Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Τα ακάρεα –αυτά τα μικροσκοπικά πλασματάκια που ζουν και αναπαράγονται μέσα στο ίδιο μας το σπίτι– τρέφονται από τα νεκρά κύτταρα του ανθρώπινου δέρματος γι' αυτό συνήθως φιλοξενούνται εν αγνοία μας στο στρώμα του κρεβατιού, το μαξιλάρι και τους καναπέδες του σπιτιού μας.
 
Μέχρι τώρα τα ακάρεα δεν είχαν «κατηγορηθεί» για τη μετάδοση σοβαρών ασθενειών. Το δάγκωμά τους ευθύνεται κυρίως για περιστατικά αλλεργίας, εκζέματος ή άσθματος.
Μια νέα αμερικανική μελέτη υπογραμμίζει όμως ότι μπορεί να αποτελέσουν ξενιστή για τη θανατηφόρα νόσο Chagas, γνωστή και ως αμερικανική τρυπανοσωμίαση, τουλάχιστον σύμφωνα με τα ευρήματα δοκιμής που έγινε σε ποντίκια.
Το γεγονός ότι είναι εύκολο να μολυνθούν τα ποντίκια δε σημαίνει απαραιτήτως ότι ο κίνδυνος είναι αυξημένος και για τον άνθρωπο, ωστόσο οι διαπιστώσεις των ειδικών είναι κάθε άλλο παρά καθησυχαστικές.

Η νόσος Chagas αποτελεί συχνή αιτία θανάτου στην Κεντρική και τη Νότια Αμερική. Μεταδίδεται από το παράσιτο Trypanosoma cruzi, το οποίο μπορεί να προκαλέσει λοίμωξη εάν μεταφερθεί μέσω των περιττωμάτων που απορρίπτουν τα μολυσμένα ακάρεα, αναφέρει η σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση American Journal of Tropical Medicine and Hygiene.
«Αποδείξαμε ότι τα ακάρεα μπορεί να μολυνθούν από το παράσιτο και να το μεταδώσουν. Το επόμενο βήμα θα είναι να εξακριβώσουμε κατά είναι ή θα είναι μελλοντικά βασικός παράγοντας στην επιδημιολογία της νόσου Chagas», δηλώνει ο Δρ Michael Levy από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.

Η νόσος Chagas μεταδίδεται συνήθως με τα λεγόμενα «ακάρεα του φιλιού» (kissing bugs), τα οποία πήραν αυτό το προσωνύμιο επειδή δαγκώνουν τα χείλη και την επιδερμίδα γύρω από αυτά. Όταν δαγκώνουν, μπορεί να αφήσουν τα περιττώματά τους επάνω στο δέρμα. Το ξύσιμο, λόγω της φαγούρας που προκαλούν, έχει σαν αποτέλεσμα το παράσιτο να εξαπλώνεται στο σώμα. Ο θάνατος μπορεί να επέλθει έμμεσα, λόγω καρδιαγγειακών επιπλοκών ή οργανικής ανεπάρκειας. Μπορεί να επέλθουν βλάβες σε ζωτικά όργανα όπως η καρδιά, με τις επιπτώσεις να εκδηλώνονται ακόμη και δεκαετίες μετά τη λοίμωξη.

Τα κοινά ακάρεα που ζουν και αναπαράγονται εντός του σπιτιού μας είναι συγγενικά προς τα «ακάρεα του φιλιού». Στο πλαίσιο της νέας έρευνας, οι επιστήμονες θέλησαν να εξετάσουν κατά πόσο μπορούν και αυτά να μεταδώσουν τη θανατηφόρα νόσο.
Τα αποτελέσματα της δοκιμής ήταν δυστυχώς θετικά, ωστόσο οι ερευνητές επισημαίνουν ότι χρειάζονται περαιτέρω δοκιμές προκειμένου να διαπιστωθεί ότι οι ίδιοι μηχανισμοί μπορεί να μολύνουν και τον άνθρωπο.

http://www.briefingnews.gr 
Ο κόσμος κλαίει στους δρόμους. Οι κάτοικοι σπεύδουν στο μαιευτήριο με την ελπίδα να συναντήσουν το παιδί του Θεού. Κάπως έτσι έχει η κατάσταση στην πόλη Μπαρουιπούρ της Ινδίας, όπου βρέφος γεννήθηκε με τέσσερα χέρια και άλλα τόσα πόδια.

«Στην αρχή και ακούγοντας τις νοσοκόμες να μιλούν για ένα παραμορφωμένο παιδί, δεν είχαμε αντιληφθεί πόσο σημαντικό γεγονός ήταν η γέννησή του. Καταλάβαμε όμως ότι πρόκειται για παιδί ξεχωριστό, μία νέα θεότητα», δήλωσε θείος του παιδιού.

Άποψη που δεν συμμερίζεται καθόλου επικεφαλής της αστυνομίας...

«Πρόκειται για ένα άρρωστο παιδί το οποίο δεν έχει τίποτα το θεϊκό επάνω του. Θεωρώ ότι όλα όσα γίνονται ντροπιάζουν πάνω από όλα το ίδιο το βρέφος. Έρχεται κόσμος κλαίγοντας και στήνει σκηνές έξω από το μαιευτήριο, ενώ υπάρχουν άτομα που θεωρούν ότι ήρθε το τέλος του κόσμου. Έχουμε μεγάλο πρόβλημα, καθώς δυσκολευόμαστε να επιβάλουμε την τάξη».
Όπως το βλέπει ο καθένας...
Μπορεί στην Ελλάδα το φιλοδώρημα να θεωρείται σχεδόν δεδομένο, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε όλες τις χώρες του κόσμου. Υπάρχουν αρκετές χώρες που δεν περιμένουν κανένα φιλοδώρημα από εσάς, ενώ σε άλλες η κίνηση να δώσετε φιλοδώρημα μπορεί να σας βάλει ακόμα και σε μπελάδες, αφού θεωρείται προσβλητική ή παράνομη.

Δείτε λοιπόν τι ισχύει για τα φιλοδωρήματα σε διάφορες χώρες του κόσμου σύμφωνα με την ταξιδιωτική ιστοσελίδα Wego.






































http://www.pinnokio.gr
Μεγάλο αριθμό φορητών συσκευών Talking Book θα χρησιμοποιήσουν η Literacy Bridge (εταιρεία ανθρωπιστικής τεχνολογίας), η UNICEF και η ARM, προκειμένου να παρέχουν εκπαίδευση πάνω σε θέματα υγείας σε ανθρώπους που ζουν υπό συνθήκες ακραίας φτώχειας στη Γκάνα.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας, διαρκείας ετών, έγινε με την ευκαιρία της συνάντησης της γενικής συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν πρωτοποριακές προσεγγίσεις για να καταστεί πραγματικότητα το όραμα της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Όπως προβλέπεται, σε πρώτη φάση θα εξυπηρετηθούν 40.000 άνθρωποι, με τη φιλοδοξία αυτός ο αριθμός να διπλασιαστεί μέσα σε ένα έτος.

Τα Talking Books αναπτύχθηκαν το 2007 από τη Literacy Bridge για να παρέχουν σε ανθρώπους οι οποίοι δεν ήξεραν να διαβάζουν πρόσβαση μέσω ηχητικών αρχείων σε συνεντεύξεις, τραγούδια και έργα σχετικά με θέματα υγείας και γεωργίας.

Η συνεργασία αυτή αναμένεται να επεκτείνει το Health Behavior Change Program της Literacy Bridge προκειμένου να εξυπηρετεί 50 από τις πιο φτωχές κοινότητες της Γκάνας.

Θα εξεταστεί η επίδραση του προγράμματος όσον αφορά στην αλλαγή μιας ποικιλίας συμπεριφορών και αντικειμένων, όπως η πρόληψη και η περίθαλψη ασθενών με Έμπολα και χολέρα, η αντιμετώπιση της διάρροιας σε παιδιά, ο θηλασμός μέσα στους πρώτους έξι μήνες της ζωής ενός παιδιού, ο εντοπισμός και η διαχείριση φυτειών που πάσχουν από ασθένειες, η δημιουργία και η χρήση φυσικών λιπασμάτων, η σημασία της φύτευσης σπόρων σε γραμμές αντί για σωρούς κ.α.

«Το πρόγραμμα Talking Book της Literacy Bridge αποτελεί μία καινοτόμα χρήση χαμηλού κόστους φορητής τεχνολογίας για τον επηρεασμό σημαντικών συμπεριφορών που έχουν επιπτώσεις στις ζωές και τις ευκαιρίες των πιο ευάλωτων και αποκομμένων παιδιών» δήλωσε η Σούζαν Ναμόντο Νγκόνγκι, εκπρόσωπος της Γκάνας στη UNICEF.

«Χαιρόμαστε που συνεργαζόμαστε στο Behavior Change Program εξαιτίας των δυνατοτήτων του να βοηθήσει άμεσα δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, που είναι δύσκολο να προσεγγιστούν εξαιτίας αναλφαβητισμού, έλλειψης ηλεκτρισμού και γεωγραφικής απομόνωσης».
Το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής στήριξης για το πρόγραμμα, ύψους 750.000 δολαρίων, παρέχεται από την ARM και τη UNICEF.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr
Ένας συλλέκτης από το Χονγκ Κονγκ αγόρασε έναντι 32,6 εκατ δολαρίων (σχεδόν 26 εκατομμύρια ευρώ) ένα μπλε διαμάντι περίπου 10 καρατίων σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's στη Νέα Υόρκη.

Ο αγοραστής που διατήρησε την ανωνυμία του απέκτησε το διαμάντι κάνοντας την υψηλότερη πλειοδοσία μεταξύ των άλλων έξι υποψήφιων αγοραστών πετυχαίνοντας μάλιστα νέο ρεκόρ τιμής ανά καράτι για διαμάντια που έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση προς το Reuters ο οίκος.

Η τιμή πώλησης του μπλε διαμαντιού ήταν σχεδόν διπλάσια σε σχέση με τις εκτιμήσεις.

Η Κίνα, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά διαμαντιών, ηγείται της παγκόσμιας ζήτησης στον συγκεκριμένο τομέα με τις νεότερες γενιές Κινέζων να προτιμούν τα διαμάντια από τα παραδοσιακά χρυσά δακτυλίδια για τους αρραβώνες και τους γάμους τους.

Οι πωλήσεις διαμαντιών στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 12% ετησίως το διάστημα 2008-2013, σύμφωνα με φετινή έκθεση της De Beers, της εταιρείας εξόρυξης και εμπορίας διαμαντιών.

Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's συναγωνίζεται τον αντίπαλό του Christie's στην προσέλκυση Κινέζων αγοραστών στο Χονγκ Κονγκ και στην ενδοχώρα, οι οποίοι δραστηριοποιούνται όλο και περισσότερο στην ευρύτερη παγκόσμια αγορά της τέχνης οδηγώντας έτσι στα ύψη τις τιμές αντικειμένων που ποικίλλουν από κοσμήματα έως αντίκες.
real.gr
Στις αρχές του περασμένου μήνα ένα απίστευτο σεξουαλικό σκάνδαλο συγκλόνισε τη Λουιζιάνα των ΗΠΑ.

«Πρωταγωνίστριες» ήταν δύο καθηγήτριες από το το Λύκειο «Destrehan» στην πόλη Κένερ, η 32χρονη Shelley Dufresne και η 24χρονη Rachel Respess, οι οποίες είχαν συνευρεθεί -και οι δυο μαζί- ερωτικά με έναν ανήλικο μαθητή τους.

Την υπόθεση αποκάλυψε ο 16χρονος τότε μαθητής, μιλώντας στους συμμαθητές του για τα… καμώματά του.

Τώρα, η υπόθεση κάνει ξανά τον γύρο των αμερικανικών ΜΜΕ καθώς μια από τις δύο καθηγήτριες, η μητέρα τριών παιδιών Shelley Dufresne, ζητά από τους δικαστές να άρουν τους περιορισμούς που της έχουν επιβάλλει.

Η 32χρονη, η οποία αφέθηκε ελεύθερη από την φυλακή με εγγύηση 200.000 δολαρίων και με την προϋπόθεση ότι θα έμενε σε κατ ‘οίκον περιορισμό -με εξαίρεση κάποιες περιορισμένες και ιδιαίτερα σημαντικές περιστάσεις- ζητά να εξεταστούν ξανά οι όροι της ποινής που της επιβλήθηκε.

Συγκεκριμένα, μέσω του δικηγόρου της, ζητά να μπορεί να βγαίνει από το σπίτι της μερικές ώρες για να πηγαίνει τα παιδιά της στο σχολείο, αλλά και να παρακολουθεί κάποια μαθήματα γυμναστικής.

Τα αιτήματα της 32χρονης θα εξεταστούν από τις αμερικανικές δικαστικές αρχές στις 25 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι και οι δύο γυναίκες, οι οποίες κατηγορούνται για σεξουαλική αποπλάνηση και βιντεοσκόπηση των ερωτικών τους περιπτύξεων με μαθητή τους, θα επιστρέψουν στα δικαστήρια στις αρχές του Ιανουαρίου.

http://www.4news.gr 
Έχει τρελάνει το Instagram η μικρή Μπριάνα Γιουν από τη Νότιο Κορέα, αφού έχει ξεπεράσει τους 1.000.000 followers! Η 5χρονη σήμερα ζει στο Ντουμπάι με τους γονείς της και τον αδερφό της και κάνει μια χλιδάτη ζωή. Η οικογένειά της άφησε πίσω της ένα μικρό διαμέρισμα και ταξιδεύει σε business class σε όλο τον κόσμο! Η Μπριάνα κάνει βόλτες με λιμουζίνες και ποζάρει με τσάντες Louis Vuitton και Chanel, κοσμήματα από το Tiffany και ρούχα διάσημων σχεδιαστών.

Τον Μάιο η οικογένειά της έφυγε από τη Νότια Κορέα και όλα αυτά, χάρη στην ευρηματικότητα της μητέρας της: άρχισε να δημοσιεύει στο διαδίκτυο χαριτωμένες πόζες της κορούλας της, κάνοντας περίπου ό,τι και κάθε μητέρα στον κόσμο. Τότε η φήμη της Μπριάνα εκτοξεύτηκε όταν εύποροι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εντόπισαν τη μικρή Κορεάτισα και άρχισαν να αναδημοσιεύουν τις φωτογραφίες και τα βίντεο της.

Σύντομα, η πιτσιρίκα έγινε διάσημη στη Μέση Ανατολή και την Ασία, και η μητέρα της, η 27χρονη Τζόσελιν, κατάλαβε ότι έπρεπε να το εκμεταλλευτεί. Αρχισε λοιπόν να μαθαίνει στην Μπριάνα φράσεις στα αραβικά, ενώ τα βίντεο της στο YouTube αναρτώνται με κάποιες από αυτές. Οι πλούσιοι θαυμαστές της Μπριάνα πλήρωσαν τα έξοδα για να ταξιδέψει η μικρή με την οικογένειά της από τη Νότια Κορέα στο Ντουμπάι, όπου από το Μάιο μένουν σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων και μετακινούνται με λιμουζίνες.

Σύμφωνα με τον πατέρα της, στο Ντουμπάι όλοι αναγνωρίζουν την πιτσιρίκα και την αντιμετωπίζουν σαν ηθοποιό του Χόλιγουντ.

«Έχει κάτι που κάνει τους άλλους να την αγαπούν» πρόσθεσε η μητέρα της στην Daily Mail.

Η μικρή φαίνεται πως έχει ήδη εθιστεί σε αυτό τον τρόπο ζωής. «Τώρα ξέρει ότι είναι διάσημη. Όταν πηγαίνουμε στο εμπορικό κέντρο, αναρωτιέται γιατί ο κόσμος δεν βγάζει φωτογραφίες μαζί της. Το έχει συνηθίσει», λέει η μητέρα της.

Πάντως, οι γονείς της διαψεύδουν ότι οι ίδιοι έχουν συνηθίσει αυτό τον τρόπο ζωής και δηλώνουν ότι ανησυχούν για το τι θα συμβεί όταν η Μπριάνα μεγαλώσει.

«Δεν μπορούμε να το σταματήσουμε τώρα. Αν η Μπριάνα αρρωστήσει και δεν βάλουμε μία φωτογραφία της στο διαδίκτυο για 3-4 ημέρες, μας βομβαρδίζουν χιλιάδες email από όλο τον κόσμο, ρωτώντας τι συνέβη», είπε ο πατέρας της.

http://www.thestival.gr
Μετά από μια βροχή θα περίμενε κανείς τα νερά των λιμνών και των ποταμών να είναι πιο καθαρά και ανανεωμένα. Και όμως, στον Καναδά, τα νερά των λιμνών μετά τη βροχή γίνονται... ζελέ!
Οι ερευνητές μελέτησαν ένα φαινόμενο που όλο και πυκνώνει στο Οντάριο και άλλες περιοχές του Καναδά: μετά τη βροχή, η επιφάνεια των λιμνών μετατρέπεται σε μικροσκοπικά σφαιρίδια με υφή ζελέ, που μοιάζουν με αυγοτάραχο.
Το φαινόμενο οφείλεται σε αρκετούς παράγοντες, ο πιο βασικός όμως είναι η όξινη βροχή: οι ανθρώπινες δραστηριότητες αφαιρούν το ασβέστιο από το έδαφος. Το ασβέστιο αυτό καταλήγει στις θάλασσες και θρέφει ένα είδος πλαγκτόν που λέγεται Daphnia. Το πλαγκτόν αυτό απειλεί ένα άλλο είδος, το Holopedium. Το Holopedium για να προστατευτεί καλύπτει τα κύτταρά του με ένα είδος ζελέ. Αυτά είναι τα σφαιρίδια ζελέ στην επιφάνεια του νερού.
Πάντως οι επιστήμονες τονίζουν ότι αυτό το φαινόμενο δεν αφορά μόνον τις λίμνες του Καναδά αλλά θα πρέπει σε όλο τον κόσμο να αρχίσουμε να το συνηθίζουμε και πως θα χρειαστεί χιλιάδες χρόνια για να επανέλθουν τα επίπεδα ασβεστίου στα νερά στο φυσιολογικό επίπεδο.
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο Proceedings of the Royal Society B.  

Δύο νέα σωματίδια ανακαλύφθηκαν χάρη στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC), όπως... ανακοίνωσε το CERN, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών στη Γενεύη της Ελβετίας.

Πρόκειται για τα σωματίδια που ονομάζονται Xi_b' και Xi_b* και τα οποία, αν και προβλεπόταν στη θεωρία, μέχρι σήμερα δεν είχαν παρατηρηθεί ποτέ από τους επιστήμονες!

Τα σωματίδια αυτά είναι βαρυόνια, ανήκουν δηλαδή στην οικογένεια των υποατομικών σωματιδίων διασημότερα μέλη της οποίας είναι τα πρωτόνια και τα νετρόνια.

Τα βαρυόνια αποτελούνται από τρία κουάρκ, τα στοιχειώδη σωματίδια που συνδέονται μεταξύ τους με την αποκαλούμενη "ισχυρή δύναμη".

Η ύπαρξη των νέων σωματιδίων διαπιστώθηκε χάρη στα πειράματα που διενεργήθηκαν το 2011 και το 2012 στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων.

Στην ανακοίνωσή του το CNRS (Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας) σημειώνει ότι η μέτρηση των ιδιοτήτων των δύο νέων σωματιδίων "συμβάλλει στην καλύτερη κατανόηση της θεωρίας της ισχυρής αλληλεπίδρασης στο πλαίσιο του καθιερωμένου μοντέλου της σωματιδιακής φυσικής". Οι "ισχυρές αλληλεπιδράσεις" ευθύνονται για τη συνοχή του πυρηνικού υλικού.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Ο Julian Marchese είναι πρωτοετής φοιτητής στη σχολή Stern School of Business του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Μαζί με ένα φοιτητή του Γέιλ προσπαθούν να ξεκινήσουν ένα hedge fund από τις φοιτητικές τους εστίες.
Ο Julian ήταν μόλις 9 χρονών, όταν πούλησε τις πρώτες του μετοχές. Κατά τη διάρκεια της εφηβείας του, το «παιδί θαύμα των οικονομικών» από τον Καναδά ανέπτυξε μια ποσοτική στρατηγική για μετοχές (long-short equity strategy), η οποία «τρέχει» αυτοματοποιημένα στον υπολογιστή του.
Ξεκίνησε επενδύοντας τα χρήματα των γονιών του και οι αποδόσεις του θα έκαναν οποιονδήποτε ερασιτέχνη επενδυτή να ζηλέψει.
Σήμερα, ο Julian συνδυάζει τη φοιτητική ζωή με τις απολαύσεις και τις υποχρεώσεις της, ενώ παράλληλα «χτίζει» την καριέρα του ως hedge fund manager από το… δωμάτιο της εστίας του.
Το δωμάτιό του βρίσκεται στον 24ο όροφο της φοιτητικής εστίας FoundersHall και λειτουργεί και ως προσωρινή έδρα της εταιρείας Remora Capital, ένα εκκολαπτόμενο hedgefund που ίδρυσε με ένα φοιτητή από το Γέιλ.
Όσο ο Julian είναι στο πανεπιστήμιο και παρακολουθεί μαθήματα, το αυτοματοποιημένο πρόγραμμα που έχει αναπτύξει κάνει συναλλαγές που ικανοποιούν τον αλγόριθμο που έχει δημιουργήσει.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider, εφηύρε τη στρατηγική αυτή όταν ήταν 14 ετών, έτσι ώστε να μπορεί να συνεχίσει να συναλλάσσεται ενώ βρισκόταν στο σχολείο.
Την πρώτη χρονιά που ασχολήθηκε «σοβαρά» με τις μετοχές είχε απόδοση 20% σε ένα κεφάλαιο 30.000 δολαρίων σε μετοχές των γονιών του.
Ο νεαρός Julian παρουσίασε το μοντέλο του στην επενδυτική εταιρεία Dragon'sDen. Τέσσερα μέλη της δέχτηκαν να επενδύσουν 12.500 δολάρια ο καθένας, με αντάλλαγμα το 50% της ιδιοκτησίας στην εταιρεία του. Εκείνος δέχτηκε την προσφορά, ωστόσο υπήρξαν νομικές δυσκολίες που απέτρεψαν την ευόδωση της συνεργασίας επειδή ήταν ανήλικος.
Τώρα, ο Julian είναι έτοιμος να θέσει τη στρατηγική του σε δράση, με περισσότερα χρήματα από αυτά των γονιών του. Θέλει να τον παίρνουν στα σοβαρά και αυτή είναι μια πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει. Την πρώτη φορά που αντιμετώπισε μια πρόκληση ήταν μόλις 9 χρονών, όταν προσπάθησε -ανεπιτυχώς- να πείσει τους γονείς του να επενδύσουν στις μετοχές μιας εταιρείας με ουράνιο. Τον επόμενο μήνα η αξία τους είχε τριπλασιαστεί και… τότε οι γονείς του άρχισαν να τον ακούν.
Έχοντας ως σκοπό να βοηθήσει τους γονείς του να βρουν την «οικονομική ελευθερία» ο ανήλικος Julian «είδε» μια λύση στις αγορές. Μερικά χρόνια μετά, σε ηλικία 12 ετών, άρχισε να στέλνει email σε αναλυτές, ζητώντας τους συμβουλές για το πώς να ξεκινήσει την καριέρα του στα Χρηματιστηριακά. «Όταν είσαι 12 ετών το πλεονέκτημα είναι, ότι είσαι πολύ συμπαθητικός σε όλους και όλοι θέλουν να σου μιλήσουν. Όταν όμως κατάλαβαν πόσο σοβαρός ήμουν, τότε άρχισαν να κάνουν πίσω» εξομολογήθηκε ο ίδιος.
 
news.gr
Πάει ένας αδύναμος τυπάκος σε ένα μπαρ και ρωτάει: - Τίνος είναι το πίτ-μπουλ έξω από το μπαρ;
Τότε σηκώνεται ένας παλικαράς και του λέει με άγριο ύφος:
- Δικό μου, ρε φίλε. Γιατί, έχεις κανά πρόβλημα;
- Ο.. όχι απλώς θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη γιατί το σκότωσε ο σκύλος μου...
- Μα καλά, λέει εκείνος με έκπληξη, τι σόι σκύλο έχεις που σκότωσε το πιτ-μπουλ μου;
- Ένα μικρό κανίς, κύριε...
- Καλά, με δουλεύεις; πως στο καλό σκότωσε το... δείγμα σκυλιού σου τον σκύλαρό μου;
- Του κάθισε στο λαιμό, κύριε...
 





Στη συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους αποφάσισαν να προχωρήσουν οι εταιρείες Μύθος Ζυθοποιία και Ολυμπιακή Ζυθοποιία, όπως ανακοίνωσαν τα στελέχη τους σε σχετική συνέντευξη Τύπου. Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθούν τα έντυπα γνωστοποίησης στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και εφεξής η συγχώνευση θα τελεί υπό την έγκρισή της.

Το νέο σχήμα με την επωνυμία «Ολυμπιακή Ζυθοποιία», θα έχει ισχυρή μετοχική σύνθεση, όπου ο όμιλος Carlsberg θα συμμετέχει με ποσοστό 51% και οι μέτοχοι της παλιάς Ολυμπιακής Ζυθοποιίας με 49% και θα διοικείται από 7μελές Εποπτικό Συμβούλιο, με Πρόεδρο τον κ. Lars Lehmann, Αντιπρόεδρο τον κ. Ι. Χήτο και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Α. Καραφυλλίδη. Διαβάστε τις λεπτομέρειες της συμφωνίας που είχε δημοσιεύσει νωρίτερα το fpress ΕΔΩ

Με όχημα 2 ιδιόκτητες παραγωγικές μονάδες στη Σίνδο και τη Ριτσώνα, δυναμικότητας 2,2 εκατ. εκατόλιτρων ετησίως, τη διάθεση 14 εμπορικών σημάτων, εκ των οποίων τα 7 παράγονται στην Ελλάδα, ένα διευρυμένο δίκτυο περισσότερων από 2.000 προμηθευτών, έντονη εξωστρέφεια και σημαντική συνεισφορά στην εθνική οικονομία με στήριξη της αγροτικής παραγωγής και φορολογικές εισφορές που αγγίζουν τα 60 εκατ. ευρώ, η νέα Ολυμπιακή Ζυθοποιία δημιουργεί νέα δεδομένα για την εγχώρια αγορά μπύρας.

Σε ότι αφορά στον επιχειρηματικό σχεδιασμό και τις αναπτυξιακές προοπτικές της νέας Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, έχει ήδη συμφωνηθεί η υλοποίηση 5ετούς (2015-2019) πλάνου επενδύσεων, ύψους άνω των 50 εκατ. ευρώ. Οι επενδύσεις θέτουν στο επίκεντρο τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και του πάγιου εξοπλισμού, την ανάπτυξη εργαλείων και υλικών marketing και πωλήσεων και τη δημιουργία νέων προϊόντων με έμφαση στην καινοτομία. Το επενδυτικό πλάνο αποτελεί συνέχεια ενός συνόλου επενδύσεων, ύψους 95 εκατ. ευρώ, που έχουν υλοποιήσει κατά την 5ετία 2010-2014 οι δύο εταιρείες και αποτελεί την έμπρακτη επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης τους στη χώρα μας και της συμβολής τους την εθνική οικονομία.

Επιπλέον, μέσα από την ανάπτυξη συνεργειών και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, η νέα Ολυμπιακή Ζυθοποιία στοχεύει στην εντατικοποίηση της εξαγωγικής δραστηριότητας της Ελλάδας στην αγορά μπύρας. Με πυρήνα εξωστρέφειας τα μεγάλα ελληνικά σήματα Mythos και FIX Hellas, θα ενισχύσει περαιτέρω τις εξαγωγές της χώρας, προσεγγίζοντας τους διεθνείς καταναλωτές σε ολοένα και περισσότερες αγορές, που ξεπερνούν τις 40 χώρες και στις 5 Ηπείρους.
Στις προτεραιότητες της νέας Ολυμπιακής Ζυθοποιίας εντάσσονται, επίσης, η ανάπτυξη συνεργειών σε θέματα προμηθειών, παραγωγής και διάθεσης προϊόντων, καθώς και η βελτιστοποίηση και καλύτερη αξιοποίηση των δικτύων διανομής, με πολλαπλά οφέλη για το σύνολο της αγοράς.

Ο κ. Α. Καραφυλλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Μύθος Ζυθοποιία, δήλωσε σχετικά: «Η συγχώνευση των δραστηριοτήτων των δύο εταιρειών συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης του Carlsberg Group στην Ελλάδα. Μια αγορά στην οποία έχουμε σταθερή παρουσία τα τελευταία 46 χρόνια. Με ελληνικό DNA και διεθνές αποτύπωμα, το νέο σχήμα συνδυάζει την ισχυρή τεχνογνωσία, τη δύναμη, την αξιοπιστία, την οργάνωση, τις ισχυρές δομές, την οικονομική ευρωστία και την εξωστρέφεια του Carlsberg Group με την επιτυχημένη ελληνική επιχειρηματική σκέψη, όπως αυτή αντανακλάται μέσα από τη δυναμική πορεία ενός ιστορικού ελληνικού brand. Σήμερα, αλλάζουμε το χάρτη της μπύρας στην Ελλάδα.»

Ο κ. Ι. Χήτος, Πρόεδρος της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, δήλωσε σχετικά:

«Η νέα Ολυμπιακή Ζυθοποιία αποτελεί το νέο ισχυρό πυλώνα της εγχώριας αγοράς μπύρας. Με ένα ισχυρό portfolio προϊόντων που περιλαμβάνει τη FIX Hellas, το ιστορικότερο σήμα ελληνικής μπύρας και τη Mythos, το μεγαλύτερο ελληνικό σήμα μπύρας της νεότερης εποχής, με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, με στήριξη των τοπικών παραγωγών και επενδύσεις που συνεπάγονται περαιτέρω ανάπτυξη, συμβάλλουμε στο να αλλάξουν ουσιαστικά τα δεδομένα του κλάδου στη χώρα μας. Στόχος μας είναι η δημιουργία προστιθέμενης αξίας για την αγορά και κατ’ επέκταση για την εθνική οικονομία και τους Έλληνες καταναλωτές».

http://www.fpress.gr 
Κάντε τη διατροφή σας σύμμαχο ενάντια στις ρυτίδες αλλά και την άνοια!

Νέα πειραματική μελέτη καταδεικνύει ότι εάν υιοθετήσουμε τις κατάλληλες διατροφικές συνήθειες μπορούμε να επιβραδύνουμε σημαντικά τη διαδικασία της γήρανσης, καθώς επηρεάζεται η συμπεριφορά εκατοντάδων γονιδίων.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η μειωμένη πρόσληψη θερμίδων εμποδίζει τις διακυμάνσεις στα επίπεδα δραστηριότητας περίπου 900 γονιδίων που παίζουν ρόλο στη διαδικασία της γήρανσης και στην απομνημόνευση.

Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που υποδεικνύει πως η μειωμένη πρόσληψη θερμίδων –κυρίως από υδατάνθρακες– μπορεί να επηρεάσει τόσο ευρύ φάσμα γονιδίων.

Έχει αποδειχθεί εδώ και δεκαετίες ότι τέτοιου είδους περιορισμοί επεκτείνουν το προσδόκιμο ζωής στα ζώα, όμως ήταν δύσκολο να διαπιστωθεί ποιοι είναι οι ακριβείς μηχανισμοί που εξηγούν το φαινόμενο.

Σύμφωνα με το Δρ Stephen Ginsberg, νευροεπιστήμονα από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, «η νέα μελέτη καταδεικνύει πως η μειωμένη πρόσληψη θερμίδων αναστέλλει την έκφραση των γονιδίων που επηρεάζουν το φαινότυπο της γήρανσης –δηλαδή πώς τα γονίδια αυτά καθορίζουν τη συμπεριφορά των ποντικιών, των ανθρώπων και άλλων θηλαστικών καθώς γερνούν».

Οι ερευνητές παρουσίασαν τα ευρήματα της μελέτης τους στο ετήσιο συνέδριο της Εταιρίας Νευροεπιστημών που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!