Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Τελικά, ο... Σον Πεν έβαλε τις χειροπέδες στον βαρόνο ναρκωτικών Ελ Τσάπο
Όποιος ψάχνει μία ιστορία καταστροφικής ματαιοδοξίας, σε στιλ χολιγουντιανής «ύβρεως και νεμέσεως», μπορεί να κοιτάξει στη νέα σύλληψη του μεξικανού βαρόνου ναρκωτικών Ελ Τσάπο: Όπως ανέφερε το Μεξικό, καθοριστική για τον εντοπισμό του ήταν... η συνάντησή του με τον γνωστό ηθοποιό Σον Πεν, στον οποίο είχε δεχθεί να δώσει συνέντευξη με τη φιλοδοξία να γυριστεί ταινία για τη ζωή του.

Η συνέντευξη είχε δοθεί στον διάσημο ηθοποιό για λογαριασμό του περιοδικού Rolling Stone και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του το βράδυ του Σαββάτου, μετά τη σύλληψη.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν μεξικανικές αστυνομικές πηγές στο πρακτορείο Associated Press, η συνέντευξη στον Σον Πεν ήταν που οδήγησε την αστυνομία στο κρησφύγετο του 58χρονου Χοακίν Γκουσμάν στη Σιναλόα. Η αναφορά φαίνεται, αν όχι να επιβεβαίωνεται, τουλάχιστον σχετικά αξιόπιστη μετά την ανάρτηση της συνένετευξης.

Ο Σον Πεν εξιστορεί, στο κείμενο που παρουσιάζει τη συνέντευξη, τις προφυλάξεις που έπρεπε να πάρει ώστε να συναντήσει τον Ελ Τσάπο στο κρησφύγετό του - οι οποίες ωστόσο δεν ήταν αρκετές. Τελικά η συνάντηση έγινε τον Οκτώβριο, υπό το βλέμμα της αστυνομίας. Αρχικά, πρόθεση ήταν να συλληφθεί εκείνη την στιγμή όμως, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα λέει η αστυνομία, αυτό δεν έγινε επειδή συνοδευόταν από γυναίκες και ένα μικρό παιδί.

Στη συνέντευξή του στον Σον Πεν, ο Γκουσμάν -αρχηγός ενός από τα ισχυρότερα δίκτυα διακίνησης ναρκωτικών- υπερασπίζεται την δραστηριότητά του και αρνείται «ηθική ευθύνη» για τα υψηλά ποσοστά εθισμού: «Λάθος, ακόμη και την ημέρα που δεν θα υπάρχω, οι αριθμοί εθισμένων δεν θα μειωθούν καθόλου» απαντά.
Newsroom ΔΟΛ
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!