεται μετά από μήνυση του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη. Αφορά, δε, τις υποθέσεις που δεν ελήφθησαν μέτρα κατά του κορωνοϊού:

-Στην συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη στους δρόμους της Αθήνας και το Μαξίμου.

-Τα εγκαίνια του συντριβανιού στην πλατεία Ομονοίας.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μπακογιάννης είχε επικριθεί έντονα & γιατί πριν μερικές ημέρες δεν φορούσε μάσκα σε συναυλία της Άννας Βίσση στην Τεχνόπολη. Μάλιστα είχε απαντήσει, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα. 

Παράβαση του άρθρου 258 του Ποινικού Κώδικα

Όπως γραφεί ο ίδιος κ. Αντωνιάδης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:  «Καλούμαι ως μάρτυρας-μηνυτής και πολιτικώς ενάγων κατά του Κώστα Μπακογιάννη, εναντίον του οποίου διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών προκαταρκτική εξέταση για παράβαση του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα περί παραβίασης των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, με απειλούμενη ποινή φυλάκισης μέχρι 5 χρόνια.

Και κατά της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας για παράβαση του άρθρου 259 του Ποινικού Κώδικα περί παράβασης καθήκοντος, για την ανοχή που επέδειξε στις διερευνούμενες παραβιάσεις, ενώ την ίδια ώρα αστυνομεύει τον ελληνικό λαό και επιβάλλει το ένα πρόστιμο μετά το άλλο.

Και θα ζητήσω να εξεταστούν τα “κρούσματα” που ανακοινώθηκαν τις επόμενες ημέρες της συναυλίας της Άλκηστης Πρωτοψάλτη και τις ομολογημένες από τον Μπακογιάννη μαζικές παραβιάσεις (ζήτησε συγγνώμη την άλλη μέρα -αλλά αυτό δεν τον απαλλάσσει από την ποινική ευθύνη: συνιστά ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΧΗΣ) στα εγκαίνια του συντριβανιού στην Πλατεία Ομονοίας:

Ένα μόνο κρούσμα να συνδέεται με τη συναυλία ή τα εγκαίνια, η παράβαση γίνεται κακουργηματική, με βάση την παράγραφο 2, και η προβλεπόμενη ποινή μέχρι 10 χρόνια κάθειρξη», προσθέτει.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!