Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Η αεροπορική εταιρεία Emirates, συνεχίζει την αναζήτηση πληρωμάτων καμπίνας (αεροσυνοδοί) στην Ελλάδα και η πρώτη ήμερα καριέρας που διοργανώνει για φέτος θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη την προσεχή Κυριακή 30 Ιανουαρίου στις 9πμ. ι στο ξενοδοχείο Met Hotel, (26ης Οκτωβρίου 48).

Θα ακολουθήσει μια ακόμη στην Αθήνα στις 26 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Electra Palace Hotel, (Ναυάρχουν Νικοδήμου 18 - Πλάκα).

Η Ημέρα Καριέρας προσφέρει τη δυνατότητα, σε όσους υποψηφίους ενδιαφέρονται, γυναίκες και άντρες, να μιλήσουν με εκπροσώπους της Emirates και να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία, καθώς επίσης και για τη δουλειά του πληρώματος καμπίνας.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της Ημέρας Καριέρας οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια αναλυτική παρουσίαση για το ρόλο του μέλους πληρώματος καμπίνας, τις απαιτήσεις της θέσης, καθώς και τα προνόμια που απολαμβάνουν όσοι εργάζονται για τον Όμιλο Emirates και ζουν στο Ντουμπάι. Το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει ένα γραπτό τεστ στα αγγλικά και ομαδική συζήτηση με βάση τις ικανότητες των υποψηφίων.

Η Emirates αναζητά αφοσιωμένους εργαζόμενους, ανοιχτούς στις προκλήσεις, με θετική προσωπικότητα και πάθος για παροχή υψηλών υπηρεσιών.

Οι υποψήφιοι πρέπει:
-να έχουν συμπληρώσει το 21 έτος ηλικίας
-να διαθέτουν ενημερωμένο βιογραφικό σημείωμα στα αγγλικά και
-να προσκομίσουν φωτογραφίες διαβατηρίου και κανονικού μεγέθους με επαγγελματική αμφίεση

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν online την αίτησή τους για την Ημέρα Καριέρας ΕΔΩ.

http://www.thestival.gr

Τάξη και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης, μετά το έντονο κυκλοφοριακό στους δρόμους και τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, θα επιχειρήσει να βάλει σύντομα η δημοτική αστυνομία.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στα νυχτερινά μαγαζιά, τόσο του κέντρου, όσο και περιφερειακά του δήμου Θεσσαλονίκης, ύστερα από συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες κατοίκων, κυρίως, για παράβαση του ωραρίου μουσικής.

Κλιμάκιο, το οποίο θα αποτελείται από δύο δημοτικούς αστυνομικούς και δύο ελεγκτές, θα ξεκινήσει τους ελέγχους, καθώς, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εντεταλμένος σύμβουλος για δράσεις κυκλοφορίας του δήμου Θεσσαλονίκης, Λευτέρης Κιοσέογλου, οι άδειες των καταστημάτων έχουν να ελεγχθούν εδώ και δύο χρόνια, από τη στιγμή που καταργήθηκε ο θεσμός της δημοτικής αστυνομίας.

«Θα προχωρήσουμε στους ελέγχους, όχι μόνο για τις άδειες των νυχτερινών μαγαζιών, αλλά και για το ωράριο μουσικής, καθώς υπάρχουν και πολλές διαμαρτυρίες κατοίκων πως δεν μπορούν να ησυχάσουν και να κοιμηθούν, λόγω της ηχορύπανσης από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος» σημείωσε ο κ. Κιοσέογλου.

Υπενθυμίζεται, ότι η δημοτική αστυνομία επέστρεψε από τα τέλη του περασμένου Σεπτέμβρη στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, δε δύο βάρδιες πρωί-βράδυ, σε μία προσπάθεια να μπει, αρχικά, τάξη στο κυκλοφοριακό, ενώ μέσα στις αρμοδιότητές της, πέρα από την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, είναι οι έλεγχοι για τα καταστήματα και τα τραπεζοκαθίσματα.

http://www.typosthes.gr 

Το πόσο κακό κάνει το κάπνισμα στην υγεία το γνωρίζεις από χιλιάδες μελέτες, αλλά όσο κι αν έχεις προσπαθήσει να το κόψεις, στο τέλος αποτυγχάνεις.

Υιοθέτησε μερικές απλές καθημερινές συνήθειες, οπλίσου με υπομονή κι επιμονή και θα τα καταφέρεις!

Σύμφωνα με το faysbook.gr μπορείς να εφαρμόσεις τα παρακάτω:

1. Βάλε πολλά φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σου. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Buffalo της Νέας Υόρκης, όσοι από τους χίλιους καπνιστές 25 ετών και άνω που συμμετείχαν στη μελέτη έτρωγαν πιο πολλά φρούτα και λαχανικά, είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να μείνουν μακριά απ' τον καπνό για έναν ολόκληρο μήνα. Αποδείχτηκε λοιπόν ότι τα φρούτα και τα λαχανικά μειώνουν την εξάρτηση από τη νικοτίνη, αφού οι φυτικές ίνες που περιέχουν δίνουν μία αίσθηση κορεσμού που αποτρέπει το κάπνισμα. Επίσης, σε αντίθεση με το κρέας, το αλκοόλ και τον καφέ, η γεύση των φρούτων και των λαχανικών δεν ταιριάζει με τη γεύση του καπνού. Γενικώς η υγιεινή διατροφή ωθεί συνειδητά ή υποσυνείδητα τους καπνιστές να στραφούν σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

2. Η αρωματοθεραπεία επίσης είναι σημαντικός βοηθός στον αγώνα της διακοπής του καπνίσματος. Τα αιθέρια έλαια που είναι ιδανικά για την περίπτωση αυτή είναι: ylang-ylang, μέντα και ευκάλυπτος καθώς και λεμόνι που διαθέτει αποτοξινωτικές ιδιότητες και γεράνι που βοηθάει στην τόνωση των επινεφριδίων. Μπορείς να ρίξεις μερικές σταγόνες των παραπάνω αιθέριων ελαίων σε ένα μαντηλάκι και να το μυρίζεις κάθε φορά που σου έρχεται η επιθυμία να καπνίσεις.

3. Η ρεφλεξολογία σου δίνει μια συμβουλή: Άσκησε πίεση για 60'' στο σημείο του χεριού σου που αντιστοιχεί στο «παχύ έντερο». Το σημείο αυτό βρίσκεται στη μεμβράνη που ενώνει τον αντίχειρα με τον δείκτη. Επανάλαβε την κίνηση στο ίδιο σημείο και των δύο χεριών και θα διώξεις την ανάγκη να ανάψεις τσιγάρο!

http://www.thestival.gr

Η Κνωσός κορυφαία αρχαία πόλη του κόσμου
Παρόλο που από την πρώτη μέρα δημιουργίας τους έχουν περάσει αρκετοί αιώνες, οι αρχαίες πόλεις που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα του CNN –οι περισσότερες αποτελούν Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO– συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν και να προκαλούν δέος και θαυμασμό σε όσους τις αντικρίζουν από κοντά για πρώτη φορά. Αναδεικνύοντας τη σημασία και το μέγεθος του εκάστοτε πολιτισμού που τις δημιούργησε, πρόκειται για «ζωντανά» αποδεικτικά της μακραίωνης ιστορίας του ανθρώπινου γένους. Απόλαυσε, λοιπόν, το μεγαλείο της Κνωσού και δες ποιες είναι και οι υπόλοιπες έξι πόλεις που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα του CNN.
Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη
Στο ύψωμα της Κεφάλας, λοιπόν, στην κοιλάδα του ποταμού Καίρατου, 5 χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης του Ηρακλείου, αναπτύσσεται το σημαντικότερο κέντρο Μινωικού πολιτισμού. Έδρα του βασιλά Μίνωα και πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας του, η Κνωσός σύμφωνα με τα ιστορικά φαίνεται να παρουσιάζει συνεχή ζωή από τη νεολιθική εποχή έως και τον 5ο μ.Χ. αι., ενώ συνδέεται άμεσα με το μύθο του Λαβυρίνθου με τον Μινώταυρο και του Δαιδάλου με τον Ίκαρο. Αναφορές, στην Κνωσό γίνονται επίσης στον Όμηρο, το Θουκυδίδη, τον Ησίοδο, τον Ηρόδοτο, τον Πλούταρχο κ.α.

Η Κνωσός άκμασε, κυρίως, κατά την μινωική περίοδο (2000-1350 μ.Χ.) κατά τη διάρκεια της οποίας αποτέλεσε το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο κέντρο της Κρήτης, ενώ σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και στην ελληνιστική εποχή. Ήρθε στο φως το 1878 από το Μίνωα Καλοκαιρινό ενώ ο Άγγλος Sir Arthur Evans από το 1900 ξεκίνησε συστηματικές ανασκαφές, με τις οποίες ανακαλύφθηκε και ολόκληρο το Ανάκτορο.
Διαβάστε ολοκληρωμένο το άρθρο στο greekguide
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!