Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Μπράνσον: Εντός εβδομάδων το πρώτο διαστημικό ταξίδι της Virgin Galactic
Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ρίτσαρντ Μπράνσον θεωρεί ότι η Virgin Galactic είναι πιο κοντά από ποτέ στο πρώτο της ταξίδι στο διάστημα.
«Θα είμαστε στο διάστημα σε διάστημα μερικών εβδομάδων, όχι μηνών. Και στη συνέχεια θα είμαστε στο διάστημα και με τη δική μου παρουσία σε διάστημα μηνών και όχι ετών», είπε ο ιδρυτής και CEO της Virgin μιλώντας στο CNBC από τη Σιγκαπούρη όπου βρίσκεται.
«Θα μεταφέρουμε ανθρώπους στο διάστημα σχεδόν αμέσως μετά, άρα μας περιμένουν μερικοί πολύ συναρπαστικοί μήνες», πρόσθεσε.
Ο Μπράνσον είχε παραδεχθεί νωρίτερα μέσα στο τρέχον έτος ότι η Virgin Galactic είναι σε μάχη στήθος με στήθος με τον CEO της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ώστε να μεταφέρει στο διάστημα τους πρώτους επιβάτες που θα πληρώνουν εισιτήριο.
Ο Μπράνσον έχει επενδύσει πολύ στο κομμάτι των ταξιδιών στο διάστημα από το 2004 και αρχικά σχεδιαζόταν να ταξιδέψει και ο ίδιος πριν τον Απρίλιο της φετινής χρονιάς.
Ωστόσο, όντας σε ειδικό πρόγραμμα φυγοκεντρικής εκπαίδευσης που ακολουθούν οι αστροναύτες τους τελευταίους μήνες, ο Μπράνσον τώρα θεωρεί ότι θα είναι έτοιμος για το παρθενικό γαλαξιακό του ταξίδι σε διάστημα λίγων μηνών.
Ερωτηθείς τέλος για το αν ανησυχεί για τη ζήτηση από πλευράς πελατών λόγω του ότι θα πρέπει να πληρώνουν τσουχτερό εισιτήριο, απάντησε: «σε ένα δωμάτιο με 10 ανθρώπους, οι οκτώ θα ήθελαν να πάνε στο διάστημα αν το... βαστάει η τσέπη τους».

Σοκαρισμένοι ακροατές της εκπομπής «Dirty Little Secret» στο ραδιοφωνικό σταθμό Z107.7 St. Louis άκουσαν μια φουρνάρισσα που διατήρησε την ανωνυμία της να εξομολογείται πως κάποιες φορές λέει ψέματα σε πελάτες σχετικά με προϊόντα που περιέχουν γλουτένη, μια πρωτεΐνη που υπάρχει στο σιτάρι, το κριθάρι, τη βρώμη και τη σίκαλη.
Μηνύματα διαμαρτυρίας από ακροατές που πάσχουν από κοιλιοκάκη, μια αυτοάνοση διαταραχή του λεπτού εντέρου που προκαλείται από τη γλουτένη, κατέκλυσαν τον σταθμό και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Αν φάω κάτι που περιέχει γλουτένη, ζαλίζομαι», έγραψε η Kara Meyers η οποία στη συνέχεια περιέγραψε τα προβλήματα που της προκαλεί η κατανάλωση προϊόντων που περιέχουν την εν λόγω πρωτεΐνη: «Είμαι τόσο άσχημα κάποιες φορές που δεν μπορώ να περπατήσω. Ακολουθούν καούρες και εν συνεχεία εμετός. Κάθε φορά που συμβαίνει αυτό ξυπνάω από ένα βαθύ ύπνο έχοντας μάλιστα κάνει εμετό στον ύπνο μου. Είναι τρομακτικό και αηδιαστικό. Και μετά ακολουθούν τρομερές κράμπες στο στομάχι, πονοκέφαλος και έντονη υπνηλία. Μια μικρή ποσότητα γλουτένης είναι σαν υπνωτικό για μένα. Η τελευταία φορά που κατανάλωσα προϊόν με γλουτένη κοιμήθηκα 18 ώρες σερί».
«Θα βάζατε φιστίκια σε κάποιον που γνωρίζετε πως είναι αλλεργικός σε αυτά; Τι θα λέγατε για τα οστρακοειδή; Ζω γνωρίζοντας πως κάθε μέρα το σώμα μου βρίσκεται σε διαρκή μάχη με τον εαυτό του. Είναι εξουθενωτικό. Και έπειτα το να γνωρίζεις ότι υπάρχουν άνθρωποι πρόθυμοι και χαρούμενοι να βλάψουν εμένα και άλλους ανθρώπους με αυτήν την ασθένεια είναι κάτι πολύ ενοχλητικό», συμπλήρωσε.
Στα άτομα που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη, η παραγωγή αντιγλιαδινικών αντισωμάτων μετά την κατανάλωση τροφών που περιέχουν την συγκεκριμένη πρωτεΐνη προκαλεί τη λείανση ή την αδρανοποίηση των λάχνων του λεπτού εντέρου που είναι υπεύθυνες για την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων από τον οργανισμό. Η καλύτερη θεραπεία γι’ αυτήν την χρόνια πάθηση είναι η αυστηρή, χωρίς γλουτένη, δίαιτα.
«Κάπνιζα και ήμουν έξαλλη. Είναι επικίνδυνο, κάποιος μπορεί να αρρωστήσει πάρα πολύ», είπε στο Fox 2 Now η Dana Smith η οποία έχει διαγνωστεί με τη συγκεκριμένη πάθηση. «Αυτό που θέλω είναι να ευαισθητοποιηθούν άνθρωποι που αγνοούν την πάθηση», πρόσθεσε.

Άλλο ήθελε να γράψει στα αγγλικά, άλλο της έβγαλε η μετάφραση του google και αυτό αποφάσισε να πάει να κάνει τατουάζ, ακόμη και εάν δεν βγαίνει κανένα νόημα. Η καλλονή από το Αζερμπαϊτζάν, Ναζ Μίλα που έγινε διάσημη από τη συμμετοχή της σε τούρκικο ριάλιτι, αποφάσισε να κάνει ένα τατουάζ που θα ξεκινούσε από την κοιλιά και θα κατέληγε στο πόδι της. Βρήκε μια φράση λοιπόν, την έβαλε στον μεταφραστή της google και της έβγαλε άλλα αντί άλλων. Εκείνη όμως απτόητη πήγε στο στούντιο του τατουάζ και την έβαλε ανεξίτηλη στο κορμί της.

«I can judge a single god with my wrongs and wrongs» αναφέρει η αγγλική φράση της μετάφρασης αλλά κανείς δεν μπορεί να την ερμηνεύσει αφού δε βγάζει κάποιο νόημα. Εικάζεται ότι ήθελε να γράψει τη γνωστή τουρκική παροιμία: «Μόνο ο θεός μπορεί να κρίνει τα λάθη και τις αλήθειες μου», αλλά ο μεταφραστής της google της έβγαλε μια μετάφραση που γελάνε και τα… τσιμέντα.

Η Ναζ έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της στο ριάλιτι «With Zuhal Topal», που παίχτηκε για λίγα επεισόδια στην Τουρκία, μέχρι να το κόψει το τούρκικο ΕΣΡ.
Στο ριάλιτι μια γυναίκα είχε να επιλέξει ανάμεσα από πολλούς τούρκους εργένηδες με ποιον θα κάνει σχέση. Όμως σύντομα διέρευσε η φήμη ότι ορισμένοι από τους συμμετέχοντες έκαναν σεξ με αντάλλαγμα χρήματα.

Η Ναζ διατηρεί το λογαριασμό της στο instagram και έχει περισσότερους από 850.000 ακολούθους.

Για πρώτη φορά, η αστυνομία του Λας Βέγκας γνωστοποιεί την πρόθεσή της να καλέσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο για ανάκριση αναφορικά με την υπόθεση της καταγγελίας του βιασμού!
Σε αποκλειστικό της δημοσίευμα, η Daily Mirror αναφέρει ότι οι Αρχές των ΗΠΑ θέλουν να ερευνήσουν ενδελεχώς το θέμα που «καίει» τον CR7 το τελευταίο διάστημα και γι’ αυτό το λόγο σκοπεύουν να τον καλέσουν για ανάκριση, προκειμένου να δώσει κι εκείνος την κατάθεσή του, καταθέτοντας τη δική του εκδοχή για τα όσα ισχυρίζεται η Κάθριν Μαγιόργκα ότι συνέβησαν σε ξενοδοχείο του Λας Βέγκας πίσω στο 2009, την καταγγελία για βιασμό αλλά και τα όσα έχει δηλώσει το «θύμα» περί εξαγοράς της σιωπής της με συμφωνητικό που της απέφερε αρκετές χιλιάδες ευρώ…
«Δεν ξέρουμε τι θα γίνει και τι θα βγει απ’ όλη αυτή την υπόθεση, όμως πρέπει κάποια στιγμή ν’ ακούσουμε και τη δική του εκδοχή» ανέφερε άνθρωπος της Αστυνομίας του Βέγκας στη Daily Mirror!

Όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ, το περιστατικό σημειώθηκε όταν δύο άνδρες προσέγγισαν την 19χρονη Ματίλντ ενώ έβγαινε από ένα κλαμπ στην πόλη Ναντέρ της Γαλλίας συνοδευόμενη από τον ξάδερφό της.
Βάσει του ρεπορτάζ, η κόρη της Λεπέν δέχθηκε αρκετές κλωτσιές και γροθιές στο πρόσωπο και το σώμα με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η διακομιδή της σε νοσοκομείο, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.
Οι δύο άνδρες, 32 και 47 ετών αντίστοιχα, ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και παραδέχτηκαν κατά τη σύλληψη τους από τους αστυνομικούς ότι γρονθοκόπησαν το 19χρονο κορίτσι και τον 18χρονο ξάδερφό της.
«Οι άνδρες επιτέθηκαν στη 19χρονη κόρη της αρχηγού του ακροδεξιού κόμματος «Εθνικό Μέτωπο» κι άρχισαν να την χτυπούν δυνατά στο πρόσωπο και το σώμα», όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ.
Οι δύο άνδρες θα κληθούν να καταθέσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης στις 23 Οκτωβρίου, γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

Παρά την παγκόσμια επιτυχία του λειτουργικού συστήματος της Android, η Google τα έχει καταφέρει λιγότερο καλά με τα τηλέφωνά της Pixel, τα οποία εμφανίσθηκαν πριν σχεδόν τρία χρόνια και μέχρι σήμερα έχουν μερίδιο μικρότερο του 1% στη διεθνή αγορά, σύμφωνα με την εταιρεία Strategy Analytics. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC, το μερίδιο των Pixel έφθασε το 0,53% και στη συνέχεια έπεσε μόλις στο 0,14%.
Η Google φιλοδοξεί τα νέα Pixel 3 (με αρχική τιμή 799 δολάρια) και τα μεγαλύτερα Pixel 3 XL (από 899 δολάρια) να τα πάνε καλύτερα. Τα Pixel τρίτης γενιάς θα κυκλοφορήσουν αρχικά σε δέκα χώρες (έναντι έξι που είχαν κυκλοφορήσει τα Pixel 2 πριν ένα χρόνο). Στην Ευρώπη θα εμφανισθούν στις αρχές Νοεμβρίου.
Μεταξύ άλλων, το Pixel 3 μπορεί να απαντά μόνο του τις τηλεφωνικές κλήσεις, να ρωτά πληροφορίες για τη φύση της κλήσης και να ενημερώνει μέσω κειμένου τον χρήστη (η δυνατότητα αυτή θα είναι διαθέσιμη αρχικά μόνο στις συσκευές που θα κυκλοφορήσουν στις ΗΠΑ).
Επίσης, τα Pixel 3 διαθέτουν πολύ καλύτερο ψηφιακό ζουμ φωτογράφησης, ένα δεύτερο ευρυγώνιο φακό, ειδικούς αλγόριθμους που τραβάνε τη φωτογραφία την καλύτερη δυνατή στιγμή (π.χ. την ώρα ακριβώς που οι φωτογραφούμενοι χαμογελούν ή ανοίγουν τα μάτια τους), δυνατότητα νυχτερινής φωτογράφησης με πολύ αμυδρό φωτισμό, ενώ οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία Google Photos για αποθήκευση των φωτογραφιών στο «νέφος».
Το νέο ηχείο Google Ηome Hub (από 149 δολάρια), μεταξύ άλλων, διαθέτει μια οθόνη που εμφανίζει απαντήσεις στις φωνητικές εντολές του χρήστη, ενώ επιτρέπει και πρόσβαση στο YouTube.
Tο τάμπλετ Pixel Slate (από 599 δολάρια) βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Chrome OS και όχι στο Android, ενώ διαθέτει αποσπώμενο πληκτρολόγιο, παρόμοιο με εκείνο του Microsoft Surface.
Οι μετοχές της εταιρείας κινήθηκαν ανοδικά στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά τις ανακοινώσεις της, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς και το BBC.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έγινε γνωστός στη διάρκεια της ανθρωπιστικής προσφυγικής κρίσης. Αποτέλεσε έτσι την «εικόνα» του Λιμενικού Σώματος όταν μίλησε για τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο.
Παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έδωσε τον αγώνα για τη διάσωση χιλιάδων ανθρώπων μεταξύ Λέσβου και Μικρασιατικών παραλίων, προσπάθεια που τον σημάδεψε.
«Πόσους ανθρώπους έχετε σώσει;» τον είχε ρωτήσει ο Βέρνερ Φάιμαν, όταν με τον 'Ελληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είχαν επισκεφθεί τη Μυτιλήνη.
«Περισσότερους από πέντε χιλιάδες» του απάντησε ο Έλληνας αξιωματικός. Δεν άκουσε καλά ο τότε Αυστριακός καγκελάριος και του είπε πως «πέντε ζωές είναι κάτι πολύ σημαντικό». Τον διόρθωσαν και του είπαν πως πρόκειται για πέντε χιλιάδες ζωές... «Είσαστε πραγματικός ήρωας», του είχε πει έκπληκτος ο Φάιμαν.
Για τη δράση του είχε τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών και την ελληνική πολιτεία, ενώ διεκδίκησε και το χρυσό αγαλματίδιο των Όσκαρ για το ντοκιμαντέρ «4.1 miles» στο οποίο «πρωταγωνίστησε».
Πιστός στο καθήκον του και πάντα αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος για το οποίο ήταν περήφανος, είχε ερωτηθεί τότε από το ΑΠΕ - ΜΠΕ για το πώς ένιωθε στο κόκκινο χαλί των βραβείων.
«Είμαστε περήφανοι για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πληρωμάτων του Λιμενικού Σώματος να μη χαθεί ούτε μια ζωή μέσα στην θάλασσα σε αυτήν την τραγωδία που ας μη ξεχνάμε πως ακόμα διαδραματίζεται στην Ελλάδα μας», είχε πει ο Μυτιληνιός κυβερνήτης του ΠΛΣ 602 που, από το στενό θαλασσινό ποτάμι αναμεταξύ Λέσβου και μικρασιατικών παραλίων, βρέθηκε μέσα στη λάμψη και τις διασημότητες του πλανήτη, αξιωματικός πάντα του Λιμενικού Σώματος.
Για τις στιγμές που έζησε στη θάλασσα και το πόσο των σημάδεψαν ο Κυριάκος δε μιλούσε. Σε μια συνέντευξη του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ μόνο, όταν ρωτήθηκε πως νιώθει, απάντησε: «Οι στιγμές της προσωπικής αδυναμίας είναι πολυτέλεια, που δεν την έχουμε. Λίγα μίλια παραπέρα υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται τη βοήθεια μας. Εμείς έχουμε καιρό να κλάψουμε».

Όταν ο Stuart Humphryes δημοσίευσε στο Twitter μια αναπαλαιωμένη φωτογραφία που τραβήχτηκε το 1943, η οποία απεικονίζει εργάτες εργοστασίου να ξεκουράζονται σε μία παραλία της Κορνουάλης ποτέ δεν φαντάστηκε ότι θα προκληθεί τέτοιος πανικός. Το μόνο του ερώτημα ήταν αν μπορεί κανείς να αναγνωρίσει ποια είναι αυτή η παραλία.
Στη φωτογραφία εμφανίζεται ένας άντρας που μοιάζει να περιεργάζεται το… κινητό του τηλέφωνο! Πράγμα πρακτικά αδύνατο αφού η σχετική τεχνολογία δεν αποκαλύφθηκε παρά αρκετές δεκαετίες αργότερα.

Πολλοί έκαναν λόγο για «χρονοταξιδιώτη» ο οποίος επεξεργάζεται την κινητή συσκευή του… Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος εντοπίζει κάποιον ή κάτι σε μία φωτογραφία ή ένα έργο τέχνης, που να «μαρτυρά» ότι έρχεται από άλλη εποχή.
Από την άλλη πλευρά, υπήρξαν και κάποιοι πιο προσγειωμένοι θεωρούν ότι ο μυστήριος άνδρας μάλλον… στρίβει ένα τσιγάρο την ώρα του διαλείμματός του.

Πατέρας ενός παιδιού, που ήταν το αποτέλεσμα ενός one night stand το 1997, φέρεται ότι είναι ο δηλωμένα γκέι τραγουδιστής Τζορτζ Μάικλ. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η Σουηδέζα Ουλρίκα Λίλμορ Αλφα Γόνγολφ, η οποία ισχυρίζεται ότι συνάντησε τον διάσημο τραγουδιστή κατά τη διάρκεια των διακοπών της στη Βρετανία, την εποχή που αυτός διατηρούσε δεσμό με τον Τεξανό επιχειρηματία Κένι Γκος.
Η Ουλρίκα υποστηρίζει ότι ο μακαρίτης ήξερε πως είχε παιδί και το είχε επισκεφτεί στο σπίτι της στη Σουηδία αρκετές φορές, ενώ πλήρωνε και μέρος των εξόδων του παιδιού, που τώρα είναι 20 ετών.
Σύμφωνα με την «Daily Star», η γυναίκα έχει προσπαθήσει να πουλήσει εκθέσεις DNA και πληροφορίες σε διάφορες εφημερίδες.
Ωστόσο, οι ειδικοί με τους οποίους ήρθε σε επαφή η βρετανική εφημερίδα τόνισαν ότι τα αποδεικτικά στοιχεία που επικαλείται μπορεί άνετα να είναι πλαστά. Η Ουλρίκα υποστηρίζει ότι έκανε πρώτη φορά DNA τεστ στα τέλη της δεκαετίας του ’90, με τον Τζορτζ Μάικλ να τη συνοδεύει, αλλά δεν έχει στοιχεία για να αποδείξει ότι ο τραγουδιστής ήταν πράγματι μαζί της.
Το τελευταίο τεστ πατρότητας που παρουσιάζει έγινε τον περασμένο Αύγουστο, 18 μήνες μετά τον θάνατο του τραγουδιστή στο διαμέρισμά του.
Υποστηρίζει ότι αυτό έγινε με την άδεια της οικογένειάς του. Βέβαια, εκπρόσωποι του ιδρύματος του Μάικλ χαρακτήρισαν αυτόν τον ισχυρισμό «αποκύημα φαντασίας», ενώ τους ισχυρισμούς της δεν φαίνεται να «ντύνουν» με αξιοπιστία ούτε οι λογαριασμοί που είχε δημιουργήσει κατά καιρούς με το όνομα TheMrsGKP (δηλαδή Κυρία Γεωργίου Κυριάκου Παναγιώτου, όπως ήταν το πραγματικό όνομα του τραγουδιστή), τους οποίους στη συνέχεια έσβησε.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!