Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Βρίσκεται στην Ολλανδία. Είναι μαγευτικό. Το γνωρίζουν εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη. Είναι όμως ένα μικρό χωριό. Τι το μοναδικό έχει; Στο Giethoorn  ή τη Βενετία της Ολλανδίας, δεν υπάρχουν δρόμοι, μόνον κανάλια μήκους 7,5 χιλιομέτρων. Πως μετακινούνται οι κάτοικοι; Από τις 176 γέφυρες που υπάρχουν ανάμεσα στα σπίτια και τις βάρκες τους!
Το μαγικό χωριουδάκι κατοικήθηκε για πρώτη φορά το μακρινό 1230, από φυγάδες από χώρες της Μεσογείου. Λέγεται ότι με το που πρωτοέφτασαν, παρατήρησαν πάρα πολλά κέρατα κατσίκας σπαρμένα εδώ κι εκεί στο έδαφος (είχαν πνιγεί στη μεγάλη πλημμύρα, ανήμερα της Αγίας Ελισάβετ, το 1170). Βάφτισαν το χωριουδάκι «Geytenhorn» (Κέρατο της Κατσίκας), αλλά το τοπωνύμιο με τα χρόνια παρεφθάρη σε Giethoorn.
giethoorn3
Οι πρώτοι που εγκαταστάθηκαν εδώ άρχισαν να εξορρύσουν τύρφη. Οι λάκκοι, με τα νερά της βροχής έγιναν νερόλακκοι, μεγάλωναν οι νερόλακκοι, μεγάλωναν, έγιναν λιμνούλες, μετά μεγαλύτερες. Μετά υπήρχε πρόβλημα πώς θα πηγαίνουν από το ένα σημείο στο άλλο, έφτιαξαν τις πρώτες γέφυρες και, στο τέλος, κανάλια. Τα έφτιαξαν, αργότερα, μοναχοί, για να έχουν δίκτυο μεταφοράς της τύρφης.
Σήμερα, στο χωριό των 2.600 κατοίκων, υπάρχουν μόνον λίγα μονοπατάκια και κανάλια. Η μετακίνηση, μόνον με βαρκούλες, τις whisper boats, αυτές που έχουν σχεδόν αθόρυβο κινητήρα. Ακόμη και ο ταχυδρόμος κάνει διανομή αλληλογραφίας με βαρκούλα.
Το Giethoorn δεν γλύτωσε τη μοίρα του τουριστικού αξιοθέατου. Οι επισκέπτες εισρέουν, αφήνουν τα οχήματά τους στην περίμετρο της περιοχής και συνεχίζουν με τα πόδια, ποδήλατο ή με βαρκούλες. Για τους Κινέζους τουρίστες είναι περιζήτητο: Κάθε χρόνο, το επισκέπτονται 150 με 200 χιλιάδες!
καταλ3

Νεαρές Αμερικανίδες, με ενδιαφέρον για τα κοινά και αγωνία για την επόμενη μέρα των επικείμενων προεδρικών εκλογών, αναζητούν ψηφοφόρους που προτίθενται να καταψηφίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ, για να του στείλουν τις γυμνές φωτογραφίες τους.
Αν και πολλές από αυτές είναι ήδη δημοσιευμένες στο διαδίκτυο, η καμπάνια τους που ονομάζεται “Tramps against Trump” δεν παύει, να είναι ένα πικάντικο επιχείρημα, τουλάχιστον για όσους έχουν δεύτερες σκέψεις, για το ποιον θα ψηφίσουν.
Η Jessica Rabbit, ο “εγκέφαλος” πίσω από τη δημιουργία της ομάδας, δήλωσε: “Τι θέλουν οι άνθρωποι σήμερα; Να βλέπουν γυμνό στο διαδίκτυο. Οπότε κι εμείς, χρησιμοποιούμε γυμνούς ανθρώπους που μπορεί να προκαλέσουν ενθουσιασμό”.
“Εννοείται πως θα έρθει και η κριτική και οι οπαδοί της Χίλαρι Κλίντον θα είναι από τους πρώτους που θα αποδοκιμάσουν αυτό που κάνουμε.  Θεωρούμαστε σεξουαλικοί από τους άνδρες και από τα μέσα ενημέρωσης. Αν υιοθετήσουμε αυτή τη στάση και στείλουμε φωτογραφίες, θα χάσουμε, αν δεν στείλουμε, πάλι θα χάσουμε. Τέλος πάντων, είμαστε ενήλικες με ανησυχίες και επιλέγουμε, να συμμετάσχουμε σε αυτήν την καμπάνια”.
Ο λογαριασμός των “Tramps against Trump” στο Instagram έχει “πέσει”, αλλά υλικό υπάρχει στο διαδίκτυο για κάθε ενδιαφερόμενο…
Πηγή: news247.gr

Πολύ μας έχουν μπερδέψει τα ξένα δημοσιεύματα για την προσωπική ζωή του Λεορνάντο Ντι Κάπριο.

Μπορεί ο φωτογραφικός φακός να τσάκωσε τις προάλλες τον 41χρονο βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό αγκαλιά με το μοντέλο από την Πολωνία Ela Kawalec, δημοσίευμα της «Sun» υποστηρίζει πως αυτή που του έχει πάρει τα μυαλά είναι η 24χρονη καλλονή Roxy Horner!

Μπορεί ο ίδιος βέβαια να μην το… γνωρίζει αλλά κουβέντα να γίνεται!

Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα, ο Λίο έχει «σοβαρή» σχέση με το ξανθό μοντέλο και συχνά ταξιδεύει από την άλλη άκρη του Ατλαντικού στην Αγγλία για να βρεθεί κοντά της.



Τις προάλλες οι δυο τους εθεάθησαν σε club και όπως αναφέρουν άτομα που τους είδαν από κοντά ήταν πολύ διαχυτικοί μεταξύ τους, με τον χολιγουντιανό σταρ να μην ξεκολλάει από πάνω της!

Μάλιστα, πηγή από το περιβάλλον του ζευγαριού ανέφερε για την Roxy: «Είναι ένα γλυκό και πολύ κανονικό κορίτσι. Είναι πανέμορφη και έχει πολλά κοινά με τον Leo. Της αρέσει να περνά χρόνο μαζί του».


ΠΗΓΗ: star.gr

Κόντρα στην κριτική επιτροπή πυροδότησε η εμφάνιση του Ανδρέα Λέοντα στο 3ο live του «Χ Factor», με τον Θοδωρή Μαραντίνη και την Τάμτα να διασταυρώνουν τα ξίφη τους με τον Γιώργο Θεοφάνους!

Ο παίκτης από την ομάδα του συνθέτη, που θεωρείται «ισχυρό χαρτί» του talent show, ερμήνευσε το «Θες» που έγραψε ο Στέφανος Κορκολής και τραγούδησε ο Δημήτρης Μητροπάνος.

Η ερμηνεία του Ανδρέα δεν εντυπωσίασε τον Θοδωρή και την Τάμτα, με το κοινό να τους γιουχάρει λόγω των αρνητικών σχολίων, ενώ όλοι τόνισαν πως το τραγούδι «Θες» είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Ανάμεικτα ήταν τα σχόλια της Πέγκυς Ζήνα.

«Βάλαμε τον άνθρωπο να τραγουδήσει εκεί πάνω και δεν έχει καν μόνιτορ πάνω. Μόνο κάτω. Κι εσένα να βάζαμε εκεί πάνω, πώς θα έκανες κοντρόλ; Μην τα βάζουμε με το παιδί γι’ αυτό», απάντησε ο Γιώργος Θεοφάνους, υπερασπιζόμενος τον παίκτη του.

Πηγή: star.gr

Μια πολύ χρήσιμη λειτουργία προσθέτει η Google στο κατάστημα Google Play, η οποία μας δίνει μια πιο άμεση λύση στο πρόβλημα της εξεύρεσης ελεύθερου χώρου, φυσικά στην περίπτωση που το smartphone/tablet βρίσκεται στα όρια του.

Το Uninstall Manager εμφανίζει στον χρήστη απευθείας μια λίστα με τις εγκατεστημένες εφαρμογές και έχει τη δυνατότητα να διαλέξει από εκεί αυτές που δεν του χρειάζονται για να γίνει άμεση απεγκατάσταση από τη συσκευή του, χωρίς δηλαδή να χρειάζεται να τις βρίσκει και να τις αφαιρεί μία προς μία.

Το εργαλείο θα σας εμφανιστεί στην περίπτωση που επιχειρήσετε να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή και δεν επαρκεί ο χώρος στη συσκευή σας.


ΠΗΓΗ: techgear.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!