Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017


Με χιλιάδες διαφορετικούς προορισμούς, είναι δύσκολο να καταλήξει κανείς σε μόνο έναν ειδικά όταν ο προϋπολογισμός είναι περιορισμένος.
Ο ιστότοπος Irish Examiner δημοσίευσε μια λίστα με τους 10 καλύτερους προορισμούς για το 2017 για να δώσει μια έμπνευση στους αναγνώστες του.
Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ένα ελληνικό νησί, το οποίο χαρακτηρίζεται ως ο απόλυτος ελληνικός παράδεισος.
Δείτε τη λίστα:
1. Σαντορίνη
santorini-b
2. Ισλανδία
iceland
3. Σρι Λάνκα
sri lanka
4. Μαρόκο
Fez, Morocco
5. Κούβα
cuba
6. Εθνικό Πάρκο Yosemite, Καλιφόρνια
yosemite
7. Μπαλί
bali
8. San José del Cabo, Μεξικό

9. Βολιβία
Salar De Uyuni — Bolivia
10. Γεωργία

Οι δημοτικές αρχές της Ιερουσαλήμ ενέκριναν σήμερα τις οικοδομικές άδειες για την ανέγερση περισσότερων από 560 μονάδων κατοικιών σε τρεις εβραϊκούς οικισμούς στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, μόλις δύο ημέρες αφού ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ.
Ο επικεφαλής της δημοτικής αρχής της Ιερουσαλήμ για θέματα Σχεδιασμού και Δόμησης Μέιρ Τούργκεμαν δήλωσε στο Israel Radio ότι οι άδειες καθυστέρησαν να εγκριθούν μέχρι να ολοκληρωθεί η θητεία του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ, καθώς η κυβέρνησή του επέκρινε τις εποικιστικές δραστηριότητες του Ισραήλ.
7 ανοησίες που πληρώνουμε ενώ δεν χρειαζόμαστε
Βάλατε κι εσείς στόχο για τη νέα χρονιά (new year’s resolution, αν το προτιμάτε αγγλοσαξωνιστί) να κάνετε περισσότερη οικονομία; Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε να τα καταφέρετε, με μια απλή αλλά περιεκτική λίστα των πραγμάτων που όλοι μας αγοράζουμε, χωρίς να χρειαζόμαστε.
«Έτοιμες» συσκευασίες
Σαλάτες που έχουν ήδη κοπεί, συσκευασμένα σνιτσελάκια/ μπιφτέκια/ φιλετάκια κλπ, φέτα σε πλαστικό κουτάκι, συσκευασίες με τυρί-ζαμπόν για τοστ και πάει λέγοντας, κοστίζουν τα διπλά από τα αντίστοιχα προϊόντα που μπορείτε κάλλιστα να αγοράσετε από το τμήμα με τα τυριά/ κρέατα/ λαχανικά/ αλλαντικά κλπ του σούπερ μάρκετ. Και τι σας γλιτώνουν; Τα πέντε λεπτά που θα κόβατε την σαλάτα, ή το τρίμα φρυγανιάς που θα απλώνατε για το σνίτσελ σας.
Ένα εκατομμύριο διαφορετικά καθαριστικά
Με την εξαίρεση ελάχιστων υλικών, όπως το ξύλο, οι επιφάνειες του σπιτιού σας δεν χρειάζονται η καθεμία το δικό της διαφορετικό απορρυπαντικό, σφουγγαράκι και πανάκι για να καθαριστούν. Το παλιό καλό σαπούνι είναι μια χαρά σχεδόν για τα πάντα.
Καφές απ’ έξω
2 ευρώ την ημέρα, δηλαδή 10 ευρώ την εβδομάδα αν δεν μετράμε τα Σαββατοκύριακα, 14 ευρώ αν τα μετράμε, δηλαδή τουλάχιστον 40 ευρώ τον μήνα. Εξοικονομήστε τα, με κλασικό κι αγαπημένο φραπεδάκι από το σπίτι –ή ακόμα καλύτερα επενδύοντας σε μια καφετιέρα, για καλύτερης ποιότητας καφέ.
Ξυραφάκια μιας χρήσης
Με σχεδόν 7€ ανά συσκευασία, για εργονομικές λαβές και χαριτωμένα χρώματα και άλλα ωραία αλλά άχρηστα «πλεονεκτήματα». Αγοράστε ένα κλασικό ξυράφι ή ξυριστική μηχανή, στα οποία θα αλλάζετε απλώς τις λεπίδες, γλιτώνοντας περίπου το ένα τρίτο των χρημάτων. Και, κυρίες μου: Το ότι η οικονομικότερη συσκευασία γράφει επάνω “for men” δε σημαίνει τίποτα –οι λεπίδες είναι ακριβώς ίδιες, η τιμή τους είναι μόνο που αλλάζει.
Ενεργειακά ποτά
Αν ο παραδοσιακός καφές δεν αρκεί για να σας ξυπνήσει, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά με τη διάρκεια ή την ποιότητα του ύπνου σας –ή, εναλλακτικά, κάτι πάει πολύ καλά με το marketing των energy drinks, που σας έχουν πείσει πως τα χρειάζεστε.
Πανάκριβα προϊόντα περιποίησης
Αντιρυτιδικές κρέμες, αντικυτταριτιδικές λοσιόν, μαγικά φίλτρα που θα σας κάνουν να δείχνετε νεότεροι/ ομορφότεροι/ πιο γυαλιστεροί/ πιο έξυπνοι/ πιο οτιδήποτε. Ξέρετε τι κάνει την ίδια δουλειά; Ένας συνδυασμός καλού ύπνου, καλού σεξ και ανθρώπων στη ζωή σας που σας κάνουν να γελάτε.
Μάρκες
Ας πούμε ότι υπάρχουν μπροστά σας δύο κινητά. Δεν θέλουμε να κατηγορηθούμε για δυσφήμιση, οπότε ονόματα δε λέμε, αλλά ας πούμε ότι το ένα κάνει 300€ και το άλλο 900€. Αν μπείτε στον κόπο να κοιτάξετε αναλυτικά τις τεχνικές προδιαγραφές τους, θα διαπιστώσετε ότι η διαφορά στην τιμή είναι τα έξοδα του τμήματος marketing της ακριβής εταιρείας, που δουλεύει υπερωρίες και πρέπει κάπως να πληρωθεί. Κι αυτό ισχύει στα πάντα: Ρούχα, παπούτσια, τσάντες, αξεσουάρ, gadget και πάει λέγοντας. Δεν είμαστε πια στα 90s και το καρτελάκι του πουλόβερ σας δεν ενδιαφέρει πραγματικά κανέναν.
ΠΗΓΗ

Το κλίμα από το Σάββατο το πρωί στο πάλαι ποτέ κατάστημα της Ηλεκτρονικής Αθηνών στην Γλυφάδα θύμιζε τις καταστάσεις που είχαν διαμορφωθεί στην πρόσφατη Black Friday.
Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί ώστε να αποκτήσει πρόσβαση στα προϊόντα που εκθέτονταν προς εκποίηση μετά από την πτώχευση της Ηλεκτρονικής Αθηνών. Η προσέλευση ήταν τόσο μεγάλη με αποτέλεσμα (σ.σ. από τα διπλοπαρκαρίσματα και την περιέργεια των διερχόμενων οδηγών) να διακόπτεται ή να κινείται με αργούς ρυθμούς η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ρεύμα προς Αθήνα.
Τα εσωτερικά ρολά ήταν μόνιμα κατεβασμένα στο σύνολο του καταστήματος – για την αποφυγή πλιάτσικου –  και ανέβαιναν κατά τακτά διαστήματα μόνο αυτά της κεντρικής εισόδου όπου επιπτρεπόταν η πρόσβαση στο εσωτερικό του καταστήματος σε μικρές ομάδες ενδιαφερόμενων ώστε να αποκτήσουν κωδικό  που είναι το πρώτο βήμα για την απόκτηση του προϊόντος που τους ενδιαφέρει.
Σύμφωνα με την διαδικασία τον κωδικό οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αποκτήσουν στην εκποίηση των εμπορευμάτων που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί στο Πρωτοδικείο Αθηνών (κτίριο 6 αίθουσα 7).
Η έκθεση θα λειτουργήσει ξανά την Τετάρτη από τις 12 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα και το επόμενο Σάββατο 28 Ιανουαρίου από 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα στο κατάστημα Λ. Βουλιαγμένης 117 στην Γλυφάδα.
Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την εκποίηση τα “διεκδικούν” τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι πιστώτριες τράπεζες. Συγκεκριμένα οι τράπεζες έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα για κατάσχεση εμπορευμάτων όπου η δικαιοσύνη πρόκειται να αποφανθεί στις αρχές Φεβρουαρίου ενώ οι εργαζόμενοι ελπίζουν ότι η ολοκλήρωση της εκποίησης θα τους επιτρέψει να βρεθούν ένα βήμα μπροστά.
10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για το φλερτ
Το φλερτ. Κάποιοι το κατέχουν, κάποιοι όχι και τόσο. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να σε κάνουν να αισθανθείς έλξη χωρίς καλά-καλά να το καταλάβεις, και μετά υπάρχουν κι εκείνοι που θα σε ρωτήσουν αν ο πατέρας σου ήταν ζαχαροπλάστης. (Όχι, αρνούμαστε να τους δώσουμε εύσημα έστω επειδή “προσπαθούν”.) Και τώρα θα δούμε μερικά μικρά μυστικά για την τέχνη του φλερτ που ίσως να αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτεστε… και τα ποσοστά επιτυχίας σας.
Υπάρχουν 5 διαφορετικά είδη φλερτ
Συγκεκριμένα, το παραδοσιακό, το σωματικό, το ειλικρινές, το παιχνιδιάρικο και το ευγενικό. Το καθένα έχει διαφορετικές τεχνικές, και ενώ το παιχνιδιάρικο είναι ιδιαίτερα αγαπητό, μάλλον το πιο δημοφιλές είναι το ειλικρινές.
Η οπτική επαφή κάνει θαύματα
Ένα χαμόγελο είναι ελκυστικό, αλλά τα μάτια δεν λένε ψέματα. Πέρα από το γεγονός ότι το κοίταγμα στα μάτια δείχνει ξεκάθαρα πως ενδιαφέρεστε, μπορεί ίσως να σας κάνει να φαίνεστε ακόμα πιο ελκυστικοί.
Το άγγιγμα κάνει (ακόμα μεγαλύτερα) θαύματα
Σίγουρα, αυτή η συμβουλή πρέπει να ακολουθηθεί με μεγάλη προσοχή από τους άντρες. Δεν θέλετε να κάνετε απότομες κινήσεις που θα καταλήξουν με μια παλάμη να χτυπάει το μάγουλό σας. Για τις γυναίκες, όμως, τα αγγίγματα αποτελούν εκπληκτικό τρόπο να βεβαιώσουν έναν άντρα ότι ενδιαφέρονται και ότι του δίνουν το πράσινο φως. Ξεκινήστε σχεδόν φιλικά (ένα ελαφρύ άγγιγμα στον ώμο) και – για τις πιο τολμηρές – καταλήξτε στο πρόσωπο.
Το παίζεις δύσκολος/η; Καλά κάνεις!
Καλά διαβάσατε. Η τακτική που άλλοι λατρεύουν και άλλοι μισούν έχει επιβεβαιωμένα αποτελέσματα. Το να κάνετε τον εαυτό σας να μοιάζει σαν… πολύτιμος θησαυρός, χωρίς όμως να δείχνετε πως έχετε χάσει το ενδιαφέρον σας, μπορεί να ιντριγκάρει τον οποιονδήποτε. Είναι αυτό το κλισέ που λέει πως όλοι θέλουμε αυτό που δεν μπορούμε να έχουμε.
Οι άντρες αδιαφορούν για την ηλικία
Συγκεκριμένα, το 83% των ανδρών δεν δίνουν σημασία στην ηλικία της γυναίκας, οπότε μπορούμε όλοι να σταματήσουμε να φρικάρουμε για τα χρόνια που περνούν. Είναι άσκοπο.
Ο τρόπος ομιλίας λέει πολλά
Όλοι ξέρουμε πως μια βαθιά αντρική φωνή ακούγεται πολύ σέξι. Το πρόβλημα είναι ότι δεν την κατέχουν όλοι οι άντρες – και δεν είναι σωστό να προσπαθούν να την αλλοιώνουν, είναι θάνατος για τις φωνητικές χορδές. Στις γυναίκες, πάλι, παρατηρείται πως όταν ενδιαφέρονται για κάποιον, η ομιλία τους γίνεται πιο απαλή και πιο γρήγορη. Αν δεν ενδιαφέρονται και τόσο… ας πούμε πως θα το καταλάβετε από τις περίπου τέσσερις λέξεις που θα βγαίνουν απ’ το στόμα τους το λεπτό.
Η στάση του κεφαλιού είναι εξίσου σημαντική
Για τις γυναίκες, φαίνεται πως όταν το κεφάλι είναι γυρισμένο προς τα εμπρός, δείχνουν πιο ελκυστικές στους άντρες. Αντίστοιχα, οι άντρες δείχνουν περισσότερο αρρενωποί όταν γέρνουν το κεφάλι προς τα πίσω, και κοιτάζουν ελαφρώς προς τα κάτω. Προσοχή: αν το παρακάνετε με αυτό, θα αλληθωρίσετε.
Το κόκκινο είναι όντως φωτιά
Κόκκινα χείλη; Κόκκινο φόρεμα; Το σίγουρο είναι πως το κόκκινο είναι πραγματικά το χρώμα της δύναμης και της αυτοπεποίθησης, τραβάει τα βλέμματα και είναι άκρως σεξουαλικό.
Η αμεσότητα κερδίζει πόντους
Άντρες και γυναίκες συμφωνούν πως οι γλυκανάλατες ατάκες πεσίματος είναι αισχρές. Και ενώ οι γυναίκες θα εκτιμήσουν κάτι πιο διακριτικό, ή κάτι πιο ευφάνταστο μερικές φορές, το πιο σέξι πράγμα (για τους περισσότερους άντρες) είναι η αμεσότητα, όταν μια γυναίκα ξέρει τι θέλει και το δηλώνει.
Κάνει καλό στην… υγεία
Έχει αποδειχθεί ότι οι άνθρωποι που φλερτάρουν συχνά έχουν αυξημένες ποσότητες λευκών αιμοσφαιρίων. Γιατί συμβαίνει αυτό; Κανείς δεν ξέρει, αλλά είναι άλλος ένας λόγος που λατρεύουμε να φλερτάρουμε!
ΠΗΓΗ

Αν υποφέρετε από αϋπνίες και αναζητάτε τρόπους να κοιμηθείτε πιο εύκολα αλλά και να έχετε ένα ήσυχο ύπνο, είναι χρήσιμο να προσαρμόσετε τη διατροφή σας.
Για να είναι αποτελεσματική η συμβολή της διατροφής ωστόσο, πρέπει να συντρέχουν και άλλες προϋποθέσεις, όπως η τήρηση μιας ρουτίνας στον ύπνο, η αποφυγή της καφεΐνης κλπ.
Δείτε 5 σνακ που θα σας βοηθήσουν να έχετε ένα καλό ύπνο.

Φρούτα

Οι μπανάνες και τα κεράσια είναι δύο από τις καλύτερες επιλογές φρούτων που μπορείτε να κάνετε. Οι μπανάνες περιέχουν τρυπτοφάνη, κάλιο και μαγνήσιο, συστατικά που δρουν ως φυσικά μυοχαλαρωτικά. Τα φρέσκα ή αποξηραμένα κεράσια είναι επίσης μια καλή επιλογή καθώς αποτελούν φυσική πηγή μελατονίνης, της ορμόνης του ύπνου.

Γιαούρτι

Το ασβέστιο έχει άμεση σχέση με τους κύκλους του ύπνου. Σχετική μελέτη έδειξε ότι στα στάδια του βαθέως ύπνου (REM) τα επίπεδα ασβεστίου στον οργανισμό είναι υψηλότερα. Έχει βρεθεί επίσης ότι οι διαταραχές του ύπνου σχετίζονται με ανεπάρκεια ασβεστίου. Εκτός από τη συμβολή στον ύπνο, το γιαούρτι είναι μια εξαιρετική πηγή καλών πρωτεϊνών και ιδιαίτερα ευεργετικό για την υγεία του εντέρου λόγω των καλών βακτηρίων που περιέχει.
bigstock Greek Yogurt 53502043

Ρεβίθια

Τα ρεβίθια είναι μια από τις πιο πλούσιες διατροφικές πηγές βιταμινών του συμπλέγματος Β. Παράλληλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και μαγνήσιο. Αν δεν θέλετε να φάτε κανονικά μαγειρεμένα ρεβίθια που μπορεί να σας προκαλέσουν φούσκωμα, προτιμήστε τα σε μορφή ξηρών καρπών, που είναι εξίσου χορταστικά και φτωχά σε λιπαρά και θερμίδες.

Δημητριακά

Τα δημητριακά αποτελούν ιδανικό σνακ πριν τον ύπνο, φροντίστε όμως να είναι ολικής άλεσης, να μην περιέχουν ζάχαρη και να περιέχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποικιλία σπόρων όπως βρώμη, φαγόπυρο, κινόα κ.α.

Κράκερς

Επιλέξτε κράκερς ολικής αλέσεως, ιδανικά παρασκευασμένα με σπόρους, υγιεινά λιπαρά και πρωτεΐνες.
Πηγή: onmed.gr

Ανάκληση του συνόλου των διοικητικών πράξεων των 3.559 υποχρεωτικών μετατάξεων που έγιναν το 2013 από τον τότε υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιστόπουλο, εισηγείται το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, διότι, σύμφωνα με την έκθεση “καταπέλτης”  στην ακολουθηθείσα διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων έγινε κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 82 παρ. 11 του ν.4172/2013
Σύμφωνα με πληροφορίες του esos η έκθεση που στάλθηκε στην πολιτική ηγεσία από την περασμένη Άνοιξη, καταλήγει  στα συμπεράσματα ότι  την ακολουθηθείσα διαδικασία υποχρεωτικών μετατάξεων του άρθρου 82 παρ. 11 του ν.4172/2013:
1. Δεν έγινε επεξεργασία και συσχετισμός των καταχωρημένων στο ηλεκτρονικό σύστημα του άρθρου 7 του ν.3848/2010 στοιχείων από την αρμόδια υπηρεσία.
2. Η εισήγηση για τον προσδιορισμό κενών και πλεονασμάτων των δύο βαθμιδών εκπαίδευσης δεν συντάχθηκε, όπως προβλεπόταν, από τη Γενική Διεύθυνση Προσωπικού Π/βάθμιας και Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά το σχέδιο αυτής δόθηκε από το Γραφείο Υπουργού και υπογράφηκε μόνο από τους αρμόδιους Τμηματάρχες με διατυπωμένες επ’ αυτού τις διαφωνίες- επιφυλάξεις τους, χωρίς να ολοκληρωθεί η διαδικασία υπογραφής και διεκπεραίωσης.
3. Η διαπιστωτική πράξη του υπουργού, το σχέδιο της οποίας επίσης δόθηκε στην Υπηρεσία από το Γραφείο Υπουργού, μνημονεύει στο σκεπτικό της εισήγηση που στερείται νόμιμης υπόστασης, και αποτυπώνει κενά στην Π/βάθμια Εκπαίδευση και πλεονάσματα στη Δ/βάθμια Εκπαίδευση, των οποίων η ορθότητα όχι μόνον δεν ελέγχθηκε από την Υπηρεσία, αλλά και, όπως προέκυψε από τις διαπιστώσεις της παρούσας, αποκλίνουν σημαντικά από τα πραγματικά δεδομένα της συγκεκριμένης περιόδου.
4. Η  υπουργική απόφαση καθορισμού του αριθμού θέσεων για μετάταξη εκπαιδευτικών Δ/βάθμιας στην Π/βάθμια Εκπαίδευση και σε διοικητικές θέσεις αποτελεί επιμέρους πράξη σύνθετης διοικητικής ενέργειας, ερειδόμενη στη διαπιστωτική πράξη …, η οποία φέρει τις ανωτέρω πλημμέλειες.
5. Δεν καταρτίστηκε από την υπηρεσία αξιολογικός πίνακας κατάταξης, βάσει των μορίων των αιτηθέντων εκπαιδευτικών, αλλά δόθηκε από το Γραφείο Υπουργού αλφαβητικός πίνακας με τα ονόματα των προς μετάταξη εκπαιδευτικών, τόσο σε θέσεις εκπαιδευτικών Π/βάθμιας Εκπαίδευσης, όσο και σε διοικητικές θέσεις.
6. Η υπουργική απόφαση  με την οποία μετατάχθηκαν 3.122 εκπαιδευτικοί, ως ατομική διοικητική πράξη, στερείται σαφούς, ειδικής, επαρκούς αιτιολογίας από την οποία να προκύπτει η συνδρομή των κατά νόμο προϋποθέσεων για την έκδοσή της (σύνταξη αξιολογικού πίνακα για την επιλογή των μετατασσόμενων), κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 17 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας
7. Η δεύτερη διαπιστωτική πράξη …δεν συνιστά διορθωτική ενέργεια της Διοίκησης βασιζόμενη στις πραγματικά υφιστάμενες κενές οργανικές θέσεις, αλλά υπήρξε απόρροια του πλήθους των ενστάσεων που υποβλήθηκαν.
8. Οι πλημμέλειες της διαδικασίας που επισημάνθηκαν στην παρούσα (παράλειψη σύνταξης πίνακα κατάταξης, άτυπη εισαγωγή κριτηρίου εντοπιότητας κλπ) είχαν ως συνέπεια τη δημιουργία αδιεξόδου, καθώς η Υπηρεσία αδυνατούσε να προβεί σε αντικειμενική εξέταση και κρίση επί των ενστάσεων, με αποτέλεσμα την έκδοση πλήθους μεταγενέστερων υπουργικών αποφάσεων μετατάξεων, επίσης με παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας, που αποσκοπούσαν στην ικανοποίηση αιτημάτων ενισταμένων.
Διαφωνούσε η αρμόδια υπηρεσία και ο Γενικός Γραμματέας Θανάσης Κυριαζής
Οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επισημαίνουν ότι  η διαδικασία μετάταξης εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέσεις εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2013-14 (άρθρο 82, παρ.11 του ν.4172/2013) πραγματοποιήθηκε παρά τις διατυπωμένες επί των σχεδίων των σχετικών διοικητικών πράξεων επιφυλάξεις και αντιρρήσεις της Υπηρεσίας και του αρμόδιου Γενικού Γραμματέα  Θανάση Κυριαζή, με επανειλημμένες παρεμβάσεις της πολιτικής ηγεσίας στο έργο της ελεγχόμενης υπηρεσίας.
Τριπλάσιος ο αριθμός των   μεταταχθέντων εκπαιδευτικών  επί του αριθμού των υφιστάμενων κενών

Από τον ανωτέρω πίνακα καθίσταται σαφές ότι ο αριθμός των μεταταχθέντων εκπαιδευτικών είναι σχεδόν τριπλάσιος του αριθμού των υφιστάμενων κενών.
Πηγή: esos.gr

Πάνω από μισό τρισεκατομμύριο ευρώ χάθηκε από την αξία της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων από το 2007 – 2008 μέχρι σήμερα εξαιτίας της δραματικής υποχώρησης των τιμών και της πλήρους απαξίωσης σπιτιών, γραφείων, καταστημάτων, αγροτεμαχίων.
Τόσο υπολογίζεται η απώλεια που καταγράφεται μέχρι το τέλος του 2016, καθώς η μείωση τιμών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, ξεπερνά πλέον το 42%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, πάνω στα οποία βασίζει και τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, η αντικειμενική αξία του συνόλου της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων, προτού ξεκινήσει η κρίση, υπολογιζόταν σε 750 δισ. ευρώ, γύρω στα 650 δισ. τα ακίνητα και άλλα 100 δισ. ευρώ τα αγροτεμάχια.
Με βάση τις εκτιμήσεις της αγοράς, οι αντικειμενικές αξίες την περίοδο 2007-2008 υπολείπονταν των εμπορικών τιμών κατά 40%, δηλαδή το σύνολο της εμπορικής αξίας ξεπερνούσε το 1 τρισ. ευρώ. Με δεδομένο ότι μέχρι τώρα η υποχώρηση ξεπερνά το 42%, και κατά πολλούς είναι πάνω από 50% τότε η εκτίμηση είναι ότι οι Έλληνες έχασαν περίπου 500 δισ. από την ακίνητη περιουσία τους, σε σύγκριση με την αξία που είχαν το 2008.
Κάποιοι ειδικοί εκτιμούν ότι τα ακίνητα στην Ελλάδα έχουν φτάσει σε επίπεδα… δραχμής, η «φούσκα» δηλαδή που δημιουργήθηκε από το 2000 μέχρι το 2008 έχει σπάσει οριστικά.
Ωστόσο, όσοι Έλληνες αγόρασαν την περίοδο των «παχιών» αγελάδων σε υψηλές τιμές τώρα βρίσκονται με μια περιουσία που είναι σχεδόν στο… ήμισυ.
Για παράδειγμα, κάποιος που απέκτησε σπίτι με εμπορική τιμή 2.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο (που ήταν… συνηθισμένες οι πωλήσεις στα επίπεδα αυτά στις περισσότερες περιοχές της βόρειας, ανατολικής και νότιας Ελλάδας) σήμερα διαθέτει το ίδιο ακίνητο με τιμής αγοράς που έχει υποχωρήσει στα 1.200 – 1.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Μάλιστα, χιλιάδες από αυτούς πληρώνουν δάνεια που πήραν με βάση τις υψηλές τιμές και ακόμη κι αν πουλήσουν σήμερα δεν μπορούν να καλύψουν το χρέος τους προς τις τράπεζες.
Η εικόνα της κτηματαγοράς και το 2017 είναι κακή. Οι αισιόδοξες προβλέψεις για ανάκαμψη των τιμών και των αγοραπωλησιών μέσα στη χρονιά δύσκολα θα επιβεβαιωθούν, καθώς τα πάντα εξαρτώνται από την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών και φυσικά την παντελή απουσία τραπεζικής χρηματοδότησης.
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν θετικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα και θα συνεχιστεί η μείωση των τιμών εξαιτίας της παντελούς έλλειψης ενδιαφέροντος για αγορά.
Έτσι, 170 με 200 χιλιάδες διαμερίσματα, παλαιά και νέα, βρίσκονται στα αζήτητα, παρά το γεγονός ότι οι τιμές είναι εξαιρετικά ελκυστικές. «Αυτή την περίοδο, όπως λένε οι Αμερικανοί, τα μετρητά είναι βασιλιάς. Όποιος διαθέτει χρήματα μπορεί να αγοράσει απίστευτα ακίνητα σε πολύ χαμηλές τιμές. Μπορεί να διαπραγματευτεί, αφού έχει το πάνω χέρι». Αυτό τονίζει ο Χαρ. Χαραλαμπόπουλος, πρώην ορκωτός εκτιμητής κι επιστημονικός συνεργάτης της εταιρείας Solum και συνεχίζει: «Και οι Έλληνες και οι ξένοι, πάντως, δεν θα προχωρήσουν σε μαζικές αγορές ούτε το 2017. Περιμένουν να πέσουν κι άλλο οι τιμές και να τοποθετηθούν σε χαμηλότερα επίπεδα».
Απίστευτες τιμές
Μια έρευνα στην αγορά ακινήτων επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει «πάτος» σε ό,τι αφορά τις τιμές.
Διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας έφτασαν πλέον να πωλούνται ακόμη και σε τιμές κάτω από 4.000 ευρώ, όσο ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο δεκαετίας. Υπάρχουν δεκάδες σπίτια που πωλούνται από 4.000 έως 10.000 ευρώ, ενώ στην συντριπτική πλειοψηφία τους τα μεταχειρισμένα ακίνητα, ενός και δύο δωματίων, δηλαδή επιφάνειας από 20 έως 55 τ.μ. πωλούνται κάτω από 30.000 ευρώ. Ακόμη και στα ακριβά προάστια υπάρχουν πλέον διαμερίσματα που προσφέρονται σε τιμές που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πριν από 8 χρόνια.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα σπιτιού στην περιοχή του Χαλανδρίου το οποίο είναι 110 τ.μ. και πωλείται 140.000 ευρώ, δηλαδή περίπου 1.200 ευρώ/τ.μ. όταν το 2007 ξεπερνούσε τα 3.000 ευρώ/τ.μ.
Επίσης, στην περιοχή της Παλλήνης πουλήθηκε πρόσφατα σπίτι 250 τ.μ. μόλις 130 χιλιάδες ευρώ και χρειάστηκαν άλλα 70.000 για να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να φτιαχτεί ένα… παλατάκι σε τιμή… 800 ευρώ/τ.μ.
Στην ίδια περιοχή πριν την κρίση οι τιμές έφταναν τα 2.500 ευρώ/τ.μ., ωστόσο, όπως και σε όλη την πρωτεύουσα υπάρχουν χιλιάδες απούλητα σπίτια και γιαπιά που δίνονται όσο – όσο.
Φόβοι για νέα κατάρρευση των αξιών
Φόβους για νέο κύκλο κατάρρευσης της κτηματαγοράς εξαιτίας των «κόκκινων» δανείων, εκφράζουν παράγοντες του κλάδου. Εκτιμούν δηλαδή ότι η πίεση των τραπεζών στους δανειολήπτες να πληρώσουν τα χρέη τους θα οδηγήσει σε μαζικές πωλήσεις ακινήτων σε χαμηλές τιμές. Αν μάλιστα μπουν στο παιχνίδι και τα funds, τότε υπάρχουν εκτιμήσεις ότι θα πιεστούν περαιτέρω και οι τιμές στο σύνολο της αγοράς.
«Αν χιλιάδες απελπισμένοι ιδιοκτήτες πουλήσουν προκειμένου να γλιτώσουν από τα… κοράκια, θα πουλήσουν σε πολύ χαμηλές τιμές. Πιέζουν έτσι και τις αξίες των ακινήτων στην ίδια περιοχή», τονίζει κτηματομεσίτης που έχει καταγράψει τη μεγάλη υποχώρηση στις τιμές.
Η υπόθεση των «κόκκινων» δανείων αναμένεται να ανατρέψει πλήρως την αγορά, όχι μόνο στις κατοικίες αλλά και στα επαγγελματικά ακίνητα που διαθέτουν υπερχρεωμένες εταιρείες. Αν βγουν στο σφυρί περιουσίες επιχειρήσεων τότε θα υπάρξει γενική υποχώρηση των τιμών σε όλους τους κλάδους εξαιτίας της υπερπροσφοράς.
Πηγή: «Ημερησία»

Οι ανάγκες του οργανισμού ορισμένων ανθρώπων σε βιταμίνη Ε είναι μεγαλύτερες απ’ ό,τι του γενικού πληθυσμού, επομένως επιβάλλεται ενίσχυση της πρόσληψης μέσω της διατροφής ή με τη μορφή συμπληρωμάτων.
Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη από ερευνητές στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, όσοι έχουν διαγνωστεί με μεταβολικό σύνδρομο, το οποίο συνδέεται στενά με την παχυσαρκία, χρειάζονται περισσότερη βιταμίνη Ε σε σύγκριση με τον μέσο άνθρωπο.
Το μεταβολικό σύνδρομο περιλαμβάνει ένα σύνολο παραγόντων και παθήσεων –κυρίως υπέρταση, ανεβασμένο σάκχαρο, λίπος στην κοιλιά και αυξημένη χοληστερόλη– που συνδυαστικά αυξάνουν τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια, εγκεφαλικό και διαβήτη.
Η νέα μελέτη εστίασε σε άτομα που είχαν διαγνωστεί με μεταβολικό σύνδρομο ώστε να εξετάσει τον ρόλο της βιταμίνης Ε στην υγεία της συγκεκριμένης ομάδας του πληθυσμού. Τα ευρήματα υπέδειξαν ότι «τα άτομα με μεταβολικό σύνδρομο χρειάζονται περίπου 30-50% περισσότερη βιταμίνη Ε σε σχέση με άτομα που είναι σε γενικές γραμμές υγιή» αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε το πανεπιστήμιο.
Για τους υγιείς ενήλικες, τα Εθνικά Ινστιτούτα των ΗΠΑ συνιστούν ημερήσια πρόσληψη βιταμίνης Ε της τάξεως των 15 mg. Ενδεικτικά, 30 γραμμάρια ηλιόσποροι παρέχουν 7,4 mg της βιταμίνης, 30 γραμμάρια αμύγδαλα 6,8 mg, 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο 5,6 mg και 30 γραμμάρια φουντούκια 4,3 mg.
Επαρκή πρόσληψη βιταμίνης Ε μπορεί να εξασφαλίσει κανείς μέσω της διατροφής ή μέσω συμπληρωμάτων. Εκτός από τα προϊόντα που αναφέρθηκαν παραπάνω, καλές πηγές βιταμίνης Ε στη διατροφή μας είναι το σπανάκι, η γλυκοπατάτα, το μπρόκολο, το ακτινίδιο, το μάνγκο, η ντομάτα και το αβοκάντο.
Πηγή: onmed.gr

Στις 26 Μαρτίου του 2017 η Microsoft θα διακόψει την υποστήριξη της αρχικής έκδοσης των Windows 10 [build 1507], έτσι όσα συστήματα βασίζονται σε αυτή θα πάψουν να λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας και νέα χαρακτηριστικά.

Η έκδοση 1511 του λειτουργικού, που είναι γνωστή και ως “Threshold 2 Update”, καθώς και η Anniversary Update Edition, θα συνεχίσουν να ενημερώνονται κανονικά, μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος ζωής τους αργότερα.

Δεδομένου του ότι η εταιρεία διαθέτει δωρεάν τις μεγάλες αναβαθμίσεις των Windows 10, οι περισσότεροι οικιακοί χρήστες μάλλον δεν θα επηρεαστούν από τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για αρκετές επιχειρήσεις και μεγάλους οργανισμούς, που έχουν παραμείνει για διάφορους λόγους στην έκδοση 1507.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι όσοι δεν το έχουν ήδη πράξει, θα πρέπει έως τον ερχόμενο Μάρτιο να ενημερώσουν τα συστήματά τους τουλάχιστον στην έκδοση 1511 των Windows, αλλιώς κινδυνεύουν να τα εκθέσουν σε επιθέσεις malware, ή να αντιμετωπίσουν προβλήματα συμβατότητας με διάφορες συσκευές και λογισμικό.

Υπενθυμίζουμε ότι μόλις πρόσφατα στέλεχος της Microsoft παρότρυνε τους χρήστες να μεταβούν από τα Windows 7 σε κάποιο νεότερο λειτουργικό σύστημα, τονίζοντας ότι εφόσον και αυτά σε λίγα χρόνια θα πάψουν να υποστηρίζονται, η χρήση τους συνεπάγεται σημαντικά ρίσκα ασφαλείας.

Προκειμένου να ελέγξετε ποια έκδοση των Windows 10 έχετε εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας, μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση μέσω του σχετικού εργαλείου [μεγεθυντικός φακός] της γραμμής εργασιών για τη φράση “winver” και στη συνέχεια να κάνετε κλικ στη σχετική συντόμευση. Το παράθυρο που θα εμφανιστεί περιέχει την πληροφορία που χρειάζεστε.

Πηγή: e-pcmag.gr

Μετά από μία πολύχρονη σχέση ή έναν γάμο οι απλές μικρές καθημερινές συνήθειες που κρατούν αυτό τον δεσμό υγιή αρχίζουν και φθίνουν με τον χρόνο.

Μία μικρή αλλαγή, όμως, και μία πολύ απλή λέξη μπορεί να την ανανεώσει και να την κάνει πιο ζωντανή.

Έρευνες, λοιπόν, που διενεργήθηκαν από ψυχολόγους και ειδικούς σχέσεων αποκάλυψαν πως αν ακολουθείς αυτές τις τρεις καθημερινές συνήθειες που ακολουθούν τα ευτυχισμένα ζευγάρια θα κάνεις τη σχέση σου πολύ καλύτερη.

1. Φιλάνε τον σύντροφο τους στο «γεια» και το «αντίο»

Μπορεί να σου ακούγεται πως είναι μια ανούσια συνήθεια, ωστόσο σου εξασφαλίζει μία επαφή έστω και για μια στιγμή, τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.

Πολλοί άνθρωποι σε δυσαρεστημένες σχέσεις λένε ότι δεν θυμούνται πότε ήταν η τελευταία φορά που φιλήθηκαν σε χαιρετισμό και αποχαιρετισμό.

Όταν βρίσκεις χρόνο για οπτική επαφή με τον σύντροφο σου, δείχνει ότι δίνεις προταιρεότητα στη σχέση σου ακόμη και κατά τη διάρκεια του πιο πολυάσχολου πρωινού σου.

2. Είναι γενναιόδωροι με τις φιλοφρονήσεις

Όλοι έχουμε ανάγκη τις φιλοφρονήσεις και τα κοπλιμέντα, πόσο μάλλον αν είναι από τον σύντροφο μας. Δε μπορείς πάντα να δίνεις ή να σου κάνουν ειλικρινείς φιλοφρονήσεις είτε είστε 5 χρόνια μαζί, είτε 50.

Τα κοπλιμέντα αυτά μπορεί να είναι ακόμη και πιο τα απλά λόγια. Απλά κάντο!

3. Διαφωνούν συχνά, αλλά μαλώνουν δίκαια

Αν οι σύντροφοι δεν διαφωνούν μεταξύ τους πότε πότε, τότε είτε δεν είναι ειλικρινείς μεταξύ τους ή δεν είναι άνθρωποι. Το να διαφωνείς δεν είναι απλά ένα πρόβλημα στο γάμο, είναι κάτι πολύ φυσιολογικό.

Αυτό που μπορεί να κάνει κακό σε έναν γάμο ή σε μία σχέση είναι το πως λειτουργούν τα ζευγάρια μέσα από τις διαφωνίες τους. Ρίξε μια ματιά στις διαφωνίες σας και δες ποιες είναι οι κακές συνήθειες του καθενός όταν τσακώνεστε.

Ο καθένας σας πρέπει να κάνει μια λίστα με τις κακές του συνήθειες, την οποία θα χρησιμοποιείτε στο μέλλον για να ελέγχετε καλύτερα τις διαφωνίες σας.

ΠΗΓΗ: queen.gr

Μπορεί να είναι ανεπίτρεπτο και αγενές, αλλά διεθνής ομάδα επιστημόνων ισχυρίζεται πως όσοι βρίζουν μπορεί να είναι πιο ειλικρινείς απ’ ό,τι όσοι παριστάνουν τους καθωσπρέπει και γλυκομίλητους.

Το συμπέρασμα αυτό προέρχεται από δύο δημοσκοπήσεις τις οποίες πραγματοποίησαν επιστήμονες από την Ολλανδία, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και το Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι εξέτασαν τη δυνητική συσχέτιση μεταξύ της βωμολοχίας και της ειλικρίνειας.

Ως βωμολοχία οι ερευνητές όρισαν «τη γλώσσα που περιέχει σεξουαλικές αναφορές, βλασφημίες ή χυδαίους όρους».

Στην πρώτη δημοσκόπηση συμμετείχαν 276 εθελοντές και στη δεύτερη 73.789 χρήστες του Facebook.

Όπως γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση Social Psychological and Personality Science, ζήτησαν από την πρώτη ομάδα εθελοντών να τους πουν ποιες λέξεις χρησιμοποιούν όταν βρίζουν και για ποιους λόγους θα τις χρησιμοποιούσαν - και για να εξασφαλίσουν ότι οι απαντήσεις τους θα ήταν ειλικρινείς και όχι «με βάση τον τρόπο που θα ήταν κοινωνικώς αποδεκτός», τους υπέβαλλαν και σε τεστ σε ένα σχετικό τεστ σε ανιχνευτή ψεύδους.

Αποτέλεσμα: όσοι παραδέχθηκαν ότι έχουν... πλούσιο λεξιλόγιο όταν βρίζουν, είχαν τις περισσότερες πιθανότηρες να λένε την αλήθεια.Στο δεύτερο σκέλος της μελέτης, οι ερευνητές αναζήτησαν τη χρήση βωμολοχιών στα κοινωνικά προφίλ των χρηστών του Facebook.

Όπως διαπίστωσαν, όσοι χρησιμοποιούσαν βωμολοχίες στον γραπτό λόγο τους, χρησιμοποιούσαν συνηθέστερα λέξεις που υποδηλώνουν ειλικρίνεια (π.χ. το «εγώ») ή έγραφαν συχνότερα στο το πρώτο ενικό πρόσωπο. Αντιθέτως, όσοι συνήθιζαν να απαντούν λακωνικά, είχαν τις λιγότερες πιθανότητες να βρίζουν αλλά και να λένε ανοικτά τη γνώμη τους για οτιδήποτε.

«Η συσχέτιση βωμολοχίας-ειλικρινείας είναι πολύπλοκη. Αν και το να βρίζει κάποιος είναι απωθητικό και ανεπίτρεπτο, ενδέχεται να αποτελεί ταυτοχρόνως ένδειξη ότι κάποιος μιλάει με ειλικρίνεια. Όπως δηλαδή κάποιος δεν “κρατάει” τη γλώσσα του για να είναι πιο κόσμιος, μπορεί να μην “κρατάει” και τις αληθινές απόψεις του για τον εαυτό του», δήλωσε ο επιβλέπων ερευνητής δρ Ντέιβιντ Στίλγουελ, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ.

Πηγή: tanea.gr

Ο Νίκος Χατζηνικολάου αναλαμβάνει την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 από τις 30 Ιανουαρίου. Δείτε το τρέιλερ του σταθμού!


Δείτε το τρέιλερ εδώ:



Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!