Τρίτη 18 Ιουλίου 2017


Λιγοστά χαμόγελα στους εμπόρους φαίνεται ότι έδωσε η πρώτη εβδομάδα των θερινών εκπτώσεων, αλλά και το προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων χθες Κυριακή.
Οι εκπτώσεις συνεχίζονται μέχρι τα τέλη Αυγούστου με τους καταστηματάρχες να ευελπιστούν στην έξοδο των καταναλωτών προς τους εμπορικούς δρόμους της χώρας.
Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε προϊόντα που αντιστοιχούν σε ποσοστό άνω του 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος -και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία- το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης. Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …% έως …%»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Οι πρακτικές επικοινωνίας μείωσης της τιμής διενεργούνται υποχρεωτικά στην ελληνική γλώσσα και προαιρετικά σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Η διενέργεια εκπτώσεων είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.

Η ντίβα του ελληνικού τραγουδιού, Μαρινέλλα, μίλησε για τις δυσκολίες που είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν και αποκαλύπτει από πού αντλεί την αισιοδοξία της. «Είμαι αισιόδοξη πάρα πολύ! Δεν μ’ αρέσει να είμαι μουρτζούφλα, να είμαι γκρινιάρα, να βλέπω τα πράγματα μισοάδεια. Το πρωί ξυπνάω πάντοτε με γέλιο», λέει η τραγουδίστρια στο κυπριακό Down Town.
Συνάντησε στη ζωή της δυσκολίες που να την κατέβαλαν; «Πάρα-πάρα πολλές δυσκολίες. Αν νομίζεις ότι όλα είναι καλώς καμωμένα, είσαι γελασμένος. Δεν είναι έτσι. Έχω πεινάσει, όπως ξέρεις, πολύ στη ζωή μου, αλλά αυτό δεν μ’ έκανε να μην πω: ”Αύριο θα ‘ρθει μια άλλη μέρα κι αυτή θα είναι καλύτερη!”. Τα παιδιά μου, τα εγγόνια μου, χαίρονται που είμαι με το γέλιο, με την πλάκα, με το καλαμπούρι, με την καλή διάθεση. Ποτέ, άλλωστε, δεν μετέφερα στο σπίτι μου στεναχώριες. Γιατί, δεν χρειάζεται να στενοχωριούνται οι δικοί μου. Πάντα το είχα αυτό. Έτσι λειτουργώ. Σκέφτομαι: ”Γιατί να στενοχωρώ την κόρη μου, την αδελφή μου, τ’ ανίψια μου, τον γαμπρό μου; Αφού θα περάσει κι αυτό!”».
Όσο για τον δυναμισμό της, τόνισε: «Έτσι γεννήθηκα. Ο πατέρας μου, η μάνα μου, τ’ αδέλφια μου, ήταν όλοι αισιόδοξοι. Αν έπεφτε κάτω ο ένας, οι στυλοβάτες -δηλαδή η οικογένεια και οι συγγενείς- κάναμε ένα ωπ, τον πιάναμε, λιγάκι να τον σηκώσουμε, να του δείξουμε πως εδώ είμαστε, πως όλοι μαζί θα περάσουμε και το απάγκιο αυτό. Είναι θέμα γονιδιακό. Δεν είχαμε να φάμε και λέγαμε: ”Εντάξει, μια χαρά. Ψωμί και ζάχαρη”. Κυριολεκτώ σ’ αυτό που λέω. Το κατσούφιασμα μόνο πιο κάτω μας πάει. Θα το κουβεντιάσω μόνο μ’ εκείνον που πραγματικά υποφέρει – και τα πραγματικά προβλήματα είναι μόνο τα προβλήματα υγείας. Λέω: ”Είμαι εδώ, μοιράσου τη στεναχώρια σου, μοιράσου το τι έχεις μέσα σου”’. Ας μου χτυπήσει ο άλλος το κουδούνι 3 η ώρα το πρωί. Θα πω: ”Μη σε νοιάζει, εγώ είμαι εδώ για σένα!”. Κι αν τ’ ακούσω αυτό κι εγώ από ένα φίλο, νομίζω πως έχω προσκεφάλι να πέσω και να πλαγιάσω. Αχ, αν ξέραμε οι άνθρωποι τη δύναμη της ζωής…».

Ο δήμαρχος ενός χωριού στο Εν, του Ορινί Σεντ Μπενούατ, εξέδωσε διαταγή με την οποία απαγορεύει την κυκλοφορία των ανηλίκων έπειτα από τις 23.00 το βράδυ τοπική ώρα, καθώς έκρινε πως είναι υπεύθυνοι για την πρόκληση φθορών και ηχορύπανσης.
«Λάβαμε αυτήν την απόφαση μαζί με το δημοτικό συμβούλιο προκειμένου οι γονείς να κατανοήσουν ότι μετά τις 11 το βράδυ, τα παιδιά δεν έχουν καμία δουλειά να βρίσκονται έξω» εξήγησε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φρανσί Ντελβίγ, δήμαρχος αυτής της κοινότητας των 1800 κατοίκων δυτικά του Σεν Κεντέν. Το μέτρο ελήφθη την 11η Ιουλίου έπειτα από «μια σειρά περιστατικών πρόκλησης φθορών και ηχορύπανσης», που διαπιστώθηκαν αφότου έσβηναν τα φώτα στο χωριό, στις 23.00 τοπική ώρα. Τις φθορές προκάλεσαν περίπου «15 ανήλικοι» σύμφωνα με τον Ντελβίγ.
«Κατά την περίοδο που είναι ανοικτά τα σχολεία, (αυτά συμβαίνουν) τα Σαββατοκύριακα όμως την περίοδο των διακοπών, αυτά συμβαίνουν καθημερινά. Όλοι μας θέλουμε να περάσουμε ένα ήρεμο καλοκαίρι» εξήγησε ο δήμαρχος, ενώ αρνήθηκε τον όρο «απαγόρευση της κυκλοφορίας» επιβεβαιώνοντας ότι «πάνω απ’ όλα θέλει να ευαισθητοποιήσει τους γονείς». Η χωροφυλακή θα έχει δικαίωμα να επέμβει: «εάν ένας ανήλικος προσαχθεί μετά τις 23.00, θα οδηγείται στο σπίτι των γονιών του ή στο αστυνομικό τμήμα όπου οι γονείς τους θα μπορούν να τον δουν την επόμενη ημέρα».

Παραδοσιακό φαγητό της κουζίνας των Σκανδιναβών και των Ρώσων και καπνιστή λιχουδιά για τους Σκωτσέζους, ο σολομός ξεπερνά τα τοπικά σύνορα και κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στα τραπέζια πολλών χωρών ως ένα ιδιαίτερο έδεσμα.

Ο σολομός έχει μεγάλη διατροφική αξία και ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα, το ανοσοποιητικό, την καρδιά και τον εγκέφαλο.

Αποτελεί μία από τις καλύτερες πηγές των πολύτιμων για τον οργανισμό ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία δημιουργούν μια φυσική ασπίδα προστασίας έναντι των εκφυλιστικών νοσημάτων.

Ο σολομός θεωρείται ιδιαίτερο ψάρι, καθώς ζει και μεγαλώνει στη θάλασσα και αναπαράγεται σε λίμνες και ποτάμια.

Συγκεκριμένα, γεννιέται και αναπτύσσεται σε γλυκό νερό, ωριμάζει σε αλμυρό νερό (το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του) και τέλος γεννά και πεθαίνει πάλι σε νερό λίμνης ή ποταμού (εκεί που γεννήθηκε).

Το μέγεθός του ποικίλει, καθώς ξεκινά από μερικά κιλά και φθάνει ακόμα και τα 55 κιλά, ενώ το κόκκινο-ροζ χρώμα του οφείλεται στη χρωστική ουσία ασταξανθίνη.

Η χημική της δομή είναι παρόμοια με αυτή της βιταμίνης Α και του β-καροτενίου και είναι προϊόν παρασκευής διάφορων ειδών πλαγκτού και άλγεων.

Πρόκειται για μια ουσία, η οποία μέσω της τροφικής αλυσίδας καταλήγει στο λιπώδη ιστό του σολομού και εφόσον δεν υπόκειται σε αποχρωματισμό, του προσδίδει μόνιμα το κοκκινωπό του χρώμα.



Οφέλη για την υγεία

Ο σολομός αποτελεί φυσική πηγή θρεπτικών ουσιών, ιδιαίτερα πρωτεϊνών, ενώ περιέχει σε σημαντικές ποσότητες, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυσικά τα πολύτιμα και απαραίτητα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Πιο συγκεκριμένα, ο σολομός είναι πλούσιος σε νιασίνη, παντοθενικό οξύ, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη D, βιταμίνες της ομάδας Β (κυρίως Β6 και Β12), σελήνιο και φώσφορο.

Είναι φτωχός σε θερμίδες και σε κορεσμένα λιπαρά οξέα, δεν περιέχει καθόλου υδατάνθρακες και αλάτι, θέλει όμως προσοχή από όσους έχουν χοληστερίνη.

Επομένως, είναι μια τροφή με υψηλή θρεπτική αξία, καθώς είναι ιδιαίτερα πλούσια στα «καλά» λιπαρά, τα οποία χρησιμοποιούνται ως φάρμακο για την ελάττωση της πηκτικότητας του αίματος, της χοληστερόλης (αύξηση της «καλής» HDL χοληστερόλης και μείωση της «κακής» LDL) και της πρόληψης των εγκεφαλικών επεισοδίων και των αρρυθμιών.

Έχουν δηλαδή μια εξαιρετικά θετική επίδραση στην καρδιαγγειακή υγεία, βοηθώντας στη ρύθμιση του διαβήτη τύπου ΙΙ αλλά και της υπέρτασης.

Παράλληλα, συνδράμει στη μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης, των προβλημάτων όρασης, της ψωρίασης, της νόσου Alzheimer, των προβλημάτων των αρθρώσεων και της οστεοπόρωσης.

ΠΗΓΗ: onmed.gr

Μπροστά σε μόλις 45 καλεσμένους, το μοντέλο Μιράντα Κερ και ο ιδρυτής του Snapchat, Εβαν Σπίγκελ ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου, σε μια τελετή που δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από βασιλικούς γάμους.

Και αυτό γιατί το «αγγελάκι» της Victoria’s Secret έμοιαζε με βασίλισσα, με το νυφικό της να εμπνέεται από το εμβληματικό φόρεμα της Γκρέις Κέλι στον γάμο της με τον Ρενιέ του Μονακό.



Το μυστήριο έγινε στο σπίτι του ζευγαριού στο Μπρεντγουντ της Καλιφόρνια.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!