Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Το πάρτι διακόπηκε αφού έξω γινόταν... μεγαλύτερο! 
 
 Στη Νέα Ζηλανδία μια οικογένεια αποφάσισε να καλέσει φίλους και να κάνει πάρτι. Κάποια στιγμή όμως κάποιος φώναξε ότι έξω υπήρχε ένας πύθωνας ο οποίος έπνιγε και κατασπάραζε ένα καγκουρό!

25 άτομα βγήκαν στο δρόμο να απαθανατίσουν το γεγονός. Όταν λίγο αργότερα ξαναγύρισαν ούτε πύθωνας υπήρχε ούτε και καγκουρό!'

Σύμφωνα με τους κατοίκους στη συγκεκριμένη περιοχή είναι συχνή η εμφάνιση τέτοιου είδους ζώων.

Οπότε πριν πάτε Αυστραλία, θυμηθείτε...


http://www.newsbomb.gr 


Στο πάρκο Mt. Diablo State Park, που βρίσκεται λίγο έξω από το Σαν Φρανσίσκο, λαμβάνει χώρα ένα πολύ ενδιαφέρον εγχείρημα.
Το Mt. Diablo project έχει σχεδιαστεί από φυσιολάτρες που οργανώθηκαν στο δίκτυο Nerds for Nature και οι οποίοι προσπαθούν με το δικό τους τρόπο να κάνουν κάτι καλό για το περιβάλλον της περιοχής, η οποία τον περασμένο Σεπτέμβρη επλήγη από πυρκαγιές.
Στο πλαίσιο του προγράμματος Mt. Diablo έχει τοποθετηθεί στην περιοχή μια πινακίδα με μια ειδική εγκοπή, στην οποία οι επισκέπτες μπορούν να προσαρμόσουν το κινητό τους τηλέφωνο και να τραβήξουν μια φωτογραφία, ανεβάζοντάς τη με το hashtag #morganfire01 στο Flickr, Twitter ή Instagram.
Μόλις γίνει tag σε κάποια φωτογραφία, οι ερευνητές μπορούν να τη συγκρίνουν με μια πληθώρα time-lapse εικόνων που έχουν συγκεντρωθεί, και οι οποίες αποτυπώνουν τους ρυθμούς με τους οποίους αποκαθίσταται η βλάστηση στην περιοχή.
Σύμφωνα δε, με άρθρο της Samantha Larson στην ιστοσελίδα grist.org, το πρόγραμμα αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει τους ερευνητές να καθορίσουν τις μακροχρόνιες επιπτώσεις των πυρκαγιών, οι οποίες λόγω της κλιματικής αλλαγής συμβαίνουν ολοένα και πιο συχνά.
"Βλέπουμε κάθε άνθρωπο με smartphone ως ένα πιθανό εθελοντή στο πρόγραμμα" ανέφερε ο ιδρυτής του δικτύου Nerds for Nature, Dan Rademacher.
Το πρόγραμμα "αποκατάστασης από την πυρκαγιά" Mt. Diablo αποτελεί ένα μόνο παράδειγμα του πώς το διαδίκτυο και η τεχνολογία επιτρέπουν τη συμμετοχή των πολιτών στην προστασία του περιβάλλοντος.
Μάλιστα, η λεγόμενη "επιστήμη των πολιτών (citizen science) την τελευταία δεκαετία φαίνεται ότι αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς.
Η ένωση Citizen Science Association, που δημιουργήθηκε μόλις τον περασμένο Φλεβάρη μετρά ήδη περισσότερα από 1.400 μέλη.
"Το πιο συναρπαστικό είναι ότι μεμονωμένα άτομα έχουν την ευκαιρία να μάθουν από μόνοι τους περισσότερα πράγματα μέσα από εξερεύνηση, παρατηρήσεις και μετρήσεις στον περιβάλλοντα χώρο τους, ενώ ταυτόχρονα οι ειδικοί συλλέγουν χρήσιμα δεδομένα" πρόσθεσε η αντιπρόεδρος της ένωσης, Sandra Henderson.
Το αν το πρόγραμμα Mt. Diablo καταφέρει τελικά να γεμίσει κάποιες σελίδες σε κάποιο επιστημονικό περιοδικό δεν είναι βέβαιο, ωστόσο όσοι ενδιαφέρονται να δουν μερικές από τις φωτογραφίες που έχουν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο αυτού μπορούν να επισκεφτούν το παρακάτω λινκ: http://nerdsfornature.org/monitor-change/diablo.html.
news.gr
Ο Jordan van der Sloot που έχει σκοτώσει μία γυναίκα και συνδέεται με την εξαφάνιση μιας έφηβης, πρόκειται να γίνει πατέρας καθώς άφησε έγκυο τη σύντροφό του στο κελί του όπου εκτίει 28 χρόνια φυλάκισης.

Το ζευγάρι πρόκειται να παντρευτεί στο τέλος αυτό του μήνα ή στις αρχές Ιουνίου στο ξωκλήσι της φυλακής, σύμφωνα με το CNN. Ο φυλακισμένος γνώρισε τη μέλλουσα σύζυγό του κατά τη διάρκεια των επισκέψεών της στις φυλακές της Λίμα για να δει ένα συγγενή της που είναι έγκλειστος. Όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος του Maximo Altez: «Σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, εδώ στο Περού, οι αγαπημένοι και οι συγγενείς μπορούν να συναντήσουν τους τρόφιμους στο κελί τους…»

Η 23χρονη γυναίκα έχει ήδη έναν 2χρονο γιο από την προηγούμενη σχέση της. Έχει παρατηρηθεί όμως ότι στο Περού συχνά αυτοί οι γάμοι είναι λευκοί προκειμένου να αποκτήσουν οι φυλακισμένοι την ιθαγένεια και να μην χρειαστεί να δικαστούν στις ΗΠΑ.

Ο Jordan van der Sloot είναι Ολλανδός υπήκοος  και φυλακίστηκε το 2013 για τη δολοφονία της Stephany Flores το 2010 στο Περού την οποία φέρεται να χτύπησε μέχρι θανάτου και να έπνιξε ενώ κατηγορείται ότι απήγαγε την 18χρονη Natalee Holloway από την Αλαμπάμα και ζήτησε 250.000 δολάρια από τη μητέρα της για να τις αποκαλύψει πληροφορίες σχετικά με την εξαφάνισή της .

Διπλάσιο σε μέγεθος από το Τέξας και τρεις φορές μεγαλύτερο από τη Γερμανίας, το Le Parc Naturel de la Mer De Corail στη Νέα Καληδονία άνοιξε πριν λίγες εβδομάδες και δικαίως κέρδισε τον τίτλο του μεγαλύτερου θαλάσσιου πάρκου του κόσμου. 
Το πάρκο εκτείνεται σε 1.300.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα- τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα - και είναι η μεγαλύτερη προστατευόμενη περιοχή στον πλανήτη.
Εκτός όμως από το τεράστιο μέγεθός του, το ωκεάνιο πάρκο στο Νότιο Ειρηνικό είναι το καταφύγιο για μια τεράστια ποικιλία της θαλάσσιας ζωής.
Στο Le Parc Naturel de la Mer De Corail φιλοξενούνται 48 διαφορετικά είδη καρχαριών, 25 είδη θηλαστικών, 19 είδη πουλιών και πέντε είδη θαλάσσιας χελώνας, συμπεριλαμβανομένων των απειλούμενων πράσινων χελώνων. Στο βυθό εκτείνονται πάνω από 1,1 εκατομμύρια στρέμματα κοραλλιογενών υφάλων που δίνουν το όνομά τους στο πάρκο. 
Δεν είναι όμως το μόνο φυσικό καταφύγιο στη Νέα Καληδονία με αριθμούς ρεκόρ. Περίπου 3.000 χιλιόμετρα ανατολικά της Αυστραλίας, στο απομακρυσμένο γαλλικό έδαφος βρίσκεται η Grand Lagon Sud, η μεγαλύτερη λιμνοθάλασσα του κόσμου και Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO, καθώς και ο δεύτερος μεγαλύτερος κοραλιογενής ύφαλος στον κόσμο, μετά από αυτόν της Αυστραλίας.
news.gr
Γίνεται Αστυνομική έφοδος σε ένα οίκο ανοχής. Βγάζουν έξω στον δρόμο όλες τις κοπέλες από τον οίκο ανοχής, τις βάζουν στην σειρά και αρχίζουν τον έλεγχο των στοιχείων τους.

Την ίδια ώρα , από την περιοχή περνούσε μια γιαγιά που αναγνώρισε ανάμεσα στις κοπέλες την εγγονή της και πήγε προς το μέρος της :
- Τι κάνεις κορίτσι μου εδώ; Γιατί περιμένεις στην ουρά;

- Να… , γιαγιά, … ξέρεις, … άκουσα ότι… θα μοιράσουν δωρεάν πορτοκάλια.
- Αλήθεια αγάπη μου;

Λοιπόν θα κάτσω και εγώ στην σειρά μαζί σου,θα ήθελα να φάω μερικά.
Κάποια στιγμή φθάνουν οι αστυνομικοί, που έκαναν τον έλεγχο, εκεί που στεκόταν η γιαγιά.

Ο ένας από αυτούς αμέσως αναρωτήθηκε :
- Θεέ μου, έζησα για να το δω και αυτό !
Γιαγιά , μα στην ηλικία σας πώς μπορείτε ακόμη να το κάνετε αυτό;
Η γιαγιά, έκπληκτη, του απαντά:
- Ναι, γιατί να μην μπορώ παιδάκι μου, βγάζω την μασέλα μου και τα πιπιλάω!
Η γυναίκα που έμεινε γνωστή στην ιστορία η πρώτη προγραμματίστρια γεννήθηκε το 1815.
Η Ada Lovelace ήταν το μοναδικό παιδί που προέκυψε μετά από το σύντομο και θυελλώδη γάμο του εκκεντρικού ποιητή λόρδου Βύρωνα (Lord George Gordon Byron) με την Annabella Milbanke, η οποία λάτρευε τα μαθηματικά.
Φοβούμενη ότι η κόρη της θα κληρονομούσε την αλλοπρόσαλλη ιδιοσυγκρασία και τον κυκλοθυμικό χαρακτήρα του πατέρα της, η Annabella Milbanke μεγάλωσε την Ada με αυστηρή πειθαρχία και προσήλωση στις επιστήμες, τη λογική και φυσικά… τα μαθηματικά.
Από μικρό παιδί η Ada έδειξε να γοητεύεται από τις μηχανές. Σχεδίαζε ευφάνταστες βάρκες και ιπτάμενες μηχανές ατμού και μελετούσε προσεχτικά τα διαγράμματα των νέων εφευρέσεων της βιομηχανικής επανάστασης, που κατέκλυζαν τα επιστημονικά περιοδικά της εποχής.
Στην ηλικία των 19 ετών παντρεύτηκε έναν αριστοκράτη: τον William King. Όταν το 1838 εκείνος έγινε ο Κόμης του Lovelace, η σύζυγός του έγινε Κόμισσα: η Κόμισσα του Lovelace, τίτλος από τον οποίο προέκυψε και το όνομα με το οποίο έγινε γνωστή ευρέως.
Το ζευγάρι απέκτησε μαζί τρία παιδιά, όπως αναφέρεται στο βιβλίο με τίτλο "APassionforScience: StoriesofDiscoveryandInvention", αποσπάσματα του οποίου γύρω από τη βιογραφία της Lovelace δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα findingada.com.
Το 1833 η μέντορας της Ada, η επιστήμονας και πολυμαθής Mary Sommerville, τη σύστησε στον Charles Babbage, διάσημο καθηγητή μαθηματικών.
Οι δυο τους έγιναν στενοί φίλοι και η φιλία τους κράτησε πολλά χρόνια. Ο Babbage περιέγραφε την Ada ως "μια μάγισσα που έχει ρίξει το ξόρκι της στις αφηρημένες επιστήμες, τις οποίες έχει συλλάβει με τρόπο που λίγες αρσενικές διάνοιες θα μπορούσαν να έχουν πετύχει" ή πιο περιληπτικά ως "τη μάγισσα των αριθμών".

Η Αναλυτική Μηχανή

Η Lovelace έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα σχέδια του Babbage να κατασκευάσει μια εξαιρετικά πολύπλοκη συσκευή, την οποία αποκαλούσε "Αναλυτική Μηχανή", η οποία μπορεί να μην κατασκευάστηκε ποτέ, όμως η σχεδίασή της είχε όλα τα απαραίτητα στοιχεία ενός σύγχρονου υπολογιστή.
Το 1842 η Lovelace μετέφρασε ένα μικρό άρθρο του ιταλού μαθηματικού Luigi Menabrea, το οποίο περιέγραφε την Αναλυτική Μηχανή και το έστειλε στον Babbage, με τον οποίο είχε πυκνή αλληλογραφία. "Αυτός την ενθάρρυνε να γράψει παράλληλα με τη μετάφραση του άρθρου και τα δικά της σχόλια, πράγμα που και έκανε τριπλασιάζοντας την έκταση του άρθρου. Εκτός από τις προβλέψεις της ότι μια παρόμοια μηχανή στο εγγύς μέλλον θα μπορούσε όχι μόνο να επιλύει μαθηματικά προβλήματα, αλλά και να συνθέτει πολύπλοκη μουσική και να παράγει γραφικά, στο άρθρο περιέλαβε κι ένα "σχέδιο" σχετικά με το πώς η Αναλυτική Μηχανή θα μπορούσε να υπολογίζει αριθμούς Μπερνούλι (Bernoulli numbers). Αυτό ακριβώς το "σχέδιο" θεωρείται από τους ιστορικούς το πρώτο πρόγραμμα υπολογιστή. Το άρθρο δημοσιεύτηκε το 1843" αναφέρει η Wikipedia.
Η εργασία της ήταν τόσο πλήρης και ολοκληρωμένη που η Lovelace θεωρείται ως η πρώτη προγραμματίστρια.
Η Ada Lovelace πέθανε από καρκίνο στην ηλικία των 36 ετών, λίγα χρόνια μετά τη δημοσίευση της εργασίας της "Sketch of the Analytical Engine, with Notes from the Translator".
Η Αναλυτική Μηχανή παρέμενε ένα όραμα, μέχρι που οι σημειώσεις της ενέπνευσαν τον Alan Turing –ο οποίος θεωρείται ως ο "πατέρας της επιστήμης των υπολογιστών"- να εργαστεί επάνω στους πρώτους σύγχρονους υπολογιστές τη δεκαετία του 1940.
news.gr
Angelina Jolie και Brad Pitt, που είναι αρραβωνιασμένοι από το 2012, ετοιμάζονται να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας.

Όπως, μάλιστα, αποκάλυψε η Jolie στο περιοδικό People τα σχεδια του γάμου γίνονται, από κοινού, με τα 6 παιδιά τους.

«Το συζητάμε με τα παιδιά. Το πώς εκείνα φαντάζονται εκείνη την ημέρα, είναι σχεδόν τρελό. Το πώς τα παιδιά μπορεί να οραματίζονται ένα γάμο», δήλωσε η 38χρονη ηθοποιός στο περιοδικό.

Τα παιδιά «θα είναι οι αρμόδιοι για το σχεδιασμό του γάμου μας, κατά κάποιο τρόπο», είπε η Angelina Jolie διευκρινίζοντας πως ο γάμος «θα έχει θέμα είτε την Disney είτε το paintball».

http://www.enikos.gr 
Με μερικούς ήχους δεν πρέπει να παίζουμε. Δε μπορούμε να τους αγνοούμε επιδεικτικά και να τους καλύπτουμε με άλλους ήχους, πιο δυνατούς κι ευχάριστους στο αυτί.
Αν τύχει να ακούσετε κι εσείς κάποιον από τους ήχους, όπως περιγράφονται στο κείμενο παρακάτω… μην ανεβάσετε την ένταση της μουσικής!
Έχει έρθει η ώρα να κάνετε μια επίσκεψη στο συνεργείο της γειτονιάς σας!

1. Κρότοι σαν αυτούς που κάνουν τα αυτοκίνητα Diesel, μόνο που εσείς έχετε… αέριο

Χειρότερο σενάριο: Αυτανάφλεξη

Γιατί: Τα κακά καύσιμα ή ο λανθασμένος χρονισμός ανάφλεξης προκαλούν την καύση του καυσίμου πολύ νωρίς. Αν δεν το ελέγξετε μπορεί να προκληθεί σοβαρή βλάβη στον κινητήρα.
Τι πρέπει να κάνετε: Επιλέξτε καύσιμο με περισσότερα οκτάνια και ελέγξτε το χρονισμό.

2. Θόρυβος σαν από ντραμς που προέρχεται από το κάτω μέρος του αυτοκινήτου όταν αυτό κινείται και ο οποίος αυξάνεται όταν επιταχύνετε

Χειρότερο σενάριο: Πρόβλημα στο u-joint ή τον άξονα.

Γιατί: Υπάρχει φθορά και ο θόρυβος προέρχεται από τον άξονα που «σπαρταρά» σαν ψάρι, αναφέρει δημοσίευμα στο popularmechanics.com.
Τι πρέπει να κάνετε: Επιθεωρήστε το ημιαξόνιο για φθαρμένα ή σπασμένα μέρη και επισκεφθείτε το μηχανικό σας.

3. Κάθε φορά που ανάβετε τη μηχανή ή επιταχύνετε από θέση ακινησίας ακούγεται ένας θόρυβος σαν να ξύνουν χιλιάδες νύχια ένα μαυροπίνακα

Χειρότερο σενάριο: Χαλαρός ιμάντας κίνησης.

Γιατί:Ο ιμάντας γλιστράει πάνω στις τροχαλίες, είτε λόγω ηλικίας και φθοράς, ή ακατάλληλης έντασης.

Τι να κάνετε: Επιθεωρήστε τον ιμάντα για μικρές ρωγμές ή ξέφτισμα. Αντικαταστήστε αν χρειαστεί.

4. Σαν να ακούτε ένα θορυβώδες πλυντήριο ρούχων καθώς αυξάνονται οι στροφές του κινητήρα

Χειρότερο σενάριο: Χτυπά η συνδετική ράβδος.

Γιατί: Χαλασμένο ρουλεμάν στη ράβδο λόγω έλλειψης λαδιών.

Τι να κάνετε: Σταματήστε να οδηγείτε αμέσως. Αν το εντοπίσετε έγκαιρα μπορεί γίνει αντικατάσταση.

5. Μεταλλικός θόρυβος… σαν να ακούτε ένα εκχιονιστικό στο οδόστρωμα.

Χειρότερο σενάριο: Έχουν καταστραφεί τα τακάκια.


Γιατί:Συνήθως τα τακάκια των φρένων προδίδουν αν υπάρχει επικίνδυνη φθορά, ωστόσο μερικές φορές ο ήχος αυτός δε γίνεται αντιληπτός.
Τι να κάνετε: Φτιάξτε τα φρένα.
news.gr
Το Ελ Ιέρο -το μικρότερο νησί στο σύμπλεγμα των Καναρίων Νήσων τα οποία ανήκουν στην Ισπανία και βρίσκονται στα... ανοικτά των βορειοαφρικανικών ακτών- πραγματοποιεί το μεγάλο άλμα προς ένα “πράσινο” ενεργειακό μέλλον.

Πέντε ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 11,5 Μεγαβάτ, εγκατεστημένες στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού έκτασης 278 τετρ. χλμ, θα αναλάβουν το έργο της κάλυψης των ενεργειακών αναγκών των 11.000 κατοίκων του νησιού με αιολική ενέργεια, όπως διαβάζουμε στο econews.gr.

Το πλεόνασμα αιολικής ενέργεια θα χρησιμοποιείται για τη διοχέτευση νερού σε μια μεγάλη δεξαμενή, 700 μέτρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας, μέσα σε έναν κρατήρα ηφαιστείου με σκοπό να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες σε περίοδο άπνοιας.

Πώς;

Το ίδιο νερό θα ακολουθεί την αντίστροφη διαδρομή καταλήγοντας σε μια δεύτερη δεξαμενή σε χαμηλότερο υψόμετρο, αφού πρώτα έχει διασχίσει μια σειρά γεννητριών για να παράξει ηλεκτρικό ρεύμα.

Το υβριδικό σύστημα αιολικής ενέργειας και αντλησιοταμίευσης κόστους 80 εκατ. Ευρώ υπολογίζεται ότι θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 18.700 τόνους ετησίως, ενώ θα περιορίσει την ετήσια κατανάλωση πετρελαίου στο νησί κατά 40.000 βαρέλια.

Το σύστημα θα εγκαινιαστεί επίσημα στα τέλη του Ιουνίου και σε πρώτη φάση αναμένεται να καλύψει το 50% των ενεργειακών αναγκών των κατοίκων του νησιού.

Ωστόσο μέσα στους επόμενους μήνες το ποσοστό θα αυξηθεί στο 100% και «θα εγγυάται τη διαρκή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος», όπως δήλωσε ο διευθυντής της μονάδας αιολικής ενέργειας του νησιού.

Η πετρελαιογεννήτρια θα παραμείνει στη θέση της για να ενταχθεί στο σύστημα παροχής ενέργειας όταν προκύψει έκτακτη ανάγκη.

Για την ιστορία, το νησί έχει ηφαιστειογενή προέλευση, καθώς είναι η κορυφή ενός μεγάλου ασπιδοηφαιστείου, και είναι τριγωνικού σχήματος. Το αρχικό ηφαίστειο, το Ελ Γκόλφο, κατέρρευσε εξαιτίας της βαρύτητας πριν 130.000 χρόνια, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ο κόλπος Ελ Γκόφο, που έχει διάμετρο 12 χιλιόμετρα.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Για χρόνια αποτελούσε μυστήριο για τους επιστήμονες: κάποιες φορές εμείς, με μόλις 2 πόδια, μπουρδουκλωνόμαστε και πέφτουμε. Πώς το χταπόδι, με τα οκτώ του πλοκάμια καταφέρνει και δεν δένεται κόμπος;
Η απάντηση δόθηκε μόλις πρόσφατα: το μυστικό κρύβεται σε μια ειδική χημική ουσία που εκκρίνεται από το δέρμα του και αποτρέπει τις πανίσχυρες βεντούζες του να κολλάνε μεταξύ τους ή επάνω σε άλλα πλοκάμια.
Να σημειωθεί ότι τα χταπόδια θεωρούνται από τα πλέον ευφυή θαλάσσια πλάσματα.
Επιστήμονες από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ ανακάλυψαν ότι οι βεντούζες ανιχνεύουν μια χημική ουσία που εκκρίνει το δέρμα του χταποδιού με αποτέλεσμα να ακυρώνουν προσωρινά το σύστημα προσκόλλησης.

Και γιατί μας ενδιαφέρει αυτό;

Οι επιστήμονες βρήκαν ότι τα χταπόδια (όσο είναι ζωντανά, γιατί δεν ισχύει το ίδιο για τα ακρωτηριασμένα πλοκάμια), μπορούν να ενεργοποιούν το μηχανισμό αυτό κατά βούληση. Αν αποκωδικοποιηθεί η διαδικασία, τότε θα μπορούσε η γνώση αυτή να αξιοποιηθεί για την κατασκευή εύκαμπτων βιορομπότ που θα βρουν εφαρμογή σε πολλούς τομείς, μεταξύ των οποίων και η ιατρική.
"Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα των εύκαμπτων ρομπότ είναι και το γεγονός ότι μπορούν να αναπλάθουν το σχήμα τους. Κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη χρήση τους σε άγνωστα περιβάλλοντα, στα οποία θα μπορούν να ελίσσονται εύκολα, αποφεύγοντας εμπόδια. Ένα τέτοιο περιβάλλον θα μπορούσε να είναι – μεταξύ άλλων - και ο ανθρώπινος οργανισμός" εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης Δρ Νιρ Νέσερ.
Ήδη η ερευνητική ομάδα βρίσκεται σε συνεργασία με τους επιστήμονες του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος STIFF-FLOP, με στόχο την ανάπτυξη ενός εύκαμπτου χειρουργικού εργαλείου που θα μοιάζει με πλοκάμι χταποδιού.
news.gr
Μπορεί ο 35χρονος Νίκος Φωκάς να αφιέρωσε αρκετές ώρες για αποτυπώσει σε μια φωτογραφία το τέλειο πέταγμα ενός πουλιού, αλλά η πολύωρη προσπάθεια άξιζε μιας τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό World Bird Photo Contest που διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά από τις εκδόσεις Lynx Edicions. Στη φωτογραφία, που χάρισε τη νίκη στον Έλληνα φωτογράφο απεικονίζεται ένα αποδημητικό είδος πουλιού το οποίο περνά μεγάλο κομμάτι τη ζωή του πετώντας.

«Στη μελέτη μου για το συγκεκριμένο πουλί παρατήρησα ότι πλησιάζουν πολύ κοντά στο νερό για να φάνε μικρά έντομα. Βρήκα, λοιπόν, ένα σημείο στα Σπάτα και ακολουθώντας μια ειδική τεχνική προεστίασης, έστησα "καραούλι". Η βραβευμένη φωτογραφία προήλθε μετά από 3000 αποτυχημένα κλικ σε διάρκεια 2 χρόνων», εξήγησε ο κ. Φωκάς, ο οποίος εργάζεται ως περιβαλλοντολόγος στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Και επισήμανε ότι μια καλή φωτογραφία με πουλιά δεν είναι θέμα τύχης αλλά αποτέλεσμα αμέτρητων ωρών δουλειάς και μελέτης για το είδος.
«Να τονίσουμε, εξάλλου, ότι στους διαγωνισμούς φωτογραφίας, δεν δέχονται εικόνες που έχουν υποστεί μεγάλη επεξεργασία. Στέλνεις μάλιστα και την αρχική φωτογραφία προκειμένου η κριτική επιτροπή να δει την επεξεργασία στην εικόνα που συμμετέχει στο διαγωνισμό. Έτσι, η εικόνα από μόνη της πρέπει να είναι καλή. Προσωπικά, επειδή υστερώ στο photoshop, έκανα μια υποτυπώδη επεξεργασία στην εικόνα μου που κέρδισε».

Ο Έλληνας νικητής, δηλώσε αποφασισμένος να συνεχίσει τις εξορμήσεις στην Αττική αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα ψάχνοντας τα αγαπημένα του πουλιά, που αποτελούν ένα εξαιρετικά δύσκολο είδος φωτογράφισης.

http://www.thestival.gr
Στον προθάλαμο του ΑΣΕΠ βρίσκονται έξι διαγωνισμοί που αφορούν στην πρόσληψη συνολικά 1.549 τακτικών υπαλλήλων. Αμέσως μετά τις ευρωεκλογές το υπουργείο Μεταφορών, η Εθνική Τράπεζα, η ΔΕΗ και η εταιρεία ΗΔΙΚΑ θα υποβάλουν στην Ανεξάρτητη Αρχή τα αιτήματά τους, προκειμένου να αποσπάσουν την έγκρισή του και να προκηρύξουν τους διαγωνισμούς τους.
Οι διαγωνισμοί αυτοί αφορούν: 450 οδηγούς και τεχνίτες ΟΣΥ, 200 ηλεκτροδηγοί, εκδότες κι ελεγκτές εισιτηρίων, 70 ελεγκτές στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στην ειδικότητα ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, 600 επιστήμονες και τεχνικοί στη ΔΕΗ, 29 θέσεις πληροφορικής στην εταιρεία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) και 200 πτυχιούχους στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας.
Πηγή: Έθνος
Η Ισλανδία ανακοίνωσε σήμερα πως άρχισε με επιτυχία τη διαδικασία για την παραγραφή ενός μέρους των χρεών των προσώπων που έχουν λάβει στεγαστικά δάνεια, η οποία πρόκειται να ανακουφίσει περισσότερα από τα μισά νοικοκυριά από ποσά που φθάνουν σχεδόν τα 26.000 ευρώ.
Χθες, Κυριακή, η εφορία άνοιξε έναν ιστότοπο στο Ίντερνετ, τον leidretting.is, στον οποίο οι Ισλανδοί μπορούν να υποβάλουν το φάκελό τους. Μέσα στις πρώτες δύο ώρες λειτουργίας του ιστότοπου, είχαν υποβληθεί 5.000 φάκελοι.
Το κοινοβούλιο υιοθέτησε την Παρασκευή το νόμο που επιτρέπει στους δανειστές να ζητούν αυτή την παραγραφή χρεών, η οποία χρηματοδοτείται πλήρως από το κράτος.
Το μέτρο συνίσταται στη μείωση του κύριου μέρους του χρέους των νοικοκυριών που έχουν λάβει στεγαστικό δάνειο με επιτόκιο συνδεδεμένο με τον πληθωρισμό (κάτι που αφορά τη μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων), χωρίς εισοδηματικές προϋποθέσεις. Αυτή η ελάφρυνση χρεών, η οποία εξαρτάται από το ποσό του δανείου, έχει ανώτατο όριο τις 4 εκατ. κορώνες (πάνω από 25.900 ευρώ).
Η κυβέρνηση εκτιμά πως το σχέδιο αυτό αφορά περίπου 69.000 νοικοκυριά από τα 124.000 που αριθμεί η χώρα και πως, κατά μέσο όρο, μπορούν να διεκδικήσουν 1,1 εκατ. κορώνες (7.100 ευρώ).
Το σχέδιο αυτό αποτέλεσε την κύρια προεκλογική υπόσχεση του κεντρώου Κόμματος της Προόδου του πρωθυπουργού Σιγκμούντουρ Γκουνλάουγκσον, νικητή των βουλευτικών εκλογών του Απριλίου 2013 μαζί με το συντηρητικό σύμμαχό του, το Κόμμα της Ανεξαρτησίας.
Πριν από την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος το 2008, οι ισλανδικές τράπεζες δεν πρότειναν συστηματικά παρά δάνεια με επιτόκια συνδεδεμένα με τον πληθωρισμό. Όμως η βαθιά κρίση που διέρχεται η χώρα αυτή είχε ως συνέπεια, μεταξύ άλλων, την αύξηση του πληθωρισμού εξαιτίας της αδυναμίας της ισλανδικής κορώνας, και συνεπώς και των χρεών των νοικοκυριών.
Το 2012, το 36,7% των νοικοκυριών αυτών υποστήριζε πως "δυσκολεύεται" να τα βγάλει πέρα με τον μηνιαίο προϋπολογισμό του και το 11,7% πως "δυσκολεύεται πολύ".
Το σχέδιο προκάλεσε πάντως εκτεταμένη πολεμική στην Ισλανδία και αλλού, εκ μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και του οίκου αξιολόγησης Standard and Poor's, εξαιτίας του υψηλού κόστους του και των αβέβαιων οικονομικών επιπτώσεών του.
 news.gr
Η αλήθεια είναι ότι μπορούν, αλλά το κάνουν πολύ αδέξια.

Αν και έχουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα τους επέτρεπαν να πετάνε όπως τα άλλα πτηνά (ελαφριά κόκαλα, θύλακες αέρα στο εσωτερικό των οστών και σάκους αέρα στους πνεύμονες) εντούτοις η ζωή τους ως οικόσιτα ζώα εδώ και χιλιάδες χρόνια περιόρισε την ικανότητά τους αυτή και τη μετέτρεψε σε ένα απλό φτερούγισμα. Οι κότες ζουν με τους ανθρώπους, σε κοτέτσια, σε χώρους περιορισμένους και έτσι δεν έμαθαν ποτέ να χρησιμοποιούν τα φτερά τους για… υπερατλαντικές πτήσεις!

Δεύτερη χρονιά φέτος, το 2014, επιτυχημένης λειτουργίας του προγράμματος επιδότησης διακοπών εργαζομένων, ανέργων και των οικογενειών αυτών μέσω της Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού καθώς υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία καθορίζονται η διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής για το νέο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ύψους 10 εκατ. ευρώ που ξεκινάει την 1η Αυγούστου 2014.
Το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού που θεσμοθετήθηκε ξανά το 2013 από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και χρηματοδοτήθηκε από τον «Ενιαίο Λογαριασμό για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ)» ο οποίος λειτουργεί στον ΟΑΕΔ, είναι μία πολύ σημαντική κοινωνική παροχή για τους εργαζόμενους και τους ανέργους– ιδιαίτερα στις σημερινές οικονομικές συνθήκες – όσο και μέσο τόνωσης της τοπικής τουριστικής ανάπτυξης πολλών περιοχών της χώρας.
Συνεπώς, η διατήρηση του θεσμού και το 2014 συνιστούσε προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης:
«Δίνουμε την ευκαιρία του κοινωνικού τουρισμού σε όλους τους ανέργους και τους εργαζόμενους της χώρας. Είναι ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα που ξεκινήσαμε ήδη από πέρυσι με μεγάλη επιτυχία και συνεχίζουμε και φέτος με άλλες 120.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού. Δείχνουμε στην πράξη ότι το κοινωνικό κράτος υπάρχει και ξαναχτίζεται σε υγιείς και στέρεες βάσεις».
Όπως δήλωσε και ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Θοδωρής Αμπατζόγλου:
«Συνεχίζουμε για δεύτερο χρόνο να δίνουμε μία σημαντική κοινωνική παροχή σε ανέργους, εργαζόμενους και τις οικογένειες αυτών. Ο ΟΑΕΔ, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες της εποχής, στηρίζει τις κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη αυτή την παροχή αλλά τονώνει και τις τουριστικές επιχειρήσεις πολλών περιοχών».
*Συνημμένη η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση
aftodioikisi.gr
Με λόγια απλά, που συγκίνησαν όσους γέμισαν την αίθουσα του κτηρίου της Παλιάς Βουλής στην Αθήνα, ο παραολυμπιονίκης Αλέξανδρος Ταξιλδάρης κατήγγειλε τον «κοινωνικό ρατσισμό» που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα. Ο κ. Ταξιλδάρης κλήθηκε από τον φορέα «Μαζί για το Παιδί» για να τιμηθεί με το Βραβείο «Μάθημα Ζωής» αλλά διαπίστωσε ότι... δεν μπορούσε να μπει στην αίθουσα για να παραλάβει τον έπαινό του, καθώς δεν υπάρχει προσβασιμότητα σε αυτήν για άτομα με αναπηρία!

«Είχα έρθει πριν τρία χρόνια και πάλι σε αυτήν την αίθουσα γιατί βραβεύονταν ο σύλλογός μου "Περπατώ" από τις "Νησίδες Ποιότητας". Είχα τότε ευχηθεί η βράβευση εκείνη να αποτελέσει την αφορμή να μπορέσω να επισκεφθώ την επόμενη φορά την Παλιά Βουλή και να μπω με αξιοπρέπεια. Ακόμα και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κουβαλήθηκε για να μπει τότε. Τα χρόνια πέρασαν, αλλά δυστυχώς τίποτα δεν έγινε. Πάλι κουβαλήθηκα για να μπω μέσα. Νέα σφαλιάρα», σχολίασε με απλό, λιτό και απολύτως κατανοητό τρόπο ο Άλεξ (όπως τον ξέρουν και τον λένε οι φίλοι του από την Κομοτηνή.

Ο Ταξιλδάρης συνέχισε την σύντομη, αλλά άκρως περιεκτική ομιλία του: «Θέλησα να αλλάξω φανελάκι και δεν υπήρχε τουαλέτα. Υπάρχει συγκεκριμένος νόμος για τα Μουσεία και τα δημόσια κτήρια στην Ελλάδα, που εδώ μέσα δεν τηρείται. Και έτσι σήμερα δεν μπορούσαν να μπω εδώ, στο κέντρο της Αθήνας, στο κτήριο της Παλιάς Βουλής, που κάποτε μου προκαλούσε δέος και θαυμασμό. Όποιος μπορεί να βοηθήσει να διορθωθεί κάτι, ας το κάνει».

Είχε προηγηθεί μια αγωνιώδης προσπάθεια του παραολυμπιονίκη για να μπορέσει να βρεθεί στην αίθουσα, όπου είχε κληθεί για να... βραβευθεί. Στην Παλιά Βουλή, που λειτουργεί πλέον ως Μουσείο, δεν υπάρχει πρόσβαση για άτομα με αναπηρία. Χρειάστηκε ώρα και κόπος για να βρεθεί ο τρόπος να ανέβει τα σκαλιά και να βρεθεί στην αίθουσα για να παραλάβει το βραβείο του. Το ίδιο και για να φύγει, αρκετή ώρα μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, όταν πλέον η αίθουσα είχε αδειάσει από τις προσωπικότητες της υψηλής αθηναϊκής κοινωνίας, από τις οποίες είχε γεμίσει.

Ο Άλεξ, που χρειάστηκε να πληρώσει από την... τσέπη του για να μπορέσει να ταξιδέψει στην Αθήνα και να παραστεί στην εκδήλωση, παρέλαβε το βραβείο του από τον πρώην Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή και Συνήγορο του Πολίτη, ομότιμο καθηγητή Νικηφόρο Διαμαντούρο. Ενώπιον του κατάμεστου ακροατηρίου από επιφανείς προσωπικότητες, ο Άλεξ Ταξιλδάρης μίλησε με λόγια καρδιάς και συγκίνησε τους πάντες όταν προβλήθηκε ένα απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ που έχει γυριστεί για αυτόν, αλλά ακόμα περισσότερο όταν έλαβε τον λόγο και εξέφρασε το παράπονό του, κάνοντας κάποιους να... κοκκινίσουν ντροπιασμένοι και να χαμηλώσουν το βλέμμα.




Λίγο αργότερα, ο γνωστός καλλιτέχνης Γιάννης Ζουγανέλης, που επίσης βρισκόταν στην αίθουσα, ζήτησε τον λόγο και σε μια σύντομη παρέμβασή του, σχολίασε: «Δυστυχώς οι νομοθέτες μας λένε ότι εφαρμόζουν την ισονομία και την ισοπολιτεία, αλλά όταν το λένε αυτό, το εννοούν για τους αρτιμελείς και αποδεικνύεται αυτό από αυτήν εδώ την αίθουσα, που κάποτε ήταν Κοινοβούλιο. Λέμε ότι έχουμε διδάξει τον πολιτισμό στην Ευρώπη, αλλά είμαστε οι πιο απολίτιστοι Ευρωπαίοι. Έχω μεγαλώσει σε οικογένεια αναπήρων και γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει αυτό, έχω βιώσει από πολύ μικρός τον κοινωνικό ρατσισμό. Και οι δύο γονείς μου ήταν ανάπηροι. Η χώρα μας είναι πολύ πίσω σε αυτόν τον τομέα».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο επίσημο φυλλάδιο της τελετής, την οποία παρουσίασε η δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη, ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης βραβεύθηκε γιατί «υπερβαίνοντας τους περιορισμούς της αναπηρίας του, δεν κατάφερε να μας κάνει περήφανους μόνο με τις αθλητικές του διακρίσεις, αλλά εργάστηκε σκληρά ιδρύοντας το σύλλογο "Περπατώ" και το σωματείο "Ηρόδικος" με σκοπό να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους με αναπηρίες να αυτονομηθούν και να ζουν με αξιοπρέπεια. Έχει μετατρέψει με την στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την Κομοτηνή σε μια πόλη προσβάσιμη στα άτομα με αναπηρίες. Μάλιστα χάρη στις πρωτοβουλίες του, η Κομοτηνή είναι μια πόλη υποψήφια για να τιμηθεί από την Ευρώπη γι' αυτόν το λόγο».

Ίσως πλέον ο Άλεξ Ταξιλδάρης να βοηθήσει ώστε να αλλάξει η κατάσταση και στο πρώην Κοινοβούλιο της Ελλάδας. Έχουν περάσει κάποιες μέρες από την εκδήλωση στην Παλιά Βουλή, ωστόσο τα λόγια του ακόμα αντηχούν σε κάποια αυτιά, έχουν καταγραφεί σε κάμερες και διακινούνται στο youtube και ήδη υπήρξαν κάποιες πρώτες αντιδράσεις προς την κατεύθυνση να δημιουργηθεί επιτέλους ράμπα στο κτήριο ώστε να γίνει προσβάσιμο και στα άτομα με αναπηρία, αρκεί να ξεπεραστούν και μια σειρά από ζητήματα που έχουν να κάνουν με την συνήθη ελληνική γραφειοκρατεία...



Το ξέρατε ότι το να σας χαρακτηρίζουν "ψυχοπαθή" δεν είναι απαραίτητα κακό και δεν σημαίνει ότι είστε ο Χάνιμπαλ Λέκτερ; Σύμφωνα με τους επιστήμονες, όλοι οι άνθρωποι έχουν ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά σε κάποιο βαθμό, τα οποία μάλιστα μπορούν να οδηγήσουν στην επιτυχία στη ζωή!

Ο Κέβιν Ντάτον του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης συνεργάστηκε με τον επιτυχημένο συγγραφέα Άντι ΜακΝαμπ στο βιβλίο The Good Psychopath's Guide το Success ("Οδηγός Επιτυχίας για τον Καλό Ψυχοπαθή"), το οποίο εξηγεί ότι, αν έχετε την τάση να φιμώνετε τον ψυχοπαθή μέσα σας, ίσως είναι καιρός να χαλαρώσετε: Λίγη αντικοινωνική συμπεριφορά, μικρή έλλειψη τύψεων και τονωμένη αυτοπεποίθηση, θα έκαναν τη ζωή μας καλύτερη, λέει ο καθηγητής Ντάτον.
Μάλιστα, για την προώθηση του βιβλίου τους οι συγγραφείς προσφέρουν ένα τεστ ψυχοπάθειας στο thegoodpsychopath.com. Κάντε το και θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα!
news.gr
Ένα ποτήρι χλιαρό με λεμόνι το πρωί είναι εξαιρετικά ωφέλιμο.

Πρόκειται για μια αγιουβερδική πρακτική που εφαρμόζεται εδώ και αιώνες.

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που θα αποκομίσετε αν προτιμήσετε ένα ποτήρι νερό με λεμόνι για να ξεκινήσετε τη μέρα σας.

1. Καλύτερη πέψη
Το χλιαρό νερό ενεργοποιεί το γαστρεντερικό, ενώ το λεμόνι ενισχύει τη λειτουργία του ήπατος. Παράλληλα, βοηθά το στομάχι να απομακρύνει τα γαστρικά οξέα.

2. Ενισχυμένη λειτουργία του ανοσοποιητικού
Τα εσπεριδοειδή περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C και ασκορβικού οξέος. Η βιταμίνη C βοηθά το σώμα να καταπολεμήσει το κρυολόγημα, ενώ το ασκορβικό οξύ συμβάλλει στην απορρόφηση του σιδήρου, διαδικασία που παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του ανοσοποιητικού.

3. Επαναφέρει το pH στο σώμα
Η ανισορροπία του pH κάνει τον οργανισμό πιο επιρρεπή σε λοιμώξεις. Αν και το λεμόνι είναι όξινο, παρέχει αλκαλικές ουσίες στο σώμα και βοηθά στην εξισορρόπηση του pH, ιδιαίτερα σε μια διατροφή που περιλαμβάνει πολύ κρέας, τυρί και αλκοόλ.

4. Αποτοξίνωση
Το νερό με λεμόνι είναι φυσικό διουρητικό κι έτσι βοηθά ώστε να απομακρυνθούν από το σώμα τα περιττά υγρά καθώς και οι τοξίνες που υπάρχουν σε αυτά.

5. Περισσότερη ενέργεια
Ο συνδυασμός του νερού με το λεμόνι ενυδατώνει και οξυγονώνει το αίμα, χαρίζοντας ένα αίσθημα ευεξίας.

6. Τέλειο δέρμα
Η χρόνια αφυδάτωση κάνει το δέρμα να μοιάζει άτονο. Η βιταμίνη C συμβάλλει στην υγεία της επιδερμίδας και τα αντιοξειδωτικά του λεμονιού καταπολεμούν τα σημάδια της γήρανσης.

Προσοχή: Όσοι έχουν ευαίσθητο στομάχι και αντιμετωπίζουν συχνές καούρες θα πρέπει να αποφεύγουν το λεμόνι και άλλα εσπεριδοειδή σε μεγάλες ποσότητες.
http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!