Σάββατο 12 Αυγούστου 2017


Τζέιν Φόντα και Ρόμπερτ Ρέντφορντ ξαναερωτεύονται πενήντα χρόνια μετά την ταινία «Ξυπόλυτοι στο Πάρκο», που υποδύονταν ένα ζευγάρι νεόνυμφων.

Οι μεγάλοι σταρ του Χόλιγουντ ύστερα από αμέτρητους ρόλους και έχοντας ο καθένας από δύο Όσκαρ επανενώθηκαν, σε μια διαφορετική ιστορία αγάπης, στην ταινία «Οι ψυχές μας τη νύχτα» (Οur souls at night), που κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 29 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για τη μεταφορά του μπεστ σέλερ του Κεντ Χάρουφ από τους σεναριογράφους Σκοτ Νιουσταντερ και Μάικλ Βέμπερ.

Στην ταινία, η Τζέιν Φόντα είναι η Άντι Μουρ. Μια χήρα που ζει στην μικρή πόλη του Κολοράντο και βρίσκει την αγάπη στο πρόσωπο του γείτονά της και επίσης χήρου, Λούις Γουότερς (Ρόμπερτ Ρέντφορντ).

«Οι ψυχές μας τη νύχτα» είναι η τέταρτη ταινία στην οποία παίζουν μαζί η Τζέιν Φόντα και ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ. Σε μια συνέντευξη τον περασμένο Μάρτιο, η Φόντα ομολόγησε ότι κάθε φορά που συνεργάζεται με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ, τον ερωτεύεται.

Περίπου 3,5 εκατομμύρια πολίτες έκαναν αίτηση να καταταγούν στον βορειοκορεατικό στρατό για να πολεμήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρουν βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.
Οι Βορειοκορεάτες, ανάμεσα στους οποίους φοιτητές, εργάτες και απόστρατοι στρατιωτικοί, ζητούν να καταταγούν ή να επιστρέψουν στις ένοπλες δυνάμεις μετά τις δηλώσεις της βορειοκορεατικής κυβέρνησης ότι θα προβεί σε αντίποινα εναντίον των ΗΠΑ λόγω των νέων κυρώσεων σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας του βορειοκορεατικού Κόμματος των Εργατών Rodong Sinmun.
Την περασμένη εβδομάδα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε ομόφωνα την Απόφαση 2371, με την οποία καθίστανται αυστηρότερες οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Βόρεια Κορέα ως απάντηση για τις πρόσφατες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων από την Πιονγκγιάνγκ.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσαν την Τετάρτη πως σχεδιάζουν μια πυραυλική επίθεση κοντά στο νησί Γκουάμ, που αποτελεί έδαφος των ΗΠΑ, στον Ειρηνικό Ωκεανό, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε την Πιονγκγιάνγκ με «πυρ και οργή». Στο Γκουάμ υπάρχουν αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις.

Ο Γισραέλ Κρίσταλ, που επέζησε από το Ολοκαύτωμα και είχε αναγνωριστεί από το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο, απεβίωσε την Παρασκευή σε ηλικία 113 ετών, μετέδωσαν ισραηλινά ΜΜΕ.
Ο Κρίσταλ είχε γεννηθεί την 15η Σεπτεμβρίου 1903 στο Ζαρνόβ της σημερινής Πολωνίας, τρεις μήνες προτού οι αδελφοί Ράιτ πετάξουν για πρώτη φορά με ηλεκτροκίνητο αεροσκάφος.
«Ο Γισραέλ Κρίσταλ (…) απεβίωσε την Παρασκευή, έναν μήνα πριν από τα 114α του γενέθλια» έγραψε η εφημερίδα Haaretz στη διαδικτυακή της έκδοση. Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο Ynet, είχε δύο παιδιά, εννέα εγγόνια και 32 δισέγγονα. Το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες τον καταχώρισε ως τον γηραιότερο άνδρα του πλανήτη τον Μάρτιο του 2016.
Ο Κρίσταλ επέζησε του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και έζησε στο Λοτζ, στην Πολωνία, έως τη ναζιστική εισβολή το 1939. Εκτοπίστηκε με την οικογένειά του στο γκέτο της πόλης.
Τέσσερα χρόνια μετά, εστάλη στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς.
Έχασε τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά στο Ολοκαύτωμα, εκείνος όμως επέζησε. Ζύγιζε μόλις 37 κιλά, σύμφωνα με το Γκίνες, όταν οι συμμαχικές δυνάμεις απελευθέρωσαν τους κρατουμένους των στρατοπέδων.
Μοναδικός επιζών από την οικογένειά του, ο Κρίσταλ μετανάστευσε στη Χάιφα, στο βόρειο Ισραήλ, με τη δεύτερη σύζυγό του και τον γιο του, το 1950. Ήταν ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου ως τη σύνταξή του.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!