Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Το γκλίτερ ανέκαθεν υπήρξε το συνώνυμο του παραμυθιού, της μαγείας και της κοριτσίστικης διάθεσης.
Τώρα η τάση θέλει τους εκατομμύρια μικροσκοπικούς πολύχρωμους κόκκους να στολίζουν και τη γλώσσα!
Η κάλυψη της γλώσσας με γκλίτερ, είναι η τελευταία εμμονή στη μόδα και μοιάζει με τρέλα που θα αφήσει το σημάδι της- άλλωστε θέλει επιμονή και υπομονή για να το αφαιρέσει κανείς από το σώμα του.

Την αρχή έκανε η Αυστραλή makeup artist, Jacinta Vukovic η γλώσσα της οποίας γέμισε από κάποιο ατύχημα γκλίτερ. Έκτοτε, η τρέλα εξαπλώθηκε και δημιουργήθηκε μέχρι και Hashtag #glittertongue.
Προσοχή όμως να μη καταπιείτε μεγάλη ποσότητα από αυτό - λίγοι κόκκοι δεν βλάπτουν αλλά η μεγάλη ποσότητα είναι άγνωστο τι θα κάνει στο στομάχι.

Κόνορ ΜακΓκρέγκορ: Κέρδισε $100 εκατ. και τώρα λανσάρει και το δικό του ουίσκι
Η ήττα που υπέστη πριν λίγες ημέρες ο ΜακΓκρέγκορ φαίνεται πως δεν τον πτόησε καθόλου, έτσι αποφάσισε να λανσάρει επίσημα την πρώτη του ετικέτα από ιρλανδικό ουίσκι με το όνομα Notorious.
Παρά το γεγονός ότι κέρδισε περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια από τον αγώνα, ο ΜακΓκρέγκορ γνωρίζει πως μπορεί να βγάλει πολλά χρήματα και εκτός ρινγκ.
Ο ικανός businessman και Ιρλανδός έχει αρχίσει ήδη το ταξίδι στον κόσμο των επιχειρήσεων, έχοντας κάνει την αρχή με την προσωπική του σειρά ρούχων, την οποία ονομάζει August McGregor. Ευελπιστεί τώρα να κατακτήσει και τον κόσμο του ουίσκι, καθότι -όπως ισχυρίζεται ο ίδιος- έχει αυτή την μοναδική και ξεχωριστή ιρλανδική γεύση.
gettyimages-839732188.jpg

Τα τατουάζ είναι μόδα. Και στο ποδόσφαιρο. Κορυφαίοι άσοι της μπάλας, που αγωνίζονται στις πιο διάσημες γειτονιές του κόσμου, καταλαμβάνουν συχνά χώρο στις πρώτες σελίδες εφημερίδων και περιοδικών αλλά και σε ιστοσελίδες, αναδεικνύοντας μέσα από τον φωτογραφικό φακό, τα τατουάζ, που συχνά καλύπτουν μεγάλο μέρος του σώματός τους.

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ανάμεσα στους πιο διάσημους που ακολουθούν αυτή την επιλογή.

Μάλιστα, ο Αγγλος σούπερ σταρ, που πλέον βρίσκεται στις ΗΠΑ, δείχνει σε βίντεο τα πολλά του τατουάζ και εξηγεί ποιες ιστορίες βρίσκονται πίσω από την τέχνη του σώματος του.

Αλλά και ο Τζιμπρίλ Σισέ, που φόρεσε την φανέλα του Παναθηναϊκού, ανήκει σε εκείνους, που δημιουργούν... μόδα στα γήπεδα.

Είτε στα χέρια, την πλάτη ή το λαιμό, πολλοί ποδοσφαιριστές έχουν πάθος με τα τατουάζ. Ομως υπάρχουν επικρίσεις, που δεν αφορουν μονάχα τα κίνητρα.

Ένας πανεπιστημιακός καθηγητής στη Γερμανία, απευθύνεται στις ομάδες και ζητά την απαγόρευσή τους, σημειώνοντας την ζημιά που προκαλούν ακόμα και στην απόδοση.

Ο 60χρονος Ινγκο Φρόμπεσε από την γερμανική αθλητική σχολή της Κολωνίας, αντιμετωπίζει πολύ κριτικά αυτή την υπόθεση.

Ιδιαίτερα έντονος απέναντι την Bundesliga για το χειρισμό της στο θέμα των τατουάζ στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

«Θα απαγόρευα τα τατουάζ. Οι ομάδες παίρνουν στα σοβαρά όλα τα μικρά πράγματα και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν συμβαίνει με αυτό που είναι ένα σοβαρό θέμα», είπε και πρόσθεσε: «Οι ομάδες θα έκαναν καλά να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή και να είναι περισσότερο υπεύθυνες και για την απόδοση των παικτών τους».

Σύμφωνα με τον Φρόμπεσε, διάφορες μελέτες δείχνουν ότι οι επαγγελματίες στην πρώτη περίοδο μετά από ένα τατουάζ θα παρουσιάζουν απώλειες απόδοσης κατά 3-5%. «Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο που έχουμε. Και το δηλητηριάζουμε», τόνισε ο Γερμανός καθηγητής σε πρόγραμμα της τηλεόρασης στη χώρα του.

Περαιτέρω έρευνες έδειξαν ότι το 60 έως 70 τοις εκατό της μελάνης δεν παραμένει στο δέρμα αλλά εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος.

«Η ανανέωση δυσκολεύεται, η φρεσκάδα δεν είναι πλέον πλήρης», δήλωσε αναφερόμενος στους «πράσινους και μπλε λεμφαδένες».

Επιπλέον, τα τατουάζ που καταλαμβάνουν μεγάλη περιοχή θα επηρεάσουν την εφίδρωση και τη θερμορύθμιση.

Μια πρόσφατη μελέτη από τις ΗΠΑ δείχνει ότι τα τατουάζ επηρεάζουν τη διαδικασία «συγκόλλησης» του δέρματος.

Το γεγονός ότι τα τατουάζ μπορούν να επηρεάσουν τη συμπεριφορά της εφίδρωσης τόσο πολύ ώστε να προκύψουν σωματικές βλάβες, είναι κάτι που η δερματολόγος Καρίνα Νέες, τόνισε πως θεωρεί μάλλον απίθανη.

Το λιβάνι είναι ίσως το πιο ισχυρό αιθέριο έλαιο και οι χρήσεις του είναι πραγματικά περισσότερες απ' όσες φαντάζεστε.

Κατ' αρχάς, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει ισχυρές αντισηπτικές ιδιότητες.

Μειώνει τον πόνο της αρθρίτιδας, καθώς και τα συμπτώματα της ουρικής αρθρίτιδας.

Παράλληλα, η προσθήκη μιας ή δύο σταγόνων αιθέριου ελαίου λιβανιού σε ένα ποτήρι νερό αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη δυσπεψία.

Προσθέτοντας στο μπάνιο μας αιθέριο έλαιο λιβανιού ανακουφιζόμαστε δραστικά από το στρες που ενδεχομένως βιώνουμε.

Τα οφέλη του όμως δεν σταματούν εδώ. Η προσθήκη του σε πόσιμο νερό βοηθά στα κρυολογήματα, ενώ όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα κακοσμίας του στόματος θα δουν σημαντική βελτίωση με το αιθέριο έλαιο λιβανιού.

Κοψίματα και πληγές επουλώνονται με το λιβάνι, ενώ για την αϋπνία και την κατάθλιψη το αραιωμένο έλαιο λιβανιού είναι πραγματικός σύμμαχός μας.

Τέλος, με αιθέριο έλαιο λιβανιού ανακουφίζουμε τα συμπτώματα του συνδρόμου ανήσυχων ποδιών (ΣΑΠ), ενώ δεν χρειάζεται να τονίσουμε ότι η μυρωδιά του είναι ένα κι ένα για να εξαλείψουμε τις άσχημες μυρωδιές από τον χώρο μας.

ΠΗΓΗ: onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!