Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020


Ονειρευόσασταν πάντα να έχετε ένα δικό σας νησί; Τώρα είναι η ευκαιρία!
Το Inchconnachan, ένα ιδιωτικό νησί στη Σκωτία πωλείται όσο ένα μικρό διαμέρισμα στο Λονδίνο. Δηλαδή η τιμή του είναι 500.000 λίρες (περίπου 558.000 ευρώ).
Το πανέμορφο νησί είναι ακατοίκητο και βρίσκεται στη μέση του τουριστικού hotspot του Loch Lomond. Είναι προσβάσιμο μόνο με πλοίο και κανείς δεν έχει ζήσει εκεί για 20 χρόνια.
Το μόνο που μένει στο νησί ως ιδιοκτησία είναι τα ερείπια ενός μπανγκαλόου χτισμένο σε αποικιακό στιλ τη δεκαετία του 1920. Όμως έχει εγκριθεί κατασκευαστική άδεια, για να χτιστεί νέο μπανγκαλόου.
Έτσι ο νέος ιδιοκτήτης δεν θα παραλάβει ερείπια.
Σύμφωνα με αναφορές, το ακίνητο ανήκε κάποτε στην Φιόνα Γκορ, Κοτέσσα του Άραν, η οποία το χρησιμοποιούσε ως εξοχική κατοικία της.
Εάν το επιθυμεί ο νέος ιδιοκτήτης, θα μπορεί να το αντικαταστήσει με ένα μοντέρνο σπίτι τεσσάρων υπνοδωματίων ενώ θα έχει και βάρκα στην προβλήτα.
Αλλά υπάρχουν περισσότερα, αφού το νησί είναι επίσης μια περιοχή ειδικού επιστημονικού ενδιαφέροντος αλλά και με εκπληκτική θέα στις οροσειρές. Το νησί των 103 στρεμμάτων, είναι το όνειρο κάθε λάτρη της φύσης και των ζώων.
Kayak On Loch Lomond To The Island Of Inchconnachan | BaldHiker
Inchconnachan, Loch Lomond – A Bonnie Traveler's Inside Guide
Wild Britannia: The Wallabies of Inchconnachan - pt. 1 - Word of Mouth
Inchconnachan, Argyll and Bute, Scotland - Beautiful forest on...
Buy a Scottish island: Iconic Loch Lomond Inchconnachan Island ...

Ο όρος δερματικές αλλεργίες αναφέρεται στην εκδήλωση αλλεργικών συμπτωμάτων από το δέρμα, το όργανο με τη μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης αλλεργιών.
Οι περισσότερες αλλεργίες (με εξαίρεση την αναπνευστική) μπορούν να εκδηλωθούν είτε αποκλειστικά ως δερματική αλλεργία είτε με συνδυασμό συμπτωμάτων από το δέρμα και από άλλα όργανα.
Οι δερματικές αλλεργίες σύμφωνα με το onmed.gr, περιλαμβάνουν την κνίδωση (που ενίοτε συνοδεύεται από αγγειοοίδημα, δηλαδή πρήξιμο), το βρεφικό έκζεμα ή ατοπική δερματίτιδα, την αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής και το αγγειοοίδημα χωρίς κνίδωση.
Σύμφωνα με τα ευρήματα νέας μελέτης, τα σμέουρα μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή που σχετίζεται με τις δερματικές αλλεργίες.
Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο διαπίστωσαν ότι μια διατροφή πλούσια σε μαύρα σμέουρα, κατάφερε να μειώσει τη φλεγμονή λόγω εξ επαφής υπερευαισθησίας στο δέρμα πειραματόζωων, η οποία ευθύνεται και για την ερυθρότητα της επιδερμίδας.
Οι ερευνητές χώρισαν ποντίκια σε δύο ομάδες, στις οποίες παρείχαν την ίδια τροφή, με μόνη διαφορά την προσθήκη μαύρων σμέουρων στην πειραματική ομάδα. Τρεις εβδομάδες μετά, εξέθεσαν το ένα αυτί κάθε ποντικιού σε ερεθιστικούς παράγοντες που τους προκάλεσαν δερματίτιδα εξ επαφής. Η μέτρηση της μείωσης του οιδήματος ήταν αποκαλυπτική.
Στα ποντίκια που κατανάλωναν μαύρα σμέουρα, το οίδημα μειώθηκε αισθητά, σε αντίθεση με την ομάδα ελέγχου.
Το φρούτο με τις αντιαλλεργικές ιδιότητες, φαίνεται πως ρυθμίζει τα δενδριτικά κύτταρα, τους «αγγελιαφόρους» που ενημερώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα πότε πρέπει να αντιδράσει προκαλώντας φλεγμονή ή να παραμείνει αδρανές.
Τη σπουδαιότητα της ανακάλυψης υπογράμμισε ο συγγραφέας της μελέτης Steve Oghumu, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο, εξομοιώνοντας τη δράση της κατανάλωσης μαύρων σμέουρων με εκείνη φαρμάκων, όπως τα στεροειδή, που εφαρμόζονται στο δέρμα.
Όπως ανέφερε ο Δρ. Oghumu, τα συμπτώματα στο δέρμα δεν οφείλονται στα ίδια τα αλλεργιογόνα και παθογόνα αλλά στον τρόπο που ο οργανισμός αντιδρά, όπως στην περίπτωση της εξ επαφής υπερευαισθησίας. Αυτήν ακριβώς την απόκριση καταφέρνουν να ελέγξουν τα μαύρα σμέουρα, τα οποία σε άλλες μελέτες έχουν παρουσιάσει ισχυρή δράση έναντι φλεγμονών που σχετίζονται με διάφορους τύπους καρκίνου.
Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Nutrients.

Το τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας είναι πιθανό να ανακοινώσει αύριο, Παρασκευή, ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης σε μουσείο το 1934 ήταν παράνομη, δήλωσαν στο Ρόιτερς τούρκοι αξιωματούχοι, και να ανοίξει έτσι τον δρόμο για την μετατροπή της σε τζαμί, παρά τις διεθνείς ανησυχίες.
Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έχει προτείνει τη μετατροπή σε τζαμί της Αγίας Σοφίας, του ναού του έκτου αιώνα που έχει περιληφθεί στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομίας της UNESCO και είναι σήμερα ένα από τα μνημεία της Τουρκίας που δέχονται τις περισσότερες επισκέψεις.
Η προοπτική μιας τέτοιας ενέργειας έχει προκαλέσει ανησυχία μεταξύ αμερικανών, ρώσων και ελλήνων αξιωματούχων πριν από την ετυμηγορία του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου της Τουρκίας, το οποίο πραγματοποίησε ακροαματική συνεδρίαση για το θέμα την περασμένη Πέμπτη.
Αυτό που εξετάζει το τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας είναι η νομιμότητα της απόφασης που ελήφθη το 1934, δέκα χρόνια μετά τη δημιουργία της σύγχρονης λαϊκής Τουρκικής Δημοκρατίας από τον Μουσταφά Κεμάλ, για τη μετατροπή του κτιρίου σε μουσείο.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!