Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

 Σωτήρης Τσιόδρας: Σκέφτεται ακόμη & παραίτηση -Προσπάθεια αποτροπής από Μαξίμου

Για διακοπή των πρόσβασης των καθηγητών Τσιόδρα και Λύτρα στο Μητρώο Εμβολιασμών που έχει υπό την εποπτεία του το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καταγγέλλουν την κυβέρνηση με ερώτηση τους 48 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την έκθεση των δύο επιστημόνων για τους θανάτους στην Ελλάδα από κορωνοϊό εξαιτίας των ελλείψεων ΜΕΘ υπήρξε έντονη δυσαρέσκεια από την πλευρά της κυβέρνησης.

Μάλιστα η κυβέρνηση είχε στα χέρια της από τον Μάη την συγκεκριμένη μελέτη που ανέφερε ότι η νοσηλεία εκτός ΜΕΘ σχετίζεται με 87% αυξημένη θνητότητα. Μάλιστα η μελέτη δείχνει πως το ΕΣΥ αδυνατεί να ανταποκριθεί στον φόρτο όταν υπάρχουν πάνω από 400 διασωληνωμένοι, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν ασθενείς που θα ζούσαν αν νοσηλεύονταν υπό άλλες συνθήκες. Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 700. Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε πει από το βήμα της Βουλής πριν 13 μέρες ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για μεγαλύτερη θνησιμότητα εκτός ΜΕΘ.

Το συγκεκριμένο θέμα μεταξύ άλλων έφερε στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε την Τρίτη ο Ανδρέας Ξανθός, βουλευτής Ρεθύμνου και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, την οποία συνυπογράφει και η Γραμματέας της Κ.Ο, Όλγα Γεροβασίλη καθώς και 48 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για τη διακοπή της πρόσβασης συγκεκριμένων επιστημόνων, όπως οι κύριοι Τσιόδρας και Λύτρας, στο μητρώο εμβολιασμών για τον covid-19, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι η διαφάνεια και η ανοικτή πρόσβαση στα δεδομένα είναι κρίσιμος όρος για την αποτελεσματικότητα της υγειονομικής διαχείρισης και ότι η κρίση εμπιστοσύνης απέναντι στην επιστημονική κοινότητα είναι αποτέλεσμα και τέτοιων φαινομένων και ρωτούν τον κ. Υπουργό :

  • Πως αιτιολογείται η διακοπή πρόσβασης των καθηγητών Τσιόδρα και Λύτρα στο Μητρώο Εμβολιασμών που -κακώς- έχει υπό την εποπτεία του το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης;
  • Τα δεδομένα που αφορούν την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, είναι στη διάθεση άλλων μελών της επιστημονικής κοινότητας που γνωμοδοτούν με τη σειρά τους στην Πολιτεία;
  • Θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην αναβάθμιση της επιδημιολογικής επιτήρησης της πανδημίας, με ενιαιοποίηση των κέντρων συλλογής και παρακολούθησης δεδομένων υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας;
  • Προτίθεται να προβεί σε ενέργειες αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των πολιτών  αλλά και των επιστημόνων προς την Πολιτεία, στο ευαίσθητο ζήτημα της διαφάνειας, της προσβασιμότητας και της αξιοπιστίας των δεδομένων;
  • Προτίθεται η κυβέρνηση να οργανώσει, με τη συνδρομή της επιστημονικής κοινότητας, των Πανεπιστημίων και των Ερευνητικών Ιδρυμάτων  και αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα επιδημιολογικά στοιχεία, μια σοβαρή αποτίμηση και αξιολόγηση της διαχείρισης της πανδημίας, διερευνώντας  τα βαθύτερα αίτια για την τραγωδία της αυξημένης θνησιμότητας;

 

Έρευνα ενός φοιτητή από τη Βενετία δείχνει ότι ο διάσημος εξερευνητής, Μάρκο Πόλο, είχει αποκτήσει παιδί εκτός γάμου.

Ο λόγος για την Agnese που πιστεύεται ότι γεννήθηκε γύρω στο 1295, όταν ο διάσημος εξερευνητής επέστρεψε στη Βενετία 20 χρόνια μετά από τα ταξίδια του στην Ασία, ενώ ο Πόλο έξι έτη μετά παντρεύτηκε την αγαπημένη του Ντονάτα Μπαντοέρ, με την οποία απέκτησε τρεις κόρες.

Ο Ιταλός φοιτητής Μαρτσέλο Μπολονιάρι, διδακτορικός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Ca’ Foscari της Βενετίας, υποστηρίζει ότι υπήρχαν «ενδείξεις για την ύπαρξη της Ανιέζε σε διάφορα έγγραφα της οικογένειας Πόλο, αλλά η τελευταία της διαθήκη, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στη Βενετία, παρέχει ισχυρές αποδείξεις ότι ο εξερευνητής ήταν ο πατέρας της. Η Ανιέζε, που απεβίωσε σε ηλικία 20 ετών, δεν κατονόμαζε τη μητέρα της στη διαθήκη.

Το χειρόγραφο χρονολογείται από τις 7 Ιουλίου 1319 και αποδεικνύει πως η Agnese, είχε εμπιστευτεί τον πατέρα της, Μάρκο, να παραδώσει τη διαθήκη της στον ιερέα, Πιέτρο Παγκάνο, στην εκκλησία του San Felice στο San Giovanni της Βενετίας.

Was Marco Polo born in Croatia? | Travel Advisor

Όπως αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα, η Aνιέζε πιστεύεται ότι γεννήθηκε είτε το 1295, τη χρονιά που ο Ιταλός εξερευνητής επέστρεψε στη Βενετία μετά από περισσότερες από δύο δεκαετίες που ταξίδευε σε Κεντρική Ασία και Κίνα, είτε το 1298, τη χρονιά που φυλακίστηκε στη Γένοβα για τη συμμετοχή του στις πολεμικές συγκρούσεις μεταξύ των δύο ιταλικών πόλεων.

Ο Πόλο, ο οποίος έγραψε ένα βιβλίο για τα ταξίδια του που έγιναν μπεστ σέλερ παγκοσμίως, επέστρεψε στη γενέτειρά του όταν βγήκε από τη φυλακή. Λίγους μήνες αργότερα, παντρεύτηκε τη Ντονάτα Μπαντόερ , με την οποία απέκτησε τρεις κόρες.

«Γνωρίζουμε σίγουρα ότι είχε τρεις κόρες και αυτό το έγγραφο αντικατοπτρίζει ότι πιθανότατα είχε μια άλλη κόρη από προηγούμενη σχέση» επεσήμανε ο υποψήφιος διδάκτορας, προσθέτοντας: «Δεν ξέρουμε αν είχε παντρευτεί πριν από τον δεύτερο γάμο του ή αν το παιδί γεννήθηκε από εξωσυζυγική σχέση».

«Το γεγονός ότι η Agnese είχε εμπιστευτεί τον Πόλο με τη διαθήκη της ήταν απόδειξη ότι εκείνος γνώριζε την ύπαρξή της και ότι οι δυο τους είχε μια “δυνατή και έμπιστη σχέση”» συμπλήρωσε ο Μπολονιάρι σύμφωνα με τον «Guardian».

Πάντως, η Agnese δεν ανέφερε το όνομα της μητέρας της στη διαθήκη της, κάτι που για τον ερευνητή θα μπορούσε να σημαίνει πως ίσως να είχε πεθάνει.

 

Χθες ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε ο πρώτος άνθρωπος που ξεπέρασε τους 400 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram.
Σήμερα η Hopper HQ, μια εταιρεία που ειδικεύεται στα κοινωνικά δίκτυα, ανέφερε ότι ο Πορτογάλος διεθνής επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λαμβάνει κατά μέσο όρο 1,4 εκατομμύρια ευρώ για κάθε διαφήμιση στο instagram.
Ξεπερνώντας έτσι τον Ντουέιν-«The Rock»- Τζόνσον που χρεώνει 1,3 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εξειδικευμένη ιστοσελίδα της Αργεντινής, marketing registrado.

Τους τελευταίους έξι μήνες, ο CR7 πέτυχε αύξηση 163 εκατομμυρίων ακολούθων (σ.σ: είχε 273 εκατομμύρια το Σεπτέβριο).
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Κάιλι Τζένερ (309 εκατομμύρια ακόλουθοι), ενώ το βάθρο ολοκληρώνει ο Λιονέλ Μέσι (306).

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!