Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Πάρκαρε πάνω στην... πλατεία Συντάγματος – Αναυδος ο Καμίνης [εικόνα]
«Ελληνάρας» οδηγός δεν βρήκε αλλού θέση και αποφάσισε να παρκάρει μεγαλοπρεπώς πάνω στην... πλατεία Συντάγματος.
Δεν είναι υπερβολή, κυριολεκτικά πάνω στην πλατεία, αριστερά από τα σκαλιά που οδηγούν στο μετρό και στη Β. Αμαλίας.

Το θέαμα αντίκρισαν χιλιάδες Αθηναίοι και δεν ξέφυγε από τον δήμαρχο της πόλης Γιώργο Καμίνη. Αναυδος, ανήρτησε στον λογαριασμό του στο twitter το εξής:
«Η πραγματικότητα μερικές φορές υπερβαίνει τη φαντασία. Πάνω στο Σύνταγμα, σήμερα το πρωί».
Οπως φαίνεται και από την εικόνα, η Δημοτική Αστυνομία έβαλε «δαγκάνες» στο όχημα του ασυνείδητου οδηγού.

(ΑΠΕ/ EPA/RICARDO SANTELLΑN)
Ενας αξιωματούχος της πρώην κυβέρνησης, της Κριστίνα Φερνάντεζ, στην Αργεντινή, συνελήφθη την Τρίτη ενώ προσπαθούσε να κρύψει εκατομμύρια σε ένα μοναστήρι.
Γείτονας του μοναστηριού ειδοποίησε τις αρχές, όταν είδε έναν άνδρα να πετά τσάντες μέσα στο χώρο του μοναστηριού, κοντά στο Μπουένος Αιρες. Οταν η αστυνομία έφτασε εκεί και συνέλαβε τον άνδρα, διαπίστωσε ότι ήταν ο πρώην γ.γ. Δημοσίων Εργων, Χοσέ Λόπεζ! Και οι εκπλήξεις μόλις είχαν ξεκινήσει.
Στη συνέχεια, όπως αναφέρει το Associated Press, ανακάλυψαν δεσμίδες με χαρτονομίσματα σε περισσότερα από 160 πακέτα, μέσα στις τσάντες, ενώ κι άλλα χρήματα είχαν μεταφερθεί στην κουζίνα του μοναστηριού, ενώ μερικά ήταν ακόμη στο αυτοκίνητό του.
Ο υπουργός Ασφαλείας της επαρχίας του Μπουένος Αιρες, Κρίστιαν Ριτόντο, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο Λόπεζ ήταν σε κατάσταση σοκ όταν τον συνέλαβαν και ότι φέρεται να προσπάθησε να δωροδοκήσει την αστυνομία. «Βρήκαμε δολάρια, γεν, ευρώ και το νόμισμα του Κατάρ... Είναι πολλά χρήματα», πρόσθεσε, χωρίς να είναι σε θέση να μιλήσει για ακριβές ποσό, καθώς η καταμέτρηση δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμη.
Πάντως, ο Ντάριο Κούμπαρ, ο δήμαρχος της περιοχής, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι οι αρχές βρήκαν πάνω από 7 εκατ. δολάρια στο μοναστήρι. «Είναι σχεδόν βγαλμένο από ταινία», σχολίασε ο Μάρκος Πένα, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Αργεντινής, Μαουρίσιο Πνα. «Είμαστε σοκαρισμένοι γιατί δεν πρόκειται για χαμηλόβαθμο αξιωματούχο. Ηταν επικεφαλής των δημοσίων έργων, που αμφισβητήθηκαν τόσο και είδαμε τόση διαφθορά», πρόσθεσε.

Πηγή: iefimerida.gr




Σε ισόβια καταδικάστηκε μια γυναίκα που χτύπησε μέχρι θανάτου τον άντρα της όταν αρνήθηκε να κάνει σεξ μαζί της.


Η 54χρονη Vimla Vaghela κατηγόρησε τον άντρα της για εξωσυζυγική σχέση όταν αρνήθηκε να κάνει σεξ μαζί της στο σπίτι τους στην Ινδία.

Μέσα στην οργή της άρπαξε ένα ραβδί και άρχισε να τον χτυπά στο κεφάλι. Ο άντρας της πέθανε από τα πολλαπλά τραύματα μετά την αιματηρή επίθεση τον Νοέμβριο του 2013.

Λίγο αργότερα έφυγε από το σπίτι, πήγε στο αστυνομικό τμήμα και είπε στους αξιωματικούς για τον θάνατο του άντρα της. Επιχείρησε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να τους πείσει πως τον σκότωσε ενώ βρισκόταν σε αυτοάμυνα.

Αργότερα όμως κατηγορήθηκε για φόνο και εκτός από την ποινή ισόβειας κάθειρξης της επιβλήθηκε και πρόστιμο. Σε περίπτωση που δεν το πληρώσει, θα κληθεί να κάνει επιπλέον 6 μήνες στη φυλακή.

Πηγή: Dailymail
Τι είναι το αστέρι Michelin και πώς απονέμεται
O οδηγός Michelin είναι η κορυφή της αναγνώρισης για ένα εστιατόριο αξιώσεων ανά τον πλανήτη. Πρόκειται για το παλαιότερο εγχειρίδιο αξιολόγησης ξενοδοχείων και εστιατορίων, το οποίο βραβεύει επιλεκτικά ορισμένες επιχειρήσεις.
Η ιστορία του ξεκινάει το 1900 όταν οι παραγωγοί ελαστικών Andre και Edouard Michelin εξέδωσαν την πρώτη έκδοση του οδηγού, η οποία απευθυνόταν σε Γάλλους αυτοκινητιστές.
Κάποια χρόνια αργότερα, το 1931, ο οδηγός Michelin ξεκίνησε να απονέμει αστέρια στα εστιατόρια που ξεχωρίζουν για τις γαστριμαργικές τους δημιουργίες. Αρχικά δόθηκε μόνο ένα αστέρι. Στη συνέχεια καθιερώθηκε το… κανένα, το ένα, τα δύο και τα τρία.
Πέντε χρόνια μετά την έναρξη του θεσμού, καθορίστηκαν τα κριτήρια για την απονομή τους…
To καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο βρίσκεται στην Ιταλία
Η Osteria Francescana , του σεφ Μάσιμο Μποτούρα, στη Μόδενα της Ιταλίας, ανακηρύχθηκε το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο για το 2016 σε τελετή στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια της οποίας ο «βασιλιάς του μακαρόν», ο Γάλλος Πιερ Ερμέ, αναδείχθηκε ο καλύτερος ζαχαροπλάστης στον κόσμο.
Ο Μάσιμο Μποτούρα, που πέρυσι κατείχε τη δεύτερη θέση στη λίστα των «50 Best», εκθρονίζει έτσι το ισπανικό εστιατόριο «El Celler se Can Roca» στη Χερόνα της Καταλονίας, που περνά στη δεύτερη θέση.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλον τον κόσμο, διότι είναι πάρα πολύ δύσκολο», δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ο Μάσιμο Μποτούρα παραλαμβάνοντας το βραβείο του στη σκηνή του Cipriani Wall Street στο Μανχάταν. « Οι άνθρωποι θεωρούν ότι είμαστε ροκ σταρ, αλλά έχουμε μια δύσκολη δουλειά κάθε μέρα στην κουζίνα».

Ο Πιερ Ερμέ δήλωσε παραλαμβάνοντας το βραβείο «εξαιρετικά κολακευμένος» και έκανε λόγο για «μια μεγάλη αναγνώριση του γαλλικού savoir faire σε διεθνές επίπεδο».
Το νεοϋορκέζικο εστιατόριο «Eleven Madison Park» καταλαμβάνει την τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, το περουβιανό «Central» έρχεται τέταρτο, το δανέζικο «Noma» 5ο και το γαλλικό «Mirazur» στο Μαντόν, 6ο.
Η διάσημη λίστα των εστιατορίων του 2016 αφορά 23 χώρες σε έξι ηπείρους, αλλά τα μισά από αυτά βρίσκονται στην Ευρώπη.

«Ο Μάσιμο Μποτούρα είναι γνωστός για τις πολύ προσωπικές και φιλόδοξες δημιουργίες του που τιμούν τόσο την παράδοση της χώρας του όσο και τον μοντερνισμό της», δήλωσαν οι υπεύθυνοι του βραβείου εξυμνώντας τις δημιουργίες του όπως «οι Πέντε Ηλικίες του Parmiggiano Reggiano που παρουσιάζουν το διάσημο τοπικό τυρί σε φόρμες και υφές πρωτόγνωρες για τους περισσότερους συνδαιτυμόνες» και τα κλασικά του «όπως οι ταλιατέλες με ραγκού κομμένο στο χέρι και το μαγειρεμένο σε ζωμό βοδινού ριζότο του».
Στη λίστα «50Best» περιλαμβάνονται τέσσερα ιταλικά, τρία γαλλικά, επτά ισπανικά και πέντε σκανδιναβικά εστιατόρια.

Ανακαλύφθηκε ο μεγαλύτερος εξωπλανήτης με δύο ήλιους
Αστρονόμοι στις ΗΠΑ ανακάλυψαν τον μεγαλύτερο μέχρι τώρα εξωπλανήτη, ο οποίος έχει δύο ήλιους στον ουρανό του.
Ο Κέπλερ-1647 b, έχει μέγεθος ανάλογο του Δία, βρίσκεται σε απόσταση 3.700 ετών στην κατεύθυνση του αστερισμού του Κύκνου και έχει ηλικία περίπου 4,4 δισεκατομμυρίων ετών, δηλαδή σχεδόν όσο και η Γη.
Τα δύο άστρα γύρω από τα οποία περιφέρεται, μοιάζουν με τον Ήλιο, με το ένα να είναι λίγο μεγαλύτερο και το άλλο λίγο μικρότερο.
Ο εξωπλανήτης, που εντοπίσθηκε με το διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ», χρειάζεται 1.107 μέρες (πάνω από τρία γήινα χρόνια) για να διαγράψει μια πλήρη περιφορά γύρω από τους ήλιους του. Θεωρείται ότι, με βάση την απόστασή από τα άστρα του, βρίσκεται στη δυνητικά φιλόξενη για ζωή ζώνη.
Οι επιστήμονες του Διαστημικού Κέντρου Goddard της NASA και του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, με επικεφαλής τον Βεσέλιν Κόστοφ, έκαναν τη σχετική ανακοίνωση σε συνέδριο της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας, ενώ σχετική δημοσίευση θα γίνει στο περιοδικό αστροφυσικής "The Astrophysical Journal".
Και δέκατος πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα;
Εξάλλου, Βρετανοί και Ισπανοί επιστήμονες, που έκαναν σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Monthly Notices" της Βασιλικής Εταιρείας Αστρονομίας της Βρετανίας, θεωρούν πιθανή όχι μόνο την ύπαρξη ενός ένατου πλανήτη στο ηλιακό μας σύστημα, αλλά και ενός δέκατου, ενώ δεν αποκλείουν να υπάρχει και ενδέκατος.
Οι εκτιμήσεις αυτές, προς το παρόν, βασίζονται σε υπολογιστικά μοντέλα που προσπαθούν να εξηγήσουν ορισμένες αστάθειες στις τροχιές των γνωστών νάνων πλανητών και τις αποδίδουν στις βαρυτικές επιρροές άγνωστων έως τώρα πλανητών.
Η ύπαρξη ένατου πλανήτη, πέρα από τον Ποσειδώνα, προτάθηκε τον Ιανουάριο από τους αστρονόμους Κονσταντίν Μπατίγκιν και Μάικ Μπράουν του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Καλιφόρνια (Caltech), αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποιο ίχνος του. Σύμφωνα με μια εκτίμηση, αν όντως υπάρχει ο ένατος πλανήτης, είναι δεκαπλάσιος από τη Γη και χρειάζεται 10.000 έως 20.000 χρόνια για να μια πλήρη περιφορά γύρω από τον Ήλιο.
Οι Cure επιστρέφουν...
Η τελευταία φορά που ανέβηκαν στη σκηνή οι Cure ήταν το 2011 στη Νέα Υόρκη. Εκείνη τους την εμφάνιση την αφιέρωσαν στα «ανήσυχα» τρία πρώτα τους άλμπουμ, που τα είχαν γράψει πριν βρουν τον δρόμο τους και πριν, με τον «σκοτεινό και βασανιστικό» ήχο της μουσικής τους, καθιερώσουν το Γκόθικ Ροκ.
Αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα «International New York Times», το γκρουπ επιστρέφει για τρεις συναυλίες στο Madison Square Garden, ξεκινώντας μία μακρά περιοδεία στις ΗΠΑ με προοπτική διεύρυνσης, για μία νέα καριέρα που βλέπουν μπροστά τους.
Αυτό σημαίνει ότι το γνωστό μείγμα της μελαγχολικής και καταθλιπτικής μουσικής τους που ξεκίνησε με τα πρώτα τους τραγούδια στην ποστ – πανκ μουσική και που καταλήγουν σε μία περισσότερο ποπ μουσική- με την θεατρικότητα που διακρίνει την μπάντα- θα αναβιώσουν ξανά δίνοντας και το νέο στίγμα του συγκροτήματος.
Με τον Ρόμπερτ Σμιθ στα φωνητικά, το μόνο σταθερό μέλος της μπάντας από την ημέρα της δημιουργίας του, οι Cure έχουν στο ενεργητικό τους 13 άλμπουμ και περισσότερα από 30 σινγκλ. Υπολογίζεται ότι είχαν πουλήσει 27 εκατ. άλμπουμ μέχρι το 2004, ενώ από το 2010 ετοιμάζουν και την 14η δουλειά τους.

Να γιορτάσουν τη λειτουργία του καταστήματος το οποίο άνοιξαν πριν από περίπου ένα μήνα αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες του ψητοπωλείου «10 το καλό,» το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Το «10 το καλό» , το οποίο βρίσκεται στην οδό Ιασωνίδου 10, θα προσφέρει σήμερα δωρεάν γύρο σε όσους το επισκεφθούν.
Η γιορτή θα ξεκινήσει από τις 16.00 μέχρι να τελειώσει ο γύρος. Ισχύει μόνο για παραλαβή από το κατάστημα και κάθε άτομο δικαιούται ένα σάντουιτς.
Info
Κατάστημα: 10 το καλό
Οδός: Ιασωνίδου 10, Κέντρο Θεσσαλονίκης
Ώρα: 16.00
Ημερομηνία: Τετάρτη 15 Ιουνίου
Βοηθήστε μετανάστες που κινδυνεύουν στη Μεσόγειο με μία εφαρμογή
Λένε πως στην εποχή των smartphones που ζούμε υπάρχει μία εφαρμογή κινητού για το οτιδήποτε. Προς επίρρωσιν της άποψης αυτής, πλέον υπάρχει μία εφαρμογή για iPhone με την οποία μπορείτε να βοηθήσετε στον εντοπισμό πλοίων με μετανάστες που βρίσκονται σε κίνδυνο στη Μεσόγειο!

Η εφαρμογή I SEA, που είναι διαθέσιμη στο iTunes, κόβει σε εκατομμύρια “κομμάτια” την εικόνα από το δορυφόρο της διαδρομής που ακολουθούν οι διακινητές, και “αναθέτει” το καθένα από αυτά σε έναν χρήστη, ο οποίος κατόπιν είναι επιφορτισμένος με το να παρακολουθεί το σημείο αυτό και να ενημερώσει την αρχή Migrant Offshore Aid Station (MOAS) αν εντοπίσει κάποια ένδειξη για μετανάστες που κινδυνεύουν.

Αφού λάβουν την ειδοποίηση των χρηστών, οι αρχές αναλύουν την εικόνα και, αν χρειαστεί, προχωρούν σε επιχείρηση διάσωσης.

“Η ιδέα είναι ότι με περισσότερους ανθρώπους να ενδιαφέρονται μπορείς να καλύχεις μεγαλύτερες θαλάσσιες περιοχές”, δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής επιχειρήσεων της MOAS, Ian Ruggier. “Επιτρέπει στους ανθρώπους να δουν ότι συνεισφέρουν για τη διάσωση ζωών. [Η επιτυχία] θα εξαρτηθεί από το πόσο δημοφιλής θα είναι η εφαρμογή”, πρόσθεσε.

Το ταξίδι των μεταναστών από τις ακτές της Λιβύης προς την Ιταλία θεωρείται πολύ πιο επικίνδυνο από αυτό μεταξύ των ελληνοτουρκικών ακτών, όπου οι μεταναστευτικές ροές έχουν σχεδόν μηδενιστεί μετά τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

Η MOAS ιδρύθηκε το 2014 και είναι η πρώτη υπηρεσία διάσωσης μεταναστών που χρηματοδοτείται από ιδιώτες. Στις επιχειρήσεις της ήδη χρησιμοποιεί drones. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, η MOAS διέσωσε σχεδόν 12.000 ανθρώπους στα δύο πρώτα χρόνια της λειτουργίας της.
Ποιο σώμα θεωρείται “σώμα για παραλία”; Για τους υπεύθυνους της εταιρείας “Protein World”, κατάλληλο σώμα για παραλία είναι μόνο το αδύνατο, γυμνασμένο κορμί. Ο πρόσφατα εκλεγμένος δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, αποφάσισε να βάλει ένα τέλος στις body-shaming διαφημίσεις και καμπάνιες που προωθούν λανθασμένα πρότυπα σώματος κι έτσι αποφάσισε να απαγορεύσει την παρακάτω διαφήμιση, μετά από αντιδράσεις των πολιτών. Η διαφήμιση, που μπήκε στους σταθμούς του μετρό τον περασμένο Απρίλιο, προκάλεσε σάλο, ενώ μια διαδικτυακή αίτηση για την αφαίρεσή της, μάζεψε περισσότερες από 70.000 υπογραφές. Παράπονα έγιναν και στην ASA (Advertising Standards Authority), ενώ επιβάτες του μετρό αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, δημοσιεύοντας φωτογραφίες τους στα social media. Ο δήμαρχος Khan, μετά την απαγόρευση, ανέφερε σε δήλωσή του: “Ελπίζουμε πως η απαγόρευση των body-shaming διαφημίσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα έχουν θετικό αντίκτυπο και θα αποτρέψουν τα media από το να μειώνουν τις γυναίκες στο μέλλον”.

Στην αξιολόγηση και αναδιοργάνωση δομών της δημόσιας διοίκησης προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Υπουργεία, αποκεντρωμένες διοικήσεις, ΟΤΑ και ΝΠΔΔ, έχουν διορία έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016 να αξιολογήσουν την οργάνωσή τους και να προβούν σε αναδιοργάνωση των υφιστάμενων δομών τους με εκπόνηση νέων οργανογραμμάτων.
Σχετικές κατευθυντήριες οδηγίες παρείχε ο αναπληρωτής υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης στους γενικούς και αναπληρωτές γενικούς γραμματείς όλων των υπουργείων, γενικούς γραμματείς Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, προϊστάμενους των γενικών διευθύνσεων Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών και γενικών διευθύνσεων Διοικητικής Υποστήριξης και υπηρεσιακά στελέχη, σε συνάντηση που είχε μαζί τους στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα περίπου μήνα με εγκύκλιο του ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης περιέγραφε τον τροπο με τον οποία θα γίνει η αξιολόγηση στο Δημόσιο. 
Στην εισήγησή του ο κ. Βερναρδάκης, τόνισε ότι η διαδικασία της αξιολόγησης και αναδιοργάνωσης των κρατικών δομών έχει καθοριστική σημασία για την ευρύτερη πορεία υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος «και ως εκ τούτoυ απαιτείται να της δοθεί η πρέπουσα σημασία και να πραγματοποιηθεί με τρόπο ουσιαστικό και αποτελεσματικό». Στους νέους οργανισμούς απαιτείται να αποτυπώνονται με σαφή τρόπο οι βασικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης ως προς την αξιολόγηση και αναδιοργάνωση δομών των φορέων της κρατικής διοίκησης, πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός.
Ο κ. Βερναρδάκης ζήτησε το κάθε υπουργείο να καθορίσει το εύρος της αποστολής του και να γνωρίζει όπως οφείλει, από ποιές συγκεκριμένες δομές αποτελείται (πχ κεντρική υπηρεσία, αποκεντρωμένες υπηρεσίες, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ ειδικού σκοπού, κλπ), τι ακριβώς κάνει κάθε μία από αυτές, καθώς και να υπάρξει συγκέντρωση των τυχόν πολυδιάσπαστων και ασυντόνιστων δομών. Επίσης, οι διάφορες δομές χρειάζεται να είναι έτσι διατεταγμένες, ώστε να συμβάλουν στην εξυπηρέτηση και υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος, είτε άμεσα από τις υπηρεσίες τους είτε έμμεσα από την παρακολούθηση του έργου ιδιωτών. Επίσης, να ενισχύονται οι υπηρεσιακές δομές (Γενικές Διευθύνσεις ή Διευθύνσεις) και να αποφεύγεται η εύκολη καταφυγή σε σχήματα γενικών ή ειδικών γραμματειών, ή νομικών προσώπων που αποκολλούν τμήματα της διοικητικής ύλης από το στενό πυρήνα του δημοσίου. Ζητήθηκε ακόμα η ύπαρξη μιας δομής σχεδιασμού, διαμόρφωσης. παρακολούθησης πολιτικής σε κεντρικό επίπεδο και η προσπάθεια αποκέντρωσης των επιχειρησιακών λειτουργιών, καθώς και μίας δομής εσωτερικής διοίκησης (Γενική Δ/νση Διοικητικής Υποστήριξης παλαιότερα, Οικονομικής Διαχείρισης σήμερα), στην οποία θα συγκεντρώνονται τα οικονομικά θέματα αλλά και εκείνα της ανάπτυξης και διαχείρισης προσωπικού.
Τέλος, οι Οργανισμοί θα πρέπει να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της πληροφορικής ώστε έτσι ώστε να παρέχεται η δυνατότητα αναζήτησης, εξεύρεσης, επεξεργασίας πληροφοριών μέσα από κοινά μητρώα – και κατά συνέπεια, η εξοικονόμηση πόρων για ενίσχυση των δομών άμεσης επικοινωνίας με τους πολίτες.
aftodioikisi.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!