Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020


Ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος, Άντονι Φάουτσι, δήλωσε σε επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων την Τρίτη πως «είναι ζήτημα του πότε και όχι του αν» θα υπάρξει εμβόλιο κατά της Covid-19. Ο ίδιος τόνισε ότι παραμένει «συγκρατημένα αισιόδοξος» ότι κάποια εμβόλια θα είναι έτοιμα ως το τέλος του έτους.
Όπως μεταδίδει το CNBC, ο κ. Φάουτσι προειδοποίησε ότι σε κάποιες περιοχές των ΗΠΑ καταγράφεται ανησυχητική άνοδος των κρουσμάτων κορονοϊού.
O κ. Φάουτσι ανέφερε επίσης ότι ο Ντόναλντ Τραμπ «ποτέ» δεν του ζήτησε να επιβραδύνει τον ρυθμό των τεστ για την Covid-19, σε αντίθεση με όσα ισχυρίστηκε ο Αμερικανός πρόεδρος.
«Σε κανέναν από εμάς δεν ζητήθηκε ποτέ να επιβραδύνει τους ελέγχους, αυτό είναι γεγονός. Εκτός αυτού, θα αυξήσουμε τους ελέγχους», τόνισε ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος στο Κογκρέσο μετά τις πρόσφατες αμφιλεγόμενες δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ.«Οπότε ισχύει το αντίθετο, θα κάνουμε περισσότερους ελέγχους, όχι λιγότερους», είπε.
Μαζί του, οι τρεις άλλοι εμπειρογνώμονες υγείας στην κυβέρνηση Τραμπ απάντησαν επίσης «όχι» χωρίς δισταγμό, όταν ένας βουλευτής τους ρώτησε αν ο πρόεδρος τους είχε ζητήσει να επιβραδύνουν τους ελέγχους για τον νέο κορονοϊό, ο οποίος έχει σκοτώσει περισσότερους από 120.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ.
Στην ομιλία του στη προεκλογική συγκέντρωση στην Τάλσα της Οκλαχόμα το Σάββατο, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος είπε ότι ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων στις ΗΠΑ οφείλεται στη διεξαγωγή πάρα πολλών διαγνωστικών τεστ. «Όταν κάνεις τεστ σε αυτή την έκταση, θα βρεις (…) περισσότερα κρούσματα. Οπότε λέω στους ανθρώπους μου ‘επιβραδύνετε τα τεστ, σας παρακαλώ’».
Λίγο αργότερα αξιωματούχος του Λευκού Οίκου έσπευσε να διευκρινίσει ότι ο Τραμπ «προφανώς έκανε πλάκα» με τη δήλωση αυτή.

Πέντε ελληνικά νησιά προτείνουν οι Times ως τους ιδανικούς προορισμούς αυτού του καλοκαιριού, για την αποφυγή του επικίνδυνου συνωστισμού. Και το ένα από αυτά είναι στην κορυφή.
«Σχεδιάστε τώρα, πηγαίνετε αργότερα: 25 μυστικά νησιά στην Ευρώπη», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος των Times. Ο συντάκτης, Τζέιμς Στιούαρτ, συνοψίζει τα «πιο μαγευτικά νησιά χωρίς συνωστισμό» και στην κορυφή αυτής της λίστας τοποθετεί την Άνδρο.
Δεν είναι όμως το μοναδικό ελληνικό νησί που έχει συμπεριλάβει, αφού ανάμεσα στα 25 που προτείνει είναι επίσης η Κίμωλος, η Φολέγανδρος, τα Κύθηρα και η Σύμη.
Για την Άνδρο, οι Times επισημαίνουν ότι είναι το νησί που τραβά το ενδιαφέρον των περιπατητών, κάνοντας αναφορά στο Andros Route, τις πεζοπορικές διαδρομές του νησιού. «Μπορείτε να περπατάτε 3-5 ώρες καθημερινά, κάνοντας επισκέψεις σε βυζαντινά φρούρια, συναντώντας ντόπιους σε όμορφα ερειπωμένα χωριά και κάνοντας περιπάτους σε κοιλάδες με πέτρινα γεφύρια», αναφέρει μεταξύ άλλων η βρετανική εφημερίδα, ενώ σημειώνει τη δυνατότητα επίσκεψης στο ενετικό κάστρο και το αρχαιολογικό μουσείο.
Αναφορικά με την Κίμωλο, τα νέα ξενοδοχεία είχαν αποτέλεσμα να γίνει μια boho «κρυψώνα», λένε οι Times, αλλά συμπληρώνει ότι αποτελεί αυτό «που ήταν η Ελλάδα: χαλαρή, γεμάτη ενδιαφέρουσα ιστορία».
Η Κίμωλος είναι τέταρτη στη λίστα των Times, ενώ στη 13η θέση βρίσκεται η Φολέγανδρος. «Είναι το καλύτερο και των δύο κόσμων: το μοδάτο κυκλαδίτικο στιλ και την μποέμικη ζωή, παρότι απέχει μόλις 1,5 ώρα από τη Σαντορίνη», επισημαίνει ο συντάκτης της βρετανικής εφημερίδας.
Τα Κύθηρα είναι «περισσότερο ξεχασμένα παρά ένα μυστικό», σημειώνουν οι Times για το συγκεκριμένο νησί, που είναι 18ο στη λίστα των προορισμών που προτείνει για την αποφυγή του συνωστισμού. «Αυτό το κάνει το σχεδόν τέλειο ελληνικό νησί, μια ημιάγρια φαντασίωση με χαράδρες και αρχαία χωριά», σημειώνει μεταξύ άλλων.
Τέλος, στην 25η θέση της λίστας οι Times τοποθετούν τη Σύμη. «Η νεοκλασική προκυμαία είναι μια σκακιέρα από κίτρινα, ροδακινί και κεραμιδί σπίτια, σαν μια ελληνική ακτή Αμάλφι», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα, χαρακτηρίζοντας «απίστευτα ρομαντικό» το νησί.
πηγή: lifo
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!