Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

 

Πολύ υψηλή θα είναι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης φέτος. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συνεχίσει να αυξάνεται όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία διάθεσης του.

Για το πετρέλαιο θέρμανσης και τις τιμές που θα κυμανθεί φέτος μίλησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου.

Συγκεκριμένα, βρέθηκε καλεσμένος στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ και στην εκπομπή «Στο Πρώτο αλλιώς» με τη Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα.

Σε ερώτηση για το πετρέλαιο θέρμανσης, είπε: «Από τον Ιανουάριο είχαμε μικρές αλλά σταθερές αυξήσεις σε καθημερινή βάση, και έτσι αθροιστικά φτάσαμε σε ένα σημείο να έχουμε υπερβεί το 20% στην αύξηση της τιμής του καυσίμου στο διυλισμένο προϊόν».

Ενώ στη συνέχεια εξήγησε: «το αργό πετρέλαιο επιβαρύνει το διυλισμένο στο κομμάτι του προ φόρων. Άρα έχουμε και κάποιους υψηλούς ειδικούς φόρους κατανάλωσης και τον ΦΠΑ που επιβαρύνουν την τιμή, αλλά στην τιμή των προ φόρων έχει επιβαρυνθεί αρκετά».

Μάλιστα ο κ. Ασμάτογλου τόνισε ότι αν η διάθεση άρχιζε σήμερα, Τρίτη (7/9), η τιμή θα ήταν στα 80 λεπτά το λίτρο, ωστόσο στις 15 Οκτωβρίου που αναμένεται ο ίδιος να αρχίσει η διάθεση, ανέφερε ότι θα ξεκινήσει στα μεγάλα αστικά κέντρα από 1,020 ευρώ έως 1,050 ευρώ το λίτρο, δηλαδή, περίπου 1.020 με 1.050 ευρώ τα χίλια λίτρα.

 

Οι δισεκατομμυριούχοι Τζεφ Μπέζος και Γιούρι Μίλνερ χρηματοδοτούν μια νεοσύστατη εταιρεία βιοτεχνολογίας με στόχο να ανακαλύψουν έναν τρόπο για να αντιστρέψουν τη γήρανση.

Το Alto Labs ιδρύθηκε νωρίτερα φέτος και έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 270 εκατομμύρια δολάρια για να εξετάσει τις δυνατότητες της τεχνολογίας επαναπρογραμματισμού κυττάρων ώστε να γυρίσει το χρόνο πίσω στα ζώα και ενδεχομένως στους ανθρώπους.

Διάσημα ονόματα στον τομέα της βιοτεχνολογίας συμμετέχουν στην εταιρεία

Μπέζος και Μίλνερ έχουν επενδύσει ξανά σε εταιρείες που αναζητούν λύσεις αντιγήρανσης

Ο 57χρονος Τζεφ Μπέζος, ο οποίος εκτιμάται ότι έχει περιουσία που ανέρχεται σε 200 δισεκατομμύρια δολάρια, πιστεύεται ότι είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έχει επενδύσει στην αντιγηραντική εταιρεία Unity Biotechnology.

Ο 59χρονος Μίλνερ, που έκανε περιουσία ύψους περίπου 4,8 δισεκατομμυριούχων δολαρίων επενδύοντας σε εταιρείες τεχνολογίας και είναι συνιδρυτής της διαδικτυακής εταιρείας Mail.Ru, έχει χρηματοδοτήσει τον τελευταίο χρόνο έρευνα μακροζωίας μέσω του ιδρύματος Γαλαξία.

 

Πόσα βήματα την ημέρα είναι ιδανικά για την υγείας μας και μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου κατά 70%;

Μέχρι σήμερα τα 10 χιλιάδες βήματα αποτελούσαν τον χρυσό κανόνα.

Τα δεδομένα φαίνεται να αλλάζουν.

Ακόμα και 7.000 βήματα την ημέρα είναι αρκετά για να μειώσουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία εώς και 50-70% σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευμένα ερευνητικά στοιχεία στο JAMA Network Open.

Η έρευνα με επικεφαλής την Amanda Paluch, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Κινησιολογίας του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, αφορούσε τόσο γυναίκες όσο και άντρες της μέσης ηλικίας, με μια επανεξέταση 11 χρόνια μετά την αρχική εκτίμηση.

Ενδιαφέρον είναι επίσης και το γεγονός ότι το γρηγορότερο περπάτημα δεν έπαιξε κάποιο ρόλο στον κίνδυνο θανάτου, ούτε όμως και ο αριθμός των βημάτων ανά κάθε λεπτό.

Πάντως, σύμφωνα με ένα άλλο ειδικό τον Michael Massoomi, στόχος θα πρέπει να είναι να προσπαθήσουμε να κάνουμε περισσότερα βήματα από την προηγούμενη μέρα: «Εάν βαδίζετε καθημερινά για λιγότερα από 5.000 βήματα, προσπαθήσετε να τα αυξήσετε στα 6.000 βήματα».

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!