Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018


Η Πάρις Χίλτον αρραβωνιάστηκε. Ο εκλεκτός της καρδιάς της, ο 32χρονος ηθοποιός Κρις Ζίλκα έκανε πρόταση γάμου στην 36χρονη Αμερικανίδα σελέμπριτις, γόνο της γνωστής οικογένειας με την ξενοδοχειακή αλυσίδα, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι 20 καρατιών.
Η πρόταση έγινε με φόντο ένα ειδυλλιακό σκηνικό στο Άσπεν του Κολοράντο όπου είχαν πάει εκδρομή για το σαββατοκύριακο.
Σύμφωνα με το ΤΜΖ ο Ζίλκα είχε παραγγείλει το δαχτυλίδι των αρραβώνων το καλοκαίρι, αλλά χρειάστηκαν τέσσερις μήνες για να κοπεί.
Το κεντρικό διαμάντι το περιβάλουν πολλά μικρότερα και ο νεαρός ηθοποιός πλήρωσε 2 εκατ. δολάρια.
«Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που αρραβωνιάστηκα τον έρωτα της ζωής μου και καλύτερό μου φίλο. Δεν έχω νιώσει ποτέ πιο χαρούμενη, ασφαλής και ερωτευμένη. Είναι τέλειος για μένα με κάθε τρόπο και μου έδειξε ότι τα παραμύθια υπάρχουν», είπε η Χίλτον.
Αλλά και ο 32χρονος Κρις δήλωσε ότι «νιώθω ο πιο τυχερός άνθρωπος του κόσμου που θα παντρευτώ το κορίτσι των ονείρων μου. Ανυπομονώ να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου μαζί της»

Οι άνδρες φαίνεται ότι όντως προτιμούν τις ξανθές, τουλάχιστον σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας που επικαλείται η Daily Mail.
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι άνδρες θεωρούν τις ξανθές «σημαντικά» νεότερες και με υγιέστερη όψη από τις μελαχροινές.
Και, επηρεασμένοι πιθανόν από τα στερεότυπα, θεωρούν τις ξανθές περισσότερο διαθέσιμες ερωτικά.
Ωστόσο, ενώ οι ξανθές συγκεντρώνουν τις ανδρικές προτιμήσεις για τα ραντεβού τους, οι καστανές έχουν το προβάδισμα σε ό,τι αφορά τον γάμο, καθώς θεωρείται ότι είναι καλύτερες για οικογένεια.
Η έρευνα του πανεπιστημίου Augsburg της Μινεσότα των ΗΠΑ έγινε σε δείγμα 110 ανδρών και έρχεται να συμπληρώσει προηγούμενη μελέτη, σύμφωνα με την οποία οι ξανθές παίρνουν περισσότερα φιλοδωρήματα ως σερβιτόρες σε εστιατόρια και είναι πιθανότερο να τους προσφερθεί βοήθεια από τους άνδρες.
Οι ψυχολόγοι έδειξαν στους άνδρες που συμμετείχαν στην έρευνα φωτογραφίες από υπολογιστή στις οποίες εικονίζονται ξανθές, καστανές και μελαχροινές γυναίκες.
Όπως διαπίστωσαν οι άνδρες, έκριναν τις γυναίκες εκείνες με τα πιο ανοιχτόχρωμα μαλλιά ως πιο ελκυστικές και θεώρησαν ευκολότερο να συνάψουν σχέση μαζί τους συγκριτικά με εκείνες με μαύρα μαλλιά. Η διαφορά ήταν μικρή μεταξύ των ξανθών και των καστανών ως προς αυτά τα κριτήρια.
Ωστόσο, μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα από τη στιγμή που οι άνδρες παρατήρησαν στις φωτογραφίες των γυναικών μόνο το πρόσωπό τους, έκριναν ως σημαντικά νεότερες και υγιέστερες τις ξανθές σε σχέση με τις καστανές.
Επίσης χαρακτήρισαν περισσότερο διαθέσιμες ερωτικά τις ξανθές, κάτι που σύμφωνα με τους ψυχολόγους υποδηλώνει ότι θα τις προτιμούσαν για να βγουν ραντεβού, ενώ θα προτιμούσαν μια καστανή ή μελαχροινή για μητέρα του παιδιού τους.
Aπό την έρευνα προέκυψε επίσης ότι οι γυναίκες με μακριά μαλλιά θεωρούνται λιγότερο υγιείς και ελκυστικές και εκείνες με μεσαίου μήκους ευκολότερες για να συνάψει κάποιος σχέση μαζί τους.
Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Social Psychology.
Η προτίμηση των ανδρών στις ξανθές πιθανόν να οφείλεται στην εξελικτική θεωρία. Την εποχή των σπηλαίων το χρώμα των μαλλιών εθεωρείτο ένας καλός τρόπος για να επιλέξει κάποιος σύντροφο.
Επειδή το χρώμα των μαλλιών μας τείνει να σκουραίνει όσο μεγαλώνουμε οι γυναίκες με φυσικά ανοιχτόχρωμα μαλλιά είναι νεότερες και γι αυτό θεωρήθηκαν πιο γόνιμες από τις άλλες.
Όμως οι ψυχολόγοι επισημαίνουν ότι οι προτιμήσεις των ανδρών για το αν μια γυναίκα είναι επιθυμητή πιθανόν να επηρεάστηκαν ανά τις δεκαετίες καθώς οι ξανθές έχουν προβληθεί υπερβολικά από τα μίντια.
ΠΗΓΗ: The Daily Mail
Γιατί υπάρχουν τεράστιες πόλεις - φαντάσματα στην Κίνα
Σε ολόκληρη την Κίνα, υπάρχουν εκατοντάδες πόλεις που έχουν σχεδόν όλα τα απαραίτητα για έναν σύγχρονο τρόπο ζωής: πολυκατοικίες, ουρανοξύστες ακόμη και δημόσια τέχνη. Όλα, εκτός από το πιο σημαντικό: τους ανθρώπους.
Αυτές οι μυστηριώδεις - και σχεδόν άδειες - πόλεις αποτελούν μέρος του σχεδίου της Κίνας να μεταφέρει μέχρι 300 εκατομμύρια πολίτες που ζουν σε αγροτικές περιοχές σε αστικά κέντρα. Τοποθεσίες όπως η περιοχή Kangbashi του Ordos είναι ήδη προετοιμασμένες και έτοιμες να φιλοξενήσουν ανθρώπους.
Ο φωτογράφος Kai Caemmerer εντυπωσιάσθηκε με αυτά τα αστικά σχέδια και το 2015 ταξίδεψε στην Κίνα για να τα εξερευνήσει και να τα τεκμηριώσει. Η σειρά του, «Unborn Cities», απεικονίζει έναν εντελώς νέο τύπο αστικής ανάπτυξης. «Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, όπου οι πόλεις συχνά ξεκινούν μικρές και αναπτύσσονται, αυτές οι νέες κινεζικές πόλεις χτίζονται στο σημείο της πλησιέστερης ολοκλήρωσης πριν υποδεχθούν ανθρώπους», δήλωσε στο Business Insider.
when-caemmerer-found-out-about-these-empty-cities-he-was-immediately-fascinated-as-an-architectural-photographer-i-found-the-notion-of-a-contemporary-ghost-town-to-be-appealing-in-a-sort-of-unsettling-way-he-said.jpg
these-new-chinese-cities-are-built-to-the-point-of-near-completion-before-introducing-people-caemmerer-said-because-of-this-there-is-an-interim-period-between-the-final-phases-of-development-and-when-the-areas-bec.jpg
10unborncitiesno18.jpg
because-of-the-newness-of-the-places-caemmerer-described-the-cities-as-surreal-and-uncanny.jpg
caemmerer-would-stay-overnight-at-a-neighboring-more-populated-city.jpg
he-photographed-twice-a-day--before-sunrise-and-just-after-sunset--for-80-straight-days.jpg
it-was-the-uniform-newness-of-these-cities-that-originally-piqued-my-interest-caemmerer-said.jpg
luckily-caemmerer-didnt-run-into-legal-issues-while-photographing-the-cities-these-areas-felt-very-secure-he-said.jpg
oftentimes-these-new-areas-are-satellite-cities-located-within-the-proximity-of-an-older-more-established-city-he-explained.jpg
oftentimes-when-youre-in-a-city-you-can-locate-yourself-within-the-timeline-of-that-city-by-identifying-different-eras-of-architecture-or-by-interpreting-the-relative-age-of-the-structures-and-landscape-around-you.jpg
these-images-are-documenting-a-complex-moment-in-chinese-urbanization-caemmerer-said-many-of-these-new-cities-are-not-expected-to-be-complete-or-vibrant-until-15-to-25-years-after-they-begin-construction-they-are-.jpg
Πώς θα εξοικονομήσετε 1.500 ευρώ μέσα στο 2018
Υπάρχει ένας τρόπος που μπορεί να σας φανεί χρήσιμος σε περίπτωση που θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα χωρίς να αισθάνεστε ιδιαίτερη πίεση.
Ονομάζεται η πρόκληση των 52 εβδομάδων.
Ξεκινάτε με την κατάθεση 1 ευρώ την εβδομάδα για την πρώτη εβδομάδα, 2 ευρώ την εβδομάδα για τη δεύτερη, και ούτω καθεξής. Θα εξοικονομήσετε 1,378 ευρώ μέχρι το τέλος του έτους.
Εντούτοις, ενδέχεται να έχετε ένα μικρό πρόβλημα στο τέλος του έτους, όταν δεν θα έχετε χρήματα λόγω εξόδων Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, οπότε και υποτίθεται ότι πρέπει να βάλετε 52 ευρώ στην τράπεζα.
Υπάρχει κι άλλη λύση: Η πρόκληση των 365 ημερών
Αποταμιεύετε 1 ευρώ τη Δευτέρα, 2 ευρώ την Τρίτη, μέχρι 7 ευρώ την Κυριακή. Στη συνέχεια, ξεκινάτε εκ νέου τη Δευτέρα με 1 ευρώ κοκ
Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομείτε 28 ευρώ την εβδομάδα ή 1.456 ευρώ μέχρι το τέλος του έτους.
Τον Ιανουάριο του 2019 μπορεί και να μπορέσετε να χαρείτε τους καρπούς της εγκράτειας σας.
Η πρόκληση των 365 ημερών καλύπτεται ευρέως από τα μέσα ενημέρωσης και υιοθετείτε από πολλούς.
789
456
Η αρρώστια είναι «γραμμένη» στο πρόσωπο
Η αρρώστια είναι «γραμμένη» πάνω στο πρόσωπο, ακόμη και λίγες μόνο ώρες μετά την αρχή της λοίμωξης, σύμφωνα με μια νέα μικρή σουηδική επιστημονική έρευνα. Και δεν μιλάμε για τα ορατά σημάδια, όπως ο βήχας και το φτάρνισμα, αλλά για αδιόρατα σημάδια, τα οποία προδίδουν την αρρώστια που μόλις αρχίζει.
Συνεπώς, ορισμένες φορές δεν χρειάζεται, σύμφωνα με τους επιστήμονες, κάτι περισσότερο από μια γρήγορη ματιά σε κάποιον για να καταλάβουμε αν είναι υγιής ή άρρωστος. Ο μηχανισμός αυτός διευκολύνει τους ανθρώπους να αποφεύγουν όσους θα μπορούσαν να τους κολλήσουν κάποιο μικρόβιο.
Οι άρρωστοι, όπως επιβεβαιώνει η μελέτη, έχουν διάφορα κοινά σημάδια πάνω τους, όπως πιο ωχρό δέρμα, πιο πρησμένο πρόσωπο, πιο κόκκινα μάτια, πιο πεσμένα βλέφαρα και άκρες του στόματος, καθώς και μια αίσθηση διάχυτης κόπωσης.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Τζον Άξελσον του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας "Proceedings of the Royal Society B" της Βασιλικής Εταιρείας επιστημών της Βρετανίας, σύμφωνα με το "Science" και τη «Γκάρντιαν», πειραματίσθηκαν με 16 υγιείς εθελοντές.
Στους συμμετέχοντες χορηγήθηκε τυχαία με ένεση είτε κάποιο πραγματικό βακτήριο (E.coli) είτε κάποιο εικονικό (πλασίμπο). Λίγες ώρες μετά, οι επιστήμονες φωτογράφησαν τους 16 εθελοντές (μερικοί από τους οποίους είχαν αρρωστήσει πραγματικά) και έδειξαν τις φωτογραφίες σε 62 ανθρώπους. Οι τελευταίοι κλήθηκαν -μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα το πολύ- να «βαθμολογήσουν» τα πρόσωπα, αν έδειχναν υγιή ή άρρωστα.
Διαπιστώθηκε ότι οι «κριτές» μπορούσαν να εντοπίσουν το 81% των αρρώστων καλύτερα από ό,τι αν έκριναν απλώς στην τύχη, ενώ ο εντοπισμός των υγιών ήταν ακόμη πιο ακριβής. Η περαιτέρω μελέτη έδειξε ότι δύο είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά του προσώπου που προδίδουν την αρρώστια: το ωχρό δέρμα και τα πεσμένα βλέφαρα.
Ακόμη, όσοι φοβούνται περισσότερο μήπως κολλήσουν, φαίνεται πως είναι επίσης καλύτεροι στο να «πιάνουν» τα σημάδια της αρρώστιας στα πρόσωπα των άλλων.




- Τυφλό το σύστημα e-banking δεν μπορεί να ξεχωρίσει τις αγορές που μετράνε στο αφορολόγητο - Οι ηλεκτρονικές πληρωμές κινδυνεύουν να μείνουν εκτός λίστας για το “χτίσιμο” του αφορολόγητου - Τιμωρούνται με επιπλέον φόρο όσοι μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες δεν καταφέρουν να συμπληρώσουν τις αποδείξεις

Το αφορολόγητο θα μείνει μόνο στα… χαρτιά για όσους κάνουν αγορές πληρώνοντας μέσω e-banking αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα. Αυτό καθώς οι τράπεζες δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τις αγορές από τις άλλες μεταφορές χρημάτων και έτσι ουσιαστικά οι πληρωμές αυτές πάνε στον… κουβά και δεν μετράνε.

Ουσιαστικά χάνουν μεγάλο μέρος των ηλεκτρονικών αποδείξεων μισθωτοί, συνταξιούχοι και κατ’ επάγγελμα αγρότες και έτσι κινδυνεύουν να χάσουν και το αφορολόγητο ύψους 8.635 ως 9.545 ευρώ το χρόνο, ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση.

Το σύστημα, προς το παρόν τουλάχιστον, είναι “τυφλό” και έτσι οι φορολογούμενοι κινδυνεύουν να πληρώσουν επιπλέον φόρο, παρά το γεγονός ότι έκαναν ό,τι τους ζητήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.
Μπάχαλο με τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις

Οι τράπεζες δεν είναι σε θέση να διακρίνουν ποιες συναλλαγές αφορούν δαπάνες καθώς οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα δεν έχουν δηλώσει στο σύνολό τους τους επαγγελματικούς λογαριασμούς.

Από τη στιγμή που ένα κατάστημα ή μια επιχείρηση δεν έχει δηλώσει τον λογαριασμό στον οποίο δέχεται πληρωμές δεν είναι σε θέση η τράπεζα να ξεχωρίσει τις συναλλαγές και έτσι οι καταναλωτές που υποχρεώθηκαν να ακολουθήσουν τον νόμο θα βρεθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρο γιατί το κράτος έδωσε… τράτο στις επιχειρήσεις.
newsit.gr
H κακή διαχείριση υλικών και αναλωσίμων στο εργοστάσιο του Cassino, οδήγησε στην ανάκληση Giulia και Stelvio αμερικανικών προδιαγραφών για «μολυσμένα» υγρά φρένων. Με κωδικό καμπάνιας 17V823000, η ανάκληση αφορά 307 αυτοκίνητα, όλα τους ΜΥ2018. Η αυτοκινητοβιομηχανία τονίζει ότι «τα αυτοκίνητα ενδέχεται να περιέχουν υγρό φρένων που έχει μολυνθεί στο εργοστάσιο με ένα μη συμβατό τύπο λαδιού». Το λάθος υγρό φρένων μπήκε στα συστήματα πέδησης των Stelvio και Giulia, προδιαγραφών US, που κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο του Cassino στην Ιταλία από τις 14 Νοεμβρίου μέχρι τις 23 Νοεμβρίου 2017. Δεν είναι μόνο το λάθος υγρό που μειώνει τις επιδόσεις πέδησης των Giulia και Stelvio, αλλά και το ορυκτέλαιο(;!) μπορεί επίσης να επηρεάσει προοδευτικά το σύστημα πέδησης, λένε οι αναφορές Η Alfa Romeo πήρε μια ιδέα της κατάστασης στις 23 Νοεμβρίου, όταν δύο αυτοκίνητά της «απέτυχαν στη δυναμική δοκιμή ελέγχου προϊόντων πελατείας και υπέστησαν απώλεια πίεσης συμπλέκτη». Όπως αναμενόταν, αυτή η σειρά συμβάντων ώθησε τη αυτοκινητοβιομηχανία να προχωρήσει σε εργαστηριακή ανάλυση και έρευνα. Μαντέψετε τι συνέβη στη συνέχεια; Η Alfa Romeo διαπίστωσε ότι «μια παλέτα που περιείχε τόσο υγρό φρένων και υγρό συμπλέκτη όσο και ορυκτέλαιο χρησιμοποιήθηκε από τις 13 Νοεμβρίου 2017». Αυτό το χάλι έπεισε τη αυτοκινητοβιομηχανία να αναπτύξει μια πλήρως αξιόπιστη λύση, που ήρθε με τη μορφή ενός συστήματος παράκαμψης μέσα στο εργοστάσιο. Οι εμπλεκόμενοι ιδιοκτήτες στις ΗΠΑ θα ειδοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν, με την ανάκληση να έχει προγραμματιστεί για να ξεκινήσει στις 8 Φεβρουαρίου 2018. Προφανώς και δεν θα πληρώσουν τίποτα για την αποκατάσταση. Πηγή: drive.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!