Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018


Πόσες φορές έχετε σκεφτεί μετά από αρκετό χρόνο αναμονής σε κάποιο internet καφέ ότι αν η χρέωση ήταν ανά λεπτό τα πράγματα θα ήταν κάπως διαφορετικά; Ε, λοιπόν, στο Μπρούκλιν όχι μόνο το σκέφτηκαν, αλλά το έκαναν και πράξη.
Οι ιδιοκτήτες του καφέ Glasshour στο Ουίλιαμσμπεργκ του Μπρούκλιν ισχυρίζονται ότι δημιούργησαν το πρώτο «αντι-καφέ»- όπως το αποκαλούν- στο οποίο οι πελάτες πληρώνουν για την πρώτη ώρα παραμονής τους στο καφέ 6 δολάρια, ενώ στη συνέχεια χρεώνονται 10 cents ανά λεπτό και αυτό ισχύει μέχρι και 4 ώρες παραμονής. Αυτό σημαίνει προφανώς ότι το μέγιστο ποσό που κάθε πελάτης πληρώνει φτάνει τα 24 δολάρια.
Βέβαια, το εν λόγω «αντι-καφέ» προσφέρει στους πελάτες του καθ’ όλο το χρονικό διάστημα παραμονής τους άφθονο καφέ ή τσάι και σνακ που θα απολαμβάνουν κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους στο διαδίκτυο από τον υπολογιστή ή το κινητό τους. Βέβαια υπάρχει και άφθονος «αντιπερισπασμός» με μια ποικιλία από επιτραπέζια παιχνίδια. Η ιδέα πάντως φαίνεται να χαίρει θερμής ανταπόκρισης από το κοινό με τον κόσμο να συρρέει έξω από το καφέ καθημερινά.
Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τα κινητά τηλέφωνα που ξέραμε μέχρι σήμερα
Καταιγιστικές αλλαγές, πολλές από τις οποίες είναι ήδη ορατές στην καθημερινότητα μας επιφέρει η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης (artificial intelligence ή εν συντομία AI).
Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, οι αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης βρίσκονται σχεδόν παντού γύρω μας: από την αγορά ενός προϊόντος, την παρακολούθηση μίας ταινίας και τους ψηφιακούς προσωπικούς βοηθούς, μέχρι τα ρομπότ, τα αυτόνομα οχήματα και τις διαγνώσεις ασθενειών και παθήσεων.
Ειδικότερα όπως αναφέρεται στη Λευκή Βίβλο "Mobile AI and the Future of Intelligent Devices" που συνέταξε η εταιρία αναλύσεων International Data Corporation (IDC) και χρηματοδότησε η Huawei, η τεχνητή νοημοσύνη "θα γίνει ένα σύμβολο, όπως ακριβώς ήταν και η ατμομηχανή στην έναρξη της Βιομηχανικής Επανάστασης".
Η πλειοψηφία του κόσμου θα είναι χρήστες έξυπνων κινητών (smartphone).
Πέραν κλάδων όπως οι κατασκευές, το λιανεμπόριο και η υγεία, η τεχνητή νοημοσύνη θα επηρεάσει σημαντικά και το μέλλον των προσωπικών υπολογιστών.
Σύμφωνα με τη Λευκή Βίβλο της IDC, η πλατφόρμα που θα επωφεληθεί περισσότερο από τη διείσδυση της τεχνητής νοημοσύνης είναι τα έξυπνα κινητά (smartphones).
Αναλυτικότερα οι εκτιμήσεις της IDC θέλουν τους χρήστες smartphones να αποτελούν το 2021 το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού. Το γεγονός πως το 2016 πωλήθηκαν για κάθε υπολογιστή 5,6 έξυπνα κινητά, είναι ενδεικτικό της τάσης αυτής.
Τα έξυπνα κινητά έχουν ήδη αλλάξει σημαντικά όχι μόνο τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές αλληλεπιδρούν με τους υπολογιστές, αλλά και την ίδια την αγορά τους την τελευταία δεκαετία.
Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εξέλιξη των mobile εφαρμογών οι οποίες είναι πλέον σε θέση να εκμεταλλεύονται τη δύναμη του cloud, τις υπηρεσίες τοποθεσίας, τους κωδικούς QR και τις δυνατότητες των καμερών των συσκευών.
Τα στοιχεία αυτά, όπως αναφέρεται στην μελέτη, που θεωρούνται πια "εκ των ων ουκ άνευ" άνοιξαν νέους ορίζοντες, δημιουργώντας νέες αγορές όπως αυτή της ανάπτυξης mobile εφαρμογών.
Οι τελευταίες αποτελούν σήμερα παράγοντα που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τους κατασκευαστές smartphones -λειτουργικά συστήματα και πλατφόρμες δίχως εφαρμογές επαρκούς ποσότητας και ποιότητας, δεν είναι δυνατόν να καθιερωθούν.
Η νέα γενιά εφαρμογών και υπηρεσιών που βρίσκεται στα σκαριά, θα προκύψει με την εκμετάλλευση των δυνατοτήτων της τεχνητής νοημοσύνης.
Οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης θα επηρεάσουν πληθώρα τομέων.
Οι αλλαγές στο λιανεμπόριο θα είναι σημαντικές. Ένας πιθανός συνδυασμός συστημάτων, λογισμικού αναγνώρισης προσώπου και μηχανικής μάθησης (machine learning) που προκύπτει βάσει τεχνητής νοημοσύνης, θα μπορούσε να δώσει τη δυνατότητα στα καταστήματα να αναγνωρίζουν τους πελάτες τους, να τους προσφέρουν συμβουλές και ιδέες κατά τις αγορές τους και να τους διευκολύνουν κατά την πληρωμή και την παραλαβή των παραγγελιών τους με πλήρως αυτοματοποιημένες, αυτόνομες λειτουργίες χωρίς την παραμικρή ανθρώπινη παρέμβαση. Η νέα αυτή γενιά εφαρμογών θα είναι σε θέση να δώσει πνοή στο ηλεκτρονικό εμπόριο, ενισχύοντας εντυπωσιακά την εμπειρία του καταναλωτή.
Στον τομέα της υγείας, η τεχνητή νοημοσύνη σε συνδυασμό με τη μηχανική μάθηση μπορεί να βοηθήσει τους γιατρούς στην ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων όπως π.χ. το ιατρικό ιστορικό ενός ασθενούς, επιτρέποντας έτσι ακριβέστερες διαγνώσεις με μηδενικό ποσοστό σφάλματος και ακόμα μικρότερο ρίσκο.
Έτσι, θα οδηγηθούμε σε συστήματα παρακολούθησης υγείας που θα είναι σε θέση όχι απλά να καταγράφουν δεδομένα όπως για παράδειγμα τα βήματα κάποιου ημερησίως αλλά να προειδοποιούν για ενδεχόμενους κινδύνους όπως μυϊκούς τραυματισμούς.
Η τεχνητή νοημοσύνη θα βελτιώσει σημαντικά τις εφαρμογές προσωπικών βοηθών, ενισχύοντας έτσι τη συνολική εμπειρία χρήσης των smartphones.
Οι ψηφιακοί προσωπικοί βοηθοί θα έχουν τη δυνατότητα, επί παραδείγματι, να αναγνωρίζουν τον τίτλο της ταινίας που φαίνεται σε μία φωτογραφία μίας υπαίθριας διαφήμισης, να βρίσκουν τους κινηματογράφους που παίζεται και να κλείνουν εισιτήρια βάσει του ημερολογίου του χρήστη, ζητώντας από τον τελευταίο απλά μία έγκριση.
"Είναι αδύνατον να προβλέψουμε τι είδους εφαρμογές θα δημιουργηθούν χάρη στις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη καθώς μπαίνουμε σε αχαρτογράφητα νερά. Η κυκλοφορία έξυπνων κινητών με δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης όπως το Huawei Mate 10 Pro είναι μόνο η αρχή, μία γεύση των όσων θα επακολουθήσουν στο μέλλον", αναφέρει ο Πέτρος Δρακόπουλος, διευθυντής μάρκετινγκ της Huawei στην Ελλάδα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνεχίζονται οι κατηγορίες για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά σε βάρος του ηθοποιού Τζέιμς Φράνκο, σε μία στιγμή μάλιστα ιδιαίτερα κρίσιμη για την καριέρα του.

Σε νέο δημοσίευμα, δύο πρώην σπουδάστριες υποκριτικής περιγράφουν δυσάρεστες στιγμές στο πλατό, ενόσω τις σκηνοθετούσε ο Τζέιμς Φράνκο.

Η Σάρα Τίδερ Κάπλαν είπε ότι σε μία σκηνή γυμνού σε ταινία που δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει, αφαίρεσε τα πλαστικά προστατευτικά που καλύπτουν τα ευαίσθητα σημεία των ηθοποιών όταν γυρίζουν ερωτικές σκηνές και μάλιστα χωρίς καμία δικαιολογία. Άλλωστε, πρώην σπουδαστές της σχολής του, που έχει κλείσει τώρα, μιλούν για μη επαγγελματική ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια του μαθήματος ερωτικών σκηνών που δίδασκε ο ίδιος. Δύο γυναίκες τον κατηγορούν ότι θύμωσε πολύ όταν αρνήθηκαν να βγάλουν τις μπλούζες τους, υποδυόμενες τις στριπτιζέζ.

Απαντώντας για τις προηγούμενες κατηγορίες σε βάρος του, ο γνωστός ηθοποιός είπε μιλώντας σε αμερικανική εκπομπή ότι δεν ήταν ακριβείς αλλά ότι υπερασπίζεται το δικαίωμα των γυναικών να εκφράζουν την άποψη τους.

Ο αμερικανός ηθοποιός Μαρκ Γουόλμπεργκ ανακοίνωσε ότι κάνει δωρεά 1,5 εκατομμύριο δολάρια στο ταμείο για τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης μετά την αντιπαράθεση που ξέσπασε για την αμοιβή του στην ταινία «Όλα τα λεφτά του κόσμου», που ήταν χίλιες φορές υψηλότερη σε σχέση με αυτήν της συμπρωταγωνίστριάς του Μισέλ Ουίλιαμς.

«Τις τελευταίες ημέρες η αμοιβή μου για τα γυρίσματα σκηνών της ταινίας "Όλα τα λεφτά του κόσμου" έγινε θέμα σοβαρής συζήτησης», παραδέχτηκε ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός του 2017, με συνολικά έσοδα 68 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

«Υποστηρίζω 100% τη μάχη υπέρ της δίκαιης αμοιβής και δίνω 1,5 εκατομμύριο δολάρια στο ταμείο νομικής υπεράσπισης της (οργάνωσης) Time'up στο όνομα της Μισέλ Ουίλιαμς», δήλωσε.

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στις αποδοχές που έλαβε ο 45χρονος ηθοποιός για να γυρίσει εκτάκτως ολόκληρα μέρη της ταινίας, ώστε ο βρετανός σκηνοθέτης Ρίντλεϊ Σκοτ να απομακρύνει από την ταινία του τον Κέβιν Σπέισι.

Μετά τις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης και παρενόχλησης σε βάρος του Σπέισι από δεκάδες άνδρες, ο 58χρονος πρωταγωνιστής αντικαταστάθηκε στην ταινία από τον Κρίστοφερ Πλάμερ.

Η αμοιβή του Γουόλμπεργκ είχε συγκριθεί με αυτήν που έλαβε η συμπρωταγωνίστριά του Μισέλ Ουίλιαμς, η οποία είχε δεχτεί να αμείβεται με 80 δολάρια την ημέρα, λαμβάνοντας συνεπώς συνολικά λιγότερα από 1.000 δολάρια.

Αυτή η αναλογία 1 προς 1.500, που αποκαλύφθηκε από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, προκάλεσε οξεία αντιπαράθεση, μεσούσης της καταιγίδας που μαίνεται για την κατάσταση των γυναικών στο Χόλιγουντ, η οποία ξέσπασε τον Οκτώβριο με την υπόθεση του 65χρονου κινηματογραφικού παραγωγού και μεγιστάνα Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Το πρόγραμμα Time'up εγκαινιάστηκε στις αρχές Ιανουαρίου από 300 γυναίκες του Χόλιγουντ με στόχο την καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης, τόσο στο χώρο του κινηματογράφου όσο και στους άλλους χώρους εργασίας.

Η οργάνωση ίδρυσε ένα ταμείο στήριξης των θυμάτων σεξουαλικής παρενόχλησης που θα αναλάβει τα νομικά τους έξοδα.

Μόλις μερικές ημέρες μετά την ίδρυση του, το ταμείο είχε περισσότερα από 15 εκατομμύρια δολάρια, με τον αρχικό στόχο να έχει εκπληρωθεί.

Εκτός από τη μάχη κατά της παρενόχλησης, το κίνημα θέλει να αγωνιστεί για την ανέλιξη περισσότερων γυναικών σε θέσεις ευθύνης, καθώς και για ίσες αμοιβές για ισοδύναμες υπηρεσίες.
14 παράξενοι κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι μικροί γαλαζοαίματοι
Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες... Σειρά κανόνων που πρέπει ευλαβικά να ακολουθούν οι γόνοι της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας αποκαλύπτουν πως η ζωή τους είναι πολύ διαφορετική και πολύ λιγότερο φυσιολογική από αυτή των κοινών θνητών συνομηλίκων τους.
1. Δεν επιτρέπονται χαϊδευτικά ονόματα. Κανείς δεν πρόκειται να φωνάξει... Γιωργάκη τον πρίγκιπα George, πρωτότοκο γιο του Ουίλιαμ και της Κέιτ, αφού όλοι υποχρεούνται να φωνάζουν τα υψηλά μικρά με τα πλήρη ονόματά τους.
i1
2. Υπάρχει πάντα αυστηρό dress code. Ετσι ο George ή η μικρότερη αδελφή του πριγκίπισσα Charlotte δεν θα κυκλοφορήσουν ποτέ ντυμένοι με μπλουζάκια σουπερ ηρώων όπως ο Spiderman ή με φορέματα Barbie.
i2
3. Πρέπει να σταματούν να τρώνε όταν τελειώσει το φαγητό της η προγιαγιά τους, Βασίλισσα Ελισάβετ. Αν δεν προλάβουν, θα μείνουν νηστικά!
i3
4. Πρέπει να μάθουν πολλές ξένες γλώσσες. Και τα δυο αδέλφια έχουν αρχίσει ήδη να μαθαίνουν ισπανικά.
i4
5. Δεν παίρνουν δώρα την Ημέρα των Χριστουγέννων. Τα πράγματα δεν είναι όμως τόσο τραγικά αφού τα παίρνουν την Παραμονή των Χριστουγέννων.
i5
6. Απαγορεύονται οι selfies.
i6
7. Πρέπει να δέχονται όλα τα δώρα με χαρά
i7
8. Δεν μπορούν να δουλέψουν για την κυβέρνηση ή να δείξουν κάποια πολιτική προτίμηση
i8
9. Δεν πρέπει να μιλούν μωρουδίστικα. Γενικά, από πολύ μικροί πρέπει να ντύνονται, να φέρονται και να μιλούν σαν μεγάλοι.
i99
10. Πρέπει να έχουν το δικό τους προσωπικό ασφαλείας που θα τους ακολουθεί παντού και για πάντα. Πολύ άβολο αυτό, ειδικά στην εφηβεία.
11. Όλοι οι γάμοι πρέπει να έχουν και ξεχωριστό πάρτι για τα παιδιά
i10
12. Τα κορίτσια δεν μπορούν να φορέσουν τιάρα παρά μόνο όταν παντρευτούν.
i11
13. Οι βασιλικοί γόνοι δεν μπορούν να ταξιδέψουν με τους γονείς τους μετά την  ηλικία των 12. Κι αυτό για λόγους ασφαλείας. Αν συμβεί κάτι μοιραίο, τότε θα έχει γλιτώσει κάποιο μέλος από την οικογένεια.
i12
14. Δεν επιτρέπεται να παίζουν Monopoly. Πρόκειται για έναν από τους πιο παράδοξους και γελοίους κανόνες, αλλά η βασιλική οικογένεια το απαγορεύει γιατί... πολλές οικογένειες έχουν διαφωνήσει έντονα παίζοντας αυτό ο παιχνίδι και το θεωρούν κακό για τους δεσμούς της βασιλικής οικογένειας...
mono
Warren Buffett: «Τα κρυπτονομίσματα τύπου bitcoin θα έχουν κακό τέλος»Από το bitcoin στα ripple, ένα είναι βέβαιο! Τα κρυπτονομίσματα έχουν κερδίσει τεράστια δημοτικότητα και έδαφος τα τελευταία χρόνια.
Αλλά απ' ο,τι φαίνεται υπάρχει μία σημαντική πλειονότητα ανθρώπων που δεν υποστηρίζει τα εικονικά αυτά νομίσματα.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CNBC, ο Warren Buffett, δισεκατομμυριούχος επενδυτής και σύμφωνα με στοιχεία ένας από τους πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, ισχυρίστηκε ότι τα κρυπτονομίσματα δε θα έχουν αίσιο τέλος.
Ο ίδιος μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Όσον αφορά τα κρυπτονομίσματα, γενικά, μπορώ να πω με μεγάλη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει ένα κακό τέλος», συμπληρώνοντας:
«Δε γνωρίζω πότε θα συμβεί, πως ή οτιδήποτε άλλο».
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!