Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Οι 20 πιο επικίνδυνες χώρες για διακοπές
Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ αξιολόγησε 136 χώρες-τουριστικούς προορισμούς ως προς την ασφάλεια τους.
Συγκεκριμένα έλαβε υπόψη τους κινδύνους που διατρέχουν τουρίστες και επιχειρηματικοί επισκέπτες κατά τη διάρκεια της διαμονής τους.
Οι παρακάτω 20 χώρες αποτελούν τους πιο επικίνδυνους προορισμούς στον κόσμο, με την ασφάλεια σε αυτές να βρίσκεται στο ναδίρ.
20. Κονγκό
19. Ταϊλάνδη
18. Τζαμάικα
17. Νότια Αφρική
16. Γουατεμάλα
15. Τσαντ
14. Μπαγκλαντές
13. Μαλί
12. Λίβανος
11. Φιλιππίνες
10. Ουκρανία
9. Ονδούρα
8. Κένυα
7. Αίγυπτος
6. Βενεζουέλα
5. Νιγηρία
4. Πακιστάν
3. Ελ Σαλβαδόρ
2. Υεμένη
1. Κολομβία

 
Σοβαρά τραυματισμένος ο πρώην παρουσιαστής του Top Gear, Richard Hammond
Σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε σήμερα σε νοσοκομείο στην Ελβετία ο διάσημος Βρετανός παρουσιαστής Richard Hammond, μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια αγώνα αυτοκινήτων σε ορεινή περιοχή της χώρας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα 20 Minuten, το όχημα το οποίο φέρεται να οδηγούσε o 47χρονος πρώην παρουσιαστής της πετυχημένης εκπομπής του Top Gear τυλίχθηκε για άγνωστο ακόμη λόγο στις φλόγες κατά τη διάρκεια της κούρσας Bergrennen Hemberg, σε ορεινό δρόμο που ήταν κλειστός για τον αγώνα.
Φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο δείχνουν ένα όχημα να έχει ανατραπεί και να έχει καεί, δίπλα σε δρόμο της περιοχής St. Gallen.
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι ο τραυματισμένος οδηγός μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του.
O Jeremy Clarkson έγραψε στο Twitter: Ήταν το μεγαλύτερο τρακάρισμα που έχω δει ποτε και το πιο τρομακτικό. Αλλά σαν από θαύμα ο Richard είναι σχεδόν ΟΚ.
Ο Hammond βρίσκεται στην Ελβετία για τα γυρίσματα της σειράς The Grand Tour, στην οποία πρωταγωνιστεί με τους πρώην συμπαρουσιαστές του Jeremy Clarkson και James May. Ο επίσημος λογαριασμός της εκπομπής στο twitter έκανε επίσης μια ανάρτηση σχετικά με το συμβάν, περιλαμβάνοντας φωτογραφίες από το σημείο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Hammond τραυματίζεται σοβαρά σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Τον Σεπτέμβριο του 2006, το όχημά του είχε συγκρουστεί με ταχύτητα 130 χλμ/ώρα, με αποτέλεσμα ο Hammond να υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που οδήγησαν σε προσωρινή απώλεια μνήμης και κατάθλιψη.
Ο Hammond έγινε γνωστός από την συμπαρουσίαση της εκπομπής αυτοκινήτου Top Gear με τους Jeremy Clarkson και James May, καθώς επίσης και από την παρουσίαση των πρώτων τεσσάρων κύκλων της εκπομπής Brainiac: Science Abuse στον τηλεοπτικό σταθμό Sky1.

 
Από ποια ηλικία και γιατί αρχίζει να μικραίνει το πeος
Δεν φτάνουν όσα άγχη έχουν οι άνδρες γύρω από τον ανδρισμό τους, τώρα έρχεται να προστεθεί και διαπίστωση των επιστημόνων, ότι όσο περνούν τα χρόνια μικραίνει το μήκος και η διάμετρος του πέους.
Σύμφωνα με έρευνες, όταν ο άνδρας περνάει την σεξουαλική του ακμή (περίπου στα 30 του χρόνια ζωής) και οδεύει προς την μέση ηλικία, τότε μεταξύ των 40 και των 70 ετών, το ποσοστό των ικανών ανδρών πέφτει από το 60% στο 30%.
Εκτός από το μέγεθος, αλλάζει και το χρώμα και η τριχοφυία στη περιοχή. Συγκεκριμένα, τα πέη όσων αυξάνεται το βάρος μετά τα 30 μπορούν να χάσουν μέχρι και 2,5 εκατ. σε μήκος.
«Ένα μεγάλο μαξιλάρι λίπους πριν το εφηβαίο κάνει το πέος να μοιάζει κοντύτερο», λένε οι ερευνητές. Πολλοί διατροφολόγοι παρακινούν τους υπέρβαρους ασθενείς τους, λέγοντάς τους πως θα τους φανεί σαν να κέρδισαν έως και 2,5 εκατοστά σε μήκος στο πέος τους, απλά χάνοντας βάρος.
Επιπλέον σ’ αυτή την εμφανή συρρίκνωση (η οποία είναι αναστρέψιμη) το πέος τείνει να παθαίνει και μια πραγματική (και μη αναστρέψιμη) μείωση μεγέθους. Η μείωση –και σε μήκος και σε πάχος- τυπικά δεν είναι δραματική, όμως μπορεί να είναι διακριτή. «Αν το πέος ενός άνδρα σε στύση είναι 15 εκατοστά όταν είναι στα 30, μπορεί να είναι 12,5 ή 14 όταν φτάσει τα 60 ή 70», υποστηρίζουν οι ειδικοί.
Τι προκαλεί τη σμίκρυνση του πέους; Τουλάχιστον δύο μηχανισμοί ευθύνονται, λένε οι ειδικοί. Ο ένας είναι η αργή εναπόθεση λιπαρών ουσιών (πλακών) μέσα σε μικροσκοπικές αρτηρίες του πέους, που εμποδίζουν τη ροή του αίματος στο όργανο. Η διαδικασία αυτή -γνωστή και ως αθηροσκλήρωση- είναι η ίδια που συμβάλλει στην έμφραξη μέσα στις στεφανιαίες αρτηρίες, που είναι κύρια αιτία καρδιακής προσβολής.
Ένας άλλος μηχανισμός που ευθύνεται είναι η σταδιακή συσσώρευση σχετικά ανελαστικού κολλαγόνου (ουλώδους ιστού) μέσα στην ελαστικά ινώδη θήκη που περιβάλλει τα σηραγγώδη σώματα. Οι στύσεις συμβαίνουν όταν αυτά γεμίσουν με αίμα. Οι αποφράξεις των αρτηριών του πέους -και των σηραγγωδών σωμάτων- σημαίνουν μικρότερες στύσεις.

 
Λάθη που κάνουμε και φεύγουν τα Σαβ/κα χωρίς να το καταλάβουμε!
Φεύγεις από τη δουλειά Παρασκευή απόγευμα και κάνεις σχέδια για το πιο τέλειο Σαβ/κο της ζωή σου. Τελικά καταλήγεις να πηγαίνεις από καναπέ σε καναπέ, και να μη σε έχει δει ήλιος δυο ολόκληρες μέρες. Έχει τύχει σε όλους και αυτά είναι μερικά λάθη που κάνουμε και χάνεται το Σαβ/κο:
  1. Δεν κάνετε τίποτα την Παρασκευή. Μεταφέρετε τα πάντα για το Σαβ/κο και έτσι μειώνετε το προσωπικό σας χρόνο.
  2. Πίνετε πάρα πολύ. Λόγω hangover, χάνετε την επόμενη ημέρα, αφού ο οργανισμός υπολειτουργεί, για να αποκαταστήσει την χθεσινή ζημιά που σας έκανε το αλκοόλ.
  3. Παίρνετε δουλειά για το σπίτι. Οι ρυθμοί το Σαβ/κο είναι τελείως διαφορετικοί, και μια εργασία που μπορεί να κρατήσει μία ώρα, όταν βρίσκεσαι στον εργασιακό χώρο, στο σπίτι θα κρατήσει τουλάχιστον το διπλάσιο χρόνο.
  4. Κοιμάστε παραπάνω από τις υπόλοιπες ημέρες. Κάτι που απορυθμίζει τον οργανισμό σας, και εκ των πραγμάτων σας στερεί ώρες που θα μπορούσατε να εκμεταλλευτείτε αλλιώς.
  5. Δεν εκμεταλλεύστε την Κυριακή, για να είστε ξεκούραστοι τη Δευτέρα. Η Κυριακή πρέπει να είναι η δεύτερη ευκαιρία στο Σάββατό σας. Μη την βλέπετε σαν εισαγωγή στην εβδομάδα που μπαίνει.
  6. Κλείστε τις ηλεκτρικές συσκευές. Κινητά, υπολογιστές και dvd, σας αποσπούν την προσοχή σας, και χάνετε την αίσθηση του χρόνου.

 

Το καινοτομικό Citroen C4 Cactus, που τάραξε τα νερά στην αναπτυσσόμενη κατηγορία των crossover, τώρα προσφέρεται με νέα καλούδια.

Πλέον είναι στάνταρ το προηγμένο σύστημα Grip Control στις εκδόσεις PureTech 110 ίππων Turbo και ντίζελ BlueHDi 100 ίππων.

Το σύστημα Grip Control ελέγχει και προσαρμόζει την περιστροφή των μπροστινών τροχών του αυτοκινήτου, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα κίνησης κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Πιο συγκεκριμένα, διαθέτει τις παρακάτω λειτουργίες: Κίνηση σε κανονικές συνθήκες. Κίνηση σε χιονισμένο δρόμο. Κίνηση στην άμμο.

Προσομοίωση λειτουργίας διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης για κίνηση σε λάσπη, βρεγμένο γρασίδι κ.ά. Για τις ανάγκες κίνησης εκτός δρόμου, το γαλλικό αυτοκίνητο εξοπλίζεται με ειδικά ελαστικά 4 seasons Mud & Snow.

Οι επιλογές για το Grip Control: Standard: Για οδήγηση στην εξοχή, σε ηλιόλουστες παραλιακές διαδρομές, στον αυτοκινητόδρομο ή στο κέντρο της πόλης.

Sand: Για ευκολότερη οδήγηση σε δρόμους με άμμο. Off road: Για οδήγηση με περισσότερη ασφάλεια σε ολισθηρά οδοστρώματα (λάσπη, βρεγμένο χορτάρι, χωματόδρομο).

Snow: Για τους δρόμους που οδηγούν στα χιονοδρομικά κέντρα. ESP Off: Για την απενεργοποίηση του συστήματος ESP.

Η Citroen σχεδίασε το πακέτο προωθητικών ενεργειών Respect, το οποίο προσφέρει όφελος εξοπλισμού έως 1.900 ευρώ ανάλογα με την έκδοση.

Παρέχονται: Navigation, κάμερα οπισθοπορείας, Grip Control, ζάντες αλουμινίου 17’’ Cross Bi-ton.

Το C4 Cactus έχει αρχική τιμή 13.990 ευρώ.
real.gr

Μαθητές δημοτικού σχολείου στην πόλη Γκρίνβιλ, στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ, διδάσκονται εκτός από τα μαθήματα, πώς να ντύνονται, τι να φοράνε και πώς να τρώνε.

Είναι τα μέλη της «Λέσχης των Τζέντλεμαν», της πιο δημοφιλούς ομάδας του σχολείου Thomas E. Kerns και είναι μαθητές Δ’ και Ε’ τάξης.

Η «Λέσχη των Τζέντλεμαν δεν σού διδάσκει μόνο πώς να φέρεσαι σαν τζέντλεμαν» ανέφερε ο Ελάια Σανκς, μαθητής της Ε’ τάξης σε ρεπορτάζ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS.

«Σού μαθαίνει πώς να σέβεσαι τους άλλους και να τους συμπεριφέρεσαι, όπως θέλεις οι άλλοι να σου συμπεριφέρνονται» πρόσθεσε ο 10χρονος Γκάβιν Κέρτις

«Να αγαπάς τον εαυτό σου. Να αποδέχεσαι τον εαυτό σου, το ποιος είσαι και να μην αφήνεις κανέναν να μπει εμπόδιο σε αυτό» σημείωσε ο Σανκς επαναλαμβάνοντας τα όσα μαθαίνουν οι τζέντλεμαν.

«Νομίζω ότι η Λέσχη Τζέντλεμαν επηρεάζει αυτά τα νεαρά αγόρια, καθώς τούς δίνει την αίσθηση ότι ανήκουν κάπου», δήλωσε ο Μαρκ Άνταμς, ο οποίος δημιούργησε την ομάδα πέρσι.

«Θεωρούμε τη Λέσχη προετοιμασία για τις ακαδημαϊκές σπουδές, προετοιμασία για καλή συμπεριφορά, προετοιμασία για την ιδιότητα του πολίτη, επειδή είναι ευθύνη μας να τους προετοιμάζουμε για το επόμενο επίπεδο» υπογράμμισε.

Η ομάδα συναντάται κάθε Παρασκευή και διδάσκεται μαθήματα πραγματικής ζωής, από δράσεις καθαρισμού της γειτονιάς έως το πότισμα φυτών.

«Το φαγητό είναι εξαιρετικά καλό» είπε ένας μαθητής. Δύο φορές τον χρόνο οι μικροί τζέντλεμαν απολαμβάνουν ένα γκουρμέ γεύμα τριών πιάτων.

«Λίγες φορές στη ζωή μας θα έχουμε τη δυνατότητα να ευχαριστηθούμε τέτοιο γεύμα» ανέφερε ο Κέρτις, ο οποίος προέρχεται από περιοχή του Γκρίνβιλ, στην οποία κατοικούν οικογένειες χαμηλού εισοδήματος.

Ο Κέρτις θέλει να γίνει δικηγόρος όταν μεγαλώσει. Ο συμμαθητής του Ελάια Σανκς γράφει τραγούδια και η «Λέσχη Τζέντλεμαν» τον βοηθά πολύ.

«Μού δίνει την αυτοπεποίθηση να το κάνω, γιατί αν δεν είχα την εμπιστοσύνη, δεν θα κρατούσα το μολύβι και το μολύβι δεν θα πήγαινε στο χαρτί» είπε.

«Παλιά έμπλεκα συνεχώς σε φασαρίες» ανέφερε ο Χοσέ Χερνάντεζ Μάνουελ. «Αλλά όταν άκουσα για τη Λέσχη των Τζέντλεμαν, έγινα μέλος. Μετά την πρώτη συνάντηση που είχαμε, αισθάνθηκα καλύτερα, άρχισα να παίρνω καλύτερους βαθμούς στο σχολείο», διευκρίνισε.

«Οι καλές επιδόσεις στα μαθήματα οφείλονται κυρίως στη σκληρή δουλειά και είμαι περήφανος για τα επιτεύγματά τους» είπε ο εμπνευστής της Λέσχης Μαρκ Άνταμς.
Νέα απρέπεια Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά την κατάθεση στεφανιών στο Δίστομο
Ένα απαράδεκτο περιστατικό φέρεται να έλαβε χώρα στην επίσημη τελετή μνήμης του Δήμου Διστόμου για την επέτειο της σφαγής από τους Ναζί. Όπως καταγγέλλει ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιχείρησε να εμποδίσει τον Γερμανό πρέσβη να καταθέσει στεφάνι.
Τότε φέρεται να παρενέβη ο Μανώλης Γλέζος που, σύμφωνα με τον Μαυρωτά, πήρε από το χέρι τον Γερμανό πρέσβη, για να παρακάμψει την πρώην Πρόεδρο της Βουλής.
Πριν λίγο, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας με εκτενή της ανάρτηση, εξήγησε την πράξη της:

 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!