Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017


Καθώς ξεφλουδίζουμε τη μπανάνα σχεδόν πάντα θα δούμε τις χαρακτηριστικές «κλωστές», τις οποίες ενστικτωδώς τραβάμε και πετάμε μαζί με τη φλούδα.
Πού χρησιμεύουν όμως αυτές οι «κλωστές» και γιατί η θέση τους δεν είναι στα σκουπίδια αλλά στο… στομάχι μας;
Στη φυτολογία ονομάζονται επίσημα φλοίωμα και πρόκειται για ένα είδος ιστού. Αποτελούνται από ζωντανά κύτταρα και επιτρέπουν στα θρεπτικά συστατικά και στα σάκχαρα να φτάνουν στα διαφορετικά μέρη του φυτού. Με άλλα λόγια, οι «κλωστές» λειτουργούν ως αρτηρίες ώστε το φρούτο να πάρει τα συστατικά που χρειάζεται για να αναπτυχθεί σωστά.
Μπορεί η υφή τους να διαφέρει ελαφρώς από αυτή της μπανάνας, όμως είναι το ίδιο νόστιμες το ίδιο πλούσιες σε κάλιο, φυτικές ίνες, βιταμίνη Α και βιταμίνη Β6 όπως το ίδιο το φρούτο.
Επίσης, οι «κλωστές» δείχνουν πόσο ώριμη είναι η μπανάνα. Αν καθώς την ξεφλουδίζετε αυτές αποχωρίζονται εύκολα από το φρούτο τότε σημαίνει ότι η μπανάνα έχει ωριμάσει αρκετά κι έτσι θα είναι πιο νόστιμη!
πηγή: medicalnews.gr

Η Κάιλι Τζένερ, το νεότερο μέλος της οικογένειας ριάλιτι Καρντάσιαν και γνωστή επιχειρηματίας καλλυντικών, περιμένει το πρώτο της παιδί, σύμφωνα τουλάχιστον με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως γράφει στην ιστοσελίδα του το περιοδικό Page Six η 20χρονη Κάιλι είναι έγκυος στον τέταρτο μήνα και πατέρας του παιδιού της είναι ο 25χρονος ράπερ Τράβις Σκοτ, με τον οποίο έχει σχέση από τον περασμένο Απρίλιο.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η ιστοσελίδα το αστέρι των ριάλιτι περιμένει κοριτσάκι, και, αν και η σχέση τους δεν έχει συμπληρώσει καλά - καλά ούτε έξι μήνες οι δυο τους επισφράγισαν την αγάπη τους τον Ιούνιο με ένα τατουάζ στο σχήμα της πεταλούδας, που ζωγράφισαν στον αστράγαλό τους.

Το θέμα των παιδιών φαίνεται ότι απασχολεί εδώ και καιρό την τηλεπερσόνα, αφού σε ένα διαφημιστικό στιγμιότυπο για το ριάλιτι «Keeping Up With the Kardashians» του 2016 και ενώ μιλούσε με τον πατέρα της Κέιτλιν Τζένερ είχε πει ότι θεωρεί την ηλικία των 25 χρόνων πολύ καλή για να αποκτήσει παιδιά. Σε αυτό διαφώνησε ο πατέρας της λέγοντας ότι πιστεύει πως τα 30 είναι η καταλληλότερη ηλικία για παιδιά με την Κάιλι να λέει: «Αισθάνομαι ότι τα 30 είναι πολύ αργά. Όλοι οι ψυχολόγοι λένε ότι πρέπει να κάνω μόνο δύο παιδιά».

Εξάλλου απαντώντας πριν έναν χρόνο σε θαυμαστές της στο Snapchat το αστέρι του ριάλιτι «Η ζωή της Κάιλι» είχε πει: «Δέχομαι πολλές ερωτήσεις σχετικά με τα παιδιά. Πόσα παιδιά θέλω να κάνω; Αν θέλω παιδιά; Ναι θέλω να κάνω παιδιά, αλλά όχι τώρα».

Αυτά έναν χρόνο πριν. Αφού πλέον οι φήμες θέλουν την νεαρή Κάιλι να γίνεται μητέρα τον Φεβρουάριο και ο Τύπος περιμένει την επίσημη επιβεβαίωση των νέων από την οικογένεια, εάν βέβαια δεν πρόκειται για μία ωραία ριάλιτι ιστορία...

Μία σειρά γραμματοσήμων από άλλον πλανήτη «προσγειώθηκε» στο Λονδίνο τιμώντας την τελευταία ταινία της σειράς Star Wars.

Droids (ανδροειδή) και εξωγήινοι από τη δημοφιλέστερη ίσως ταινία όλων των εποχών: Οι Τελευταίοι Τζεντάϊ απεικονίζονται σε οκτώ γραμματόσημα τα οποία παρουσίασαν τα Βασιλικά Ταχυδρομεία.

Τέσσερα γραμματόσημα με «ανδροειδή» είναι χαραγμένα με ειδικό φωτεινό μελάνι για να απεικονίζουν μυστικές λεπτομέρειες οι οποίες θα γίνουν ορατές, μόνο κάτω από το υπεριώδες φως.

Τα γραμματόσημα απεικονίζουν φανταστικούς χαρακτήρες οι οποίοι έχουν εμφανισθεί στα σίκουελ της ταινίας, αλλά και νέους όπως: Μαζ Κανάτα, Τσουμπάκα, ύπατος αρχηγός Σνόουκ, καθώς και τα Porgs, τα μικρά πτηνά τα οποία όμως δεν πετούν και προέρχονται από τον μακρινό πλανήτη Ahch-To όπου έχει εξορισθεί ο Λουκ Σκαϊγουόκερ.



Δικό του γραμματόσημο έχει και το μικρό πιστό ανδροειδές R2-D2, έπειτα από μία περιπετειώδη ζωή, πρώτα στο διαστημόπλοιο της Βασίλισσας Παντμέ Αμιντάλα στη διάρκεια της Μάχης του Ναμπού, στη συνέχεια στους Πολέμους των Κλώνων στο πλευρό των 'Ανακιν και Λουκ Σκαΐγουόκερ στη μάχη κατά της Αυτοκρατορίας.

Τα γραμματόσημα σχεδίασε ο βρετανός καλλιτέχνης Μάλκολμ Τουίν, ο οποίος είχε σχεδιάσει και το εξαιρετικά δημοφιλές σετ γραμματοσήμων για το Star Wars το 2015.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος των Βασιλικών Βρετανικών Ταχυδρομείων, τα γραμματόσημα αποδεικνύουν τη βρετανική τεχνογνωσία πίσω από τις ταινίες Star Wars, καθώς κάθε επεισόδιο δημιουργήθηκε από ένα μεγάλο βρετανικό καστ και προσωπικό.

Οι θαυμαστές του Star Wars μπορούν να προπαραγγείλουν τα γραμματόσημα ήδη στα περίπου 7.000 ταχυδρομεία της Βρετανίας, τα οποία όμως θα κυκλοφορήσουν το αργότερο έως τις 12 Οκτωβρίου.

Αυτή η εφαρμογή γνωριμιών σας βοηθά να μην βγείτε με... συγγενή σας!
Η Ισλανδία έχει τόσο μικρό πληθυσμό που μια ισλανδική εταιρία έχει κυκλοφορήσει μια «εφαρμογή αντι-αιμομιξίας». Έτσι εμποδίζει τους Ισλανδούς από το να βγουν ραντεβού με τους συγγενείς τους.
Ο προγραμματιστής λογισμικού προστασίας από ιούς, Friðrik Skúlason, είχε κατασκευάσει μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων για να επιτρέψει στους Ισλανδούς να εντοπίζουν τους συγγενείς τους online, όταν τρεις προγραμματιστές εφαρμογών έλαβαν τις πληροφορίες και έκαναν μια συγκεκριμένη λειτουργία κατά της αιμομιξίας στην εφαρμογή Android Bookers of Icelanders.
Οι παραγωγοί, από το Sad Engineer Studios, δήλωσαν στον ιστότοπο Digital Trends ότι η εφαρμογή λειτουργεί από δύο χρήστες που βγάζουν τα τηλέφωνά τους μαζί για να δουν αμέσως αν σχετίζονται.

"Η" Πρόληψη Incest "είναι ένα διασκεδαστικό χαρακτηριστικό που ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει μέσα από το μενού επιλογών το οποίο θα τον ειδοποιήσει τόσο με κείμενο όσο και με ήχο αν αυτός για τον οποίο ενδιαφέρεται είναι συγγενής", ανέφεραν.

Ας αναλογιστούμε λίγο την ιδιομορφία της Ισλανδίας, ηφαιστειακές εκρήξεις, αφιλόξενο έδαφος και ατέλειωτες παγωμένες νύχτες. Δεν είναι τυχαίο που το 1965 η NASA έστειλε τους αστροναύτες του προγράμματος «Απόλλων» για εκπαίδευση ενόψει της αποστολής τους στη Σελήνη και όμως οι Ισλανδοί είναι χαρούμενοι, νέοι και αισιόδοξοι. Ο μισός πληθυσμός της Ισλανδίας είναι κάτω των 34 ετών, κάνουν παιδιά σε νεαρή ηλικία, σε κάθε γυναίκα στην Ισλανδία αντιστοιχούν 2,2 παιδιά, πρακτικά το ίδιο ποσοστό γεννήσεων με αυτόν της Τουρκίας, σχεδόν κανένα ζευγάρι δεν έχει δύο παιδιά, αλλά τρία, ενώ το 78% του γυναικείου πληθυσμού εργάζεται.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!