Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Τόσο ο Ναπολέων όσο και ο Χίτλερ, υπέκυψαν στον βαρύ ρωσικό χειμώνα όταν προσπάθησαν να κατακτήσουν την Ευρώπη.
Στη Ρωσία, με το αχανές έδαφός της το οποίο εκτείνεται από τις υποτροπικές περιοχές μέχρι τις περιοχές της αιώνιας παγωνιάς, είναι αναμενόμενο ο κόσμος να έχει μια εξοικείωση με τα χειμερινά σπορ.
Στη Μόσχα όπου το κλίμα είναι ψυχρό ηπειρωτικό με θερμοκρασίες από -9°C τον Ιανουάριο έως και 19°C τον Ιούλιο, οι Μοσχοβίτες έχουν ως θεσμό να κατασκευάζουν χειμερινές πίστες όπου περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους.
Το μεγαλύτερο παγοδρόμιο στον κόσμο βρίσκεται και φέτος στη Μόσχα, στον χώρο του Εθνικού Εκθεσιακού Κέντρου Οικονομικών Επιτευγμάτων, ανάμεσα σε δύο φημισμένα συντριβάνια της πόλης. Το σιντριβάνι της «Φιλίας των λαών» και αυτό των «Πέτρινων λουλουδιών».
Η εντυπωσιακή κατασκευή καταλαμβάνει έκταση 20.500 τετραγωνικών μέτρων (!) και διαθέτει πίστες για όλα τα επίπεδα, όπως επίσης και ξεχωριστούς χώρους για τα παιδιά, για τους...ερωτευμένους, για τους οπαδούς του πατινάζ και του χόκεϊ.
Το μεγαλύτερο παγοδρόμιο του κόσμου μπορεί να υποδεχτεί ταυτόχρονα 4.500 επισκέπτες και περισσότερους από 20.000 την ημέρα.
Υπολογίζεται μάλιστα ότι το διάστημα Δεκέμβριος 2014 – Μάρτιος 2015, αναμένεται να επισκεφτούν το παγοδρόμιο περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια επισκέπτες.
echoes.gr
Το ένστικτό σας –πιθανότατα σε συνδυασμό με την άρνησή σας απέναντι στην πραγματικότητα– σας πιέζουν να φωνάξετε «Μα και βέβαια!», καλό θα είναι όμως να αναλογιστείτε ότι μπορεί να έχετε πέσει θύμα μύθων και παραπληροφόρησης όσον αφορά την υγεία σας.
Απαντήστε στο παρακάτω σύντομο τεστ  των ειδικών για να δείτε πόσα πραγματικά ξέρετε και κατά πόσο είστε σε θέση να προστατεύσετε τη σωματική σας ακεραιότητα!
  1. Διατροφή: Τι είναι καλύτερο, το χούμους με χαμηλά λιπαρά ή το χούμους με πλήρη λιπαρά;
  2. Αν προσέχετε το βάρος σας πρέπει να πίνετε αφρώδη οίνο, ξηρό λευκό κρασί ή λάιτ μπύρα;
  3. Πόσες μερίδες φρούτα και λαχανικά πρέπει να τρώμε καθημερινά για να μειώσουμε τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και καρκίνου;
  4. Η δίαιτα με χυμούς είναι ιδανική για να αυξήσουμε την ημερήσια πρόσληψη σε φυτικές ίνες. Μύθος ή αλήθεια;
  5. Πόσα κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη επιτρέπεται να καταναλώνουμε καθημερινά σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας;
  6. Ποιο ζήτημα δημόσιας υγείας παρομοιάστηκε εντός του 2014 με την απειλή της τρομοκρατίας και πρόκειται να μας στείλει πίσω στο… Μεσαίωνα;
Απαντήσεις
  1. Το χούμους με πλήρη λιπαρά. Τα πολυακόρεστα λιπαρά που παρέχει το πλήρες χούμους δίνουν γεύση και κάνουν καλό στην καρδιά, ενώ το χούμους με χαμηλά λιπαρά περιέχει πιθανότητα μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και αλατιού για να είναι πιο γευστικό.
  2. Ένα ποτήρι αφρώδης οίνος περιέχει περίπου 91 θερμίδες, ένα ποτήρι ξηρό λευκό κρασί 82 και ένα μπουκάλι λάιτ μπύρα περίπου 96.
  3. Επτά.
  4. Μεγάλος μύθος! Οι φυσικοί χυμοί φρούτων είναι πλούσιοι σε βιταμίνες και μέταλλα, όμως τις φυτικές ίνες τις λαμβάνουμε από το ίδιο το φρούτο ή το λαχανικό και όχι από το χυμό του.
  5. Οι ενήλικες επιτρέπεται να καταναλώνουν περίπου 6 κουταλάκια του γλυκού και σε καμία περίπτωση πάνω από 12 –συνολικά από το καθημερινό διατροφικό τους πρόγραμμα, από όλες τις τροφές που καταναλώνουν και όχι μόνο ως πρόσθετο σε ροφήματα, φαγητά και γλυκά.
  6. Η αντίσταση στα αντιβιοτικά
Πηγή: ONMED.GR
Υπάρχει τρόπος να βελτιώσει κανείς τη φυσική του κατάσταση, να μειώσει τους κινδύνους εμφάνισης διαφόρων ασθενειών και να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής του χωρίς… μεγάλο κόπο; Οι ειδικοί απαντούν «ναι». Παρακάτω παρουσιάζονται 20 tips τα οποία φέρνουν αποτελέσματα ήδη από τη δεύτερη εβδομάδα συνεχόμενης εφαρμογής.
Να πλένετε μια φορά την εβδομάδα την οδοντόβουρτσά σας με σκέτο νερό στο πλυντήριο πιάτων.
Μη στηρίζεστε από τα μπράτσα της καρέκλας όταν προσπαθείτε να σηκωθείτε -Είναι η πιο σημαντική άσκηση ενδυνάμωσης των μυών της κοιλιάς και των γλουτών.
Φάτε ένα γιαούρτι την ημέρα.
Φυσήξτε τα μύτη σας ξεχωριστά για κάθε ρουθούνι -Οταν το κάνετε ταυτόχρονα, μπορεί η βλέννα να οδηγηθεί πίσω στο ιγμόρειο.
Εχετε πάντα τα παράθυρα του αυτοκινήτου ανοιχτά όταν είστε σε αυτό -Μειώνει τον κίνδυνο κρυολογήματος ή γρίπης.
Χαμηλώστε τη θέρμανση -Κρατά σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και βοηθάει και στη διατήρηση της γραμμής του σώματος.
Χρησιμοποιείστε για να ξυπνήσετε το παλιό, ντεμοντέ, ξυπνητήρι -Ακόμη και το ελάχιστο φως από το ψηφιακό ξυπνητήρι είναι ικανό να μεταβάλλει τα επίπεδα της ορμόνης μελατονίνης και να μην σας αφήνει να κοιμηθείτε ήρεμα.
Μετρήστε μέχρι το επτά μέχρι να… ξαναναπνεύσετε -Είναι η απλούστερη μορφή διαλογισμού, ωστόσο προσφέρει επαρκή προστασία ενάντια στο άγχος και στην κατάθλιψη.
Σταματήστε να παίρνετε το ασανσέρ -Υπάρχουν και οι σκάλες -Η ανάβαση κάθε σκάλας καίει 21 θερμίδες.
Φάτε μια δόση πράσινων λαχανικών κάθε ημέρα (σπανάκι, λάχανο ή μπρόκολο) -Μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη.
Παρακολουθήστε μια ώρα λιγότερο την ημέρα τηλεόραση -Μετά τα 25 έτη κάθε ώρα που παρακολουθεί κανείς τηλεόραση θα μπορούσε δυνητικά να μειώσει το προσδόκιμο της ζωής του κατά 22 λεπτά, καθώς η… ξάπλα φέρνει χαλάρωση των μυών και ο οργανισμός δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικός όσον αφορά την επεξεργασία της ζάχαρης και του λίπους.
Πίνετε καφέ με… πρόγραμμα -Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα αντιοξειδωτικά που περιέχει ο καφές, όταν καταναλώνεται συστηματικά, προσφέρουν κάποια προστασία ενάντια στον διαβήτη, το Πάρκινσον και το Αλτσχάιμερ.
Πηγαίνετε για ύπνο 15 λεπτά νωρίτερα από ό,τι συνήθως -Σε έναν μήνα θα έχετε προσθέσει με αυτόν τον τρόπο έως και 7,5 ώρες έξτρα ύπνου.
Αφήστε το αυτοκίνητο και ξεκινήστε το περπάτημα -Υιοθετήστε τη στάση ότι κάθε διαδρομή που είναι μικρότερη του ενός χιλιομέτρου θα την κάνετε με τα πόδια.
Χάστε το 5% του βάρους σας -Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτή η απώλεια βάρους είναι αρκετή για να μειώσουν οι γυναίκες τον κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου του μαστού κατά 22% (καθώς το λίπος αυξάνει τα επίπεδα των οιστρογόνων τα οποία τρέφουν τον καρκίνο).
Βάλτε ένα μαξιλαράκι στην καρέκλα του γραφείου σας -Βοηθά τους κοιλιακούς να γυμνάζονται και διορθώνει τα προβλήματα στάσης, χαλαρώνοντας τους πόνους στην πλάτη.
Φτερνιστείτε στο εσωτερικό του αγκώνα σας -Με αυτόν τον τρόπο μειώνονται οι πιθανότητες μετάδοσης των ιών και έτσι σπάει η αλυσίδα της ίωσης.
Κάντε ένα διάλειμμα από τη δουλειά για περπάτημα -Μελέτη έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το να κάθεται κανείς σε μια καρέκλα ακούνητος επί τρεις ώρες και πάνω συνεχόμενα την ημέρα μπορεί να μειώσει το προσδόκιμο της ζωής του κατά δύο χρόνια.
Κάντε… προσθέσεις -Στο σούπερ μάρκετ μην περιμένετε να φθάσετε στο ταμείο για να δείτε τον ακριβή λογαριασμό. Καθώς ψωνίζετε κάντε την πρόσθεση. Είναι μια από τις πιο απλές διανοητικές ασκήσεις που ενεργοποιούν την εστίαση, τη συγκέντρωση και τον προγραμματισμό.
Πιείτε κακάο πριν κοιμηθείτε -Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει μπορεί να βελτιώσουν τη μνήμη και τη ροή του αίματος.
aftodioikisi.gr
Είκοσι αιώνες έχουν περάσει από την γέννηση του Ιησού και το φωτεινό αστέρι που εμφανίστηκε στον ουρανό της Βηθλεέμ εξακολουθεί να κρατάει καλά κρυμένα τα μυστικά του, με τους θεολόγους και τους επιστήμονες να δίνουν διαφορετικές ερμηνείες για την ύπαρξη και την προέλευσή του.
Οι πληροφορίες για το άστρο της Βηθλεέμ, προέρχονται μόνο από τον ευαγγελιστή Ματθαίο και από τις λίγες αναφορές του, προκύπτουν κάποια χρήσιμα συμπεράσματα για την κατανόηση του μυστήριου φαινομένου.
Το Άστρο της Βηθλεέμ θα έπρεπε να ήταν κάτι ασυνήθιστο για να προκαλέσει τον θαυμασμό και την περιέργεια των Μάγων, ώστε να κάνουν ένα τόσο μακρινό ταξίδι από τα βάθη της Ανατολής για να προσκυνήσουν το ξεχωριστό βρέφος.
Επίσης θα έπρεπε να ήταν δυσδιάκριτο στον πολύ κόσμο, καθώς εκτός από τους Μάγους, δεν το διέκριναν στον ουρανό ή δεν είχαν ακούσει κάτι γι' αυτό ούτε οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι, αλλά ούτε και οι άνθρωποι του Ηρώδη.
Αυτό μπορεί να το αντιληφθεί κανείς και από το χρονικό διάστημα της εμφάνισής του. Σύμφωνα με τις αναφορές του Ιωάννου του Χρυσοστόμου, το αστέρι φαινόταν κατά την διάρκεια της ημέρας ενώ έλαμπε ο Ήλιος, γεγονός που είναι αδύνατο και ασυνήθιστο για τη δύναμη ενός άστρου.
Μία πιθανή εξήγηση σύμφωνα με τον πατέρα της θεολογίας Ωριγένη, είναι η εμφάνιση κάποιου κομήτη στον ουρανό της Βηθλεέμ:
«Έχω τη γνώμη ότι το άστρο που εμφανίστηκε στους σοφούς της Ανατολής... ήταν ένα από εκείνα τα φωτεινά σώματα που εμφανίζονται από καιρό σε καιρό και που οι Έλληνες, οι οποίοι συνηθίζουν να τα ξεχωρίζουν με ονομασίες ανάλογα με τη μορφή και το σχήμα τους, τα ονόμαζαν κομήτες, φωτεινές δοκούς, θυσάνους, άστρα με ουρά, καράβια και με διάφορα άλλα ονόματα».
Στην πορεία των χρόνων διατυπώθηκαν και άλλες θεωρίες για την ταυτότητα του Άστρου.
Το 1911 ο Γερμανός Alfred Jeremias, υποστήριξε πως το Άστρο της Βηθλεέμ ήταν ο Βασιλίσκος, το λαμπρότερο άστρο του αστερισμού του Λέοντος, ενώ το 1913 για τον A. Stenzel ο «οδηγός» των Μάγων ήταν ο κομήτης του Χάλεϊ.
Ο διακεκριμένος Άγγλος αστρονόμος David Clark στο περιοδικό Quarterly Journal of the Royal Astronomical Society, αναφέρει ότι το Άστρο έμοιαζε πολύ περισσότερο με ένα λαμπρό νόβα που καταγράφηκε από Κινέζους αστρονόμους τον 5 π.Χ. και ήταν ορατός επί 70 ημέρες, ενώ τις 23 ήταν ορατός και κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Ο Έλληνας αστρονόμος Σταύρος Πλακίδης στην ερευνά του για το Άστρο της Βηθλεέμ καταλήγει:
«Συνοψίζοντας, μπορούμε να πούμε ότι οποιαδήποτε φυσική ερμηνεία είναι αδύνατο να επαληθεύει απ’ άκρο σ’ άκρο το θαυμαστό ιστόρημα του ευαγγελιστή Ματθαίου, οποιαδήποτε όμως ερμηνεία και αν δεχθούμε, βασιζόμενη στα παραπάνω αστρονομικά δεδομένα, δεν επιτρέπεται καμία αμφιβολία για το ότι όντως συνέβη εξαιρετικό αστρονομικό φαινόμενο κατά την Γέννηση, όπως και κατά την Σταύρωση του Χριστού».
echoes.gr
Οι εφαρμογές στο Play Store της Google έχουν ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο και είναι δύσκολο να βρει ο Android χρήστης αυτή που χρειάζεται, ενώ σίγουρα μερικές αξιόλογες εφαρμογές, "χάνονται".
Η Google συγκέντρωσε μία λίστα 127 Android εφαρμογών που τις ονομάζει Must-Have Apps και προτρέπει όλους τους χρήστες Android συσκευών να τις δοκιμάσουν.
Συλλογές εφαρμογών υπάρχουν συχνά στο περιοδικό και στα άρθρα μας εδώ, ωστόσο όταν η Google επέλεξε τις καλύτερες εφαρμογές, τότε σίγουρα αξίζει να ρίξετε μια ματιά.
Τις 127 Must-Have Apps μπορείτε να δείτε εδώ.
real.gr
Έχουμε δει κατά καιρούς διάφορα επιτεύγματα ερευνητών που αφορούν την.. ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων μέσω δικτύου οπτικών ινών, αλλά με εξαίρεση το Google Fiber (ταχύτητα 1Gbps) τίποτε άλλο δεν έχει δει εμπορική χρήση μέχρι σήμερα.

Τώρα, όμως, έρχεται η US Internet να προσφέρει τη γρηγορότερη ευρυζωνική σύνδεση στον κόσμο ακόμη σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή ιδιώτες.

Το νέο δίκτυο οπτικών ινών της εταιρείας έχει στηθεί στη Μινεάπολις της Μινεσότα και μπορεί να υποστηρίξει ταχύτητα 10Gbps, δηλαδή 10 φορές μεγαλύτερη από το Google Fiber, με την οποία θεωρητικά μπορείς να κατεβάσεις 1.25GB δεδομένων ανά δευτερόλεπτο.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν μερικά «σκοτεινά» σημεία, όπως αναφέρει το techgear.gr.

Κόστος: Η μηνιαία συνδρομή για το δίκτυο 10Gbps κοστίζει $399, τη στιγμή που η αντίστοιχη συνδρομή για το 1Gbps κοστίζει $65.

Εγκατάσταση: Το σπίτι ή η επιχείρηση θα πρέπει να δικτυωθεί με διαφορετικό τρόπο από τον συνηθισμένο και σε πολλές περιπτώσεις θα χρειαστεί σκάψιμο για την μεταφορά των κατάλληλων οπτικών ινών. Εδώ προσθέστε ότι ο χειμώνας στη Μινεσότα είναι ιδιαίτερα βαρύς, άρα οι εργασίες μπορούν να γίνουν μόνο τους θερμούς μήνες.

Όπως και να ‘χει, είναι ένα μεγάλο άλμα για τις ταχύτητες που προσφέρονται στον καθένα και σίγουρα μέσα στα επόμενα χρόνια θα έχουμε βελτίωση τόσο στην τιμή, όσο και στον τρόπο εγκατάστασης.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Επιχορηγούμενοι με ένα τεράστιο χρηματικό ποσό, οι επιστήμονες του κρατικού πανεπιστημίου της Ρωσίας κλήθηκαν να... μετατρέψουν ένα μύθο σε πραγματικότητα. Παίρνοντας DNA από κάθε είδος του πλανήτη, έχουν στόχο να δημιουργήσουν ένα πλοίο που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως «βάση δεδομένων» όλου του κόσμου.

Η σύγχρονη «Κιβωτός του Νώε» έχει ήδη αρχίσει να γεμίζει τα καταστρώματα της. Το πλοίο πρόκειται να έχει τεράστιες διαστάσεις, αφού το μέγεθος του θα ξεπερνάει τα 430 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ολο το πρότζεκτ αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2018, όταν και θα έχει συλλεχθεί γενετικό υλικό από κάθε είδος που υπάρχει, ή έχει υπάρξει, στην Γη.

Αναλογιζόμενοι τα πολλά είδη του πλανήτη που τείνουν να εξαφανιστούν για πάντα, οι Ρώσοι επιστήμονες ξεκίνησαν ένα τεράστιο «σαφάρι» με στόχο να δημιουργήσουν μια βάση δεδομένων. Μάλιστα, η περίοδος που επέλεξαν να φτιάξουν την δικιά τους κιβωτό ίσως και να είναι ιδανική, αν σκεφτεί κανείς ότι το ποσοστό των ειδών υπό εξαφάνιση έχει εκτοξευτεί τα τελευταία χρόνια.

Μιλώντας για την τεράστια επιχείρηση που έχει στήσει το πανεπιστήμιο της Ρωσίας, ο πρύτανης του ιδρύματος τόνισε: «Καλώ το πρότζεκτ 'Κιβωτό του Νώε' καθώς ο στόχος του είναι ακριβώς αυτός. Να δημιουργηθεί ένας θεματοφύλακας, ή καλύτερα μια βάση δεδομένων, κάθε ζωντανού οργανισμού στην Γη, συμπεριλαμβανομένων και των εξαφανισμένων ειδών. Γενετικό υλικό από κάθε είδος θα είναι αποθηκευμένο μέσα στο πλοίο, ενώ παράλληλα θα περιέχεται και ένα σύστημα πληροφοριών. Από την βάση δεδομένων που θα δημιουργηθεί, θα είναι δυνατή και η αναπαραγωγή των ειδών»

Για να ολοκληρωθεί το ομολογουμένως δύσκολο πρότζεκτ του Ρωσικού πανεπιστημίου, έχουν συμβάλλει αρκετοί οργανισμοί. Το πανεπιστήμιο έχει έρθει σε συνεργασία με ανθρωπολογικά και ζωολογικά μουσεία, αλλά και με τον Βοτανικό Κήπο. «Αν ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρότζεκτ, θα είναι ένα τεράστιο επίτευγμα στην ιστορία της Ρωσίας. Η πρώτη ολοκληρωμένη 'Κιβωτός του Νώε' θα είναι γεγονός» υπογράμμισε ο πρύτανης Βίκτορ Σαντιβνίτς.

http://www.seleo.gr
Συνηθίζατε την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς να πίνετε σαμπάνια και να διασκεδάζετε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες;
Αλλά τώρα που έχετε παιδιά ένα τέτοιο πρόγραμμα φαντάζει μάλλον αδύνατον. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να γιορτάσετε μαζί με τα παιδιά. Από εορταστικά φαγητά μέχρι δραστηριότητες φιλικές για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς με τα παιδιά,  εδώ είναι ό, τι χρειάζεστε για να περάσετε υπέροχα το βράδυ σας!

Φτιάξτε δικά σας καπέλα

Η εύκολη λύση είναι να αγοράσετε χάρτινα καπέλα του εμπορίου. Η χαρά του να τα φτιάξετε όμως εσείς οι ίδιοι με τα παιδιά σας δεν συγκρίνετε με καμία αγορά. Δεν είναι δύσκολο άλλωστε!
Διαλέξτε ένα χαρτόνι κάνσον με ότι σχέδιο θέλετε. Για πατρόν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πιάτο  μεγάλο. Σχεδιάστε τον κύκλο και κόψτε τον. Στη συνέχεια σχεδιάστε την ακτίνα του κύκλου και κόψτε με  το ψαλίδι μέχρι το κέντρο του κύκλου. Τέλος διπλώστε το κύκλο έτσι ώστε να σχηματιστεί έναν κώνος. Μπορείτε να τον σταθεροποιήσετε είτε με κόλλα, είτε με σιλικόνη.

Κάντε φασαρία

Αφήστε τα παιδιά να γιορτάσουν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Μουσική, πανηγυρισμοί, σερπαντίνες, σφυρίχτρες, είναι όλα μες στο πρόγραμμα!

Σερβίρετε κάτι γλυκό

Γιορτή χωρίς γλυκό, δεν λέει. Δοκιμάστε να φτιάξετε ένα αγαπημένο γλυκό για αυτή την ξεχωριστή ημέρα. Μια καλή ιδέα είναι τα χριστουγεννιάτικα cupcakes σε σχήμα Ρούντολφ.

Ανακοινώστε τα σχέδια σας

Δεν υπάρχουν ηλικίες για τα resolutions της νέας χρονιάς. Βάλτε τα παιδιά σας να γράψουν ή να σας πουν τι τους άρεσε την φετινή χρονιά και τι θα ήθελαν να κάνουν ή να ολοκληρώσουν την καινούργια. Κρατήστε ή σημειώστε αυτά που θα σας πουν ώστε να δείτε τι καταφέρατε του χρόνου την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Πείτε «Cheese»

Οι φωτογραφίες είναι απαραίτητες για να απαθανατίζουμε τις ωραίες μας στιγμές. Είναι επίσης ένας διασκεδαστικός τρόπος να ψυχαγωγήσετε τα παιδιά παίρνοντας χαριτωμένες πόζες μπροστά στην κάμερα και να περάσει ευχάριστα η ώρα.

Γεμίστε το σπίτι με μπαλόνια

Φουσκώστε πολύχρωμα μπαλόνια και παίξτε οικογενειακώς ένα παιχνίδι. Μέσα στο κάθε μπαλόνι βάλτε από ένα χαρτάκι με εντολές, π.χ. «δώσε ένα φιλάκι στη μαμά. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν με αυτό το παιχνίδι! Σπάστε τα ένα ένα (σε απόσταση από παιδιά) και διαβάστε την εντολή που πρέπει να εκτελέσει το παιδί που διάλεξε το μπαλόνι. Είναι ένα παιχνίδι που μπορείτε να το καθιερώσετε σε γενέθλια και γιορτές.
baby.gr
Για μία ακόμη χρονιά ανήμερα των Φώτων αναβιώνουν στο Δήμο Πολυγύρου τα έθιμα της Καμήλας και των Φωταρών.
Στη Γαλάτιστα μετά τον Αγιασμό των Υδάτων κάτοικοι και πολυάριθμοι επισκέπτες αναμένεται να συγκεντρωθούν στην κεντρική πλατεία, όπου νέοι θα μεταφέρουν το ομοίωμα της καμήλας για να ξεκινήσει το παραδοσιακό γλέντι!
Οι εκδηλώσεις στη Γαλάτιστα θα ξεκινήσουν το μεσημέρι της 5ης Ιανουαρίου, με την περιφορά των κουδουνιών και το στολισμό της καμήλας. Ανήμερα των Θεοφανείων η αναβίωση του εθίμου της καμήλας θα γίνει στις 11.00 π.μ., μετά τον Αγιασμό των υδάτων. Την επόμενη μέρα την ίδια ώρα αναβιώνει το έθιμο του Γάμου της Μανιώς.
Λίγα λόγια για το έθιμο....
Το έθιμο αναβιώνει την ιστορία της νεαρής πανέμορφης Γαλατσιάνας, Μανιώς, που απήχθη από τους Τούρκους. Μετά την απαγωγή της ο αγαπημένος της σκαρφίστηκε μια πρωτότυπη ιδέα και κατασκεύασε ομοίωμα καμήλας, στο εσωτερικό της οποίας μπήκε ο ίδιος και οι φίλοι του, για να φτάσουν στον τούρκικο μαχαλά, όπου κρατούσαν τη Μανιώ. Κερνώντας κρασί και ρακί τους Τούρκους φρουρούς με σκοπό να τους μεθύσουν, οι Γαλατσάνοι νέοι μπόρεσαν και απήγαγαν την κόρη. Έπειτα κρυμμένοι στο εσωτερικό του ομοιώματος έφτασαν στο μαχαλά των Ελλήνων, όπου την επόμενη μέρα του Αη Γιαννιού έγινε ο γάμος των δύο νέων. Το έθιμο της καμήλας είναι η αναπαράσταση αυτής ακριβώς της αληθινής ιστορίας η οποία μένει ζωντανή παράδοση μέσα στην πάροδο του χρόνου με την συμβολή όσων συμμετέχουν σε αυτή!
Σημειώνεται ότι ο Πύργος της Γαλάτιστας θα είναι επισκέψιμος στις 6 και 7 Ιανουαρίου από τις 10.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ.. Η είσοδος θα επιτρέπεται σε ομάδες των 10 ατόμων.

http://simantra.blogspot.gr 
Ο Δήμος Αμαρουσίου στο πλαίσιο της κοινωνικής του ευαισθησίας, ενημερώνει ότι για την προστασία των συμπολιτών μας που... ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες από τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον χιονιά που σημειώνονται τις ημέρες αυτές, θα διαθέσει τις κλιματιζόμενες αίθουσες του Δημαρχείου για τη φιλοξενία τους.

Ο Δήμος Αμαρουσίου έχει προετοιμαστεί για να διαχειριστεί περιπτώσεις με άστεγους συμπολίτες μας, ενώ οι υπηρεσίες και τα συνεργεία του βρίσκονται σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκύψουν από την κακοκαιρία.

Επίσης, σε ετοιμότητα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων βρίσκεται και το ασθενοφόρο του Δήμου.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Αν είστε από αυτούς που έχουν... αγανακτήσει με τον Internet Explorer τα τελευταία χρόνια, εγκαταλείποντάς τον για κάποιον πιο λειτουργικό browser, μάλλον θα χαρείτε όταν μάθετε πως το τέλος του ιστορικού φυλλομετρητή της Microsoft κατά τα φαινόμενα είναι κοντά!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας zdnet.com, που επικαλείται πληροφορίες από στελέχη της Microsoft, τα Windows 10, που θα κυκλοφορήσουν εντός του 2015, θα έχουν ενσωματωμένο τόσο τον Explorer, όσο και έναν νέο browser, με προσωρινή κωδική ονομασία Spartan (Σπαρτιάτης), του οποίου η λειτουργία θα προσομοιάζει περισσότερο στον Chrome και τον Firefox.

Ωστόσο, η έκδοση 11 του Internet Explorer θα είναι μάλλον και η τελευταία. Ο νέος browser αναμένεται να είναι πιο ελαφρύς και ταχύτερος από τον Explorer, ενώ θα είναι διαθέσιμος και για κινητά τηλέφωνα. Ο λόγος που ο Explorer θα συνεχίσει να υπάρχει, έστω και σε δεύτερο πλάνο, είναι ότι οι επιχειρήσεις και οι δημόσιες υπηρεσίες τείνουν να καθυστερούν στην ενσωμάτωση νέων εκδόσεων – χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και σήμερα, ο Internet Explorer 8, που κυκλοφόρησε το 2009, είναι εξαιρετικά δημοφιλής σε πολλές επιχειρήσεις. Η κατάργηση του Explorer θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα σε αυτές τις περιπτώσεις, κι έτσι φαίνεται πως η Microsoft επιλέγει να προχωρήσει σταδιακά στη νέα εποχή...
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, είναι πιθανό τα πρώτα αποκαλυπτήρια του διαδόχου του Explorer να γίνουν στις 21 Ιανουαρίου, όταν η Microsoft θα δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για τα Windows 10. Αναμένουμε...
Με ένα μεγάλο, μουσικό, ανοιχτό πάρτι για όλους αποχαιρετά το 2014 η Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας.

Τέσσερα δημοφιλή νεανικά γκρουπ, οι Imam Baildi, οι Εκμέκ, οι Bordo και οι Paranaue και μια αγαπημένη σε όλους τραγουδίστρια, η Ελένη Τσαλιγοπούλου θα ανεβούν στη σκηνή στην Αποθήκη Γ, στο Λιμάνι, την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου από τις 21:00 μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η είσοδος στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι θα είναι ελεύθερη. Την βραδιά θα ξεκινήσουν οι Bordo, μία μπάντα με διαφορετική άποψη πάνω στην ενορχήστρωση και την σύνθεση.

Τη σκυτάλη θα πάρουν οι Εκμέκ, οι οποίοι συνδυάζουν την ελληνική μουσική με επιρροές από το Μεξικό και τα λάτιν. Το ρυθμό για την αλλαγή του χρόνου θα τον δώσουν ξεσηκώνοντας το κοινό οι Paranaue με τα κρουστά τους.

Λίγο μετά την υποδοχή του 2015 στην σκηνή θα ανεβούν οι Imam Baildi με «εκλεκτή καλεσμένη» την Ελένη Τσαλιγοπούλου, η οποία θα ερμηνεύσει κομμάτια από όλη την πορεία της και καλεσμένο -έκπληξη στα κρουστά τον Carlos Menendez.

Η παρέα των Imam βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα, καθώς στο διάστημα που προηγήθηκε και ακολούθησε την κυκλοφορία του άλμπουμ τους “III” έχουν δώσει δεκάδες συναυλίες σε Ευρώπη και Αμερική με κορυφαία τους το “Montreal Jazz Festival”, το μεγαλύτερο διεθνές Φεστιβάλ του Καναδά.

Την παρουσίαση της βραδιάς θα κάνει ο ραδιοφωνικός παραγωγός Σταύρος Μύθος (Ερωτικός 94,8).

http://www.cityportal.gr 
Ανακοινώθηκε επίσημα ο δανεισμός του Μάαρτεν Μάρτενς στην Σερκλ Μπριζ. Ο Βέλγος θα παραχωρηθεί στην ομάδα της πατρίδας του από τον ΠΑΟΚ για τους επόμενους έξι μήνες. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Μπριζ, υπάρχει προφορική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, ενώ σε περίπτωση που οι Βέλγοι μείνουν στην  πρώτη κατηγορία τότε υπάρχει η δυνατότητα να μείνει στην ομάδα ο Μάρτενς για άλλα δύο χρόνια.

Φυσικά, όπως αναφέρει το inpaok.com υπάρχει και οψιόν αγοράς του παίκτη από τον Δικέφαλο. Όσον αφορά τον μισθό του, ένα μέρος αυτού θα τον πληρώνει ο ΠΑΟΚ, όπως συνηθίζεται άλλωστε στους δανεισμούς. Τις επόμενες ημέρες ο Βέλγος αναμένεται να περάσει ιατρικές εξετάσεις και να βάλει την υπογραφή του στο 6μηνο συμβόλαιο του.

http://www.thestival.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Χαμηλός
 
Υλικά
 
Για 6-8 άτομα
 

Για τη βασιλόπιτα

  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη καρυδόψιχα
  • 1 φλιτζάνι σταφίδα Σουλτανίνα
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένος χουρμάδες χωρίς κουκούτσι (φρέσκους ή αποξεραμένους)
  • 1 κούπα κονιάκ
  • 125 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
  • 1 πορτοκάλι (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του) 

Για την επικάλυψη

  • 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
  • 300 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος 
Εκτέλεση
 
Ι. Για τη βασιλόπιτα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και ρυθμίζουμε τη σχάρα στη μέση του φούρνου.
Το προηγούμενο βράδυ βάζουμε σε ένα μπολ τις σταφίδες μαζί με τους χουρμάδες ψιλοκομμένος και τα μουλιάζουμε μαζί με το κονιάκ.
Βγάζουμε τα αυγά από το ψυγείο και τα αφήνουμε λίγο ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Αρχικά ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν για περίπου 15 - 20 λεπτά.
 
Προσθέτουμε 2 αυγά και ½ φλιτζάνι γάλα και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά για ένα με δύο λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι,1 φλιτζάνι τριμμένη καρυδόψιχα, το μείγμα σταφίδας με χουρμάδες, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.
 
Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
Αλευρώνουμε και αλείφουμε με λόγο βούτυρο ένα ταψί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Βάζουμε τη βασιλόπιτα να ψηθεί στους 180 βαθμούς για 50 - 60 λεπτά.
 
Όταν ψηθεί τη βγάζουμε από το φούρνο.
Μέχρι να κρυώσει και να μπορέσουμε να τη σερβίρουμε ετοιμάζουμε την επικάλυψη.
 
ΙΙ. Για την επικάλυψη
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα.
Τη μεταφέρουμε σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
 
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι για 2 -3 λεπτά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μέσα στην ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει.
Καλύπτουμε τη βασιλόπιτα με την επικάλυψη μας και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
sidagi.gr
Τα Χριστούγεννα η διάθεση αλλάζει και σε αυτό σίγουρα βοηθάει και ο στολισμός που υπάρχει παντού γύρω μας.
Ανάμεσα σε στολισμένα έλατα και πολύχρωμα λαμπιόνια, συναντά κανείς και το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο στεφάνι από γκι, το οποίο τοποθετείται συνήθως στις εξώπορτες των σπιτιών μας.
Όλοι μας βέβαια γνωρίζουμε πως για να έχουμε μία χρονιά ευτυχίας και ευημερίας με τον σύντροφό μας, αρκεί να ανταλλάξουμε μαζί του ένα φιλί κάτω από ένα κλαδί γκι την παραμονή της πρωτοχρονιάς. 
Πόσα γνωρίζουμε όμως για το γκι και την παράδοση του φιλιού;
Υπάρχει ένας παλιός μύθος που λέει ότι το γκι φύτρωσε για πρώτη φορά στις πατημασιές του Χριστού και τα αγκαθωτά του φύλλα όπως και οι κόκκινοι καρποί του, συμβολίζουν τα μαρτύρια του Σωτήρα και τις σταγόνες από το αίμα του. Μάλιστα σε πολλές χώρες της Βόρειας Ευρώπης, το γκι ονομάζεται και “αγκάθι του Χριστού”.
Η ελληνική ονομασία του φυτού είναι ιξός και η ιστορία του φτάνει πολλά χρόνια πίσω στην εποχή των αρχαίων Ελλήνων. Ο Ιπποκράτης μάλιστα, χρησιμοποιούσε ορισμένα συγγενικά είδη του φυτού για να απαλύνει διάφορους πόνους, ενώ κατά την πάροδο των αιώνων το γκι χρησιμοποιήθηκε ως γιατρικό και από άλλους λαούς. Σε πολλές περιοχές θεωρούνταν ως αφροδισιακό που βοηθούσε στη γονιμότητα.
Η παράδοση του φιλιού κάτω από το γκι έχει τις ρίζες της σε έναν θρύλο της αρχαίας Βαβυλώνας. Σύμφωνα με τον θρύλο αυτό, οι ανύπαντρες κοπέλες που έψαχναν για σύζυγο, στέκονταν έξω από τον ναό της θεάς του έρωτα ο οποίος στην είσοδό του είχε κρεμασμένο ένα γκι. Όταν κάποιος “μνηστήρας” πλησίαζε μία από τις κοπέλες, ένα φιλί κάτω από το γκι, επισημοποιούσε την “ένωση”.
Η συγκεκριμένη παράδοση εξελίχθηκε στη Μ. Βρετανία τον 16ο αιώνα, όπου συνηθίζονταν να κατασκευάζουν μπάλες από γκι για να στολίσουν τα σπίτια τους. Αν ένα ζευγάρι τύχαινε να σταθεί κάτω από μία τέτοια μπάλα, έπρεπε να φιληθεί, με την προϋπόθεση ότι το γκι είχε ακόμη επάνω τους καρπούς του.
echoes.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!