Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

 

Μετά την απαγόρευση των κολλητών τζιν, ο Κιμ Γιονγκ Ουν τα έβαλε και με… την μουσική. Στο στόχαστρο του ανώτατου ηγέτη της Βόρειας Κορέας αυτή τη φορά έχει βρεθεί νοτιοκορεατική ποπ, γνωστότερη ως K-pop.

Σύμφωνα με τον Κιμ Γιονγκ Ουν η K-pop διαφθείρει τους νέους της χώρας του και πρόκειται για… «σατανικό καρκίνο». Μάλιστα, ο ανώτατος ηγέτης της Βόρειας Κορέας – σύμφωνα με πληροφορίες – προσπαθεί να σταματήσει την αύξηση της δημοτικότητας των βίντεο με τη δημοφιλή σε όλον τον κόσμο νοτιοκορεατική ποπ, γνωστότερη ως K-pop, των K-dramas, νοτιοκορεατικών σειρών με φανατικούς θαυμαστές, και των νοτιοκορεατικών ταινιών μέσω μιας «μυστικής εκστρατείας κατά της K-pop».

Το πολιτιστικό «αντισοσιαλιστικό» υλικό από τη Νότια Κορέα φέρεται να επιδρά αρνητικά στην «ενδυμασία, τα χτενίσματα, την ομιλία και τη συμπεριφορά» των Βορειοκορεατών, εκτιμά ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος θεωρεί ότι η K-pop προωθεί «καπιταλιστικό lifestyle».

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θέσπισε νέους νόμους αυστηροποίησης της τιμωρίας για «κατοχή ή / και παρακολούθηση ψυχαγωγικού περιεχομένου από τη Νότια Κορέα» από πέντε σε 15 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας.

Όταν η κρατική εφημερίδα «Rodong Sinmum» ανακοίνωσε τον κατάλογο των απαγορευμένων εμφανίσεων και χτενισμάτων, προειδοποίησε: «Η ιστορία μας διδάσκει ένα κρίσιμο μάθημα ότι μια χώρα μπορεί να γίνει ευάλωτη και τελικά να καταρρεύσει σαν υγρός τοίχος ανεξάρτητα από την οικονομική και αμυντική της δύναμη, αν δεν διατηρούμε τον δικό μας τρόπο ζωής».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Νέο βίντεο που παρουσιάζει το Sky News Australia δείχνει ότι το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν κρατούσε νυχτερίδες, παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
«Δείχνει ότι πολλά από αυτά που μας έχουν πει για την προέλευση της πανδημίας από την αρχή ήταν κινεζική παραπληροφόρηση, η οποία στη συνέχεια διαδόθηκε από πολλούς ανθρώπους που εργάζονταν σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν», είπε η παρουσιάστρια Sharri Markson
Η ίδια σημείωσε ότι το μέλος της ομάδας του Παγκόσμιου Οργάνωσμού Υγείας που ερευνά την προέλευση της πανδημίας στο Γουχάν και ζωολόγος Πίτερ Νταζάκ δήλωσε ότι ήταν συνωμοσία ότι κρατούνταν νυχτερίδες στο Ινστιτούτο.
Μάλιστα είχε ανεβάσει σχετικό tweet από τον Δεκέμβριο του 2020 ότι «δεν είχαν σταλεί νυχτερίδες στο εργαστήριο της Ουχάν». Βέβαια, στη συνέχεια, ο Daszak είχε διαγράψει αυτές τις αναρτήσεις, ενώ πρόσφατα παραδέχτηκε ότι «δεν θα εκπλαγώ αν, όπως πολλά άλλα εργαστήρια ιολογίας, προσπαθούσαν να δημιουργήσουν μια αποικία νυχτερίδων».
«Δεν ρώτησαν εάν υπήρχαν νυχτερίδες στο εργαστήριο, δεν ρώτησαν πού ήταν η βάση δεδομένων για τους ιούς, αυτό είναι τόσο σημαντικό πράγμα, η βάση δεδομένων για ιούς με περίπου 15.000 ή 17.000 δείγματα νυχτερίδας εξαφανίστηκε ξαφνικά από το Διαδίκτυο τον Σεπτέμβριο του 2019 λίγο πριν από το ξέσπασμα του COVID-19 », πρόσθεσε η Markson.
Το βίντεο διάρκειας 10 λεπτών δείχνει νυχτερίδες να κρατούνται σε κλουβί στο Ινστιτούτο ιολογίας του Γουχάν, ενώ ένας επιστήμονας τις ταϊζει με ένα σκουλήκι.


 

«Βόμβα» στην πολύκροτη υπόθεση της μεταφοράς τριών τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1» βάζει ο εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, ο οποίος επιστρέφει τη δικογραφία στον ανακριτή που ήθελε να την κλείσει με «τυπικές κλήσεις» χωρίς καν τη λήψη απολογιών από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους συγκατηγορουμένους του.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά σε βάθος έρευνα από την Οικονομική Αστυνομία, αλλά και δικαστική συνδρομή από τις αμερικανικές Αρχές για να διερευνηθεί η εμπλοκή εταιριών συμφερόντων του εφοπλιστή στη χρηματοδότηση του καταδίκου Ευθυμίου Γιαννουσάκη.

Εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη και των υπόλοιπων κατηγορουμένων έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τα κακουργήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, διακίνησης ναρκωτικών με τη μορφή της χρηματοδότησης, διαμετακόμισης, εισαγωγής, μεταφοράς, αγοράς, κατοχής, πώλησης, αποθήκευσης, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τελεσθέντα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, από δράστες που κατ’ επάγγελμα χρηματοδοτούν την τέλεση πράξεων διακινήσεως και διακινούν ναρκωτικές ουσίες.

Εκτός από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο πρώην νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας Capital συμφερόντων Μαρινάκη, Νικόλαος Συντυχάκης, ο δικηγόρος Ευάγγελος Μπαϊρακτάρης, ο ναυτασφαλιστής Ηλίας Τσακίρης και οι Τούρκοι φερόμενοι ως αποστολείς και παραλήπτες των ναρκωτικών Ουνγκάν Οχράν, ο οποίος κρατείται σε τουρκικές φυλακές, Νασί Σερίφ Ζιντάστι, που καταζητείται, και Φαρντίν Ριγκαμπάντι, ο οποίος έχει εκδοθεί από την Αγγλία και έχει προφυλακιστεί στις Φυλακές Κορίνθου.

Kάθειρξη 18 ετών

Οι Μαρινάκης, Συντυχάκης, Μπαϊρακτάρης και Τσακίρης εμπλέκονται στην υπόθεση, καθώς φέρεται ότι διέθεσαν χρηματικά ποσά στην εταιρία G Tankers του Ευθυμίου Γιαννουσάκη, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό σε κάθειρξη 18 ετών για τη μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης με το «Noor 1» (σ.σ.: στο σπίτι της πρώην συζύγου του στη Φιλοθέη μεταφέρθηκε ένας τόνος ηρωίνης από το ναρκόπλοιο).

Ο πρόσφατα προαχθείς εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου ζητά με έγγραφό του προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιώς να διενεργηθεί συμπληρωματική ανάκριση και να μην οδηγηθεί στο αρχείο η υπόθεση για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους άλλους τρεις Ελληνες συγκατηγορουμένους του. Συγκεκριμένα, ζητά:

Να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη από την Οικονομική Αστυνομία για τις αποστολές χρηματικών ποσών από την εταιρία MCMP IL Maritime Capital Management Partners LLC με έδρα το Ιλινόις των ΗΠΑ προς την εταιρία G Tankers του Ευθυμίου Γιαννουσάκη, αλλά και από οιαδήποτε άλλη παρόμοια σε διακριτικό τίτλο εταιρία με έδρα τις ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης είναι η εταιρία συμφερόντων Μαρινάκη Capital Product Partners (CPLP).
Να ζητηθεί δικαστική συνδρομή από το γραφείο της αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης του εγκλήματος Homeland Security στην Ελλάδα για να διακριβωθεί αν τα χρήματα που διατέθηκαν από την MCMP IL στην εταιρία του Γιαννουσάκη προέρχονται από μετακύλιση κεφαλαίων από την εταιρία του κατηγορούμενου Β. Μαρινάκη με την επωνυμία Capital Ship Management Corp στο πλαίσιο της εισόδου της επιχείρησής του στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Να ληφθεί ένορκη κατάθεση του Αμερικανού δημοσιογράφου Alexander Clap, που μένει μόνιμα στην Αθήνα, για το ρεπορτάζ του στο περιοδικό «The New Republic» με τίτλο «The Vampire Ship» τον Οκτώβριο του 2020 σχετικά με το «Noor 1». O Αμερικανός δημοσιογράφος φέρεται ότι αντάλλαξε e-mail με τον Τούρκο καταζητούμενο Ζιντάστι, ο οποίος του ανέφερε ότι ο Γιαννουσάκης δρούσε μαζί με έναν Ελληνα τον οποίο αποκαλούσαν «Shishko», δηλαδή η τουρκική λέξη για το «χοντρός», τον οποίο συνάντησε μία φορά τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2014 στο λόμπι του ξενοδοχείου «Hilton Jumeirah» στο Ντουμπάι, λίγες εβδομάδες προτού αναχωρήσει το «Noor 1» από τα Εμιράτα μεταφέροντας την ηρωίνη.

O,τι στοιχείο διαθέτει

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αμερικανού δημοσιογράφου, ο Ζιντάστι τού επιβεβαίωσε ότι ο άνθρωπος που γνώριζε ως «Shishko» είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με βάση φωτογραφία που του έστειλε. Ο κ. Τσορμπατζόγλου ζητά να ληφθεί κατάθεση από τον Αμερικανό δημοσιογράφο και να προσκομίσει ό,τι στοιχείο διαθέτει σχετικά με την εμπλοκή των κατηγορουμένων στη μεταφορά της ηρωίνης με το «Noor 1».

Από την Οικονομική Αστυνομία ζητά να ερευνηθεί αν τα χρηματικά ποσά που δόθηκαν από εταιρίες συμφερόντων του Μαρινάκη στον Γιαννουσάκη αφορούν όντως πετρελεύσεις πλοίων του. Ειδικότερα, ο εισαγγελέας ζητά να διερευνηθεί γιατί δεν αξιοποιήθηκε η εταιρία Express Energy συμφερόντων του Μαρινάκη, αλλά η G Tankers του Γιαννουσάκη, ο οποίος συμμετείχε λίγους μήνες αργότερα στη μεταφορά του φορτίου του «λευκού θανάτου».

Ως προς το ποσό των 622.000 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του υπεύθυνου της Capital και κατηγορούμενου Ν. Συντυχάκη στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», να ερευνηθεί αν η εταιρία Capital Ship Management Corp διέθετε τραπεζικούς λογαριασμούς στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και γιατί εστάλη μέσω του πράκτορά της το χρηματικό ποσόν που επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για έξοδα των πλοίων της εταιρίας στο εξωτερικό, όμως αυτό επέστρεψε αυθημερόν στην Ελλάδα.

Ο εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου αναφέρει ότι διερευνάται η πιθανή σχέση του ποσού των 622.000 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του Συντυχάκη στο αεροδρόμιο με τα 900 κιλά ηρωίνης τα οποία φέρεται ότι μεταφορτώθηκαν ανοιχτά της Κρήτης από το πλοίο «Noor 1».

Να διαπιστωθεί αν από την 1η Ιανουαρίου του 2011 και μετά είχαν διαβιβαστεί χρηματικά ποσά από εταιρίες συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη στην εταιρία Hellenic Hull του συγκατηγορουμένου του Ηλία Τσακίρη, ο οποίος διέθεσε 280.000 ευρώ στον Γιαννουσάκη ως ασφαλιστική κάλυψη ζημιών στο πλοίο «Grand Island» στις 6 Σεπτεμβρίου του 2012. Σύμφωνα με πραγματογνώμονα, το κόστος αποκατάστασης της ζημιάς κυμαίνεται από 1.500 ως 22.000 ευρώ, πολύ λιγότερα δηλαδή από τα 280.000 ευρώ που καταβλήθηκαν στην εταιρία του Γιαννουσάκη.

Εξάλλου, δεν ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διεθνείς απαιτήσεις των ασφαλιστικών εταιριών, ενώ η βλάβη δεν αναφέρεται στα βιβλία του πλοίου, τα οποία εξαφανίστηκαν.

Ο ανακριτης περιφρόνησε καταθέσεις μαρτύρων!

Στην 37σέλιδη παραγγελία του ο εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου εκφράζει την απορία του γιατί ο ανακριτής περιφρόνησε την κατάθεση του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, με βάση όσα του είπε ο Γιαννουσάκης για την εμπλοκή του κατηγορούμενου Μαρινάκη στη διακίνηση ναρκωτικών και μάλιστα των τριών τόνων, με τα 900 κιλά να φέρεται ότι έχουν ξεφορτωθεί στην Κρήτη.

Ο ανακριτής αμφισβήτησε ότι ο δημοσιογράφος είχε άδεια για τη μαγνητοφώνηση της συνέντευξης. Ομως, ο εισαγγελέας τονίζει ότι στο 21’09’’ της συνέντευξης του Γιαννουσάκη με τον Τριανταφυλλόπουλο ενημερώνεται ότι η συζήτηση έχει καταγραφεί δίνοντας την έγκρισή του.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην κατάθεση του Γιαννουσάκη στον λιμενικό Παναγιώτη Χριστοφορίδη για την εμπλοκή Μαρινάκη. Ο εισαγγελικός λειτουργός αμφισβητεί την κρίση του ανακριτή που δέχεται τον ισχυρισμό του καταδίκου ότι η κατάθεση αποτέλεσε προϊόν εκβιασμού. Υπενθυμίζει δε ότι με βάση τις καταθέσεις αυτές του Γιαννουσάκη στον λιμενικό προέκυψαν οι επιβεβαιωμένες καταβολές χρηματικών ποσών στην εταιρία του από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους άλλους κατηγορουμένους.

Ο ρόλος του Αιμιλίου Κοτσώνη

Ο εισαγγελέας Εφετών Πειραιά αναφέρεται και στον πρώην συνεργάτη του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Ολυμπιακό Αιμίλιο Κοτσώνη, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για τη μεταφορά των ναρκωτικών με το «Noor 1», αλλά απαλλάχθηκε από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο με «ελαχιστότατες αμφιβολίες». Υπενθυμίζεται ότι για την απαλλακτική δικαστική απόφαση έχει ασκήσει αναίρεση η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Δημητριάδου προκειμένου να ξαναδικαστούν ο Κοτσώνης και άλλοι κατηγορούμενοι από άλλους δικαστές.

Ο κ. Τσορμπατζόγλου διερωτάται πώς ο Αιμίλιος Κοτσώνης, ένας έμπορος αυτοκινήτων, ανέπτυξε γρήγορα τις δραστηριότητές του στον Περσικό Κόλπο και πέτυχε να χρησιμοποιηθεί το «Noor 1» του Γιαννουσάκη από τον πετρελαϊκό κολοσσό Horizon, χωρίς την υποστήριξη κάποιου μεγαλοσχήμονα της παγκόσμιας ναυτιλίας.

«Tυπικές κλήσεις»

Η παραγγελία του εισαγγελέα Εφετών Πειραιά για τις συμπληρωματικές ανακριτικές πράξεις διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών για δικές του ενέργειες και εκείνος αναμένεται να επιστρέψει τη δικογραφία στον ανακριτή Διαφθοράς Ιωάννη Πετρόπουλο, ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση και την έκλεισε με «τυπικές κλήσεις».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πετρόπουλος είχε υποβάλει αίτημα εξαίρεσης από τη διερεύνηση της υπόθεσης Μαρινάκη για «λόγους ευπρέπειας» και «υπόνοια μεροληψίας», καθώς ο πατέρας του υπήρξε αθλητικός εισαγγελέας και είναι φίλαθλος του Ολυμπιακού. Το αίτημα εξαίρεσης είχε απορριφθεί και ο ανακριτής Διαφθοράς συνέχισε τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Πηγή: Espresso

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!