Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016


Δέκτης των μηνυμάτων της κοινωνίας ο αθλητισμός, δεν μπορούσε παρά να αντιδράσει στα όσα διαδραματίζονται στην Ιταλία. Έτσι το ιταλικό ποδόσφαιρο δείχνει την αλληλεγγύη του σε όλους εκείνους που έχουν πληγεί από τον καταστροφικό σεισμό.
Την Παρασκευή 26/8 λίγο πριν από την πρώτη σέντρα στην Serie B, στον αγώνα ανάμεσα στην Σπέτσια και την Σαλερνιτάνα και μετά το ένα λεπτό σιγής που κρατήθηκε, οι αρχηγοί των δύο ομάδων κάλεσαν από το μικρόφωνο τους φιλάθλους να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση χρημάτων για τα θύματα του καταστροφικού σεισμού και διάβασαν μία δήλωση, όπου ανακοινώθηκε πως όλοι οι παίκτες της Serie A, Β και Lega Pro έχουν ανοίξει έναν λογαριασμό για τα θύματα του σεισμού, υπό την εποπτεία της AIC (Ενωσης Ιταλών Ποδοσφαιριστών).
111
Θα συμμετάσχουν και οι ομάδες με το 10% των εισπράξεων τους, μαζί με πολλές άλλες μεμονωμένες πρωτοβουλίες που θα συνεισφέρουν στους ανθρώπους που έχουν πληγεί.
«Οι σύλλογοι έχουν δείξει τώρα μεγάλη ευαισθησία και ο καθένας, σύμφωνα με τη δική του θέληση, θα συνεισφέρει», δήλωσε ο πρόεδρος της Lega B, Αμπόντι, που ανακοίνωσε ότι η Lega θα είναι κοντά στους ανθρώπους που επλήγησαν από την τραγωδία.
Ο νέος ιδιοκτήτης της Ιντερ Ζανγκ Ζιντόγκ, επικεφαλής της Suning, ανακοίνωσε την απόφαση για ενίσχυση όσων έχουν πληγεί από τον σεισμό:
«Είμαστε πολύ λυπημένοι από την τραγωδία που έπληξε την καρδιά της χώρας και θα ήθελα να στείλω πρώτα απ ‘όλα τα συλλυπητήριά μας σε όσους έχουν έχασαν τους αγαπημένους τους. Για το λόγο αυτό θα δίνουμε ε 200.000 ευρώ, που θα διατεθούν για τις ενώσεις που βοηθούν τις σεισμόπληκτες περιοχές», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Αποφασίσαμε να αγοράσουμε την πλειοψηφία των μετοχών της Ίντερ, όχι μόνο επειδή ο σύλλογος είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στον κόσμο του ποδοσφαίρου, αλλά και γιατί είμαστε γοητευμένοι από μια όμορφη χώρα όπως η Ιταλία», δήλωσε ο Ζανγκ Ζιντόγκ.
Επίσης τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις ανακοίνωσε την πρόθεσή του να δωρίσει ένα μέρος από τις εισπράξεις του αγώνα Νάπολι-Μίλαν για τα θύματα του σεισμού. Ακόμα τα έσοδα από το Μουσείο της Γιουβέντους στις 28 Αυγούστου, επίσης, θα διατεθούν για τον ίδιο σκοπό.
Όσο για τους μεμονωμένους παίκτες και προπονητές, αμέτρητες είναι οι δωρεές. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έχει ήδη δημοπρατήσει ένα δείπνο μαζί του. Την ιδέα του ακολούθησαν ο πρωταθλητής του τένις Φάμπιο Φονίνι και ο μέσος της Παρί Σ.Ζ Μάρκο Βεράτι. Ο Κεντίρα της Γιουβέντους και ο Χόντα της Μίλαν, έχουν ανακοινώσει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις δωρεές τους για τα θύματα του σεισμού.
Επίσης μεταξύ των μεμονωμένων παικτών που ανέλαβαν πρωτοβουλία, είναι και ο Φραντσέσκο Τότι. Ο αρχηγός της Ρόμα έχει δωρίσει φανέλα του για τη δημοπρασία έκτακτης ανάγκης στην πλατφόρμα Charitystars.com, αφιερωμένη σε όσους έχουν πληγεί από τον σεισμό.
Επίσης στη δημοπρασία υπάρχει, μία αναμέτρηση τένις με τα νικήτρια του US Open το 2015, Φλάβια Πανέτα, ή ακόμα η φανέλα του Πάολο Ντιμπάλα που θα φορέσει στο ματς Γιουβέντους-Σεβίλλη στο Champions League.
Είναι μόλις μερικά δείγματα από τη δημοπρασία της αλληλεγγύης που ξεκίνησε στην πλατφόρμα CharityStars.com από διάσημες προσωπικότητες του αθλητισμού, στην προσπάθεια να αντληθούν κεφάλαια για τον ιταλικό Ερυθρό Σταυρό. Αλλά και εκτός ιτλικών συνόρων υπάρχουν πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις συμπαράστασης. Χθες πριν από την έναρξη της συνάντησης Μπάγερν-Βέρντερ Βρέμης, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των θυμάτων.
Σύμφωνα με έναν τελευταίο απολογισμό της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων είναι πλέον 281, από τους οποίους 221 στο Αματρίτσε, ενώ 388 τραυματίες νοσηλεύονται. Κανένας επιζήσας δεν έχει βρεθεί από την Πέμπτη.
Σήμερα στην Ιταλία είναι ημέρα εθνικού πένθους, με τις σημαίες να είναι μεσίστιες σε όλη τη χώρα για την κηδεία των θυμάτων της Αρκουάτα και της Πεσκάρα ντελ Τρόντο, που είναι μεταξύ των τριών πλέον πληγέντων περιοχών στα Απέννινα Όρη.

Εκτός από τις καινοτόμες παιδαγωγικές μεθόδους που χρησιμοποιούν οι δάσκαλοι, ο σχεδιασμός των εσωτερικών χώρων του κτιρίου έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτόν τον χαρακτηρισμό του συγκεκριμένου σχολείου. Σύμφωνα λοιπόν με το όραμα του Rosan Bosch Studio, το σχολείο χωρίς θρανία είναι γεγονός!
sxoleio xwris thrania 2 sxoleio xwris thrania 4 sxoleio xwris thrania

Έγινε και αυτό. Ο ισόβιος πρόεδρος της Ζιμπάμπουε, ο 92χρονος Ρόμπερτ Μουγκάμπε,  διέταξε τη σύλληψη όλης της Ολυμπιακής ομάδας της χώρας, επειδή δεν κατέκτησε μετάλλιο στους Αγώνες του Ρίο. Η περιπέτεια για τους αθλητές της χώρας μάλλον τώρα αρχίζει…
«Σπαταλήσαμε τα χρήματα του κράτους σε αυτά τα ποντίκια, που αποκαλούμε αθλητές. Αν δεν είσαι έτοιμος να θυσιάσεις τα πάντα για να κερδίσεις χάλκινα μετάλλια ή έστω τέταρτες και πέμπτες θέσεις, όπως οι γείτονές μας στην Μποτσουάνα, τότε γιατί σπαταλάς τα χρήματά μας;». Αυτή ήταν η χυδαία και προκλητική δήλωση του πρέδρου της χώρας.
“Αν χρειαζόμασταν ανθρώπους να πάνε στη Βραζιλία για να τραγουδήσουν τον εθνικό μας ύμνο και να κρατήσουν τη σημαία, τότε καλύτερα να στέλναμε μερικά ωραία κορίτσια και αγόρια από το πανεπιστήμιο για να μας εκπροσωπήσουν”.
Θα κάνω τα πάντα για να μοιραστούν το κόστος της προετοιμασίας τους και να πληρώσουν πίσω στην κυβέρνηση όλα τα χρήματα, ακόμα και αν χρειαστεί να περάσουν δέκα χρόνια. Τελικά, αποδείχθηκε πως πήραν ένα δάνειο για να κάνουν διακοπές στη Βραζιλία, οι άχρηστοι”. Σύνεχισε ο Μουγκάμπε, δείχνοντας το στιγνό πρόσωπο του δικτάτορα.
Σημειώνεται πως η αποστολή της Ζιμπάμπουε μετρούσε 31 αθλητές και η καλύτερη θέση που κατάφεραν να φτάσουν ήταν η όγδοη.

Η Microsoft παραδέχτηκε πρόσφατα ότι η ενημέρωση των Windows 10, που διέθεσε πριν λίγες μέρες έχει κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που εγκαταστάθηκε.
Η εταιρεία διέθεσε την ενημέρωση Windows 10 build 14393.82 για τους υπολογιστές πριν περίπου μία εβδομάδα, υποσχόμενη αρχικά ότι η έκδοση αυτή θα περιείχε διορθώσεις για το εργαλείο PowerShell.
«Εξαιτίας της έλλειψης ενός MOF αρχείου στο πακέτο της ενημέρωσης, η αναβάθμιση προκαλεί προβλήματα στο DSC (Desired State Configuration). Όλες οι DSC λειτουργίες θα έχουν ως αποτέλεσμα να προκύψει ένα σφάλμα με το μήνυμα “Invalid Property”», αναφέρει η εταιρεία σε μια ανάρτησή της.
«Επιπλέον, επειδή λείπει ένα binary στο πακέτο της ενημέρωσης προκαλείται πρόβλημα στην απομακρυσμένη πρόσβαση στο PowerShell. Η απομακρυσμένη πρόσβαση είναι ένα χαρακτηριστικό του PowerShell όπου οι εντολές που λειτουργούν μπορούν να δοθούν από κάποιο άλλο σύστημα. Συγκεκριμένα, η απομακρυσμένη πρόσβαση δεν λειτουργεί πλέον».
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα The Inquirer, η Microsoft έχει ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να διορθώσει το σφάλμα πριν από τις 30 Αυγούστου. «Λυπούμαστε για οποιαδήποτε αναστάτωση μπορεί να προκαλέσει αυτό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.
Μία ακόμα ενημέρωση που αφορά στον Internet Explorer 11 πρόκειται να γίνει διαθέσιμη σύντομα, η οποία θα περιλαμβάνει ένα διορθωτικό για το σφάλμα που έχει προκύψει με τις λειτουργίες του ποντικιού.

Ο υπεραιωνόβιος Ινδονήσιος γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 1870, σύμφωνα με τα επιβεβαιωμένα από τις ινδονησιακές αρχές χαρτιά του, και είναι ο γηραιότερος άνθρωπος που καταγράφηκε ποτέ στην ιστορία – ένας τίτλος που επισήμως ανήκει στην γαλλίδα Jeanne Calment, που έζησε μέχρι την ηλικία των 122 ετών.
Παρά την απίστευτη διάρκεια ζωής του, όμως, ο Mbah Gotho δεν επιθυμεί να παραμείνει άλλο σε αυτή τη γη. “Το μόνο που θέλω πλέον είναι να πεθάνω”, είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης αυτή την εβδομάδα. Ένα από τα εγγόνια του υποστήριξε ότι ο παππούς του προετοιμαζόταν για τον θάνατό του από όταν ήταν 122. Πριν 24 χρόνια, ο Mbah Gotho είχε αγοράσει ακόμη και τον τάφο του.
Ο 145χρονος Ινδονήσιος είναι ο μοναδικός επιζήσας από τα υπόλοιπα 10 αδέρφια του όπως επίσης και από τις τέσσερις συζύγους που είχε στη ζωή του, η τελευταία εκ των οποίων πέθανε το 1988, ενώ έχουν πεθάνει και όλα του τα παιδιά. Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας του, απάντησε: “η συνταγή είναι απλά η υπομονή”.
gireoteros1

Σαρωτικές μετακινήσεις για περισσότερους από 50.000 υπαλλήλους στο Δημόσιο στις αρχές του 2017 αναμένεται να επιφέρει η θεσμοθέτηση των νέων οργανογραμμάτων στα υπουργεία και στους εποπτευόμενους φορείς σε συνδυασμό με την ψήφιση του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας τον ερχόμενο μήνα που αναμένεται ότι θα καταθέσει στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο ο αν. υπουργός Χρ. Βερναρδάκης. Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, που επικαλείται εκτιμήσεις υψηλόβαθμων διοικητικών παραγόντων του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης αλλά και συνδικαλιστικών στελεχών, η απλοποίηση των διαδικασιών της κινητικότητας μετά την οριστικοποίηση των νέων οργανογραμμάτων θα αποτελέσει κίνητρο για τη συμμετοχή υπαλλήλων στην κινητικότητα. Ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το ποσοστό που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον αναμένεται να ξεπεράσει το 8%.
Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο θα θεσμοθετήσει το νέο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας εντός του επόμενου μήνα με το οποίο τρεις φορές το χρόνο θα προκηρύσσονται οι κενές θέσεις και θα μπορούν να διεκδικηθούν από υπαλλήλους της ίδιας ειδικότητας που θα μοριοδοτούνται μέσω ΑΣΕΠ με βάση αντικειμενικά κριτήρια. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να επιλέγουν έως 3 κενές θέσεις. Εάν όμως δεν καλυφθούν οι θέσεις τότε θα γίνεται υποχρεωτική μετακίνηση προσωπικού κυρίως για θέσεις άμεσης ανάγκης και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μέχρι ένα έτος, όπως για παράδειγμα στην Υγεία και την Παιδεία, από φορείς που υπάρχουν πλεονάσματα προσωπικού της ίδιας ειδικότητας.

Το δρόμο για ευκολότερη επιστροφή χιλιάδων συμβασιούχων στις εργασίες τους ή ακόμα και την μονιμοποίηση τους σε υπηρεσίες των Δήμων, ανοίγει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ.
Συγκεκριμένα στο άρθρο 20 με το τίτλο «Ένδικα μέσα Ο.Τ.Α», του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών «ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ Ο.Τ.Α., ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ», που βρίσκεται στη φάση της διαβούλευσης, δίνεται η δυνατότητα στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού να μην ασκήσουν ή να παραιτηθούν από ήδη ασκηθέντα ένδικα μέσα κατά αποφάσεων, με τις διατάσσεται η παραμονή ή επάνοδος εργαζομένων στην Εργασία.
Ουσιαστικά δίνεται η δυνατότητα στις Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές, να παραιτηθούν απο ένδικα μέσα – παρά τα όσα προβλέπει ο “Καλλικράτης” – που χρησιμοποιούσαν κατά προσφυγών συμβασιούχων οι οποίοι δικαιώθηκαν στα δικαστήρια είτε με προσωρινές διαταγές η ασφαλιστικά μέτρα είτε με πρωτόδικες αποφάσεις αποκτώντας το δικαίωμα να παραμείνουν η να επανέλθουν προσωρινά στην υπηρεσία τους.
Η ρύθμιση αφορά χιλιάδες συμβασιούχους οι οποίοι προσφεύγοντας στα δικαστήρια πετύχαιναν την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου με το επιχείρημα ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ωστόσο, οι Δήμοι υποχρεωμένοι απο το νόμο του “Καλλικράτη” προχωρούσαν σε εφέσεις με αποτέλεσμα αρκετοί συμβασιούχοι να έχαναν στον Αρειο Πάγο την αρχική ευνοϊκή απόφαση.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η ρύθμιση, εφόσον ψηφιστεί στη Βουλή θα επιφέρει πιθανές ευνοϊκές εξελίξεις για τουλάχιστον 3.000 συμβασιούχους σε δήμους οι οποίοι μπορεί να παραμείνουν στη θέση τους ακόμη και με προσωρινές αποφάσεις δικαστηρίων παρότι έληξαν οι συμβάσεις τους. Επίπροσθετα περίπου 2.000 συμβασιούχοι, μπορεί να τις συμβάσεις τους να μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου.
Δείτε τι προβλέπει το άρθρο 20:
1. Οι Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και τα πάσης φύσεως νομικά πρόσωπα αυτών μπορούν να μην ασκήσουν ή να παραιτηθούν από ήδη ασκηθέντα ένδικα μέσα κατά αποφάσεων, με τις οποίες διατάσσεται η παραμονή ή η επάνοδος εργαζομένων στην εργασία τους, εφόσον οι ως άνω εργαζόμενοι έχουν παραιτηθεί από οποιαδήποτε χρηματική αξίωση κατά των Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και των νομικών προσώπων αυτών, με απόφαση του καθ’ ύλην αρμόδιου οργάνου τους και κατά παρέκκλιση των άρθρων 72 και 176 του ν. 3852/2010. Στην περίπτωση αυτή, η απόφαση περί της παραίτησης από τα ένδικα μέσα, η οποία πρέπει να αναφέρεται ειδικώς στην ύπαρξη πιστώσεων στον προϋπολογισμό του φορέα για την κάλυψη της δαπάνης που προκύπτει από την άμεση συμμόρφωση προς τη δικαστική απόφαση, λαμβάνεται ύστερα από γνωμοδότηση δικηγόρου και του προϊσταμένου της οικονομικής υπηρεσίας του φορέα.
2. Αποφάσεις περί μη άσκησης ή περί παραίτησης από ένδικο μέσο στις περιπτώσεις του πρώτου εδαφίου της προηγούμενης παραγράφου, που εκδόθηκαν ως την έναρξη ισχύος του παρόντος, θεωρούνται ως προς όλες τις συνέπειές τους, νόμιμες.
3. Αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων των Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και των πάσης φύσεως νομικών προσώπων αυτών περί υποβολής προσφυγών σε διοικητικές αρχές, άσκηση, μη άσκηση ή παραίτηση από οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή μέσο, δικαστικό ή εξώδικο συμβιβασμό ή κατάργηση δίκης δεν εμπίπτουν στον υποχρεωτικό έλεγχο νομιμότητας του άρθρου 225 παρ. 1 του ν. 3852/2010 (Α’ 87).
aftodioikisi.gr

Τα μη καπνιζόμενα προϊόντα καπνού μπορεί να περιέχουν βακτήρια που είναι επικίνδυνα για την υγεία, προειδοποιούν επιστήμονες από τις ΗΠΑ.

Μεταξύ αυτών των βακτηρίων συμπεριλαμβάνονται βάκιλλοι και σταφυλόκοκκοι που προκαλούν από σοβαρές λοιμώξεις έως καρκίνο, γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Applied and Environmental Microbiology», την οποία εκδίδει η Αμερικανική Εταιρεία Μικροβιολογίας.

Όπως εξηγεί ο επικεφαλής ερευνητής δρ Στήβεν Φόλεϋ, μικροβιολόγος στο Εθνικό Κέντρο Τοξικολογικής Έρευνας (NCTR) της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA), δύο από τα βακτήρια που εντοπίστηκαν σε ορισμένα μη καπνιζόμενα προϊόντα καπνού είναι ο βάκιλλος licheniformis και ο βάκιλλος pumilus.

Τα βακτήρια αυτά μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή στους πνεύμονες και ευκαιριακές λοιμώξεις (σ.σ. έτσι λέγονται οι λοιμώξεις που προσβάλλουν ένα άτομο μόνο υπό ορισμένες ειδικές συνθήκες), λέει.

Ορισμένα άλλοι βάκιλλοι, εξ άλλου, έχουν αναγνωριστεί ως αιτιολογικοί παράγοντες σε επιδημίες διάρροιας και εμέτου, ενώ ορισμένα στελέχη σταφυλοκόκκου (ο stapphylococccus epidermidis και ο staphylococcus hominis) και άλλων βακτηρίωνμπορεί να μετατρέπουν τα νιτρικά σε νιτρώδη, οδηγώντας στο σχηματισμό καρκινογόνων ουσιών.

Ο δρ Φόλεϋ και οι συνεργάτες του λένε ότι οι ανησυχίες για τους μικροβιακούς κινδύνους από τα μη καπνιζόμενα προϊόντα καπνού πηγάζουν από το γεγονός ότι οι χρήστες τους τα κρατούν στο στόμα, σε επαφή με το εσωτερικό τοίχωμά του (τον βλεννογόνο) για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα, ώστε να έχει η νικοτίνη τη δυνατότητα να εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος.

Αυτό όμως δίνει τη δυνατότητα και στα βακτήρια του καπνού να περάσουν στον οργανισμό.

Επιπλέον, οι χρήστες των προϊόντων καπνού συχνά πάσχουν από ουλίτιδα και άλλα προβλήματα στοματικής υγείας εξαιτίας αυτής της συνήθειάς τους - και τα βακτήρια που προκαλούν την ουλίτιδα είναι γνωστό ότι μπορεί να περάσουν στο αίμα και να προκαλέσουν βλάβες στις βαλβίδες της καρδιάς.

Τα νέα ευρήματα προέρχονται από την ανάλυση δειγμάτων από 15 μη καπνιζόμενα προϊόντα καπνού ευρείας κατανάλωσης στις ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: tanea.gr
Ταινία για τη ζωή της βασίλισσας της ποπ, Μπρίτνεϊ Σπίαρς
Για τους θαυμαστές της Μπρίτνεϊ Σπίαρς τα νέα είναι περίφημα. Στα σκαριά βρίσκεται ταινία για τη ζωή της πριγκίπισσας της ποπ μουσικής, η οποία θα προβληθεί από το δίκτυο Lifetime μέσα στο 2017.
Ο τίτλος είναι απλά «Μπρίτνεϊ» και το διάρκειας δύο ωρών βιογραφικό φιλμ θα καλύψει τα πάντα. Από τα πρώτα βήματα της Σπίαρς όταν ήταν μικρό κορίτσι στη Λουιζιάνα, μέχρι τον δεσμό της με τον Τζάστιν Τίμπερλέικ, τη μητρότητα έως και την περίεργη απόφαση της να ξυρίσει το κεφάλι της το 2007.
Η ηθοποιός που θα υποδυθεί την Μπρίτνεϊ έχει ήδη βρεθεί. Είναι η Αυστραλή Νατάσα Μπασέτ, η οποία συστήθηκε στο ευρύ κοινό με τη συμμετοχή της στην ταινία «Χαίρε, Καίσαρ!» των αδελφών Κοέν.
Η σύνοψη του φιλμ, που δόθηκε στη δημοσιότητα, θέτει και το σκηνικό (δηλαδή, τι να περιμένουμε): «Με τραγικό τρόπο κι ενώ το αστέρι της Μπρίτνεϊ εξακολουθεί να λάμπει, η ιδιωτική της ζωή καταρρέει μετά το διαζύγιο των γονιών τςη και τον χωρισμό της με τον Τζάστιν που έγινε πρώτο θέμα στις ταμπλόιντ. Η συμπεριφορά της σύντομα επισκιάζει την επιτυχία της σαν είδωλο της ποπ μουσικής. Ένας σύντομος γάμος με τον παιδικό της φίλο και ένας δεύτερος αποτυχημένος γάμος με τον χορευτή Κέβιν Φέντερλάιν μονοπωλούν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης».
Κι ερχόμαστε στο δια ταύτα: «Παρά τα προβλήματα του παρελθόντος, η Μπρίτνεϊ αντεπιτίθεται για να αποκαταστήσει και πάλι την καριέρα της, αποδεικνύοντας σε όλους ότι είναι μια διαχρονική δύναμη στην ψυχαγωγία».
Τα νέα για την ταινία «Μπρίτνεϊ» συμπίπτουν με την κυκλοφορία του δέκατου άλμπουμ της με τίτλο «Glory».

Μία νέα εφαρμογή, η οποία προορίζεται κυρίως για μαθητές, εισήγαγε πρόσφατα το Facebook στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Η εφαρμογή με την ονομασία Lifestage, η οποία προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο για συσκευές Apple στις ΗΠΑ, παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες να ανεβάζουν φωτογραφίες και βίντεο που βασίζονται γύρω από τα συναισθήματά τους. Αυτά στη συνέχεια μετατρέπονται σε βίντεο προφίλ.

Όλες οι αναρτήσεις είναι δημόσιες και δεν υπάρχουν ρυθμίσεις για τον περιορισμό της προβολής του εκάστοτε προφίλ.

Η ιδέα πίσω από αυτή την εφαρμογή είναι μαθητές του ίδιου σχολείου να μπορούν να βρίσκουν ο ένας τον άλλον, δήλωσε ο δημιουργός της, ο 19χρονος Μάικλ Σέιμαν.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC επικαλούμενο στατιστικές της ιστοσελίδας Statista, μόλις το 8% του συνόλου των χρηστών του Facebook στις ΗΠΑ είναι παιδιά ηλικίας μεταξύ 13 και 19 ετών.

Ο Σέιμαν έγραψε σε ανάρτησή του σχετικά με την εφαρμογή ότι αυτή βασίζεται στην αρχική ιδέα του Facebook.

«Πίσω στο 2004, η όλη ιδέα του Facebook ήταν το ‘ποιος είμαι'. Μπορούσα να δημοσιεύσω τη σχέση μου. Να μοιραστώ με άλλους τα αγαπημένα μου είδη μουσικής. Και ήταν κυρίως να μπορώ να εκφράζομαι», αναφέρει στην ανάρτησή του.

«Σήμερα, το Facebook έχει εξελιχθεί σε τόσα πολλά παραπάνω, αφού μας παρέχεται η δυνατότητα να εξερευνήσουμε από την αρχή την έννοια του "ποιος είμαι"».

Ωστόσο, ο καθηγητής Μπέρνι Χόγκαν του Ινστιτούτου για το Διαδίκτυο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, δήλωσε στο BBC ότι η έλλειψη ρυθμίσεων για τα προσωπικά δεδομένα στην εφαρμογή θα μπορούσε να αποδειχθεί μη δημοφιλής.

«Η έλλειψη ρυθμίσεων απορρήτου σε αυτή την εφαρμογή, στην προκειμένη έκδοσή της, είναι ενδεικτική της ιδεολογίας του Facebook, η οποία είναι να παραμένουν οι χρήστες όσο το δυνατόν περισσότερο ανοιχτοί και συνδεδεμένοι», δήλωσε ο ίδιος.

«Από την πλευρά τους αυτό αποτελεί μια φοβερή ιδέα αλλά ορισμένες φορές το να είσαι τόσο ανοιχτός μπορεί να αποβεί εμπόδιο στον τρόπο που συνδέεσαι.

Αυτό το γνωρίζουν ήδη καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρνούνται να μοιραστούν τις προσωπικές τους πληροφορίες αν πρέπει να είναι εντελώς δημόσια.

Ωστόσο, φαίνεται ότι οι άνθρωποι του Facebook προσπαθούν για μια ακόμη φορά να ξεπεράσουν τα όρια του τι πιστεύουμε ότι είναι κατάλληλο να μοιραζόμαστε στο Διαδίκτυο και μετά οι ίδιοι κάνουν πίσω όταν αντιμετωπίζουν δημόσια κριτική».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολλά νησιά τόλμησαν να υποστηρίξουν πως είναι τα μικρότερα στον κόσμο, λίγα όμως κατάφεραν να πάρουν την επίσημη έγκριση.

Ο λόγος για το Bishop Rock (Βράχος του Επισκόπου), που είναι το μικρότερο νησί στον κόσμο και έχει την επίσημη παραδοχή, αφού μπήκε στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Πρόκειται για μια μικρή βραχώδη νησίδα, που βρίσκεται 4 χιλιόμετρα δυτικά των νήσων Scilly στην Κορνουάλη της Μεγάλης Βρετανίας. Πάνω στο μικρότερο νησί του κόσμου δεν θα βρεις τίποτα άλλο πέρα από έναν μεγάλο φάρο.

Σύμφωνα με τα ιστορικά γεγονότα, οι βράχοι γύρω από τα νησιά Scilly προκάλεσαν πολλά ναυάγια κατά τη διάρκεια των ετών, όμως το 1707 αποφάσισαν να φωτίσουν τα νησιά για να αποφευχθούν άλλα ατυχήματα.

Την πρωτοβουλία αυτή πήραν μετά το ναυάγιο του βρετανικού πλοίου με καπετάνιο τον Sir Cloudesley και 2.000 άνδρες.

Γι` αυτό το λόγο κατασκευάστηκε ο φάρος πάνω στο νησί, ενώ το 1976 προστέθηκε ένα ελικοδρόμιο. Το 1992 έφυγε ο τελευταίος φύλακας από το φάρο, ο οποίος έχει δέκα ορόφους και μπορούν να διαμείνουν εδώ μέχρι τέσσερις επισκέπτες για μία έως και τρεις εβδομάδες.

Πηγή: perierga.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!