Σάββατο 26 Ιουλίου 2014


Η εξάπλωση της χρήσης της εικονικής πραγματικότητας αποτελούσε παλαιότερα μία από τις πλέον συνήθεις «προφητείες» της επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο η πραγματικότητα διέψευσε τις προβλέψεις, καθώς, μετά από μία σύντομη «έκρηξη» κατά τη δεκαετία του 1990, η VR φάνηκε να απομακρύνεται ξανά από το ευρύ κοινό. Ωστόσο, η εμφάνιση του διάσημου πλέον Oculus Rift τόνωσε εκ νέου το ενδιαφέρον, και η έρευνα στον τομέα έχει αναζωογηθεί, οπότε πλέον θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι το κοντινό μέλλον θα «δει» μία ευρεία έξοδο της VR στο καταναλωτικό κοινό.
Ως εκ τούτου, είναι πολλοί αυτοί που μελετούν ήδη την εξέλιξή της: τα σημερινά VR headsets έχουν να κάνουν με την όραση και τον ήχο, ωστόσο μία πλήρης εμπειρία εικονικής πραγματικότητας θα έπρεπε να περιλαμβάνει και το υπόλοιπο σώμα. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται το Virtualizer της Cyberith: μία συσκευή που επιτρέπει την πλήρη εμβύθιση του χρήστη στην εικονική πραγματικότητα, παρέχοντάς του τη δυνατότητα να κινείται και να κάνει άλματα μέσα σε αυτήν.

CYBERITH.COM
Το Virtualizer «ανέβηκε» στην ιστοσελίδα crowdfunding Kickstarter, και ήδη έχει συγκεντρώσει 130.000 δολάρια από τα 250.000 που επιδιώκονται, με 38 ημέρες να απομένουν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. «Μπείτε στο παιχνίδι και γίνετε ένα με τον χαρακτήρα σας. Ποιος στην gaming κοινότητα δεν έχει ονειρευτεί να ξεφορτωθεί συσκευές όπως joypads, ποντίκια και πληκτρολόγια και να μεταβεί σε κάτι πιο φυσικό: το ίδιο σας το σώμα. Γιατί να ελέγχετε το avatar σας στο παιχνίδι με κουμπιά, όταν αντίθετα θα μπορούσατε να είστε εσείς αυτός που βαδίζει μέσα σε αυτούς τους όμορφα σχεδιασμένους κόσμους» αναφέρεται στη σελίδα στο Kickstarter.

Η συσκευή αναπτύχθηκε μέσα σε διάστημα δύο ετών και συνδυάζει μία «επαναστατική αρχή χαμηλής τριβής» και αισθητήρες υψηλής ακριβείας με μία ειδική μηχανική κατασκευή, με τελικό αποτέλεσμα ενός παν-κατευθυντικού «διαδρόμου»/ ποδομύλου. Για να αυξήσει την εμβύθιση του χρήστη, το Virtualizer διαθέτει και μοτέρ για δονήσεις.
Η συσκευή, σύμφωνα με τους δημιουργούς της, διαθέτει μία ποικιλία μοναδικών χαρακτηριστικών που την καθιστούν την κορυφαία συσκευή κίνησης για εικονική πραγματικότητα. Ένα από αυτά είναι η επιλογή επίπεδης «πλάκας/ βάσης» (και όχι σχήματος μπολ) για την κίνηση του χρήστη, καθώς η αίσθηση της επαφής θα πρέπει να λαμβάνει χώρα τη στιγμή που την περιμένει ο παίκτης in-game, κάτι που δεν θα συνέβαινε εάν είχε χρησιμοποιηθεί σχήμα μπολ. Επίσης, η επιλογή του υλικού ήταν τέτοια ώστε να διασφαλίζεται το καλύτερο δυνατό επίπεδο τριβής, ώστε το βάδισμα και το τρέξιμο να φαντάζουν φυσιολογικά.
Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό είναι ακόμη η δομή κινητών δαχτυλιδιών: ο χρήστης δένεται με μία ζώνη η οποία επιτρέπει μεγάλη ελευθερία κίνησης, αποκτώντας τη δυνατότητα να περιστρέφεται, να πηδά, να γονατίζει και να κάθεται χωρίς δυσκολία. Οι κινήσεις αυτές ανιχνεύονται αναλογικά, με ακρίβεια ενός εκατοστού και κάτω. «Όταν ένα παιχνίδι υποστηρίζει πλήρως το Virtualizer, θα είστε ικανοί όχι μόνο να ʽενεργοποιήσετεʼ γονυπετή στάση μέσω του, αλλά πραγματικά να γονατίσετε στο παιχνίδι, όσο ψηλά ή όσο χαμηλά θέλετε. Το ίδιο ισχύει και για τα άλματα φυσικά. Η επίτευξη αυτού είναι ζωτικής σημασίας για μία πραγματικά immersive εμπειρία, επειδή προφανώς η εμβύθιση θα ʽσπάσειʼ εάν η θέση του σώματος in-game διαφέρει από την πραγματική. Για να μη συμβαίνει κάτι τέτοιο κατά την οδήγηση ενός in-game οχήματος, δημιουργήσαμε και μια λειτουργία καθίσματος, επειδή ποιος θέλει να οδηγά ένα άρμα μάχης ή να πιλοτάρει ένα αεροπλάνο όρθιος;» αναφέρουν οι δημιουργοί του.

CYBERITH
Όσον αφορά στις δονήσεις, οι δημιουργοί του Virtualizer θεωρούν την ενσωμάτωση απτικού feedback το «κερασάκι στην τούρτα»: «όταν μία χειροβομβίδα σκάει δίπλα σας, θα λαμβάνετε το ανάλογο feedback από το Virtualizer, για να καταλαβαίνετε ότι είναι ώρα να κινηθείτε». Όπως σημειώνουν, η ενσωμάτωση απτικής τεχνολογίας σε έναν παν-κατευθυντικό διάδρομο αποτελεί πρωτιά- ενώ ένα από τα πραγματικά επαναστατικά χαρακτηριστικά είναι ότι δουλεύει με όλα τα παιχνίδια: «ασχέτως του αν ένα παιχνίδι υποστηρίζει απτικό feedback, το λογισμικό μας είναι σε θέση να ʽσυλλάβειʼ ηχητικά σήματα που παράγονται από τη μηχανή του παιχνιδιού και να τα μετατρέψει σε απτικό feedback» σημειώνεται σχετικά- ενώ τονίζεται ότι δεν απαιτούνται παπούτσια ή επιπλέον εξοπλισμός για τη χρήση της συσκευής, καθώς ο παίκτης μπορεί να παίξει απλά φορώντας τις κάλτσες του.

Το Virtualizer είναι USB plug & play, χωρίς να απαιτεί επιπλέον παροχή ενέργειας στην βασική του έκδοση (η έκδοση με απτικό feedback ωστόσο χρειάζεται). Όσον αφορά στις εφαρμογές του πέρα από το gaming, οι δημιουργοί του επισημαίνουν ότι αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν εκπαίδευση, ψυχοθεραπεία και πολλά άλλα- από την περιήγηση σε μέρη ιστορικού ενδιαφέροντος μέχρι την «ξενάγηση» στη Σελήνη ή στο μελλοντικό σπίτι κάποιου. Επίσης, μία άλλη έκδοση της συσκευής θα είναι αυτή του «dummy» Virtualizer, χωρίς αισθητήρες, που θα προορίζεται για χρήση με άλλα συστήματα, όπως το Κinect ή το PrioVR.
naftemporiki.gr
Από μικρούς, οι γονείς μας προειδοποιούσαν να μην καταπίνουμε τις τσίχλες γιατί «θα κολλήσουν στο στομάχι» και θα έχουμε πρόβλημα.

Φυσικά, η παραίνεση αυτή ακούγεται πολύ λογικοφανής. Αν μη τι άλλο μια τσίχλα μπορεί άνετα να κολλήσει στα δόντια ή τα δάχτυλα, άρα εύκολα και στο στομάχι.

Τι ισχύει, όμως, στην πραγματικότητα;

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας! Η τσίχλα, όπως και οτιδήποτε τρώμε, ακολουθεί τη φυσιολογική διαδικασία της πέψης και τελικά αποβάλλεται με τα κόπρανα.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αρχίσετε να καταπίνετε τις τσίχλες!

http://www.onmed.gr
Το ανθρώπινο σώμα λειτουργεί σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή, υπάρχουν όμως και μερικές λειτουργίες του που δεν τις γνωρίζουμε.

Διαβάστε παρακάτω ενδιαφέροντα δεδομένα για το ανθρώπινο σώμα…

1. Τα αποτυπώματα των δακτύλων των ποδιών μας είναι εξίσου μοναδικά με τα δακτυλικά μας αποτυπώματα.

2. Όταν κοιμόμαστε χάνουμε την αίσθηση της όσφρησης.

3. Ο μέσος άνθρωπος βλέπει πάνω από 1.460 όνειρα το χρόνο!

4. Κανένα μωρό δεν αναγνωρίζει χρώματα πέραν του μαύρου και του άσπρου, όταν είναι νεογέννητο.

5. Όταν η μύτη μας είναι βουλωμένη, είναι αδύνατον να μουρμουρίσουμε.

6. Είναι αδύνατο να φτερνιστούμε με τα μάτια ανοιχτά.

7. Γενικά, οι άνθρωποι διαβάζουν κατά 25% πιο αργά στην οθόνη του υπολογιστή από ό,τι στο χαρτί.

8. Ο εγκέφαλός μας είναι πιο ενεργός και σκέφτεται περισσότερο τη νύχτα από ό,τι στη διάρκεια της μέρας.

9. Η γλώσσα είναι ο δυνατότερος μυς του σώματός μας.

10. Το σώμα ενός ενήλικου ανθρώπου διαθέτει περίπου 100 τρισεκατομμύρια κύτταρα!

11. Η γλώσσα μας έχει 3.000 γευστικούς κάλυκες.

12. Ο εγκέφαλός μας αποτελείται κατά 80% από νερό.

13. Ο εγκέφαλός μας δεν μπορεί να πονέσει. Παρόλο που τα σήματα του πόνου περνάνε από τον εγκέφαλο, ο ίδιος δεν νιώθει πόνο.

14. Τα οστά ενός ενήλικου ανθρώπου υπολογίζονται στο 14% του συνολικού σωματικού του βάρους.

15. Όταν γεννιόμαστε διαθέτουμε 300 οστά στο σώμα μας, αλλά στην ενήλικη ζωή μας έχουμε μόνο 206. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλά από τα κόκκαλα ενώνονται μεταξύ τους και σχηματίζουν ένα μεγαλύτερο οστό.

16. Το εξωτερικό ενός οστού είναι σκληρό, αλλά, εσωτερικά, τα κόκκαλα είναι μαλακά, καθώς αποτελούνται κατά 75% από νερό.

17. Οι άνδρες παθαίνουν λόξυγκα πιο συχνά από τις γυναίκες.

18. Ένα φτέρνισμα μπορεί να ξεπεράσει σε ταχύτητα τα 160 χλμ. την ώρα, γι’ αυτό καλύτερα να μην προσπαθούμε να το καταπνίξουμε όταν μας έρχεται.

19. Το φαγητό κατευθύνεται από το στόμα στο στομάχι μέσω του οισοφάγου μέσα σε επτά δευτερόλεπτα.

20. Τα νύχια των χεριών μεγαλώνουν σχεδόν τέσσερις φορές πιο γρήγορα από τα νύχια των ποδιών.

21. Η καρδιά των γυναικών χτυπάει πιο γρήγορα από των ανδρών. Επίσης, οι γυναίκες πεταρίζουν τα μάτια τους πιο πολύ από τους άνδρες.

22. Κατά τη διάρκεια μιας μέρας, η καρδιά μας χτυπάει 100.000 φορές.

23. Τα νεφρά μας φιλτράρουν περίπου 1,3 λίτρα αίματος κάθε λεπτό και αποβάλλουν μέχρι και 1,4 λίτρα ούρων τη μέρα.

24. Οι γυναίκες έχουν περίπου 4,5 λίτρα αίματος στο σώμα τους, ενώ οι άνδρες έχουν 5.6 λίτρα.

25. Οι άνθρωποι με πιο σκούρο δέρμα δεν αποκτούν τόσο γρήγορα ρυτίδες όσο οι άνθρωποι με πιο ανοιχτό δέρμα.

26. Το μόνο σημείο του σώματος μας που δεν αιματώνεται είναι ο κερατοειδής χιτώνας του ματιού, καθώς παίρνει κατευθείαν οξυγόνο από το περιβάλλον.

27. Κάθε σταγόνα αίματος του σώματός μας φιλτράρεται στο ίδιο το σώμα μας πάνω από 300 φορές.

28. Ως μωρά γεννιόμαστε με ροζ πνεύμονες, οι οποίοι όμως γίνονται πιο σκουρόχρωμοι όσο αναπνέουμε μολυσμένο αέρα, δηλαδή την ατμόσφαιρα (και το κάπνισμα!).

29. Καίμε περισσότερες θερμίδες όταν κοιμόμαστε, παρά όταν βλέπουμε τηλεόραση.

30. Ο σκελετός μας αλλάζει κάθε δέκα χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε δεκαετία το σώμα μας ανανεώνεται μόνο του.

31. Το αριστερό μέρος του εγκεφάλου μας έχει τον έλεγχο της δεξιάς πλευράς του σώματός μας, ενώ το δεξί μέρος είναι υπεύθυνο για την αριστερά πλευρά του σώματος.

32. Ο εγκέφαλος μεγαλώνει γρηγορότερα μέχρι την ηλικία των πέντε ετών.

33. Ένας μέσος άνθρωπος μπορεί να επιβιώσει 20 μέρες χωρίς τροφή, αλλά μόνο δυο μέρες χωρίς νερό.

34. Στο πρόσωπό μας διαθέτουμε 14 οστά.

http://www.4news.gr 
Επιστρέφει ο σύζυγος από την δουλειά το απόγευμα, πάει να πλύνει τα χέρια του στη βρύση του νιπτήρα, όμως αυτή δεν λειτουργεί:
- Ρε γυναίκα, λέει, τι έπαθε η βρύση, δεν τρέχει!

- Ναι, του απαντάει η γυναίκα του, χάλασε, δεν πιάνεις να την φτιάξεις;

- Με ξέρεις 20 χρόνια, έφτιαξα ποτέ χαλασμένες βρύσες;

Μετά από λίγες μέρες, επιστρέφει ξανά από την εργασία του ο σύζυγος και πάει στη κρεβατοκάμαρα να αλλάξει. Το φως όμως δεν ανάβει:
- Ωχ, κάηκε η λάμπα;

- Όχι, του απαντά. Χάλασε ο διακόπτης, δεν τον φτιάχνεις;

- Τι λες ρε γυναίκα; 20 χρόνια τώρα, έφτιαξα ποτέ διακόπτες;

Την μεθεπόμενη μέρα, ο σύζυγος γύρισε από την δουλειά του, πάει να βγει στο μπαλκόνι αλλά το πόμολο δεν λειτουργεί.
- Ρε γυναίκα τι έγινε; Δεν ανοίγει η μπαλκονόπορτα.

- Ναι, χάλασε. Δεν κοιτάς να την φτιάξεις; απαντά αυτή.

- Ρε γυναίκα 20 χρόνια με ξέρεις, πόμολα έφτιαξα ποτέ;

Έπειτα από μια εβδομάδα, ο άντρας επιστρέφει από την εργασία του και πάει να πλυθεί. Η βρύση λειτουργεί, το φως της κρεβατοκάμαρας ανάβει και η πόρτα του μπαλκονιού ανοίγει:

- Ρε γυναίκα, τι έγινε; Κάλεσες μάστορα και τα έφτιαξε;

- Όχι, ήρθε νέος γείτονας που πιάνουν τα χέρια του και μας τα έφτιαξε.

- Τον πλήρωσες; ρωτάει κάπως προβληματισμένος ο σύζυγος.

- Όχι, του είπα αν τα φτιάξει, ή θα του φτιάξω μια πίτα ή θα του πάρω μια πίπα.

- Και τι έκανες; ρωτάει ο σύζυγος ανήσυχος.

- 20 χρόνια είμαστε μαζί, έφτιαξα ποτέ πίτες;
Ακόμα και το νάτριο, έχει λόγο ύπαρξης στη διατροφή μας, καθώς πρόκειται για ένα μεταλλικό στοιχείο, το οποίο είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του οργανισμού και πολλών λειτουργιών του.

Έλλειψη του νατρίου, η οποία μεταφράζεται σε ποσότητα λιγότερη των 180 mg τη μέρα (ημερήσια προτεινόμενη ποσότητα: 180-500 mg) μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα όπως η διάρροια, η αδυναμία, ο εμετός, ο πονοκέφαλος, η χαμηλή πίεση, η απώλεια βάρους, η σύγχυση, η ζαλάδα και οι μυικοί πόνοι.
Ακολουθούν οι 7 λόγοι που θα σας θυμίσουν την αναγκαιότητα του αλατιού στη διατροφή σας, πέρα από τη νοστιμιά που προσφέρει στις σαλάτες και όλα τα υπόλοιπα φαγητά.
1. Ρυθμίζει την κυκλοφορία των υγρών
Το σώμα μας αποτελείται από 52-60% νερό και αυξημένες ή μειωμένες ποσότητες αυτών των υγρών είναι ικανές να προκαλέσουν τα αντίστοιχα προβλήματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις έρχεται το νάτριο, το οποίο έχει την ικανότητα να ρυθμίζει τις ποσότητες του νερού στον οργανισμό, προκαλώντας τη δίψα ή την ούρηση, ανάλογα με την περίπτωση. Διατηρώντας το νάτριο σε ισορροπημένα επίπεδα στον οργανισμό, διατηρείτε και τις σωστές ποσοστώσεις νερού σε αυτόν. Μην το παρακάνετε όμως, καθώς αυξημένα επίπεδα νατρίου, οδηγούν σε παρακράτηση υγρών.
2. Βοηθάει στη λειτουργία των μυών
Όταν τα επίπεδα του νατρίου πέφτουν, είτε λόγω ανεπαρκούς πρόσληψής του, είτε λόγω αυξημένης εφίδρωσης, ένα από τα σημεία του σώματος που πρώτα αντιλαμβάνονται τις επιπτώσεις είναι οι μύες σας. Η έλλειψη του νατρίου οδηγεί σε μυικές κράμπες, γι’ αυτό μετά από κάθε έντονη άσκηση ή δραστηριότητα είναι καλό να αναπληρώνετε στον οργανισμό σας το χαμένο αλάτι με ένα ενεργειακό ποτό ή νερό καρύδας.

3. Ρυθμίζει τη γλυκόζη
Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, το σώμα χρειάζεται το νάτριο, για τη ρύθμιση της γλυκόζης στο αίμα. Το σώμα, χρησιμοποιεί τη γλυκόζη σαν ενέργεια, ενώ το νάτριο είναι το στοιχείο που βοηθάει τη γλυκόζη να περάσει στην κυκλοφορία του αίματος.
Αυτή η διαδικασία ουσιαστικά αφορά τη δέσμευση της γλυκόζης και τη μεταφορά της μέσω του λεπτού εντέρου στην κυκλοφορία του αίματος, απ’ όπου φτάνει σε όλα τα κύτταρα του οργανισμού δίνοντας τους την απαιτούμενη ενέργεια.
4. Εμπλέκεται στη λειτουργία των νεύρων
Το νάτριο είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία όσον αφορά στη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Τα νεύρα επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω των ηλεκτρικών συνδέσεων και το νάτριο είναι ηλεκτρολύτης που βοηθά στη ρύθμιση αυτών των συνδέσεων. Η καλή λειτουργία αυτών των ηλεκτρικών συνδέσεων αφορά στην καλή λειτουργία όλου του οργανισμού, δεδομένου ότι οι μύες συσπώνται εξαιτίας αυτών των συνδέσεων και το ίδιο ισχύει για το σημαντικότερο μυ του σώματος που είναι η καρδιά, αλλά και για τον εγκέφαλο, η λειτουγία του οποίου συνδέεται άμεσα από αυτές τις συνδέσεις.
5. Σχετίζεται και με την πνευματική λειτουργία
Οι ηλεκτρικές συνδέσεις που προωθούνται από τα ισορροπημένα επίπεδα νατρίου είναι υπεύθυνες για την επικοινωνία των νευρικών κυττάρων στον εγκεφαλο και την καλή πνευματική λειτουργία. Γι΄αυτό το λόγο, η έλλειψη νατρίου συνοδεύεται συχνά από συμπτώματα σύγχυσης και γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντικό τα επίπεδα του νατρίου να είναι τα σωστά στον οργανισμό.

6. Αφορά και την καρδιακή λειτουργία
Ο παλμός της καρδιάς, ενεργοποιείται από την επικοινωνία μεταξύ των  νεύρων και τα νεύρα λειτουργούν σωστά και εύρυθμα μόνο αν τα επίπεδα του νατρίου στον οργανισμό είναι τα απαιτούμενα. Για να διατηρείτε λοιπόν τη λειτουργία της καρδιάς σε ακμαία κατάσταση, φροντίζετε να λαμβάνετε καθημερινά τις επαρκείς ποσότητες νατρίου, είτε με τροφές πλούσιες σε αλάτι είτε με την προσθήκη μιας πρέζας αλατιού στη σαλάτα.
7. Ρυθμίζει την πίεση του αίματος
Το νάτριο, όπως είναι γενικά γνωστό, επιδρά σημαντικά στην αρτηριακή πίεση. Υπερβολικές ποσότητες νατρίου μπορούν να φτάσουν την πίεση στα ύψη, ενώ η έλλειψή του ρίχνει κατακόρυφα την πίεση. Αν λοιπόν, απουσιάζει τελειώς το νάτριο από τη διατροφή σας, είναι λογικό να αρχίσετε να νιώθετε ζαλάδα και την τάση για λιποθυμία. Η ισορροπία στην κατανάλωση νατρίου, λοιπόν, είναι καίρια για την ισορροπία της πίεσης τους αίματος.
clickatlife.gr
«Η Βασίλισσα βρέθηκε ντοπαρισμένη με μορφίνη» έγραφε το κείμενο της έκτακτης είδησης στην οθόνη του BBC.

Όχι δεν επρόκειτο για παγκόσμια αποκλειστικότητα αλλά για ένα απίστευτο παιχνίδι της στιγμής.

Η είδηση ήταν ότι το… άλογο της Βασίλισσας βρέθηκε ντοπαρισμένο με μορφίνη αλλά στην φωτογραφία που τράβηξε κάποιος Βρετανός ήταν η στιγμή που είχε φύγει η λέξη άλογο από την οθόνη.

Αμέσως έγινε ένας μικρός χαμός στα social media.

Μέχρι και ο εκπρόσωπος του BBC έκανε δήλωση για το θέμα, ότι «οι τηλεθεατές του BBC βλέπουν τις ειδήσεις συνολικά και όχι καρέ καρέ».

http://peiraxtiri.gr





Είναι πραγματικά αισιόδοξο, εν μέσω κρίσης, να υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που παρά το γεγονός πως έχουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα, βάζουν πάνω από όλα την αξιοπρέπεια και το ήθος τους, όπως ο οδηγός ταξί στην Πάτρα, που βρήκε πορτοφόλι με 500 ευρώ και το παρέδωσε στην αστυνομία.

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Πάτρα, όταν μια γυναίκα, ιδιοκτήτρια καταστήματος ετοίμων ενδυμάτων, πήρε κούρσα ένα ταξί για να μεταβεί στη δουλειά της.

Μετά από αρκετές ώρες και αφού ο ταξιτζής είχε κάνει αρκετές διαδρομές, αποφάσισε να καθαρίσει το όχημά του και εκεί βρήκε το πορτοφόλι με τα 500 ευρώ. Χωρίς να το σκεφτεί δεύτερη φορά, πήγε στην Αστυνομία και το παρέδωσε με τους αστυνομικούς να βρίσκουν τα στοιχεία της γυναίκας, την οποία και ενημέρωσαν για να το παραλάβει.

Η γυναίκα μη μπορώντας να πιστέψει στην τύχη της, ευχαριστούσε συνεχώς τον ταξιτζή για την πράξη του να παραδώσει σχεδόν ένα… μηνιάτικο.

http://www.4news.gr 

Είναι πλέον αποδεδειγμένο και επιστημονικά: Οι σκύλοι ζηλεύουν το αφεντικό τους, αν αυτό δείχνει ενδιαφέρον για κάποιον άλλο σκύλο, ακόμη και ψεύτικο, όπως επιβεβαιώνει μια νέα αμερικανική έρευνα.
Σίγουρα, όσοι διαθέτουν σκύλο δεν εκπλήσσονται, αφού το πιθανότερο είναι να έχουν διαπιστώσει τις ζηλιάρικες αντιδράσεις του σε ορισμένες περιπτώσεις.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, η μελέτη δείχνει ότι το αίσθημα της ζήλειας έχει βαθιές εξελικτικές ρίζες και δεν αποτελεί «προνόμιο» των ανθρώπων.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια ψυχολογίας Κριστίν Χάρις του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια - Σαν Ντιέγκο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «PLoS One», μελέτησαν 36 σκύλους μαζί με τα αφεντικά τους, τους οποίους βιντεοσκόπησαν.
Τα περισσότερα σκυλιά, που προέρχονταν από 14 διαφορετικές ράτσες, έδειχναν αδιάφορα, όταν το αφεντικό τους έκανε κάτι άλλο, όπως να διαβάζει φωναχτά ένα βιβλίο.
Όταν όμως το αφεντικό τους έπαιζε με έναν ψεύτικο σκύλο ή ακόμη και με έναν κουβά που είχε πάνω του ζωγραφισμένο έναν σκύλο, τότε η συμπεριφορά των σκυλιών άλλαζε, με τα συμπαθή τετράποδα να κάνουν ό,τι μπορούν για να αποσπάσουν την προσοχή του, γαυγίζοντας, κουνώντας την ουρά τους, μπαίνοντας ανάμεσα στο αφεντικό τους και στον ψεύτικο σκύλο ή σπρώχνοντας τον έναν ή τον άλλο.
Περίπου 4 στους 10 σκύλους μάλιστα δάγκωναν την κούκλα - σκύλο, που με το πάτημα ενός κουμπιού γαύγιζε κουνώντας για λίγο την ουρά της και την οποία μάλλον θεωρούσαν ζωντανή.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, πιθανότατα πρόκειται για μια απλή μορφή ζήλειας, που πηγάζει από την έλλειψη προσοχής και στοργής λόγω της ύπαρξης κάποιου «ανταγωνιστή».
Η Χάρις εκτίμησε ότι είναι μια πρωτογενής μορφή ζήλειας, ανάλογη αυτής που δείχνουν τα μωρά, τα οποία, όπως έχει δείξει μία προηγούμενη έρευνα, ήδη από την ηλικία των έξι μηνών ζηλεύουν, όταν η μαμά τους στρέφει την προσοχή της σε κάποια μεγάλη κούκλα.
Πάντως δεν πείθονται όλοι οι επιστήμονες ότι αυτό που νιώθουν τα σκυλιά, είναι όντως ζήλεια ανθρώπινου τύπου.
Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η ζήλεια δεν είναι ένα απλό, αλλά ένα πολύπλοκο συναίσθημα, που σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσε να νιώσει ένας σκύλος.
Άλλοι επιστήμονες όμως αντιτείνουν ότι όχι μόνο η ζήλεια είναι τελικά απλή και εν μέρει έμφυτη, αλλά επιπλέον, όπως έχουν δείξει άλλες έρευνες, οι τετράποδοι φίλοι μας φαίνεται να νιώθουν και άλλα οικεία στους ανθρώπους συναισθήματα, όπως ενοχή.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Στόχος η διευκόλυνση της πρόσβασης στο διαδίκτυο ασθενών κοινωνικών ομάδων και έτσι αποφασίστηκε η... αξιοποίηση κονδυλίων που θα δώσει τη δυνατότητα σε όσους είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος να έχουν πρόσβαση στο internet δωρεάν.

Έχει ήδη αποφασιστεί μετά από σχετική σύσκεψη να υπάρξει αρχικά πιλοτική εφαρμογή ενός προγράμματος που θα στοιχίσει 80 εκατομμύρια. Απώτερος στόχος να έχουν δωρεάν internet πάνω από 150.000 οικογένειες.

Οι δικαιούχοι θα είναι ουσιαστικά όσοι είναι δικαιούχοι και του κοινωνικού μερίσματος και με βάση τις αποφάσεις θα μπορούν να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν τη σύνδεση τους στο διαδίκτυο μέχρι και τον 10ο του 2015,αλλά και να αποκτήσουν βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο και εξοικείωσης με τους υπολογιστές.

Μάλιστα προβλέπονται ακόμη και μαθήματα και επιδείξεις στο χώρο τους στη χρήση του Η/Υ και του διαδικτύου και να αποκτήσουν πρόσβαση σε εξ' αποστάσεως εκπαίδευση σε βασική χρήση Η/Υ και διαδικτύου.

Οι δικαιούχοι θα λάβουν ειδικό κουπόνι για να μπορέσουν να έχουν όλες τις παραπάνω παροχές.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Ελέυθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο έχουν ήδη οι Θεσσαλονικείς σε τέσσερα σημεία του δημου Θεσσαλονίκης αφού ήδη εγκαταστάθηκαν συστήματα σε τέσσερις πλατείες της πόλης.


 
Πρόκειται για την πλατεία Αριστοτέλους (HOL), την πλατεία Αίνου (κοντά στο γήπεδο του Άρη, στην οδό Μαρασλή), το πάρκο Καούδη, στην οδό Μακεδονίας, και την πλατεία Πέτρου Συνδίκα (Συνδίκα και Σόλωνος, μια πολύ μικρή πλατεία μπροστά στο καφέ “Αφρός”, στην οποία χωρούν οκτώ άτομα όλα κι όλα).
To εγχείρημα αυτό πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της HCN (Hellenic Cable Networks), η οποία είναι ο πρώτος πάροχος καλωδιακού ίντερνετ (οπτικές ίνες) σε όλη την Ελλάδα, και τη HOL. Το συγκεκριμένο σύγχρονο ευρυζωνικό δίκτυο θα επιτρέπει στους πολίτες να έχουν ελεύθερη ασύρματη πρόσβαση στο ίντερνετ από φορητές συσκευές όπως smartphones, tablets, laptops και πολύ σύντομα θα επεκταθεί σε σημεία οικονομικού, τουριστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.
“Σεβόμενος τους πολίτες και εκτιμώντας ότι η δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο είναι κοινωνικό αγαθό, ο δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε στην υλοποίηση ενός σύγχρονου ευρυζωνικού δικτύου που έχει στόχο να προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία”, τονίζεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση.ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΕ ΕΝΤΕΚΑ ΣΗΜΕΙΑ
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του δήμου Θεσσαλονίκης, δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ θα υπάρχει σύντομα και σε άλλα έντεκα σημεία. Συγκεκριμένα στο πάρκο της Νέας Ελβετίας, στην πλατεία Ίριδος, την πλατεία Μηνά Πατρικίου, το πάρκο της Κρήτης, το γήπεδο του Άρη, το γήπεδο του ΠΑΟΚ, το γήπεδο του Αχιλλέα Τριανδρίας, το πάρκο της Παπαναστασίου.
Παράλληλα, εξετάζονται και άλλα σημεία, όπως το νέο δημαρχιακό μέγαρο, το πάρκο της Ανθοκομικής, ο Λευκός Πύργος, η νέα παραλία, η πλατεία Ρομφέη, η πλατεία Αγίου Παντελεήμονα, η είσοδος της ΔΕΘ, η πλατεία της ΧΑΝΘ και η περιοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου.

http://www.seleo.gr 

Κυρίως ευρωπαϊκές πόλεις επιλέγουν οι εκατομμυριούχοι του πλανήτη, ως τόπο κατοικίας τους, σύμφωνα με μία νέα έρευνα του περιοδικού «Spear’s», σε συνεργασία με την εταιρεία παροχής επενδυτικών συμβουλών WealthInsight.
«Το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς και η εξαιρετική τοποθεσία είναι σημαντικά κριτήρια για να προσελκύσει μια πόλη αρκετούς εκατομμυριούχους» δήλωσε ο αναλυτής της WealthInsight Όλιβερ Ουίλιαμς, ενώ πρόσθεσε ότι σπουδαίο ρόλο παίζει και η εύκολη πρόσβαση σε ιδιωτικές τράπεζες.
Η έρευνα προσδιορίζει ως «εκατομμυριούχους» όσους διαθέτουν περιουσία άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, χωρίς να περιλαμβάνει την πρώτη κατοικία τους, ενώ η λίστα των πόλεων δημιουργήθηκε με βάση το ποσοστό των εκατομμυριούχων που φιλοξενεί, επί του συνολικού πληθυσμού.
Σύμφωνα με τη μελέτη, αν κάποιος επισκεφθεί το Μονακό έχει πολλές πιθανότητες να βρεθεί σε απόσταση αναπνοής από έναν εκατομμυριούχο, καθώς το 29% του συνολικού πληθυσμού ανήκει σε αυτή την κατηγορία.
Αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι ο πληθυσμός του Πριγκιπάτου αγγίζει τις 38 χιλιάδες, οι εκατομμυριούχοι που κατοικούν εκεί ξεπερνούν τις 10 χιλιάδες.
Μεταξύ άλλων, το Μονακό έχει επιλέξει ως τόπο μόνιμης κατοικίας του ένας από τους κορυφαίους τενίστες, ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς.
Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Ζυρίχη, όπου το 27% του πληθυσμού διαθέτουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς περισσότερα από ένα εκατομμύριο δολάρια, ενώ μία ακόμα ελβετική πόλη, η Γενεύη, βρίσκεται στην τρίτη θέση, με 18% των κατοίκων της να έχουν αντίστοιχες καταθέσεις.
Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Νέα Υόρκη, με ποσοστό 4,6%, ενώ την πρώτη πεντάδα κλείνει η Φρανκφούρτη, όπου το 3,9% του πληθυσμού είναι εκατομμυριούχοι.
Τη δεκάδα συμπληρώνουν το Λονδίνο, το Όσλο, η Σιγκαπούρη, το Άμστερνταμ και η Φλωρεντία.
naftemporiki.gr
Οπως ανακοινώθηκε από το Facebook οι χρήστες του
ανέρχονται στα 1,3 δισεκατομμύρια σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν τον Ιούνιο.  Το 30% των χρηστών χρησιμοποιούν το Facebook αποκλειστικά από κάποια κινητή συσκευή ("έξυπνο" τηλέφωνο, ταμπλέτα κ.α.). Επίσης, το δίκτυο ανακοίνωσε σημαντική αύξηση τόσο των διαφημιστικών εσόδων, όσο και των κερδών του, γεγονός που χαροποίησε τους επενδυτές και οδήγησε σε άνοδο τις μετοχές του στη Γουόλ Στριτ.
Κατά μέσο όρο, 829 εκατ. άνθρωποι (το 63% των συνολικών χρηστών) χρησιμοποιούσαν καθημερινά το Facebook τον Ιούνιο, 19% περισσότεροι από τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, σύμφωνα με το BBC. Οι χρήστες που χρησιμοποίησαν το δίκτυο τουλάχιστον μια φορά την ημέρα από κινητή συσκευή, ήσαν 654 εκατ. τον περασμένο μήνα (αύξηση 14% από τον Ιούνιο του 2013), ενώ συνολικά οι χρήστες μέσω (και) κινητής συσκευής έφθασαν τα 1,07 δισεκατομμύρια.
Στο δεύτερο τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου 2014, το Facebook εμφάνισε κέρδη 791 εκατ. δολαρίων, υπερδιπλάσια από τα 333 εκατ. δολάρια που είχε στο περυσινό δεύτερο τρίμηνο (αύξηση 138%). Ήταν μία οικονομική επίδοση αρκετά καλύτερη από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές της Γουόλ Στριτ - κάτι που συμβαίνει για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο.
Τα έσοδά του διαμορφώθηκαν σε 2,91 δισεκατομμύρια δολάρια, από 1,81 δισ. δολ. στο περσινό αντίστοιχο τρίμηνο, εμφανίζοντας θεαματική αύξηση 61%. Τα έσοδα αυτά σχεδόν στην ολότητά τους αφορούσαν διαφημιστικά έσοδα, που έφθασαν τα 2,68 δισεκατομμύρια δολάρια (αύξηση 67% έναντι του περυσινού δευτέρου τριμήνου).
Ειδικότερα, τα έσοδα από διαφημίσεις σε κινητές συσκευές ήσαν 1,66 δισεκατομμύρια δολάρια και αποτελούσαν πλέον τα δύο τρίτα περίπου (το 62%) των συνολικών διαφημιστικών εσόδων του αμερικανικού δικτύου, έναντι ποσοστού 59% στο πρώτο τρίμηνο του 2014 και 41% στο δεύτερο τρίμηνο του 2013. Το γεγονός δείχνει ότι όλο και περισσότεροι διαφημιζόμενοι προσελκύονται από τις δυνατότητες προβολής στην «κινητή πλατφόρμα» του Facebook.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας ερευνών eMarketer, το Facebook εισέπραξε το 2013 το 5,8% των συνολικών παγκόσμιων διαφημιστικών εσόδων του διαδικτύου, από 4,1% το 2012, ενώ αναμένεται να φθάσει το 8% στο τέλος του τρέχοντος έτους.
«Είχαμε ένα καλό δεύτερο τρίμηνο. Η κοινότητά μας συνέχισε να μεγαλώνει και διαβλέπουμε πολλές ευκαιρίες μπροστά μας, καθώς διασυνδέουμε τον υπόλοιπο κόσμο», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του δικτύου Μαρκ Ζάκερμπεργκ.
Όπως είπε, ο μέσος Αμερικανός περνάει πλέον 40 λεπτά την ημέρα στο Facebook, ενώ πρόσθεσε ότι τα επόμενα χρόνια το δίκτυο θα επενδύσει σε νέες υπηρεσίες για τους χρήστες, μεταξύ άλλων για την πραγματοποίηση οικονομικών συναλλαγών εν κινήσει, την εικονική πραγματικότητα (γι' αυτό έγινε προ ημερών η εξαγορά της εταιρείας Oculus VR αντί 2 δισ. δολ.) και τις αναζητήσεις, σε ανταγωνισμό με τη Google, χωρίς όμως να αναμένεται άμεσα κάποια νέα πηγή κέρδους.
Η μετοχή του Facebook έχει υπερδιπλασιαστεί μέσα στο τελευταίο 12μηνο, ενώ από την αρχή του έτους εμφανίζει αύξηση περίπου 30% και σήμερα η τιμή της κινείται κοντά στα 75 δολάρια.

Επειδή όμως ο ύπνος, είναι ιερός και απαραίτητος, εφαρμόστε τις παρακάτω μεθόδους και θα ανακτήσετε τη χαμένη σας ξεκούραση με πιο δροσερές νύχτες και χωρίς την αφύσικη ψύξη που προκαλεί το κλιματιστικό.
1. Ξαπλώνετε μόνο σε βαμβακερά σεντόνια
Ξεχάστε τα αισθησιακά μεταξωτά, σατέν και πολυεστερικά σεντόνια, τουλάχιστον για το καλοκαίρι. Επενδύστε σε βαμβακερά και ανοιχτόχρωμα, που «αναπνέουν» και επιτρέπουν στον αέρα να κυκλοφορεί και θα σας κρατήσουν αρκετή δροσιά για να βγει ξεκούραστη η νύχτα.
2. Παγώστε τα σεντόνια
Για ακόμα περισσότερη δροσιά, βάλτε τα βαμβακερά σας σεντόνια σε μια σακούλα και αφήστε τα στην κατάψυξη για λίγη ώρα, πριν τα απλώσετε και κοιμηθείτε σε αυτά, ενώ η σακούλα θα τα προστατέψει από το να πάρουν τη μυρωδιά των κρεάτων που διατηρείτε στην κατάψυξη. Αυτή η μέθοδος ωστόσο δεν θα σας δροσίσει για ώρες, αλλά θα σας δροσίσει τόσο, ώστε να σας πάρει ο ύπνος γλυκά.

3. Παγώστε μια θερμοφόρα
Όπως το χειμώνα γεμίζετε με καυτό νερό μια θερμοφόρα για να σας κρατήσει ζεστά τα πόδια τις κρύες νύχτες, με την ίδια λογική γεμίστε φέτος το καλοκαίρι τη θερμοφόρα με παγωμένο νερό και χρησιμοποιείστε τη για να σας κρατήσει δροσερούς και φρέσκους κάτω από τα σεντόνια, τις νύχτες του καύσωνα.
4. Κοιμάστε με ελαφριά ρούχα
Η καλύτερη φυσικά λύση είναι να κοιμάστε τελείως γυμνοί, αλλά αν δεν είστε χίπις στην καρδιά, προτιμήστε μια βαμβακερή φαρδιά μπλούζα και ένα σορτσάκι και ποτέ μακρυμάνικα, συνθετικά υφάσματα και μακριά παντελόνια.

5. Βιολογικό air condition
Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας εναλλακτικό air condition, με μηδενική κατανάλωση ρεύματος και απολύτως φυσικά αποτελέσματα. Τοποθετήστε απλά, μπροστά από τον ανεμιστήρα ένα ρηχό μπωλ γεμάτο με παγάκια και πατήστε το ΟΝ στον ανεμιστήρα. Δεν το περιμένετε, αλλά θα κάνει καλή δουλειά!
6. Υιοθετήστε τις συνήθειες όσων ξέρουν από ζέστη
Διδαχθείτε από όσα κάνουν για να αντιμετωπίσουν τη ζέστη, εκείνοι που τη βιώνουν όλο το χρόνο. Υιοθετήστε τη συνήθεια των Αιγυπτίων που πέφτουν για ύπνο με μια κουβέρτα ποτισμένη σε δροσερό νερό και αντιμετωπίστε έτσι τη ζέστη και την υγρασία, που έχουν προκαλέσει οι φετινές βροχές σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες.
7. «Παγώστε» τους παλμούς σας
Είτε με τη βοήθεια μιας παγοκύστης, είτε με ένα μπουκάλι παγωμένο νερό, δροσίστε στρατηγικά σημεία του σώματός σας όπως είναι οι περιοχές που μετράμε συνήθως τους καρδιακούς παλμούς. Βάλτε την παγοκύστη στους καρπούς σας, τους αγκώνες, το λαιμό, τους αστραγάλους και πίσω από τα γόνατα.

8. Μην κοιμάστε με παρέα
Αν όντως θέλετε να κοιμάστε καλά το καλοκαίρι, κάντε το καλύτερα μόνοι σας παρά με τον ή την αγαπημένη σας. Οι αγκαλιές και η εγγύτητα αυξάνουν τη θερμοκρασία και είναι αυτό ακριβώς που θέλουμε να αποφύγουμε. Κοιμηθείτε μόνοι σας, ώστε να κοιμηθείτε και δώστε ραντεβού με τον σύντροφό σας, ξανά τον Οκτώβρη…
9. Δημιουργήστε ρεύμα
Ανακαλύψτε τον μηχανικό μέσα σας και τοποθετήστε τον ανεμιστήρα σε σημεία κλειδιά στο δωμάτιο, στην κατάλληλη γωνία όσον αφορά το παράθυρο και αφήστε ανοιχτό και το παράθυρο στην άλλη πλευρά του σπιτιού και θα δημιουργηθεί ένα πολύ δροσερό ρεύμα που θα κάνει όλα τα air condition του κόσμου, να μοιάζουν φτωχά.
10. Φτιάξτε το δικό σας κρεβάτι
Ακόμα και αν θα κρατήσει μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες, αξίζει να φτιάξετε το δικό σας κρεβάτι μέσα στο δωμάτιό σας, που δεν είναι τίποτα άλλο από μια αιώρα και θα επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί και να σας δροσίζει από κάθε μεριά. Εναλλακτικά, βάλτε το κρεβάτι σε σημείο που οι περισσότερες πλευρές του θα είναι εκτεθειμένες στο ρεύμα που θα έχετε δημιουργήσει από την προηγούμενη πρόταση.

11. Ενυδατώνεστε
Πίνετε νερό κατά τη διάρκεια της μέρας και πάντα δυο ποτήρια πριν πέσετε για ύπνο, για να προλάβετε την αφυδάτωση που θα φέρει η ζεστή νύχτα. Έχετε πάντα στο προσκεφάλι σας ένα μπουκάλι νερό, που θα σας δροσίζει και ξεδιψάσει στη μέση της νύχτας.
Μπορεί πολλά απορρυπαντικά να διαφημίζονται ότι καθαρίζουν τα ρούχα και σε κρύο νερό (15 βαθμών), οι ειδικοί όμως φαίνεται πως έχουν αντίθετη άποψη.
Στο πλαίσιο της έρευνάς τους, ερευνητές μικροβιολόγοι πήραν δείγματα από περισσότερα από 100 παιδικά ρούχα, ειδή και παιχνίδια.
Τα μισά από αυτά είχαν πλυθεί στους 40 βαθμούς Κελσίου και τα υπόλοιπα ήταν άπλυτα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από τις αναλύσεις, το πλύσιμο ρούχων και παιχνιδιών μέχρι τους 40 βαθμούς Κελσίου σκοτώνει λίγα μικρόβια.
Πιο συγκεκριμένα, το μικροβιακό φορτίο των ρούχων και των παιχνιδιών μετά το πλύσιμο στους 40 βαθμούς Κελσίου ήταν μόλις 14% μικρότερο από αυτό που είχαν όταν ήταν άπλυτα.
Παράλληλα, φάνηκε ότι, μετά από το πλύσιμο στους 40 βαθμούς Κελσίου, 1 στα 4 ρούχα και παιχνίδια είχαν ίχνη βακτηρίων που υπάρχουν στα κόπρανα.
Μάλιστα, τα περισσότερα βακτήρια που σχετίζονται με τα κόπρανα υπήρχαν στα πλυμένα παιχνίδια με τα οποία κοιμούνται αγκαλιά τα μικρά παιδιά, ενώ τα εσώρουχά τους είχαν το υψηλότερο βακτηριακό φορτίο.
Ποια είναι η σωστή θερμοκρασία
Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα ρούχα θα πρέπει να πλένονται τουλάχιστον στους 60 βαθμούς Κελσίου και ιδανικά στους 90.
Είναι ενδεικτικό ότι κάθε καθαρό εσώρουχο που έχει πλυθεί με κρύο νερό μπορεί να περιέχει μέχρι 10.000 μικρόβια που σχετίζονται με τα κόπρανα.
Αναλυτικά
- Τα ακάρεα αρχίζουν να πεθαίνουν στους 35-55 βαθμούς Κελσίου.
- Τα σεντόνια, οι μαξιλαροθήκες και οι παπλωματοθήκες πρέπει να πλένονται σε θερμοκρασία 55 – 60 βαθμούς Κελσίου, το ίδιο και οι θήκες των μαξιλαριών.
- Τα εσώρουχα, θα πρέπει να πλένονται σε καυτό νερό και ξεχωριστά από τα άλλα ρούχα (μπλούζες, παντελόνια, φορέματα κλπ) γιατί έχουν υψηλό μικροβιακό φορτίο.
- Να θυμάστε ότι τα μικρόβια και οι ιοί της γρίπης, του AIDS και της ηπατίτιδας πεθαίνουν σε θερμοκρασίες πάνω από 70 βαθμούς Κελσίου.
- Όλα τα ρούχα θα πρέπει να σιδερώνονται καλά.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!