Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Σύμφωνα με το λαό της Almeirim, ένας φτωχός μοναχός που ήταν σε ένα προσκύνημα σταμάτησε στο χωριό Almeirim και χτύπησε την πόρτα ενός σπιτιού. Ήταν πάρα πολύ υπερήφανος για να παρακαλέσει για μια μπουκιά φαί, έτσι αντ’αυτού, ζήτησε ένα μεγάλο δοχείο στο οποίο θα μπορούσε να φτιάξει μια νοστιμότατη με γεμάτη γέυση, σούπα πέτρας (sopa de pedra). Συνοφρυωμένη και με περίεργο βλέμμα, η οικογένεια τον προσκάλεσε στο σπίτι της . Έβαλαν μια μεγάλη κατσαρόλα στη φωτιά και τη γέμισαν με νερό. Σε λιγάκι, ο καλόγερος πλησίασε την κατσαρόλα και έβγαλε από τη τσέπη του μια ομαλή και καλά σμιλεμένη πέτρα και αμέσως την έριξε στο νερό που έβραζε. Λίγο αργότερα δοκίμασε τη σούπα και είπε ότι χρειάζεται οπωσδήποτε καρύκευμα. Έτσι, η σύζυγος του έφερε λίγο αλάτι για να προσθέσει. Αμέσως πρότεινε ότι ίσως λίγο chouriço (λουκάνικο), ή χοιρινό κοιλιά, θα ήταν καλύτερα. Ευγενικά, η οικοδέσποινα πήρε την πρωτοβουλία και έριξε αρκετά χοντρές φέτες μέσα στη κατσαρόλα. Στη συνέχεια, ο καλόγερος ρώτησε αν θα μπορούσε να έχει κάτι για να εμπλουτίσουν τη σούπα, όπως για παράδειγμα πατάτες και φασόλια από προηγούμενο γεύμα. Με ένα πλατύ χαμόγελο, η γυναίκα συμφώνησε και πρόσθεσε μια γενναιόδωρη δόση στο νερό που έβραζε. Αφού συνεχίστηκε αυτή η ιστορία με τα καρυκεύματα ακόμη λίγο, τελικά ανακοίνωσε ότι είχε κάνει πράγματι μια πολύ νόστιμη και με γεμάτη γεύση σούπα. Όταν η σούπα έγινε, ο καλόγερος έβγαλε την πέτρα έξω από την κατσαρόλα, την έπλυνε, τη στέγνωσε, και την έβαλε πίσω στην τσέπη του για την επόμενη φορά…
 
Ingredients
  • 1 πατάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σελινόριζα
  • ¼ πράσινο λάχανο (μεσαίου μεγέθους)
  • 2 καρότα
  • ¾ ποτηριού ελαιόλαδο
  • 150 γρ φασόλια κόκκινα βρασμένα
  • 150 γρ μπέικον ψιλοκομμένο και τσιγαρισμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκκομένο
  • μισό ματσάκι μαιντανό
  • αλάτι, πιπέρι
Instructions
  1. Κόβω σε μπουκιές τα 5 πρώτα υλικά. Βάζω το λάδι στη κατσαρόλα να κάψει λιγάκι και προσθέτω όλα μου τα υλικά εκτός από τα φασόλια και το μπέικον. τα σωτάρω όλα μαζί και προσθέτω νεράκι. (να μη καλύψει τα υλικά μου). Αφήνω τη σουπίτσα να βράσει. Μόλις γίνει, σβήνω το μάτι της κουζίνας και προσθέτω το μπέικον και τα φασόλια. Αλατοπιπερώνω και σερβίρω τη σουπίτσα ζεστή ζεστή
  2. (και μη ξεχάσετε να βγάλετε την πέτρα πριν τη γευθείτε…..)
  3. Καλή σας όρεξη !
http://www.kitchensecret.com 
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!