Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013


Μετά τη μεσοβδόμαδη γερή δόση ποδοσφαιρικού θεάματος από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου περιλαμβάνει για άλλη μια φορά ενδιαφέροντες αγώνες και ντέρμπι που αναμένεται να καθηλώσουν  πολλούς μπροστά από τις οθόνες. Ξεχωρίζουν οι μάχες σε Ιταλία, Αγγλία αλλά και Ελλάδα με το ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ. Αναλυτικά :


ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Στη Bundesliga η Bayern είναι έτοιμη να καταρρίψει ένα ακόμη ιστορικό ρεκόρ στην ένδοξη 113χρονη ιστορία της αρκεί να φέρει ένα θετικό αποτέλεσμα στην Allianz Arena απέναντι στην Augsburg στο Βαυαρικό ντέρμπι. Οι πρωτοπόροι παραμένουν αήττητοι για 36 αγώνες πρωταθλήματος, με την τελευταία φορά που αποχώρησαν με σκυμμένο κεφάλι να είναι στις 28 Οκτωβρίου 2012 στην ήττα από την Leverkusen, και απομένουν μόλις 90 λεπτά για να καταρρίψουν το ρεκόρ του Hamburger SV από την σεζόν 1982/1983. Την ίδια ώρα η δεύτερη Dortmund δοκιμάζεται στην έδρα της Wolfsburg, μιας από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Bundesliga. Οι δυο ομάδες προέρχονται από ένα σερί τριών νικών με τους φιλοξενούμενους όμως να έχουν μεσοβδόμαδα το απογοητευτικό αποτέλεσμα της ήττας από την Arsenal για το Champions league. Από τη Wolfsburg θα απουσιάσει ο Diego ενώ από την άλλη μεριά ο Klopp θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του. Επιστροφή στις νίκες θα αναζητήσει και η Leverkusen που υποδέχεται το Hamburg μετά το στραπάτσο της προηγούμενης αγωνιστικής από την Braunschweig. Όλα τα παιχνίδια θα διεξαχθούν το Σάββατο με ώρα έναρξης 16.30.

ΙΤΑΛΙΑ

Στην Ιταλία όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα  στο Τορίνο, όπου  την Κυριακή το βράδυ σε ώρα Champions league, 21.45, η γηπεδούχος Juventus φιλοξενεί τη Napoli. Οι δυο ομάδες συγκατοικούν στη 2η θέση της βαθμολογίας με 28 βαθμούς , τρεις πίσω από την πρωτοπόρο Roma που νωρίτερα , λογικά, δεν θα έχει πρόβλημα απέναντι στην Sassuolo  μέσα στο Olimpico. Στο ντέρμπι του Τορίνο με ενδιαφέρον αναμένεται και η Αργεντίνικη μάχη ανάμεσα στους φορμαρισμένους Tevez και Higuain. Οι ομάδες μεσοβδόμαδα είχαν δύσκολα παιχνίδια απέναντι σε Real και Marselle με θετικά όμως αποτελέσματα που δεν θα επηρεάσουν αρνητικά τη ψυχολογία των παικτών. Πιθανές απώλειες θα φροντίσει να εκμεταλλευτεί η Inter που φιλοξενεί το Σάββατο στο San Siro το Livorno.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Δύσκολες αποστολές και για τους τρεις πρωτοπόρους της Primera επιφυλάσσει η 13η αγωνιστική. Η πρωτοπόρος Barcelona ταξιδεύει την Κυριακή στην Ανδαλουσία για να αντιμετωπίσει στη Σεβίλλη την πάντα επικίνδυνη Betis πιθανότατα χωρίς τον Pique . Δυο ώρες νωρίτερα η εκπληκτική Atletico μετά τον θρίαμβο με 4-0 επί της Austria αναμένεται να περάσει δύσκολες στιγμές στο El Madrigal απέναντι στην 4η Villarreal του Marcelino Garcia. Τέλος η Real υποδέχεται το Σάββατο στις 17.00 στο Bernabeu τη  Real Sociedad και ευελπιστεί σε ροκάνισμα της διαφοράς των 6 βαθμών από την κορυφή.

ΑΓΓΛΙΑ

Μεγάλων ματς συνέχεια στην Αγγλία με τη σκυτάλη να παίρνουν Manchester United και Arsenal που συγκρούονται στο Old Trafford , την Κυριακή στις 18.10. Για τους γηπεδούχους δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης αν δεν θέλουν να βρεθούν εκτός διεκδίκησης τίτλου από τον Νοέμβριο. Με ανεβασμένη ψυχολογία κατεβαίνουν οι κανονιέρηδες μετά τη μεγάλη νίκη στο Dortmund αλλά και τον αέρα της κορυφής όπου βρίσκονται με διαφορά 5 βαθμών από τη δεύτερη θέση. Από τα υπόλοιπα ματς ξεχωρίζω το Chelsea-West Brom και Tottenham-Newcastle.

Μεγάλο ματς όμως και εντός των συνόρων , αυτή τη φορά και ενδιαφέρον ποδοσφαιρικά. Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον φιλόδοξο ΠΑΟΚ στο Γ. Καραϊσκάκης όπου οι εικόνες των ακροβατικών του Roberto είναι ακόμα νωπή. Οι δυο ομάδες από ότι φαίνεται έχουν μείνει μόνες στην κούρσα του τίτλου και μια νίκη του Ολυμπιακού θα του έδινε καθοριστικό προβάδισμα 6 βαθμών που στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα φαντάζει τεράστια. Το παιχνίδι εκτιμώ ότι θα έχει ενδιαφέρον από πλευράς τακτικής αλλά και προσωπικών μονομαχιών αρκεί βέβαια να διεξαχθεί υπό φυσιολογικές συνθήκες. Παιχνίδι αναμνήσεων και περασμένων μεγαλείων στο Κλ.Βικελίδης ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟ, δυο ιστορικών ομάδων με χιλιάδες πιστούς φιλάθλους , που προσπαθούν να βρουν τον προσανατολισμό τους μέσα στην ομίχλη των οικονομικών και διοικητικών προβλημάτων τους. Σάββατο στις 19.30 ο αγώνας στο Χαριλάου, Κυριακή στις 19.30 το ντέρμπι , και τα δυο παιχνίδια ζωντανά από το NS1.

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!