Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Έφυγε” μια από τις “μεγάλες” μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Νίκος Αλέφαντος υπέστη καρδιακή προσβολή. Ήταν 81 ετών.
Στα γήπεδα του… ουρανού θα προπονεί πλέον ο Νίκος Αλέφαντος. Ο Έλληνας τεχνικός πέθανε σε ηλικία 81 ετών, βυθίζοντας στο πένθος το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ο Νίκος Αλέφαντος αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα προβλήματα με την υγεία του και απεβίωσε από καρδιακή προσβολή το μεσημέρι της Τρίτης (23.06.2020).
Γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 1939 στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Εξάρχεια, όπου διαμένει έως σήμερα. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε μικρή ηλικία από τον Αστέρα Εξαρχείων, παίζοντας ως μεσοεπιθετικός.
Στη συνέχεια μετακινήθηκε στις ΑΕ Χαλανδρίου, ΠΑΟ Ρουφ, Ολυμπιακό Πειραιώς (μετέχοντας σε έναν αγώνα πρωταθλήματος), Ατρόμητο Πειραιώς (Καμινίων), Ολυμπιακός Χαλκίδας, Παναιγιάλειο, Πανελευσινιακό και Βύζαντα Μεγάρων, όπου το 1969 τερμάτισε την ποδοσφαιρική καριέρα του.

Βαρύ τίμημα φαίνεται να πληρώνει προς το παρόν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ εν μέσω κορωνοϊού και του κινήματος Black Lives Matter. Σε μια νέα δημοσκόπηση ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου, ο δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν παρουσιάζει μεγάλο προβάδισμα έναντι του Τραμπ αναφορικά με δύο βασικά θέματα που απασχολούν τους Αμερικανούς – την ρατσιστική βία και την αστυνόμευση.
Δημοσκόπηση των Harvard CAPS-Harris Poll δείχνει ότι το 61% των ψηφοφόρων θεωρούν ότι ο 77χρονος Μπάιντεν θα ήταν καλύτερος στην επίλυση των φυλετικών διακρίσεων και της αστυνόμευσης, σε σύγκριση με το 39% που αποσπά ο 74χρονος Τραμπ.
Για το 62% των ψηφοφόρων, ο Μπάιντεν θα έκανε καλύτερη δουλειά για να κατευνάσει τα οξυμένα πνεύματα, ύστερα από εβδομάδες βίαιων διαδηλώσεων με αφορμή το θάνατο του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ.
Επιπλέον, για το 53% των Αμερικανών ψηφοφόρων, σε ότι αφορά την επιβολή «νόμου και τάξης», ο υποψήφιος με το κόμμα των Δημοκρατικών θεωρείται πιο αποτελεσματικός σε σχέση με τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο (47%).
Οι φυλετικές διακρίσεις που σχετίζονται και με την οικονομία είναι ένα σημαντικό θέμα για τους Αμερικανούς μετά την πανδημία της νόσου Covid- 19.
To 43% των Αμερικανών θεωρεί ικανοποιητική την στρατηγική Τραμπ σε ότι αφορά το θέμα του ρατσισμού και την αστυνόμευση. Το 53% τάσσεται κατά της πολιτικής του σε ότι αφορά τις διαδηλώσεις, αν και η πλειοψηφία, το 57%, θεωρεί πως έπραξε σωστά επιστρατεύοντας την Εθνοφρουρά για να αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές στην Ουάσιγκτον.
Σε νέες προκλητικές δηλώσεις για την Αγία Σοφία προχώρησε η τουρκική κυβέρνηση.
Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Τουρκίας, Αμπτουλχαμιτ Γκιουλ δήλωσε ότι η Αγία Σοφία είναι τζαμί και πρέπει σύντομα να ανοίξει για προσευχή.
«Πιστεύουμε ότι θα γίνει αυτό που κληροδότησε ο Μωάμεθ ο Πορθητής. Στην πραγματικότητα κανείς δεν αποκαλεί Μουσείο την Αγία Σοφία. Η Αγία Σοφία είναι τζαμί. Πιστεύουμε πως πρέπει να λειτουργήσει όπως λειτουργούσε στην πραγματικότητα και να ανοίξει για προσευχή. Και ως δικαιοσύνη και ως διοίκηση θα γίνουν τα απαραίτητα βήματα για να λειτουργήσει η Αγία Σοφία ως τζαμί», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!