Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Ο Χέντβιγκες Μαντούρο αποτελεί και επίσημα παρελθόν από τον ΠΑΟΚ, αφού η ΠΑΕ με ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της, ενημέρωσε για το «διαζύγιο» των δύο πλευρών.

Ο Ολλανδός αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στην Γκρόνινγκεν, με την οποία έχει συμφωνήσει ήδη για διετές συμβόλαιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δικεφάλου:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας με τον Χέντβιγκες Μαντούρο. Ευχαριστούμε τον ποδοσφαιριστή για την προσφορά του και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του.»

http://inpaok.com 
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης δεν είναι πλέον μέρος του ρόστερ του Δικεφάλου, αφού όπως αναμένονταν ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ η λύση της συνεργασίας του με τους «ασπρόμαυρους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Ο Δημήτρης τίμησε με το ήθος και την προσφορά του την ομάδα μας και στα περίπου 10 χρόνια που φόρεσε τα Ασπρόμαυρα αγωνίστηκε σε 341 παιχνίδια, πετυχαίνοντας 108 γκολ, δίνοντας 38 ασίστ σε 25.492 αγωνιστικά λεπτά.

Οι αριθμοί από μόνοι τους δεν αποτυπώνουν το πραγματικό μέγεθος της προσφοράς, καθώς με τη συμπεριφορά του και την προσωπικότητά του αποτέλεσε παράδειγμα στα αποδυτήρια της ομάδας και κομμάτι της ιστορίας του Συλλόγου. Ευχόμαστε στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη καλή συνέχεια σε ότι και να κάνει στο μέλλον, υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.»

http://inpaok.com 
Σε δωρεάν διανομή ροδάκινων σε άπορους προχωρησε σήμερα ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στην Αποθήκη 15 του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (Είσοδος από Πύλη 6). Από τις 10 το πρωί, οι δικαιούχοι Θεσσαλονικείς επισκέπτονταν την αποθήκη και παρελάμβαναν φρέσκα ροδάκινα, με την διαδικασία να κυλά ήρεμα, με συνεχή ροή, χωρίς ουρές ή οποιαδήποτε άλλη ταλαιπωρία για τους ωφελούμενους.

Ωφελούμενοι της διανομής ήταν οι κάτοχοι της Κάρτας Σίτισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης, οι αιτούντες της Επισιτιστικής Βοήθειας (ΤΕΒΑ) και οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι, με την επίδειξη της κάρτας σίτισης ή της κάρτας δικαιούχου Κοινωνικού Παντοπωλείου ή της αίτησης για την Επισιτιστική Βοήθεια, καθώς και του δελτίου της αστυνομικής τους ταυτότητας και ενός πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης, που βεβαιώνει για τον αριθμό των μελών της οικογένειάς τους, παρελάμβαναν την ανάλογη ποσότητα ροδάκινων.

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της εφαρμογής του Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1031/2014 για συμπληρωματικά προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης στους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών και της ΚΥΑ με αριθμό πρωτοκόλλου 3320/89565 των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μέσω των Κοινωνικών Συμπράξεων που έχουν συσταθεί για τις ανάγκες του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Στη δράση αυτή του δήμου Θεσσαλονίκης, συμμετείχε εθελοντικά και πλήθος δημοτικών Αστυνομικών, οι οποίοι ενόψει της επικείμενης επαναλειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου, θέλησαν να δώσουν δυναμικό παρόν και να σταθούν δίπλα στους πολίτες που έχουν ανάγκη. Όπως ενημερωθήκαμε, οι κοινωνικές δράσεις των Δημοτικών Αστυνομικών, πέρα από τις αρμοδιότητες που καλούνται να ασκήσουν, θα συνεχιστούν και μετά την πλήρη επαναλειτουργία της υπηρεσίας που αναμένεται στα μέσα του Σεπτέμβρη (δείτε εδώ). 

  
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες επαναλειτουργίας της δημοτικής αστυνομίας Θεσσαλονίκης, καθώς υπολογίζεται ότι από τα μέσα του Σεπτεμβρίου, οι 70 περίπου αστυνομικοί θα επανέλθουν στους δρόμους της πόλης.

Παρόλο που η ανακοίνωση για την επανασύσταση του σώματος έχει γίνει από τον περασμένο Ιούνιο, η προμήθεια υλικού, καθώς και η οργάνωση της διοικητικής υποστήριξης έχει αποδειχθεί αρκετά χρονοβόρα. Όπως σημειώνει στο Thestival o δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Κιοσέογλου, η οργάνωση έπρεπε να ξεκινήσει από το μηδέν, καθώς η υποδομή που υπήρχε κατά την προηγούμενη λειτουργία της υπηρεσίας έχει... εξαφανιστεί. "Από τότε που βγήκε ο νόμος για την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας, έπρεπε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη μισθοδοσία, όπως η μεταφορά κονδυλίων, οι οποίες έχουν ολοκληρωθεί. Όμως, όλη η προϋπάρχουσα υποδομή, όπως αυτοκίνητα, μηχανές, ασύρματοι, στολές, δεν είναι πλέον διαθέσιμη", λέει χαρακτηριστικά ο κ. Κιοσέογλου, εξηγώντας παράλληλα, ότι τα οχήματα είτε αποσύρθηκαν είτε κάλυψαν άλλες ανάγκες του δήμου.

Όσον αφορά στις στολές, μετά από δύο διαγωνισμούς, εκ των οποίων ο πρώτος κηρύχθηκε άγονος γιατί δεν υπήρχε προσφορά, οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη Παρασκευή και έχουν ξεκινήσει να ράβονται οι στολές. "Από εκεί και πέρα πρέπει να φροντίσουμε για τη διοικητική υποστήριξη, αλλά θα είμαστε έτοιμοι στα μέσα Σεπτεμβρίου ώστε να ξεκινήσει να λειτουργεί κανονικά το σώμα", τονίζει ο κ. Κιοσέογλου.

Προτεραιότητα ΚΟΚ, καταστήματα και παρεμπόριο

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία, από τους 176 δημοτικούς αστυνομικούς που απασχολούνταν πριν, επέστρεψαν τώρα μόλις 71. Μετά από παραιτήσεις και συνταξιοδοτήσεις, η ονομαστική δύναμη των αστυνομικών έφτασε στους 68, ενώ εάν εξαιρέσει κανείς όσους απουσιάζουν λόγω εγκυμοσύνης ή γονικών αδειών, η πραγματική δύναμη φτάνει στους 60.

"Τότε ήταν ήδη λίγοι, οπότε φανταστείτε τώρα. Η πόλη είχε ανάγκη τη δημοτική αστυνομία με όλο αυτό το χάλι και την παραβατικότητα που επικρατεί. Θα βάλουμε, φυσικά, προτεραιότητες γιατί οι αρμοδιότητες είναι 34 και δεν μπορούν να καλυφθούν όλες. Θα επικεντρωθούμε κυρίως στην τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να αδειάσουν τα πεζοδρόμια και τα διπλοπαρκαρισμένα", υπογραμμίζει ο Λευτέρης Κιοσέογλου.

"Το προσωπικό έχει παρουσιαστεί και ασκούμε διοικητικά καθήκοντα. Η εξάσκηση καθηκόντων της δημοτικής αστυνομίας βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με τη διάθεση στολών, εντύπων και υλικοτεχνικής υποδομής", λέει από την πλευρά του ο εκπρόσωπος δημοτικών αστυνομικών Πέτρος Παπαφίλης, ενώ συμπληρώνει και εκείνος ότι τα άτομα δεν επαρκούν για τις αρμοδιότητες. Όπως ξεκαθαρίζει, η ιεράρχηση των αρμοδιοτήτων είναι ο ΚΟΚ, τα καταστήματα και το παρεμπόριο, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει εάν ο εισαγγελέας δέχεται περισσότερες καταγγελίες για άλλες παραβάσεις.

http://www.thestival.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!