Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Οι ειδικοί στο θέμα του ύπνου διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους: ο ύπνος δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη. Ποιος τους ακούει όμως.
Η μία μελέτη μετά την άλλη δείχνουν ότι ολοένα περισσότεροι ενήλικες διαθέτουν μόλις πέντε ή έξι ώρες το 24ωρο στον ύπνο τους – χρόνος επιεικώς ανεπαρκής για να αποκομίσουν τα πλήρη οφέλη που παρέχει ο ύπνος στο σώμα, την ψυχική διάθεση και το μυαλό...


Οι αιτίες γι’ αυτό είναι μυριάδες, αλλά μία από τις πιο συνηθισμένες είναι ότι «δεν με πιάνει ύπνος». Κάπως έτσι, σχεδόν ένας στους τέσσερις ενήλικες – και άλλοι τόσοι έφηβοι – κοιμούνται πολύ λιγότερο απ’ όσο χρειάζονται.

Πόσο ύπνο χρειαζόμαστε; Το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου (NSF) των ΗΠΑ λέει πως η απάντηση εξαρτάται από την ηλικία, την κατάσταση της υγείας και τον τρόπο ζωής. Αν δεν νιώθετε κουρασμένοι, προφανώς κοιμάστε επαρκώς, αλλά αν η απάντησή σας στο ερώτημα «πώς είσαι;» είναι μονίμως «κουρασμένος», τότε υπάρχει πρόβλημα.

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, οι ανάγκες του ύπνου διαμορφώνονται ως εξής: τα νεογέννητα (έως 2 μηνών) χρειάζονται 12-18 ώρες ύπνου την ημέρα, τα μωρά ηλικίας 3-11 μηνών χρειάζονται 14-15 ώρες, τα νήπια ηλικίας 1-3 ετών χρειάζονται 12-14 ώρες, τα παιδιά προσχολικής ηλικίας (3-5 ετών) 11-13 ώρες, τα παιδιά του δημοτικού (5-10 ετών) χρειάζονται 10-11 ώρες ύπνου, οι προέφηβοι και οι έφηβοι (10-17 ετών) 8,5 έως 9,25 ώρες, και οι ενήλικες 7-9 ώρες ύπνου.

Τί κάνουμε αντί για όλ’ αυτά; Άπαξ και αρχίσει το σχολείο, ιδίως όταν ένα παιδί φτάσει στην εφηβεία, οι ώρες του ύπνου μειώνονται – και πολλοί έφηβοι και ενήλικες κοιμούνται δύο ή και τρεις ώρες λιγότερες απ’ όσες χρειάζονται.

Η έλλειψη ύπνου, όμως, έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία. Σύμφωνα με ειδικούς στον ύπνο από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ και το Ίδρυμα Ψυχιατρικής Western, δεν υπάρχει σχεδόν όργανο και λειτουργία του οργανισμού που να μην υποφέρει από την έλλειψη ύπνου – με την καρδιά, τους πνεύμονες, τους νεφρούς, την όρεξη, τον μεταβολισμό και τον έλεγχο του σωματικού βάρους, τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και την αντοχή στις λοιμώξεις, την ευαισθησία στον πόνο, την ψυχική διάθεση, τους χρόνους αντίδρασης και την εγκεφαλική λειτουργία να πλήττονται ιδιαιτέρως – χώρια ο αυξημένος κίνδυνος ατυχήματος λόγω της υπνηλίας ή η άκρατη κούραση που αποτυπώνεται στο πρόσωπο και στα κιλά.

Αν, λοιπόν, ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που νιώθουν μονίμως κουρασμένοι, είναι απαραίτητο να λάβετε μέτρα για να αρχίσετε να κοιμάστε τα βράδια.

* Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να εξασφαλίσετε ότι το δωμάτιό σας είναι σκοτεινό και δροσερό, διότι η ζέστη και το φως είναι από τους πιο γνωστούς διαταράκτες του ύπνου. Μην ξεχνάτε επίσης να κλείνετε τα πατζούρια για να μην σας ξυπνήσει πρόωρα το φως της ημέρας.

* Βεβαιωθείτε ότι το στρώμα και το μαξιλάρι σας είναι άνετα, διότι αν λ.χ. το στρώμα σας έχει «βουλιάγματα» είναι δύσκολο να σας αφήσει να κοιμηθείτε άνετα και ήσυχα.

* Αποφασίστε ποια ώρα θα μπαίνετε για ύπνο και ποια θα ξυπνάτε και τηρήστε απαρέγκλιτα το πρόγραμμα (ακόμα και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες), ούτως ώστε να ρυθμίσετε το βιολογικό σας ρολόι.

* Τουλάχιστον μία ώρα πριν μπείτε στο κρεβάτι σας, καλό είναι να κλείσετε τηλεοράσεις, κινητά και κομπιούτερ, και να ασχοληθείτε με κάτι χαλαρωτικό, το οποίο θα σας γίνει ρουτίνα. Ένα ζεστό μπάνιο και λίγη απαλή μουσική (όπως η τζαζ) είναι καλές επιλογές. 

Το ίδιο και να διαβάσετε ένα πραγματικά βαρετό βιβλίο. Αυτή η χαλαρωτική ρουτίνα είναι απαραίτητη διότι το στρες προκαλεί έκκριση ορισμένων ουσιών, που δρουν διεγερτικά στον οργανισμό.

* Εάν αντιμετωπίζετε οικονομικά, οικογενειακά ή άλλα προβλήματα, βάλτε στο κομοδίνο σας ένα μπλοκ και ένα στυλό για να γράφετε κάθε βράδυ ό,τι βασανίζει το μυαλό σας – ακόμα και τις δουλειές που έχετε για την επόμενη μέρα. Μελέτες έχουν δείξει πως όταν γράφουμε για ό,τι μας αγχώνει, το στρες μας μειώνεται σημαντικά.

* Τις δύο-τρεις ώρες πριν από τον ύπνο να αποφύγετε τη φυσική δραστηριότητα, ιδίως την κοπιώδη. Στις 9-10 το βράδυ δεν είναι διόλου κατάλληλη στιγμή για να καθαρίσετε το σπίτι ή να σιδερώσετε – ούτε βεβαίως για να πάτε στο γυμναστήριο.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι η φυσική δραστηριότητα δεν μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα, απλώς θα πρέπει να ασχοληθείτε μαζί της άλλη ώρα. Η συστηματική γυμναστική σάς είναι ιδιαιτέρως απαραίτητη εάν πάσχετε από αϋπνία, αλλά να ξέρετε πως μπορεί να χρειασθούν δύο έως τέσσερις μήνες από τότε που θα την αρχίσετε για να δείτε όφελος στον ύπνο σας, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου Northwestern.

* Τρεις ώρες πριν από τον ύπνο πρέπει να είναι η τελευταία φορά που θα φάτε. Φροντίστε το βραδινό σας να είναι ελαφρύ και δίχως διεγερτικά τρόφιμα και ροφήματα, όπως το αλκοόλ και τα τηγανητά ή τα πικάντικα πιάτα.

Το αλκοόλ πρέπει να αποφεύγεται διότι ναι μεν μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε γρήγορα, αλλά όταν ώρες αργότερα περάσει η δράση του, μπορεί να ξυπνήσετε και να μην μπορείτε να ξανακοιμηθείτε.

Αν ξέρετε ότι η καφεΐνη δρα διεγερτικά σε εσάς, πρέπει να την αποφύγετε και αυτήν (και όχι μόνο από τον καφέ, αλλά από όλες τις πηγές της, όπως το τσάι, την σοκολάτα, τα αναψυκτικά κ.τ.λ.).

* Να θυμάστε ότι πολλά φάρμακα, όπως αποσυμφορητικά, παυσίπονα, καρδιολογικά και αντιυπερτασικά, περιέχουν διεγερτικά συστατικά, όπως η καφεΐνη, και ενδέχεται να επηρεάσουν τον ύπνο. Συνεπώς, συμβουλευθείτε τον γιατρό σας, αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα στον ύπνο.


http://www.treloi.gr
Φρίκη που δεν χωρά ανθρώπινος νους έζησε μία 19χρονη στη Γαλλία. Ο σύντροφός της και άλλοι τρεις φίλοι της την σταύρωσαν και τη βασάνιζαν σε εξορκισμό που κράτησε μία εβδομάδα με την κοπέλα να επιζεί από θαύμα.

Το περιστατικό συνέβη το 2011 στο Παρίσι και οι φρικτές λεπτομέρειές του αποκαλύφθηκαν τώρα, καθώς η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο. Τρεις νεαροί και μία κοπέλα, παρέα του θύματος, κατηγορούνται πως την απήγαγαν και την βασάνισαν για επτά ημέρες. Οταν η αστυνομία βρήκε την Αντουανέτ στο διαμέρισμά της- το επίθετό της δεν αποκαλύφθηκε- μετά βίας κρατιόταν στη ζωή.

Οι δράστες την είχαν δέσει σε ένα σταυρό, στη στάση του Ιησού, και την κράτησαν έτσι επί επτά ημέρες πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα την απαλλάξουν από τις αμαρτίες της και θα διώξουν το διάβολο από το σώμα της. Παράλληλα την χτυπούσαν διαρκώς και της έδιναν μικρές ποσότητες μαγειρικού λίπους και νερού προκειμένου να την κρατούν ζωντανή. Οι δράστες υποστηρίζουν πως η κοπέλα έδωσε τη συγκατάθεσή της για τον εξορκισμό.

http://www.iefimerida.gr

Ο Γιώργος Σαμαράς είναι υποψήφιος να φορέσει τη φανέλα της Μπαρτσελόνα τον ερχόμενο Ιανουάριο σύμφωνα με την «Mundo Deportivo».

Συγκεκριμένα, η καταλανική ιστοσελίδα αναφέρει ότι η Μπάρτσα θα αποκτήσει τον Ιανουάριο έναν κλασικό κεντρικό επιθετικό. τύπου Χένρικ Λάρσον. Εναν παίκτη δηλαδή που να μπορεί να... ξεκουράζει τα μεγάλα αστέρια της ομάδας όταν αυτή αντιμετωπίζει ομάδες χαμηλής δυναμικότητας.

Ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές που είναι υποψήφιοι είναι και ο Γιώργος Σαμαράς. Μάλιστα στη σχετική ψηφοφορία μεταξύ των αναγνωστών της ιστοσελίδας, ο Σαμαράς είναι δεύτερο πίσω από τον Μίροσλαβ Κλόζε και πολύ πιο ψηλά από παίκτες όπως οι Νέλσον Βαλντές, Λούκας Μπάριος, Ρόκε Σάντα Κρους, Νταβίντ Τρεζεγκέ και Όσκαρ Καρδόσο.

http://www.pamesports.gr 
 Αναρωτηθήκατε ποτέ πως ζούσανε οι Αιγύπτιοι στις πυραμίδες; Ο αρχιτέκτονας Juan Carlos Ramos έχει δημιουργήσει αυτό το σπίτι πυραμίδα για να μας λύσει την απορία! Το σχέδιο είναι απλό, όπως οι κλασικές πυραμίδες που γνωρίζουμε με την βασική διαφορά ότι το εσωτερικό είναι σύγχρονό και όπως όλα τα σπίτια, υπάρχει ένας χώρος για κάθε χρήση όπως και στις κλασικές μονοκατοικίες.



http://www.omoshiroitv.com
O Κουέντιν Ταραντίνο είναι αυθεντικός σινεφίλ. Και μπορεί πέρυσι να μην πρόλαβε να δει τις ταινίες της χρονιάς και να καταρτίσει την προσωπική του λίστα best of, προετομάζοντας πυρετωδώς το «Django» του, αλλά για το 2013 έχει άποψη και αναμενόμενα οι επιλογές του δεν είναι συμβατικές.

Με αλφαβητική αυτήν τη φορά σειρά, ο σκηνοθέτης παραθέτει τη λίστα με τις καλύτερες κατά τη γνώμη του ταινίες της χρονιάς και οι επιλογές του έχουν απ' όλα. Γούντι Άλεν, Αλφόνσο Κουαρόν και Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ -όλοι με πολυσυζητημένους τίτλους αυτήν τη σεζόν- φεστιβαλικά χιτς – από τη Frances Ha της Μπερλινάλε και των Νυχτών Πρεμιέρας ως το «διαμαντάκι» του Σάντανς «Afternoon Delight» που απέσπασε βραβείο σκηνοθεσίας στο Παρκ Σίτι – και μαζί με αυτά μερικές «φιλανθρωπίες»: «Μοναχικός Καβαλάρης» και «Kick Ass 2» πέρασαν στην καλύτερη περίπτωση απαρατήρητα, αλλά για τη ματιά του Ταραντίνο είχαν κάτι να πουν. Ακόμα μια ανατρεπτική επιλογή είναι το «Drinking Buddies» του Τζο Σουάνμπεργκ, ενώ αναμενόμενα του άρεσε το «Κάλεσμα» και -ναι- ο χαβαλές του «This is the End».

Ο Ταρ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να τροποποιήσει τη λίστα του με ταινίες που δεν έχει προλάβει να δει, ή θα κυκλοφορήασουν ως το τέλος της χρονιάς κι αναρωτιόμαστε αν έχει κρατήσει θέση για το «12 Years a Slave» του ΜακΚουίν, που όχι μόνο πρωταγωνιστεί στο οσκαρικό buzz, αλλά επικεντρώνεται σε ένα θέμα, αυτό της δουλείας στον αμερικανικό νότο, που από άλλη αφετηρία άγγιξε και ο Κουέντιν στον περσινό «Τιμωρό» του, ανταλλάσσοντας πυρά με τους μαύρους σκηνοθέτες για τη γλώσσα του, τα στερεότυπα που αναπαρήγε κι εκείνα που ανέτρεψε.

Αναλυτικά η λίστα του:

«Afternoon Delight» του Τζιλ Σόλογουεϊ
«Πριν τα Μεσάνυχτα» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ
«Θλιμμένη Τζάσμιν» του Γούντι Αλεν
«Το Κάλεσμα» του Τζέιμς Γουάν
«Drinking Buddies» του Τζο Σουάνμπεργκ
«Frances Ha» του Νόα Μπάουμπαχ
«Gravity» του Αλφόνσο Κουαρόν
«Kick-Ass 2» του Τζεφ Γουάντλοου
«Ο Μοναχικός Καβαλάρης» του Γκορ Βερμπίνσκι
«This Is the End» των Σεθ Ρόγκεν, Εβαν Γκόλντμπεργκ


http://www.e-go.gr
  Η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος είναι εκτελεστικός οργανισμός της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών και είναι αρμόδια για το διαστημικό πρόγραμμα της χώρας και της αεροναυπηγικής και αεροδιαστημικής έρευνας. Από τον Φεβρουάριο  του 2006 όπως αυτοπεριγράφεται στην ανακοίνωση της  η αποστολή της NASA είναι να βρίσκεται «πρωτοπόρος στο μέλλον στην εξερεύνηση του διαστήματος, στις επιστημονικές ανακάλυψεις και στην αεροναυτική έρευνα." 
Η NASA ιδρύθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος  στις 29 Ιουλίου το 1958, αντικαθιστώντας τον προκάτοχό της, την Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή για την Αεροναυπηγική (NACA). Ο οργανισμός άρχισε να λειτουργεί την 1η Οκτωβρίου 1958. Η NASA έχει οδηγήσει τις προσπάθειες των ΗΠΑ για την εξερεύνηση του διαστήματος από τότε, με αποτέλεσμα οι αποστολές Apollo στη Σελήνη, τον διαστημικό σταθμό Skylab, και αργότερα το Διαστημικό Λεωφορείο. Επί του παρόντος, η NASA υποστηρίζει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και έχει αναπτύξει το επανδρωμένο διαστημικό σκάφος Orion. Η επιστήμονες της NASA  επικεντρώνονται στην καλύτερη κατανόηση της Γης μέσω συστημάτων παρατήρησης, την προώθηση heliophysics μέσω των προσπαθειών της Heliophysics Προγράμματος Έρευνας της Επιστήμης Αποστολή Διεύθυνσης, διερευνώντας τους οργανισμούς σε όλο το Ηλιακό Σύστημα με προηγμένες ρομποτικές αποστολές, όπως η New Horizons, και η έρευνα για θέματα αστροφυσικής, όπως το Big Bang, μέσω των Μεγάλων παρατηρητηρίων και των συναφών προγραμμάτων Δείτε φωτογραφίες από την κατασκευή των εγκαταστάσεων της.
Το 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που γίνεται από την 1η έως τις 10 Νοεμβρίου ανακοίνωσε δυο αφιερώματα σε κορυφαίες μορφές του γαλλικού αρτ σινεμά. Έχοντας τιμηθεί με το βραβείο σκηνοθεσίας στο πρόσφατο Φεστιβάλ των Κανών με την ταινία «Ο Άγνωστος Της Λίμνης», ο Αλέν Γκιροντί (φωτό) βρίσκεται εδώ και χρόνια στην αιχμή του τρικολόρ σινεμά. Εξερευνώντας τη σεξουαλική ταυτότητα με ένα sui generis κινηματογραφικό στιλ που συνδυάζει την κωμωδία, τον σουρεαλισμό και το μυστήριο με την αισθητική ακρίβεια, ο Γάλλος σκηνοθέτης αποτελεί ένας από τους κορυφαίους δημιουργούς του παγκόσμιου queer cinema. Από το αφιέρωμα στον Γκιροντί δεν πρέπει να χάσετε με τίποτα το αριστουργηματικό μεσαίου μήκους φιλμ «That Old Dream that Moves» που ανάγκασε το 2001 τον Γκοντάρ να μιλήσει για την «καλύτερη ταινία της χρονιάς στις Κάνες». Το δεύτερο αφιέρωμα που μιλά αποκλειστικά γαλλικά είναι αυτό στην πολυπράγμων Κλερ Σιμόν που παρουσιάζει την κοινωνικά ευαίσθητη φιλμογραφία της, η οποία συνδυάζει το φιξιόν με το ντοκιμαντέρ ένα μοναδικό ανθρώπινο τρόπο. Δείτε παρακάτω το τρέιλερ από την τελευταία ταινία της Γαλλίδας σκηνοθέτιδας «Gare du Nord», η οποία θα είναι ένα από τα φιλμ που προβληθούν στο αφιέρωμα που έχει ετοιμάσει στο έργο της το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

 



Αρωμα Ελλάδας αναδύει η πλατεία Lendplatz, στην καρδιά του Γκρατς. Εδώ και έναν χρόνο οι κάτοικοι της αυστριακής πόλης προμηθεύονται από παρθένο ελαιόλαδο μέχρι χαλβά και γεύονται από γεμιστά μέχρι αντικριστό! Κι όλα αυτά χάρη στο Bakaliko, το μοντέρνο παντοπωλείο-εστιατόριο που δημιούργησε ζευγάρι Ελλήνων.

Ο πολιτικός μηχανικός Τίνος Ζιάμπρας και η σύζυγός του, η μηχανολόγος μηχανικός Εύη Παπαπαναγιώτου, ζούσαν στην Κοζάνη. Ωστόσο κάποια στιγμή πήραν τη μεγάλη απόφαση να κάνουν επάγγελμα την αγάπη τους για τα παραδοσιακά προϊόντα και το καλοφτιαγμένο σπιτικό φαγητό και να ανοίξουν μια επιχείρηση που να λειτουργεί ως ντελικατέσεν και παραδοσιακό μαγειρείο μαζί. Ετσι επέλεξαν να φτιάξουν το μαγαζί τους όχι στην Ελλάδα, αλλά στην αυστριακή πόλη, απ' όπου έλκει κατά το ήμισυ την καταγωγή του ο κ. Ζιάμπρας. Τελικά το Bakaliko άνοιξε τις πόρτες του στον αριθμό 1 της Lendplatz τον Σεπτέμβριο του 2012, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.

 «Ενα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας μας οφείλεται στο ότι κάνουμε στην ουσία fair trade, διότι γνωρίζουμε τα προϊόντα, μιλάμε απευθείας με τον παραγωγό και χωρίς να χάνονται λεφτά σε μεσάζοντες» δηλώνει στην «Espresso» ο κ. Ζιάμπρας εξηγώντας το σκεπτικό πίσω από τη δημιουργία του Bakaliko. Οπως αναφέρει, προτού καταλήξουν στα προϊόντα τα οποία πωλούν έκαναν... επιτόπια έρευνα, επισκεπτόμενοι δεκάδες παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα!

Το delicatessen κομμάτι του καταστήματος προσφέρει στους Αυστριακούς αυθεντικά ελληνικά και υψηλής ποιότητας τρόφιμα και ποτά που καλύπτουν μεγάλο κομμάτι της διατροφής, όπως τυριά, γιαούρτι, αλίπαστα, ζυμαρικά, όσπρια, παξιμάδια, γλυκά του κουταλιού, βότανα, ελιές, ελαιόλαδο, κρασί, τσίπουρο, ούζο και πολλά άλλα. Ομως, εξίσου σημαντικό είναι και το δεύτερο συστατικό του Bakaliko, δηλαδή το μαγειρεμένο φαγητό.

«Φτιάχνουμε καθημερινά το φαγητό που θα κάναμε στο σπίτι μας, ίσως λίγο πιο προσεγμένο από πλευράς εμφάνισης. Είναι κάτι που δεν υπάρχει εδώ ως θεσμός» σημειώνει ο Ελληνας επιχειρηματίας. Κάθε μεσημέρι τα τραπέζια του καταστήματος γεμίζουν με δεκάδες Αυστριακούς που ανυπομονούν να γευτούν το μενού της ημέρας, το οποίο δεν περιορίζεται μόνο στα «κλασικά» ελληνικά φαγητά, αλλά μπορεί να περιλαμβάνει από κρητικό αντικριστό μέχρι πιάτα της υπόλοιπης ανατολικής Μεσογείου και της βόρειας Αφρικής.

Σύμφωνα με τον κ. Ζιάμπρα, η ανταπόκριση του κοινού είναι παραπάνω από καλή: «Οι Αυστριακοί είναι πολυταξιδεμένοι άνθρωποι και, συνεπώς, είναι ανοιχτοί σε νέες γεύσεις. Ο κόσμος ανταποκρίνεται καλά και είναι ενθουσιασμένος».

http://www.espressonews.gr
H Samsung φαίνεται οτι θέλει να είναι η πρώτη εταιρία που θα παρουσιάσει ένα smartphone με εύκαμπτη οθόνη.
Οι φήμες θέλουν την Samsung να κατασκευάζει ένα smartphone με την κωδική ονομασία Galaxy Bend το οποίο θα διαθέτει εύκαμπτη οθόνη τεχνολογίας OLED με διαγώνιο 4,7 ίντσες ανάλυσης 1280 x 720 pixels.

Το νέο smartphone εκτός από την εύκαμπτη οθόνη θα διαθέτει, τετραπύρηνο επεξεργαστή, 2GB RAM, 8MPixel camera με dual-LED flash καθώς και το Android 4.3 Jelly Bean.

Για την ώρα η Samsung δεν έχει επιβεβαιώσει κάποια από αυτές τις φήμες....

http://www.newsit.gr 
Μαζί με την κουβέρτα που σας τυλίγει, το θερμόμετρο στο στόμα και τη θερμοφόρα στην αγκαλιά, σας χρειάζονται μερικές δυναμωτικές τροφές που θα τονώσουν το ανοσοποιητικό σας και θα σας κάνουν να σηκωθείτε γρήγορα από το κρεβάτι . Το click@Life σας προτείνει μερικές.
Οι Έλληνες «αρπάζουμε» εκατοντάδες ιώσεις το χρόνο, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις υπάρχουν περισσότεροι από 200 ιοί που μπορούν να μας φέρουν στην ενοχλητική κατάσταση του πυρετού, της καταρροής, του πονοκεφάλου, του πονόλαιμου κ.ο.κ. Στη χειρότερη περίπτωση, δεν αποκλείεται να καταλήξουμε και στο νοσοκομείο με πνευμονία, μόλυνση στα αυτιά ή επιδείνωση του άσθματος, αν και συνήθως, όπως θα έχετε διαπιστώσει και μόνοι σας, το κρύωμα περνάει με λίγη ξεκούραση, κατάλληλη διατροφή και τα ανάλογα φάρμακα.
Πολλές φορές, όμως, τα φάρμακα για τη γρίπη δεν είναι και τόσο αποτελεσματικά. Τότε χρειάζεται να ρίξουμε το βάρος στη διατροφή μας και να την εμπλουτίσουμε με τροφές που βρίσκονται ήδη μέσα στην κουζίνα μας και μπορούν να επισπεύσουν την ανάρρωσή μας. Η παρακάτω λίστα θα σας δείξει τι μπορεί να σας βοηθήσει σε ώρες ανάγκης.
Κοτόσουπα: το γιατρικό της… μαμάς
Υπάρχει λόγος που όταν ήμασταν παιδιά, η μαμά πάντα μας έφτιαχνε κοτόσουπα όταν αρρωσταίναμε. Καταρχάς, όχι μόνο μας παρέχει με τα απαραίτητα υγρά που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να καταπολεμήσει τους ιούς, αλλά ταυτόχρονα μειώνει και τη φλεγμονή που προκαλεί ενοχλητικά συμπτώματα όπως ρινική καταρροή. Δεν είναι, βέβαια, ξεκάθαρο ποιο ακριβώς συστατικό μας παρέχει τα περισσότερα οφέλη, αλλά οι ερευνητές πιστεύουν ότι πρόκειται για όλο το συνδυασμό του κοτόπουλου με λαχανικά που κάνουν ούτως ή άλλως καλό στην υγεία μας. Αν σας είναι δύσκολο να φτιάξετε κοτόσουπα από την αρχή, μπορείτε να δοκιμάσετε κάποια από τις έτοιμες σούπες που απλώς τις βράζετε, καθώς μελέτες έχουν δείξει ότι κι αυτές έχουν παρόμοια δράση.
Εσπεριδοειδή: παρέχουν την απαραίτητη βιταμίνη C
Η βιταμίνη C, η οποία υπάρχει σε γενναιόδωρες ποσότητες στα εσπεριδοειδή, είναι ένα αντιοξειδωτικό που μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα του κρυολογήματος κατά 23%, όπως έχουν δείξει μελέτες. Συγκεκριμένα, ανασκόπηση παλιότερων μελετών έδειξε ότι 1 με 8 γραμμάρια της βιταμίνης (1000 με 8000 mg) μπορούν να φέρουν αποτελέσματα και μπορείτε να τα λάβετε είτε από εσπεριδοειδή, είτε από μπρόκολο, παπάγια, κόκκινη πιπεριά, ντομάτα, λαχανάκια Βρυξελλών ή ακόμη και από συμπληρώματα. Σε μερικούς ανθρώπους, οι υψηλές ποσότητες βιταμίνης C μπορεί να προκαλέσουν πεπτικά προβλήματα, γι’ αυτό αν παρατηρήσετε κάτι τέτοιο, μειώστε αμέσως την ποσότητα βιταμίνης C που λαμβάνετε.
Σκόρδο, κρεμμύδι και πράσο: το τρίπτυχο της επιτυχίας
Θέλετε να κάνετε την κοτόσουπά σας πιο «βαρβάτη»; Προσθέστε σκόρδο και κρεμμύδι. Όταν αυτά τα δύο συνδυάζονται μας κάνουν καλό λόγω των δεκάδων αντισηπτικών ευρέος φάσματος που περιέχουν και των συστατικών που τονώνουν το ανοσοποιητικό μας. Μελέτη που έγινε, μάλιστα, σε 142 άτομα τα οποία χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, έδειξε ότι η ομάδα που λάμβανε το εικονικό φάρμακο παρουσίασε 65 κρυολογήματα, ενώ η ομάδα που κατανάλωνε σκόρδο και κρεμμύδι, μόνο 24. Άλλη μια ευεργετική δράση του σκόρδου είναι ότι βοηθάει να «ανοίξουν» τα μπλοκαρισμένα ιγμόρεια.
Τροφές πλούσιες σε σελήνιο: δυναμώνουν το ανοσοποιητικό
Περίπου 28 γραμμάρια φιστικιών Βραζιλίας ξεπερνούν την ημερήσια συνιστώμενη δόση σεληνίου, ενός μετάλλου που βοηθά στην τόνωση του ανοσοποιητικού. Στην πραγματικότητα, ένα μέσο βραζιλιάνικο φιστίκι περιέχει περίπου 70 μικρογραμμάρια σεληνίου, γι’ αυτό άλλωστε συστήνεται και από τους ειδικούς. Όταν υπάρχει επάρκεια σεληνίου στον οργανισμό μας, αυξάνεται η παραγωγή των κυτοκινών, οι οποίες βοηθούν να «ξεφορτωθούμε» τον ιό μια ώρα αρχύτερα. Το σημαντικό αυτό για τον οργανισμό μας μέταλλο μπορείτε να το λάβετε επίσης και από διάφορα θαλασσινά όπως αστακό, στρείδια, μύδια, καβούρια κ.λπ.
Μανιτάρια: μαγικά για το κρυολόγημα
Όπως και το σελήνιο, έτσι και τα μανιτάρια αυξάνουν την παραγωγή κυτοκινών που βοηθούν στην καταπολέμηση τέτοιου είδους ασθενειών , ενώ περιέχουν επίσης και πολυσακχαρίδες, μια άλλη κατηγορία που υποστηρίζει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Στην παραδοσιακή Κινέζικη ιατρική, μάλιστα, χρησιμοποιούνται συνήθως συγκεκριμένες ποικιλίες μανιταριών για την καταπολέμηση του κρυώματος, όπως τα ρέισι, σιτάκε και μαιτάκε.
Μαύρο πιπέρι: το μπαχαρικό που μειώνει την καταρροή
Κι όμως! Όσο ειρωνικό κι αν ακούγεται λόγω του ότι λίγο μαύρο πιπέρι μπορεί να μας προκαλέσει φτέρνισμα, αν ανακατέψουμε λίγο μαύρο πιπέρι με πιπερόριζα (τζίντζερ) και ξίδι, μπορούμε να αυξήσουμε την απορρόφηση φαρμάκων που έχουμε πάρει προκειμένου να μας βοηθήσουν στο κρύωμα. Οι κόκκοι του μαύρου πιπεριού, μάλιστα, έχουν ιδιαιτέρως υψηλή περιεκτικότητα σε πιπερίνη, η οποία έχει αναλγητικές και αντιπυρετικές ιδιότητες.
Μέλι: γλυκό και αντιμικροβιακό

Για πολλούς το μέλι είναι πανάκεια, αφού κάνει καλό στα πάντα, από καψίματα, μέχρι γρατζουνιές και μικροτραυματισμούς, λόγω των φυσικών αντισηπτικών ιδιοτήτων του. Όσον αφορά του κρύωμα, μπορεί να απαλύνει τον πονόλαιμο, ενώ οι αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητές του βοηθούν στην καταπολέμηση των ιών, των βακτηρίων και των μυκητών. Αποφύγετε να δώσετε μέλι σε παιδιά κάτω του ενός έτους, καθώς το ανοσοποιητικό τους δεν έχει αναπτυχθεί αρκετά για να καταπολεμήσει την παιδική βοτουλίαση, η οποία μπορεί να προκληθεί από το μέλι.
Γιαούρτι: περιέχει τα «καλά» βακτήρια
Μέσα στα γιαούρτια με προβιοτικά, βρίσκεται ένα συγκεκριμένο βακτήριο ο Lactobacillus reuteri, ο οποίος μπλοκάρει τον πολλαπλασιασμό των ιών στο σώμα όταν αρρωσταίνουμε. Πρέπει, όμως, να δώσετε προσοχή στα γιαούρτια που αγοράζετε, καθώς δεν περιέχουν όλα προβιοτικά, γι’ αυτό ή ψάξτε αυτά που το αναγράφουν ή ζητήστε τα.
Πιπερόριζα: κατά του βήχα και της καταρροής
Το τζίντζερ – η γνωστή σε όλους μας πιπερόριζα – μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από το να ανακουφίσει το λαιμό που «γρατζουνάει», καθώς περιέχει χημικές ουσίες, οι οποίες στοχεύουν στους ιούς που προσβάλλουν τη ρινική κοιλότητα, αλλά και ουσίες που μας ανακουφίζουν από το βήχα. Ταυτόχρονα, αποτελεί έναν φυσικό τρόπο για τη μείωση του πόνου και του πυρετού, καθώς κι ένα ήπιο ηρεμιστικό που μας βοηθάει να ξεκουραστούμε όσο είμαστε άρρωστοι. Προσθέστε λίγο στο τσάι σας, προσέξτε, μόνο, την καυτερή του γεύση.
Κόκκινο κρασί: βοηθάει και στο κρύωμα
Η ρεσβερατρόλη και οι πολυφαινόλες του κόκκινου κρασιού δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο που δουλεύουν και τα καλά βακτήρια του γιαουρτιού. Όταν οι ιοί εισχωρήσουν στον οργανισμό μας αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται και τα παραπάνω συστατικά αποτρέπουν την εξάπλωσή τους. Αν, όμως, δεν είστε φίλοι του αλκοόλ ή αισθάνεστε πολύ άσχημα για να πιείτε λίγο κρασί, μπορείτε εναλλακτικά να δοκιμάσετε λίγο σταφύλι ή φιστίκια, τα οποία επίσης είναι πλούσια σε ρεσβερατρόλη.

http://www.clickatlife.gr
Πρωτοβουλίες για να ζεσταθούν οι πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ανέλαβαν και ξεκίνησαν να υλοποιούν οι Δήμοι Νάουσας και Βέροιας (νομός Ημαθίας) στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, λίγο πριν από την έλευση του χειμώνα.
Ο Δήμος Νάουσας συνεχίζει και φέτος, για δεύτερη χρονιά, τη διανομή καυσόξυλων στους δημότες από το δημοτικό δάσος, με στόχο την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο 2013-2014, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Αναστάσιος Καραμπατζός.
Η διανομή στους δικαιούχους, η οποία εντάσσεται στις δράσεις κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Νάουσας, γίνεται με την εποπτεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου, σύμφωνα με τη διαδικασία και το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί και αναρτηθεί στην είσοδο του Δημαρχείου.
Φέτος, σύμφωνα με τον κ. Καραμπατζό, 600 οικογένειες θα πάρουν καυσόξυλα, ενώ, πέρυσι, από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ωφελήθηκαν 530 οικογένειες. Κάθε οικογένεια παίρνει πέντε τόνους ξύλα και η συνολική αξία είναι 170 ευρώ (χωρίς τον ΦΠΑ).
Η τιμή έχει οριστεί από την αρμόδια Επιτροπή του Δήμου και καλύπτει μόνο τα έξοδα υλοτόμησης, μεταφοράς στους δασικούς δρόμους απ’ όπου παραλαμβάνονται από τους δικαιούχους και οργάνωσης της διάθεσης των καυσόξυλων, χωρίς κανένα κέρδος για το Δήμο, διευκρίνισε ο κ. Καραμπατζός.
Η διάθεση της ξυλείας – η οποία ξεκίνησε στις 18 Σεπτεμβρίου και θα συνεχιστεί και τον Οκτώβριο – στους δικαιούχους γίνεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και στα βασικά κριτήρια επιλογής των δικαιούχων περιλαμβάνεται το εισόδημα (ατομικό μέχρι 4.500 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 7.000 ευρώ).
Πάντως, ο κ. Καραμπατζός επεσήμανε πως, δυστυχώς υπάρχουν κάποια κρούσματα υποβολής ψευδών στοιχείων, σύμφωνα με παράπονα και καταγγελίες δημοτών που έγιναν στη Δημοτική Αρχή. Όμως, η Δημοτική Αρχή δεν είναι σε θέση να διενεργήσει επιπλέον έλεγχο στα (φορολογικά) στοιχεία που υποβάλλονται, τόνισε.
Από τη δασική υπηρεσία του Δήμου γίνεται αυστηρή εποπτεία και έλεγχος, τόσο κατά τη διάρκεια της διάθεσης καυσόξυλων, όσο και κατά την παραλαβή – αποθήκευσή τους, ώστε να αποφευχθούν παρανομίες. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι άλλος είναι ο δικαιούχος και άλλος παρέλαβε και κατανάλωσε την ξυλεία, θα επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα και όλες οι νόμιμες κυρώσεις, προειδοποιεί ο Δήμος, σε σχετική ανακοίνωσή του.
Επισημαίνεται δε, ότι, σε περίπτωση που κάποιος δικαιούχος δεν παραλάβει την ξυλεία του την ημερομηνία που έχει καθοριστεί στη σχετική κατάσταση, αυτόματα μετατίθεται στο τέλος της λίστας.
Ανάλογη πρωτοβουλία για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων ανέλαβε και ο Δήμος Βέροιας, απευθύνοντας έκκληση σε κάθε δημότη που διαθέτει ξυλόσομπα, την οποία δεν χρειάζεται, να τη δώσει στην Κοινωνική Αλληλεγγύη του Δήμου για να χορηγείται σε οικογένειες που δεν διαθέτουν μέσο θέρμανσης και η οικονομική τους κατάσταση δεν τους επιτρέπει να χρησιμοποιήσουν άλλα μέσα θέρμανσης.
Οι δημότες καθημερινά “συρρέουν” στο δημαρχείο, ζητώντας από τη διοίκηση του Δήμου λύσεις στο θέμα της θέρμανσης. Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, η δήμαρχος Βέροιας Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου τόνισε ότι η κοινωνική δομή που λειτουργεί στο Δήμο “συνάντησε” την ανταπόκριση των δημοτών, καθώς ο κόσμος οικειοθελώς δίνει προϊόντα στην κοινωνική δομή, είτε για να διατεθούν στο κοινωνικό φαρμακείο είτε στο κοινωνικό παντοπωλείο. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη στην έκκληση του Δήμου για συγκέντρωση σχολικού υλικού, με στόχο να βοηθηθούν άπορες οικογένειες.
Οι δημότες που μπορούν να διαθέσουν ξυλόσομπες, θα πρέπει να τηλεφωνήσουν στον αριθμό 23310 24794 και, στη συνέχεια, συνεργείο της Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου έρχεται και παραλαμβάνει τη διαθέσιμη ξυλόσομπα.
Επίσης, καλούνται οι πολίτες που διαθέτουν κουβέρτες, χειμερινά ρούχα και άλλα είδη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη ζεστασιά των συνανθρώπων μας, να τα διαθέτουν στην υπηρεσία της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο ισόγειο κατάστημα της οδού Ζωγιοπούλου 5.

http://www.madatoforos.com 
Όταν χάλασε το μηχάνημα κουρέματος του γκαζόν, η γυναίκα μου άρχισε να μου ζητάει να το φτιάξω. Γυρίζοντας μια μέρα από την δουλειά, είδα ότι η γυναίκα μου είχε έναν έξυπνο τρόπο να μου δείξει την αναγκαιότητα για επισκευή.
Ήταν ξαπλωμένη στο γκαζόν και έκοβε το γρασίδι με ένα ψαλίδι νυχιών. Την κοίταζα σιωπηλός για λίγο και μετά μπήκα στο σπίτι και της έφερα μια οδοντόβουρτσα και της είπα :
- Όταν τελειώσεις με το γρασίδι μπορείς να σκουπίσεις και την είσοδο;

Οι γιατροί λένε ότι θα ξαναπερπατήσω, αλλά πάντα θα κουτσαίνω λίγο...!!!

---------------


Από Αθήνα-Θεσσαλονίκη : 515 χλμ.
Από Θεσσαλονίκη-Αθήνα : 515 χλμ.

Από το ισόγειο μέχρι τον 3ο : 3 όροφοι
Από τον 3ο μέχρι το ισόγειο : 3 όροφοι

Από Δευτέρα έως Παρασκευή : 5 μέρες
Από Παρασκευή έως Δευτέρα : 3 μέρες

ΠΟΥΣΤΙΑ!
Νικητές σε παγκόσμιο διαγωνισμό αναδείχτηκαν Έλληνες φοιτητές. Κατασκεύασαν μονοθέσιο. Εντυπωσιασμένος με την κατασκευή δήλωσε μηχανικός της Ferrari (Vid)

Νικητές σε παγκόσμιο διαγωνισμό αναδείχτηκαν Έλληνες φοιτητές χάρη στις γνώσεις τους στο αντικείμενο της μηχανολογίας και ασφαλώς χάρη στην αγάπη τους για την ταχύτητα.
Πρόκειται για την ομάδα Centaurus Racing Team που απαρτίζεται από 19 φοιτητές του πανεπιστημίου Θεσσαλίας από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών που ιδρύθηκε το 2009. Το μονοθέσιο το οποίο ολοκλήρωσαν τον περασμένο Ιούνιο, στο οποίο έδωσαν το όνομα «Χείρωνας», κέρδισε το διαγωνισμό Formula Student, στον οποίο συμμετέχουν αντίστοιχες ομάδες από όλο τον κόσμο.
Η απονομή των βραβείων έγινε τον περασμένο μήνα στην πόλη Βαράνο της Ιταλίας και η ομάδα κατέλαβε την 1η θέση στην επιχειρηματική παρουσίαση, ενώ τα σχέδια για τη νέα χρονιά είναι αισιόδοξα.
Η ομάδα ιδρύθηκε ύστερα από πρωτοβουλία των φοιτητών και έκτοτε έχει συμμετάσχει στα τρία επίπεδα του παραπάνω διαγωνισμού. Οι διακρίσεις ξεκίνησαν το 2011, όταν κατέλαβε την 1η γενική θέση στην Ιταλία, διαγωνιζόμενη μόνο με σχέδια για το μονοθέσιο.
Την επόμενη χρονιά συμμετείχε τόσο με σχέδια όσο και με μερικά κατασκευασμένα μηχανικά μέρη στο Silverstone της Αγγλίας, λαμβάνοντας την 3η θέση στο σχεδιασμό και την 5η στην επιχειρηματική παρουσίαση. Η ολοκλήρωση του 1ου αυτοκινήτου του πανεπιστημίου Θεσσαλίας έγινε τον Ιούνιο του 2013. Η ομάδα, τιμώντας τις παραδόσεις της πόλης στην οποία εδρεύει, έδωσε το όνομα του πιο γνωστού Κενταύρου στο μονοθέσιο, ονομάζοντάς το «Χείρωνα».
Η πρώτη συμμετοχή της ομάδος με πλήρως λειτουργικό μονοθέσιο χαρακτηρίστηκε από σειρά επιτυχιών. Η 1η θέση στην επιχειρηματική παρουσίαση, τον περασμένο μήνα έδωσε τη δυνατότητα στους φοιτητές του πανεπιστημίου Θεσσαλίας να φέρουν την ελληνική σημαία στο βάθρο του διαγωνισμού, μπροστά στις μεγαλύτερες εταιρείες της αυτοκινητοβιομηχανίας και 2.000 φοιτητές από όλο τον κόσμο.
Πέραν αυτού, η ομάδα διακρίθηκε και στο αγώνισμα της ανάλυσης κόστους (Cost Report), λαμβάνοντας την 4η θέση. Επίσης, παρά την 30η θέση στο αγώνισμα της σχεδίασης, η ομάδα δέχτηκε πολύ θετικά σχόλια από τους κριτές του διαγωνισμού. Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα μηχανικού της Ferrari, ο οποίος, όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ οι φοιτητές της ομάδας, χαρακτήρισε τον «Χείρωνα» ως ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα ομάδας που αγωνίζεται για πρώτη φορά στο υψηλότερο επίπεδο του διαγωνισμού.
Βασική επιτυχία των μελλοντικών μηχανικών αποτέλεσε το γεγονός πως το αυτοκίνητο, στην πρώτη του παρουσία, κατάφερε να περάσει όλους τους τεχνικούς ελέγχους και να τερματίσει σε όλα τα αγωνίσματα χωρίς να εμφανίσει προβλήματα. Ο αγώνας αντοχής (22 χιλιόμετρα) αποτελούσε το μεγαλύτερο εμπόδιο για τον «Χείρωνα», που κατάφερε ωστόσο να δικαιώσει την προσπάθεια της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Στη γενική κατάταξη, η ομάδα κατέλαβε θέση στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα (26η θέση) πραγματοποιώντας μία άκρως επιτυχημένη πρώτη εμφάνιση και αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.
Ποιος είναι ο στόχος για τη νέα χρονιά; Στόχος είναι η σχεδίαση και η κατασκευή ενός νέου, βελτιωμένου μονοθέσιου, με σκοπό τη συμμετοχή σε έναν ακόμη διαγωνισμό το καλοκαίρι του 2014. Η επιτυχημένη εμφάνιση έθεσε ψηλά τον πήχη γι' αυτό και τα μέλη της ομάδας βάζουν τα δυνατά τους προκειμένου να πετύχουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Την περίοδο αυτή δίνεται περισσότερη προσοχή στην οργάνωση της ομάδας καθώς ανανεώνονται τα μέλη της και νέοι, φιλόδοξοι μηχανικοί προστίθενται στο δυναμικό της.
Οι φοιτητές που μετείχαν στην ομάδα που έλαβε μέρος στον διαγωνισμό της Ιταλίας είναι: Στέφανος Αθανασιάδης, Κωνσταντίνα Γιακουμή, Πέτρος Επισκόπου, Ανδρέας Λεβεντάκης, Στέφανος Μανιός, Αγαπητός Διακογιάννης, Αθανάσιος Τσαπερλής, Κωνσταντίνος Καραγιάννης, Φώτης Καρδαράς, Κωνσταντίνος Ντόνας, Γεώργιος Τάτσιος, Στέλιος Κανελλόπουλος, Σταμάτης Κιακίδης, Κωνσταντίνος Πετριτσόπουλος, Δημήτρης Δατσογιάννης, Τάσος Σαμαράς, Γεώργιος Παπαγεωργίου, Βασιλική Καλούτσα και Μύρων Παπαδημητράκης.




Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημιουργός αυτού του σπάνιου και πανάκριβου κοσμήματος είναι ο Αυστραλός σχεδιαστής μόδας Σρούλι Ρεχτ.
Για να το δημιουργήσει ο Ρεχτ υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης μικρού μέρους του δέρματός του (!!!), το οποίο στη συνέχεια τοποθετήθηκε πάνω σε χρυσό 24 καρατίων.


http://www.4news.gr 
Για 105 ημέρες οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου παρακολουθούσαν την πρώτη εγκυμοσύνη της Melani, μέσω κρυμμένων καμερών. Με αυτές τις κάμερες καταγράφηκε και το βίντεο που ακολουθεί με τις πρώτες στιγμές της γέννησης που διήρκεσε μόλις έξι λεπτά.
O Paul Kybett, φροντιστής του Κήπου δήλωσε:
είχαμε αγωνιά για αυτήν την εγκυμοσύνη καθώς ήταν η πρώτη για τη Melani και δε γνωρίζαμε πως θα αντιδρούσε, όταν πλησίαζαν οι μέρες της παρακολουθούσαμε τα μόνιτορ με κομμένη την ανάσα”, “τα μητρικά ένστικτα της Melani λειτούργησαν αμέσως καθώς αμέσως άρχισε να γλύφει το κουταβάκι”, “τώρα είναι ακόμα οι πρώτες ημέρες και έτσι αφήνουμε τη Melani να φροντίσει το αξιαγάπητο μικρό μόνη της ενώ οι κάμερες μας επιτρέπουν να επιτηρούμε και τις δύο τίγρεις από απόσταση”.
Η Melani είναι απόγονος του τελευταίου τίγρη που γεννήθηκε στο Ζωολογικό Κήπο του Λονδίνου του Hari.
Οι επισκέπτες του ζωολογικού κήπου, μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν τον ηλικίας πέντε ετών πατέρα τίγρη να χαλαρώνει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο 2.500 τ.μ. καθώς τη φροντίδα του μικρού έχει αναλάβει εξολοκλήρου η Melani.


 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ
Ένα στα πέντε αυτοκίνητα συνεχίζει να κυκλοφορεί ανασφάλιστο στους ελληνικούς δρόμους, παρά τις απειλές για πρόστιμα από το υπουργείο Οικονομικών.
Τα πρόστιμα (που υποτίθεται ότι θα αποστέλλονταν μέσω ταχυδρομείου) δεν επιβλήθηκαν ποτέ στα ανασφάλιστα ΙΧ καθώς, όπως φαίνεται, το μόνο που ήθελε να κάνει το υπουργείο Οικονομικών ήταν να τρομοκρατήσει τους ιδιοκτήτες για να σπεύσουν να υπογράψουν συμβόλαια με τις ασφαλιστικές εταιρείες.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς που μίλησαν στην εφημερίδα "Δημοκρατία" περίπου 300.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων (σε ένα σύνολο 1,2 εκατ. ανασφάλιστων ΙΧ) πίστεψαν στις απειλές και έσπευσαν να ασφαλίσουν τα οχήματα τους. Όμως περίπου 900.000 ΙΧ συνεχίζουν και σήμερα να κυκλοφορούν χωρίς ασφάλιση, παρά τις διατάξεις που ψηφίστηκαν και τις απειλητικές διαρροές για τσουχτερά πρόστιμα.
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τη νομοθετική διάταξη που είχε ψηφιστεί τον περασμένο Μάρτιο από τη Βουλή το υπ. Οικονομικών θα προχωρούσε σε ηλεκτρονικές διασταυρώσεις μεταξύ του αρχείου οχημάτων του υπουργείου και του αρχείου πελατών των ασφαλιστικών εταιρειών για να εντοπίζει τα ανασφάλιστα οχήματα.
Οι φορολογούμενοι που θα εντοπίζονταν από τη διασταύρωση να έχουν στην κατοχή τους ανασφάλιστο όχημα θα δέχονταν επιστολή από του υπουργείο Οικονομικών με την οποία θα καλούνταν εντός οκτώ ημερών να προσκομίσουν στην Εφορία το ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το όχημα τους, ενώ θα τους επιβαλλόταν και πρόστιμα με τη μορφή παραβόλου ύψους 250 ευρώ. Κάτι όμως που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.
Σημειώνεται πάντως ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία οι οδηγοί που κυκλοφορούν με ανασφάλιστο όχημα και εντοπίζονται από τον αστυνομικό έλεγχο τιμωρούνται με αφαίρεση διπλώματος και άδειας κυκλοφορίας για 10 ημέρες καθώς και με πρόστιμο 500 ευρώ, εφόσον το ανασφάλιστο όχημα είναι επιβατικό ΙΧ και 250 ευρώ εφόσον είναι δίκυκλο. Εάν όμως εμπλακούν σε ατύχημα τότε αφαιρούνται το δίπλωμα και η άδεια κυκλοφορία για δύο χρόνια.

http://www.newmoney.gr

Το να βρει κάποιος δουλειά είναι δύσκολο, πόσω μάλλον, όταν πρέπει να περάσεις πρώτα από συνέντευξη.
Για όλους εσάς, λοιπόν, και, ειδικά, για τους… πρωτάρηδες, το metrogreece.gr έχει μερικά tips, για να έρθετε πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα (την πρόσληψη):

Προετοιμαστείτε. Όσο πιο καλά προετοιμασμένοι είστε, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να πάρετε τη δουλειά. Φυσικά, θα πρέπει να ξέρετε απ’ έξω το βιογραφικό σας και να είστε έτοιμοι να μιλήσετε για κάθε κομμάτι του. Καλό θα ήταν να έχετε ενημερωθεί για την εταιρεία και το έργο της.
Το σημαντικότερο κομμάτι είναι να έχετε σκεφτεί πως συνδέονται τα δικά σας προσόντα και η προηγούμενη εμπειρία σας με τις απαιτήσεις της δουλειάς που θέλετε να αναλάβετε, αλλά και να είστε έτοιμοι να μιλήσετε γι αυτό.
Προσέξτε πως θα παρουσιάσετε τον εαυτό σας. Μην ξεχνάτε ότι η πρώτη εντύπωση είναι σημαντική.
Απαραίτητο και αδιαπραγμάτευτο για μία καλή παρουσίαση είναι να είστε στην ώρα σας στο μέρος που πρέπει.
Φροντίστε να κλείσετε το κινητό σας, για να μην έχετε απότομες διακοπές της συζήτησης. Χαιρετίστε με μία δυνατή χειραψία (δείχνει ένα άτομο με αυτοπεποίθηση) και αντιμετωπίστε τη συνέντευξη θετικά και με ενδιαφέρον.

Δείξτε ότι έχετε αντίληψη. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, δώστε προσοχή σε αυτά που σας λένε.

Δείξτε ότι είστε καλός ακροατής. Μην βιάζεστε να απαντήσετε. Αν χρειαστεί, κάντε και διευκρινιστικές ερωτήσεις. Φροντίστε να ακούγεστε σίγουροι για τον εαυτό σας και για αυτά που λέτε. Το σημαντικό είναι να αποδείξετε με παραδείγματα ότι μπορείτε να αντιμετωπίσετε δυσκολίες και να φέρετε αποτελέσματα.

Και θυμηθείτε: Οι άνθρωποι που σας παίρνουν τη συνέντευξη, δεν θέλουν να αποτύχετε, αλλά θέλουν να τους αποδείξετε ότι μπορείτε να πετύχετε.

http://www.enikos.gr 
Ανακοινώθηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (www.minedu.gov.gr) όλες οι προσφερόμενες ειδικότητες που θα διδάσκονται από τη φετινή χρονιά στα δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) και στη νέα δομή στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ).
Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά φέτος λειτουργεί ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής αιτήσεων. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από οποιοδήποτε μέρος της χώρας να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής από το σπίτι τους, χωρίς να χρειάζεται να μεταβούν και να συμπληρώνουν αιτήσεις επί τόπου στα ΙΕΚ, όπως συνέβαινε έως τώρα.
Επίσης, από φέτος στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) θα παρέχεται δωρεάν φοίτηση σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να καταρτιστούν στις προσφερόμενες ειδικότητες.
Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος δήλωσε σχετικά τα εξής: «Η σημερινή ανακοίνωση για τις ειδικότητες Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης - Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης, επιβεβαιώνει την πολιτική μας βούληση για παροχή Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης σε επαγγέλματα αιχμής για την ελληνική οικονομία, συνδέοντας την παρεχόμενη Γνώση με ευκαιρίες απασχόλησης.
Αξίζει επίσης, να σημειωθεί ότι η υποβολή και η επεξεργασία αιτήσεων γίνεται με απόλυτη διαφάνεια , που εξασφαλίζεται μέσω ενός Ειδικού Πληροφοριακού Συστήματος για όλη την Επικράτεια και με σημαντική εξοικονόμηση πόρων για την Πολιτεία και τον Πολίτη».
Ο αρμόδιος υφυπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Π.Γκιουλέκας τόνισε:
«Στο πλαίσιο της αναβάθμισης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην χώρα μας εμπλουτίζουμε, φέτος, τη μη τυπική εκπαίδευση προσφέροντας και νέες ειδικότητες στα Δημόσια ΙΕΚ και στα ΣΕΚ της χώρας. Πρόκειται για ειδικότητες αιχμής, που αντιστοιχούν σε επαγγέλματα τα οποία εκτιμάται ότι θα έχουν τη μεγαλύτερη απορροφητικότητα έμψυχου δυναμικού στην αγορά εργασίας τα επόμενα χρόνια. Οι νέες ειδικότητες σχετίζονται μεταξύ άλλων με τους τομείς της επικοινωνίας, της Υγείας και Πρόνοιας, των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, της Ναυτιλίας, του Τουρισμού, της Γεωργίας».
Ο κ. Γκιουλέκας επεσήμανε ότι « για πρώτη φορά φέτος στα, Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) η φοίτηση για όλους όσοι ενδιαφέρονται θα είναι δωρεάν, με βάση κάποια αντικειμενικά κριτήρια».
Ο υφυπουργός Παιδείας κατέληξε λέγοντας: «Σταθερός προσανατολισμός αυτής της Κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας. Ήδη, προχωρούμε, σε στενή συνεργασία με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία των δημόσιων ΙΕΚ, των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας και της νέας δομής της παιδείας, που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά φέτος στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης».

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου θα καταβληθούν τα νέα οικογενειακά επιδόματα, το ενιαίο επίδομα στήριξης και το ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, όπως ανακοίνωσε... η διοίκηση του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).

Το ποσό που θα καταβληθεί συνολικά σε σε 497.894 δικαιούχους ανέρχεται σε 189.830.585,04 ευρώ.

Από το σύνολο των παραπάνω δικαιούχων, οι 263.306 είναι ήδη δικαιούχοι και θα τους καταβληθεί το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων για το τρίτο τρίμηνο 2013 και η δεύτερη δόση του ειδικού επιδόματος για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Οι υπόλοιποι 234.588 είναι νέοι δικαιούχοι, για τους οποίους έγινε οριστική εκκαθάριση του εντύπου Ε1 από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, συμπλήρωσαν σωστά το έντυπο Α21 και κρίθηκαν δικαιούχοι μετά τους σχετικούς ελέγχους. Στους δικαιούχους αυτούς, θα καταβληθεί το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων για τα τρία τρίμηνα 2013 και οι δύο δόσεις του Ειδικού Επιδόματος.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, θα ακολουθήσουν και άλλες καταβολές οικογενειακών επιδομάτων στους υπόλοιπους δικαιούχους, σύμφωνα με την πορεία των οριστικών εκκαθαρίσεων.

Όπως είναι γνωστό, δικαιούχοι είναι πλέον και όσοι έχουν ένα παιδί και πληρούν τα κριτήρια που θέτει ο νόμος. Αυτό που πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι, είναι να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μετά την φορολογική τους δήλωση και το έντυπο Α21 μέσω του TaxisNet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!