Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Μαλακά Cookies με άρωμα πορτοκαλιού.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κούπα μαργαρίνη
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 85 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ.ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/2 κ.γ. βανίλια
  • 2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 300 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια (ή Chips κουβερτούρας)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε με το μίξερ την μαργαρίνη, την ζάχαρη kai το τυρί κρέμα, μέχρι να ενοποιηθούν.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα και την βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι, που έχουμε κοσκινίσει με το αλάτι. Χρειάζεται να γίνει μια αφράτη ζύμη. Γι' αυτό την 1/2 κούπα την ρίχνουμε με προσοχή.
  4. Προσθέτουμε την κουβερτούρα κι ανακατεύουμε καλά.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170-180 βαθμούς (αν πρόκειται να ψήσουμε σε αντιστάσεις) ή στους 160 βαθμούς (αν πρόκειται να ψήσουμε στον αέρα 2 ταψιά μαζί).
  6. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις τοποθετούμε στο ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Φροντίζουμε να έχουν απόσταση το ένα cookie από το άλλο (περίπου 1 1/2-2 εκ).
  7. Ψήνουμε, στους αντίστοιχους βαθμούς, όπως παραπάνω. Αν ψήσουμε στον αέρα, φροντίζουμε μετά τα πρώτα 7 λεπτά να ανταλλάξουμε θέση στα ταψιά μας. Τα cookies είναι έτοιμα, όταν χρυσίσουν. Φαίνονται άψητα, αλλά σκληραίνουν απέξω, αφού θα κρυώσουν πάνω σε μία σχάρα, ενώ μέσα παραμένουν αφράτα. Στο αέρα χρειάζεται ψήσιμο περίπου 15-20 λεπτών.
  8. Αφού κρυώσουν σε μία σχάρα, τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί, κατά προτίμηση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή χρειάζεται στην ζύμη: να μην την δούμε μαλακή και αρχίσουμε να προσθέτουμε αλεύρι, γιατι θα σκληρύνουν τα μπισκότα. Εξάλλου, δεν είναι μπισκότα που πλάθονται, αλλά τα τοποθετούμε με την βοήθεια 2 κουταλιών πάνω στο ταψί.
Για τους λάτρεις του πορτοκαλιού, ίσως χρειαστεί περισσότερο ξύσμα πορτοκαλιού ή λίγες σταγόνες εκχύλισμα πορτοκαλιού. Η συνταγή με μικρές αλλαγές προέρχεται από εδώ, ως Orange Chocolate Chippers, όπου αναφέρεται να μην γίνει αντικατάσταση της μαργαρίνης με βούτυρο, γιατί με την μαργαρίνη αποκτούν τα cookies την αφράτη υφή που θέλουμε, ενώ τονίζεται, ότι με το βούτυρο απλώνουν.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!