Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε αναφορά στο Εθνικό Συμβόλαιο, ενώ την ίδια ώρα ο συνέταιρος του Ντεβλέτ Μπαχτσελί μιλούσε για μεγάλα «τουρκικά» κοιτάσματα στην ανατολική Μεσόγειο. 

«Οταν έναν αιώνα πριν στην Ανατολία, άντρες και γυναίκες πολεμούσαν για την ανεξαρτησία, οι ουζμπέκοι αδερφοί μας εδώ, προσεύχονταν και έγραφαν ηρωικά ποιήματα» τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, χθες Τετάρτη, με τον ομόλογό του του Ουζμπεκιστάν Σαβκάτ Μιρζιγιάγιεφ.

«Ο αείμνηστος Αμπντουλχαμίτ Σουλεϊμάν Τσολπάν, βγάζει στους στίχους την πλημμυρίδα της καρδιάς του και χαιρετίζει ως εξής τα νικηφόρα στρατεύματα της Ανατολίας: “Ει Ινονού, έι Σαγγάριε, έι στρατιώτες της ανεξαρτησίας, προχωρήστε ασταμάτητα εμπρός μέχρι να παρθεί το Εθνικό Συμβόλαιο» πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ακολουθεί ο χάρτης των εδαφών που περιέχονται στο «Εθνικό Συμβόλαιο», το οποίο έχει ψηφιστεί από το τουρκικό κοινοβούλιο. Σε αυτόν περιέχονται εκτός της σημερινής Τουρκίας, όλη η Κύπρος, η Θράκη, η μισή Βουλγαρία, η Θεσσαλονίκη και το βόρειο Ιράκ.

«Οι επαφές με το Ισραήλ και τα κοιτάσματα»

Σε ομιλία που έκανε προχθές Τρίτη στην κοινοβουλευτική ομάδα του ο πρόεδρος του κόμματος ΜΗΡ (Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος) Ντεβλέτ Μπαχτσελί, μεταξύ άλλων είπε:

«Οι επαφές με το Ισραήλ και το άνοιγμα αμοιβαίων και αναπτυσσόμενων διαύλων συνεργασίας για τη μεταφορά του φυσικού αερίου αυτής της χώρας στην Ευρώπη, είναι μία από τις κινήσεις που θα αντισταθμίσουν τη μειονεκτική θέση της Τουρκίας στον τομέα της ενέργειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

»Οι πόροι των 540 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκαν στον Εύξεινο Πόντο και τα μεγάλα κοιτάσματα που θα βρεθούν στην Ανατολική Μεσόγειο, φυσικά και θα ενισχύσουν τη χώρα και την ενεργειακή της πολιτική».

 Φόντε: «Ο Ρονάλντο θα παίξει και στο επόμενο Euro»

Η Πορτογαλία του Φερνάντος Σάντος και του Κριστιάνο Ρονάλντο κατάφερε να επικρατήσει με 2-0 της Βόρειας Μακεδονίας στον τελικό των play off της ευρωπαϊκής ζώνης και να «τσεκάρει» έτσι την παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Έτσι το μεγάλο αστέρι της Πορτογαλίας Κριστιάνο Ρονάλντο, ετοιμάζεται να δώσει το «παρών» στο πέμπτο του Μουντιάλ και κατα πολλούς στην τελευταία του μεγάλη διοργάνωση με την εθνική ομάδα της πατρίδας του μιας και βαδίζει πια στα 37 του χρόνια.

Ωστόσο ο συμπαίκτης του Ζοσέ Φόντε έχει διαφορετική άποψη. Ο 38χρονος κεντρικός αμυντικός σε συνέντευξη του εξέφρασε την πεποίθηση πως  ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα συνεχίσει να αγωνίζεται με την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας και μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

«Νομίζω πως ήταν ξεκάθαρος στην πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε. Αυτός είναι ο μοναδικός που θα αποφασίσει για το μέλλον του. Παραμένει σε εξαιρετική φυσική κατάσταση. Αν έχει την ευκαιρία να συνεχίσει να κερδίζει και να αποδίδει στο κορυφαίο επίπεδο, θα συνεχίσει να παίζει. Κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς έχει στο μυαλό του. Θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται, οπότε πιστεύω πως θα είναι τόσο στο Κατάρ, όσο και στο επόμενο EURO», τόνισε αρχικά ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός, ενώ στη συνέχεια μίλησε και για το μέλλον της εθνικής Πορτογαλίας, λέγοντας:

«Δεν έχω ξαναδεί ομάδα με τόσο ταλέντο και τόση ποιότητα σε όλες τις γραμμές του γηπέδου. Πραγματικά πιστεύω πως το μέλλον για την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας θα είναι λαμπρό. Μπορούμε να διεκδικήσουμε με αξιώσεις κορυφαία τρόπαια, αφού έχουμε σπουδαίους παίκτες όπως ο Ζότα, ο Φίλιξ, ο Μπρούνο Φερνάντες, ο Ρούμπεν Ντίας, ο Κανσέλο και ο Νούνο Μέντες. Η αγάπη που έχει ο κόσμος για το ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία είναι απίστευτη».

 

Ένας από τους διασημότερους Αμερικανούς ηθοποιός του κινηματογράφου, ο Μπρους Γουίλις, αναγκάζεται να απομακρυνθεί από την μεγάλη οθόνη, αλλά και από την υποκριτική γενικότερα, καθώς διαγνώστηκε με την εγκεφαλική πάθηση, «αφασία».

Η είδηση έγινε γνωστή μέσω ανακοίνωσης που έκανε η οικογένειά του στα social media, η οποία υπογράφεται από τις κόρες του ηθοποιού Rumer Willis , Scout Willis , Tallulah Willis , Mabel Willis και Evelyn Willis , καθώς και της συζύγου του Bruce, Emma Heming Willis και της πρώην συζύγου του Demi Moore.

«Στους καταπληκτικούς υποστηρικτές του Μπορύς, ως οικογένεια θέλαμε να μοιραστούμε ότι ο αγαπημένος μας αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα υγείας και πρόσφατα διαγνώστηκε με αφασία, η οποία επηρεάζει τις γνωστικές του ικανότητες. Ως αποτέλεσμα αυτού και με πολλή προσοχή, ο Μπρους απομακρύνεται από την καριέρα που σήμαινε τόσα πολλά για αυτόν.

Αυτή είναι μια πραγματικά δύσκολη περίοδος για την οικογένειά μας και εκτιμούμε τόσο τη συνεχή αγάπη, τη συμπόνια και την υποστήριξή σας. Προχωράμε ενωμένοι και θέλαμε να ενημερώσουμε τους θαυμαστές του γιατί ξέρουμε πόσα σημαίνει για εσάς, όπως και εσείς για εκείνον.

Όπως λέει πάντα ο Μπορύς, “Ζήσε το” και μαζί σκοπεύουμε να κάνουμε ακριβώς αυτό.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 Ημέρες πληρωμών επιδομάτων και έκτακτων ενισχύσεων αυτές που ακολουθούν.

Η aftodioikisi.gr ετοίμασε μια λίστα με ημερομηνίες για να ξέρουν οι δικαιούχοι, “πότε μπαίνει και τι” στους λογαριασμούς τους.

Αναλυτικά:

  • Έως τη Μεγάλη Τρίτη (12/4, σύμφωνα με την υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου) θα καταβληθεί το επίδομα ακρίβειας (200 ευρώ), η έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τα ευάλωτα νοικοκυριά. Η καταληκτική ημερομηνία καταβολής βάση της τροπολογίας είναι 21/4
  • Και το «έξτρα» Επίδομα Παιδιού (Α21) θα πληρωθεί και αυτό έως Μεγάλη Τρίτη και ισούται με 1,5 επιπλέον δόση.

Σημείωση: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου προσδιόρισε αυτές τις καταβολές μέχρι την Παρασκευή, 15 Απριλίου και σίγουρα πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

  • ΟΑΕΔ: Τη Δευτέρα, 4 Απριλίου 2022, θα ξεκινήσει η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και η προπληρωμή του Δώρου Πάσχα σε επιδοτούμενους ανέργους, στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και σε δικαιούχους του επιδόματος γονικής άδειας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ.

Σήμερα, 31/4, ολοκληρώνονται οι εξής ΤΑΚΤΙΚΕΣ πληρωμές από τον ΟΠΕΚΑ (σ.σ. τα χρήματα άρχισαν να φαίνονται από χθες το μεσημέρι στα ΑΤΜ):

– Επίδομα στέγασης: Δικαιούχοι 278.796 – 33.706.733 ευρώ

– Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Δικαιούχοι 219.941 – 45.025.836 ευρώ

– Αναπηρικά: Δικαιούχοι 168.239 – 70.625.425 ευρώ

– Στεγαστική συνδρομή: Δικαιούχοι 780 – 223.602 ευρώ

– Ομογενών: Δικαιούχοι 6.194 – 219.011 ευρώ

– Σύνταξη ανασφάλιστων υπερηλίκων, (ν. 1296/1982): Δικαιούχοι 18.215 – 6.171.701 ευρώ

– Επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης υπερηλίκων: Δικαιούχοι 16.728 – 5.069.272 ευρώ

– Έξοδα κηδείας: Δικαιούχοι 170 – 135.228 ευρώ

– Επίδομα γέννησης: Δικαιούχοι 12.114 – 12.187.605 ευρώ

– Επίδομα παιδιού: Δικαιούχοι 557.105 – 118.659.682 ευρώ

– Ορεινών μειονεκτικών: Δικαιούχοι 21 – 9.600 ευρώ

– Κόκκινα δάνεια: Δικαιούχοι 2.574 – 169.734 ευρώ

– Προστατευόμενα τέκνα θανόντων σε φυσικές καταστροφές: Δικαιούχοι 6 – 6.000 ευρώ

– Πρόγραμμα επιδότησης πρώτης κατοικίας, λόγω Covid-19/Γέφυρα: Δικαιούχοι 6.596 – 1.222.152 ευρώ

– Επίδομα αναδοχής: Δικαιούχοι 416 – 208.192 ευρώ.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ-ΕΦΑΠΑΞ

ΕΦΚΑ: Καταβλήθηκαν τα ποσά συντάξεων και ως  1η Απριλίου θα καταβληθούν 17 εκατ. ευρώ σε 630 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

ΛΟΙΠΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ:

  • Έκτακτη ενίσχυση σε άνεργους ναυτικούς λόγω Πάσχα ως και την 20η Απριλίου 2022
  • Το δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα καταβάλλεται ως τη Μεγάλη Τετάρτη, που φέτος πέφτει στις 20 Απριλίου.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!