Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

 

Εκατοντάδες επόπτες περιεχομένου προσλαμβάνει η TikTok στην Ευρώπη από εταιρείες εξωτερικής ανάθεσης που εξυπηρετούν ανταγωνιστικά κοινωνικά μέσα όπως το Facebook, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με το επιβλαβές περιεχόμενο στην πλατφόρμα. 

Η εφαρμογή βίντεο, που ανήκει στην κινεζική ByteDance, επεκτείνει γρήγορα τον «κόμβο εμπιστοσύνης και ασφάλειας» στο Δουβλίνο. Επίσης, προσλαμβάνει άλλους συντονιστές στο Λονδίνο, οι οποίο επιφορτίζονται με την αναθεώρηση υλικού που δημοσιεύεται από ευρωπαίους χρήστες.

Τουλάχιστον 190 από αυτούς που θα ενταχθούν εργάζονταν προηγουμένως μέσω συμβασιούχων εταιρειών για τις Accenture, Covalen και Cpl, σύμφωνα με ανάλυση των Financial Times.

Η Meta, η μητρική εταιρεία των Facebook και Instagram, το YouTube και το Twitter είναι γνωστό ότι βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε αυτές τις συμβαλλόμενες εταιρείες για την επίβλεψη και την αφαίρεση βίαιου και επιβλαβούς περιεχομένου στις πλατφόρμες.

Η TikTok ανέφερε ότι προσέλαβε αρκετές εκατοντάδες επόπτες στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία από τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, προσθέτοντας στους χιλιάδες που έχει σε παρόμοια κέντρα στην Καλιφόρνια και τη Σιγκαπούρη.

Προσφάτως ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, απέδωσε την επιβράδυνση της ανάπτυξης σε Facebook και Instagram στους νεότερους χρήστες που τις εγκατέλειψαν  για το TikTok, με αποτέλεσμα να εξαλειφθούν περισσότερα από 220 δισ. δολάρια από την αξία της εταιρείας σε μια μέρα. Αλλά με την τεράστια ανάπτυξη του TikTok έρχεται το πρόβλημα της διαχείρισης του περιεχομένου των χρηστών. 

«Η συνεχής επένδυσή μας στις λειτουργίες εμπιστοσύνης και ασφάλειας αντικατοπτρίζει την εστίασή μας στη διατήρηση του TikTok ως τόπου δημιουργικότητας και ψυχαγωγίας», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας στην TikTok, Κόρμακ Κινάν. 

Η εστίαση αυτη σημαίνει ότι το ευρωπαϊκό εργατικό δυναμικό της TikTok αυξήθηκε περισσότερο από 1.000 άτομα το 2020, όταν ο κύκλος εργασιών της εταιρείας στην περιοχή αυξήθηκε κατά 545%, στα 170,8 εκατ. δολάρια. Ωστόσο, σύμφωνα με τις καταθέσεις του UK Companies House, οι ζημίες προ φόρων τετραπλασιάστηκαν στα 644,3 εκατ. δολάρια, «οδηγούμενες κυρίως από την αύξηση των εργαζομένων για τη στήριξη της ανάπτυξης της επιχείρησης [στην Ευρώπη]».

Η στρατηγική της TikTok είναι να προσφέρει εσωτερικές θέσεις εποπτών με καλύτερους μισθούς και προνόμια, προκειμένου να προσελκύσει έμπειρο προσωπικό από την περιορισμένη δεξαμενή ταλέντων κοινωνικών δικτύων, όπως το Facebook, το Instagram, το YouTube και το Snap. 

naftemporiki.gr

 Φωτ. Intimenews

Στο υψηλότερο επίπεδο από το 1997 βρέθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα, ο οποίος εκτοξεύθηκε στο 6,2% (υψηλό 25ετίας) τον Ιανουάριο του 2022 έναντι 5,1% τον Δεκέμβριο του 2021. Άλμα 154% στις τιμές του φυσικού αερίου, ενώ αυξημένο κατά 22% αποδείχθηκε το κόστος για στέγαση. Ανατιμήσεις της τάξης του 5% στα τρόφιμα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ): 

  • Ο ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) σημείωσε αύξηση 6,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη τον Ιανουάριο του 2021.
  • Ο μέσος δείκτης τιμών καταναλωτή για το 12μηνο Φεβρουαρίου 2021 – Ιανουαρίου 2022, εμφάνισε αύξηση 1,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου 2020 – 2021. 
  • Ο μηνιαίος δείκτης τιμών καταναλωτή, ωστόσο, παρουσίασε μείωση 0,3% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2021.

rekor-25etias-ston-plithorismo-efthase-to-6-2-ton-ianoyario-sto-154-i-timi-toy-aerioy0

Ας σημειωθεί ότι ο ετήσιος εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή, κατά τα πρότυπα της Eurostat, έκλεισε στο +5,5% τον Ιανουάριο του 2022 από +4,4% τον Δεκέμβριο του 2021.

Άλμα 154% στο φυσικό αέριο

Όπως επιβεβαιώνεται από τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το μεγαλύτερο «κουπί» τράβηξε ο κλάδος της ενέργειας, με την τιμή του φυσικού αερίου να εκτοξεύεται κατά 154% σε ετήσιο επίπεδο και κατά 14,2% σε μηνιαίο επίπεδο. Παράλληλα, η τιμή του ηλεκτρισμού αναρριχήθηκε κατά 56,7% και κατά 8,8%, αντίστοιχα.

Ίδια αποδείχθηκε η κατάσταση και στο πετρέλαιο θέρμανσης, όπου οι τιμές σημείωσαν άνοδο κατά 36% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2021 και κατά 5,2% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2021. Παράλληλα, η τιμή των καυσίμων εκτοξεύθηκε κατά 21,6% και κατά 2,3%, αντίστοιχα.

Ανατιμήσεις στα τρόφιμα

Μεγάλες ανατιμήσεις (σε ετήσια βάση) παρατηρήθηκαν και στα τρόφιμα. Ενδεικτικά:

  • Αρνί και κατσίκι: 17,6%
  • Άλλα βρώσιμα έλαια 17,3%
  • Ελαιόλαδο 15,4%
  • Λαχανικά νωπά 14,4%
  • Πατάτες 12,3%
  • Φρούτα νωπά 8,4%
  • Παρασκευάσματα με βάση το κρέας 7,4%
  • Ζυμαρικά 7,1%
  • Αλεύρι κι άλλα δημητριακά 6,6%
  • Τυριά 6,3%
  • Γιαούρτι 6,1%

Την ίδια ώρα, οι τιμές σε ένδυση και υπόδηση αυξήθηκαν κατά 7%, οι τιμές σε ξενοδοχεία – μοτέλ – πανδοχεία εμφάνισαν άνοδο κατά 13,5% και οι τιμές σε αυτοκίνητα μεταχειρισμένα και μεταφορά επιβατών με αεροπλάνο ενισχύθηκαν κατά 11%.  

rekor-25etias-ston-plithorismo-efthase-to-6-2-ton-ianoyario-sto-154-i-timi-toy-aerioy1

Στο +22% το κόστος στέγασης

Σε ομαδοποιημένο επίπεδο, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, το κόστος της στέγασης, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η ενέργεια, αυξήθηκε κατά 22,6% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2021, ενώ το κόστος μεταφορών ακολούθησε στο +11,1%.

Τα διαρκή αγαθά και τα είδη νοικοκυριού ενισχύθηκαν κατά 3%, ενώ οι τιμές σε διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά αυξήθηκαν κατά 5,2%. Μείωση κατά 3,2%, αντίθετα, εμφάνισαν οι τιμές στην επικοινωνία.

rekor-25etias-ston-plithorismo-efthase-to-6-2-ton-ianoyario-sto-154-i-timi-toy-aerioy2

Ο γρίφος της κυβέρνησης

Πρωταγωνιστές στον αυξημένο πληθωρισμό, όπως αποδείχθηκε κι από τα παραπάνω, αναδεικνύονται και πάλι οι τιμές στην ενέργεια. Άλλωστε, το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος βρίσκεται σήμερα κοντά στα 218 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ το φυσικό αέριο κινείται στα 80 ευρώ ανά μεγαβατώρα και το πετρέλαιο Brent στα 95 δολάρια το βαρέλι.  

Εάν κοιτάξει κανείς, παράλληλα, τις τιμές στις αντλίες καυσίμων, η μέση τιμή της αμόλυβδης κυμαίνεται στο 1,865 ευρώ ανά λίτρο, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.  

Μια πρόγευση της έκρηξης του πληθωρισμού είχε δώσει τις προηγούμενες ημέρες η Eurostat, η οποία είχε ανακοινώσει ότι σε όρους εναρμονισμένου δείκτη τιμών καταναλωτή, ο πήχης στην Ελλάδα ανέβηκε στο 5,5% τον Ιανουάριο από 4,4% τον Δεκέμβριο. 

Και ενώ οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί αλλά και οι επιχειρήσεις πιέζονται αφόρητα, φαίνεται ότι στη κυβέρνηση ασκείται μια διαφορετική πίεση. Αυτή των αγορών, η οποία περιορίζει την όποια δυνατότητα για παροχές έναντι της ακρίβειας, καθώς το κόστος δανεισμού του ελληνικού δημοσίου, όπως αντανακλάται στις αποδόσεις των 10ετών ομολόγων, έχει ανέβει στο 2,62% από μόλις 0,53% τον Αύγουστο του 2021. 

moneyreview.gr

 Χαρδαλιάς: Ιδού τι ισχύει για την Καθαρά Δευτέρα & το πέταγμα του χαρταετού

Τι καιρό μας επιφυλάσσει ο Φεβρουάριος με βάση τα Μερομήνια; Ο μήνας που γιορτάζουμε τις Απόκριες και την Τσικνοπέμπτη παρουσιάζει άστατες καιρικές συνθήκες. Για όσους θέλουν να ψήσουν την Τσικνοπέμπτη τα Μερομήνια δίνουν τη δική τους απάντηση για το εάν ο καιρός θα είναι ευνοϊκός.

Στους παρακάτω πίνακες φαίνεται τι καιρό θα κάνει ανά εβδομάδα τον Φεβρουάριο με βάση τα Μερομήνια

Την ερχόμενη εβδομάδα ο καιρός φαίνεται να είναι σχετικά καλός γεγονός που ευνοεί τις βόλτες. 

Όσο όμως προχωρούν οι μέρες και πλησιάζουμε την Τσικνοπέμπτη (24 Φεβρουαρίου) και τις Απόκριες ο καιρός «χαλάει» με βροχές και κρύο.

Όσο δε πλησιάζουμε στην τελευταία Κυριακή της Αποκριάς ο καιρός επιδεινώνεται και δεν θα λείψουν τα χιόνια ακόμα και στα χαμηλά. Βελτίωση θα δούμε την Καθαρά Δευτέρα στις 7 Μαρτίου, όπου σύμφωνα πάντα με το μερομήνια θα πετάξουμε χαρταετό με λιακάδα.

Υπενθυμίζουμε ότι μερομήνια ονομάζει ο λαός τις (12) δώδεκα πρώτες ημέρες του όγδοου φεγγαριού του έτους, δηλαδή του Αυγούστου, όπου βάσει αυτών καθορίζεται ο καιρός όλου του χρόνου. Η μέθοδος είναι πολύ απλή. Όσοι γνωρίζουν, παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών. Δηλαδή, η πρώτη ημέρα μας δείχνει τι καιρό θα κάνει τον ερχόμενο Αύγουστο, η δεύτερη για τον Σεπτέμβριο, η τρίτη για τον Οκτώβριο, κ.ο.κ.

Πίνακες: Help Post

 

Σε μια ιστορική κίνηση προκειμένου να εντάξουν τους θεατές στη διαδικασία επιλογής των αγαπημένων τους ταινιών, προχωρούν τα 94α Βραβεία Όσκαρ.

Συγκεκριμένα από αυτήν τη Δευτέρα, οι χρήστες του Twitter θα μπορούν να ψηφίζουν τις αγαπημένες τους ταινίες που κυκλοφόρησαν το 2021 — ανεξάρτητα από το αν η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ — χρησιμοποιώντας το hashtag #OscarsFanFavorite.

Η ταινία που θα λάβει τις περισσότερες ψήφους θαυμαστών έως τις 3 Μαρτίου θα αναγνωριστεί κατά τη διάρκεια των βραβείων που θα μεταδοθούν στις 27 Μαρτίου.

Ωστόσο, οι εκπλήξεις για το κοινό δεν σταματούν εδώ καθώς τρεις χρήστες του Twitter που ψήφισαν κατά την περίοδο από 14 Φεβρουαρίου έως 3 Μαρτίου θα επιλεγούν —μαζί με τους καλεσμένους τους— για ένα ταξίδι με όλα τα έξοδα πληρωμένα, στο Λος Άντζελες για να παρουσιάσουν ένα βραβείο Όσκαρ στην επόμενη τελετή το 2023.

«Είμαστε κατενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το Twitter και βοηθάμε να χτιστεί αυτή η σχέση με το κοινό. Μέσω αυτής της διαδικασίας, χρήστες των social media από όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να εμπλακούν στην τελετή των Όσκαρ σε πραγματικό χρόνο και να γίνουν μέρος αυτής της μοναδικής εμπειρίας για πρώτη φορά», δήλωσε η υπεύθυνη επικοινωνίας Μέριλ Τζόνσον, σε επίσημη ανακοίνωση.

Αν και η αγαπημένη ταινία που θα επιλέξουν χρήστες του Twitter δεν θα είναι επίσημη κατηγορία Όσκαρ, θα δώσει στους θαυμαστές την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους για τις καλύτερες ταινίες του 2021, ειδικά αν δεν έλαβαν υποψηφιότητα από την Ακαδημία.

Επιπλέον οι χρήστες του Twitter θα μπορούν επίσης να κάνουν tweet την αγαπημένη τους σκηνή από ταινία του 2021 χρησιμοποιώντας το #OscarsCheerMoment.

Οι νικήτριες σκηνές θα προβληθούν στην τελετή των Όσκαρ, μαζί με τα tweets των θαυμαστών και πέντε χρήστες που συμμετείχαν στην καμπάνια θα λάβουν ένα πακέτο δώρων που περιλαμβάνει έναν ολόκληρο χρόνο δωρεάν εισιτηρίων κινηματογράφου σε σινεμά της επιλογής τους, συνδρομές σε υπηρεσίες streaming και αντικείμενα από το κατάστημα του Academy Museum.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι χρήστες του Twitter θα μπορούν να δημοσιεύουν tweets έως και 20 φορές την ημέρα.

 φωτ.: Shutterstock

Είναι κανόνας ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του κινητού μειώνεται με τον καιρό. Όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν καταφέρνουν να βγάλουν την ημέρα με μία φόρτιση.

Η Apple δίνει μερικές συμβουλές για το πώς μπορεί κάποιος να μεγιστοποιήσει τη διάρκεια ζωής του iPhone του.

1. Κάντε update του λογισμικού και βεβαιωθείτε ότι το κινητό σας χρησιμοποιεί την τελευταία έκδοση του iOS, καθώς τα updates της Apple συχνά περιλαμβάνουν προηγμένες τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας.  

2. Αποφύγετε τις ακραίες θερμοκρασίες. Οι ιδανικές συνθήκες λειτουργίας του iPhone είναι μεταξύ 16 και 22 βαθμών Κελσίου. Σύμφωνα με την Apple, είναι σημαντικό να αποφεύγετε την έκθεση της συσκευής σε θερμοκρασίες υψηλότερες των 35 βαθμών, καθώς κάτι τέτοιο προκαλεί ζημιά στην μπαταρία. Το αποτέλεσμα θα είναι ότι  η συσκευή σας θα λειτουργεί λιγότερη ώρα με μία φόρτιση. Επομένως, μην αφήνετε το κινητό πάνω στο ταμπλό του αυτοκινήτου σε μία ζεστή ημέρα ή αποφύγετε να το έχετε στην τσέπη του παντελονιού σας. 

Περαιτέρω ζημιά στην μπαταρία προκαλείται όταν φορτίζετε το iPhone σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών.

Αντίθετα, στην περίπτωση πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας μπορεί να μειωθεί, αλλά αυτό είναι  προσωρινό. Όταν η θερμοκρασία της μπαταρίας επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδα, οι επιδόσεις της θα αποκατασταθούν.

3. Κάποιες θήκες θα πρέπει να αφαιρούνται πριν από τη φόρτιση, γιατί προκαλούν υπερβολική θερμότητα, που με τη σειρά της επηρεάζει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Εάν παρατηρήσετε ότι η συσκευή σας ζεσταίνετε όταν την φορτίζετε, βγάλτε την από τη θήκη πριν να τη συνδέσετε ξανά στο ρεύμα.

4. Εάν σκοπεύετε να αποθηκεύσετε ένα iPhone για πολύ καιρό, μην το κάνετε με τη μπαταρία πλήρως φορτισμένη. Φυλάξτε το κλειστό, με την μπαταρία περίπου στο 50%, σε ένα περιβάλλον κάτω των 32 βαθμών Κελσίου και χωρίς υγρασία. Εάν σκοπεύετε να το αποθηκεύσετε για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών, συστήνεται να το φορτίζεται έως  το 50% μία φορά κάθε εξάμηνο.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!